Равносметката от 3 месеца руска агресия: пълнолудието на православната джамахирия засенчва досегашните му рекорди по малоумие

Някой вярваше ли, че Украйна ще се съпротивява успешно на руската инвазия цели три месеца?

Да, малцина вярваха поначало, че Путлер ще нападна Украйна. Парадоксално, но почти всички анализатори, разузнавания, политици, журналисти повярваха на лъжите на режима в Москва, че няма да има такова нападение, тъй като то изглеждаше като малоумно начинание без изгледи за какъвто и да било положителен сценарий за подчиняване на 44 милионна Украйна, подкрепяна от военен съюз с обща икономика, която превъзхожда руската приблизително 30 пъти.

Вярата, както се вижда, стана жертва на фактите. Ще обобщя схематично към днешна дата някои от основните реалности. 

Измамата на Кремъл сработи що се отнася до самото нападение, но всичко, което последва, разби дълго градената вяра в смятаните за неизбежни и неумолими дадености, неподлежащи преди 24 февруари  на съмнение. 

Вярващите в бързото превземане на Киев и Харков за два-три дни днес не могат да повярват на очите си. Бившата и настоящата столица на Украйна не само не бяха превзети, но и принудиха руските агресори да отстъпят.

Вярващите, че с настъпването на руските танкове президентът Зеленски и неговата администрация ще се оттеглят на Запад, бяха изненадани от решението му да остане под обстрела на руските ракети в Киев. Не беше за вярване, но Зеленски отказа да послуша препоръките на Запада в това отношение и в резултат на това от слабо известен по света регионален политик се превърна в жива легенда, в духовен лидер на свободния свят.

Самите руски танкове, за които става дума, са близо вековен символ на руската военна сила. Газеха непокорните народи на Унгария и Прага. Москва навираше в очите на международната общност  своето голямо превъзходство над НАТО в Европа по танкови дивизии като второ по-важност предимство пред Запада след броя на бойните ядрени глави. Явно “умните глави” в Кремъл не можеха да си представят, че прехвалените им многобройни танкове, всеки на цена от няколко милиона долара, ще бъдат превърнати със стотици в железни ковчези от украинските бойци, въоръжени с технологично превъзхождащи руската танкова защита западни оръжия, струващи стотина пъти по-евтино бройката.

Ами “мистерията” с руското господство във въздуха? Нали военните комюникета от Москва докладваха, че украинското небе било овладяно едва ли не в първите часове на нашествието. Но се оказа, че украинската противовъздушна отбрана работи на бързи обороти. Руските самолети разредиха полетите си над Украйна до минимум, а уж унищожената още на земята украинска бойна авиация доказа, че съвсем не е изчезнала.

Пълното руско господство в Черно море беше почернено от потапянето на руски катери, десантни кораби и най-вече от унищожаването на флагмана на руския флот ”Москва”. Москва потъна в скръб от непрежалимата загуба на гордостта на руските военноморски сили.   

Потъването и на руската икономика е в ход също. Сметките за три месеца военни разходи определено не са като изчисленията за 2 – 3 дни “военна операция”.  И колкото по-дълго продължава войната, толкова по – малки са шансовете на Русия да устои на комбинацията от невижданите досега спрямо никоя друга държава международни санкции и непредвиденото източване на руския бюджет при намаляващи приходи от продажбите на  полезни изкопаеми, чието бойкотиране тепърва набира скорост ( само Германия вече е намалила с две трети вноса си на руски  петрол).

Нищо не можа да накара Америка да възроди програмата си заем-наем от времето на Втората световна война, благодарение на която поражението на Германия стана неизбежно под смазващата тежест на поставеното на военни релси гигантско американско стопанство. Путлер обаче си изпроси и в това отношение съдбата на Хитлер.

Към гласуваната вече от американските законодатели извънредна ( и допълнителна ) помощ за Украйна от 40 милиарда долара съюзниците от седемте индустриализирани демокрации в света  обещаха още около 35 милиарда долара за подпомагане на украинската финансова система и армията на страната. 

