Шизофрения: солидарност с украинските деца в София и опит за цензура драмата им да бъде показвана от медиите

На стотния ден от руската агресия срещу Украйна софийската община направи най-после жест от европейски тип в центъра на столицата. Даде възможност на европейските българи, които не са заразени от евразийска злоба срещу жертвите на руската агресия, да  демонстрират с цветя и плюшени играчки солидарност с украинските деца ( и техните майки по подразбиране). 

 

 

В същото време управителят на Област София Иван Кючуков се опозори на същото поприще. Не за пръв път. 

Цитирам:

“С решение на областния управител Иван Кючуков се забранява всякакъв вид заснемане на местата, където са настанени бежанците от войната в Украйна намиращи се на територията на област София.” Това прессъбщение бе изпратено от областната управа без да има каквито и да е други подробности.

От OFFNews изпратихме следните уточняващи въпроси:

-На базата на какъв нормативен акт областния управител Иван Кючуков забранява всякакъв вид заснемане на местата, където са настанени бежанците?

– За кои места важи забраната, за настанените в държавни имоти или и в частни?

– Къде са настанени?

– Защо въобще е необходима тази забрана?

Отговорът който получихме не отговори на нито един от тях, но за сметка на това породи нови:

“Всички заявки за отразяване на условията в местата за настаняване на бежанците от войната в Украйна, моля да отправяте на посочения мейл адрес – (мейл на областната управа).
С оглед на факта, че много от настанените хора там са майки с малки деца, ще осигурим часове, в които това ще бъде възможно.
Разчитаме на Вашето разбиране!”

След настояване да получим отговори на зададените въпроси, получихме следният отговор:

“Снимането не е забранено въз основа на нормативен акт, а въз основа на морален такъв. Молим за разбиране да не се нарушава спокойствието на украинските граждани, сред които има и деца, тъй като те са достатъчно травмирани.”

Иван Кючуков е назначение от квотата на “Има такъв народ”. Той се прочу, след като през април върна решението на Столичния общински съвет знамето на Украйна да бъде поставено върху сградата на общината. Флагът трябваше да остане там до края на войната в знак на съпричастност към трагедията на украинския народ. Управителят атакува също решението алея в близост до руското посолство (между бул. „Драган Цанков” и оградата на сградата) да се нарича “Героите на Украйна”, а градинка отново близо до посолството да носи името „Борис Немцов”. https://offnews.bg/politika/oblastniat-na-sofia-zabrani-snimaneto-na-mestata-s-bezhantci-ot-ukrajn-778186.html

Оказва се, че опитът на Иван К. да забрани на медиите да документират условията, в които живеят украинските майки и деца ( защото става дума именно за майки и деца, огромната част от украинските бежанци в България ), бил продиктуван от морални съображения. По логиката на Иван К. травмираните ( от рашистката агресия – факт!) украински жени и деца трябва да бъдат изолирани от медиите, които са единствената им възможност да (по)кажат какви са им проблемите ( вкл. проблемите да зависят от доказано проруски властници, като Иван К.).

Вече и откровените ми врагове се съгласиха с дългогодишната ми теза, че България не е разделена толкова на леви и десни, колкото на проруски и прозападни в манталитетно отношение хора. Изглежда важи и за София като град и София като област, щом е възможно в града да има солидарност с жертвите на руската агресия, а в “областта”, яхната от поредното проруско недоразумение на този пост, да се разпорежда руски троянски кон. 

В крайна сметка Иван. К. отмени опита си да затвори очите и да запуши ушите на медийната трансмисия спрямо украинските майки и деца. Но този негов пореден експеримент в угода на путлеризма би трябвало да отвори “разговор” сред управляващите що за рашизоидни екземпляри спазаряват коалиционно на важни ръководни постове в държавата.

Да не би да има някакво негласно споразумение с Путлер постът на областния управител на София по някакъв квотен принцип в угода на руското влияние да се пада  на някакъв “конфесионален” принцип на убеден рашист?

