Българско оръжие в ръцете на украински военни беше показано в действие на фронта срещу руските агресори

 

Българско оръжие беше демонстрирано в действие в Украйна. Видео, разпространено в социалните мрежи, показва украински военни, които стрелят срещу руски позиции с български гранатомет СПГ-9 “Warior”. https://t.me/killpukin/8914

Гранатометите са снабдени с присобление за нощно виждане PGDN-7VIR. Унищожават бронирана техника на 1300 метра. Могат също да стрелят с осколъчно-фугасни боеприпаси срещу жива сила до 4600-4800 метра.

С или без подписа на вицепремиера Нинова истината излиза наяве и не може да бъде скривана вечно от българските путинофили, в чиито гласове се цели БСП, надявайки се да не се простреля в крака.

Колкото до това, дали Русия знае за българското оръжие в Украйна, тя няма как да бъде измамена от лицемерните твърдения на онези в България, които искат да й се харесат. Не само по линия на шпионажа си. Никой не се съмнява в неговата осведоменост за всичко важно, свързано с България. Русия преди всичко знае за българското оръжие от опита на собствен гръб на бойното поле. Няма вероятност потърпевшите от българските снаряди да не са наясно с произхода на онова, което ги взривява

За лицемерите у нас няма пълно щастие – хем искат да се подмазват на Путлер, хем да не изпускат печалбата от (пре)продажбата на българско оръжие.   

11 мнения за “Българско оръжие в ръцете на украински военни беше показано в действие на фронта срещу руските агресори”

 1. във всеки от оръжейните ни заводи има поне по 10 пуски шпиони,някъде дори официално назначавани като”специалисти”ДАНС не че дреме,просто и те са кюпа…

 2. да, правим ги тези добре търгуващи се железа. на въоръжение са в руската армия от 1963г, която пък ги копира от американската “голяма базука” / безоткатно оръдие/ има еволюция в днешните заряди откъм надежността и вида на поразяване.
  отдавна е известно, че още отпреди ВСВ, та до ден днешен, армията на орките залага на танковете, за разлика от основния си враг – “пиндосите”, които залагат на авиацията.
  войната на азерите с арменците стана начало на нова епоха във военните действия – доказа се ролята на безпилотниците. промяната в статуквото фатално засегна тъкмо военната парадигма на орките – танковете. в градски условия на боя, днес категорично водят модерните , ръчните гранатомети, а в полевия бой…дори не се стига до бой. дроновете или спътниковата информация посочват координатите на супер-пупер танковете, след което влиза в действие артилерията 152 мм и 155 мм и прави мазало от изтърбушена стомана, при което няма никакво значение дебелината на броните, видовете танкова защита и колко големи факири са орките-танкисти. това доказва и тримесечната засега война на орките в УКРАЙНА.
  радвам се, че в ресурса на г-н ИНДЖЕВ намери място и темата за оръжията и българския принос в полза на УКРАЙНА. най-сетне, работниците в оръжейните ни заводи, от 2014 г. досега, могат да работят с определено по-чиста съвест, защото обслужват свещена кауза – война за защита и освобождение от враг- унищожител!. / за разлика от всичкото друго тяхно произвеждане въобще ! /
  ще ме извините, но физиономията ми сама се ухилва като си помисля как в тези военни заводи , по лесно обясними причини, работниците, поне едно 70 – 80 % са дървени кАмунисти и русофилистици…е, как да не се разболееш там от шизифрения?! / това е яка тема за дваж по-яка дисертация по етиологията на шизофренията – подарявам я на кой пръв я докопа! /

 3. Рейгън на времето форсира въоръжаването, вкл. в Европа. СССР отговори, че и те ще се въоръжат дори, ако трябва и трева да ядат. Не след дълго и това се случи – фалираха!

 4. Не става въпрос само за оръжия, украинците си казват, че са им свършили снарядите. Тези които червеногъзите има отказаха.

 5. Тъй като тук едни “родолюбци” много са се загрижили за Паметника на червената армия “освободителка”, да им кажа, че другарите червеноармейци и сърпочуковци освободиха и двамата ми дядовци от професията им Земеделец-Фермер и от имоти от по 100 дка земя и ги пратиха единия да рови под земята в рудника а другия да товари камъни на ЖП гарата. Та Благодаря им много от името на дядовците ми и им пожелавам да им се връща тъпкано!!!

