Заклетият политически ерген Трифонов се разведе с опърничавата власт

 

 

 

 

 

Познавам хора, които се развеждат и се женят след това отново. Но те са изключение от правилото, което го потвърждава. Така изглежда в момента и ситуацията с развода в четворната управляваща коалиция в България, предизвикана от заклетия дългогодишен политически ерген Слави Трифонов. Явно му дойде в повече да съжителства в коалиционното семейство. Искат се твърде много компромиси от ергена, свикнал да се съобразява предимно със себе си.

Има такъв ерген. Как да го коментираш, когато, казано на бюрократичен евроезик, той не принадлежи към никое европейско семейство като идеология, а следва идеологиката на собственото си разбиране за политика, базирана на самомнението за лидерството си в очите на запленената от екранното му присъствие част от народа. Не случайно и партията си кръсти така, че в нейното название да има думата народ, но да не стане ясно какво иска да каже с това. Защото и на него не му е ясно. 

Казвал съм му го още когато беше на върха на своята шоупопулярност и го канех в публицистичното предаване “В десетката” да изясни намесата си в политиката с лозунгите от рода на “България на три морета” или “България уби дете”. Последното беше особено грозно и невярно, тъй като ставаше дума за криминално престъпление, чието разследване още не беше започнало по същество, но доведе много по-късно до разкритието, че убийството на детето е извършено от психически неуравновесената му майка.

Ако ви се струва, че се занимавам прекалено много с личността на Трифонов, няма да се съглася. Защото извън неговата личност няма нищо за коментиране в партията му. Какво да кажеш за собственик на партия, който съобщава по телевизията (си), че си изтегля министрите от коалицията и май изненадва някои от тях. Не ти требе Бойко Борисов, същата работа!

Ако може да се намери нещо положително в решението му това е облекчението на всички, които се чудеха какво прави на толкова ключова позиция като министър на външните работи Теодора Генчовска. То бива да си проекция на шефа си и да не изпъкваш много, но чак пък толкова безлична личност на този важен пост не е имало в България от времето на онова дамско недоразумение ( как й беше името ?), което толкова се харесваше като безгласна буква на гласовития Бойко от Банкя през 2009 г., че реши да й предложи да се изложи и като негова кандидатура за еврокомисар следващата година.  

Честната позиция в рамките на този кратък коментар е, че никой не знае какво предстои след като ергенът си тръгна и си натовари в куфарите министрите. Дали някой от тях все пак няма да изпадне и да го “предаде”, отказвайки да бъде третиран като негова марионетка? Ами депутатите му, които дължат присъствието си в Народното събрание на него? Няма ли да се засегнат от едноличния му ход, който ги оприличава на притежаваните от техния враг Бойко негови собствени “народни” представители? 

Тази картинка обяснява масово разпространения скептицизъм на българите относно политиката и политическото им представителство. Ти го избираш да те представя като НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ, а той не представлява даже себе си. Позволява да го местят като неодушевен предмет нагоре, надолу…

 

Трифонов, по прякор Дългия, си има все пак близък изразител на мнението му, който по аналогия бихме могли да наречем Късия. Та Късия рече, че се чуди (едва сега) как е било допуснато Кирил Петков да стане премиер. Късно е. Късия трябваше да се чуди преди да е гласувал онова решение. Но учудването му с днешна дата издава нагласата по въпроса на Дългия. Тя говори явно за личностната му нетърпимост към Петков и най-вероятно това е истинската причина за сръднята. 

Спомняте ли се за какво се скараха Трифонов и Борисов, които дълги години преди това демонстрираха приятелска близост? Дългия се разсърди тогава на неговия Бойко и взе да го кълве по тиквата заради един имот в София ( кой прав и кой крив е бил нито знам, нито е важно ). Е, сега пак става дума за едни пари. Този път за милиарди, които Дългия иска да бъдат похарчени от бюджета, както и за продължението на позицията му “България на три морета”, от която не се е отказал  дори и след развода му с главния му сценарист Росен Петров, който го подкокоросваше на тази тема.

