Реваншът на телевизионния шут чрез нов депесарски шут

Предателството на телевизионния шут спрямо управляващата коалиция доведе до пореден депесарски шут в българската политика. Първият беше през 1992 година, когато ДПС свали от председателството на Народното събрание Стефан Савов и това положи началото на мафиотското управление с мандата на партията. Поводът? Ами …Македония или т.н. “македонска сделка” и обвиненията в предателство. https://www.clubz.bg/129004-nachaloto_na_kraya_novata_koalitsiya_v_parlamenta_osvobodi_predsedatelya_nikola_minchev

Не ми казвайте, че съвпаденията са само формални!

Преди близо 30 години се случи  принципно същото: безпринципно се обединиха противниците на прозападното развитие на България и го препънаха благодарение на депесарския шут, с който Доган заплаши синьото управление.

Сега бившите приятели и врагове Борисов и Трифонов се обединиха помежду си и с побратимите си от откровено рашистката партия на Копейкин. Знаете ли какво искат те?

Чуйте какво скандират привържениците им на Шипка на 3 март, опитвайки се да заглушат речта на председателя на парламента Никола Минчев. Правилно чухте: искат “смърт на предателите”,  а за тях всички, които не се подчиняват на рашистките приоритети в България са предатели.   

 

Моето обвинение към управляващите е, че не реагират на тези явни предизвикателства на рашизма по подобаващ начин. В държавата, в която по правилата на европейската политика е отменено смъртното наказание, привърженици на парламентарно представена партия открито зоват за смътно наказание – по политически причини при това. 

Отказът от съпротива срещу тази фашизоидност бе наказан днес със съюз между поощрените изпълнители на московската воля в българския парламент.

Оставиха ги да си разиграват в периферията троянския кон и той сега се е засилил да си покаже магарията на арената.  

25 мнения за “Реваншът на телевизионния шут чрез нов депесарски шут”

 1. Честита Новата Коалиция “ГАЗПРОМ”!

  На мен ми е тъжно, за вас не знам…Георги Харизанов сигурно ликува?
  Знае ли човек…

 2. И забележете – когато Никола Минчев само спомена, че “,,,на няколкостотин километра от България се води война…”, и това предизвика, само ТОВА< нищо ДРУГО, забележете, освирквания и ругатни от лумпените наоколо!

  иZZроди!

 3. Кой да поведе дружината към пропастта – това в момента е борбата. От две места получавам тревожна информация, че наши фирми са се сблъскали с проблеми с доставките на консумативи. И това е ново, отскоро.

 4. Преди една година се даваха заявки за изчегъртване на ГЕРБ и ДПС.
  Днес същите правят ортаклама с ГЕРБ и ДПС под лидерството на Възраждане. Спойката за единодействието е тяхната русофилска семантика на предатели на България. Днес четирите партии направиха недвусмислена заявка за провеждане на наказателна акция срещу предателите на Русия в българската политика.
  Във Великото народно събрание лидерът на ДПС поиска забраната на БСП.
  След това ДПС участва в ортаклама с БСП /правителствата на Беров, Сакскобургготски, Станишев/.
  Очевидно политиката на фурнаджийската лопата е характерна за българските партии.

 5. С половинчатата си, нерешителна,колеблива,непоследователна и компромисна политика, Кирил Петков няля вода в мелницата на ГЕРБ , ДПС и Възраждане и поощри за действие ренегатите от ИТН ! Псевдо арестът на Борисов беше черешката на тортата на тази политика ! Недаването на оръжие на Украйна, неизгонването на Митрофанова, неуспеха да свалят Гешев, невдигането на ветото на Македония поощри и даде време на тази проруска мафия да се окопити и да се стигне до днешния преврат ! Ако Петков беше действал решително и твърдо сега щеше да има решителната подкрепа на всички демократични българи и западните съюзници, а той ги отблъсна от себе си с тази плаха и нерешителна политика ! Жалко за България !

 6. Лош ден за българската демокрация.Светлината в тунела на бъдещето ни, става все по-малка… Трябва пак да идват американски сенатори, за да ни вкарата в правия път…

 7. Как предлагате правителството да се “справи” с фашизоидите от Възраждане?

