Руският анклав край “Камчия”, най-голямата база за руско влияние в света ( според Лавров) не безпокои българските власти

Хубаво е решил Румен Христов от ГЕРБ-СДС да попита дали руският анклав в резервата “Камчия” не е заплаха за националната ни сигурност…

https://m.24chasa.bg/novini/article/11728173

Само че питането му дава възможност на гузните ни институции да се измъкнат от отговора на истинските въпроси. Което те и правят. Външният министър Теодора Генчовска, позовавайки се на ДАНС, декламира в отговора си на въпроса какъв е официално заложения статут на руската база за влияние в България. Само че не този статут представлява интерес , а истинската функция на руското притежание.

“За мен това е руски анклав”, казва Румен Христов, но не неговото лично впечатление е толкова важно, колкото фактите. 

Целият комплекс, който включва и изкупената от руснаците туристическа база извън километричната ограда, е превърнат наистина в един “руски свят”. Дори табелките на посадените междувременно екзотични дървета са на руски език. Дълго време ( не знам за момента ) българин не можеше да си направи резервация в хотела, който се намира срещу централния вход на руската база. Беше само за “баровци”, т.е. за руснаци.

Но да се върнем на обореното от ДАНС и Генчовска “лично мнение” на Румен Христов. При целия ми патриотизъм мога само да кажа, че то не значи нищо в сравнение с изразеното от руския външен министър Сергей Лавров мнение. Във връзка със скандала, породен от факта, че руските собственици не си плащат разходите  ( данъци и прочее ) Лавров направи изявление, че руското правителство трябва да купи комплекса от московското правителство и да го стопанисва, защото той е – ВНИМАНИЕ – “най-важната база за разпространяване на руско влияние в света”.

Ето това “мнение тежи като руска надводна мина на българската крайбрежие. В “снаториума” от години пребивават луксозно ( в самостоятелни къщи на територията му, нямащи нищо общо с “детския туризъм”) руски пришълци, превърнали наистина базата в руски анклав. На плаца му, “украсен” с премахнатия от Варна бюст паметник на руския окупатор номер едно на България маршал Толбухин, се организират руски шовинистични сборища от съветски тип. А какво става в многобройните зали, тренажори за космонавти и т.н., това “скромно” се премълчава от онези, които се разпореждат с тези декари отнет от България суверенитет.

 

 

 

 

 

 

С това истински важните въпроси обаче не свършват, а едва започват. Защото преди всичко трябва да бъде разследвана корупционната схема, по която московският кмет Лужков придоби и промени статута на този къс българска земя така, че да може там да лее бетон колкото и когато си пожелае. Правеше го и в неделни дни, при това през туристическия сезон, когато изобщо е забранено да се строи в туристическите обекти. Засичал съм засичал бетоновози там до самата плажна ивица насред сезона . Корупционната схема “Камчия” включва всички видове власти в България, без законодателната ( само парламентът не е обслужвал Лужков, но понеже не се е налагало).

За голямо съжаление този начин на питане позволява и подобаващото, удобно за руския интерес отговаряне. Това води до замитане на темата под килима на продължаващата българска сервилност спрямо Москва. В случая обслужването на нейния интерес е мотивирано и от гузната памет за колаборационизма на нашистките корумпирани предатели. Отбиването на номера с подобни въпроси, макар и добронамерени в името на каузата, позволи на Софийската община по подобен начин да финтира спорадичните искания на общинари да се придвижи въпросът с демонтирането на МОЧА от центъра на София.

Румен Христов би трябвало да започне питането от собствения му коалиционен партньор Бойко Борисов с въпроса на какво основание се ангажира лично с откриването на руския комплекс “Камчия”, където демонстрира на 9 септември 2009 година неприлична близост с московския мафиот Лужков, натирен от поста му от президента Медведев по указание на премиера Путин ( който си беше началник в този тандем) буквално седмици след Борисово-Лужковото шоу на братската дружба между двама видни представители на руско-българския подземен свят, изплувал на върховни властови позиции.

НА СНИМКАТА: Премиерът Борисов и кметът Лужков откриват комплекса в компанията на Станка Шопова, любимката на Тодор Живков ( който я назначи за шеф на “Димитровския комсомол”)

 

 

 

Отделна книга мога да издам със статиите си, посветени на тази кражба на български суверенитет, но едва ли има смисъл от такова допълнително усилие. Желаещите знаят много добре за какво става дума. Това е най-голямата корупционна сделка в България – вероятно за всички времена. Лужков обикаляше сервилните български телевизии, които със свалени гащи му се лигавеха докато той господарски се хвалеше какви “московски заплати” плаща на своите български крепости селяни. 

Лужков отдавна го няма вече на арената с корупционния си морков, но българските корупционери са си тук и замитат следите си. Няма го вече бившият туристически комплекс “Камчия”. Подходящи за рециклиране недвижимости там активи са изкупени от руснаците, а останалата част от комплекса е като Мариупол след руските бомбардировки заради забранителните цени на туристическите обекти, напомпани от руската конкуренция напълно съзнателно. 

Повтарям, ако не е станало ясно: извън пределите на руските владения бившият курортен комплекс на половин час път с кола на юг от Варна е унищожен физически. В най-буквалния смисъл на думата. Превзет е обратно от природата благодарение на факта, че сърцевината му бе превзета от руснаците. Стотици бивши бунгала, магазини, механи, ресторанти и прочее сгради са като декор за филм на ужасите в една джунгла. И няма кой да се възмути или поне да си зададе въпроса как така навсякъде се строи бясно по морето, а само там е възможно да цари разруха, която явно “устройва” и руските наемници сред местните власти.

