Меркел осъди варварската война на Русия срещу Украйна. Няколко “защо”…

Меркел осъди руската агресия срещу Украйна. Нарече я варварска.

https://offnews.bg/sviat/rojters-sled-3-mesetca-malchanie-merkel-osadi-vojnata-v-ukrajna-778091.html

Защо?

Имам няколко “защо”.

1.Защо го направи едва сега, когато се видя, че варварската война Путлер няма да постигне целите си по никакъв начин? 

2.Защо, поне според преразказа на Ройтерс, тя не споменава поименно руския президент, с когото се срещаше по-често от всеки друг значим световен лидер?

3.Защо е осъдила руската агресия “на едно събитие”, а не в рамките на стандартната за такива цели процедура под формата интервю с ния ( за каквото си мечтаят всички медии по света)?

4.Защо злобните й български критици, които в тон с руската пропаганда я заклеймяваха яростно заради либералния й подход към мигрантите, а после я даваха за пример като борец срещу американския натиск да бъде спрян “Северен поток” 2”,  забравиха как я ругаеха на “баба Меркел” ( Андрей Рачев, връстник на “бабата” иначе)?

Отговарям.

 1. Защото е виновна за това, че превърна Германия в главен донор на средства за руската милитаризация.

2. Защото е гузна за персоналната си роля в поощряването на руския фюрер.

3.  Защото няма журналист в демократичния свят, който да не й зададе въпроси, свързани с т. 1 и т.2.

4. Защото за българските резоньори на кремълската пропаганда важи само един принцип: да са резоньори на кремълската пропаганда.

Меркел е олицетворение на феномена, според който един някогашен могъщ управник може да се опозори със задна дата и без да има някакви компрометиращи разкрития за него. Тя не се криеше. Флиртуваше с Путлер демонстративно, но близостта й с Путлер минаваше за “голяма политика”. (Д)оказа се като голяма свинщина.

Меркел е твърде опитна и умна, за да не разбира това. Не й остава друго, освен да стои в сянката на горещите събития. И не Путлер, с когото кокетничеше, я подведе. Подхлъзна я по наклонената плоскост собственият и “прагматизъм” на незаобиколимия в световните дела фактор, който беше решил да постъпва “прагматично”, вместо принципно. 

Този подход работи в отношенията между цивилизовани демократични държави, но (беше)е напълно погрешен в танца й с руската мечка, която тя си въобразяваше, че може да опитоми. 

11 мнения за “Меркел осъди варварската война на Русия срещу Украйна. Няколко “защо”…”

 1. Между другото, за обгрижвания от нея боко, облаците на хоризонта се сгъстяват!
  Нов доклад на американските тайни служби изважда на светло колосални корупционни практики по време на управлението на ГЕРБ и т.нар. „патриоти“. Главен герой е бившият премиер Бойко Борисов. Документът бил пълен с факти и доказателства за престъпления за милиарди. Това съобщиха за Фрог нюз дипломатически източници.

  https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/borisovata-koruptsiia-amerikanski-doklad-kolosalni-razkritiia-potanali-miliardi.html

 2. “И не Путлер, с когото кокетничеше, я подведе. Подхлъзна я по наклонената плоскост собственият и “прагматизъм” на незаобиколимия в световните дела фактор, който беше решил да постъпва “прагматично”, вместо принципно.”

  Моето лично мнение е, че Меркел си е агент на КГБ. С нещо я държат.

  Слава Україні!!!

 3. Вече се казва ефектът “Шрьодер-Меркел”. Мисля, че удачно е да се допълни текста със събуждането на фашизма в големи части на Германия (най-вече източна Германия), и простовати германци, и университетски преподаватели (организирали Алтернатива за Германия). след като получиха конски дози мултикултурност, бързо се хвърлиха в лоното на позатъпените откровено фашистки послания. Изкривените социални практики от последните две десетилетия също допринесоха да се гледат накриво сръчните гастарбайтери, а около два милиона германци да получават Харц или нещо подобно без да си мръднат з…ка. Данке Фрау Меркел!

 4. “Защото е гузна за персоналната си роля в поощряването на руския фюрер.”
  Никога не се опитвам да тълкувам авторите (какво са искали да кажат), но за мен в това изречение ключовата дума е “гузна”. Е това я отличава от нашите родни мекерета (едва не написах меркелета, но това щеше да ги издигне незаслужено), които нямат ни срам, ни очи…
  Не знам дали може да ѝ се брои за заслуга, но тя охладня към Путин, когато той я излъга в очите, че няма руски войници в Крим в началотона агресията, а после сам се похвали, че е лъгал. Макар че бившата източногермана би трябвало да знае, че съветският човек не лъже, а въвежда врага в заблуждение…

 5. Ив. Терзийски,

  На ЩАЗИ е агент, ама то си е същото…. И това не е само Ваше мнение, такова подозрение изразяват достатъчно хора, включително и в Германия, въпросът е защо я търпяха толкова години? За германиците не се учудвам, имат думата психиатрите! Те така търпяха Хитлер до последния ден на войната… И разстрелваха съгражданите си, които в обсадения вече Берлин, не вярваха в “окончателната победа”… Между малоумието на германците и руснаците има много общо, неслучайно те родиха двете ужасяващи идеологии с обща човеконенавистна основа – болшевизмът и нацизма….

