Дучето Копейкин “възражда” лицемерно кафяви страхове от фашизъм, но за пръв път получи отпор и от червените

Копейкин, вбесен от спонтанната гражданска съпротива срещу неговия агресивен провинциализъм ( по смисъла на понятието “селяндур”, а не по произход ), се изяви днес по начин, който юристите наричат в съда проява на “особена дързост”  от страна подсъдимите. Нарече “фашистка измет” гражданите, сред които се беше внедрил по време на протестите срещу ГЕРБ и се рекламираше с партийното си знаме между същите тези “соросоиди” от вчерашния протест. 

Дучето на онези, които изпрати на 7 март 2019 г. с черни кожени униформи да ме малтретират в Добрич на представянето на книгата ми “Измамата Сан Стефано”, непрекъснато си присвоява правото да говори от името на българите. Но ако трябва да нарека нещата с неговия език, вчера той гласува заедно с турците, а днес един турчин нападна в парламента физически българин след провокации именно от страна на Дучето.

Какво излиза? Вероломният крадец на българска “възрожденска” идентичност не просто дружи с турската партия, а воюва заедно с нея срещу българи. Лъже, че протестът в подкрепа на сваления председател на НС Никола Минчев след бойна симбиоза на черноризците с аркадашите им от ДПС, бил организиран от правителството. Това е същата лъжа, като онази, че голямото шествие в София от 24 март в знак на солидарност с Украйна било организирано от украинци, която опровергах от екрана на БТВ.https://48chasa.com/иво-инджев-копейкин-пак-излъга-е-изобл/

Наглостта на Дучето надскочи собствената му фашизоидна сянка. Той оприличи на “майдан” протеста на гражданите пред Народното събрание, който той не може да преглътне като спонтанна гражданска изява поради гузната си съвест на организатор на погроми. Когато неговите щурмоваци щурмуваха сградата на Народното събрание при опит да разбият вратите, Дучето виждя проява на автентичен гняв на българите. Но когато българите се изсипаха на същия площад, за да защитят от него съмишлениците си, Дучето ги заклеймява в духа на путинизма, съзиращ “майдан” във всяко изригване на гражданско недоволство срещу комфорта на фашизоидите.

Но да оставим за миг Дучето, който беше оставен да “расте” в очите на себеподобните си, стъпил върху мекушавостта на политическите си противници, които можаха да вкарат в затвора един младеж заради заплахи срещу Ива Митева, но си правят оглушки, когато рашистите на Копейкин крещят срещу тях “смърт на предателите” по площади и старопланински върхове.

Имаме нова ситуация. Фактът, че БСП ( най-после) се позиционира в рамките на управляващата коалиция срещу бандата на Копейкин усложнява конфигурацията в българската политика по основната й разделителна линя Изток-Запад. От една страна това позволява на реваншистите от ГЕРБ да се правят на антикомунисти като да упрекват ДБ и ПП в съглашателство с червените, но пък самите гербаджии се издадоха, че са част от лагера на доказаната проруска ДПС и доказващата се всеки ден като най-яростен елемент от московската пета колона най-малка, но най-креслива с руски акцент парламентарна партия.

Ха, сега де! Кое от двете да избере българският проевропейски демократ? Най-лесно е да махне с ръка и да остави презрените противници да се боричкат помежду си за гласовете на зомбираните с рашизъм българи. На самата БСП бих напомнил да не повтаря догмата от 1923 г., когато БКП завява, че няма да се меси в борбата между “селската и градската буржоазия” във връзка с преврата от 9 юни 1923 г.

Изборът беше направен вчера от протестиращите граждани. Не им беше приятно, меко казано, да бъдат приветствани от Корнелия Нинова, но изпаднаха в истинска ярост при появата на Тошко Йорданов от ИТН и най-вече насочиха стрелите си срещу самия Копейкин. https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2022/06/17/4359020_na_protest_sreshtu_opoziciiata_za_purvi_put_zapochva/?ref=home_layer2 

Наистина беше време да видим позитивен жест срещу фашизоидите от страна на БСП, която и до днес се храни политически от образа си на “антифашистка партия”. Може би не е случайно, че първата крачка в това отношение направи депутатът от БСП Явор Божанков, когото с невярващи очи видях на протестно шествие в София в подкрепа на Украйна. Именно той “газира” Копейкин с констатацията си от парламентарния микрофон. Предизвика го да обясни на избирателите си защо гласува заедно с ДПС. Това доведе до пехливанската реакция в пленарната на депутати от новото мнозинство, сред които като побойник се открои войнственият Хамид Хамид.

