Наистина ли Америка е злодей, подобен на Русия? Фактите говорят друго

 

 

Спор с коментатор в  ivo.bg извади за пореден път на повърхността дълбоко вкоренената манипулация, че САЩ и Русия ( СССР) са едно и също зло. В този фалшив капан пребивават дори и съмишленици по въпроса за руската агресия срещу Украйна

Не искам да персонализирам задочния разговор с коментатора, който се е засегнал, че оборих списък от “американски войни”, публикуван от него. Написа ми в отговор, че всъщност ставало дума не непременно за американски войни, а за участие на американците във въоръжени конфликти. Такива, като:

-В Лос Анжелис (!) през 1992 г., според списъка му, копиран от незнайно какъв сайт за фалшиви новини.Може би за “военен конфликт” в Лос Анжелис се води намесата на армейски части за овладяване на бунтовете, съпроводени с мащабен вандализъм, пожарища и грабежи?

– В Кувейт през 1991 г., който американците  освободиха ( със съгласието на Русия)   от иракска иракска окупация, наложена по същия начин, по който сега Русия се опитва да завладее  изключително богата на природни Украйна уж заради нейната “денацификация”? 

Или в Босна, налазена от главорезите на Милошевич, което предизвика намеса на сини каски с решение на ООН. И Русия беше поканена да участва в поддържането на мира там,но изпрати…специални части, както се оказа. Милошевич ги пусна през сръбска територия да минат в гръб н натовската операция в Косово през юни 1999 г. Маскираните ( както “зелените човечета на Путен в Крим през 2014) руски части завладяха вероломно летище Слатина в косовската столица Прищина. В крайнасметка бяха принудени да се откажат от блокирането на натовските части, оказвайки се самите те блокирани.

Самата “война срещу Югославия” с американско участие беше провокирана от етническото прочистване на сръбските главорези, невиждано по своя мащаб и жестокост след Втората световна война в Европа. Кланетата им прогониха стотици хиляди косовари от родните им места.  След многобройни дипломатически интервенции и резолюции на Общото събрание на ООН, “лошите” американци поставиха много бързо на мястото им сръбските побойници, които се перчеха, че щели да превърнат Югославия в нов Виетнам за американците.

– В “Близкия изток” през 1956 и 1973 ( когато там през 1956 г. там воюват израелци и араби с намесата на Англия и Франция, прогонени от Египет след съветско-американски ултиматум да прекратят инвазията)?

И т.н., още много чудати, меко казано фалшиви примери за “американски войни” имаше във въпросния списък, публикуван в коментарната част на блога ми. Списъци се търкалят из виртуалното пространство какви ли не. И аз съм в списъка на евреите в България, правен от антисемити, които се заканват да се разправят с евреите, макар да не ми е известно да имам по някаква линия еврейски предци. Съставителите на списъци обаче “знаят” по-добре от мен кой съм по произход…

Въпросът тук е дали САЩ заслужават знака за равенство с руските агресии. Трябваше ли да се откажат да преследват “Ал Кайда” след атентатите във Вашингтон и Ню Йорк и в крайна  сметка да накарат Бин Ладен да си плати? Да, виждал съм по стените на къщи в София надписи, според които “Мосад” е виновен за въпросните атентати при които загинаха и голям брой евреи. Но за антисемитите, които вярват, че евреите сами са си организирали Холокоста, за да привлекат оцелелите ужасени евреи в Израел, няма граници на безумната им “аргументация”, породена от тяхната фашизоидност. Ярък пример в това отношение даде руския външен министър Лавров, който влезе в това на конспиративните теории за произхода на нацизма, заявявайки, че Хитлер също имал еврейска кръв.

Има много конфликти, в които САЩ можеха и да не се намесват. Можеха да оставят китайско-съветския комунистически поход да завладее нови и нови територии в Азия. Нищо не спечелиха от тази интервенция, освен благодарността на милионите хора в демократичния свят, които не желаят да бъдат завладени от червените орди.

Лъжа е и днес, че САЩ имат някакъв ( материален) интерес от войната на Путлер в Украйна. Те отново са на страната на по-слабия ( както в Кувейт, например). Това е мотивация и поведение, несравними с руския имперски навик да бъдат нападани съседи само защото  руските империалисти могат да си го позволят от позицията на силата- при това с цел териториално разширяване на най-голямата по територия държава в света и единствена оцеляла империя на планетата, на която все са й малко земите.