ЕС използва най-силния си коз – финансовото могъщество – за нови и нови жестове на солидарност с Украйна, в която кризата беше създадена преди 10 години от натиска на Путлер срещу Киев да не подписва предприсъединителния договор за членство в организацията в края на 2012 година. Нещо повече, по тежестта на санкциите срещу Русия ЕС изпревариха САЩ и попариха още една надежда на Москва – да види евросъюза скаран и разединен пред лицето на неговия ядрен шантаж. 

Русия се оказа първата държава в света, която е платила репарации в самото начало на своята война. Запорираха й 300  милиарда долара в западни банки, където самоувереният руски режим ги беше депозирал за “по-сигурно”, демонстрирайки слабоумието си.

И друг рекорд от подобно естество постигна и надгражда с всеки изминал ден Русия: големите западни инвеститори се състезават по бягство от морално фалиралата държава. Да правиш бизнес с Русия днес е равносилно на самоубийствена антиреклама. И няма утеха за утрешния ден – никой няма да бърза да се върне в една деморализирана Русия, а щетите от загубената експертиза, работни места, плащани в Русия данъци и т.н. предстои да доубиват ентусиазма на руските милитаристи, както и самата руска икономика, лишена от жизненоважни вносни компоненти ( без вноса на чипове руските механици са принудени да монтират на танковете чипове от перални – не е виц ). И без ядрена война Русия я чака ефекта на нещо като ядрена зима.

Впрочем, за “разведряване”, ето и един виц, свързан с пералните. Защо руските мародери крадат и изпращат в Русия перални, а не хладилници? Защото хладилниците са за тях транспортно средство, с което ги връщат в родината. 

Добрият анекдот се крепи на абсурда, а Русия продължава да създава небивалици. Вместо да разоръжи ( демилитаризира) Украйна, тя я превърна чрез агресията си в най-бързо превъоръжаващата се страна с модерно оръжие в света ( същото ще се случи и с  “превъоръжаването” на украинската икономика след края на войната, когато нашистките тарикати, седящи на два стола в България, ще разберат каква беля са си причинили, заставайки на погрешната страна във войната).

Вместо да спре разширяването на НАТО Путлер, чиято безмозъчна пропаганда тръби за украински гълъби, пуснати към Русия да “бомбардират” с биологично оръжие, превърна скандинавските гълъби Финландия и Швеция в ястреби, предоставящи оръжие на Украйна. Двете пацифистки до преди 24 февруари страни подадоха вече молби за членство в НАТО. Молдова и без да кандидатства за членство има вече обещанието за снабдяване със западно оръжие пред лицето на руската заплаха.

Германия се отказа от въздържанието си да не се намесва с износ на оръжие за воюващи държави и снабдява Украйна с най-съвременни средства за водене на война, сред които противотанковите гранати, доказали се веднага на бойното поле. Германия спря “Северен поток 2” и се подготвя да се откаже от най-важното : от финансирането на руския режим чрез плащанията си за руски газ. Берлин обещава да работи заедно с ЕС за пълно освобождаване от руската енергийна връзка. Някой да се съмнява в прословутата германска поледователност в преследването на целите?

Руските “денацификатори” на Украйна воюват с помощта на нацистки групировки, съобщи германското списание “Шпигел”, позовавайки се на доклад на германското разузнаване. Расистките по своята философия групировки , като “Руската имперска лига” и “Русич”, воюват уж като “частни армии” заедно с “Вагнер” в Украйна. Който не вярва в толерирането на нацизма в Русия може да намери снимки на многобройните руски  нацистки организации. Те изобщо не се крият, а демонстрират нацистките си атрибути на своите сборища.  

 

И все пак за финал на списъка от абсурдни “постижения” на руската агресия да отбележа, че първото място печели руски депутат, който обясни вчера в телевизионно предаване, че руската армия не е победила украинската досега защото на практика воюва срещу…руснаци. А руснаците, според него, са непобедими. Пригласят му журналисти и всякаква анализаторска измет, която пророкуваше светкавична победа над Украйна и пледираше тя да бъде заличена от картата, а сега хленчи, че украинската армия се оказала прекалено силна след 8 месеца боеве в Донбас и след обучение от западни специалисти. 

