Гербокопачите на Украйна, депесевски и прочее друзя свалиха маските и правителството

Свалиха маските и правителството на Кирил Петков.

1.То(й) си позволи да отхвърли военния министър Стефан Янев, козирувал по руска заповед да отрече руската война в Украйна.

2.  Набра смелост да не плаща ( данък подчинение на Русия) в рубли.

3. Ядоса рашизма с американска (!) алтернатива на руския газов шантаж. 

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2022/06/22/4360944_gerb_dps_itn_i_vuzrajdane_svaliha_kabineta_petkov/1655914726f63dfa7f35479f36e209a62d524dcead

Кои го свалиха? 

1. Гербокопачите на гроба ( предполагаемия) на Украйна. Те прокопаха в угода на Путлер “Турски поток” за свързване на Москва с Белград и Орбанова Будапеща . Стегнаха примката за задушаване на Украйна чрез руско газово заобикаляне. То стана фатално важен стимул за началото на руската агресия, фактор за обогатяването на путлеристката военна машина с алтернативен канал за гарантиран поток от стотици милиони евро за захранването на специалната му гадост в Украйна. Подтикна Путлер да започне войната си в центъра на Европа.

2. Депесевски. Да обяснявам ли  фалшивото пеевско пеене в хора на “евроатлантизма” в отчаян опит за заблуда на американците или поне на лековерните избиратели на ДПС относно оксиморона на прозападния евразийски профил на партията ?

3. Слави Трифонов. Фанатичен фен на миража за “България на три морета”, създаден от Русия на 3 март 1878 г. с цел никога да не бъде осъществен – възможен за постигане днес само върху пепелищата на ядрената война ( когато границите вече няма да имат значение), предизвикана от неговия Путлер. 

4. Копейкин. Без коментар за този продукт на новия Коминтерн на фашизоидността, промотиран от рашизма сред крайнобесните в Европа.

Две от трите партии в торпилираната от руската бомбардировка коалиция ясно заявиха убеждението си, че съзнават доколко кракът на Москва ги е препънал ( това като алтернатива на клишето за “дългата ръка”). 

Препъни камъкът в тази логическа конструкция е позицията на третата партия от п(р)овалената коалиция. 

Как БСП, която така предано обслужва(ше) приоритета на Путлер да не даваме оръжие на Украйна, ще обясни на собствените си друзя в България, че е жертвана на олтара на висшия интерес на Москва в България да няма правителство, провинило се пред Путлер? За да седне на мястото на нейния проруски за(д)ник др. Копейкин?

Тази интрига е сред основните въпросителни, на които ще чакаме отговор в идните дни.   

НА СНИМКАТА ( “Капитал”): Ако някой не вярва, че правителството е свалено по външнополитически причини, вгледайте се в илюстрацията на казуса чрез демонстративната поза на външния министър Генчовска, която торпилира на международната арена  това правителство много преди днешния вот в българския парламент.

 

21 мнения за “Гербокопачите на Украйна, депесевски и прочее друзя свалиха маските и правителството”

 1. Манол Глишев
  42 мин. ·
  Помислете над един малък детайл отпреди няколко часа. Митингуващите в подкрепа на Петков бяха десетки хиляди. Митингуващите в полза на ДъПъСъ, “Израждане” и Путин бяха няколкостотин. Полицията ги пази и им осигурява терена пред Народното събрание, защото са си го резервирали… и десетките хиляди търпят това?! Вместо да се изсипят по своя воля, където си искат, десетките хиляди се съобразяват с Фандъкова, милицията и някакви докарани с рейсове простаци?! Тук е проблемът. Това е така от трийсет години. Това е културата на заучена безпомощност. Ченгетата и мутрите никога не отстъпват пред кротки и послушни хора. Колкото и възвишени лозунги да носят последните. В България все не успяваме да осъзнаем, че ние сме народът, че срещу нас не се рита. Затова още смеят да мърдат, та даже и да управляват разни Догановци и други путинисти.