 

Трябваше ли също САЩ да оставят масовия убиец Садам Хюсеин да продължава тероризира собствения си народ, избивайки по време на своята диктатура 600 000 иракчани и заплашвайки съседните страни с нови войни? 

И ненавижданият от огромна част от народа му Кадафи ли трябваше да оставят на мира САЩ ( и съюзниците, получили подкрепа в Съвета за сигурност и от Русия да се намесят в Либия) , за да продължи да зверства срещу въстаниците в Либия, които пожелаха край на кървавата диктатура в страната си? 

По-добре ли щеше да бъде ако САЩ не се бяха изправили срещу фанатичните сомалийски пирати, които тероризираха Африканския рог и корабоплаването в региона? 

Вероятно САЩ можеха да пасуват и в Хаити, вместо да пращат командоси да освободят взетите за заложници там американски студенти. Но избраха да ги спасят. И в Иран опитаха, но се провалиха ( “кеф”, нали ).

На своя недосегаем за  пренасяне на европейските войни американски континент  

САЩ можеха да оставят “лудите” европейци да се избиват, докато те увеличават световното си икономическо господство. На се намесиха. И то така, че и в двете войни смазаха под своята тежест германския милитаризъм. Хитлер направо не можел да повярва, че американските “бакали” ще си изоставят правенето на пари и ще поемат риска да са включат във войната срещу него. Същият е днес и Путлер. Не вярваше, че Западът, начело със САЩ, ще  застанат с небивала солидарност и решителност на страната украинската жертва на руската агресия.

Има още много какво да се напише по темата, но казано накратко, говорим за американското лидерство в критични моменти, когато няма други желаещи да рискуват живота на своите сънародници в униформа за каузи като свобода и демокрация. Споменете ли картинката с френско-италианските удари срещу частите на Кадафи. Трая няколко дни. Оказа, че не им стигат мунициите. Наложи се пак САЩ да спасяват положението.

Благодарение на това лидерство и на огромния американски ресурс, ангажиран в отбраната на съюзниците, ( Западна) Европа не само се въздигна от пепелищата и руините на Втората световна война, но и се превърна в най-проспериращия икономически регион на планетата, предпочитано място за живот от страна на освободените от повече от 30 години насам източноевропейци, които САЩ НЕ освободиха по-рано и това също се пише като упрек спрямо американците, макар ролята им за новопридобитата свобода на бившите европейски съветски колонии да е очевидна за всеки.   

Наясно съм какви етикети ще ми бъдат лепнати заради този текст. Но предпочитам да постъпя по “американски” – не желая да бягам от “неприятностите”, които си причинявам , когато заставам на страната на справедливата оценка.

17 мнения за “Наистина ли Америка е злодей, подобен на Русия? Фактите говорят друго”

 1. Когато става въпрос за диктатори, не трябва да се действа “срамежливо”. От доста време имаше индикации, че Украйна ще бъде нападната и ще последват зърнена, хуманитарна и каквато се сетите кризи, не само за Европа и САЩ. “По-добре късно, отколкото никога” в този случай ще излезе солено дори на най-далновидните политици и ментори в съвременния свят. Защото всички те си “отгледаха” кремълското Zло. Както каза един привърженик на Пут-ин – “още не сте видели резултатите на 5-тата колона в Америка, тогава ще ви стане ясно с кого си имате работа…”.

 2. Всичко, което написахте, е част от арсенала на съветофилите/путинофилите/русофилите. Стандартна част е. Другото е: всеки път щом някой каже, че Русия, респективно любимият й предтеча СССР, е виновна за докарването на злото на комунизма по света, отварят уста за колониализма. Викам, дайте да си поговорим за руския колониализъм! Не щат. Русия, видите ли, просто си вземала изконната руска земя. Аз: Кавказ, може би, дето до 1850-те руски крак не е стъпвал? Не вдяват. Не било същото.

  Така ли? Започнах другояче. Заговорят ли за западния колониализъм, аз почвам за руския и за комунизма. И за сталинизма. И за Голодомора. Наясно съм, че развалям нещо, което може да бъде интересен разговор. Ама те правят точно същото!

  Набързо се научиха да мълчат.