Да, Путлер не може да си позволи да претърпи поражение и ще се опита да представи като победа откъсването на части от Украйна, която планираше да “освобождава” цялостно” от “нацизма”  и от “милитаризма”. Вярващите, че той ще постигне дори тази далеч по-скромна цел намаляват дори и в Русия, ако се съди по все още спорадичните, но зачестяващи протести срещу войната в самата империя. Вярата си е вяра, но фактите говорят друго, нищо че руските попове освещават руски ракети и благославят в училищата възраждането на пионерската организация.  

 

Пълнолудието в православната джамахирия е в пълен ход. В московското метро арестуват за комбинация от дрехи в синьо и жълто и дори за лозунг на който пише просто “деца”.  Един ден за тази рашистка имитация на фашизма ще говорят в самата Русия със срам. Въпрос на време е.

19 мнения за “Равносметката от 3 месеца руска агресия: пълнолудието на православната джамахирия засенчва досегашните му рекорди по малоумие”

 1. Две неща ще кажа: Първо, някакъв форумец преди доста време каза, че ще дойде време и Меркел (г-жа) ще си чука в главата тези тръби. Меркел успя да се измъкне, но предсказанието се сбъдна за по-малко от година. И – второ, във войната още не се е включила Олена Зеленска. Че както прави изявления, че това е нейната война, нещо студени тръпки започват да ме побиват. Явно се е ядосала доста. И последно – нещо прочетох, че прехвърлят огромни територии от Сибир на китайците, ама им се иска по-назапад. Да се научат да си играят играта с такива карти, каквито са им се паднали. Стига глупости.

 2. Днес, никой не се сеща за преждевременно загробения от продажни “лидери” евро проект “Набуко”, и колко неприятности щяха да се спестят… Ех, геносен Меркел и ко.

 3. @Димитър Рачев
  Аз бях, признавам си без бой. Но твърде оптимистично се надявах да се случи още миналата година. Уви, “геносе Шрьодър” си има достоен заместник в лицето на геносе Шольц, който продължава да увърта с разни коридорни хватки доставката на тежки оръжия, без които ордите блатни диваци просто няма как да бъдат натирени обратно в блатната кочина. Да видим сега ще има ли “полезни идиоти” от ЕС в санкционните списъци, щото едни хора там добре си натъпкаха банковите сметки с газпромовски и други парички срещу полезния си идиотизъм в полза на ботокса…

 4. Иво, не е имитация на фашизъм. Жив фашизъм си е. Натурален. Всички аспекти ба фашизма си ги имат рашките. А и всяка година световни неофашистки партии и организации се събират в Санкт Петербург, световната столица на неофашизма.

  Слава на Украйна!

 5. не вярвах,че Путлер ще започне война в Украйна,мислех,че само дрънка оръжие,защото войната в Афганистан доведе до разпада на СССР/не само войната,но тя беше катализатор/Провала на Набуко показва,че плановете за войната са разработвани отдавна и просто се търси казус бели/ултиматума да не се разширява НАТО/

 6. Меркел заедно с нащичкият ББ трябва да бъдат съдени заедно с другите военнопрестъпници, защото допуснаха да бъде заобиколена УкраИна и създадоха условия за започване на войната!!

 7. Като започнах да чета статията, реших да напиша: “Туй добре, но като черен шегаджия ще попитам – къде сме ние?”, но след това видях, че авторът не е пропуснал този черпак катран…
  Преди време се чудех дали някой журналист ще попита Солтенберг, ако Путлер нападне Финландия или Швеция преди приемането им в НАТО, като на Украйна ли ще им помагаме, но Байдън и Солтенберг и без да ги питат се усетиха и им дадоха гаранции до приемането….
  Признавам си, че не съм се чудил дали руски дипломат ще осъди агресията и затова съм приятно изненадан – да ни е честито… И там се почна….