Множко са разводите на ергена, но той си е свикнал така да си живее на принципа на философията, формулирана чрез една от вредните български поговорки “ всяка коза за свой крак”. Има народи, които издигат в култ братството, равенството, свободата, но ние тук уважаваме предимно камъка, който си тежи на мястото. С такива камъни си градим къщурката, а после се чудим защо тя все така изглежда като паянтова колибка спрямо къщите, градените на съвсем друга принципна основа в Европа, на която завиждаме. 

 

 

 

 

33 мнения за “Заклетият политически ерген Трифонов се разведе с опърничавата власт”

 1. Елинор Рузвелт: Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората.

  В България партиите не са формирани върху идеи а около личности.
  Това донякъде дава представа за нивото на общественото развитие (виж по-горе).
  На запад големите идеи са ляво/дясно и отделните личности не са толкова важни. (Тръмп се опита да промени това но не му се получи, Борис загуби “харизмата” си и скоро ще бъде наритан).

  Г-н Инджев не рядко е споменавал кое е реалното идейно разделение в България – Русия.
  Сега след като се очертава разпад на правителството и при наличие на руската варварщина в Украйна ще преглътнат ли българските политици егото си (особено про-европейски настроените) и ще започнат ли да работят за идеи а именно – създаване на партия/движение базирано на единствен принцип – Русия, вредното и влияние в България и фокусиране върху национален приоритет номер едно – дерусификация!
  Нека всички които споделят това се обединят но без амнистии за Борисов който е продукт на руското влияние и трябва да намери справедливост в една обновена, европейска правосъдна система. Просто защото е страшно корумпиран и освобождаването му от отговорност няма да донесе нищо добро за обществото ни с десетилетия напред.

 2. Не само имотите , които чалгаря искаше да открадне от центъра на София, бокоТИКВАТА и чалгарският шут на мафията се страха и , защото учиндолския певач искаше бокоТИКВАТА да му даде на концесия половината депутати от ГЕРБ!
  Това показва тоталната генетична селяндурска лакомия на учиндолсия чалгар!
  Това се видя още , когато чалгаря беше използван като пропагандна проститутка от неговите сводници от Мутригруп, срещу ОДС и Костов!
  Да се очаква ,че със стари чалгарски курви може да се направи нов бардак, е доказано тотално невъзможно!

 3. Проститутката Слафчу просто го активираха. Кат се стигна пак до въпроса да пращаме ли оръжие на Украйна, като даже народът организира митинг в подкрепа на това, кой друг, ако не той! Кака Кур.нела ако се дръпне, ще види власт през крив макарон, а така хубаво си търгува с оръжие!

 4. Е сега какво, пак по стар навик, ще се търърси следващият пореден простак, да бъде поставен, да води стадото?
  ЕХ НАРОДЕ, още ли не си разбрал, че местото на чипа ти (мисля, че беше израз на царската особа) е празно. Сигурно и той е отнесен с архивите в Русия. То на преживните животни, които само преживяват за да отживяват, такова устройство не е нужно. Те дори са облагодетелствани от сигналната си систерма (както ни учеше Павлов), че след няколко погрешни хода разбират грешката си и избягват д я повтарят. Така, че няма грешен чип, а такъв изобщо липсва!
  Май наред е Копейкин, да се хванем ли на бас?

 5. ” Пари, пари, пари! – рекъл едно време Наполеон I и зяпнал беше да глътне цял свят; пари, пари, пари! – думат нашите букурещки народни базиргени и слухтят де кой ще да умре, за да му лапнат имотецът; пари, пари, пари! – думаше наш кир Михалаки и беше – чорбаджия. Парите са ум, парите са чувства, парите са живот, парите са бог. За пари Генович е станал шпионин, Найденов мекере, а Михайловски подлец … (АКО НЕ Е ИСТИНА, НЕ Е И ЛЪЖА, Христо Ботьов/Будилник)

 6. Много вярно и тъжно за нас. Братство и обединение – запечатано на една снимка от историята, за събитие, което не знаех, че се е случило. Колко малко съм учил при онзи строй за основните моменти в историята на другите народи… (снимката най-долу: когато балтийците се хванаха за ръце)

  https://www.dw.com/bg/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B0%D1%82-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%B5%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B2%D0%B0/a-62073661

 7. Немойте така, Стопанино, имайте малко милост към съществото от Учиндол, дето с години ни е полу-нещо си, напоследък и полу-политик. ако парафразирам знаменитата епиграма,

  “… полу-певач и цигулар,
  полу-поет, полуневежа,
  полу-боклук, но съм с надежда
  че най-подир ще стане цял”

  Сега му е шансът, да му го дадем докрай.