 3. Господин Инджев, всичко това, което сте написали е вярно и правдиво. Отвратително и позорно е човек да гледа как уж претендиращи за морален интегритед и някаква нравствена позиция застават в защита на най-мерзки, садистични и отвратителни диктатори като Садам, Милошевич, Асад, Кадафи, а и путин! Саддам, който дойде на власт, заедно с банда военни-превратаджии; който започна война срещу Иран (не защитавам ислямската диктатура в Иран, а просто факта, че именно Саддам нападна военно Иран); който използваше бойни отровни вещества срещу кюрдите в северен Ирак, подлагайки ги на геноцид; който накрая нападна и окупира Кувейт. Или изродът Милошевич – той и страстен българофоб! Същият който нападна Словения, Хърватска, Босна, Косово; срина цели градове, а неговите бандити избиха стотици хиляди. Тези “невинни”, сувереннни и “законни” лидери ли защитават херолдите на морала по путински?

 4. Мисля, че е крайно време българските промити мозъци да научат колко пъти така омразните им САЩ са спасявали руснаците, заради които самите руснаци така ги ненавиждат – което само показва благородството на едните и диващината на другите. Като се почне от 1923 г когато ги спасяват от гладна смърт с хиляди тонове дарения на храни и медикаменти, през същата спасителна операция през Гладомора 1939 г и “бутчетата на Буш” през 90-те, Ленд-Лайза през Втората световна когато им доставят оръжие, а вчера Юрий Швец разказа и как са им помогнали да си “спасят лицето” в Афганистан, тоест да не излязат от войната напълно унижени. И още много, много проекти, вкл. американска помощ за индустриализацията на ссср. Нещастници.

 5. Истината е една:САЩ са най-голямата демокрация и се борят срещу тероризма и диктатурата в световен мащаб.Ако не го правят ,тероризма и диктатурата тръгват срещу демокрацията и правят неща като тези на 11 септември.Русия е точно на противоположния край- няма демокрация и свобода на словото, управниците богатеят за сметка на народа, тровят с новичок и водят войни реални и хибридни само за нейните си интереси.

 6. Благодарение на реплика от коментиращ тук…. издирих и прочетох Чевенгур на Платонов. Признавам не бях я чел. Повече от седмица, напред, назад четох за неща, които само съм дочувал или като песъчинки са минавали край мен. Котлован няма да чета, защото съм живял в нея система! Там няма какво да науча. Ето днес на какво попаднах:
  https://faktor.bg/bg/articles/politika-hlyab-i-pasti-banderovtsite-se-razhdat-ot-milionite-zhertvi-na-ruskiya-tsarizam-stalinskiya-bolshevizam-i-putinskiya-imperializam
  Признавам, че малко знам за историята на Украйна, за Бандера….. за Власов знаех!
  А кой според мен е злодея говори подписа ми: Русия е проказата на планетата Земя!

 7. моя милост спря да използва българските медии в началото на 2014г. на фона на ставащото в украйна, нашите русофилистици ми дойдоха отвъд прага ми на търпимост. скоро, ако не бъркам, през 2015г, в киев се появи сайта ЛИНИЯ ОБОРОНЫ . в неговия форум участваха много рускоговорящи емигранти от ссср, които определено имаха зад гърба си сериозни академични, инженерни и военни АКТИВИ. в този форум се даваха линкове за информация или директна информация , които бяха тотално отличаващи се от “писаното в учебниците на совка / СОЦА” ! сайтът имаше модератори не само в киев, но и в сащ и тази дружинка чистеше от форума всички русофилистични навлеци. бяха комфортни години , когато форумците, сами специалисти в разни области, се образоваха в други актуални сфери, дискутираха, поправяха грешките в собственото си образование. / естествено, забелязах как не малко от форумците на г – н ИВО ИНДЖЕВ също използват този ресурс. / пиша това единствено с ПРИЗНАТЕЛНОСТ, защото въпросният украински ресурс наистина ме обогати в много посоки на знанието.
  примерно, ето само два , хванати за ушите и извадени “от торбата” факта:
  1/ относно операцията на рашистите, които, бидейки в състава на силите на ООН в югославия, направиха суперхулиганска акция и завладяха летището на прищина с цел там да накацат руски самолети с десант, който да завладее териториите, нужни на милошевич…оказва се, че тази операция въобще не е била хулиганство на рашистите, дислоцирани в югославия, а операция на руското министерство на отбраната, за която не генерали , а ЛИЧНО пияндето ЕЛЦИН е седял на телефоните и е раздавал заповеди на руските командири в югославия. с презумпцията някой от командирите да не вземе да откаже ПРЕСТЪПНИТЕ ЗАПОВЕДИ, идващи от кремъл.
  2/ химикът Л.М. контролирал производството и движението на произедения НОВИЧОК в ссср, съобщи от сащ, където живее в момента, че когато се е осъществявала т.д.к. великата ,световна забрана на химическите оръжия, новичокът е бил току-що създаден и съвсем таен за света. когато питат лично горбачов какво да правят с това ново химическо оръжие / имало е няколко тона от веществото в насипно състояние /, ” венцеславеният и добър чичко горбачов” нарежда НОВИЧОКЪТ ДА СЕ ЗАСЕКРЕТИ ДЪЛБОКО И ЗАПАЗИ! рашистите са зло дори още преди да се родят!

