Не желая да съм част от зомбираното мнозинство-искам да ме запишат в конституцията като малцинство

Няма как да задам въпроса дали знаете по какво се различава сър Пол Маккартни, родом от Ливърпул, от Слави Трифонов, родом от Учиндол, защото ще ми се обидите, че подлагам на съмнение интелигентността ви. Ето защо ще спомена само един малък, но достатъчно показател детайл за разликата между тях.

Шефът на испанските комунисти Сантяго Карильо катастрофира на преди години на изборите в Испания, защото не можа да отговори на журналистически въпрос колко струва билета за градския транспорт. Ако спонтанно попитат Трифонов нещо подобно най-вероятно и той ще изпадне в недоумение.

Трифонов не можете да го видите в градския транспорт. Той отдавна се е взел на сериозно, макар на сцената да се прави на смешник. Варди го навсякъде охрана, вози се в лимузини. Играе го звезда и се е самоназначил за защитник на България от Македония и – разбира се- от предателите. За такива обявява българите, които не мислят като него, особено по отношение на Македония, чието съществуване практически не признава. 

Къде ти ще се мери с него сър Пол Маккартни! Вози се в публичния транспорт, защитава правото на Украйна да се защитава от Русия и през ум не му минава да размахва патриотарски лозунги и знамена. 

 

Да попитам тогава друго, което също е на ръба на обидата за интелигентния българин. Какво е общото между борбата срещу допускането на Северна Македония до началото на преговори за членство в ЕС и прокарания от бившия приятел на Трифонов Турски поток?

Общото е, че и в двата случая става дума за обслужване на руския и сръбския интерес. Както Путин отрича да води война в Украйна, така Борисов отрича Турски поток да е руски и го прекръсти еднолично на Балкански поток в опит да заблуди някого “ Успя” толкова, колкото Путин успява да излъже света, че войната му в центъра на Европа е само “специална операция”. 

Тошко Йорданов, верен на своя вожд, обяви Крим за руски през 2014 г. и ме нарече “русофоб” още преди да ми даде думата да обясня от екрана защо полуостровът не може да се смята за руска собственост. В днешно време той, както и началникът му, избягват да се произнасят по този въпрос, който е лакмус за позиционирането по разлома Путлер-Зеленски. Но са се вторачили във ветото, което не било българско вето за Северна Македония, “аргументират” се учениците на руската пропаганда у нас. 

Честно казано, като гледам кои са защитниците на несъществуващото според тях вето, ми иде да се призная за малцинство и да поискам да бъда записан като такова в българската конституция. Дано Макрон ми помогне да си защитя правото на несъгласие с едно мнозинство, част от което не желая да бъда.,

18 мнения за “Не желая да съм част от зомбираното мнозинство-искам да ме запишат в конституцията като малцинство”

 1. Г-н Инджев , бихте ли публикували с ваш коментар словото на Мария Бойкикева на митинга в Пазарджик,ноември 1989 г. http://www.omda.bg/public/arhiv/klubat/mokata_pazardjik.htm
  – и сега под записа на Асен Генов – Контракоментар с Христо Иванов(youtube) точно за парламентарната криза предизвикана от Слави Трифонов, пак някой притури задължителния наръч съчки в коментарите – НЕ бил Христо Иванов , а Христо Бойкикев – син на майка , която публично защитавала Ахмед Доган …
  – проф. Калин Янакиев(kultura.bg): По повод една политическа гнусота … Посланието им – доколкото бе адресирано към по-младата аудитория …След фашизоидите от „Възраждане“ в най-последните дни гнусотата, за която говоря, взеха „на въоръжение“ дълбоко оскърбените от съпредседателя на ДБ политически аматьори от ИТН на Слави, заповтаряха я гербаджийските комсомолци, и я пуснаха на фейсбук страниците си различни „заслужили антикомунисти-консерватори“. Доколкото чух, използвал я дори депутат от ДПС…
  – ТУК е разказът на журналиста Калин Първанов за майката на Христо Иванов
  http://bolgari.org/nishto_ne_se_e_obyrkalo_pri_mariia_boikikeva-el-2268.html
  като разказа за майката на х.Димитър … наистина впечатляващ разказ
  – в коментарите е цитиран спомен на Петко Симеонов за ”другарката Бойкилева”,
  – и под публ. на проф. Янакиев в mediapool/za-mariya-boikikeva има впечатляващ анонимен коментар:
  ”Калин Янакиев пише за Мария Бойкикева
  заради едно нещо, викат му истина.
  Всеки, който знае Мария се е докоснал до човек от породата на хвърчащите хора. И не, нищо патетично, преднамислено, изиграно. Образ, чешит, простота. А очите и весели, сини И наистина е смела ищура Не можеш да не я обичаш, калпазанката
  … говорим за глупости, важно вирейки нос,
  или с израз на снобска умора,
  и изобщо стараем се да не става въпрос
  за вида на хвърчащите хора… ”
  – и мисля, че трябва да се пише за тях, не просто заради хибридните атаки срещу отделни личности, а за самочувствието на нацията ни в тази зомбираща война ”на изгорената земя” …