 6. Борис Петров,

  ТУК: https://www.svobodnaevropa.bg/a/31902932.html
  Стефан Дечев описва как след Съединението в кратко време в Бъллгария се налага мисленето за Русия във формата на българското : ”Ти баща, ти майка” – като единствената, силна и могъща : „Русия, добра, зла, тя ни е родна по кръв и вяра, тя ни освободи, тя ще ни хока, тя ще ни и милва, а ние не трябваше и не трябва от нея да се отделяме (Тодор Х. Станчев, уводна статия в„Славянин”, ноем.1889)“- като се знае какво ни е спретнал тоя родственик тогава … ”Иван Грозный убивает своего сына», рисувана по същото време си е паметна снимка за семейния ни албум . Явно тоя “семеен” наратив е бил мнооого силен и в русия тогава . 2013 г. патриотичното движение „Света Русия“ излиза с призив платното на Репин да бъде свалено от постоянната експозиция на Третяковската галерия – да не пречи на новата руска хибридна атака за “семейни”връзки , та доживяхме Борисовата блудна синовна прегръдка с путин: „Мы урок научили!“ , живеем и поредната полит. криза , а възможността ЕС да ни обедини с Македония и да съществуваме и бе с руски газ е направо “синовно предателство”
  Януари 1887г освободения от турско робство фабрикант и търговец на розово масло в Цариград, Александрия, Париж, Марсилия, Лайпциг, Лондон, Триест, Виена и Ню Йорк …Димитър Папазоглу пише : ”Ще искам прошка от Царя, в същото време ще го помоля да изпрати консулите си, аз, за Княз няма да мисля, нека му мисли Цар покровител, той има право да мисли от мене повече и повече.“ – “което ми спомня оная гръмотевична буря/това по “Алиса в огледалото”/ 1991-ва при освобождаването на цените, заради наследените стокови дефицити от наложения ни от бащата на народите социализъм и призива: “За Бога, братя, не купувайте!” на тогавашният премиер Димитър Попов . После цените кротнаха, магазините взеха да се пълнят със стоки . ”… Сега цените отново подскачат, но не спирайте да купувате. Просто мислете и всичко ще се подреди през Новата година. Нещата ще си дойдат на мястото, дори ако някой много иска да ги обърка…( За Бога, братя, мислете!, Огнян Стойчев/Банкеръ,януари2022)”

 7. До Борис Петров:
  Да, приятелю, подредила го е, но това е естествен процес на приемственост. Това е бай Желю. Това са принципите му. Това е и заветът му! Свалям шапка на г-жа Желева за достойната позиция и за отношението и към всички неправди на фокус в родината. Но сега искам да кажа нещо за бай Желю. Не като президент, а като Човек. Като президент – няма да коментирам поради некомпетентност от моя страна, но като човек… Ех, какъв човек беше той! По покана на ‘дребни’ хорица със зов за помощ за елементарни неща от компетенцията на местното, превзето от мутри ‘ самоуправление’ той приятелски, без охрана около себе си решаваше проблемите на хората (охраната отдъхваше на сянка, далече от случващото се при Президента) Просто казано – хората му имаха доверие! Беше невероятен човек! Поклон пред паметта на президент Желев! А за г- жа Желева – крушата не падала по- дълече от дървото… Шегувам се, но се надявам да надграждате хуманизма, завещан ни от един достоен човек и ваш баща!
  Това го пиша с огромна празнина в сърцето, но и с огромна радост. Почитания, г-жо Желева!

 8. Ще открие ли втори фронт Педерацийката срещу НАТО в Литва. Ще гледаме да видим…
  Максим Кац с титри на инглиш

 9. Спасението на удавниците е в ръцете на самите удавници… Дано успеят да се справят с режима, самите руснаци, и да излязат от войната с изтегляне, извинение и репарации…

 10. https://www.bundesregierung.de/breg-de/themen/krieg-in-der-ukraine/lieferungen-ukraine-2054514

  Това е сайта на Херманското военно министерство от днес 21.06.22
  Дават целият списък с оръжия, които вече са предоставили на Украйна. Дават и списъл с бъдещите доставки. За първи път се случва. Ето списъка със предоставените, в който изпъкват гаубиците германско производство:

  3000 касети “Панцерфауст 3” плюс 900 дръжки
  14 900 противотанкова мини
  500 противовъздушни ракети STINGER
  2700 летящи юммрук STRELA
  7 гаубци 2000 включително адаптация, обучение и резервни части (съвместен проект с Нидерландия)
  16 милиона патрона малки оръжейни боеприпаси
  50 бункерни юммрук
  100 КАРТЕЧНИЦИ MG 3 с 500 резервни тръби и ключалки
  100 000 ръчни гранати
  5300 експлозивни заряда
  100 000 метра експлозивен шнур и 100 000 детонатори
  350 000 детонатори
  23 000 бойни каски
  15 палета дрехи
  178 моторни превозни средства (камиони, микробуси, офроуд превозни средства)
  100 палатки
  12 генератора
  6 палета материал за обезвреждане на взривни
  125 двойни телескопа
  1200 болнични легла
  18 палета медицински запаси, 60 хирургични светлини
  Защитно облекло, хирургически маски
  10 000 спални чувала
  600 чаши за снимане
  1 радиочестотна система
  3000 полеви телефона с 5000 ролки полеви кабел и носеща техника
  1 полева болница (съвместен проект с Естония)
  353 очила за нощно виждане
  4 електронни устройства за защита от дрони
  165 бинокъла
  Медицински консумативи (включително раници, бинтови опаковки)
  38 лазерни далекомера
  Гориво Дизел и бензин (текуща доставка)
  10 тона AdBlue
  500 превръзки за рани за хемостаза
  500 хранителни дажби
  Кухня: 2025 палета (68 товарни автомобила) с 360 000 дажби опаковки за един човек (EPa)
  Резервни части МИГ-29
  30 специално защитени превозни средства

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.