ТАСС показа руска установка за изстрелване на ракети “Град”, с които украинците били обстрелвали Донецк

ТАСС събщи, че днес украинската армия е обстрелвала Донецк с ракети “Град”.

Прилагат за доказателство установка за изстрелване на такива ракети, обозачена с рашисткия знак Z… 

7 мнения за “ТАСС показа руска установка за изстрелване на ракети “Град”, с които украинците били обстрелвали Донецк”

 1. Кой ти гледа в калабалъка?! Копейката и Ко нямат проблеми със снимките!

 2. Не зная дали това е вярно, но си отворете очите – Украйна бавно ГУБИ войната. Руснаците постепенно откъсват територии, макар и със сериозни загуби.
  Без оръжия с които, може да се удари Русия, не е възможно да бъде спечелена войната. Няма начин да спечелиш, като единствено се защитаваш. Нужна е атака. Руснаците имат значително числено преимущество.

 3. @Росен,

  He тъй черногледо де:) Ето Ви една хубава интерактивна карта, макар че изрично предупреждават да НЕ СЕ ползва за евакуации:

  https://deepstatemap.live/#14/48.9343/38.4782

  Отворете си я в 2 прозореца за вчера и за днес и като си поиграете с настройките, ще видите, че блатната орда за 24 ч. е напреднала само в Северодонецк, и само с 300 м! Но в района на Миколаiв ВСУ са ги наритали обратно на юг с над 5 км дълбочина и фронт 25 км. Демек, на путиняшки, “велика победа точно по плана”.

  Картите се обновяват 2-4 пъти на ден.

  Иначе сте прав за тежките оръжия, но и в Брюксел, и в Берлин, и в Париж, и във Вашингтов има твърде много репи. Не случайно дори големият Уинстън Чърчил с горчива ирония отбелязва, “Янките избират дълго и бавно, но накрая винаги изборът им е правилният”. Това е в страшните дни на “Битката за Британия”, когато дори декоративните решетки на Уиндзор и парка на Адмиралтейството са претопени за куршуми и снаряди за изтребителите на RAF. А след решението за доставката на ракетните системи HIMARS блатните павиани масово изтеглят щабове и КП по-далеч от фронта. Че освен танковете и “солдатите” май вече и генералите им са дефицит.

 4. Към Росен:
  Как дефинирате ЗАГУБАТА на войната от Украина?
  Зеленски, генералитетът му и правителството са категорични – войната ще приключи, когато орките се изтеглят и от последния кв сантиметър украинска земя! Ако се наложи ще се премине към партизанска война!
  А сега, погледнете картата. За 100 дни активни бойни действия, съпроводени с тотални разрушения на цивилна инфраструктура и зверски геноцид над мирно население, орките успяха да превземат не повече от 15% от територията на Украина. Едновременно тази тяхна “победа” доведе до изваждане от строя на една трета от личния им състав /при това – най-качествения/ и около една четвърт от бойната техника. Жалката икономика на РФ бавно потъва, а след ликвидирането на въглеводородния износ буквално ще се сгромоляса.
  Излишно ми се струва, защо трябва да обяснявам, по какви съображения “Русия няма да бъде ударена”/освен ако гномът не посегни към СМУ/.
  Така, че “отворете очите си” за гореизброените факти и бъдете така любезен да предложите по-конкретна обосновка на твърденията си.
  По мое мнение проблемите са четири:
  1. броят на жертвите /украинските!/.
  2. мачкане до разпад на азиатската империя.
  3 международен съд за военнопрестъпниците.
  4. “План Маршал” за възстановяване на следвоенна Украина /респ – жестоки репарации за престъпниците/.

 5. Павел Тинков
  Мисля, че ако така продължава войната, украинците няма да могат да си върнат окупираните от руснаците територии. Макар и с много жертви и бавно руснаците се окопават и откъсват територии. Преди няколко дни Кисинджър започна да говори за териториални отстъпки, вчера и някакъв английски генерал, също. Не е добре, когато се заговори за отказ от територия. Но това си е мое любителско от военна гл. точка мнение.

 6. До Росен:
  “Макар и с много жертви и бавно руснаците се окопават и откъсват територии.”
  Хайде сега споделете мнение като как според Вас изглеждат откъснатите територии, как и колко време ще успеят да ги задържат окопалите се орки?
  Подсетихте ме за един брадат руски лаф:
  Седят Вовка и Ванка до печката и смучат самогон. По някое време Ванка прескача надън, до избата за малко картофки. Минава четвърт час, а го няма никакъв. Открехва вратата Вовка и вика: “Какво се мотаеш, Ванка, идвай вече! “Не мога – отвръща му Ваня -тук хванах мечок!”. Вова се ядосва: “И в избата ли ще го държиш? Докарай го тука!” Не мога! -пъшка Ванка – Той не ме пуска!”
  Приятелят ми ЖОРЖ казва: “Кой разбрал – разбрал!

 7. Към Росен
  03.06.2022 в 08:23:
  Американската армия е на първо място, но въпреки това се изтегли от Ирак и Афганистан, и това не предизвика някакъв голям репутационен проблем за нея!!!
  Путлеристката орда е с много години назад , и с много възможности встрани от армията на САЩ! Така че не виждам никакъв проблем Путлер да си прибере путлеристките башибозушки банди обратно, всичките!

  Слава на Украйна!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.