 2. Трябва да се намерят коментатори по темата Македония, които да кажат следното: за (наша) жалост етногенезата на македонския народ е завършила. Тази етногенеза е насърчавана изключително от другарите от Съветския съюз/Коминтерна, не без съдействието на български предатели от НРБ. Обективно този процес явно е имал и добра почва, доколкото сърбеенето, гърчеенето и българеенето по тези (македонски) земи не е от днес и вчера. За сравнение/разлика – молдовците копнеят за обединение с Румъния, което би било най-бързата писта за присъединяването им към ЕС.

  На другарите от СССР обаче тази политика им се връща тъпкано, доколкото процесът на етногенеза на украинския народ също е техен плод, а с последните си действия направо го правят необратим. Украинският език прилича освен на руския, също и на полския, което пък дава “повод” за следващата ми спекулация – федерация на Полша и Украйна също би била най-бързата писта за прием на Украйна в ЕС. Горката Грузия няма в кого да се влее, затова и лидерите й организират мащабен прозападен протест.

  И сега пирона в ковчега на българските “патриоти” – Кирил Петков ще остане в историята, ако направи следния ала Тръмп ход – инициира Велико Народно събрание, което да премести столицата от София в Скопие и да гласува обединение с Република Северна Македония – хем македонците доволни, че са в ЕС и тяхната столица е центърът на новата държава, хем българите постигат над стогодишна мечта за обединение и изместване на столицата още по на запад, както е било при Самуил. Апропо, София неслучайно е избрана за столица на възродената българска държава, за сметка на Търново – за отблъскване на сръбските аспирации към софийския санджак. Мечти, мечти, мечти, но тези смутни времена са идеални за такива смели ходове… Интересно ми какво мисли авторът на блога за тази ми екзотична идея.

 3. Българското вето срещу Македония е измислица от същият ранг като МОЧА и русофицираната ни история.
  Тази измислица, подобно на другите две бе стартирана от българи родоостъпници (шкембе войвода и радев в този случай).
  Относно Македония налагането на вето бе най-тъпият и вреден ход но руските слуги да го наложат на населението.
  Гласуването за Тръмп, Брекзит, Българско вето срещу Македония – грандиозни тъпизми!

 4. Другата тъпотия която руските мекерета в България сториха бе да не ратифицират Истанбулската Конвенция – джендъри, мендъри и омотаха хората.
  Украйна днес я е ратифицирала.
  Като набият шутовете на орките очаквам Украйна да ни служи за пример и за конвенцията.
  https://www.mediapool.bg/ukrainskiyat-parlament-ratifitsira-istanbulskata-konventsiya-news336884.html

 5. Място за сравнение между един надут и вечно намръщен чалгар и Пол Макартни няма.
  Единият е човек, другият се прави на човек.

