Путлер се прави на нормален (по руските стандарти), но не може да скрие отчаянието си – може и Япония да вкара в НАТО

Коментатори, анализатори, политици и психоаналитици от цял свят се лутат в догадките си до каква степен Путлер може да се смята за нормален при явното противоречие на действията му с нормалността. В крайна сметка надделява мнението, че онова, което за нормалните хора и държави изглежда (не)нормално, за един рашистки самодържец е не само в реда на нещата, но е направо задължително, за да се задържи на трона и дори да бъде харесван от достатъчно голяма маса поданици, че да упражнява върху тях властта си благодарение на специфичния руски неписан договор между цар и поданици. Той е йерархичен и напомня на съжителството между съществата в африканското блато до момента, в което то започва да пресъхва и на всички им става тясно. Следва самоизяждане.

 

 

 

 

 

В света на човеците това самоизяждане се нарича революция. Именно от нея Путлер се страхува най-много.

Ето защо той се бори да докаже своята “нормалност” по руските стандарти. Това означава политика от позиция на силата. Тя е тази, която е на уважение в Русия от векове и кратките демократични проблясъци на управление от западен тип явно не променят това статукво.

Така трябва да се разбират и последните изяви на Путлер, които отговарят на зачестилите въпроси (и констатации) на западни специалисти относно здравето (силата) му. Демонстрира непукизъм със серия от появявания пред публиката по незначителни поводи и така внушава, че наистина НЯМА ВОЙНА. 

И все пак сред тези изяви той отдели няколко думи на войната, за да съобщи, че руската ПВО “троши като орехи” оръжията, които украинците получават от чужбина. Ако не се броят безпилотните самолети, украинците не получават от чужбина каквото и да било, което да бъде “трошено като орехи” във въздуха. Но за толкова “велик стратег” и военачалник това са дребни подробности. Не е дребен детайл фактът, че е принуден да обяснява (или “ да се обяснява”, както се казва в казармата) съвсем различни приоритети от онези, които формулираше с  ултиматума си (на 27 февруари още). С яростна физиономия заповядваше на украинските военни да се предадат и незабавно и да свалят президента Зеленски.

Днес, повече от сто символични дни след 24 февруари, Путлер е принуден косвено да признае смяната на приоритетите си. Както стана дума по-горе, сред тях са напъните му да се покаже като нормален президент на една “невоюваща държава”.

Апропо, успява в България. Пускам си БНТ тази неделна сутрин и какво да (не) видя: в анонса на предстоящото 3 часа публицистично предаване темата за руската агресия в Украйна изобщо не присъства.

Но с това успехите му май (не) се изчерпват.  На път е да разшири НАТО и тихоокеанската граница на Русия. Освен, че освободи неутралните Финландия и Швеция от дългогодишните им задръжки да се приютят в алианса, подбуди подобна тенденция и в…Япония. Премиерът на Япония Фумио Кисида ще стане първия японски министър-председател, участвал в среща на върха на НАТО. Очаква се да пристигне за целта в Мадрид в края на юни.

Победените (и от СССР) Германия и Япония се интегрират военно все по-категорично в лоното на общия западен съюз срещу империята на злото, днешния еквивалент на Третия райх и на японската империя на изгряващото слънце.  

9 мнения за “Путлер се прави на нормален (по руските стандарти), но не може да скрие отчаянието си – може и Япония да вкара в НАТО”

