Уравнението на математика М. Константинов, който докарва две и две до едно на нула за Путлер срещу Америка

Блъсковият “Труд”, един от видните разпространители на рашистка хибридна пропаганда, публикува интервю със специалиста по всичко, бившия син професор Михаил Константинов. С подходящото като за вестника и съответната целева група читатели заглавие “ Избори ще има, когато ни разрешат американците”. Както се казва, читателят с  рашистка нагласа може и да не си прави труда да чете нататък. Главното внушение е подчертано в заглавието.

 

 

 

В областта, в която е тесен специалист, професорът проявява необичайна уклончивост. Прави уговорката, че няма доказателства за изборни фалшификации заради машинното гласуване ( какво разочарование за онези, които очакват от него да ги посочи и разгроми!). Но пък в сферата на световните конспирации, антиамериканизма и антиевропейската злъч бившият привърженик на “синята идея” ( като си спомня, че сме били заедно лектори с него на семинар в Костенец, организиран за сини младежи, сред които и Явор Дачков!) се развихря в свои води. 

Получава му се като на професор по антизападно говорене, макар да е всъщност математик и да препуска диво далеч извън сферата на своята компетентност. Преизпълнява нормата в това отношение като за едни ненормалници, които и без професорски манипулации са убедени, че за всички беди на човечеството са виновни “онези с парите”. Обяснение,  достойно за най-тъмночервената и най-необразованата маса другари и другарки. 

Тъкмо “онези с парите” са предизвикали войната в Украйна, според професора с вечно мрачното изражение, който пледираше от телевизионния екран да се стреля на месо срещу бежанците от предишната мигрантска вълна. Този път милостиво подминава темата за украинските бежанци, както и въпроса за това кой е агресорът и кой е жертвата в Украйна. Нито една осъдителна дума не проронва Константинов за Путлер и агресията му, нито отронва сълза на съпричастност с жертвите на тази варварска “специална операция”. Явно е  опериран от съчувствие към нещастието на милиони прогонени от домовете им, хиляди избити и ранени цивилни в Украйна и към самата страна, системно унищожавана от руските военни средства за масово разрушаване.

И как да се възмути набеденият специалист по международните дела и войните от руската агресия, когато е приоритетно възмутен от “американската война” в Ирак през 2003 година. Измерил я чрез някаква своя математика като “по-голяма” от тази в Украйна, нищо че всъщност онази през 2003-та беше рекордно кратка и разруши военната машина на диктатора Саддам Хюсеин, а не поредица от градове, които системно унищожават в Украйна сега руските средства за масово разрушаване на населени места с ракети, артилерия, залпов огън, въздушни удари и обстрели от морето. 

Като човек на точните науки математикът демонстрира (не)обяснимо нехайство с твърдението си, че в Ирак ( американците) “изтрепаха милиони”. Въпреки оценките на наистина авторитетни международни източници, че жертвите в тази война са всичко друго, но не и “милиони”. https://www.dw.com/bg/войната-която-започна-с-една-голяма-лъжа/a-43308758

Пропагандата ( му) борави с полуистини, за да поразява с високо(не)точните си оценки податливите на манипулации пациенти на рашистката хибридна война. Вярно е, че не бяха открити химически оръжия в Ирак, за което политици, военни и разузнавачи в САЩ си посипаха главата с пепел многократно ( представяте ли си подобно признание от руска страна по повод идиотската “мотивация” за агресията срещу Украйна под лозунга за “денацификация”!). Само че иракският диктатор направи всичко възможно в продължение на 13 години да демонстрира брутална употреба на химическо оръжие във войната с Иран и срещу собственото ( кюрдско) население. Беше прецедент след Втората световна война, през която и от двете страни на фронта се въздържаха от употребата на такова оръжие заради взаимно сдържащия ги страх от отмъщение. Иначе казано, Хитлер се въздържа, но не и Саддам, който се перчеше с тази бруталност и плашеше, че отново няма да се спре пред нищо в случай на война.  

Само че, щом ще се сравняват войните,  истината е, че народът на Ирак в огромното си мнозинство посрещна американците ( толкова омразни на Константинов) като освободители. Нима това не прави онази война справедлива в очите на тежко и продължително страдалите от дивашката диктатура на Саддам? Не е ли това най-важният критерий при оценката за това дали е трябвало да има такава война?

