Паралелният руски опозиционен език ражда чудовища по мерките на рашизма

Руският език, както и самата руска култура, е в санкционен режим – не толкова наложен отвън, колкото е спазван от онези, на които им идва отвътре. Засрамени от от руската агресия руснаци предпочитат в чужбина да общуват на друг език ( дори в Грузия, където все още мнозинството хора владеят езика на бившите си владетели , избягали от Русия поданици на империята употребяват английски ).

Има и паралелен свят, списван на опозиционен по своето съдържание руски език. На него пишат както носителите на езика, така и представители на народи, които вече са се откъснали от т.н. “руски свят”. Дали са украинци, белоруси или просто са руски опозиционно настроени граждани, това трудно може да се определи, освен ако авторът не пожелае сам да се обозначи. 

Таза паралелна руска реалност ражда “чудовища” по мерките на руската чудовищна пропаганда, за която всяко противоречие на официалната кремълска позиция е “предателство”, наказвано с 15 години затвор. 

 

“Предателите”  на руския путлеристки свят водят своята битка остроумно на фона на тъпите опорни точки на путинизма.

Не става дума само за вицовете, които подиграват руското състояние на “невойна”, обхванала и голяма част от бомбардираното ( много преди Украйна) с пропаганда руско население. Ето няколко примера.

Войната с Украйна не е братска, а бурятска, пише неизвестен автор по повод факта, че бурятите от далечния Изток се оказаха на второ място по брой на убитите в руската армия в Украйна.

По повод факта, че гласоподавателите и в демократичния свят дават примери за малоумна подкрепа на политически мошеници ( като Тръмп ), популярният блогър Айдер Муждабаев формулира следната мисъл:

“ Не глобалното затопляне, а глобалното затъпяване е основният проблем на човечеството”.

 

Украинската армия разпространи изповед на истински ядосан на Русия пленник, мобилизиран в т.н. Донецка народна република ( ДНР ) да казва, че там вече са останали само жени. Поради това “републиката” вече се казва ЖНР.

Какво означава “руският свят”? Това е, когато сред руините на твоя град обикалят камиони с монтирани телевизионни екрани, излъчващи “Россия 1 “. Дори и на Данте не му е хрумнал такъв кръг на ада.

Байдън подписа закона за ленд – лиза именно на 9 май. Без коментар.

Заради демилитаризацията на Русия, която търпи огромни загуби в техника и жива сила, коментатори предлагат Путин да бъде обявен за Герой на Украйна.

“Демилитаризацията” на Украйна може да заеме от 5 до 10 години, заявява заместник-председателят на комитета на държавната Дума по развитието на гражданското общество генерал-полковник Владимир Шаманов, цитиран от РИА “Новости”.

Отбелязваме: 5 години като минимум! 

Трябваше да минат само три месеца и “За три дни ще превземем Киев” вече се промени на “От 5 до 10 години”.

Интересно, каква ще бъде версията след още три месеца?

И още един въпрос: колко ли ще “народят женките” междувременно.

“Пушечното месо” на Русия е сред големите теми в рамките на черния хумор. Например във връзка с подписания от Путин указ за отмяна на възрастовата граница за наемниците, които се бият за пари ( контрактники).

20 май. Появи се законопроектът.

25 май. Законът е приет от Държавната дума в рамките на 3 четения.

25 май. Утвърден от Съвета на федерациите.

28 май. Подписан е от Путин.

Само за осем дни!

Явно недостигът на пушечно месо е голям.

 

НА СНИМКАТА от Русия, разпространявана от зевзеци с черно чувство за хумор, рашисткият  знак Z се мъдри на витрината на магазин под надписа ” Истински месни продукти”

 

 

 

 

 

Повече от 150 градове в повече от 20 държави скъсаха договорите си за побратимяване със 160 градове. Санкт Петербург и Гатчино бяха изключени от съюза на Балтийските градове.

Какво геополитическа победа на Путин!

В крилатата ракета Х-101, която минава за руска, са открити 35 микросхеми американско производство: Texas Instruments, Atmel Corp, Rochester Electronics, Cypress Semiconductor, Maxim Integrated, XILINX, Infineon Technologies , Intel, Onsemi и Micron Technology.”

По въпроса за завръщането на Русия във времето на СССР:

 

СССР 1982 г.: Забранени са рок групите Аквариум, Машина времени, ДДТ.

Русия 2022 г.: Забранени са рок групите Аквариум, Машина времени, ДДТ.

