Бухалката на доминиращата рашистка гледна точка се завърна в повечето български медии

Може да изглежда като повторение на темата и тезата (ми), но “другата гледна точка”  в българските медии изпълни заповедта “кръгом” чрез изпълзелите заглушители на гледната точка, която четете тук. Отново ТЕ са доминиращите с рашистката си гледна точка. Важно е да се забележи и отбележи. Все някога, когато руската империя се срине по подобие на съветската, трябва да има памет за свинщините на рашизма във “Фермата”, които в наши дни се пресъздават по Оруел на екрана.  

“Другата (ми) гледна точка” постепенно, но все по-категорично е заличена от екраните на телевизиите заедно с маргинализирането на темата за руската агресия срещу Украйна. Колкото повече продължава руската война ( която не е война, според Путлер, точно по Оруел) и задълбочаването на нечовешките последици от нея за Украйна, толкова повече намалява делът на тази трагедия в информационно-коментарния медиен поток у нас.  

Излишно е да давам многобройни примери за реабилитацията на изпокрилите се веднага след 24 февруари господари на рашистката гледна точка. Както руските нашественици очакваха да бъдат посрещани с цветя в Украйна, така и нашистките рашисти се опасяваха, че ще бъдат замеряни с камъните на човеколюбивия гняв на излизане от телевизионните студия. И едните, и другите не познаха.

Върнахме се на изходната точка по въпроса за “другата гледна точка”. Днес се смята за “нормално” ненормалното поведение на подиграващите се с жертвите в Буча да бъде възнаградено с безнаказано легитимиране. Видя се от поредното дефилиране от  Александър Симов на екрана на БНТ в неделната утрин. “Друга гледна точка” срещу подигралия се със страданието на жертвите на руската агресия няма(ше). Както нямаше и въпроси от подобно естество – поканен беше да бъде изчеткан като “ярко перо” от водещия Любенов, а не да бъде показан като пример за безчовечност. 

Симов, разбира се, не пропусна да се възползва и да тържествува за сметка на отсъстващата “другата гледна точка”, споменавайки с презрение отсъстващите “евроатлантически коментатори”.

Оправданията за тази уродлива медийна реабилитация на статуквото от преди 24 февруари най-вероятно се обосновават на вътрешно редакционно ниво с някаква умора на публиката, на която й е писнало от войната, както и от заклеймяването на Путлер. В края на краищата защо да ритаме падналия ( му рейтинг у нас)! По този начин нашите медии формират приоритетите си. Равняват се по интереса на предполагаемото мнозинство от аудиторията. Съответно решават, че убийството на отделен човек на българска земя е много по-важна новина от продължаващото всекидневно усмъртяване на украинци в системно разоряваната от руските оръжия тяхна родина. 

А как е по света? Различно е, меко казано. Например най-тиражният европейски вестник “Билд” прекрачи самозабраната в Германия да се правят паралели между Хитлер и Путин. Задълба, вместо да отстъпи на удобната “безполова” позиция, така да се каже.

 

 

 

 

 

 

У нас само една крива дума за посланик Митрофанова, представител на Путлер в София, доведе до демонстративно напускане на студиото от страна на обидени рашисти, което не ги направи нежелани персони за следващи участия.

Иначе е вярно, че изкривяването на истината чрез “гледната точка” не е само български проблем. Ето малка илюстрация как сме свикнали да гледаме на държавите, сред които Русия изглежда на картата като безспорен гигант дори по отношение на цели континенти. Това е всъщност натрапената северна и невероятно изкривена визуализация на съотношението между държавите по територия.

Истината се вижда от двуизмерната карта на Британската метеорологична служба, създадена от Нил Кей. Той въвежда данни за визуализация на площта на държавите и континентите. След това наслагва стереографско проектиране, т.е. обработва получените изображения чрез функцията Stereographic. Превръща сферичния свят в плоскост. Резултатът е, че Гренландия, която е най-близо до северния полюс и е раздута до размери, сравними с Африка, всъщност е 14 пъти по-малка от нея. Същото се отнася и до Русия, която със своята една девета част от сушата на планетата “изведнъж” се доближава видимо по размери до разположени на юг държави, като Китай, Индия, Китай или Бразилия.  Да не говорим, че се “смалява” до истинския си размер спрямо Африка, която на сферичната карта изглежда по-малка от Русия.

Въпрос на “гледна точка”, нали!  Трудно обаче се променят устойчивите представи, като наложената на света карта на сферична визуализация на териториалната доминация в “прослава” на северните държави.

В този смисъл България е живо потвърждение, че който се разпорежда с монопола да пробутва “гледната точка”, той формира и мнението на мнозинството вярващи в манипулациите българи. 