  А женското същество, което споменавате, бе румяна Зъблезъбата желева. Едно от главните й достойнства бе, че е “супруга” на банкера красимир желев-красю биохима, един от “лейтенантите” на шайката ТИМ.

  Респект!

 8. Когато Славчо Трифоновски създаде своя “нов” политически проект си зададох въпроса: “Кой стои зад него?”.

  Де факто Слави няма крака – както буквално, така и в преносен смисъл.

  Не “злобея” заради болестта му – такъв здравословен проблем не пожелавам никому. Това си е вид “наказание” и цената на плащането му е доста висока. Но както се казва – всеки сам си носи раницата.

  В случая обаче има едно злощастно съвпадение.

  В политически смисъл когато казвам, че “Слави няма крака” искам да кажа, в началото на миналата година той нямаше ясна политическа платформа и за това не се виждаше ясно кой финансира новия “МУ” политически проект.

  Едва когато правейки се на патрЕот и отказвайки да състави правителство се видя кой стои зад гърба му.

  С този отказ Славчо направи услуга на пРезидента Радев, който състави два удобни нему кабинета и подготви преизбирането си.

  Почти половината “служители” на И. Т. Н. са или настоящи или бивши кадри на някоя от тайните служби или работят на пряко СЪВЕТСКО подчинение.

  СЪВЕТСКИ партии у нас бол.

  В крайна сметка стана ясно, че Славчо Трифоновски “ръководи” поредна новосъздадена метастаза на БКП, която работи само и единствено в интерес на Москва.

  Крайния резултат вече е видим и с просто око – опит за сриване на политическия живот в страната ни.

  ЗАЩОТО.

  С показния си политически акт от вчера Славчо Трифоновски отново се опитва да направи услуга на прословутата 5-та колона на Москва. Вероятно МУ е заплатено богато за това.

  Вчера Трифоновски направи изявление във ФБ, с което подобно на неговото “братче по оръжие” другаря Борисов, отново се опита да покаже своя “политически талант” – отново да лъже хората в очите и отново да се надява да му повЕрват.

  Е “повЕрвахме” му.

 9. Не трябва да сме изненадани.Какво да очакваме от една подпухнала,изкривена и злобна физиономия,която всички видяхме, Тя, Сл.Трифонов, оправдаваше действията си с повод и причини.
  Поводът бил Македония и откраднати милиарди. Причините -много,но неназовани. Човек се пита,какво си правил половин година с такива лоши хора в управлението? Като има причини казваш чау и напускаш. Културно и без обиди към довчерашните си партньори.
  Думите и постъпките на Сл.Тр. може да се обяснят с неговата учиндо

  лска култура.По трудно се обясняван думите на Гроздан Караджов. До вчера кротък,сговорчив и сдържан от един път стана агресивен и непремерен в обвинения и обиди. Думите и действията им може да се обяснят с тяхна зависимост от някъде. Просто така им е наредено.
  Каква е целта? Много ясно – хаус и интереси.
  Ако това стане намаляващите им брой чалгари ще ги проклинят както сега проклинят републиканския цар.
  За щастие от тях не зависи нашето бъдеще. Има един достоен народ – украинския-който ще реши нашата съдба,заедно със своята и съдбата на Европа.
  Тогава от разните копейкиновци и Слави Трифонов,ако остане нещо ,това ще бъде само лош спомен.

