Троянският кон на Русия Копейкин помпа мускули, но матушката му няма да може да го изтегли от блатото, в което самата тя затъва

Историята на български преход от от(к)ровен комунизъм към трайно заразената от неговите метастази българска демокрация може да бъде разказана според това коя партия с каква антидемократична кауза успява ако не да яхне парламента, то поне да се намърда там и да пречи с каквото може на българската модернизация и европеизация.

България беше единствената бивша съветска европейска колония, в която нереформираната комунистическа партия уж напусна властта, допускайки конкуренция на политическото поле, за да  се завърна на власт чрез избори. Постигна го чрез подклаждане на реваншизма и носталгията по току-що проваления “най-справедлив строй”. И чрез изборни фалшификации, които обаче не бяха оборени от лидера на опозицията Желю Желев и от международните наблюдатели, за които беше по-важно “да не се лее кръв” ( както в Румъния, например, където КГБ също беше организатор на преврата срещу местния диктатор, но го постигна с помощта на оръжието ).

Като казвам КГБ, имам предвид буквално. Съветският посланик Виктор Шарапов, надзиравал отстраняването на амортизирания съветския васал Тодор Живков,  нямаше търпение да се похвали публично, че в качеството си на генерал от КГБ е допринесъл за налагането на перестройката в България. Москва държеше да сме й благодарни за освобождаването от нейния верен режим. Беше перверзно, но типично за империята, която изисква(ше) от нас 45 години да сме й благодарни за 9 септември и вечно да сме на колене заради 3 март. Наред беше да се наведем благодарно и за 10 ноември. 

Този задунайски данайски дар предопредели целия ни по-нататъшен преход. Московските дарители ни снабдиха с регулировчика по пътя ни към Европа ДПС ( на руски ДПС е същото, което на българи е КАТ). Трябваше да минат почти три десетилетия, за да се види, че за ДПС няма по-важен приоритет от това да се сложи на Русия. 

Обяснявах това от години, но доказателствата станаха видни за всички едва, когато гръмна заложена руска мина при скандалното прогонване на лидера на партията Лютви Местан от председателския пост заради негово изказване в полза на правото на Турция да свали руски самолет през ноември 2015 година. “Добросъседските” отношения в Росенец между морските сараи на Доган и съседния им руски монополист “Лукойл”, ключов играч в българската икономика ( и политика, нали не се съмнявате!), само наляха бензин в огъня на “предположенията”, че нашата “турска” работа си е руска по произход.  

Успехът на царския абордаж, с който Симеон превзе българския парламент през юни 2001 година, се случи само година след триумфалното възкачване на Путин на руския трон. Съвпадение? Не мисля. Задачата пред дългогодишния изгнаник беше да изгони от властта в България непослушния от московска гледна точка Иван Костов. Кобургът не си цапа лично ръцете, но службите превърнаха в ад живота на провинилия се пред Кремъл бивш български премиер. На мой въпрос за една от книгите ми Иван Костов отвърна, че цялата руска агентура е била пусната по петите му.

Задачата е била толкова важна за изпълнение, че и без да се налага от парламентарната аритметика царската (контра)атака обедини под крилото на двуглавия имперски интерес БСП и ДПС в името на върховната кремълска кауза българският път към Европа да минава под руски надзор. “Тройната коалиция” ще остане паметна като уникален случай в историята, когато в една държава е управлявал монархо-социализъм с евразийско одобрение.

Вярна на своя навик да сменя троянските коне в движение, Москва вкара резервния си играч Борисов. Най-напред го пусна да тренира на хиподрума като кмет на София и главен секретар на МВР, а след това го остави да вършее еднолично в България цели три мандата. Не го пощади за последна употреба. Впрегна го да изоре руския “Турски поток”, необходим на Путин като стратегически резерв(оар) за европейски милиарди за нуждите на агресията му срещу Украйна. Употреби го и го изостави.

Матушката има навика да си сменя играчите на български терен с по някой юмрук в мутрата за изтрезняване от заблудата, че са незаменими. Както в случая с омръзналия на всички Сидеров. Незнаен до момента едър рашист заби кроше в лицето на Сидеров насред София в присъствието на полиция и телевизионни камери. И той постепенно залезе, обраствайки имиджово с някое и друго осъждане за хулиганство по решение на българския съд.

За отстраняването на токсичния със своето преиграване Бойко Методиевич обаче се искаше друг тип юмрук. Генералски. И той се намери. Намериха го, казано по-точно. Справи се отлично в тази “генералска битка” и като гледам си е взел поука да внимава откъде ще дойде следващия юмрук- този път за неговото подменяне при нужда.