 

 

 

 

В живота всички ние сме принудени да избираме по-малкото зло, когато няма как иначе. Не призовавам никого да възприема (вече) БСП по този начин, но пък призовавам несъгласните да дадат съвет как да се избегне в тази ситуация ролята на червената партия, изправена за първи път срещу кафявата вълна. Може и да го прави от страх, че тази вълна ще я помете при скорошни избори, но дори и да е така въпросът е дали има полза за демокрацията такъв обрат.

Отговорът е: да. Това е положението. Сигурно има и друго “положение” – в духа на шегата на американския комик Граучо Маркс, който заявил на аудиторията си, че си има принципи, но ако не й харесват, има и други.  Който се досеща за друго” положение” като предложение, нека го сподели. Но да не разчита, че няма да му проличи гербаджийската мутра.

 

25 мнения за “Дучето Копейкин “възражда” лицемерно кафяви страхове от фашизъм, но за пръв път получи отпор и от червените”

 1. Копейкин и подобните разбират от едно…Дон Корлеоне нарежда какво да направят с младежите,обезобразили дъщерята на Америго Бонасера.

 2. На 16.06.2022г. Възраждане, ГЕРБ, ДПС и ИТН доказаха по безспорен начин колко са вредни за българската държава.
  Добре известни са връзките на ГЕРБ и ДПС с прокуратурата. С това може да се обясни чувството за безнаказаност, демонстрирано от Копейкин със смъртни заплахи срещу предателите на Русия на българска земя и възраждане на концлагерите в България, които са запазена марка на фашистите и комунистите.
  Българската общественост наскоро бе уведомена от медиите за извършени побои и гаври на 24 човека в Перник от 18 годишен младеж, чийто баща е прокурор в Окръжна прокуратура Перник, поради което и той е придобил аналогично чувство на безнаказаност.
  Когато в България се установи върховенство на закона, Копейкин ще отговаря за фашистките заявления.

 3. Преди около седмица видях в някъде в заглавие изказване на вице-президента Илияна Йотова, че “завой на Изток” е невъзможен и заявление, че ние отдавна сме направили геостратегическия си избор да принадлежим към ЕС и НАТО, което супер ме изненада, предвид предишни коленопреклонни изяви на госпожата.

  Все пак, може би битието и на евродепутат и мечката в двора на съседите да са си казали думата, но по-добре късно, отколкото никога…

  Всъщност, ето го:

  https://fakti.bg/bulgaria/686543-iliana-iotova-nama-opasnost-da-zaviem-na-iztok

 4. Цитирам христо Комарницки:

  Език мой, враг мой
  “Майдан” е с негативна конотация единствено в “Русский мир”.
  В останалия свят е демократичен протест.
  Смятайте къде живее Копейкин и чий патриот е.