  Medcenter Sandanski
  Даа, друго очакване имах.Все си повтарях -1997 ли е пак,ще полетят ли камъните?А то,някой нов Желев разпусна митинга.

 2. Всъщност след присъединяването си към ЕС България е на повече от три морета и един океан като бонус. С приемането на РСМ ще бъде и на Охридското езеро.

 3. В първа точка защо не се споменава нищо за СДС? Все пак, в парламента официаллното название на групата е “ГЕРБ-СДС”?
  И те ли са “друзя”?

 4. Освен това, от първото му изказване след вота снощи, не останах с впечатление, че Кирил Петков е разбрал, че го свалят заради антируската му политика. Той си мисли, че го свалят заради опита му да сложи Бойко Рашков начело на антикорупционната комисия.
  Пък може и да е прав човекът. Каква антируска политика с Нинова и Рашков в екипа?

 5. Идва отдавна мечтаният служебен кабинет Радев 2. Грешки от предишния няма да бъдат допуснати.

 6. Прав е Манол Глишев И аз очаквах да ги пострахуват поне малко.Не искам да им се размине.Тези които свалиха правителството са решили, че държавата е тяхна и за нас няма място в нея.На тях им трябват послушковци , а не хора с достойнство.Тези, които гласуваха против К,Петков трябваше да не излязат от НС- имаха нужда от една вечер вътре, заобиколени от гневни хора от вън.

 7. Към Beal:

  Нищо подобно, Петков ясно заяви, при това не за пръв път през последните няколко дни, че новото мнозинство се състоя от ( партиите) плюс Митрофанова.
  На ГЕРБ много им се иска Петков да е виновен за съучастието на ББ в престъплението на Путлер, прокопавайки ударно газовата му примка през България ( при това България си плати за въжето, с което обеси международния си авторитет), но това престъпление на Методиевич (беш)е прекалено очевидно и голямо, за да може да се замаже от гузните гербаджии.

 8. Към Beаl:

  Не обичам да се обращам на улични подсвирквания от гербаджии, но все пак ще отговоря.
  1. Който иска да дописва статиите ми с липсващото ( според тях), нека се потруди да се изяви пълноценно – в конкретния случай мога да препоръчам Фактор на бившия ми ( очевидно ) приятел Стоянов. Там за ГЕРБ и колаборацията им със СДС лоша дума не пускат.И са по-антикомунисти и проатлантици от всички, но не ги е срам от путинофилските услуги на ББ. Защото е ясно, че ГЕРБ поръчват там музиката…
  2. Фактът, че ББ си напазарува марката СДС, за да се прави на антикомунист и праведен евроатлантик, може да заблуди само желаещите да бъдат заблудени, т.е. самите гербаджии.Унижението за другаруването с Методиевич си остава за ТОЗИ СДС, а за Метидиевич – кефът, че са му пристанали и ( все още) не се пускат от позорното му хоро.

 9. “Идва отдавна мечтаният служебен кабинет Радев 2. Грешки от предишния няма да бъдат допуснати.”

  Ами идва.
  Можеше да е “Служебен кабинет Герджиков”. Със сигурност, щеше да е по-добър.
  Но нали се погнусихме да гласуваме за него…

 10. Към Beal:

  Говорете от свое име за погнусяването, защото явно не сте сред погнусените от подкрепа за ГЕРБ. Освен това се позовавате на цитат, който определено иронизира, а не фаворизира идването на въпросния кабинет, но преиначавате смисъла му. Откажете се от опитите да прокарвате гербаджийска пропаганда тук. Няма да минат повече. Не можете безкрайно да ме въвличате с провокации в разговор, който не желая да водя. Прехвърлете се другаде, където ще ви ръкопляскат както раята на ББ го аплодира като безпогрешен месия.

