Герберолюбивите се издават като рашисти с истерията си срещу Кирил Петков и със сваления гард по отношение на Румен Радев

 

 

 

 

 

Посещението на Кирил Петков в Рим и срещата му с Папата настърви потерята, насъскана да го ръфа по потите му в България. 

Не ми е никакъв. Писал съм това-онова в негова защита, когато хрътките на старата власт още не знаеха в какво да го обвинят и се опитваха да го дискредитират в очите на завистливото мнозинство българи, че имал тристаен апартамент в центъра на София. Отбелязвал съм, че търпи критика за дефицитите в говоренето ( като човек, който от юношески години е живял и учил в чужбина), но със забележката, че този негов недостатък е търпим в сравнение с просташкия език на предшественика му в премиерското кресло.

  За пръв път го видях от разстояние на живо в един столичен хотел миналата седмица на работната закуска на Американската търговска камара с правителството. Изглежда нормално и печели много от факта, че няма мутренското излъчване и поведение на бившия собственик на държавата, който от охранител се превърна в охранен господар на всичко в България, покрай когото захлебваха подобията му, вкл. в медиите.

Казвам друго. А то е, че демонизирането на Кирил Петков като най-голямото зло от страна на герберогласни пропагандисти може да го направи симпатичен и на неутрален спрямо него коментатор, като мен. Защото той все повече отговаря на дефиницията на гръмоотвода, който привлича безсилния гняв на злословещите в хор и от сърце ( някои и от “портмноне”).

Този негов положителен образ се оформя поради обстоятелството, че е превърнат в мишена на истерично оплюване от онези, които галеха по главата неговия предшественик от Банкя така, както дори и трима папи не са го “галИли”. Помните ли тъпотията на галения от трима папи ?- да попитам сега, когато кресльовците обявяват Кирил Петков за “най-тъпия премиер, който България някога е имала”.

Тази ескалация на концентрацията на очернянето върви в същото време паралелно с постепенно, но вече отчетливо видимо разкрасяване на образа на предишния най-голям враг на бившия ни автократичен владетел, който фалцетно го ругаеше с повод и без повод. Става дума за президента Радев. Напоследък дефилира във все по-розови краски в същите медийни трибуни, които обилно го заливаха с катран. Сразеният от него в “двубой на титаните” днешен опозиционер, който не благоволи да заеме мястото си в Народното събрание , дава тон за този отбой.

Връзката между агресията срещу Кирил Петков и деескалацията в оплюването на Румен Радев е пряко свързана с позицията на двамата по отношение на Русия. Колкото повече Петков показва западна “русофобия” ( лична, защото като премиер е зависим от шантажа на Нинова по руска линия), толкова повече вият на умряло путинофилите срещу него. И обратното, Румен Радев се обозначи позорно като “неутрален” в полза на правото на Русия да разрушава безнаказано Украйна, да избива хиляди украинци, да прогонва милиони от тях от домовете им, толкова по-ласкаво става отношението към него на онези, които се давят от злоба по адрес на премиера Петков.

Иначе казано, защитниците на техния Бойко, които взеха да щадят злодея Румен, издават своя господар като зле прикрит рашизоид въпреки евроатлантическия камуфлаж на този бутафорен генерал от милицията. 

Не обичам клиширания израз за “съда на историята” но тези два скачени съда тепърва ще бъдат съдени по резултатите от това доколко единият ще успее да задържи България в западната орбита докато другият я тика обратно в евразийската кочина, за да сподели неизбежната и кончина.

10 мнения за “Герберолюбивите се издават като рашисти с истерията си срещу Кирил Петков и със сваления гард по отношение на Румен Радев”

 1. Разбирам, че е трудно да се произнесе без да се изчерви човек, но нека бъдем пуристи: “ТРИ ПАПИ”, не трима, Иво. Три, като три говеда, три овци и т.н. И тоя ни беше премиер 12 години?!

 2. Честит празник на всички !

  А за смелостта, че “би шута” на руския изнудвач “Газпром”, желая на Българския ни премиер Кирил Петков да се весели, да се радва на живота и младостта си, както го правят щурите младежи от 60-те!

 3. Гледах карнавалът в Габрово. Браво на габровци за решението им да покажат ОСНОВНИТЕ ГОВНОЯДИ в България. България се изправя, а Българите стават все по-категорични, и Моделът Гешев-Борисов скоро ще бъде разрушен. И това става защото сме наследници на велики предци. Титани на познанието, духа и словото.
  ПОЧИТ И УВАЖЕНИЕ КЪМ САВА, НАУМ, КЛИМЕНТ, ГОРАЗД И АНГЕЛАРИЙ!
  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРИ! ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК, БЪЛГАРИ!

 4. Всеки, който работи против изкореняването на рашизма в страната, заслужава уважение и трябва да му се помага. Страхувам се обаче, че силите на злото ще надделеят и ще сменят правителството с удобно такова. За съжаление, болшинство от народа е безпросветен и тотално затъпял, да, на този ден и това казвам, затова г-н Инджев, продължавайте публично по всички средства, дано малко влезе в главите. Трябва дерашизация на страната, от най високо ниво, държавно по вертикала надолу. Днешния светъл български празник е завлядян от Раша, като ден на славянската писмености култура, светите братя са македонци, а България няма никакъв принос в създаването и разпространението на азбуката. Още наливане масло в огъня ни с Македония. Това са крадци, мародери, интриганти, демагози.

 5. Кирил Петков е много мразен от тези, които са пълзели пред Путин на руска територия.
  Руският президент се изказва презрително за европейските лидери с успокоителното за руснаците “Те ще допълзят”.
  Българската общественост бе уведомена от медиите за пълзенето пред Путин на руска земя на Георги Първанов, Сергей Станишев, Бойко Борисов и Румен Радев.

 6. @Петя,
  Написали сте : “Всеки, който работи против изкореняването на рашизма в страната, заслужава уважение и трябва да му се помага.”
  В една от книгите на Сергей Довлатов той разказва как на една първомайска манифестация (мисля, че беше в Талин), той с негови приятели излезли с транспарант, който гласял: “На неуморна борба с враговете на световния империализъм и капитализъм!”

 7. пълзенето и колениченето продължи и на българска територия пред Гундяев,унижение и срам.

 8. Към Димитър:

  Ако искате вярвайте, но на манифестации се забавлявахме като гимназисти да викаме “смърт на империализма и неговите врагове”. В глъчкта, разбира се, нищо от това не се чувше от “когото (не) трябва”, но ние си имурахме от смят, че сме се измайтапили с клишетата.
  На една от последните манифестации в които съм участвал, се опитах да се направя на интерес по дрг начин. Взех да изобразявам олигофрен и да си кълча краката точно пред мавзолея, викайки “вийчо, вуйчо”. Мои съученици и до днес ми припомнят този маймунджилък.
  Само че прекалих с кълченето ( тип походка на пиян моряк на сушата) и някой ме настъпи отзад. Загубих си обувката и се прибрах “по капли”. Естествено не споделих вкъщи каква беше цялата история. Нямаше да ме похвалят ( уви).

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.