  Пол каза следното наскоро:
  ““I’m still that little kid. I really still feel uncomfortable because I know how old I am and I look in the mirror and I see how old I am. But yes, a lot of good things happen in my life and I generally have a good time. quite well, “

  Онзи ден трябваше да пътувам по селските пътища в Англия.
  Който е пътувал знае за какво става въпрос – тесни, криволичещи, доста често с по една лента в определена посока, и сравнително натоварени.
  Но общо взето в добро състояние, без дупки.
  И колите спокойно наредени в редичка се носят по тях със скороста на ограничението.
  А коли всякакви може да видите по английските пътища.
  Но Поршета и Ферарита стоят на редичка, никой не ти се лепи на гърба за да е готов за изпреварване и да избива комплекси с маймунджилъци.
  И точно за тази дума се сетих тогава – комплекси.
  Много българи като се замогнат малко започват точно това да правят – избиване на комплекси.
  А в Англия хората са предимно хора. Знаят че джипа или часовника не те правят по-голям човек.
  Слави е точно такъв комплексар.
  Копира шоуто на западняци но само с мебели не става.
  Липсват много други работи.. и затова има мръщене и маймунджилъци, разбирай избиване на комплекси.

 6. Само вмятам, че строителят на Банкянския паток, освен закопаните точно по КОВИД-кризата милиарди от данъците ни за руZкия хатър и собственото му джобче/чекмедженце – др. Боко Рапоня, още 2018 г. в обърканите си, непоследователни и направо малоумни изявления май официално бе вдигнал ветото, докато се мляскаше със Зоран Заев. По този повод вашият колега-журналист Владо Перев, който винаги гордо е заявявал, че българин от Македония, бе написал едно есе, в смисъл че тепърва ще берем ядове и от Заев, и от заевщината, и от наследниците на Заев. Което и става.

 7. Съжалявам, не е по темата, но тази сутрин не мога да вляза в нито един от сайтовете дневник медияпул и сега. Струва ми се, че са ги ударили с цел да замлъкната преди протестите и вота на доверие.

 8. sms 💙💛,
  🤔 А. Невзоров: “…в Латвии меня ищут, а в Эстонии я без права на пересечение границы. Как с этим обстоит дело в Литве, я не знаю, но я подозреваю, что аналогично…( BNS ,2011)”
  В Литва А. Невзоров е военнопрестъпник – по време на събитията на 13 януари 1991 г. той е във Вилнюс и отразява събитията – филмът му „Нашите“ е показан по съветската централна телевизия, в който прославен Отрядите на ОМОН.
  2015 за”Открытая Россия”А. Невзоров казва:” Я сожалею о том, что литовский народ навсегда записал меня во враги. Хотя тогда, в 1991-м, я действовал так, как считал нужным, и ни от одного своего поступка не отрекаюсь”.
  Според него, през 1991 г. “спасти СССР пытались три-четыре безумца – вроде меня и командир рижского ОМОНа”, тогава “я видел свой долг именно таким” и … за тези, които размахват имперския флаг, говорят за Новороссия и скандират “Крым наш”:” Когда занимать такую позицию было опасно, когда это было нельзя, когда это было без высочайшего покровительства, вся эта шушера сидела по самым дальним и грязным углам, и даже усами боялась шевелить. Это сейчас они патриоты. Придурки недоделанные. Настолько трусливая и дерьмовая публика, что даже и говорить-то о ней невозможно. Чуть что бабахнет, так они снова разбегутся по своим щелям. Они действуют только тогда, когда чувствуют за собой какую-то силу. Сами по себе они никто и звать никак. Я никого из них не видел в Вильнюсе в 1991-м. При том, что все те события, вероятно, были большой ошибкой с нашей стороны. Было понятно, что ничего не удержать…”
  6.6.2022,ЭКСКЛЮЗИВ «ГОРДОНА» А. Невзоров: “О том, что президентский указ о присвоении украинского гражданства был подписан, я не знал. О нем не знал никто, пока кто-то его не слил. Спасибо большое сливщику. Вообще, готовилось обнародование этого факта совершенно иначе. Но что произошло, то произошло…Я понимаю настороженное отношение к себе украинцев … Я чрезвычайно важен. Оставаясь абсолютно знаковым, я действительно драгоценный союзник для Украины. Зеленским, скорее всего, руководил здравый холодный расчет. Он осознал калибр орудия и решил, что оно надо”

 9. Днес попаднах на следната находка от цифровата библиотека на СУ:

  “Как Русия “освобождава” Украйна” от Д-р Лонхин Цехелски

  http://lib.sudigital.org/record/18558/files/SUDGTL-BOOK-2011-003.pdf

  Съдейки само по заглавието, човек-неспециалист като мен може да сметне, че става въпрос за т.нар. “специална операция”, провеждана от Путин. Оказва се, че книгата е писана през 1914 г.

