Монументът “Майка България” край Гургулят се руши, докато в София властите бдят на монумента на съветската матушка МОЧА

Пантеонът на безсмъртните чеда на Майка България е монумент на падналите за победата в Сръбско-българската война 1885 г. в битката при с. Гургулят. Издига се в местността Църквище на най-високото място на с. Гургулят. И се руши…

Снимката е предоставена на ivo.bg от г-н Иван Дойчев

 

 

 

 

 

Сравнете го с  Монумента на окупационната червена армия МОЧА в София и с неговите подобия в други български градове и ще видите, ако не сте знаели досега, че истинските български герои у нас са заменени от измислени съветски “величия” над чиито фалшиви монументи властите у нас треперят. 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: https://www.actualno.com/interview/marta-georgieva-naj-golemijat-zashtitnik-na-mocha-sa-fandykova-i-mnozinstvoto-v-sos-video-news_1754144.html

Позор!

6 мнения за “Монументът “Майка България” край Гургулят се руши, докато в София властите бдят на монумента на съветската матушка МОЧА”

 1. Off-topic, с позволение – май немският рашист ще се окаже по-дебил от неговия РъБъ колега. След като немски анти-ваксъри масово започнаха да се заселват в Поморие, Ахелой и Варна миналата година, за да “не ги чипират”, сега путиняци от 2 неонацистки групировки се оказва, че се бият срещу Украйна на страната на раZия. Това сочи доклад на контраразузнаването BND, до който се е докопало сп. “Шпигел” /вж. https://www.tagesspiegel.de/politik/bericht-des-bnd-zahlreiche-neonazis-kaempfen-fuer-russland-in-der-ukraine/28365408.html/. Това са руZко-немската расистка група “Руска имперска лига“ на някой си Гариев, и “Русич“, която сътрудничи от 8 г. на вагнеровци в ОРДЛО и е “специализирала” в диверсии и тероризъм под фалшив украински флаг с идеята да предизвика пряк сблъсък руZия-САЩ. Докладът е бил предаден още януари от БНД на “Сикрет сървиз” и на СБУ, която пък е успяла да отстреля помощника на Гариев.

  Абе, сбъркали са , трябвало е да дойдат тук за обмяна на опит с коп€йкин и “подп. Валтер” от БНО “Шипка”, можеше вече и те да са отстреляни.

  Респект!

 2. За мен паметниците от Сръбско-българската война не са забравени, а също като спомена за нея самата пречат и затова са тенденциозно неглижирани . Нали Сърбия е братската страна, срещу която са ни изправили злите Кобурги, а пък ролята на Руzzия в Съединението не е никак лицеприятна, та да вземем да се снишим. Още помня как ми я обясняваха в трети клас – Русия много искала тя да ни даде Съединението, ама ние не сме били готови и сме избързали, затова тя се фръцнала и се обидила. (Това с фръцкането е моя добавка, в оригинала имаше само справедлив гняв.) Ако може, да се престорим, че Съединението някак от самосебе си е случило, а война изобщо не е имало, най-добре.

  С паметниците и паметта на героите от Балканските войни и Първата световна е същото. Никой не може да ме убеди, че не е имало друг маршрут за булевард Осми приморски полк, освен да оставят паметната плоча на полка във Варна между четири платна улично движение. Недостъпна за хората.

  А за българите от Западните покрайнини направо не ми се говори. Защо тия, които лягат и стават с Македония, не помислят малко и за тия хора? Защото не знаят, че ги има, според мен.

 3. Четох, че руснаците били купили 4-500,000 имота у нас. Те са обикновенно семейства с две деца, които ще пораснат у нас. България ще е тяхна, родени и расли са тук, а докато растат, ще ги водят по паметниците, на които тези деца ще се убеждават, че още прадядовците им са дали живота си за свободата им. За ТЯХНАТА България.
  Те са между 500,000 и 1,000,000.
  Та тези паметници конструират предстояща житейска реалност.
  Честито!

 4. До Марков. Имаме саседка с руски произход. Преди години прилично говореше български. Но след 2014 г направо озверя. Говори на руски, прави се, че не разбира български и настоява да ѝ говорим на руски. Редовно се кичи с колорадска лентичка и понеже не я търпя… често ми се репчи че тази земя е тяхна, дедите им са проливали кръвта си за нея. Това започна след 2014 г. Имат си някаква църковна секта и редовно я подковават. Вече е над 70 г и дано скоро отиде на по-добро място.
  подпис: Русия е проказата на планетата Земя!

 5. В мрежата е пълно със снимки и клипчета как тънат в мизерия в раzzия паметници на загинали войници. Обаче много са се загрижили за тотемите им в странство. М И З Е Р Н И Ц И!!

  Слава на Украйна!

 6. Колко тъжно! А това е една от най-светлите ни страници. Дори не е нужно да се чете историята, достатъчни са само две стихотворения – “Новото гробище над Сливница” и “Само ти, солдатино чудесни!”, за да се разбере какво наистина извършват младите български войници в онзи момент. Напук на руската и сръбската завист и отмъстителност!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.