А как посрещнаха в Украйна рашистките нашественици? Те нахлуха без обявяване на война и след дълга кампания от лъжи  и обещания, че няма да нахлуват в Украйна – за сведение на кахърния професор, който се тюхка, че за войната в Ирак не е имало резолюция на ООН. Да, нямаше РАЗРЕШЕНИЕ от Съвета за сигурност, блокиран от Русия и Китай,но имаше серия от дипломатически ходове, вкл. резолюции на Общото събрание на ООН, предупреждения и открита подготовка за войната от страна на съюзниците. Те не лъжеха, както руснаците, че само се разхождат с цел тренировка в пясъците на Саудитска Арабия, както твърдяха твърдяха рашистите във връзка със струпването на техни войски насред снеговете край украинската граница.

Да не се чудим, че толкова много хора в България са зомбирани от руската пропаганда. Тя си има титуловани говорители, легендирани като дейци на синята идея ( а след това и откровени адепти на гербаджилъка у нас), които се изхитряват ловко да не кажат нито дума за руската агресия срещу Украйна и да кълнат обилно със задна дата американците като главното зло. Все едно, че не Путлер, а ЕС и САЩ са нападнали Украйна. 

Уравнението на професора математик съобщава на читателите на неговата лекция по  приложна (като за зомбирани българи) математика, че Америка и Западът са виновни за миналата война, поради което излиза, че Путлер днес е невинен, а виновните са отново “онези с парите”.

 

14 мнения за “Уравнението на математика М. Константинов, който докарва две и две до едно на нула за Путлер срещу Америка”

 1. охх,колко скрити лимонки ще излизат още…Видяхте и Явор Дачков къде се позиционира.

 2. Той прафэсарът- математик отдавна е ясен за всички, които могат да мислят логично, а и (слава Богу!) не е на власт, т.е не е в позиция да взема решения за цялото българско общество, а само “дава акъл”, но има други, които са много по-опасни от него, защото някак си са успели да се промъкнат във властта и вземат решения, които (със сигурност!) ще имат пагубни последици в близко бъдеще за всички ни:

  Ето, какви намерения сподели днес по БТВ “странната птица” във властта Даниел Лорер:
  “Ние очакваме, че влошаващата се икономическа ситуация в Русия ще предизвика наплив от икономически емигранти. Първи ще дойдат онези, които са най-добре (финансово)… Ние проведохме широк семинар с компании, които имат работна ръка в Русия, за да говорим как можем да ги привлечем тук. И очакванията са ни, че ако България си свърши работата, ако създаде механизъм за приемане на работници от Русия и Беларус, които са квалифицирани, ние ще можем да имаме също няколко хиляди квалифицирани руснаци у нас близките месеци”.
  За чий интерес се е загрижил толкова активно Даниел Лорер с усилията си да вкара у нас “няколко хиляди руснаци”, поредният руSSки етнически троянски кон в България, сякаш са ни малко милион и половина “постоянно пребиваващи” руSSки шпиони, терористи и криминални изроди по морето и вътрешността на страната ?! И как ще се отрази този етнически “внос” на националната ни сигурност?

  https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sabota-i-nedelia/daniel-lorer-ochakvame.html
  (от 6.33 мин.)

 3. както отбеляза БАБЧЕНКО, светът не страда от глобално затопляне, а от ГЛОБАЛНО ЗАТЪПЯВАНЕ. светът!!! не само у нас.
  ако се погледне от близо, ясно е, че контрата е тъкмо в образованата част на човечеството. или както ония дни, тук, бе съвсем откровено казано: НЕ СУЛЬО -ПУЛЬО ОТ СЕЛО ИЗЯЖ МИ ГАЛОША, А …ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА ! тя е изпростяла и продължава в тази посока. нима професорът К. не е интелигенция? и още как! чутовен математик, макар и на ниво провинциална гимназия. няма лошо. лошото е, че хората с възрастта поумняват, освобождават се от младежките си, простеещи илюзии, докато при професора К. ОГЛУПЯВАНЕТО ИЗКЛАСЯВА НАПРАВО С ПРОЛЕТНО ТЕМПО! безпроблемно ползва “логиката” на рашизма, а както е известно, тя не случайно се пише с кавички : при рашиста всичко се обръща наопаки, истината се смачква в лъжа. естествено, че с такава глава за математик не ставаш. за активист на позитано или при копейкин – да. та, вземайки пример от такива интелигенти, останалата народна маса най-спокойно отива да потвърди констатацията на БАБЧЕНКО.