Тук слагам многоточие…

Необятна е темата, но горната малка илюстрация си струва усилието да бъде видяна. Още повече, че тя някак си “убягва” на българските медии, независимо от факта, че руските пропагандни инструменти продължават да се подиграват на България. “Българите се възхитиха на възстановяването на марката “Москвич”, най-сериозно написа РИА “Новости” във връзка с решението на френския гигант “Рено” да напусне Русия, което роди решението на московските власти да купят производствените линии и да реанимират “Москвич”. 

Честито на “възхитените” българи. Да видим колко български рашисти биха се снабдили от вярност към рашизма с “легендарния” москвич, ако изобщо се стигне до неговото производство.

10 мнения за “Паралелният руски опозиционен език ражда чудовища по мерките на рашизма”

 1. РЕНО беше национализирана, а не купена. не бих се хванал на бас за твърдението си, защото рашистите платиха на РЕНО точно една рубла., вземайки активи за 2,2 милирда ЕВРО. тази практика е масова в момента. това е народ от диваци. имаха хиляда пътничиски самолета с НЕруски произход, под наем. когато световните авиокомпании се изтеглиха от русия заради войната им в украйна, орките си откраднаха въпросните самолети. сега разглобяват част от тях …за части за останалите самолети.
  има нещо друго: орките са свикнали да бъдат мачкани до ядене на трева и брезови кори и го търпят, стига този хал да е всички около тях. тази инфектирана територия няма да загине от собствената си мизерия! те ще загинат от самопрецакването, което си правят като идиотско поведение. ето, този плиткоумник путлер отмъкна крим от украйна и седна да точи лиги в радостен захлас. можеше да си седи така, гушнал крим, до второ пришествие, но не – нали трябва да се доказва, че е идиот ?- почна война в украйна и сега ще загуби и крим, и поне половината си русия. плюс срама за векове напред в очите на кротко хрупащите брезови кори орки.
  а цитираната от вас мисъл на АЙДЕР, следва да се изгравира върху челната броня на АБРАМСА на БАБЧЕНКО и чак тогава да тръгнете да обикаляте из руините на москва. да могат да четат орките и да почнат да се сещат какво и защо им се е случило. / за пацифистите и пуританите уточнявам, че москва ще е превърната в руини от самите орки. точно както я изгориха заради идването на наполеон през 1812г /

 2. Говорим за Русия, че след 100г. отрицателен подбор е стигнала пак на изходно положение, не през 1982г, не и през 1932г, а от там, от където тръгна по пътя на диктатурата – 1917г. Господстващата идеология си е все същата. За съжаление в България изчезна публичната журналистика. Масово. Представете си Георги Любенов, Бойко Василев и Светла Петрова – да са острото перо и съвестта на нацията! Все пак да попитам, коя е причината и у нас господстващата идеология да е тази от 1944г. Да, тя е господстваща и това се вижда в поведението на цялото население. Само отделни представители се провикват – стига комунистически стил на поведение! Не, народът ни продължава да е робски настроен. По тази причина си избира подобия на диктатори(Б.Б., Р.Р.) и търпи задкулисието да определя съдбините му. Нямаме национален капитал, който да има глас в обществото и медиите. Целият ни капитал е с руска взаимосвързаност. А частната собственост била неприкосновена! Т.е. определеното ни отвън статукво, ще продължи да управлява икономика, медии, личния живот на българите…

 3. Господин Инджев , ето една показателна статия, която може да публикувате на блога си!

  “Je suis Poutine”
  Андрей Пионтковски: Дойде време за исторически решения за САЩ, Украйна, Великобритания, Полша.
  актуализация: 29-05-2022 (15:51)
  Безсрамната му операция “N’humiliez pas la Russie!” („Не унижавайте Русия!“) Макрон, добре информиран за случващото се в Украйна, разгърнат „въпреки хилядите руски ракети, поразяващи Украйна, въпреки десетките хиляди убити украинци, въпреки Буча и Мариупол, въпреки разрушените градове, и въпреки построените от руската държава „филтрационни лагери”, в които ги убиват, измъчват, изнасилват и унижават като на конвейер“. В защитата на една унизена Русия Макрон пое лична отговорност за престъпленията на Путин срещу човечеството.

  И той предприе тази много отговорна стъпка не от страх от „ядрена ескалация“ на Путин. Никой не вярва в празното изнудване на негодника от вратите на Санкт Петербург след недвусмислените предупреждения на американското военно ръководство.

  Той го направи от страх от победата на Украйна. Хората, които според прогнозите на най-добрите анализатори на Пентагона трябваше да загубят столицата си на третия ден от войната, спечелиха битката за Киев и битката за Харков. Доставките по ленд-лизинг ще направят украинската победа неизбежна.

  След всяка световна война възниква нова система на международни отношения. И формира своите победоносни сили. Този път те ще бъдат преди всичко Украйна, САЩ, Великобритания, Полша.