 10. П.П . Имах предвид, че чалгаря и мутрата се скараха осново , заради това , че учиндолския шут искаше мутрата да му даде контрола върху мутренската шайка ГЕРБ!!!
  Освен това искам да дам един непоискан съвет към Киро, като просто му цитирам една мисъл от книгите на Виктор Суворов – “Несправедливата награда е по-вредна , отколкото е вредно несправедливото наказание”!!!
  Това се отнася за това , че Киро стана протеже и марионетка на кУрнела и Радев, защото Киро изпълнява всички лобистки и лични интереси и корупция на кУрнела и Радев!
  Киро несправедливо привилегирова кУрнела, Радев и казионните им синдикати ,като изпълни популистките им партийни опорни точки, и прахоса десетки милиарди за това!
  А , освен това Киро изпълни дословно искането на кУрнела и резидента, да се наложи оръжейно ембарго на Украйна !
  Освен това Киро обслужи кУрнела и Радев, като не наложи петролно ембарго на Путлер!
  Още повече , Киро се отказа от кандидатурата на Т.Тагарев за военен министър и наложи незаконно кандидата на кУрнела и Радев!
  Всичко това показва , че Киро е изпълнява само диктата на кУрнела и резидента!
  И няма как при това положение инфантилните чалгари да не се обидят, след като Киро предпочита кУрнела, пред тях! И предоставя несъразмерно и неконституционно влияние на кУрнела и Радев над изпълнителната власт!
  Ето затова искам да дам още един непоискан съвет на Киро!
  Искам да му кажа , че някои хора могат да остареят, без да са пораснали, и си остават деца дори и на столетна възраст, като това се отнася преди всичко за большевишките и фашистките дъртаци!
  Така че възрастта няма никакво значение, когато се отнася за детинските последователи, лумпени и фанатици на кУрнела, Радев, Копейкин, Янев и Путлер!
  Така че Киро трябва да знае , като многодетен родител , че с чалгарите , болшевиките, фашистите, путлеристите и герберастите, трябва да се отнася , като родител и възпитател на фрупа от малолетни деца , и да балансира между инфантилните им желания и боричкания!!!

  А пък на ифантилните суперхерои от ИТН, като Трифонов и Тошко, трябва да им се обясни , че никой , никога няма да им даде повече власт , отколкото имат сега, защото техните дългогодишни спонсори от мутрясалото ченгесарско задкулисие никога няма да им дадат нищо повече от няколко пачки , за пълното им обслужване!
  Както е било и досега , с Мутригруп, Доган, Първанов и бокоТИКВАТА!
  Трифонов ги обслужваше и им пипаше мускулите , през последните 20 години!
  А те не му дадоха нищо повече освен такса за пълно им обслужване! Никой от не иска неговото мнение! Просто плащат и нищо повече !
  Надявам се , че Караджов, Митова и Каримански са разбрали това, и разбират , че няма никога да имат дори този шанс да се доближат до властта, който са имали през последните 6 месеца!!!
  Надявам се да го обяснят и на неграмотните чалгари от учиндолското им шоу!

 11. Не знам, защо се лансира мнението, че слави е протестър и не се подчинява на никого. А, в действителност е най-обикновен слуга и марионетка на силните на деня, които му плащат. Само да си припомним фактите от неговата биография:
  1. Продаде се на мутрите в началото на 90-те, даже плака по телевизията, когато застреляха един от босовете им.
  2. Продаде се на Мултигруп и Овъргаз, когато Ив. Костов ги притисна и им спря кражбите в БГ. Започна да бълва огън и жупел по мин. председателя на всяко свое предаване, без да се съобразява с речника си, циничен и вулгарен.
  3. Продаде се ДПС за да се облажи от обръчите от фирми по думите Ахм. Доган казани в неговото предаване. Да сте го видели да осмива ДПС и лично почетния им член.
  Извод: За пари е готов и майка си да продаде, камо ли БГ. Маже би новата ни история е най-отявления ренегат и предател.
  Това е, казвах на по-младите, които се впечатляваха от него и гласуваха за ИТН. Дано са се осъзнали.

 12. С дълбока въздишка на облекчение – Генчовска вън от МВнР…!