 4. Е, т. нар. “професор” отдааавна се изхоми и се изходи навсякъде!!
  А баща му, лека му пръст, беше свестен човек, сигурно в гроба се върти…

 5. Руският агент на влияние пРезидент Радев щял да посети Света гора!

  На 4 и 5 юни президентът Румен Радев щял да бъде на посещение в Света гора. Там държавният глава щял да проведе среща с духовното ръководство на автономната монашеска общност в административния център – Карея. Президентът щял да посети и Протатския храм „Успение Богородично“.

  В рамките на визитата си държавният глава щял да посети българската православна и духовна светиня манастир „Св. Великомъченик Георги Зограф“, където щял да бъде посрещнат от игумена архимандрит Амвросий и монасите от манастира.

  (Вървят слухове, че руските монаси- кагебисти, повечето алкохолици и хомосексулисти, щели да бъдат изгонени от светогорските манастири. Кагебистът Гундяев пък, под прикритието на руски патриарх, благодарение на Орбан едва “отърва кожата” и беше махнат в последния момент от санкционния списък на руснаци, които нямат право да пребивават на територията на ЕС.
  Интересно каква е целта на “височайшата” визита на безродната руска марионетка? Да не би да увещава игумена на българския манастир „Св. Великомъченик Георги Зограф“ да приюти руските “монаси” и така да промени статута на манастира, който зависи от националността на преобладаващия брой монаси, от български на руски? Или пък ще уговаря посещение на Гундяев в манастира, ще възстановява имиджа му, защото никой друг в Европа не се интересува от него, нито има желание да се среща с “особата” Му у у ?)

 6. Дейността на другаря профеZZор Константинов М. ми напомня за един от вицовете за Прасчо и Мечо Пух.

  – Пух какво правиш?
  – Ям банан.
  – Ами що е толкова кафяв.
  – Защото го ям за трети път.

 7. Министър Даниел Лорер (чии точно министър, т.е. слуга, предстои да узнаем) не искал неуредиците и хаоса с украинските бежанци да се повторели и с емигрантите от Русия и Белорус, които смятал да домъкне в България.! Само че В РУСИЯ НЯМА ВОЙНА, от която руските граждани да са принудени да бягат! Русия е агресор, който руши, убива и мародерства в Украйна и затова за руските емигранти няма никакви хуманитарна причина да се заселват в България, нито да имат право да ползват държавни и европейски фондове, предназначени за бежанци, за да се устройват у нас, още повече, че, както Лорер каза, първите, които щели да дойдат ще бъдат руснаци, които са ДОБРЕ финансово!
  С нахлуването на тези руски хакери и шпиони, България ще стане обект на още по-яростни и по-трудно овладяеми хакерски атаки, защото вече ще са от българска територия. А пребиваването им тук е удобен повод за Путин да изпрати и у нас “зелени човечета” да защитават човешките им права и да осъществят “спонтанното” им желание да искат автономия, защото вече са станали много и да отцепят части от Българското черноморие, а защо не и цялото Черноморие?
  Не е случаен фактът, че Лавров и сие имали “идея” да превърнат СОК “Камчия” в “Силициева долина на Черноморието”, така Русия ще маскира базата си в курорта “Камчия” като бизнес инкубатор:

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2022/06/03/4353729_silicieva_dolina_na_chernomorieto_-_rusiia_maskira/?ref=home_layer2

 8. По същата бакалска (анти)логика , може да се докаже , че и за войната в Украйна, и за войната в Ирак е виновен самият праСесор на будистките нАуки- миша канстантинав, заедно с неговият будистки началник бокоТИКВАТА!
  Още повече е доказан факт чудовищата корупция около откупа за Турски поток , за да спаси техните скалпове неговият вождь винету заобиколи Украйна, и така предизвика войната!
  Но тъкмо заради това винету и неговите краснокожи шутове, като миша канстантинав , трябва да платят репарации в десеторен размер , спрямо корупционния бандитски грабеж около Турски поток, т.е. герберастките бандити трябва да дадат репарации на Украйна в размер от 30-50 милиарда лева, от личните си оформи сметки!
  И миша трябва да даде дори синекУрната си пенсия за Украйна, доживот!!!!

