Пак ли не случихме на бежанци?

 

 

 

 

 

Не ни върви и с бежанците, както с политиците и както на политиците не им върви с народа, който да им гласува.

Предишните бежанци дори не бяха никакви бежанци за нас. Викахме им мигранти. Като на онези пилци, които се местят сезонно на големи ята. Подозирахме ги, че искат да ни превземат, да ни помюсюлманчат, да ни тероризират.Бяха предимно мъже, при това млади. Разконспирирахме ги, че е пълно с терористи между тях защото са с терористичен цвят на кожата и с бради, каквито ислямските терористи носят.

И понеже бяха предимно (млади) мъже  ги подозирахме също, че са хвърлили око на нашите булки и затова са платили последните си спестявания, за да си купят мобилни телефони и да дойдат у нас да се перчат с тях, богаташите им с богаташи. Обаче ги разкрихме. Не им се дадохме. 

Нашистките борци срещу мигрантите от Азия и Африка постигнаха големи електорални успехи в Европейска България. Че и в Европейския парламент се намърдаха някои от най-гласовите дейци на фронта на войната срещу чуждоземците благодарение на успешно изиграната роля на спасители от мигрантското зло.

Общото между нашистите, които мразеха онези мигранти и сееха отровата на тази омраза сред себеподобните си у нас беше, че вкупом обичаха Русия. И ето че Русия им се отплати, като им прати правилна, християнско-женска-детска вълна имигранти.

Принудените да избягат от руската агресия украински жени и деца бяха посрещнати у нас като “бели хора”, които щели да ни помогнат да си решим демографската криза. Най-после дойде външна помощ по-болния ни вътрешен проблем и то помощ, причинена от любимата Русия. Без нейните ракети, бомби , снаряди и куршуми нямаше да се появи тази външна възможност за вътрешна употреба.  

Оказа се, че пак нещо не ни е наред. Белите християнски жени и деца, които получиха държавна подкрепа за своето екзистенциално оцеляване, събудиха никога не заспиващата напълно завист на иначе голямото българско гостоприемство. И се започна…

“На нас защо не ни дават даром пари за ядене и за пребиваване в хотел”?

Как да обясниш на завистливия ( поначало да завиждаш на осиротели откъм родно място жени и деца е “супер”, нали!), че първо трябва руска ракета да ти застраши живота и тогава можеш да кандидатстваш за европейски спасителни пари!

Все още не е късно капризното ни гостоприемство да получи удовлетворение. Както е тръгнала руската война в Украйна да върви към провал, на хоризонта се задава сценарий с руски бежанци.  Те не би трябвало да са толкова “капризни”, като украинските жертви на Путлер, свикнали да имат собствено мнение и като свободни хора да го изразяват дори и тогова, когато се предполага да са безкрайно благодарни като българи, които се кланят на своите вековни руски освободители при всякакви обстоятелства.

Руските граждани са свикнали да ги навикват, да мълчат, да се подчиняват. Ей таквиз ни трябват тук.

Внимавам какво си пожелавам, но и след болшевишката касапница България е приютявала руски бегълци в началото на миналия век. Имаме положителен опит с тяхното адаптиране. Успешен е, ако не броим трагедията на онези от тях, които касапите на Сталин погват и залавят през 1944-1945 г. в България по предварително подготвени списъци с “предатели на родината” и ги депортират обратно с цел физическа “денацификация” по лагери и милиционерски мазета. 

Не се съмнявам, че сред самите рашизоиди у нас пак ще възникнат възражения дори срещу руски бежанци – щом бягат от прекрасната Русия, значи не заслужават благородното ни гостоприемство. Нещо такова…Абсурдно, но “такова”. 

18 мнения за “Пак ли не случихме на бежанци?”