 13. Дано не Ви загубя времето. Когато ИТН бяха първа политическа сила, те се отказаха от това да управляват. Та, имаме един клиент, не се беше обаждал от много време. Звъня му и го питам: Какво става? А той ми каза: аз се занимавам повече с обществени поръчки, а служебните правителства нямат право да обявяват такива. Всичко е замряло, чакаме редовно правителство. Дали е така – който разбира, да каже. Аз не мога да потвърдя. Но в Германия служебни правителства общо взето няма. А тук валят като пролетен дъждец. Това дължим на СТ, само ни загуби времето. Нашето и на държавата. И ще коментирам една дребна подробност. СТ понякога като говори, боботи. Друг път – не. Вероятно има говорен дефект, който само логопед може да определи. Аз не съм такъв. Но ми е любопитно, как така евентуалният му говорен дефект ту се включва, ту се изключва. Вероято това става, когато е под напрежение. Като излезе в ефир да обясни защо напуска коалицията, боботеше яко. Сигурно му е било много напрегнато. И защо, ако СТ е убеден и искрено вярва в това, което върши? Просто съм изумен.

 14. Добавям само – щото колегата СМС ме е преварил – Петко Георгиев в сутрешния блок на НОВА е след 44:47. Забележително безмилостен и лаконичен анализ, направо вашата школа, Стопанино. Обърнете внимание на израженията по суратите на КОЙ# мисиряците-“анал-лизатори”, докато Георгиев изрича диагнозите си.

 15. Две неща:
  1. днес един от министрите (в полу-оставка) си призна,че са получили предварителен инструктаж за сценката в МС в сряда (но няма независимо потвърждение на това)
  2. два (надявам се независими) източника твърдят, че ИТН отдавна е продадена на трето лице, свързано с четвърто и пето такова.

  Прощавайте, че замърсявам с потенциални партенки.

 16. Съмнявам се в изказаните съображения на Трифонов. Премиерът размъти доста води, Всичко е много навреме, рашиста ни президент, с двете лица, не е доволен от премиера, който доста се еманципира и не играе в ползу кремъл. Отказа от газа, твърдата позиция за европейската ориентация на нашата страна и категоричното заявяване за излизане от орбитата на москва, за капак отказа за пускането на самолета на лавров е вбесило доста хора. България е в плен на русия и трудно ще се случат нещата. Направо отчайващо.

 17. Мутрата от Учиндол,ако няма написан текст,трудно може да каже две сложно съставни изречения.Не забелязахте ли какви хора канеше в студиото си?!С една дума-стойностни.Не ви ли напомня Джани Рудари..?
  От единица и нула
  десетица се бе надула…
  Едно не може да му се отрече.Той отлично схващаше- нулата е той.
  Партията му така си и остана Идиота Тошко и Наште.