 9. Започва се медийна обработка на общественото мнение в България да приема още руснаци, давайки за положителен пример Германия:

  Бягство от режима на Путин: трябва ли Европа да помага на несъгласните с агресията?
  Иван Преображенский

  (Само че Германия е голяма държава с мощна икономика и силни институции и даже 10-20 милиона руски емигранти- шпиони да нахлуят там, ще се справи с предизвикателството. Руснаците няма да могат да застрашат националната й сигурност и суверенитет. България е само 5-6 милионна държава, притисната от десетилетна русофилска пропаганда, зомбирала част от населението и оглавена от нейни проксита- продажници, които вече допуснаха заселването на повече от милион постоянно пребиваващи руски граждани у нас. По тази причина страната трябва да има изключително предпазлива политика по отношение на руските емигранти, които НЕ са бежанци от войната, която Русия води срещу Украйна.)

  https://www.dw.com/bg/%D0%B1%D1%8F%D0%B3%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%BE%D1%82-%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D1%81%D1%8A%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81-%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0/a-62032975

  *Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.

 10. Местната мърша е без коментар.
  Иска ми се да чуя коментарите за беседата между Гари Каспаров и Алексей Арестович

  Слава Україні!

 11. МОЧА ще я свалим на кукуво лято.
  Откакто е започнала войната в България всъщност има укрепване на руските позиции вместо да е обратно.
  Киро подмяната (Радев) изпързаля доста народ.
  Много театро, малко резултат.
  Бочката и Гешев са непокътнати, Лукой продължават да си правят каквото искат (но сме радостни че уж идвал газ на течно) хибридните медии барабар с националните са си все още руски.
  Междувременно киро подмяната бе “много щастлив” че Европа му разреши да продължава да купува руски петрол.. поредното унижение за всеки нормален българин който е против орките..
  Вече опипват почвата и за руски “емигранти”.. ти да видиш!

  Защо според вас Киро подмяната е толкова активен в анти-руската риторика?
  Ами доста просто е – защото е много активен в запазване на про-руските интереси.
  Бочко номер 2..
  Нинова и Радев са тихи, доволни – идеален лакмус за това накъде върви страната..

  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-lacheni-tsarvuli-zashto-zapazihme-ruskite-dostavki-na-petrol-za-neftohim

  “Кирил Петков и неговите престорени проевропейски и антируски изяви са само приказки; те са смокиновия лист, който трябва да прикрие проруските действия на това правителство. Вече е ясно – истинският премиер се казва Румен Радев, а неговия главен инструмент в правителството е Корнелия Нинова.
  Ето защо бързото сваляне на това правителство от власт, както и предсрочни избори още през есента, са единственият смислен шанс за ефективна борба срещу засилващото се руско влияние в България.”

  На фона на всичко това Христо Иванов се оказва едно голямо разочарование.
  Вчера имаше интервю в типичният за него оправдателен режим.
  Било трудна работа смяната на “кухнята” на ГЕРБ, бла, бла, бла..
  Тоя човек имам чувството хаби повече енергия да съчинява метафори отколкото да работи против руските (т.е. за българските) интереси.
  Само иZраждане били искали избори, всички останали били ОК със сегашното положение.
  Една много срамна и предателска позиция която мисля че окончателно прекрати поддръжката ми за ДБ.