 6. @Димитър

  Не вярвам да е агент на ЩАЗИ. В Германия не успяха да унищожат досиетата, народът превзе централата на ЩАЗИ и ги пази ревностно. След това имаше и истинска лустрация.
  Просто докато е била в СССР са я вербували.

  Слава Україні!!!

 7. Някъде в началото на съзнателния ми жизнен път си спомням някой предупреди Запада за сделгака “газ срещу тръби”… – “Давате на комунистите въжето с което ще ви обесят”… нещо в този дух е цитата.Не беше ли РРейгън? Сега да се замислим кой продаде на Газпром немските газохранилища и в навечерието на войната останаха празни и се взриви цената на газта? Днес войната е в разгара си и украинския народ със сетни сили ни опазва от руската чума. И пак днес Макронци, Драгита и други европ…. са готови да продадат Украйна на Путин. Нима не разбират, че ако Путин вземе Украйна, скоро ще трябва да му върнат и…. ГДР? На там ли ни водят западните политици?
  подпис: Русия е проказата на планетата Земя.

 8. Мисля, че Меркел не е имала въобще намерение да опитомява руската мечка. Тя подкрепяше съзнателно руските интереси от името на проруския германски бизнес. Германците и руснаците, дълбоко в душата си, са еднакви като отношение към другите хора. И руските подкупи на корем към германските биснесмени, разбира се. Иначе проруският германски бизнес продължава да действа и след Меркел. Въпрос на време е само да се появи бъдеща негова еманация. И като че ли само англоговорящите не са склонни към националсоциализъм на обществено ниво.

 9. Писах и преди в блога под друга статия – Меркел и ББ трябва Задължително да бъдат съдени ЗАЕДНО с другите руски военнопрестъпници за съдействието им за започване на войната в Україна!!!

 10. преди 1990г имах възможност да общувам със студенти от ГДР и бях поразен от фанатизма им спрямо “комунистическите идеи”. далеч надхвърляше “младежката убеденост” на студентите от всички останали СОЦстрани. имаше вариант това да е резултат от немската акуратност в идеологическата работа на институциите за промиването на мозъците на младежта, каквито имаше точ в точ във всички СОЦстрани. но беше възможно и да е проява на съзнателна, дълбока прикритост – заради основателните опасения от пипалата на ЩАЗИ. търсех истината за себе си. бях възпитан с позитивните внушения на баща ми, завършил висшето си образование в германия. затова полюбопитствах как се отразява на “червените фанатици” от ГДР /студенти!/ съседната им реалност- ГФР. ето тогава вече ми счупиха главата! тези хора не се преструваха, че са бетонни кАмунисти, а бяха нещо по-лошо – с днешната терминология, това бяха напълно ЗОМБИРАНИ млади хора! не от девет кладенци вода, а от сто кладенци вода ми носеха да ми обяснят, да ме убедят, че НИКОГА двете германии няма да се обединят. за нищо на света! казвам им: добре де, ГФР ще стане чисто комунистическа като вас, пак ли няма да се съберете? един народ сте, по дяволите! НЕ! все едно се бях пренесъл в днешни дни и слушах патологичното лъжене от устата на всеки руснак…няма логика, всичко наопаки и пълна убеденост, че тяхната патология е …нормалното. ТЕ, ГДР И ГФР БИЛИ НАРОДИ, КОИТО НЯМАТ НИЩО ОБЩО. ЗА КАКВО ОБЕДИНЕНИЕ ИМ ГОВОРЯ? НИКОГА! /обединиха се след една година ! като чистопробни маймуни после три години ядоха банани на тумбак, които ГФР милостиво им осигуряваше…/ от тогава насетне аз никога не мисля хората от бившите две германии за едно и също население! поназнайвам това-онова за човешкия мозък и нямам илюзии, че “онова поколение” ще се промени. тази тема ме е вълнувала не рядко и винаги относно МЕРКЕЛ. и тя, като путлер, доста ни се мота пред очите, пред съдбите. поне за мен, тя си беше “комсомолката” от ГДР…
  разграничавам прагматизма на меркел, ползите, които е предпоставила за страната си. но съм наясно, че когато две зомбита доближат интересите си, когато физически се доближат, те влизат в своя зомби-резонанс и този момен на ОЖИВЯВАНЕ НА ЗЛОТО, остава скрит, невидим за човеците.
  / за да не бъда разбран грешно: говоря за хората от твърде акуратно зомбираното ГДР! защото темата е меркел. иначе имаме наистина сериозен проблем с милионите в мордора – с ВЪЗПАЛЕНОТО ТЯХНО ЗОМБИРАНЕ, ЕТИКИРАНО КАТО РАШИЗЪМ. интересно, Възпалено Зомбиране ме подсеща, че орките се кичат с V и Z …случайно? /

 11. Сега разбрахте ли, че американците бяха прави да я подслушват? Както се казваше в стария съвецки виц, “товарищ волк знает кого кушать”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.