 18. не е редно да се бие паднал човек – вдигни го и пак го бий!
  не е редно да се налага БОЛНАВ човек – дай му възможност да се излекува първо.
  помните ли , преди десетина години, как диляна грозданова, с метличения поглед, като напускаше разни президиуми пред телевизионните камери, се клатушкаше досущ като откровено пияна? а не беше! жената се разболя от нелечима болест, но бг-стадото не го знаеше и злобееше: ” аууу, пияна, бе! пияна като талпа!” диляна, извадила късата клечка в живота, тихо се оттегли да диша морски въздух във франция. нейната болест в света е известна като ” болест на добре гледаните деца”. звучи почти трогателно. но не пожелавам никому да го сполети!
  нашият днешен херой , много години преди диляна, се разболя от същото. пиша Херой не като грешка, а нарочно. защото герой може да мине като ирония и ще бъде неправилна хипотеза на читателя, докато болнавият трифонов е наистина герой в своята борба с тъпо изчезващия му миелин.
  не се интересувам от него като “политик”. знам го от ку-ку бенд и категорично го загърбих, като почна с чалгаджийските си простотии. за мен чалгата е важен вид тест. първият, който изгоря ,заради чалгата, пред очите ми като тъп молец, беше уж много интелигентният / той и сега си вярва, че е такъв, нещастния! / кеворкян. в данданията около обръщането на палачинката 1990/91г, у нас нямаше и трима човека, знаещи какво значи думата ГРАНТ, но точно тогава, грижовният ЗАПАД вече ни беше пратил едни три-четири гранта целево – да си създадем ПЪРВИТЕ ЧАСТНИ радиостанции. тогава кирил маричков и георги марков се уредиха с грант / ама кой и какъв беше бащата на маричков? кАмунист? неее! имахме пет милиона кАмунисти.
  жокер: ватиканът…/ и защото тия двамата бяха истински европейци още тогава, направиха РОК- РАДИОТО “ТАНГРА”! свалям им шапка! макар и скрита комунистическа лимонка, агент ДИМИТЪР, пардон – кеворкян, също се уреди с грант и също си направи частно радио : СИГНАЛ+. само за “сръбско”, само за чалга. с радиото си , арменецът даде българския ефир на чалга-фабриката в димитровград, която точно чрез СИГНАЛ+ разцъфтя и очалгариха така целия български народ. пожизнен позор за арменеца!
  трифонов го провалиха хората около него. цопнат в блатото на нашенската простащина, той вирееше отлично като тревата “троскот”. богатееше, но неумолимо губеше нормалните хора в обкръжението си. точно този процес направо избухна, след като чалгарят ,уви, послуша уговорките на екипа си, яхнал го като удобна ракета – носител към лелеяните полета, отрупани с лесни пачки, към ПОЛИТИКАТА. хак му е! – казвам аз, защото съм много ядосан българин. но не забравям болнавия трифонов, което е друга манджа. махна се, ОК, но дано хиените не го дръпнат обратно на тепиха!
  да, трифонов изтегли късата клечка с болестта си, макар като физика да беше досущ като една дълга клечка / баба ми си връзва доматите на такива “притки” и не знам защо, но колкото по-дълги притки и доставям, повече им се радва. на притките. / малко по-късно, трифонов извади , направо като небивалица, късмета да налети на съвсем единствения в българия невролог, който можеше да му помогне и му помогна. знам случая почти от първа ръка. първото, което се случи бе, че трифонов, от дълъг градински прът за домати, внезапно се превърна в едър и определено атлетичен мъжага. лекарят му ми се е жалвал / заради самотата си! /, че стотиците му колеги в цялата страна го ненавиждат, че залъгва с диагнозата си “слави”, само защото е ВИП – пациент, вместо да казва истината, както правели те. а тяхната диагноза е еднозначна- болестта е нелечима, върви духай супата! опасна пасмина са докторите…имам ги няколко във фамилията.
  представете си парче медна жица с пластмасова изолация. нещо такова е всеки човешки нерв. провежда електрически импулси от мозъка към цялото тяло и обратно от тялото към мозъка. на парчето жица обвивката от пластмаса е изолация, докато при нерва обвивката участва в в електричиската проводимост. тази обвивка се нарича миелинова обвивка. когато науката и докторите нямат понятие какво става в разболял се човек, слагат диагнозата “автоимунно заболяване”, т.е организма на болния САМ СИ ГО ПРАВИ. ако по-късно открият истината за болестта – това просто е хепи енд. при “болестта на добре гледаните деца” по мистериозен начин “нещо” изяжда миелиновата обвивка на нервите, в резултат на което, както си ги има на мястото си, нервите просто не работят, не могат да провеждат електроимпулсите. те спират до мястото, където вече липсва миелинът. и човекът бавно и постепенно почва да губи контрол над тялото си. защото още не знаем какво изяжда миелина, докторите казват, че организмът на болния сам си го изяжда- като автоимунна грешка.
  след като сте подковани с инфо за болестта, се връщаме при невролога на трифонов. той знае, че нервите в тялото са стотици километри дължина и не се знае къде точно “нещото”, именно днес и сега, ИЗЯЖДА МИЕЛИНЪТ. но залага на хипотезата, че докато нервът провежда своите импулси, онази гадина спира да разяжда точно там. нещо повече – ако вече има леко разядено, то се регенерира ЗАРАДИ НАПИРАЩИТЕ ЕЛЕКТРОИМПУЛСИ по този нерв. ако го опиша по-разбираемо, докторът вкарва своя пациент трифонов в една перманентна КАТОРГА. всеки божи ден трифонов в продължение на часове / когато го узнах, бяха шест часа дневно/ прави дълга серия от физически движения, с които по нервите му тичат електроимпулсите и където е започнала автоимунната грешка, я разритват, мястото се възстановява. многочасовите физически упражнения на всички части на тялото е войната чрез провокирана регенерация на повредите на миелина, срещу ” нещото”, което го разрушава на най-различни места. разбира се, че ти продават какви ли не лекарства, уж лекуващи те, но факт е, че досега няма нито един случай на излекуван. в света! един ден ще и намерят цаката на тази болест, но този ден още не е дошъл. когато писах, че трифонов е Херой, визирах точно тази негова невидима за хората, но титанична БОРБА с болестта. видима стана само промяната във физиката му. съмнявам се, че истината се знае дори от жената, която от време на време се търкаля в постелята му. може да бъркам леко в сметките, но тази му терапия, каторга, война с болестта, е от поне 15 години и аз, знаещият за това, никога не съм искал трифонов да влиза в политиката. да казвам ли, че щом го прави толкова години, значи има ефект, има полза? помня, че в своята много дебела книга трифонов с признателност бе отделил отделна глава, наречена ” моят доцент” или нещо подобно. накрая, ако трифонов никога досега не е признал за своята болест, то е защото неговият невролог е категоричен, че той не е болен от тази болест. от някаква разновидност – да, но това вече е друг разговор.тази разновидност я борим!
  разказвам ви го, защото в случая има мъдрост и поука, валидни за всеки от нас.
  дългият напуска. късият остава да ни къса нервите.
  призивът ми в началото на поста първо да излекуваме болнавия, пък после да го бием, явно няма да се уреди в нашия случай. борбата на трифонов ще бъде пожизнена. но ще живее по-дълго. познавах доста хора, “добре гледани като деца”, които не се бориха, а пиеха разните супер-пупер лекарства, разни интерферони и днес вече ги няма.
  нямам намерение да защитавам трифонов. като са се събрали банда негодници, като се издънват по-зле от всички аналогични, срещу които хвърляха плюнки толкова години, да си носят кръста. трифонов да се прибере, да седне усамотено и да се нареве за цялата тази проклетия. но днес узнахте, че след голямото реване, той ще погледне часовника, ще стане и ще се запъти към своята голяма ,ежедневна и тайна битка. за тези свои часове, печелещи му ЖИВОТ, той трябва да е горд със себе си!