Мускули помпа Копейкин ( виж снимката). Зае мястото в парламента на ударения Сидеров. Подобно на патриотарите от антуража на тов. Методиевич той яхна страховете на хората в момент на криза. Неговите подобия от предишната патриотарска вълна осребриха опасенията от мигрантската вълна. Новият троянски кон на Кремъл употреби конска доза лъжи и манипулации, размахвайки плашилото на спринцовката ( кое дете не се бои от нея, а “деца на природата” у нас има доста). Така прескочи прага на парламента с коня шарколия ( не е заради шарката, срещу нея ваксинирането е легитимно, признаваше той).

 

 

 

 

 

Пандемията обаче отмина и плашилото на спринцовката вече не работи. Нашият Андрешко се вкопчи в полата на матушката си, убеден, че тя няма да го остави насред блатото, а ще тегли каруцата му напред. Изглежда успява на този етап, но вече се озърта с какво още да й угоди. И ето че на хоризонта грее присъединяването на България към еврозоната. Какъв късмет за Копейкин – все едно , че нов китайски вирус ни заплашва!

Има обаче нещо, което не е предвидил и не са му разказали от Москва. Русия предстои да фалира. Тогава юмрукът за неговото отстраняване може да се окаже друг. Ще си говорим пак…

 

20 мнения за “Троянският кон на Русия Копейкин помпа мускули, но матушката му няма да може да го изтегли от блатото, в което самата тя затъва”

 1. 25 години ясно и точно описани в 75 реда.

 2. Копейкин и Рубльов са солисти в руския хор на българска територия и обират аплодисментите на “журналистите” от БНТ и БНР.

 3. бокоТИКВАТА никога не печелил честно избори, той винаги е купувал изборите, а освен това отначалото и неговия аркадаш Първанов му подари близо 30 депутата през 2009г..
  А и другите патрЕотични клонинги на бокоТИКВАТА , като безполовите тескереджии от МВРО, като ванЮ каракрачански и особено простируиращият Жамбаски , който беше вкаран в Европарламента от неговият сводник Бареков, никога нямаше да влезнат дори и в българския парламент, но също влязоха в българския парламент благодарение на купуването на гласове, позволено от бокоТИКВАТА и ДПС, през 2014г и 2017г.!!!
  А иначе особено голяма отговорност за троянската барака носят Желю Желев, и особено Кобурга, през последните 20 години!!!!!!

 4. Уникален текст!!!!!Четох го на части…. Имах нужда от паузи, защото ме заля емоцията. Ето това е българският преход: кратко, ясно, болезнено и ВЯРНО!!!

 5. Освен Копейкин, в правителството има също кремълска следа. Грешка, поне две са. Едната е ясна, но другата днес заяви, че е срещу плана за приемане на еврото. Заяви го този, когото беше издигнала за гуверньор на БНБ.
  Подозирам, че кресльовците ще дадат чудесна възможност на ГЕРБ да се проявят като “отговорна и евроатлантическа” партия. Уин-уин.

 6. Позволявам си едно уточнение.
  Човекът, който наби крошето на Сидоров, е Камен Попов, “бизнесмен”, “рокер”, “националист”, по ред данни и съмишленик на сидоровия. Беше нарочно облечен в тъмно яке и плетена шапчица, които в мрака не се различаваха от полицейските. Разследването обаче “не установи” мотиви, а ченгетата, които го задържаха, взеха да получават странни амнезии. Тъй че всичко се знае, но следствието приключи – забравете.
  На клиповете от случката –още ги има в ютюб, се вижда и как вашия любимец И. Тодоров, дето се кипреше с едно якенце с надпис “Россия”, радостно се хили, след като вождът му е изял тупаника.
  Това чака и руZкия циганин от Варна, само че с приключването на раZия със сигурност няма да мине с малце кютек. Ще има и чл. 98 на НПК – на бас!

 7. На днешния ден големият СТАМБО би навършил 67 години.
  Днес, всички приятели от блога, които имахме честта да го познаваме, нека сведем глави в поклон
  пред светлата му памет! Нека осъзнаем колко ни липсва неговата всеотдайност в битката за
  освестяване на българското племе!
  Почивай в мир, приятелю! Въпреки че, убеден съм, душата ти няма да намери покой, докато в страната
  ни все още вилнее дивашкото русофилие.