Питам, защото бившият управник на този пост Илиян Тодоров, бивша дясна ръка на Сидеров, се опита да ме осъди за клевета за 120 000 ( сто и двадесет хиляди лева), обиден, че съм го засегнал по руска линия- нищо, че се разхождаше в качеството си на нещо като охранител на шефа си в центъра на София с яке с надпис “Россия”. https://ivo.bg/2017/12/29/управителят-на-област-софия-илиян-тод/

 

 

 

 

7 мнения за “Шизофрения: солидарност с украинските деца в София и опит за цензура драмата им да бъде показвана от медиите”

 1. “Не трябва за сметка на украинските бежанци да страдат българските работещи семейства, каза Борислав Гуцанов от БСП от трибуната на Народното събрание.”
  Няма да крия, че и а зсъчувствам на българските работещи семейства, но не мога да се съглася с така формулираната причина за тяхното страдание. Ало, другари, не за сметка на бежанците, а заради Путлеровата агресия!!! А, това вече е друго нещо, нали?. Приемете, че така проявяваме солидарност с кагебейския рашизъм и Гундяевското православие. По-добре деца и майки да стоят в почивните ни бази, вместо да се пречкат в краката на асвабадителите и да им развалят имиджа с труповете си по улици и мазета.
  Айде някой да каже, че на фона на нашите мили родни картинки гузнага съвест на Меркел не буди умиление….

 2. издръжката на украинските бежанци се плаша целево от Европейски фонд.

 3. Атаката е по всички фронтове! Вече удариха и “бедните работещи българи”.

  Нали не си въобразяваме, че тенденциозното отразяване на бежанците е отклонение? Не, то е част от плана “да намразим украинците”. И фактът, че постоянно пишеха за тях, за благодарностите им, за прекрасното отношение на държавата и доброволците си беше класическо overexposure, за да ни писне от тях още преди медиите да са извадили тежката артилерия. Класическа част от маркетинга: рекламата не бива да бъде прекалено натрапчива, иначе постига обратния ефект. И там пускаха “неблагодарните бежанки по моловете и с гадните клипчета”.

  Българинът обаче се оказа костелив орех. Много дълго време отказа да му писне. По интернет виеха и се оплакваха, но като цяло успехът на акцията беше незадоволителен. Затова – тежката артилерия. Оплакващите се бежанци, дето не щат да ни оценят великодушната държава.

  Обаче и тук греда. Да, има недоволни, обърнаха се някои хора срещу бежанците, но личните ми наблюдения са, че това не ги накара да плеснат с ръце и да си кажат колко е бил прав другарят Путин да ги денацифицира. А и да пращаш деца в контейнери… не е гот. Все пак удря по тънката струна на нормалните хора. Затова няма да ги снимаме. А дотогава от трибуната ще защитаваме правата на клетите държавни служители.

  Дето си мислят, че някой е приритал за тях… На морето дертът е за чужденците, чуждите туристи, не за държавните служители. За съжаление ми се налага да обикалям за санаториално лечение – как никъде не чух някой да се радва, че ще посреща българи! Всички чужденците чакаха. Това преди войната. Не ми се вярва да са си променили отношението.

  На мен обаче взе да ми става гадно. Едни пари изсипаха за хотелиерите – не за бежанците – и край, вече очакваме благодарност доживот. Как смеят да очакват заплащане, задето ще си готвят сами в Китен, когато проблемът е, че българите не се наемат за ниско заплащане, тоест това готвене за 300 души се очаква да бъде платен труд, от който някой се опитва да спести едни пари? Как изобщо смеят да чакат нещо повече от попара? Кога да чакам да ни издигнат паметник в Киев? Направо тип СССР благодарност да искаме? За сто години занапред поне.