 1. С извинение за грубия коментар, но понякога простащината е литературен способ за по-ясно предаване на посланията – народ (най-вече мъжката му половина, женската можем да “оправдаем” по чисто конкурентни причини), който се страхува от руси п*чета, “охранявани” от малки сополанковци, докато мъжете им героично отблъскват орките като във Властелина на пръстените (например втора част от аудио-визуалното изкушение, озаглавено “Двете кули” – вероятно Донецк и Луганск, но също Кийв и Харкив, Одеса и Миколаев, Херсон и Запорожение) не може да бъде подебен. Този народ не може да бъде победен, защото вече е убит, вероятно на 16 юни 1913 г., най-големият геостратегически провал, лишил ни от възможността втечненият газ да дойде на родно пристанище на Бяло море, за сметка на чукарите по Вардара, в които чукари пак си бием чугунените глави над сто години по-късно… След това отклонение – този народ, разбирай мъже, май наистина е счупен духовно, щом най-големият му страх са русите п*чета, изместили дори джендърите като враг номер едно. И как реагира великият български мъж пред заплахата от джендъри и руси мацки – като не прави деца, прави едно дете или максимум две. Изключение са хора като списващия този блог, но една п(т)*чка пролет не прави… явно и цяло ято десетки хиляди п(т)*чки няма да предизвика пролет и у “великия” български гларус, еволюирал във фриловно пльоснал се по диагонала на кревата тулуп с гандон на шкафа. Боже, прости мръснишката игра на думи, ама за да жегнеш, някой път трябва да си циничен…

 2. Послепис: българската нация е микс, бленд от траки, прабългари, (не чак толково много) славяни, кумани, татари (справка – представете си Валери Симеонов на кон, а не на границата да се бие с бабички-изселнички със забрадки), кръстоносци, арменци, белогвардейци, евреи, турци, цигани и т.н. В момента резервоарите за възстановяване на населението са три: българската диаспора – в “гнилия” запад, приютил милиони “бежанци” от нашата родина, както и на изток – Банат, Бесарабия, стигнали до там доброзорно покрай изтеглянето на руските имперски войски при войните срещу Османската империя; украинци, които след половин поколение няма да могат да бъдат различени от “коренното” население, както и (да ме прощават “патриотите” за това откровение) – циганите, които са най-младата част от нацията, а опита за интеграцията им на запад, където те също бягат на общо основание, показва, че се работоспособни трудолюбиви непретенциозни работници, които (пак да ме прощават “патриотите”) обичат да си харчат парите изкарани на запад в родната страна. Топонимът “българско” се е наложил именно поради естествената “асимилационна” политика, основана на хладен разум, глобализация и либерален средновековен мултикултурализъм (да ме прощават “патриотите” за това трето отричане от тях преди първи петли). Амин, демек “истинно”.

 3. тези от руснаците,които имат доста пари вече се спасиха-Пугачова,Галкин,Ургант и още много артисти,певци,банкери.Но не идват в България а в Израел,Великобритания,Ривиерата.

 4. “Внимавам какво си пожелавам..”
  Да, ама не всички внимаваха.
  Запомнил съм един репортаж от протест в Югоизточна България срещу мигрантско общежитие (2014-15 г.). Нагъл бабанко дебелашки се шегуваше “За какво ни водят тези чернилки в района? Не може ли украинки да ни докарат, и то по-хубавички”. Дори като се отчете, че тогавашната трагедия в Крим и Лугандония не беше нито толкова страшна, нито толкова масова, репликата правеше ужасно впечатление (а бе, извайваше образа на патреота…). Интересно дали този примитив днес си спомня този момент…?

 5. В краткета си докомунистическа история след 1878г.България е посрещала много повече прокудене чужденци от сега. Македонци,тракиици,добруджанци,арменци белотвардейци.стотици хиляди. Били са приютени от държава и народ и са се почувствали българи. Никъде не съм прочел някой да ги е посрещнал с неприязън. Точно обратното-Яворов например се е преклонил пред тях в стиховете си.
  Сега както чужденците,така и българите са жертви на кремълските =патриоти= и =освободители=.

 6. Според мен използването на минало време и разделяне на тези и онези е грешно и лицемерно! Всеки може да се разходи до Джамията и лъвов мост и да види “онези” че са там в големи количества и окаяно състояние, но понеже е удобно да се забравя какво стана в Афганистан миналото лято, за да не пада бойният дух на атлантическите “свободни”*ястреби (*свободни поради факта, че са освободени от отговорност за всяко тяхно грешно решение и провал)… Иван Костов едно време каза, че като се върви на един крак обикновено човек се върти в кръг, или трябва да подскача с “големи скокове напред”, това е валидно и като се гледа само с едното око и от едната страна- атлантическата!

  П.П Да напомня че “онези” мигранти от близкият изток, са бивши “съюзници” като сегашните украинци и партньори, онези висящи на колестника…

 7. Гледайте старите ленти:
  Достоевский и Тургенев о России

 8. Русофилството обезчовечи традиционно толерантните, добри и гостоприемни българи.