  Нали те точно това искат – да влезнат във фокуса на общественото внимание и да вземат на абордаж дневния ред на обществото? Как да се противостои на тази вредна пропаганда? Посъветвайте ги, може и да ви послушат.

 8. Можеше ли това правителство да бъде оставено да продължи да управлява? Според мен НЕ, защото резултатите от последните избори никак не бяха добри в полза на нужните реформи. Все пак при тези изборни резултати имахме късмета да се появят млади оптимисти и да съставят това твърде компромисно правителство и коалиция, чиято цел беше да държат гоеройкото и компания далеч от властта. Видя се ясно, че всички структури на държавата на където и да се обърне човек са твърде проядени и не работещи. На всякъде брутални мафиоти се разпореждаха с назначени имитатори.
  Твърде много може да се пише за завладяната от мафията и раzzия “държава”. Всички видяхме малка част от пораженията. Според мен решението е много по-добър резултат на следващите избори, ако изобщо се стигне скоро до това. Другият вариант е продължително управление на негодници.
  Време е евроатлантиците да се осъзнаят какво се случва и да се обединят. Много повече сме.

 9. Днес в България народната глупост достигна своя връх.

  И това не е случайно събитие.

  Тази народна глупост е планирана от много години (да не кажа векове) и днес, под „мъдрото ръководство“ на Москва тя (народната глупост) вече ни доведе до нова Национална катастрофа.

  При това без да сме водили война.

  Твърде много се подценява силата на политкомисарите, които вилнеят на воля у нас.

  В наши дни народа не желае да го разбере.

  За съжаление, след 77 години РУСКО РОБСТВО народа е с промит мозък, не желае да чете, не желае да се бори за свободата си, не желае да възроди БЪЛГАРСКИЯ ДУХ.

  ЗАЩОТО.

  Днес все още и ножа и хляба у нас го държи РУСИЯ чрез следния инструментариум:

  – енергетика, 90% от която буквално принадлежи на Русия чрез офшорки и подставени лица от български произход, т.н. турски еничари пасти да ядат пред силата на нашите РУСКИ еничари;

  – медии – без коментар;

  – парламент (настоящият) – ГЕРБ, БСП, ДПС, ИТН и Възраждане са РУСКИ партии, които изпълняват безпрекословно заповедите на Москва. ПП е единствената политическа формация до ден днешен (за 32 години „демокрация“), която се опитва да се бори с Руското статукво;

  – президентската институция – пРезидента Радев е до болка ясен;

  – огромен брой РУСКИ офшорни фирми, които си плащат чинно на Русия данък ПУТИН. Резултатът е: приблизително 1/3 от БВП на България буквално изтича в Русия;

  – новите форми на мутренска икономика и т.н.

  НЯКОЙ не иска истината да влезе в съда и определено този НЯКОЙ не иска да има осъдени политици, бизнесмени, политкомисари и прочие педали.

  СЪВЕТСКИ педали.

  Педали, които Русия натиска за да кара Българската кола (т.е. държава) както тя си знае – по Евразийските пътища на развитие.

  Русия, която иска во веки веков България да й бъде вярна опора, както в икономическо (понеже има много руски „хранителни вериги“ у нас, въпреки западните санкции), така и в политическо (понеже има главно руски партии в парламента) отношение.

  Народа е заразен с тежка мозъчна болест наречена „русофилия“, която е много опасна и вече дори се шири по целият свят.

  Новата модификация на вируса има СЪВЕТСКИ произход и е много по-страшна от всяка друга болест позната на човечеството.

  След т.н. „Освобождение“ през 1878 г. българите са видели какви боклуци са руснаците, но тогава все още е имало активни участници в борбата за национално освобождение и за това сме могли да направим своето СЪЕДИНЕНИЕ.

  СЪЕДИНЕНИЕ, което Русия се опитва да спре по всякакъв начин:
  – Военна намеса от страна на ОСМАНСКАТА империя, което е осуетено от Великите сили.