Няма го и българското достойнство, продадено на руските господари, но  това не е регионален, а национален проблем.

Апропо, няма ги отдавна и самите групи московски деца, заради които общината щедро беше отцепила голяма част от плажната ивица с надпис “ само за руски групи” – за сведение на ДАНС и Генчовска, кито ни обясняват, че ставало дума за отдиха на руски дечица.https://ivo.bg/2017/06/14/петита-колона-на-путин-изоставя-играт/

 

13 мнения за “Руският анклав край “Камчия”, най-голямата база за руско влияние в света ( според Лавров) не безпокои българските власти”

 1. Това е единствената чуждестранна база в България, което не пречи на путлерАстите постоянно да гонят НЕсъществуващите американски бази в България и да повтарят, че сме били американска колония заради тези несъществуващи бази, докато реално сме руска колония, видно от:
  – наличието на единствена чужда база – Камчия,
  – изкупените имоти по курортите ни,
  – неплащането на местни данъци и такси от собствениците им
  – монопола на Лукойл
  – стотиците прикрити руски фирми със седалища на запад
  – неплащането на данък печалба от тези фирми.

  Редно е Държавната агенция по приходите и местните администрации да заведат дела и да конфискуват фирмите и имотите от чуждестранни собственици, които дължат данъци и такси, а не да блеят. ГЕРБ услужливо въведоха малка давност на такива задължения, защото се оказва, че българите си плащаме данъците, а бандитите и чуждите граждани са единствените, които се ослушват и скатават пари по давност.
  Най-малкото трябва закона да се промени и за чужди граждани да не важи правото на давност по задължения към държавата.

 2. Разминават се мненията на кахърния кон и външния ни министър – кой ли е прав: Комплекс “Камчия” не е заплаха за националната сигурност, увери Генчовска”. Дали Генчовска не е заплаха за България?

 3. Слава Україні БРАТЯ💙💛

  ГЕРОЯМ СЛАВА💙💛!

  100 дни ОТПОР на бруталната руZZка агресия! Само ако си представите какво означава това…100 дни ОТПОР срещу Душманина на Европа!

 4. ”Камчия” е идеалното място за укритие на руски шпиони при саботажните и терористични акции провеждани в Българив.Не случайно никой не можа да каже къде е пребивавал нелегала ”.Фьодоров” ДАНС и правителството трябва да разбият това змийско гнездо.

 5. Така в Латвия реагират на развято руско знаме:

 6. А така “Чуждестранния легион” влиза в Северодонецк!

 7. Сравнение между американска и руска армейска каска. Коментарите са излишни:

 8. Въпросите са в десетката на десетката, Стопанино.

  Отговори – не знам дали ще има. Поне не скоро. Със сигурност – не от бившата секретарица с харизма на хлебарка, монтирана ни за дипломат № 1. Затихващото СДС си прави пиар. Абе, нямаше ли някакво решение или практика да се конфискуват движими и недвижими имоти на руZZките агресори в ЕС?

  @симеон спасов:

  Желязно сте прав, точно на Камчия дебаркират на 11 август обучените в НКВД безродници-“подводничари”, командвани от “полковник” Цвятко Радойнов, Съби Димитров и Аврам Стоянов. Като всичко “передавое” и “безаналоговое”, избити са от българските граничари, полиция и местно население като бесни лисици. Заловените са съдени, осъдени и разстреляни на Гарнизонното стрелбище без много церемонии, без политкоректност и неутралности. Както и следва да се постъпва при държавна измяна. Днешните ни “гарвардци” да четат повечко по въпроса, може да им е от полза как се управлява държава в момент на криза. Интересно е, че в групата на Аврам Стоянов е и синчагата му Лъчезар, който поради непълнолетие отървава кожата – “лошият монархофашист” Борис III заменя разстрела с доживотен пандиз. Тъй Лъчко Аврамов допълзява до кандидат-член на Политбюро, министър на външната търговия, посланик във Виена и Хага и даже херой на социалистическия труд.

 9. Лъчко стана и свекър на Богдана/а баща и погубен от Лъчковите другари/.А между другото подводничарите заравят под едно дърво резервната радиостанция,оръжие и долари,връщат се след време да ги търсят,но не ги намират,да не би сегашните стопани да ровят още под дърветата?

 10. Често съм коментирал крайно отрицателно както руския анклав на Камчия, така и на Росенец. Скептичен съм към руската популация по Черноморието ни… да не се окажем налазени от руски войски дошли да защитят някоя нахална рускиня получила шамар в супермаркета?
  То днес изтръпнах, Лорер ще кани десетки хиляди руснаци да мигрират в България като “специалисти”!!!! Потресен съм. Който не е имал контакт и не е работил с “новите руснаци” не знае каква пасмина е това.
  Обявете ме пак за “враг на народа”… но тази шайка узурпирала властта под юмручето на РРадев засега носи само деградация на държавата. Да, изгорихме бълхата, но май изгорихме не само юргана, но и къщата.
  подпис: Русия е проказата на планетата Земя.

 11. Зам.партиен секретар на ВТО”Машиноекспорт”/около 400 души персонал/беше инж.Ели Исак Лорер.Нещо да Ви говори това.?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.