  инфото, с което аз впечатлих форума на ЛО, беше след допира ми с прекрасната книга на СТЕФАН ГРУЕВ “ПРОЕКТЪТ МАНХАТЪН”. шашнах рускоговорещите с факта, че любимецът на берия и сталин – младият АНДРЕЙ САХАРОВ, по него време един от двамата бащи на съветската ВОДОРОДНА БОМБА, е вкарал в чудо сталин с настояването си незабавно да се монтира една голяма водородна бомба в съветска подводница – камикадзе, да се закара в залива пред ню йорк и да се произведе подводен термоядрен взрив. младият съветски гений- АНДРЕЙ САХАРОВ, бил точно изчислил, че взривът ще вдигне от океана водна маса с височина 500 метра, която вълна ще унищожи и ню йорк, и вашингтон, и половината територия на САЩ. да,да, говорим за същия нобелов лауреат за мир…андрей сахаров…сталин отказал. а сахаров няколко пъти носил отново папка с проекта си – предложение и я оставял лично на бюрото на берия. с листче отгоре: ” за другарят сталин!” / а знаете ли защо андрейчо е бил любимец на шефа на ядрените и космически работи + и на самия сталин? защото в огромния мозъчен и затворнически тръст, шарашка, на берия, всички мозъци са били ЕВРЕИ. а сталин и берия са наричали сахаров “нашият андрейчо”…какво казах за неродените още рашисти? а сахаров даже вече е бил роден!…/
  смешното е, че любителят на мултики – путлер, вече днес, нееднократно озвучава идеята на сахаров за лесно унищожение на САЩ. променен е само приносителят на бомбата. не подводница-камикадзе, а подводница – ДРОН.
  някой ден ще разкажа тук за проекта на сащ за аналогично унищожение на целия ссср с “едно щракване на пръсти”. и той е без насипване на ядрени бомби, а с научна хитрина.
  по темата на статията по-горе – каквото трябва ,е казано. добавям убеждението си, че като всяка общност от двукраки, социум, и цялото човечество задължително трябва да има институцията “световен полицай”! за тази благородна функция са нужни три предпоставки: да си мощна икономика, да имаш в главата си общочовешките ценности и да не си рашист. / защо русия има най-голямата територия, след като е тръгнала от московския жабарник? защото като влезе в съседите си, въобще “забравя” да излезе! /

 8. Бездънната наглост и лъжа на руското пропагандно твърдение, че “САЩ и Русия ( СССР) са едно и също зло”, могат да бъдат разбрани само при сравняването на Северна Корея, 100% руско достижение, и Южна Корея, 100% Американско постижение!

  Ето и малко данни за постиженията на комунизма, но за съжаление нямам името на автора на текста:

  “Какво донесе на човечеството социализма/комунизмът?
  И докато нацизмът и фашизмът преди 70 години бяха победени, забранени, осъдени и днес изучавани като нещо много лошо, то комунизмът – Коренът на злото – беше оставен непокътнат.
  Какво донесе това на човечеството? Според “Черната книга на комунизма”, том I; на Стефан Куртоа /С, 1999, 767 стр, имам я с посвещение от автора/:
  “Въпреки цифрите, които са приблизителни, занижени и изискват още множество уточнения, може да се направи равносметка, която дава представа за размерите на феномена и позволява да се проникне в сериозността на проблема:
  -СССР – 40 милиона убити,
  -Китай – 65 милиона убити,
  -Виетнам – 1 милион убити,
  -Северна Корея – 2 милиона убити,
  -Камбоджа – 2 милиона убити,
  -Източна Европа – 1 милион убити,
  -Латинска Америка – 150 хиляди убити.
  -Африка – 1 милион и 700 хиляди убити,
  -Афганистан – 1 милион и 500 хиляди убити,
  -международно комунистическо движение и комунистически партии, които не са на власт – десетки хиляди убити.
  Общата сума се доближава до 100 милиона убити.”
  Най-вероятно жертвите на комунизма са между 120 и 130 милиона души.
  Жертвите на фашизма са 13 милиона, а на комунизма 130 милиона – кое е по-голямото зло преценете сами!”