  И накрая, Георги Георгиев и БОЕЦ са едни от малкото които вършат някаква реална работа като обществен натиск и т.н. Видео в което конфронтират културистчето мошенник който в момента се изявява като шеф на НАП относно нищоправенето от страна на поверената му държавна институция.

  https://www.mediapool.bg/ne-mi-drazhte-smetka-nap-oshte-raboti-po-signali-za-barselonageit-i-lukoil-news336230.html

 12. към ГЕОРГИ ХАРИЗАНОВ :

  не ви познавам лично, но знам кой стои зад това име – несъмнено умен мъж, за мен. и се дивя на вашите констатации , че русофилистиците у нас се бетонират, радикализират. неотдавна колежка от форума се чудеше за същото и трябваше да и давам като пример, че същото се случи и случва, много рязко в самия мордор. войната силно скъсява социалните дистанции. известният ви БАБЧЕНКО, в едно видео преди месец, много правдиво обясни какво има да се случи в армията на рашистите. досега те не бяха много наясно за чий дявол са в украйна. списъците с набелязаните за разстрел украинци, с които дойдоха рашистките “особисти”, бяха изпълнени и преизпълнени от доносите на местните петоколонници. след това нови задачи нямаше и рашистите го удариха на мародерстване, насилие за удоволствие и мечтания какви пачки ще получат, като приключат с бандеровците. отчиташе се НЕЗДРАВОСЛОВЕН ДУХ в редовете на орките. но БАБЧЕНКО много психологически- адекватно предупреждаваше: вой
  ната с рашистите ще е дълга и следващата вълна окупатори ще дойде НАХЪСЕНА ПРОСТО ДА ОТМЪЩАВА ЗА ВЕЧЕ ИЗБИТИТЕ ОРКИ. ако това още не се случва, то е защото генералите на орките КРИЯТ ОГРОМНИТЕ СИ ЗАГУБИ. но както споменава БАБЧЕНКО, истината в крайна сметка ще лъсне заради действието на т.н “сарафанное радио” / разказването от човек на човек / подобен развой се е случил в двете чеченски войни, в които БАБЧЕНКО е бил участник.
  злото се консолидира и у нас. има си хас!
  относно “бежанците” от русия ще разкажа , че случайно гледах видео на млада руска уж блогерка, уж застрашена от властите и въобще НЕ НА УЖ…току- що емигрирала с редовен автобус през беларус…в ЛАТВИЯ. видеото на тази пик.ла имаше сюжет: разопаковане на пакета, кашона с ежедневната доза храна, която е получила и ще получава ежедневно и безплатно …като емигрантка. първо презително оплю гарсониерата, в която беше настанена да живее. как реагираше на разните видове храни, които вадеше и оглеждаше почти с погнуса / всичко в заводски опаковки, стандартни стоки, освен плика с четири вида плодове../ скъса ми нервите. ТО Е ЯСНО КАК ЩЕ СЕ ДЪРЖИ ТАЗИ РУСКА КУКУНДЕЛА ЗАНАПРЕД ! ТОВА Е БАНАЛЕН ИЗНОС НА ЗЛОТО В НОРМАЛНИЯ СВЯТ. И ВЪОБЩЕ НЕ Е СПОНТАНЕН ПРОЦЕС. КАКТО БЕШЕ И С ОКУПАЦИЯТА НА НАШЕТО ЧЕРНОМОРИЕ + ТЕРИТОРИЯТА БАНСКО, РАЗЛОГ, САНДАНСКИ.
  развоят за нашата страна, в аспекта “освободителите”, е трагично-драматичен. но нека да мислим ПОЗИТИВНО: ИДВА КРАЯТ НА МОРДОРА. ЩЕ ДОЙДЕ НЕ ОТ КРОШЕТАТА НА НАТО / кекава работа/, А ОТ УСИЛИЯТА НА САМИЯ МОРДОР. ако тези нещастници предизвикат и ядрена война, гарантирам, че следващите сто-двеста години , все едно къде по света, ако някой се сбърка да проговори на руски, на място ще бъде убит с тояги. да не обяснявам защо с тояги..
  моча-та ще я сринем! неочаквано скоро за нас. както крим ще се върне в УКРАЙНА, неочаквано скоро. освен това напомням, че мордорът има да бръмчи като бензиностанция с шеметни усилия. едва ли един век ще му стигне да изплати РЕПАРАЦИИТЕ КЪМ УКРАЙНА!.

 13. @симеон спасов
  04.06.2022 в 11:38

  Явор дачков отдавна не е скрита лимонка, а явен русофилистик от най-долните!

 14. явар дачькав стана човек покрай Люба Кулезич. След като тя излезе от живота му, той се върна в първоначалния си вид: маймуна.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.