  – Военна инвазия от страна на Сърбия, което младата Българската армия водена от младия си княз буквално смила врага „пред прага на портите“.

  – Дебаркиране на Руския флот във Варна, което е спряно след предупреждение отправено на Русия от страна на Англия и Франция.

  През 1886 г., когато Русия прави преврат чрез своите руски офицери на българска служба, за 10 години са скъсани двустранните дипломатически отношения. И тогава България буквално излетява в развитието си.

  Уви, днес сме в подобна ситуация, но сега в буквалния смисъл такива родолюбиви кадри като поборниците за национално освобождение няма.

  В управлението на страната има главно РУСКИ педали, които изпълняват всяка РУСКА заповед и спират всеки опит за промяна на РУСКОТО статукво у нас.

  Очаквам съвсем скоро Черноморския РУСКИ военен флот (колкото е останал след войната в Украйна) да дебаркира във Варна и Бургас с претенции за поредното “освобождение”.

  И има причина за това – СЪВЕТСКИТЕ ХОРА или РУСКИТЕ ЕНИЧАРИ.

  За разлика от ТУРСКИТЕ еничари, които са били взети след кръвен данък като невръстни деца и не са осъзнавали факта че като “войни” убиват своите братя, бащи, майки и сестри, РУСКИТЕ ЕНИЧАРИ от БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД съвсем съзнателно са взели решение да участват в унищожаването на България.

  В България умни хора има много, но те са умишлено разединени и това ги прави слаби.

  Няма обща идея за освобождение от РУСКОТО РОБСТВО, главно защото има неяснота как точно стоят нещата в пълен обем. Няма я пълната картина.

  Няма и единно политическо АНТИ-РУСКО ръководство.

  Всичко това, ако не беше тъжно, щеше да е смешно.

  И въпреки цялото безумие на настоящето се надявам, че някой слънчев ден българския народ ще се отърве от тази тежка РУСКА мозъчна болест наречена „русофилия“.

 10. Предстои новата коалиция между ГЕРБ,ДПС,ИТН и партията на копейсин да тръгне по един от двата пътя: Да се самоунищожат след като няма да могат да се спазарят кой е по-велик и по-заслужил при разпределението на заграбеното.
  Другият път е да се разберат по братски за властта и бизнес далаверите.
  И двата пътя водят до омразата на измамения за кой ли път народ.
  Жалко за този народ. Той пак ще плаща на старите,но вече ярко осветени мутри.Все пак,може би е справедливо той да си плати за старите ненаучени уроци.

 11. Обичайното двуличие и раболепие от нашите мили парламентаристи. Вече камара време ставам свидетел на пародии , а съм само на 32 години. Маските паднаха, С две ръце съм за подкрепа на Украйна, имам приятели там, омръзна ми от сблъсъка с тая метастазирала корупция, до гуша ми дойде от подлоги. Слава Украйна
  Послепис:
  И едно поздравче с една песен на Pantera – PISS ( https://www.youtube.com/watch?v=L82-vjpu6Yg )за всички троянски кончета в Парламента-заслужавате съдбата на лирическия герой. Който разбрал, разбрал…

 12. “Атанас Атанасов: Всичко е режисирано от Москва за смъкване на правителството”

  Няма да цитирам къде да намерите повече по темата, лесно е…

 13. Дали не дойде времето да перифразираме Чърчил, че който избира позора пред падането на правителството, получава и двете. Ако правителството беше паднало преди време, защото е изпратил оръжие на Украйна, щеше да си спести позора. А позорът, милият, не можа много дълго да продължи живота му… Изненада?
  Колкото и да ми харесват приказките на Атанасов за руската поръчка, той все пак има да обяснява защо се поддаде на изнудването на комунягите? И за да си демократ за силна България не трябва ли първо самият ти да си силен?
  А по повод Чалгаря, като че ли не се обръща достатъчно внимание на факта, че тези, които оцирикаха орталъка за мажоритарни избори, с които в парламента ще влизат истински личности, защитаващи интересите на избирателите си, вместо партийни послушковци, сега се тръшкат, че някой разговарял с депутатите им, като със силни личности, защитаващи интересите на хората, а не ги счита за партийни послушковци….