 9. Като стана дума за паралел между руско/болшевишката империя и САЩ/Запада, в светлината на водените от тях войни, имам няколко простички въпроса към незнайния блогър тук и всички мислещи/?/ като него:
  1. Коя от съседните на САЩ страни е била нападната, с цел заграбване на територия? В коя война?
  2. Кои са държавите окупирани от САЩ, в исторически план и понастоящем?
  3. Кои са държавите, на чиято територия са воювали САЩ и след войната, в резултат от насилствено наложените им правителство и режим на управление, са понижили жизнения си стандарт отпреди войната?
  4. Коя държава, колонизирана от Запада е понижила жизнения си стандарт отпреди колонизирането и кои бивши колонии днес изостават в сравнение с РФ, по отношение на икономически показатели и жизнен стандарт на глава от населението? Тези с тоталитарно, прокомунистическо и проруско собствено правителство се изключват по презумпция!
  5. Коя държава, понастоящем поддържаща на територията си военни бази на НАТО и/или САЩ, респ. с прозападно правителство, показва по-ниски икономически показатели и жизнен стандарт на глава от населението от тези на РФ?
  6. Защо в ГФР се живееше сто пъти по-добре отколкото в ГДР? Същият въпрос е в сила и по отношение на Кореите и на РФ,Китай/ХонКонг, Тайван.
  7. Защо всички мигриращи /по една или друга причина/ се отправят наЗапад и никой не ще да се спасява в РФ?
  8. Защо децата/целите семейства на всички заможни руснаци учат/живеят в САЩ и Западна Европа, а не обратно?
  9. Кои държави по свое собствено желание, доброволно и без насилие, са способствали щото въшкавата московска сатрапия да се резрастне до една шеста от земното кълбо?
  10. Защо Кремъл непрекъснато бълнува как ще превърне САЩ в радиоактивна пепел, а Вашингтон не страда от подобни щения?

 10. За Ирак няма спор, че Садам тероризираше и избиваше собствения си народ, но там войната също така безспорно беше започната с фалшив предтекст, а по-лошото за иракския народ от самия Садам беше геноцидната програма петрол срещу храна, която колкото и да беше лош Садам не беше нужно с нея да се наказва така или иначе колективно наказания народ на Ирак.

  Олбрайт е известна с изключително циничното изказване, че си е заслужавало половин милион иракски деца да умрат https://www.youtube.com/watch?v=1T5JRVR53Eo

 11. Бог здраве да ви дава, господин Инджев! Чета ви редовно.
  Поздрави от Сиатъл!

 12. Към И.Х.

  Въртите, сучете и се хващате за всеки детайл, който може някак да представи Америка в гадна светлина, макар темата днес да е рашистката агресия в една необявена война, която Путлер дори забранява ( под страх от 15 години затвор) да бъде наричана война. Но нали в Америка бият негрите…Докато в Русия просто няма негри, тя е цялата в бяло.

  “Фалшивият претекст” за войната, довела до свалянето на Садам, беше неговото собствено перчене, което внушаваше, че все така притежава оръжие за масово поразяване, което употреби срещу кюрдите през 1982 г., където изби хиляди цивилни с химическо оръжие. Беше го използвал и в осем годишната война с Иран.Дори и Хитлер се въздържа от употребата на такова оръжие ( давайки си сметка, че ще му бъде отговорено със същото).

  Нима някой можеше да му повярва, че изведнъж се е отказал от него просто така, защото е станал добродушен диктатор и милозлив войнолюбец?

  И понеже много си го просеше, си го получи от американците, които не му се вързаха на перченето, че имал една от най-силните армии на света. Апропо, тъкмо главорезите на Садам, които бяха пощадени от американците, създадоха после бандите варвари с техния “халифат” в Ирак и Сирия. Имало е защо да американците да се изправят срещу тази иракска метастаза, но се оказа, че както в първата война за освобождаване на Кувейт от иракската окупация, така и във втовота за освобождаване на Ирак от Садам, не си свършиха работата докрай.
  Ако американците изповядваха фашисткия манталитет на рашистите, щяха да “филтрират” ( рашистки метод днес в Украйна спрямо пленени укрански бойци и бежанците, насилствено насочвани към Русия) през концлагери в Ирак “поне” разоръжените елитни главорези на Садам. Но ги пуснаха поживо, поздраво, ако си спомняте кадрите с километричните колони разоръжени иракски военни, маршируващи с десетки хиляди към свободата си по шосетата на Ирак.