 8. И да добавя – нека някой от читателите на блога, който има контакт с ДБ, да ги ПОДСЕТИ да направят незабавно протест едновременно пред централата на Лукойл в София и пред завода в Бургас за цените на горивата и в подкрепа на УкраИна, естествено!! Изгубиха темпото от Росенец, уви…

 9. Вие си нямате на идея кой е Джуджето путин. От преди 6 години тази война се случи във Висшето Астрално измерение. Поповете на Путин са сатанинска слуги. Другото е тайна за вас. Каквото стана стана. Който е жив ще го види. Който иска да си Спаси Духа да мисли добре, Кой Кой е и защо Христос се остави на стражите да го вземат, че дори излекува отрязаното ухо на единия от тях. Съзнанието ви е бедно да си представи какво изтърпя Господ заради нас човешките души, за да имаме Път и Шанс за Спасение и Щастие.
  Най-силния във Космическата Вселена, която за него е играчка влезе в нея и се смали до размерите на малък маймуноподобен човечец, за да бъде до нас малките човечета а ние Маймуните го гледаме като луд човек и не му вярваме. За повечето от нас Той е измислен, защото Истината е прекалено голяма за малките ни немислещи глави.

 10. Русия умувала над мирния план на Италия за Украйна, уж там още не го били виждали

  Нищо чудно този “италиански” план да е изготвен в Русия и по-точното му заглавие би трябвало да бъде
  ”На чужд (украински) гръб и сто (италиански) тояги са малко”.
  Итарианският план предвиждал четири етапа:
  1) прекратяване на огъня в Украйна и ДЕМИЛИТАРИЗАЦИЯ на фронта под надзора на ООН.
  2) преговори за СТАТУТА на Украйна, която да влезе в ЕС, но НЕ и в НАТО.
  3) двустранно споразумение между Украйна и Русия за Крим и Донбас (като се предлага тези “спорни” територии да имат ПЪЛНА ! автономия с право сами да гарантират собствената си сигурност, но оставайки под украински “суверенитет”?).
  4) сключване на многостранно споразумение за мира и сигурността в Европа с цел РАЗОРЪЖАВАНЕ, контрол на въоръженията и предотвратяване на конфликти, едно отдавнашно искане на Русия

  Затова в отговор на “италианското” предложение, имам идея за “алтернативен” план за Украйна: Италия да отстъпи на Украйна, вместо “спорните” украински територии, островите си Сицилия и Сардиния, след като им даде ПЪЛНА автономия, но под украински “суверенитет”. 🙂

 11. Започнаха славянските неща… българсо не се споменава… още е забранено….

 12. На 19.05.2022 са отстранили ген Ивашов и са сложили верен на властта, дано не убият генерала:
  http://ooc.su/news/informacionnoe_soobshhenie/2022-05-19-119
  И в същия ден съюза публикува верноподанническа декларация, укрофашисти, бандеровц и т.н.

 13. Цимбалюк & Пионтковский – Рамштайн-2: где оружие для Украины?

 14. На мен ми се ще да добавя към равносметката (специално в частта за пералните) един факт който ми беше убягнал в предишни интернетни разходки из историческите спомени и разкази от последната световна война. Сигурен съм че съблогърите са наясно и добре информирани по въпроса, но реших да напиша този пост заради други като мен на които също така е убягнал този факт и защото си мисля че заслужава да се спомене…
  Става въпрос за маршала на СССР Жуков известен освен с многото стряскащи съзнанието епизоди от войната където се е намесил, така също и със състоянието от 7 или 8 вагона плячка които е завлякъл на североизток, включваща десетки произведения на изкуството, картини, гоблени, статуи и др. музейни експонати, скъпи мебели, стенни и златни ръчни часовници, сервизи, хиляди метри скъпи платове, бижутерия, украшения и каква ли още не капиталистическа “гнилоч“.
  Оказва се обаче ЧЕ Е ИМАЛО И ЕДНА АВТОМАТИЧНА ПЕРАЛНЯ, една от първите в Европа която е измародерствал…
  А това е вече забележителна приемственост!!!
  Вижте беседата във видеото, от 13-та минута.

