Прислугата на Путлер у нас се радва прибързано, че вместо от България да бъде изгонена Митрофанова, САЩ сменят Херо Мустафа

Знаете ли какъв е истинският проблем на нашистките рашисти, тържествуващи ( без да могат да обяснят с факти на какво основание) във връзка със смяната на американските посланици в София, оповестена от Вашингтон? 

Проблемът (им) е там, че те нищичко не знаят за номинирания за нов посланик Кенет Мъртън, а и трудно могат да посочат конкретна причина за своята ненавист спрямо Херо Мустафа, освен във факта, че представя Америка. Мразят усмихнатата и (без)крайно добронамерена представителка на американската дипломация, която винаги се придържа към общоприетите правила на поведение. Пръскат спекулации, че едва ли не е я отзовават предсрочно заради някакъв американски провал на българска почва, което е поредната им фалшива новина. https://blog.veni.com/?p=6255

Ами ако се окаже, че Кенет Мъртън е (още) “по-лош” от Херо Мустафа от гледна точка на московските интереси в България?

 

 

 

 

 

Херо Мустафа е назначена по времето на далеч, далеч по – безоблачните отношения между Вашингтон и Москва през мандата на путинолюбивия Тръмп. И въпреки това е непоносима за рашистите. Само че президентът Байдън се опълчи на Путлер както никога не му е минавало през ума на Тръмп. Нарече руския войнолюбец убиец и военнопрестъпник. 

Бас държа, че номинираният за поста в София г-н Мъртън, ако заеме поста, няма да оспори тази оценка на своя президент.

В контраст с демонстративното хулиганство на Русия, представяна от озъбената Елеонора Митрофанова, САЩ сменят по логиката на собствения си график усмихнатото лице на своята дипломация в София без да има срещу Мустафа реципрочно подобие дори на буря от български протести и настоявания за нейното отзоваване, какъвто е случаят с  рускинята, нарушаваща драстично дипломатическите норми на поведение. Но какво да се прави, дипломацията на една държава по места е отражение на поведението и манталитета на нейния вдъхновител в съответната столица. 

Връх на простащината са поредица от изяви на самия руски външен министър Сергей Лавров, който не веднъж е улавян от забравени във включено състояние микрофони да псува, а напоследък се “прослави” и с антисемитското си изказване пред италианска медия. За системното му лъготене преди 24 февруари, когато театрално се възмущаваше от “предположенията”, че Русия може да нападна Украйна, да не говорим. 

Каква по-различна от своя пример за подражание да бъде Митрофанова?

Нищетата на нещата, които се поднасят като истина във връзка с американската дипломатическа рокада в София, се подсилва още повече от  факта, че в “канчето” на американците са се втренчили помагачи на руското влияние, които не “забелязват” що за “дипломация” твори Кремъл у нас, но се изказват на принципа “сакам на Вуте да му е зле”.   Защото при цялото си раболепие към московците те не могат, няма как да похвалят дискредитираната Митрофанова, която представя тук клюмналия до рекордно ниски нива (като за вековно бомбардираната с руска дезинформация държава) рейтинг на Путлер в България. 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ( кой разпространява лъжите за “изтеглянето на Херо Мустафа) :

 

https://www.svobodnaevropa.bg/a/30209948.html

https://www.dnevnik.bg/politika/2018/10/19/3329887_aleksandur_urumov_borecut_sreshtu_djendurite_na/

13 мнения за “Прислугата на Путлер у нас се радва прибързано, че вместо от България да бъде изгонена Митрофанова, САЩ сменят Херо Мустафа”

 1. ПутиноЛюбци…. ЛюбеПутинци….. ПутиноФили………ФилоПутинци…… ПутинЧета…… абе … Л@йняна Чета.

  Ето още един коментар, в който всичко е казано – ясно, с думи прости……..

  https://frognews.bg/novini/putintsi-ataka-jivot-smart-sarmat-kiril-asen-tolkova-prosto.html

  Това е корена на злото. Аз нямам какво да добавя.