  Колкото до Олбрайт, която звучи двусмислено в отговор на провокативния въпрос за ефекта от програмата храни срещу петрол, нейният опит да каже, че усилието по отстраняването на Садам от властта в Ирак изобщо не означава, че тя одобрява “смъртта на половин милион деца”. Ако тя е искала да каже това журналистката трябваше непременно да я разговори, за да се види дали наистина заявява нещо толкова чудовищно или просто отговаря в контекста на онова, което си е намислила: че си е струвала войната за освобождаване на Ирак и на региона от най-голяма заплаха за мира и за самия иракски народ.

  По подобен начин в Русия лъжат, че американците били обещали на руснаците да няма разширяване на Изток, а всъщност е ставало дума за Източна Германия.

  И последно, за разлика от нападението на Русия срещу Украйна, зад което няма грам международна легитимност, САЩ и съюзниците инициираха многобройни дипломатически инициативи в с предупреждения към режима в Багдад и си осигуриха широка международна подкрепа, включително регионална, за свалянето на Садам от власт. Да не говорим за френетичната радост на самите иракчани от премахването на диктатора. Нещо подобно да виждате в Украйна срещу Зеленски?

  Нямах намерение да се хващам на провокацията с опорната точка на Кремъл, която се опитва да постави знак на равенство между Ирак и Украйна. Но реших поне веднъж да отговоря на любимата хибридна манипулация на путлеристите, която сервирате тук.

 13. до И.Х. :

  Чета поста ви и натрапчиво почва да ми мирише отнякъде на палестинец, завършил “висше образование” в социалистическо военно училище със специалността “стреляне с калашник”.Прилагате скалъпено от изрезки видео от палестински сайт. Защо не отидохте да живеете там, а мътите водата тук? Кой ви е ориентирал да поникнете, където въобще не ви е мястото? Дори не се чувате какви нелепости пишете. Садам тероризирал и избивал собствения си народ, но войната срещу него била колективно наказание за иракския народ.. Ясно, че не схващате отсъствието на логическа връзка между двете ваши противоположни тези. Но за чий дявол тогава се явявате тук да парадирате с увредения си мозък?Този сайт няма ли си доберман, който да ви удари един вечен бан?

 14. Русия/СССР/ заграбва най-много територии след ВСВ, от всички участници във войната.

  1945 г. – Съветският съюз анексира балтийските държави , Карпатска Рутения от Чехословакия и Бесарабия , района на Херца и Северна Буковина от Румъния. От Германия Съветският съюз придоби североизточната трета от бившия източнопруски ексклав, като регионът Клайпеда/Мемел става част от Литовската ССРи по-голямата част от територията, образуваща Калининградска област на Руската SFSR . Освен това Финландия отстъпи големи части от Карелия и Сала на Съветския съюз, както и острови във Финския залив , целия Петсамо , както и лизинг за използване на Порккала като съветска военноморска база за 50 години.
  1948 г. – След сигнала на Московския протокол от 1948 г. Съветският съюз официално анексира някои дунавски острови и острова на змията в Черно море от Румъния.

 15. Ето какъв етикет ще Ви лепна господин Инджев, ПОЧЕТЕН РАДЕТЕЛ НА ИСТИНАТА!
  Много ми е трудно, в спор или словестна съпоставка на всички онези войни и действия при които е имало намеси на САЩ и Русия (също и съветската кочина), когато трябва да изброявам и съпоставям разликите съответстващи на получените от това въздействия.
  Поради това този Ваш „набег“ го намирам за много подходящ и съществен. Освен това, ние българите, като пострадавше следствие отметнато на късчето цигарена хартия от Ялтенското споразумение, добре можем да осмислим (ако притежаваме това качество) какви физически и материални загуби насилствено трябваше да изтърпим, в сравнение с тези които са стояли на противоположната (западната) отметка.
  Прекрасен нагледен пример за това са България и Гърция.
  Тук инфраструктурата на „(без)плановото“ застрояване при базирането на руският контингент имат прилика с изгорената земя и не са донесли материална полза за заобикалящото я население.
  В сравнение с разположените в Гърция НАТОВСКИ сили и съоръжения, те остават незабелязани защото липсва унущожаването и загрозяването на околността. Поради базирането на този контингент има и материални ползи за населението там.

 16. Явно в този сайт всички са на силна дрога и светът им е наопъки.

  Бягам, за да не прихвана …

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.