 14. В момента гледам филма Навални по топ канала на националната телевизия на страната в която живея и с гордост мога да заявя утре на всеки, че Христо Грозев ми е сънародник.

 15. Г-н Инджев,обмисляли ли сте влизане в политиката ? Много ми се иска в нея да има личности като вас…!

 16. Още малко “случайни” съвпадения, които надали са тайна за г-н Инджев вероятно пряк участник като журналист тогава, но ми направиха впечатление. Явно почерка на КГБ на местна почва винаги си е един и същ (и знаят, че работи)
  От 1999 г. Войната в Косово

  Според Костов натискът върху България е съгласуван отвън и отвътре и върви по две линии – психологическа и пропагандна. Отвътре се експлоатира абсурдната представа, че България не действува по собствена воля, а изпълнява внушенията на други страни. В кампанията са се включили смачканите престъпни групировки, които по този начин се стремели към нова обществена легитимност и нови големи печалби от незаконен бизнес. Костов завърши като декларира, че “правителството в никакъв случай няма да допусне да се повтори сценария от 1992 – 1995 г.”

  2022 г. Копейкин – Подлоги сме на САЩ и те редят кабинета (нещо в този дух)

  От 1999 г. Войната в Косово
  Въпреки че премиерът не спомена БСП в изказването си пред парламента, реакциите на левицата показват, че тя се е припознала в думите му, тъй като има тяснопартийни интереси да възбуди колкото се може по-големи опасения в българското общество и така да дестабилизира правителството.

  2022 г. И в момента правителството се дестабилизира по различни методи – страх от войната в Украйна, Македония…

  1999 г. Даване на въздушен коридор на НАТО
  След консултациите с Костов лидерът на БСП Георги Първанов заяви за медиите следното: “Правителството има намерение да намери конституционна процедура, чрез която да отговори положително на запитването на НАТО. Всичко това, за което предупреждавахме отдавна, се потвърждава. Правителството, чрез предоставянето на нашето въздушно пространство, на практика ще направи България част от театъра на военните действия. Това не може да бъде изтълкувано по никакъв друг начин, освен като въвличане на България във войната срещу Югославия с всички последствия, които това би имало за страната. Ние сме за това да се апелира за незабавно спиране на военните действия и за решаване на конфликта с мирни средства. Смятаме, че ненамесата на България нито пряко, нито косвено – означава да не предоставяме въздушно или териториално пространство.

  2022г. Това да ви звучи познато? Пращайки оръжие на Украйна уж ще станем част от войната (Радев, Янев и Ко)

  1999г. БСП ще напусне парламента, ако мнозинството гласува за въздушен достъп на самолетите на НАТО
  Това предупреди вчера лидерът на социалистите Георги Първанов, по националното радио. Вчера спешно бе свикан Висшият съвет на БСП, за да вземе политическо решение за напускане на парламента. В-к “Дума” съобщава, че малко преди приключването на съвмеството заседание на ВС на БСП и ПГДЛ, Първанов е съобщил за пресата, че БСП ще предприеме маратон на мира след гласуването в парламента на нотата на НАТО. Лидерът на БСП е нарекъл предстоящото гласуване фатално и е предупредил за опасността с него България да бъде въвлечена във войната.

  2022 г. напускаме коалицията, ако и един патрон замине за Украйна (К. Нинова)

 17. 1992 Иван Костов договаряше споразумения с МВФ и Световната банка след Лукановия мораториум – Доган протестираше, че Костов се прави на премиер
  2004 сделката за продажбата на Бургатабак на British American Tobacco беше бламирана от ДПС заради фантомна руска фирма
  – точно вчера Петков трябваше да е в Азербайджан за дългосрочни доставки на газ
  ДпС сценария е еднотипен: емоционален наратив за драгия гласоподавател , разцепване на парламентарната група на управляващите, дистанциран президент – “парламентарна” практика на показно сваляне на председателя на НС … на рокадите на БойкоБорисовите марионетки на тази позиция драгия …