 2. За кой ли път констатирам, че ние, българите в България, си нямаме никакви наши, български медии!
  От ранни зори наблюдавам, по повод разпадането на “Четворната” коалиция, всеобщо ЗЛОРАДСТВАНЕ по всички телевизионни канали и информационни сайтове. Но, безспорно, състезанието по рубладжийско злорадстване печели БНТ, особено на “водещата” Христина Христова много й личи! Прелива от радост: сменят омразната американска посланичка, “харвардите” най-после се махат и отново ще имаме руSSки газ, няма да пуснем Македония в ЕС, никакво оръжие за проклетата Украйна и т.н. Вече не полага усилия да крие пристрастията си, прекъсва събеседниците, ако започнат да отговарят нещо смислено, което би ориентирало зрителите какво точно се случва, раздава присъди, прави прогнози …?
  Но не коментира водещата, че, заради провокативното прелитане на неидентифицирания самолет, тествал Air policing-а по Източния фланг на НАТО и прелетял над АЕЦ “Козлодуй”, безпомощно наблюдаван от български МИГ, зализаният военен министър би трябвало веднага да си подаде оставката!

 3. Слушам военния министър и се кръстя…атмосферните условия били много лоши за изтребителя,а какви са били за нарушителя-по-добри ли?Неидентифициращ се,не отговарящ на радиопредупреждения,необходимо е,задължително е да бъде предупреден с изстрели,с близко прелетяване и притискане.Заредил бил във Видин-къде?-на бензиностанция ли?Ако е на летището това разграден двор ли е?За какъв Шенген говорим,когато всякаква Чепига и Баширов могат да прелетят безнаказано половин България!!!Тези ВВС и ПВО са рожба на Радев и генералите му…Срам.

 4. До еСеМеС: Има независима бълг. медия – в-к Стършел, жертвайте 1 лев, купете и прочетете – там има и полит. коментари. Започва да се продава от четвъртък. Оставете зомбиящиците на простолюдието !

 5. МИРУ МИР – МОЧИ россию!!!! Обидно, россиян не можно послать в жопу – они уже там!
  Умом россию не понять, аршином общим не измерить.
  Хуй на стене нарисовать, скажи икона – будут верить.
  Где серп и молот – там смерть и голод!

  Крепостни селяни и съветски роби не могат да носят свобода! Те носят робство!
  При руснаците всичко е фалшифицирано, дори произхода им. Приписват си името “руси” от Киевска Рус, за да скрият, че са варяги – най-алкохолизираното и крадливо викингско племе, натирени от останалите викинги извън териториите им.

  Левски искаше независима България – предадоха го!
  Стамболов направи България независима – убиха го!
  Убиха ги, защото независима България е кошмарът на русия!
  Руското мракобесие замества османското под формата на освобождение!
  Помним кой ни освободи от свободата на 09.09.44., кой открадна златото от трезора на БНБ, кой задигна Короната и Скиптъра и Архива от двореца!
  От въшливия можеш да получиш само въшки, от корумпирания – корупция, а от русия – и двете!
  Ако един народ е с къса памет, теглилата му ще са дълги!

  За руските лимонки – дългия и късия: С каквито и епитети да ги нарече човек, все ще звучат като комплименти за тези нищожества!

 6. за ДИМИТЪР:

  всяко ваше изречение е верно ! последните три реда на стихчето са убийствено точни, верни!
  родителите не се избират – затова израстнах, възпитан в русофилство. родното място не се избира – затова училището, медиите, филмите, властите – с техните празнувания, фалшива “памет” / егати оксиморона!/, псевдо морал, паметници на бандити и терористи, представяни като герои …- това ме превърна от русофил, в русофилистик.
  а това е нелечимо състояние на мозъка! категорично!
  всяко правило си има изключение. верно е, забелязано е в хилядолетия ни живот. казано е простовато, измислена му е дума , приемлива за всеки. някой ден, в бъдещето, науката ще разплете простоватия етикет “изключение” и ще открие логическата пътечка , априори позволяваща, някому, спасението идиотът да вземе и се превърне в безупречен човешки мозък.
  накратко: аз се спасих от русофилията! почти сам.! като започнах да подавам нос, лице от блатото на лъжовната, мордорска реалност, че като ми наскачаха отгоре , доброжелателно, дърпайки ме обратно надолу в блатото, че като тази околна “загриженост” нарастваше…е, ето тагава в мен се включи някаква спяща двигателна верига, животинска- природно истинска и сривайки от себе си всички висящи по мен “помощници”, изхвърчах от блатото като супермен в комиксите!
  от тогова няма русофил и русофилистик, влязъл в обхвата на хоризонта ми, който да не съм нарязал на салата! от тези минали времена ми остана ползването на руския език. бях му бил шута, след като попаднах на дневниците на гьобелс, в които той описваше как месеци наред е плакал, четейки, покрай докторантурата си, достоевски, защото си давал сметка, че никога няма да може, като достоевски, така успешно да се зарови в злото на човешката душа…едва в 2014 г, заради МАЙДАНА, заради НЕБЕСНАЯ СОТНЯ, заради наглостта на “зелените човечета” в крим, се върнах към руския и от тогава не спирам да съм УКРАЙНА!
  ако съм ви досадил, сам сте си виновен- да не бяхте написали онова УМОМ РОССИЮ НЕ ПОНЯТЬ…ако има само едно изречение за мордора, което да ме вбесява откакто се спасих от жабуняка, това е точно това! ако пръстът ми е на спусъка, ще почна да стрелям без миг замисляне! къде ли не се кипри тази просташка фраза! особено на запад. мога дисертация да напиша по нейната сементика, но ще е загуба на време. когато хората почнат да виждат в русия краставата жаба в жабарника, ето тогава ще отпадне нуждата да се замисляш за русия.
  изречението е много старо и който пръв го е записал в пътеписа си, е изразил така удивлението си, защо в московията бащата прави секс с всичките си дъщери, но има за голям грях да прави секс с внучките, които е произвел междувременно. друг пътешественик разказва друга странност, трети- трета. самите руснаци много обичливо възпроизвеждат това изречение. русофилите- също. ВЪЗХИЩЕНИЕ ОТ ПЕРВЕРЗИЯТА! ето това е същността на “умом россию не понять”. КОГАТО ТОКУ-ЩО СЪМ НАПРАВИЛ НЯКОЙ РУСОФИЛИСТИК НА САЛАТА, по пътя му към копанята на прасето , от салатата се носи затихващото “умом россию не понять”…

 7. https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-lacheni-tsarvuli-sprete-da-malchite-balgariya-bezmalvno-se-svlicha-v-nichiyata-zona

  Защо мълчим?
  Добър въпрос от Огнян Минчев.

  Днешната линия на магаре на мост бе прокарана от шкембе войвода.
  И се утвърди като стандарт в отношенията ни с Македония.
  Свалете ветото веднага, руски ибрикчии и оставете Македония да влезе в ЕС семейството.
  Няма по-тъп външнополитически ход за България от това измислено вето.

 8. @Румен+Панков
  Да, прав сте! Михаил Вешим, главният редактор на “Стършел”, е автор на пророческата книга “Руският съсед”, издадена 2013 г, по която, за съжаление, не направиха филм, както за “Английският съсед”, и трудно се намира! Казват, че от руSSкото посолство я изкупували “на едро” , за да не се “мотае” пред очите на читателите по книжарниците и книжните базари.

 9. Слава на Украйна! 💛💙
  Позор за България, ако чакаме украинците да ни свършат работата и нито им помогнем, нито си помогнем сами.

  Никой няма да дойде отвън и да ни реши проблемите. Да оцени колко сме прави, ощетени, неразбрани, угнетени, използвани, хибридно обработени и какво ли още не. Както се видя, и помощта за Украйна тръгна едва след като тя даде яростен отпор на агресора. Дотогава – дълбоко възмущение и резолюции.

  Ако българина продължава да не го разбира, ще получи още от същото, уви. Бог да пази България!
  (То май вече няма кой друг…)

 10. Ето главната причина “Ку – ку” Слави Трифонов, чиито спонсор от самото начало на чалгаджийската му кариера е “Газпром”, да извади министрите на ИТН от правителството :

  “Има такъв народ” искали договорът с “Газпром” да се удържи !

  https://www.24chasa.bg/novini/article/11791567

 11. @КУРНИШОН
  Надявам се това, което казва Игор Губерман да Ви хареса
  ” Давно пора, ебёна мать, умом россию понимать! ”

  И тук част от неговите “гарики”:

  Все споры вспыхнули опять
  и вновь текут, кипя напрасно;
  умом Россию не понять,
  а чем понять — опять не ясно.

  Конечно, это горько и обидно,
  однако долгой жизни под конец
  мне стало совершенно очевидно,
  что люди происходят от овец.

  Видимо, в силу породы,
  ибо всегда не со зла
  курица русской свободы
  тухлые яйца несла.

  По дряхлости скончался своевременно
  режим, из жизни сделавший надгробие;
  российская толпа теперь беременна
  мечтой родить себе его подобие.

  Когда нас учит жизни кто-то,
  я весь немею;
  житейский опыт идиота
  я сам имею.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.