 8. @Павел Тинков 💙💛

  “…тъй си я мислите вий тая работа, като софра на чужда сметка, яли, пили и се веселили, други плакали, аз съм писал, четете и цитирайте, като не разбирате… ” – Яни, какъвто го познавах, Евдокия Борисова / http://litermedia.com/lib/other/za-iancho.pdf – зачетох коментарите му ТУК заради псевдонима … без “лов” ме “уловиха” – a от оня август съизмервам прочетеното с тая СТАМБОва мяра – мисля си, че никой и нищо не може да ни отнеме такива “липси” и с времето ни съграждат целите – като онова “Цели сме изгорели от парене” на Дякона – то е негов градеж , от тая висота бие камбаната – дали я чуваме днес за “изгорената земя” в Украина …

 9. Не е точно по темата, но тази статия е толкова кална и долна, че реших, че трябва да я доведа до вниманието на пишещите и четящите в ivo.bg!
  Освен това и Калина Константинова вчера направи едно доста противно изявление по отношение на украинските бежанци в БГ! Не стига, че напълниха гушите на вечно алчните хотелиери, ами и обидиха бежанците! Изкараха ги използвачи! Всичко можеше да се реши, като се ползва опита на страни като Полша, Румъния и други. Защо трябваше да дават по 40 лв. на хотелиерите, а не примерно по 20 лв. на самите бежанци – тогава те сами щяха да си намерят подходящи условия за пребиваване, а и сумата щеше да стигне за двойно по-дълго време! Кой ги набута в тази схема нашите доста наивни управляващи?! Сега хотелиерите понапълниха гушите, бежанците са обидени и за БГ ще се говорят доста нелицеприятни неща в Украйна!
  Все пак прочетете това, което е написала една “журнашлюха” за украинските майки с деца!

  https://www.flagman.bg/article/267852

 10. Извинявам се за кавичките на журнашлюхата, на която не искам даже да спомена името! Да се чете без кавички!

 11. Днес глутница зурли- руски наемници, оглавени от перачи на руски и “родни” мутренски пари като лисугера Любомир Каримански, Румен Гечев, Милен Велчев, Данчо Цонев-ментата, Владислав Горанов и т.н., носеха “от девет кладенци вода” на някаква “експертна” кръгла масичка, организирана от безродни мошеници и крадци, само и само да докажат, че еврото не трябва да бъде въведено у нас, защото България не отговаряла на условията за това, защото (подразбирай) това ще им отнеме възможността да перат мръсни руски и мутренски парички, ще трябва да намалят лихвения процент на банките си до европейския стандарт и няма да могат да крадат на едро, щото ще ги хванат. Отчаяната им надежда е, че ако това сплашване не сработи, поне да отложат влизането ни в Еврозоната малко по-далече в бъдещето. Годинка, месец, дни, все ще е кяр и то в милиони за сметка на българите! Забравят финансовите зурли все кремълски наемници, че колкото и да саботират с апокалиптични “анализи” и стъкмистики приемането на България в Еврозоната,
  европейската стратегическа солидарност прави и политически жестове! 🙂

  https://frognews.bg/novini/ekspertat-nikola-iankov-karimanski-vze-ostar-zavoi-evroto-gerb-oslushva.html

 12. Поклон пред паметта на СТАМБО!
  Г-н Тинков , благодаря ви , че ни припомнихте!

 13. Признавам,и аз прочетох няколко пъти статиятаи при всяко прочитане откривах все нови неща. По блестящ начин са показани нерадостни сенки от минапото и настоящето.
  И нещо оптимистично се подразбира – за по-доброто бъдеще предстаи да си говорим.

 14. СТАМБО, безкомпромисният наставник, който ме еманципира от неудобството публично да говоря “мръсни приказки” за “освободителката” !!!
  НЕ ГО ЗАБРАВЯМ!

 15. “Русия предстои да фалира”… Тъй де, тъй… Какво по-гордо и по-патриотично то това? Путин опять всех переиграл… Продавал, продавал външен дълг, а после казал – ще плащам в рубли… Че за такъв далновиден стратег руснаците и на честни избори ще гласуват…. (с извинение към малкото руснаци, които имат правилно отношение към изрода)

 16. Мисля, че цялата московска сган у нас е изгубила ориентир поради провала на Путин в Украйна и работи по много стари слемки. Последно Путин искаше да влезем в еврозоната за да има троянски кон и златна кокошка вътре. Възможно е скоро някои от активните пренатегачи пред РуZия да получи юмрук в мутрата подобно на Сидеров.

 17. Без Големият Стамбо, Блога НИ няма как да продължи да бъде същия.
  Приятелю, дано, малко от малко сме достойни следовници на делото ти.

 18. За сведение на тези, които кликват на линка за статията във “флагман”, и не могат да я открият, то е защото е вече премахната. Дали от срам или поради някаква друга причина, не знам. Това го знае главната им редакторка катя касабова – вдовицата на починалия миналата година от КОВИД Валентин Касабов.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.