Френски журналисти показаха гробове на хиляди украинци край Мариупол

Френски журналисти показаха масов гроб на хиляди жители на украинското пристанище Мариупол, завладяно от руските окупатори на принципа на изгорената ( заедно с населението) земя . 

 

 

 

Голямата част от заровените тела имат само номера. Маркират тленните останки на жителите, погребани с хиляди под останките на унищожения от руските нашественици град, който преди 24 февруари имаше население от 400 000 хиляди човешки същества. 

Руските окупатори подгониха местните жители да разчистват останките от обстрелите и бомбардировките им, които сринаха пристанищния град. Превърнатите насила в нови поданици на Кремъл станаха свидетели на резултата от руското военно престъпление.    

Окупаторите рязко смениха тактиката. Отпратиха по “домовете” им местните. Мобилизираха за мръсната работа пушечното си месо сред сепаратистите, активирани на московската хранилка от 2014 г. в региона. 

Замитането на следите от рашисткото престъпление в Мариупол продължи с рационализация в нацистки стил. Разчистването на доказателствата за зверското унищожаване на града, без оглед на цивилните жертви, се извършва от окупаторите с булдозери и багери. Загребват остатъците от рухналите къщи заедно с погребаните под тях тела. Изхвърлят ги на сметище за промишлени отпадъци, изоставено от десетилетия в околностите на Мариупол. 

Доказателства?  Предстоят да бъдат видени от целия свят в рамките на неизбежния предстоящ международен съд за извършените от рашизма престъпления срещу човечеството.

 

 

 

 

8 мнения за “Френски журналисти показаха гробове на хиляди украинци край Мариупол”

  1. Винаги съм си задавал въпроса-откъде идва този патологичен садизъм, потъпкване на човешкото, омразата, стремежа към разрушаване и унищожение и т. н, и т. н. в руснака. Причината според мен е, че никога не са живяли в демократично, зачитащо човека, хуманно общество. Не е само сравнително късното премахване на робството. В Русия крепостничеството, а в САЩ робството са премахнати по едно и също време. Нека не забравяме, че руската армия е единствената в историята, която си сменя името заради чудовищни те масови зверства над мирното население в Полша, Австрия и особено в Германия през 1945 г. От РККА-работническо-селска червена армия става “съветска армия”. Друга възможна причина е, че в много случаи, както и сега, се оказва, че “освобождаваните” живеят много по-добре от “освободителите”. Купищата заграбена битова техника в Украйна ни навежда и на този извод.

  2. Руснаците водят война и макар че “добра война” няма руснаците се радват и подкрепят Путин. Руснаците обичат войната, обичат разстрелите в тила, обичат колуктивните нещастия. Ужасът за руснаците е трайния мир, приятеските взаимоотношения, те не знаят какво е това страните да са свързани с доверие, да няма граници между държамите, а руснаците мразят това което не познават. На руснаците не трябва да им се говори за щастие. За руснаците човешкото щастие е нещастието на другите.

  3. Язък…явно тези френски журналисти не са се запознали с “некои съображения” на техният президент,а именно-да не се унижава Русия и да се пази достойнсквото на Путин.

  4. Не може да се очаква нищо добро от тея, чието основно житейско мото е: Когда все ненавидят то, что мы делаем, мы делаем это хорошо!

  5. ехо, къде ми е постът? модерацията се е подвела, май?

  6. здраве да е, г-н ИНДЖЕВ! преди обяд пратих пост с този ник / за пръв път го ползвам/. реших, че наверно е екзекутиран от модератора, заради човешка грешка – ако си прочел само първите два реда, които говореха, че писанието е на ВРАГ. по-нататък нещата се изясняват, но гилотината вече е хлопнала. случва се. ако случаят не е този, нещата са кофти. значи едни костеливи ръчички лазят из вашия ресурс. далеч преди войната на мордора в украйна, чат-пат пишех постове в най-сериозния украински сайт тогава: ЛО. /според скромното ми мнение, вашият блог е българският еквивалент с два плюса, защото сте с името си срещу сганта, докато авторът на ЛО е анонимен / украинският сайт бе разбираемо атакуван от всякакви мордорски твари и се случваше точно това- пращаш постове, а те пътуват нейде и се появяват в сайта, под съответния материал, но след една седмица, примерно. никой не чете толкова късно нито статиите, нито постовете под тях…това – само за сведение. постът ми не беше нещо особено, че да му “сервират” такова внимание, но не пречи да знаете тези вражески врътки.

  7. Никога няма да видим този клип по нашенска телевизия! А трябва! Само клипът, и черна лента с надпис “Мариупол вече е “денацифициран” и “освободен”!”

    Ама…друго си е да пускаш сладникави репортажи за новия руски МакДоналдс…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.