 5. Мисля , че за пръв път от 30 години СПОНТАННО протестиращите граждани около Народното събрание не крещяха срещу представителите на БСП и не тичаха да ги бият! Сигурно особено необичайна и приятна е била тази изненада за младите представители на Столетницата като Явор Божанков. Защо ли? Може би, защото по време на срамните “дебати” и сцени за свалянето на председателя на българския парламент Никола Минчев от “новосвормирането” мнозинство на представителите на руските (окупационни) и българските (мафиотски) интереси социалистите за пръв път се държаха като отговорни български, а не руски патриоти.
  Депутатите на “новото мнозинство” се надпреварваха пред парламентарната трибуна и пред микрофоните на медийте да размахват “националното предателство” във връзка с Македония, “фалирането” на държавата, инфлацията, обвиняваха правителството в какви ли не, изсмукани от олигархичните пръсти, грехове, само и само да ПРИКРИЯТ ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА за организирания държавен преврат: ОТКАЗЪТ от заробващия и опустошаващ икономиката ни РУСКИ ГАЗ! Още с първата информация, че е намерена по-евтина алтернатива И ПРЕДСТОИ СКЛЮЧВАНЕТО НА ДЪЛГОСРОЧЕН ДОГОВОР, се очакваха “остри” мероприятия на петата колона у нас, а пък привличането на немските митнически служби в контрола на “Капитан Андреево”, новият закон за КПКОМПИ и т.н. сложиха край на “агонията” и Чалгаря беше изкомандван от кукловодите -русороби веднага да оттегли министрите си от правителството! Затова вчера потният “андрешковец”, Тошко – шимпанзето, беше освиркан и замерян с бутилки от българите на площада. Със сигурност на следващите избори никой, освен Чалгаря и пажът му, няма да гласува за ИТН и всичките им кандидат- депутати ще останат извън парламента!
  Обаче, ако те сега напуснат ИТН и гласуват срещу вота на недоверие, и правителствто остане, ще продължат депутатстването си, като независими, поне до края на мандата. Т.е. оставането им в НС зависи от самите тях! Чудя се въобще как са се примирявали и считали за “нормални” унизителните полицейщини, на които са били подлагани тези нещастни депутати: периодични проверки “за лоялност” с детектора на лъжата, подлярски доноси и изнудвания с компромати, тайни записи на срещи, слухтене на телефони, запазване на “бележки” и драсканици от разговори, “специалитет” най-вече на охранения, наследствено “обременен” подлец, Балабанов…. и т.н.
  Нека депутатите на ИТН не се страхуват от компромати и заплахи, защото залог е бъдещето на България и на децата им! Пък и кой ще приеме насеризно компромати, когато е кристално ясна причината за излизането им точно сега ? Българите не са нито глупави, нито наивни и ще оценят смелостта им!

 6. Извънредно включване.

  Старците, които жалеят за своята младост по времето на лагерите на смъртта и разстрелите по границата, не могат да държат сегашното БСП на повърхността още дълго време. Тази безидейна и безпътна “партия” умира заедно с електората си, докато е управлявана еднолично от Нинова.

  Лявата идея е плод на сложните индустриални отношения, възникнали в периода след индустриалната революция. Лявата политическа доктрина се споделя от наемния труд и макар в настоящето индустриалните отношения (поне в цивилизованите общества) да са много добре уредени в полза на работника, все пак левите сили имат своята постоянно новопостъпваща млада и жизнена подкрепа.

  Левите са млади! Младите са леви! Найнтинайн процент от младежите започват своя път в живота като наети работници и служители.

  Как е в бг? Ужасно! Наемния труд в бегето е в окаяно положение. Никаква защита, масово на минрабзаплата (ей, като руснак ги съкращавам, ей! няма избиване това наследство от нрб), или масово без договори, или масово с подписани предварително молби за напускане. Демек – масово робство! Наемния труд ИМА НУЖДА от ляво политическо придставителство, а това в никакъв случай не е БСП в сегашния му вид.

  (Левият политически модел НЕ Е “сделано в ссср”, а е made in EU. Само то стига, за да изключа сегашното БСП от оптимистичните заявки за близкото бъдеще, но това е само мое мнение.)

  Нинова говори някакво партийно-политическо стакато, все едно е знаменосец на заря-проверка. На всеки два-три думи си поема дъх и прави пауза, физиономията – ала грета тунберг пред г-7, речникът ѝ е ограничен до няколко марксистки идеологеми. Нинова с тези телевизионни изяви се опитва да привлече някакви тъпи селяндурчета с носталгичните разкази за дядовците им и техните медалчета…

  На Нинова не ѝ пука за наемния труд. (то видимо на никой не му пука, а всички се бият в гърдите, че им пука само за народа)

  Понеже е видимо, че Нинова проваля БСП – нарочно или от глупост, не мога да преценя, и лявото пространство в парламента остава празно, то политическите копейки от доста време се опитват да копират клишетата-остатъци от БКП, а именно любов към ссср и русия, бг на три морета, омраза към Турция и най-вече омраза към Запада и САЩ. В тази битка за лявото не е ясно дали копейкин дърпа израждане напред или Нинова дърпа БСП назад, но процесите са такива. В тази суматоха е нормално някой от двата просъветскоруски агломерата да се обърка и да удари шамар на другарчето си, но това не е повод за оптимизъм.

  Нищо градивно не може да се очаква от патардията между копейкин и Нинова, ще се хвърлят в плонжове пред руското посолство без наколенки в опит да докажат кой повече е верен на русия и кой повече е готово да се самоунижи.

  “Аз съм отвратителен и вие сте отвратителни и затова се разбираме” – сложете тези думи в устата на който си изберете политик.