 19. Спомням си го като студент висеше в дискотеката в 22 блок в Студентски град. Често беше с Август Попов. Още тогава си беше лекенце. Но с перчем.

 20. На краткп моите изводи за ставащото с България. С България, защото С България се правят някои неща и тя не е субект в случващото и се. От анализа на геополитическите събития в Европа и света, и ролята която България е заставена да играе, въпреки отсъствието на какъвто и да било актьорски талант на нейното политическо и държавно ръководство или дори способност да се имитира някакъв вид лидерство, страната ни тъпо, но неотклонно следва политиката на Москва и конкретните нареждания на командния център, който се занимава с превръщането и и удържането и в ролята на руски троянски кон във всички структури на европейската и световна демократичната общност. Този център физически може да се намира в руското посолство, в окупирания анклав на Камчия, в Лукойл или Ботевград, което няма толкова голямо значение, но по бързината на реагиране и ефективността на мероприятията за поддържане на държавата в ролята която Кремъл и е отредил, се налага убеждението, че такъв център съществува и то със знанието и съдействието на цялата държавна машина. Политическите, икономически и пропагандни клоунади преди и в момента са само част от актьорската задача и не променят и на мм нито ролята нито декорите, нито сцената отредена ни от Русия. От пРезидента до последния политически или държавен чалгар всички ентусиазирано поддържат бългаското общество, държава, армия и територия в заповяданото им от Кремъл състояние – да устиска до мига когато да посрещне с цветя, хляб, сол и мед рашистките войски в момента който Путлер реши да определи за начало на “освобождението” ни от европейското и амерканско “иго”. Както петата колона в Украйна, но украинците не се оказаха толкова послушни слуги.Това е толкова очевидно, че бих ви отегчил с напомняния кой кой е от върха до последния пъдар в страната ни, както и какви ги вършат всичките тия, във всичките сфери на съществуването на държавата ни, ако може да се нарече държава някава си руска провинция, и съществуване играта по свирката на государя от бункера. Това е. Такава е и задачката на Славей Трифоноффф – да поддържа българската държава и общност в несвяст, докато дойде любимият им Путлер да я отърве от “страданията” в ЕС и НАТО. Благородна мисия нали. Като за нагъл простак. И тия клоуни, които се прескачат по етажите на властта у нас са същите. Слава на Украйна!