 1. Не са само дронове. Един руски генерал все пак беше свален от су25 а сащ изпратиха доста ми24. Голяма грешка е да се подценява злобата, която клокочи в сърцето на Джуджето. Много са го правили и сега живеят в друго пространство. Ако няма кой да го ограничава, ще направи световен конфликт. Той вече го направи но пожара е само в Украйна. А Джуджето бленува още по-голям пожар но има велики сили, които ще го обезвластят. Светът за съжаление е прекалено увлечен в правенето на пари и планове за космически пътешествия и забрави, че това са дребни неща. Открай време, Великите сили напомнят на човека, кои са важните за него ценности, за да живее в мир, за да живее мъдро но човека винаги е бил слаб, алчен, глупав и егоист. Колкото и уроци да му бъдат преподавани, човека не иска да си отвори очите и сърцето, защото за него има други важни неща. Тези, които го водят до това мизерно и нещастно съществуване, за което сам си е виновен. Той избра други учители, които му връзват очите и го водят към смъртта. Залъгват го и го величаят а после го хвърлят в огнената бездна. Войната в Украйна е ужасен и голям пожар но той е следствие от милиони и милиарди малки пожари в ежедневието на всеки човек. Те създават и оформят човешки същества, живеещи по лъжовни пътища в които човека се самоунижава и самоунищожава. Резултата е свят в който някакви много дребни човечета но велики егоисти, велики лъжци, крадци и убийци са станали учители, наставници и пример за подражание на себеподобните си, които се борят за оцеляване в един все по-опасен и враждебен свят. Джуджето има 1/6 та от Земната суша на планетата но за един велик егоист не е важно колко има а е важно да взима още и още, защото това е неговия път. А неговия учител и господар е още по-голям егоист. Не е никак случайно, че в Русия, Патриарха на Православната Църква е Агент на КГБ. В сърцето и ума на всеки егоист гори омраза и страх, когато вижда нещо, което идва от друг свят в който живота се движи от други правила. Православната Църква винаги е била цел номер едно за овладяване, за да няма нищо, което да спре или смути егоиста по пътя му.

 2. In Memoriam за Рей Бредбъри : https://faktor.bg/bg/articles/kultura-art-faktor-edin-neizdaden-poslepis-nikoy-ne-mozhe-da-kazhe-nishto-poveche-za-bredbari-ot-nego-samiya
  „… Това е моята игра. Аз хвърлям бейзболната топка, аз удрям, аз ловя. Аз бягам през базите.
  При залез – съм спечелил или изгубил. А при изгрева – отново ще изляза на полето и ще се старая от цялото си сърце…“ – хората могат да намерят надежда, независимо от всичко, и могат да се изправят толкова пъти, колкото искат …

 3. Съвсем нормален си е. Просто е нагъл и счита Запада за страхлив. Но и няма къде да отстъпва. Ако загуби или отстъпи, няма да доживее следващия си рожден ден.

 4. След като Резидентът спечели първите избори, доста често имах повод да казвам “Ето тази глупост Ц. Цачева нямаше да направи”. Сега с облекчение мога да кажа “Е това хубаво нещо Борисов нямаше да го направи”. Разбира се че става дума за отказа на въздушен коридор за най-големия дипломат на всички времена и народи. Сигурно много хора имат заслуга за това, но аз искам специално да благодаря на Нинова, че не е заплашил да хвърли оставка, ако не го пуснем. А може би подло са го направили зад гърба ѝ?

 5. Само да отбележа, че Империята на злото е малко над 1/9 от територията на Света. 1/6 беше СССР, към което се стреми джуджето.

 6. Много Ви моля за мнението Ви за статията на Димитър Попов във Фактор : Защо запазихме руските доставки на петрол за „Нефтохим“?
  По нея могат да се направят много и съществени коментари. А моят е: До кога българите ще се подчиняваме на страха и измамата?????

 7. Япония едва ли има нужда да се присъединява към НАТО. Не изпитвам капка съмнение на НАТОвския отговор, ако някой дръзне да я нападне. Само не знам с непослушния Ердоган как мислим да я караме заедно в НАТО?

 8. lam
  06.06.2022 в 11:44

  “До кога българите ще се подчиняваме на страха и измамата?????”

  Моето мнение е че главната роля на киро подмяната е точно да продължи руската измама.
  Да парира всякаква про-европейска промяна.
  Затова е и нарочно подбран като възпитаник на западен университет.
  Но е много сговорчив по всички казуси спуснати от радев и нинова.
  Днес категорично е отказал военна помощ за Украйна която му е на “сърцето” и за която уж си даде заплатата. Но сега позорно се крие зад решението на НС.
  Смятам че украинците нарочно поискаха оръжие от нас в този момент.
  За да се знае ясно каква е била позицията на България.
  Какво става с газта от Америка която всъщност е прах в очите?
  Василев онзи ден побърза да се фука че вече сме я били използвали.
  Тези наистина нямат свян..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.