 9. Сигурно накрая пак ще излезе, че в дъното на тази срамна история е някакъв путински сценарий, целящ изгонването на украинските бежанци, защото за разлика от местните русофилски нагаждачи и страхливци, те са единствените, които могат да се противопоставят на постоянно пребиваващите руски примати с “имперско мислене” и да им “свият сармите”, ако тръгнат да правят “референдуми за независимост” с цел отцепване на Българското черноморие и присъединяването му към “великата” им матушка.

 10. Какво прави Кънчо Стойчев в студиото на Соловьов на РТР Планета? 31.05.22

 11. Премиерът на Полша @morawieckim преди euco day 2: Русия е варварска страна, на която не може да се разчита по никакъв начин. Оказа се престъпна държава. Обсъждаме да се отдалечим възможно най-скоро не само от въглищата или петрола, но и в дългосрочен план – както подчертават някои държави-членки – от газа
  https://liveuamap.com/bg/2022/31-may-poland-pm-morawieckim-ahead-of-the-euco-day-2-russia

 12. Не е съвсем по темата, но може би си заслужава да видим тук: https://world.kamerton.global/ru/dnp ;
  https://youtu.be/l1iyApg4beQ
  и коментираме по-късно.
  Кто ещё не подписал петицию о суде над Путиным, подпишите сами и поделитесь с друзьями: https://kamerton.global/ru/petition
  Предоставено от
  Леон Вайнстайн
  Председатель Совета Директоров Science of Freedom Foundation, inc.

 13. Е, вече постигнахме “промяната”, най-накрая!!!!!!
  Аферим! Машшшаллахх! Ашкулун!
  Преди това чиновническите калинки поне не бяха достигали до поста на вицепремиер, начело на Министерският съвет!
  Ето такъв е резИлтатЪТ, когато те поставят начело на фалшив синекУрен вицепремиерски пост, създаден само , за да се почувстваш най-великият чиновнически суперхерой и суперхероиня!
  Ето товя е най-голямото желание на всичките чиновнически шуробаджанашки херои от КАЗИОНната бюрокраДция, през последните 80 години , останала в наследство от большевишките терористични бандити , след 1944г..
  Това е РезИлтатЪТ, когато си повярваш че си най-големият суперхерой, а в действителност си само една калинкова подлога на началниците, къкловодите, господарите и сводниците си в КАЗИОНната бюрокраДция!
  Ето такава е разликата , когато се повярваш , че си чиновнически богатир, вместо да си лоялен СЛУЖИтел на своите истински работодатели – данъкоплатците и гражданите , които ти плащат заплатата!
  Затова -НЕзабавна ОСТАВКА за всички чиновнически суперхерои от 80-годишната РАЗПЛУТА большевишка бюрокраДция!
  -ВЪН!
  -ВЕДНАГА!!!
  ОСТАВКА!
  Оставка на всички калинкови бюркраДски суперхерои!

 14. Тоя профанизиран българин… Имам чувството, че сега ако има мигранти етнически българи и тях ще ги прокудим. Ще им намерим и на тях мана.

  Слава Україні!!!

 15. Стопанино на пламъчето на Надеждата, БЛАГОДАРЯ ВИ от името и на заблудените австралопитеци, непроизлезли, все още от маймуната. ” терористичен цвят на кожата” си е за ” наръчник за кандидат – нобеловия лауреат по литература”. Благ, приличен, но с ясно изразена позиция, поднесена ненатрапчиво, а заинтригуващо. БЛАГОДАРЯ!

 16. DW: Руски генерал: „От Украйна няма да остане нищо“
  В името на „нормалните условия на живот за бъдещите поколения“ Украйна трябва да бъде напълно демилитаризирана, а независимостта и културата ѝ – изкоренени. Това казва в интервю руският генерал Владимир Шаманов.

  И тези примати вече са окупирали (етнически) цялото Българско черноморие !
  Има ли още някой, който да не се досеща какво ни чака?

  https://www.dw.com/bg/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB-%D0%BE%D1%82-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B8%D1%89%D0%BE/a-61994388?fbclid=IwAR0UDvMZYlrWfNY6TKVXcA7FdvAOl_HIi0M9-Erz_9hHghDow3gIbc_mzTU

 17. Явно всеки с име Владимир трябва да бъде обесен

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.