 11. Вчера бяхме свидетели на опит за реставрация и истинска реанимация. Реставриране на на превзетата държава, на измамата, на грабежа и подивгравката с човешката личност.
  Реанимация на подобиятата на господарите от тази държава.Господарите с власт,дворци и привилегии.
  Пеевски открито се завръща и вече си е намерил враг – Прокопиев. Без враг такива като него не могат да животуват. Да не изреждам реанимираните подобия на Сидеров,Нора Ананиева,Марешки Яне Янев,Филчев /ще се изморя да ги изброявам/ ипрезидента Радев,на когото е трудно да се намери аналог.
  Видяхме ги в лицата на Т.Йрданов,Ива Митева,Балабанов,Биков,Атанасова,кандидата за гуро на БНБ/не си спомням името му/ и други такива еднодневки.
  Всичко,което се случи беше онагледено с хорото. За хорото след “победата” не се намериха участници в двумилионна София та кмета от Кърджали трябва да докара от там играчи,които с развени знамена да тропат хоро все едно над гроба на България. Така са играли вампирите /казано в преносен смисъл/ над гроба на Стефан Стамболов.
  Това беше ужасяващо зрелище. Благодаря на ТВ,;че го показаха,може би неволно. Вероятно пак ще се наложе да четем между редовете.

  ППЕдно сравнение с Украйна: Украинците отстояват своята свобода със страдания и жертви.Нашите “патриоти”я продават заедно с “националните интереси” с развети знамена,хорца и гайди.

 12. Ще кажа нещо друго. Когато някой човек си подаде документите в много корумпирана община, първото, което правят, е да му забатачат нещата така, че да няма оправия. После чакат да им даде 50 лв, за да му ги оправят. Същото наблюдавахме многократно – забатачиха съзнателно едни неща, махнаха правителството и сега тръбят с все сила, че точно те и сега веднага ще оправят нещата, защото …. било виновно правителството на Петков. Съмнявам се обаче, че имат сериозни намерения. Възможно е дори да не са започвали да мислят по въпросите.

 13. Към Beal;
  Не бяхте толкова възмутен, когато ББ беше в коалиция с АБВ, нали? И коментарите в ГЕРБ, че “са сгрешили като са гласували против “историческия компромис”, защото АБВ така и така не са го подкрепили и само са си изгърмяли патрона”.
  ……………..
  За юли също е договорен танкер с втечнен газ:
  https://www.capital.bg/biznes/energetika/2022/06/22/4360992_bulgargaz_e_dogovoril_tanker_s_vtechnen_gaz_ot_sasht_i/
  Да не се заблуждаваме, неуспехът при използването на “газовото оръжие”, доставките на оръжие за Украйна, работата по приемането на РСМ в ЕС се оказаха “червени линии” точно толкова, колкото корупционните схеми, чрез които се (само)финансира руското влияние.

 14. Асен,
  “реставриране на превзета държава …ужасяващо зрелище. Благодаря на ТВ,че го показаха … ” !?
  и в сравнение с Украйна: на нас не ни унищожават държавата с ракети, защото сме НАТО-вска страна – нас ни зомбират и си я унищожаваме сами
  https://www.24chasa.bg/mneniya/article/11858122

 15. Не желая да виня никого, но вина има и тя дори е всред НАС, желателите на прогрес и просперитет по западноевропейски стандарт и подход.
  Защо не ни идва на ум, НИЕ по собствен почин да създадем СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ и той да послужи като предложение за избор на мнозинството?

  Първо, имаме прекрасни анализатори на ситуацийте и ако те се обединят в един общ екип, ще получат възможност аргументирано да покажат личностите които заслужават доверие.
  Критерият е анализ на действия и факти, които тези личности за избор нееднократно до сега да са показали. С това ще престанем да избираме боклука, който до сега постоянно ни пре(до)ставят без да имаме въсможност лично да одобрим.