 18. за СПАРТАК :

  постът ви е дълбок, богат и умен. както е уличният лаф- умря циганката, дето ни хвали, та поне сами да се похвалим! ето, най-искрено ви хваля!
  освен главното, с което сте полезен на всички ни, вие ми давате повод да доуточня една “дреболия”, след което текстът ви ще бъде вече съвсем безупречен.
  вероятно знаете много приятната за разказване история от времето, когато кемал ататюрк прави своите исторически промени и буквално с двете си ръце превръща южната ни съседка н държавата турция? същността на историята е, че ататюрк заповядва да се изгори целият ОСМАНСКИ АРХИВ, като се закара с ж.п. вагони в една индустриална зона, където има подходящите пещи. тук следва момент на 54 -я вариант сиво: има куп преплетени версии, лъжи, интереси КОЙ и КАК го свършва, но резултатът е , че един пълен конски вагон с главния османски архив, по вълшебен начин се озовава в софия. фактически откраднат. ако не са го изяли мишките, още го имаме.
  този архив по отчайващ начин прави на пух и прах внушенията, с които са пълни ВСИЧКИ наши учебници по история , както и главите на ВСИЧКИ българи. вадим една сламка от този архив – за еничарите. първо, това е султанската гвардия. второ, по султанските закони, еничарите, грубо казано, са чужденци. не помня подробностите. но не можех да не запомня фактите, че ежегодното набиране – чистопробен кастинг!, на деца от нашите земи, е било главното събитие за цялата година за всяко едно населено място. кое дете да бъде дадено за еничарин, в едно село или градче, е било висша чест както за семейството на детето, така и за самото населено място. ДЕЦАТА СА СЕ ПОДБИРАЛИ И ВЪОБЩЕ НЕ СА ВЗЕМАЛИ ОТ ВСЯКО СЕЛО, А САМО АКО ГО ОДОБРЯТ ОСМАНЦИТЕ. вземали са по максимум едно дете от населено място и кое да бъде то е раждало редовно интриги, подкупи…за да се покаже НАШЕТО МОМЧЕ. че как иначе: “нашият гошо служи в гвардията на самия султан!!!” до нищо по-важно не е могло да се добере нито едно българско село. дори генералът на еничарите ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е трябвало да бъде чужденец / но приема исляма за целта. както се влиза в БКП, ако ще те правят началник в завода…/
  да, СПАРТАК, откакто в 1878 г. руската империя ни ПОРОБВА, тя и нейните български гъзолизци , преобръщат миналото ни нагло, безцеремонно и жестоко. тези изроди вкараха в читанките ни и главите ни кървавите сцени как османците късали децата от майчината гръд за да ги откарат еничари / а там, където ги карат,децата ги пържели като кебапчета…/. тези ВНУШЕНИЯ са имали за цел ПОРОБИТЕЛИТЕ НИ, хахаха, да се пъчат, че са нашите ОСВОБОДИТЕЛИ…ТОЧНО КАКТО “ОСВОБОЖДОВАТ” В МОМЕНТА УКРАЙНА…ИЗРОДИ!!!
  това е. вярвам, че изчистихме момента с еничарите. от мен запомни: в 1878г БЯХМЕ ПОРОБЕНИ ОТ МОРДОРА. четири години по-късно АНГЛИЯ заплаши русия с война, ако незабавно не напусне балканите/ английски си интереси/ и чак тогава северните твари се изнесоха от земята ни. но защото са ГАДНИ, МРЪСНИЦИ И БЕЗОЧЛИВИ, оставиха ни квитанция да им платим, че са си търкали подметките и изтъркали зъбите в ежедневните печени агнета и прасенца – оставиха ни сметка, която платихме – 32 тона банково злато. всяко плащане е гласувано от народното събрание. ЕТО ТОВА Е НАШЕТО ОСВОБОЖДЕНИЕ – вече с джак пот – и от мордора и от османците! но се случва ЧЕТИРИ ГОДИНИ ПО-КЪСНО. през тези години в територията ни е командвала руската ОКУПАЦИОННА АДМИНИСРАЦИЯ – пише го на всичките им бланки, документи, формуляри. а в нашите читанки и “умни книги” – няма нито дума за това!
  когато българия започне да празнува ОСВОБОЖДЕНИЕТО СИ на дата, четири години след 1878г, ето това ще бъде знакът, че сме влезли в пътя и че поне 50+1 от българите са успяли да се излекуват от русофилията.