Някои медии са ми обидени, че успях да кажа от техните трибуни истината, а тя е: имат голяма вина за изкривените през годините възприятия на българите, които днес не могат да различат доброто от злото.  Не държа да ми дават нов шанс, но ако имам такъв, нямам намерение да им се подмазвам. Истината ми е по-скъпа от тяхното благоволение към моята гледна точка, която отново стана “другата”, т.е. маргинализираната гледна точка, в каквато беше превърната години наред преди 24 февруари. 

НА СНИМКИТЕ: Лъвица, която носи грижовно в зъбите рожбата си, може да бъде показана и като жесток хищник, който поглъща малко лъвче. Въпрос на гледна точка, нали, колеги!

 

6 мнения за “Бухалката на доминиращата рашистка гледна точка се завърна в повечето български медии”

 1. Въпрос към българските журналисти и тяхните гости днес:

  Повтарянето на гледната точка на Путлер, което наблюдаваме днес масово у нас, всъщност “друга гледна точка” ли е, или е гледната точка на Путлер? Вие радиоточки ли сте, или мислещи хора?

 2. Всичко е ясно, по-ясно, най-ясно, пета колона.
  Ilian Vassilev
  23 ч ·
  Случайни хора стават министри и особено заместник министри, но за пръв път чувам заместник министър да казва, че министърът му щеси подаде оставка. Пламен Данаилов изплю камъчето, че причината за оттеглянето на ИТН е договора с Газпром. Но не каза всичко, а именно, че са намерени други сигурни източници, включително се чака подпис от наша страна върху дългосрочен договор за внос на ВПГ при най-добрите към текущия момент възможни условия. Но подписът се бави нарочно. Проблемът на хората зад Данаилов е, че ако се сключи този договор и при големите количества на природния газ от Азърбайджан, руският газ става почти излишен.
  Той си остава високо рисков и само потвърден глупак би рискувал след като три пъти Газпром ни е спирал природния газ без предупреждение, да се изложим четвърти път на този риск.
  Министър Николов мълчи, но като познавам похватите на Трифонов и мутрите му, почти е сигурно че в понеделник ще подаде оставка.
  Да припомня – за 2021 година сме платили над 3,4 милиарда лева за руски природен газ. От тях обратно в страната “по списък” в който влизат първични преразпределители, ограничена група от хора, и вторични такива /мрежата от медии, магистрати, политици) се връщат между 5 и 7 процента /по консервативни оценки/.
  Е, как точно, ИТН ще се съгласи да няма договор с Газпром?„
  Другата атака тръгна по линия на това, че новият газ не бил по евтин от този на Газпром. Ако чакаме борсата още три месеца може и да падне. Всеки в бизнеса ще ви каже, че поради създаденото натрупване на ВПГ танкера той се търгуваше с дисконт и това позволи намалението на цените с 13 процента за юни.
  И изобщо темата за един газ колко е евтин и второстепенна по отношение на темата, кой газ е по-сигурен и по-малко рисков. А това в момента е най-важното. Сключването на договор с Газпром сега е престъпление, което е полза на групата на комисионерите/паразитите. Защото се знае, че при покупката на азерски и американски газ, комисионни и корупция няма.

 3. https://www.thetruesize.com/ позволява да придобием по-добра представа за реалните размери на държавите (сайта е споделян тук и преди).

  Телевизиите в БГ са руски защото населението е руско (образно казано).
  Всяка телевизия която си позволи да прокарва наратив различен от този заложен в промитите с руска пропаганда глави на българският зрител рискува да загуби този зрител.
  В същото положение се намират и политиците – в момента в който кажеш че “Дядо Иван” е измислица (или че е нямало турско робство) то ти губиш гласове.

  Как да се излезе от този омагьосън кръг?
  Обнадеждаващо е че книгите които примерно г-н Инджев пише се продават.
  Но какъв е процента на тези хора и достатъчно ли е това за промяна?
  Войната в Украйна ще отвори очите на доста българи относно Русия.
  Достатъчно ли ще бъде това за промяна?
  И в този смисъл сега е най-подходящият момент за избори защото има шанс в парламента да влезнат повече анти-руски сили.
  Но изборите трябва да са референдум – Русия или Европа.
  И на тези които ще кажат “да” за Европа трябва да им се каже че това не значи амнистия за Борисов, а напротив.

 4. Това е една от малкото медии, която си позволява да говори по същество.

  https://www.youtube.com/watch?v=QMHAX9ekIQU

  Това е тъжната истина.

  ЕЖЕГОДНО РУСИЯ КРАДЕ ОТ БЪЛГАРИЯ ПРИБЛИЗИТЕЛНО 13,5 МИЛИАРДА ЛЕВА.

  И това е по груби сметки.

  Колко е всъщност ОТКРАДНАТАТА СУМА е трудно да се каже, но при всички случаи това е минимума.

 5. Резултата от руския свят!
  Искате ли това в България?

 6. Направо в стил “смела змия спаси риба от удавяне” е съдържанието в повечето български медии!…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.