  Второ, имаме (все още) подходящи политици, за съжаление те са от различни партии, но те могат да поемат управленчески задачи в рамките на един служебен кабинет, който наистина да има желанието да постигне национален просперитет.

  Трето, щом като създадем възможен служебен кабинет, чрез протести от наша страна, трябва да Го наложим така, че тези хора да бъдат внедрени в едно бъдещо управление. Това дори би трябвало да направи президента, след като е избран от „мнозинство“, би трябвало да се вслушва в неговите желания. Ако не се вслуша, това ще е доказателството за непочтенност, може би и за връзка с чужди интереси, които сега ясно проличават!

  Четвърто, този списък на личности, трябва да бъде дискутиран. Това е нашата задача, за да могат да бъдат разбрани както смисъла, така и аргументите за избора от всеки един честен българин. При обществената дискусия ще може да изпъкне всяка конспиративна лъжа, както и да бъдат и показани и нужните качества на избранника.
  В рамките на показаните процеси, би се получила координация на общите ни задачи, така, както възможностите на всекиго от нас повеляват.

 16. “Не бяхте толкова възмутен, когато ББ беше в коалиция с АБВ, нали?”

  Може да не ми повярвате (а може и изобщо да не прочетете отговора ми), но когато ГЕРБ и АБВ бяха в коалиция, аз гласувах само за СДС и гербаджиите не са ме интересулави.
  Реших да гласувам за ГЕРБ през лятото на 2020г. – когато видях кой и кога тръгна да ги сваля от власт.
  Но, да са живи и здрави украинците!
  В тях ми е надеждата…

 17. Да са живи и здрави украинците, които бяха прецакани от ГЕРБ, за който гласуват хора, казващи да са живи и здрави украинците.
  Колкото до вчера ми направи впечатление, че рейсовете на Ираждане и ДПС бяха паркирали на вело-алеята на Дондуков (булевард чието име е за смяна), което простосмъртните софиянци не може и да си помислим да направим. Та въпроса е защо не са глобени и прогонени от вело-алеята и кой им разреши това нарушение на правилника. Платиха ли престой в синя зона и глоба за паркиране на непозволено място.

 18. Иво, денят има смисъл, защото чакам свободните минути да прочета дневната Ви публикация.Мъжът ми ходи всеки ден да подкрепя правителството срещу поредния исторически юнски /руssки/ преврат. Яд ме е на Христо Иванов и архаичния А Атанасов. Дясното е мъгла. Трябват хора като Вас. Иначе сме изгубени и ще ни карат в Белене по списък.

 19. Само се питам едно и също толкова време. Как може да изградиш смислен разговор с човек, който е твърдо убеден, че ти си или подкупен – долен продажник, или самото зло – заслужаващ лагер в Белене, или заблудена овчица – нов пастир ти трябва говедо? Как можеш да го посъветваш по същество за малко осъзнатост, състрадателност, съпричастност, здраво мислене (куха лейка не мож напълниш)? Какво можеш да очакваш като да се сблъска с трагедията на украйнци, сирийци , бегълци, от тиранията по света и дори на свои съграждани?
  Стигнал съм до едни отговори, масово приети навсякъде “Е*и му майката на всичко, не ме занимавай… “, “Е*и му майката, то е заради тях, но те ще си платят…” и нататък според ситуацията.
  Отговор за корупция, бежанци, зимна обстановка, работа, семейство, образование, култура и така нататък, списъкът е дълъг.
  Ако имате отговори на въпросите ми от друга гледна точка моля да ги споделите…

 20. Гербаджийството е наистина диагноза, като комунизма е. Всичките ми колеги гербаджии се правят на седесари, но толкова си падат по ББ, че чак им се плаче. Но много им личи, много.

 21. Украйна💙💛 и Молдова получиха официален статут на кандидат за членство в Европейския съюз!

  Да са живи и здрави Украинците и Молдованите!

  Украинците едва ли ще забравят КОЙ им заби нож в гърба с построяването на Руски поток у нас!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.