 19. у-точнител, СПАРТАК,
  Георги Раковски о болгарскому свещеному въпросу: „После же завладение турков, обаче свободата на българския народ не е пропаднала съвсем, но задържала се е няколко векове. Турско завладение над българите не е могло навсякъде да се извърши с меч, но по-голяма част България се е превзела на условия, кои са се пазили от завладетелите за няколко векове. От тях же условия по-главни са били:1.Да имат българи вероизповедание си свободно 2.Да носят свободно оръжие си и да съвоюват с турков против неприятелев в свои полкове, под свои си знамян и под предводителством своя си войвода.3.Да се управляват области пак от войводи, а села и градища от кнезове, кметове и старейшини. То българско войнство е съставляло турская конница.4.кои не са били обязани да съвоюват с турком, тии са плащали по драм сребра на глава мъжеский пол достигший в законна възраст. А после то даждие се определило на 50 аспри. То се събирало пак от българи изпомежду им, кои са носили име бирници.5.Съжби и разпри по селам отсъждали помежду им от избрани старци в церкова. А в по-главни градове, кои са се управлявали от войводи, имало войвода-конагъ, де са се отсъждали и извършвали граждански и военни работи. Тая уредба и правление са траели няколко векове и турци са владели над българи по този начин.На тия сички ние имаме исторически доказателства, не само наши народни български, но и султански разновременни берати, фермани и писмени повеления”
  Раковски запазва в трикольора цветовете на бълг войнуганско знаме
  В османската империя остават непокътнати българските държавни институции и военния институт на войнуганството – се слага се само една «шапка» над тях – санджак бейовете /областни управители, които не се месят в работата на общините/– османските представители в Търново и София са носили титлата «войводи»(султана имал две титли- нашите летописци пишат “цар султан …”) , а административните единици «войводници». Запазени титли са княз, примикюр, кмет. “Войнуците” са с войвода, ятаци, байрактар до 1839 г. са легални структури по договор със султана. След реформата остават извън закона(ХАЙДДУЦИ), но бойната подготовка на българите в сръбската война се вижда от цяла Европа.Войнуците срещу службата си в КОННИЦАТА, ВОЕННИТЕ КОРАБИ и инженерните части на османската армия владеели наследствени земи-т.нар.”войнишки бащинии”;освободени от данъци,и със статут на “свободни поданици”Те не са отговорни пред местните съдебни органи и се подчиняват единствено на собствените си командири. .Войниганският институт османците го намират за работещ над 350год .Тези войнуци и войнугани са цели български села и области освободени от данъци. Султаните не са си позволили да бутат правно-административните отношения и статути на българските царства от преди падането под османско владичество.Всъщност превръщат се в империя на базата на бълг. държавна и военна организация. ХVІІI век, когато започва вътрешната централизация в Османската империя в административните й структури –съвпада с “шаването” на Българските воеводи при всяко нахлуване на руски войски по земите ни с Наполеоновите войни. Границите от 1879 г. са същите на тези от периода ХV-ХVІІIв. описани в султанските декрети за войнуганите и техните области .Традицията на силното местно самоуправление се запазва до края на І-вата св.война