  Назначена от Сталин за победител във Втората световна война, Франция оттогава усърдно играе ролята на троянския кон на Кремъл в западния лагер, изпълнявайки най-деликатните му инструкции. (Саркози-2008, Оланд-2014, Макрон-2022). Позиционирайки се като незаменим посредник на Запада в отношенията с Кремъл, поредните френски президенти безкрайно рецитираха: LA GRANDEUR DE LA FRANCE. Победата на Украйна и съответно поражението на Русия на Путин ги лишава от тази удобна геополитическа роля и цялото им преувеличено величие губи своята актуалност.

  Подобни са и мотивите на Германия (и нейните криви канцлери), сгушени удобно в нишата на привилегированите икономически партньори на СССР/Русия.

  Забелязахте как жалкото „старче под одеялото“, което всички видяхме и чухме на парада на 9 май, изведнъж се надигна. Как пак стана нахален в своите укази, присъединявайки всички нови земи към Райха. Все пак би! Макрончета, Шолсовци и всички Кисинджъри по света му се притичаха на помощ, надпреварвайки се помежду си, предлагайки му огромни парчета украинска територия. Всички те бяха уплашени от перспективата за украинска победа.

  Итало-френско-германският „мирен план” е лиценз, даден на Ордата, който в никакъв случай не бива да бъде унижен, за новите Бучи и Мариуполи в Украйна, Словакия, Полша, Балтийските страни. А руски, бурятски, чеченски бандити ще летят до Париж за пазаруване и реабилитация. Франция на Макрон и Льо Пен, както през 40-те години на миналия век, ще се чувства страхотно в Европа на победоносния руски фашизъм и ще продължи да се наслаждава на вечния LA GRANDEUR DE LA FRANCE.

  Франция, Германия, Италия, Унгария всъщност кротко приеха ултиматума на Путин от 15.12.2021 г. и парализираха НАТО и ЕС с предателството си. Що се отнася до Унгария на Орбан, която непрекъснато поддава на Ордата, тя очевидно очаква, в случай на нов поход на улуса Джучи към Европа, да реализира огромните си териториални претенции към всички (!) нейни съседи като негов верен васал.

  Дойде време за исторически решения за САЩ, Украйна, Великобритания, Полша. Само те могат да предотвратят триумфа на руския фашизъм в Европа, като създадат нова коалиция по време на войната, която ще определи хода на историята на 21-ви век.

  Възроденият кремълски старец отново реши да си играе на пипери със Съединените щати: не доставяйте на Украйна MLRS, иначе ще ви разкъсаме устата. Решаващ повратен момент настъпи не само в украинската война, но и в цялата световна история. И той е по-хладен на 27 октомври 1962 г.

  Има две екзотични групи, подкрепящи военнопрестъпника Путин в САЩ: фенове на мръсния задник Тъкър Карлсън и читатели на крайнолевия NY Times, чийто редакционен съвет остро критикува Лойд Остин за неговата дефиниция за целите на САЩ във войната и поиска капитулацията на Украйна при условията на Путин. Но, за щастие, нито едното, нито другото определят политиката на САЩ днес.

  През целия уикенд Путин, Макрон, Шолц, Драги, Бърнс, Съливан, Кери, Обама, Кисинджър ще се надпреварват с обаждания до Байдън, убеждаващи, сплашващи, убеждаващи го да не доставя РСЗО на Украйна. Всички те, по лични причини, категорично не искат Победата на Украйна. Дядо ще ги прати всички по дяволите.

  И това ще бъде неговият НАЙ-СЕТЕН ЧАС.

 4. Снощи по Дискавъри гледах “Отрядът на Вова срещу врага”. Реални кадри от защитата на Киев. Там възрастен доброволец вметна шеговито: Седим с приятел на брега на Масква река и пием бира. Викнахме сервитьорката със сметката, носи я, 8 гривни!
  Народ с такъв дух не може да бъде победен.

 5. Марк Солонин с инфо-аналитика от фронта

 6. В момента в ютуб онлайн предава украинската тв на руски език (FREEDOM 💙💛 UA) пряко концерт от Берлин в памет на украинските герои, граждани и военни.

  А също и в директен ефир! UA TV 💙💛

  А също в пряк ефир в интернет!

 7. Съчувстващите на Украйна са повече от помагащите…

 8. ако във ВСВ СССР изпращаше на фронта и бащите на войниците,сега Путин разреши да се пращат и дядовците-до 65 години/в закона нищо не казват за памперсите/

 9. именно поради правенето като Лего от два самолета един ,Китай затвори въздушното си пространство за две руски авиокомпании опериращи с Еърбъс и Боинг-не отговарят на нормите на ИКАО и китайската авиоконтрола.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.