  И един “почти” произволен цитат от тази книга:

  “Ако репресиите против демокрацията в Русия са големи, то против Украйна те са 100 пъти по-чувствителни. Затова не е чудно, че руските украинци гледаха и гледат на Галиция като на украински Пиемонт, гдето, въпреки борбата с полските претенции за господство над украинците, все пак съществува широка конституционна свобода. Като на украински Пиемонт гледа на Галиция и Русия и затова известният пропагандист на руския панславизъм граф Бобрински можа да пише и говори, че Русия не бива да се успокои до тогава, докато над Карпатите не се развее руско знаме.”

  Все едно с машина на времето сме се пренесли от една епоха в друга, без (почти) нищо да се е променило…

 10. Трифонов мълчеше когато правителството на ГЕРБ и ВМРО даваше въздушни коридори за доставка на руско оръжие в Сърбия, с което лесно може да бъде поразена София.
  Трифонов си оплю брадата по темата “Македония”, която е изключително елементарна и прозрачна, когато се отчетат два факта:
  1. Бившият лидер на ВМРО избегна влизане в затвора, когато получи убежище в Унгария, страна обслужваща открито руските интереси.
  2. Най-силно крякат срещу влизането на СРМ в ЕС ВМРО в СРМ и ВМРО в България, партии обслужващи руските интереси на Балканите.

 11. @Александър Цанков

  Благодаря за инфото и линка. Зачетох го, ЦЕНЕН Е!
  Нямало такава държава Украйна?! Айде де! Книгата е от 1914г.
  Още веднъж, Благодаря!
  Благодаря и на стопанина на блога, Иво Инджев, за интересните статии и за стоицизма му в отстояването на истината!

 12. Ив.Теpзийски 💙💛,
  Всъщност след победата ни в руско-българската война 1916-17г.,вместо унищожение на България руската империя се разпада – Украйна е свободна , но скоро се повтаря историята отпреди векове. С Рижкия договор Източна Украйна става част от Съветска Русия, а Галиция – от Полша. А когато е обявен СССР, се появява и УССР … не се учи по история , напр., че българският филолог, писател, университетски преподавател и политик от Народнолибералната партия и министър на народното просвещение Иван Шишманов е български пълномощен министър в Украинската народна република 1918 –19 г. (същия проф. Шишманов, пред който заклетия русофил Иван Вазов заявява: “Аз съм преди всичко българин” след РУСКАТА бомбардировка на Варна)- изпратен е в Киев от цар Фердинанд I и затова, че съпругата му е дъщеря на украинския публицист и революционер Михаил Драгоманов …. това е българска история , която не се познава, а Ив. Шишманов е от най-авторитетните изследователи на бълг. културно и духовно наследство в Украйна. Неговият тъст Михаил Драгоманов е професор по всеобща история в Софийския университет – Ив. Шишманов предава богатата му библиотека на Софийски университет и така започва да се създава огромната Университетска библиотека, плячкосана от руските окупатори 1944. Синът на Ив. Шишманов е големият бълг. дипломат, министър на външните работи, писател и интелектуалец, Димитър Шишманов, но и неговия гроб е неизвестен, като на хиляди жертви в окупираната от съв. русия България Нпр. Първият съветски украински министър- Кръстю Раковски : ”В автобиографията си д-р Кръстю Раковски пише, че още в ранната възраст на неговото детинство у него се развива силна и гореща симпатия към Русия“. Тази симпатия в края на краищата ще му изяде главата и през 1941 г. в град Орел, преди да навлязат немските войски в града той заедно с всички затворници в специалния затвор на НКВД ще бъде разстрелян от затворническата охрана по личното нареждане на Й. В. Сталин…( Д-Р КРЪСТЮ РАКОВСКИ ЗА ВРЕДАТА ОТ РУСОФИЛСТВОТО И СЛАВЯНОФИЛСТВОТО ЗА БЪЛГАРИЯ/sitebulgarizaedno)”