 20. В османската империя има приемственост и на всички занаяти: соколарите по царско време са соколари и по османско, болярите са императорски наместници, добиващите злато по царско време, добиват злато и по османско – със същите права, придобивки и задължения – традициите в десетки бълг. занаяти остават живи и се развиват. Напр. според турските данъчни регистри, данъкът на Самоков е бил под формата на кораби!за империята – с кован железен кил и са пренасяни до морето в разглобен вид от волски кервани и в крайбрежието на сегашното Мандренско езеро близо до някогашното древно селище Деултум – с. Дебелт са сглобявани. От данъчен документ от 1647г. се вижда че драгалевчани се прехранват от занаята в морето – кормчиите им са в Егея – Беломорска Тракия е в постоянна комуникация с манастирите в Света Гора Патрона на черквата в Бояна е Св Никола …1810г руснаците изгарят в Свищов 2 големи църкви и 9 манастирски метоха с библиотеки, т.нар. килийни училища и с църкви – 20 век тяхната функция се поема от читалищата и училищата … „робите” правят 3 превода на„Робинзон Крузо”: ръкописен, печатан в Цариградски вестник чакана с нетърпение поредица и като книга . В книжарницата на Хр. Г. Данов в Пловдив са се продавали френски, немски и английски учебни помагала по землеописание, химика, физика, алгебра и геометрия, които учители са ползвали, въвеждайки най-прогресивната за времето си Бел-Ланкастърова система… българите четат – от Тулча до Охрид и от Солун до Болград… когато Божи гроб е в империята стотици са българските писмени спомени за тези пътувания (изд. в „Книга на българските хаджии”) И още за „турското робство”: бълг. търговци надлъж и на шир кръстосвали не само най-отдалечените пазари на империята , а и извън нея – напр. доставят шаяк в Египет за шинелите на войниците, охранявали прокопаването на Суецкия канал – затова е имало български банкерски къщи във Виена, Лайпциг, Париж, Букурещ, Браила … огромната империята се реформира, но бавно – става въпрос за свобода на развитие и нуждата от българска държавност е належаща – но не за да станем руски задунайски плацдарм на Балканите , а европейска държава основите на каквато Стамболов полага …

 21. До у-точнител и よ:

  Благодаря за “четките” и за допълнителната информация по темата.

  Не съм нито най-умният, нито най-гениалният и не претендирам да съм прекалено точен в подробностите.

  Само се опитвам да провокирам читателите на блога да четат още по-усърдно между редовете.

  След толкова години промиване на мозъци, болшинството умни хора в БГ все още се ровят в подробностите (т.е. в боклука) – защото искат да покажат и да докажат колко са умни.

  Да, подробностите са важни при доказване на дадена теза.

  Да, подробностите (т.е. боклука) са важни, но те са следствие а не причина за проблемите у нас.

  Би било добре нещата да започнат да се наричат с истинските им имена.

  Това, което коментирате е добре, но е в миналото.

  Ако всички започнем да коментираме настоящето по подобен начин ще бъде още по-добре.

  Например:

  Навсякъде всички говорят за МАФИЯ, а де факто у нас МАФИЯ няма.

  В България вече 32 години работи СЪВЕТСКА ДЪРЖАВА под прикритие.

  От тук следва, че основният проблем на страната ни са именно СЪВЕТСКИТЕ ХОРА, които са предварително и прецизно подбрани и позиционирани на всички нива в държавата.

  ЗАЩОТО.

  Именно СЪВЕТСКИТЕ ХОРА са основния инструмент за въздействие в СЪВЕТСКАТА държава, която работи в интерес на СССР 2, който измисли и прилага успешно тази схема вече толкова години.

  Все пак се радвам, че съм Ви предизвикал към размишления.

  Това по същество е целта на моята провокация.

 22. До よи у-точнител.

  Във връзка с Вашите размишления ще Ви дам един пример.

  През 1882 г. в Одеса Иван Вазов пише романа си „Под игото“, който е и първата българска книга преведена на английски.

  Защо пише в Одеса?

  И защо романа носи зловещото име „Под игото“?

  И защо този роман е първата българска книга преведена на английски?

  Отговарям на въпросите по ред:

  Вазов пише в Одеса, защото този роман е политическа поръчка от Русия. Романът е поръчан и платен от Русия.

  Дядо Вазов може да е голям поет и писател, но няма никаква политическа и военна култура. И е „заслепен“ от безумната си любов към Русия. Или от пари. Или от двете.

  И за това пише толкоз много стихотворения боготворящи Русия.