  ————–

  Ако БСП смени ръководството си и заеме позицията, която трябва да зема една социалистическа партия в политическия живот, тогава ще привлече в редиците си поне половин милион млади българи и няма да има никакви проблеми да се откъсне от руската си зависимост и от комунистическите си корени. Това е нещо, което самата БСП трябва да реши – дали да съществува още малко, подкрепена от копринките и двойката кебапчета с лютеничка, или да се модернизира и да започне да се държи като лява партия с леви послания и леви избиратели от ЕС.

  Ако по някакво чудо в бг се появи нормална лява партия, това ще превърне политическия дебат в нещо поносимо и разбираемо.

  Това го знаят руските стратези и затова битката е толкова жестока именно за левия фронт.

  (Десният фронт също не е цвете за мирисане, но не е по темата.)

 7. Одобриха молбата на Украйна и Молдова за статут на кандидат за ЕС!

  Добре дошли, Приятели и Съюзници!

  Слава Україні 💙💛 Братя

 8. Много я харесвам тази думичка “майдан” . На китайски 买单 (mǎidān) ознава да платиш сметката (в ресторант и т.н.).
  Доста сметки отдавна чакат да бъдат потърсени и заплатени.

 9. Тъжно ми е за СДС в тази ситуация от вчера. Винаги хората като се събирали пред НС, в защита на демокрацията, закоността и реда, като с тях и до тях са били СДС. Сега те са от другат страна – при ГЕРБ, а БСП винаги плюта, се намира на противопоможната страна… Жалко за СДС и жалко ще е, ако продължават да стоят с ГЕРБ. Трябва да последват примера на избягалите от ИТН. Ама май за съжаление нямат топки…

 10. Емил М,

  на родопски диалект “мейдан” е “на яве, на открито” – за българите “мегдан” е най-напред простор,
  място за сбор/”сбарбаряване” е “обединяване” … после е възможност за “дангáрисане” , дандания – весело, буйно празненство и пазарище – “да делим мегдан” с другите е възможност за съ-причастие , “има мегдан” нещо да стане и за всеки да -даде за случването му – “май”е родопското “майо”/мамо – безкористно, пролетно …

 11. С надежда да не ми проличи герберастката мутра /майтап, Стопанино!/, подкрепям колегата съфорумец “Krasnodar Chterev”. Само дето няма ни хъс сред селектираният 70 г. от комун-милицейската шайка “матрял”. Ни подходяща материална част, като калибър и бройка. Та предлагам евро-атлантическото крило да вкара в следващия Парламент поне един от братя Пулеви. Те не само са евро-атлантици, но и доста по-начетени от поне 60% от народното ни “представИтелство”. Отсега се кефя как ще реагира “принц хамид”, или руZKuят мангау от Варна, когато Тервел или Кубрат вежливо сложат ръка на раменцата им и попитат, “Ти какво против имаш моя приятел Искрен Митев/Настимир Ананиев/Асен Василев?”. Ще стане нещо като, “Доброго вечора, ми з Укаiни!” /https://i0.wp.com/ivo.bg/wp-content/uploads/2022/06/FU1S_1vXwAkBSDI.jpeg?ssl=1/. И евентуално доста събрани зъбки от мокета в пленарна зала!
  Иначе, печално е, че днес дори солидни медии, като Süddeutsche Zeitung или AFP повтарят РъБъ-мисирячните тъпотии, че Македония е в основата на правителствената криза – ма не пуТин или руZката 55-та колона.

 12. @Николай Христов

  СДС стана едно недоносче, подлога на тиквата. Много ми е интересно как коментират ситуацията, заедно с Копейкин и ДПС. ДПС дето им би шута някога?!

 13. Чакайте,чакайте,за коя социалистическа партия става въпрос,за шведска или за българската която за една нощ от комунистическа стана социалистическа!!!Наметнали са овчи кожи,но са същите комунисти,забрави ли се огромния доларов дълг,Виденово/Гечевата инфлация?Те и досега под различни форми подкрепят Кремъл,а тук се правят опити да бъдат трайно върнати във властта.,ако не с Бойко,то в други коалиции.