 15. аз пък вярвах, че ще почне войната срещу украйна. защото човек трябва да да преценява какво и кого да слуша. дори се изпокарах с фамилията, която започна да ме нарича “мистър апокалипсис”, защото озвучавах очакванията си.
  знаете, че доставяните джавелини и стингери бяха заради представата на запад, че украйна ,евентуално, ако не бъде капичната за три дни от ” втората армия в света”, би водила партизанска съпротива. да има с какво да плаши руските супер-пупер танкове и досаждащите над горите въртолети. да, ама не! живеещите от векове в ЛЪЖА рашисти, демонстрираха , че “индустрията им” за ЛЪЖИ, за ФЕЙКОВЕ, с каквито заливат света, мнооого успешно е работила и в реалната им индустрия, т.е. военната им железария се оказа точно това, което бяха москвичите и запорожците – на боклучаво ниво. за изтеклите три месеца УКРАИНСКАТА АРМИЯ направо помля руските окупатори. / когато много внимателно следих войната между азербейджан и армения – заради радикално новия вид война, която се случваше там, десетки пъти виждах пламването на руските танкове като кибритени кутийки, снимано от дроновете – наводчици , но някак си го възприемах като слабост на арменската армия. бях далеч от днешното всеобщо мнение, от истината, която лъсна в УКРАЙНА – руската техника е като всичко руско. помним мултиките на путлер, помним и онзиденшното цопване в океана на супер -шпионския спътник, който рашистите уж бяха пратили на орбита преди една седмица../
  в украйна, след 24 февруари, е прието да се прекратят политическите вражди. днес обаче вече мога да наруша своето мълчание, като не аз “отворих вратата”. в момента имаме един ужасно драматично превзет от рашистите град – мариопол. както през 2014г защитата на донецкото летище роди украинските КИБОРГИ, така мариопол роди героите от АЗОВ. точно в момента войната около севернодонецк е във фаза, на която нарочно не искам да слагам епитети. на юг херсон беше предаден на рашистите въобще без съпротива. само тези три акцента споменавам. те съдържат степенувания резултат за най-големите жертви на цивилно население и украински войници – “заслуга” лично на президента зеленски и съмнителното му обкръжение. точно тази дружинка в момента “отвори вратата”, като насред най-тежките боеве и въобще, военна обстановка в донбаския район, даде думата на “кума на путлер”, а той избълва помия, която всички украински медии на мига разнесоха из воюващата държава. че как иначе – цялото журналистическо войнство досега беше на заплата тъкмо при “кума на путлер”. да не мислите, че някой извънземен ги наказа за русофилистичните им позиции последните осем години? хаха! просто се поразместиха по днешните медии. и те са мафия като всичко живо в българия, което носи пагони или живее на максимално- високата пенсия, заради “преумората” от тежестта на пагоните си..
  естествено, че имаме активно мероприятие на москва за разбиване на най-ценното, което има украинския народ в момента – своя колективен, национален дух! това се действа от москва и от втория участник – петата колона на рашистите в украйна. а е война! петата колона е натикана в кучи…затова путлер освети най-дълбоките си шпиони в киев. които са на най-високите и главни позициив украйна. те стърчат от всеки джоб на президента зеленски. иначе щеше ли да се допусне това “отваряне на вратата” за ВЪТРЕШНО – НАЦИОНАЛНАТА ВРАЖДА ? просто не би могло! военно време е!
  прилагам линк на интервю, за съжаление, на руски, което може да ви свали много от илюзиите в момента.

 16. Към SMS:
  Уви, отново си прав! И за съжаление, не е само Италия! Очевидно цяла Запазна Европа е фрашкана с руски еничари!Кой купен, кой хванат за гушата за едно и друго, кой поради малоумно левичарство, кой за да не си наруши рахата и далаверата… Всъщност няма значение. Вече се произнесоха и французите и немците в СЕ – нямало да се бърза с приемането на Украина в ЕС /за НАТО – нито дума/; те виждали като реална възможност приемането на Украина като пълноправен член на Съюза да се осъществи след 15-20 години!?! Да се чудиш, в кой свят живеят! По-голям цинизъм, едва ли е възможен!
  По мое мнение, тревожна пукнатина /да не кажа разлом/ в позицията с тази на Байдън, Джонсън и Столтенберг става все по очевидна! Започвам да оправдавам брекзита… Моля се Богу, Чичо Сам овреме да извади остена и да подкара в пътя петоколонното стадо! Че инача става и страшно и срамно!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.