 21. Народе??? /запис в тефтерчето на Васил Левски/
  За съжаление има такъв народ.
  Според мен Васил Левски – това е България. Според мен Христо Ботев – това е България.
  Който посегне на всеки от тези двама герои, дали живота си за Свободата на моето Отечество, посяга на България.
  Комунистите посегнаха на Васил Левски през 1968г. с прекръстването на половината от главната улица в гр.Троян от “Васил Левски” на “Ген. Карцов” /главатар на руския башибозук преминал през града по време на войната 1877-1878г./.
  На 02.06.2022г. комунисти, наричащи се “патриоти”, са освиркали цитата на Христо Ботев “Русия тази мнима защитница на славянството”, много актуален, предвид войната в Украйна.
  Плодовете на комунизма са смъртоносни за България.

 22. Саботирането на почти всичко и всички от страна на Дългия (освен на Герб и ДПС , та нали влезе да се бори срещу тях в политиката)ми намирисва на дългата ръка на КГБ и стратегиите им за внасяне на хаос .Не искам да звуча параноично , но нищо чудно …!

 23. Парламента-това е огледален образ на народа ни ,на неговия интелект.
  С една дума може да сме малък народ,но за сметка на това-ТЪП!
  “Бедноста е най-справедливото наказание за един народ”
  Роналд Рейгън

 24. Бедноста е най-справедливото наказание за глупоста на един народ!
  Р.Рейгън

 25. “ Лошите момчета отиват в Ада. А добрите – имат свобода и на този, и на онзи свят” – Бог

 26. И все пак, ако се абстрахираме от целия чалгарски цирк на децата на природата , като тошко Африкански сводника му, то можем да си направим няколко заключения!
  Едното заключение е, че цялата патардия, около оставките на чалгарските министри е свързана с подготовката на закона Магнитски, което обслужва свинята пееФски и бокоТИКВАТА, който вече е добавен към американския акт Магнитски, и само се очакваше скорошното му официално обявяване и добавяне , заедно с пееФски и свързаните с него, които вече бяха обявени преди година!
  А другата причина за цялата чалгарска инсинуация, вероятно е искането на Украйна за оръжие от ръждясалите железарии от прашясалите складове на БНА!
  И за да не дадем няколко пушкала на Украйна, се мобилизира целия политически “елит” на НРБ, за да ни представи тази пошла постановка с участието на чалгарите.Така ще се оправдаят , че не могат да помогнат на Украйна!
  Иначе нямаха друго рационално и логично оправдание , за да откажат оръжието за Украйна!
  А сега вече си измислиха такова, за “оправдание” пред света и съюзниците!
  Ето с такива селяндурско-еснафски шмекери и бандити си имаме работа, дано поне съюзниците от НАТО и ЕС вече са разбрали за тази чалгарска постановка на родната путлерофилска шайка от ненаситни взяточници, рублояди и деньгояди!
  ОСТАВКА за всички чалгарофилски шайки от рублояди!

 27. Забравих да допълня:
  Долу БZП!
  Долу путлериZZтите!
  Долу ()реZZидентът!
  Долу бориZZов!
  Долу пеефZZки!
  Долу чалгарите!
  Долу больZZевиките!
  Долу путлериотите!
  Долу ВоZZраждение!
  Долу АБВ(Агентов Большевисткого воZZкресения!
  Долу ZZербия!
  Долу МадZZария!

  Слава на Украйна!!!

 28. Специално трябва да подчертаем:

  Долу ДПZ!
  Долу ДПZ!
  Долу ДПZ!

 29. Призовавам всички да допълват списъка!

  Долу ZZлави чалгарскИЙ!
  Долу яневия БВ(БолшевисткИЙ ВоZZходь)!
  Долу ДПZZ!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.