  И забележете, тези стихове все още са в „златния“ фонд на българската книжовност.

  И тези стихове сме ги учили в училище и още се изучават.

  Аз и сега мога да кажа наизуст пасажи от някои негови стихотворения.

  Обаче, никой не желае да коментира, че за тази негова литературна дейност му е платено богато от Русия. Колкото и да ги крият все още има факти, които може да докажат макар и косвено моите думи.

  Най-просто казано:
  Кой е платил престоя на Вазов в Одеса докато е работил по романа?

  Звучи тривиално, но храна, квартира, пътни и джобни за година и половина в чужбина и днес струват не малко пари. Освен това се знае, че Вазов през целият си живот никога не е имал финансови проблеми.

  На това му викам гениално РУСКО промиване на мозъци – чрез богато платена „българска“ книжовност.

  ЗАЩОТО.

  Основната идея на романа „Под игото“ е – с думи прости, в литературна форма, на народа да му се „набие“ в главата кои са „Освободителите“.

  „Под игото“ е първата българска книга преведена на английски, защото за вечни времена целият свят е трябвало да знае кой е „Освободителят“ на българите от т.н. „ТУСКО робство“. Познайте кой е платил за превода и дистрибуцията на първото английското издание.

  Относно това прословуто „ТУРСКО робство“ – нито е ТУРСКО, нито е робство.

  Имало е ОСМАНЦИ, а турците са били нисша социална прослойка, която е била на нивото на социалния статус на българи, сърби, гърци и т.н.

  Даже наскоро Турция официално обяви, че променя името си на „Türkiye“, както между другото се пише на турски името на страната, за да не стават грешки и шеги при изписването на името й на английски: „Turkey“ (в превод: Пуйка, Провал).

  Да, имало е робство в буквалния смисъл, което е продължило около 200-300 години. И кланета, и кръвен данък (каквото и да означава това). Това е тъмен период от нашата история, защото все още няма достатъчно обществено достъпна и най-вече ДОСТОВЕРНА информация по темата.

  НО.

  В резултат на развитието на света и в частност на ОСМАНСКАТА империя в края на 18-ти и началото на 19-ти век настъпват промени, които променят статуса на българите. В този период, в буквалния смисъл на думата, ние българите НЕ СМЕ БИЛИ РОБИ.

  Това е времето описано в романа „Под игото“, а именно в този период ние сме имали своя църква, училища, култура, изучени люде, дори и индустрия.

  ЗАЩОТО.

  Всяко село е имало българско училище, православна църква, а в големите градове дори и съдия (кадия), който е съдел на равни начала и българи и ОСМАНЦИ.

  Първата фабрика за текстил на Балканския полуостров е построена в Сливен в началото на 19 век.

  Българите са имали имот (най-вече за да плащат големи данъци), занаятите са били в разцвет, а т.н. чорбаджии са пращали децата си да учат на запад и прочие.

  Изброените факти са все неща, за което прословутите „освободители“ т.е. бивши крепостни и настоящи войници в Руската „освободителна“ армия дори не са си и помисляли.

  Да, нямали сме държава, но е имало БЪЛГАРСКИ НАРОД и БЪЛГАРСКИ ДУХ.

  Това е било времето на нашето ВЪЗРАЖДАНЕ.

  НО.

  В определен брой от своите произведения си дядо Вазов хвали главно РУСИЯ като основен фактор за нашата свобода и така косвено омаловажава БЪЛГАРСКИТЕ заслуги за освобождението ни и вижте какъв е резултата 150 г. по-късно.

  Винаги съм считал, че има голяма истина в максимата: „Перото е по-силно от меча“.

  Не изпадам в крайност и не желая да омаловажавам творчеството на Иван Вазов, но факта, че той е страдал от фатално мозъчно заболяване наречено „русофилия“ е известен на всички.

  Едва след като Русия навлиза с войски в Добруджа, Вазов „проглежда“ и с болка разбира участието си в този РУСКИ водевил. За това говорят неговите откровения в края на живота му.

  И като резултат от 200 годишната усилна работа на Русия срещу България сега сме на тоя хал.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.