 14. Ив.Теpзийски 💙💛,
  ДпС-арският шут 1992 беше за т.нар. кинжали – реформатори в СДС – мравките от жельовите ливади скрепиха Беровия ДпС кабинет – не е случайно, че днешният евродепутатин на ГЕРБ/СДС Александър Йорданов , тогава се намести на стола на принудения да подаде оставка председател на НС

 15. Така завършват живота си руските копейкаджии – “кадировци” в Украйна:

 16. Червените оказват отпор на Копейкин, защото им краде електората. Ако бсп и иZраждане взаимно се изядат и останат извън следващия парламент, това ще е добър ден за българската демокрация.

 17. @Николай Христов
  За СДС ми беше тъжно, когато бившият й лидер Петър Стоянов започна да се слага на Буци. Днес, няколко “лидера” по-късно, СДС е абсолютно обезличен и достоен за презрение обслужващ персонал на Буци.

  @К.Ганев
  Това за “партийно-политическото стакато” на кУрнелa ми хареса, но честото поемане на дъх може и да е следствие от прекомерно тютюнопушене. Колкото до останалото: бсп не може да е нормална лява партия, áко и в момента да е от правилната страна на барикадата. Cлавуца разби четворната коалиция, но пък кУрнела спъваше ПРОМЯНАТА с идиотските си “червени линии” и прочие форми на изнудване.

 18. Не дучето, а кучето, г-н Инджев. Дучето е лидер, кучето е онова:
  “ Ще има пак звезди… и кучета… ще има,
  виещи към тях… като преди.”

  Кучето лае към звездите, защото го е страх от това, че никой не го обича?

 19. “… и се появиха автомитологизирани души като един Желю Желев, като Петър Стоянов, много други.
  Петър Стоянов митологизира Родопите за собствена бизнес полза На Роженския събор обяви Родопите за най-българската планина. Реално си създаде един добър контингент от евтина работна ръка за неговите дъскорезници . Защото той има доста големи гори около с. Манастир, които се експлоатират от неговия син и сина на брат му . В Родопите има голяма дървена мафия. Защото има много чам – скъп дървен материал. Петър и Емил Стоянови имат огромни гори в Родопите, там има достатъчно помаци, които им работят. А тези земи са техни, защото техният баща е от с.Манастир. На Емо Стоянов и на мен първите книги ни излязоха в една година – Емо Стоянов получи тогава наградата на Комсомола– много хора по онова време прописаха стихове с желанието да влязат по някакъв начин във властта. Защото един от начините да се влезе във властта тогава беше, като се изявиш като интелектуалец, и бившата зам. главна редакторка на “Демокрация” Ирина Йорданова като секретарка на Любо Левчев получи софийско жителство. След това изведнъж стана завеждащ пресцентъра на Пешо Стоянов. След като той падна от власт, по много интересен начин Йорданова влезе в партията на Стефан Софиянски, ставайки секретар на тази партия. И сега вече от името на ГЕРБ влезе европарламента. Ето това е нашия елит. Емо Стоянов пък завеждаше културната страни във вестник “Комсомолска искра”с Велислава Дърева. А как Петър Стоянов се появи в края на 90-те години. – гледаше бракоразводни дела и през 88-а г. написа книгата за развода. В нея обяснява как буржоазното семейство създава предпоставки за изневяра, а социалистическото е здраво семейство… След това Емо и Петър Стоянови направиха студентска кооперация – през 90-те години бяха с необлагаеми доходи. След това Емо Стоянов направи издателство „Пигмалион”, немска телевизия, Бойко Борисов го направи евродепутат – телевизия “Европа” беше в предизборна кампания… Някой трябва да види откъде тръгват милионите на фамилия Стоянови. Пешо Стоянов изрева, защото трябва да каже откъде е първият му милион и първият милион на брат му … (Христо Стоянов, писател/2019)”

 20. От няколко дни ми се счуват гласове, че изражданците и дпс-тата ги търсят (техните, и не само) да ги бият.

 21. Обстоятелствата у нас и в света ще принудят БСП бавно и тежко да скъса с твърдия си електорат съставен предимно от мелез бракове и родоотстъпници и пререже пъпната си връв с русия. Тогава мястото и заслужено ще бъде там където случайно е сега-в демократичния свят на България. Трудно е, но не е невъзможно, а още повече, че тя само ще спечели от това въпреки „загубата“ си на полубългарската и родоотстъпна електорална част.

 22. Най-радостното е, че във Варна вече издигат лозунги “Копейкин, ти си срам за Варна!”. Въпросът е кога ще разберат това много от неговите избиратели в страната?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.