 13. Извинявам се за неудобството ,но бихте ли споделили къде сте обяснили защо полуостровът не може да се смята за руска собственост. С интерес чета различни тези. Ако съществува в електронен вид разбира се?

 14. Към Веско:

  Обясних на Тошко защо не може да се сравнява Крим с Косово. Към края на видеото. Интересно (ми) е, че при цялата си многократно нараснала напоследък популярност чрез медиите той нито веднъж не засегна темата за отношението си към Русия. Поне аз не съм го чул. Отдавам го на това, че той не се е променил, но обстановката се промени доста и не му се ще да си признае срамната работа да си на страната на убийците и агресорите. Пък и май няма кой да го пита по темата, която вече е заметена под килима на злободневното дребнотемие.
  https://www.slavishow.com/иво-инджев-18-март-2014-г/

 15. Веско,
  ето как и кога Крим става руски: ”… 1768 до1774 г. Русия и Турция са във война и май 1771 г. руска армия начело с Долгоруков, нахлува във васалното на Турция Кримско ханство и едновременно с окупирането, грабежа, и опустошаванетона Крим, е извършено големо прочистващо клане. Ханът на ”освободената” държава, Селим Гирай III, спасява живота си с бегство в Турция, а в Крим за повече от месец има безредици и дирижиран от Русия властови произвол. Успоредно чрез подкупи и властови облаги избират посочен от Русия хан и двама знатни русофила отиват при Долгоруков, и подписват АКТ, продиктуван от Русия, че понеже ‘’Крим вече е независим, и това съкровище е получено единствено поради човеколюбието и милосърдието на Н.И.В.Екатерина II”, затова Кримското ханство “встъпва във вечна дружба и неразривен съюз с Руската империя, под могъщотопокровителство и гаранции на нейната самодържка”. За пред света Крим е независима държава, но юридически, с този Акт и обграден от руска армия и флота, с вкарана вътре окупационна войска, невидимо управляван от руски “съветници”, Крим не е независима държава . 1777 г. избухва антируско въстание. Със страшна жестокост и методичност, почти 2 години руската армия смазва Крим. Неколко десетки хиляди, вкл. жени и деца, са избити, стотици села опожарени, хиляди грабежи извършени, целата страна е опустошена. Цели Ч години цари хаос,властови произвол и убийства. 1783 г.избухва въстание, но провокирано от Русия и за 7 седмици Крим е отрезан от света, и нито Европа, нито Турция, знае какво става там. Извършено е масово клане (над 30 000 души), грабежи,палежи, опустошения. След това Екатерина 2 с манифест обявява присъединяването към Русия,заедно с окупираните пак така “освободени” Кубан и Таман. Светът цинично е уверяван, че Русия спасява населението от турско робство:“Любовта към добрия порядък и спокойствието доведоха руснаците в Крим”, заявила Екатерина. С такива чувства, Русия “освобождава” около 20 държави и народи …(цитатът е от “Освободителни” мисии на Русия-Съветския съюз в и около България, авт. Иван Лилов) – през 2014г нищо ново от 1- вото “освобождаване”на Крим и там хвърчат във въздуха руски орки с железарията си – в Крим са майстори на партизанската война като в цяла Украина след толкова години руски терор – ще си върнат и Крим

 16. @よ

  Знам, че Иван Шишманов е от Украйна и е бил министър в новата тогава държава. Но Вашите познания са много по задълбочени. Благодаря!

  Слава Україні!!!

 17. @Ив.Терзийски 💙💛,
  Иван Шишманов е от Свищов, а е женен за украинката Лидия.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.