 4. моля за извинение г-н ИВО ИНДЖЕВ, че поствам встрани от статията, за която той похвално и актуално се е потрудил. уви, по нашата вътрешна реалност докторът ми е забранил да гледам, мисля и разсъждавам. до там сме се докарали и реалността и аз.
  вчера рашистите изстреляха транспортен кораб, образец 1965г, с 2 и 1/2 тона багаж за МКС. преди старта пред ракетата се наредиха целият колектив за снимки и тези по подразбиране висши специалисти + най вече млади хора, опънаха пред тях си големи знамена на “лнр” и “днр” и се запаметиха с тях. върху самата ракета беше фабрично изписано официалното име на точно тази ракета : “донбас”. поне отвън не видях рашистките им знаци V и Z. наверно са ги изрисували вътре, в товарното помещение с багажите.тази поредна рашистка НАГЛОСТ не заслужава дори главните букви. откакто рашистките ракети ги осветяват със светена вода килимявките, на щат към роскосмос, повече с нищо не могат да ме удивят. като видях пред вчерашната ракета целият колектив, опънали знамената на войната в УКРАЙНА, единствената ми кротка мисъл бе, че ето ти го доказателството, че рашистите наистина трябва да бъдат унищожени до крак. при това въобще не става дума за тяхната виновност или невиновност. рашизмът е мозъчна патология, необратимо зомбиране и носителите му са смъртна опасност за всеки наоколо .. така де! какво направиха и правят с пълна сила рашистите в момента? точно ТЕ нарекоха украинския народ “нацисти” и по вълшебен начин приеха – всичките ТЕ, в тази държава, че имат право, че могат и че са длъжни ДА УНИЩОЖАВАТ ФИЗИЧЕСКИ “нациките”, т.е. УКРАИНСКИЯ НАРОД! влязоха в държавата УКРАЙНА и вече много НАД СТО ХИЛЯДИ УКРАИНЦИ, САМО ЗА СТО ДНИ, УСПЕШНО СА УНИЩОЖЕНИ. ето, това са рашистите. не са виновни. не са болни. не са заразни. ТЕ СА МУТАНТИ. просто са опасни за останалия свят. МУТАЦИЯТА Е В МОЗЪКА ИМ. застрелва майка ти и искрено любезно те пита” мога ли да взема ютията, че тя повече няма да и трябва”? как да откажеш? така ютията на майка ти заминава за владивосток, откъдето е дошъл този “убеден, че има право и е длъжен да убива украинците” ТОЙ ТАКЪВ СЕ Е РОДИЛ. достатъчно е да посочиш на някъде с показалеца си и рашистът ще тръгне да убива. ВСЕ МУ Е ЕДНО КОГО, ВСЕ МУ Е ЕДНО КЪДЕ!
  не ви говоря съчинения! ТОВА СЕ СЛУЧВА СЕГА! рашистите са 140 милиона. от три месеца са наводнили УКРАЙНА, разрушават я наред и избиват “нациките”. защо са там и те не знаят, но какво им пука? верно, не ги посрещнаха с погачи и влажни девици, но като си с автомат в ръка всичко това и сам си го вземаш. ЕТО ТАКОВА ЗЛО СЕ РАЗХОЖДА ИЗ ЕВРОПА, докато ние блеем и си пием кафето. А ВОЙНАТА БАВНО, НО ЗАКОНОМЕРНО СЕ РАЗВЪРТА ПО СВОИТЕ СИ ПРАВИЛА. ТРЕТА НИ Е. и отново ще дойде до всички, до всеки от нас!

 5. Тоя гнусен дИбиль гуцановь нали го бяха арестувани по бели гащи преди 10 години!?!?
  Чудно защо все още продължава да паразитира с примитивните си тъпни и с паразитирането върху дУпетатската си заРплата???
  Не му ли стигат чекистките рубли от сводниците му в Кремъл???
  Веднага да го пратят на колония в сибирските СИЗО!!!
  ДОЛУ большевишките паразитни шлюхи от варненския клон на терористичните бандити БСП!
  Вън!

 6. Ами шизофренно е, но не повече от това в маратонки “Адидас” и дънки “Левис” да вееш руZкия парцал, или тоя на “донецкая народная республика”.

  Или да обясняваш, че който не обича руZия, видиш ли, не обичал България /кальфын/.

  Поне се изясни загадъчното наличие на лицето лорэр в “гарвардското” правителството. Вождът на загадъчното измислено М-во на иновациите най-сетне в прав текст изартикулира, “очакваме, че влошаващата се икономическа ситуация в Русия ще предизвика наплив от икономически емигранти. Ние проведохме семинари с компании, които имат работна ръка в Русия, за да говорим как можем да ги привлечем тук. И очакваме, че ако България си свърши работата, ако създаде механизъм за приемане на работници от Русия и Беларус, които са квалифицирани, ще можем да имаме също хиляди квалифицирани руснаци у нас близките месеци”/пред бТВ/.

  Звучи ми като “сините карти” на кальфын. А на вас? И това в момент, когато светът прави всичко да затвори блатните рашистки мутанти /браво на колегата “СМОТАНЯК”/ зад бодливата тел в “матушката” им до пълен рециклаж. Абе, лорэр, в “Гарвард” не ви ли научиха, че руZия e квалифицирано заразно зло, което иска карантина и екстракция/децимация, не привличане?

  А чалгарят кючюков що не се върне в гаражчето си в самоков да изправя смачкани калници?

 7. @ смотаняк
  Разбирам възмущението Ви, което търси решение на рашисткия проблем в унищожението на носителите на дефектния ген. Да, несъмнено то е ефективно, но мисля че така и ние ще се превърнем в “рашисти”.
  Затова предлагам по-хуманно решение, просто да бъдат изолирани в зверилника им, където те сами ще се избият, поради липса на нацисти за денацифициране. Важното е да не допускаме екземпляри с хамелеонски качества да се измъкнат от зверилника, нали уж бил “широка страна моя родная, где так вольно дышит человек” и пак да разнасят нелечимата зараза по света. 🙂

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.