Пировата победа на пируващата банда на четиримата

Новата четворна коалиция на ГЕРБ, ДПС, “Възраждане” и ИТН не се признава за такава. Точно както Путлер не признава неговата война да е война. Гербаджиите и аркадашите им в новото парламентарно мнозинство се наслаждават на резултата от своето сдружаване в ролята на победоносна за момента коалиция, но отричат, че я има, защото не са подписвали споразумение за общи действия.

Повтарям: “тука има” де факто нова четворна коалиция, “ но тука нема” такава де юре. Казват го същите победители на вчерашния колективен вот, спечелен от новата четворна коалиция, които подритват падналите от власт с подигравката, че не са имали дори коалиционно споразумение помежду си. Ха, ха, вярно е. Така е, нямаха. Само че и тази нова четворна коалиция няма такова, но това не й попречи да използва съюзените си гласове в гласуванията в пленарната зала и в комисиите. Редовно и все по-често гласува монолитно! 

Към това бягство от истината се прибавят и твърденията на победителите, според които досегашната четворна коалиция се е свалила сама. Тази опорна точка развиват днес от телевизионните екрани  видни гербаджии. Явно са се договорили да се оправдават по този начин за факта, че са гласували заедно с отцепниците от вчерашната четворната коалиция от партията на Трифонов, който е автор на спояващата бившата власт формулировка като  обща цел: ГЕРБ, Пеевски и техният Гешев да бъдат “изчегъртани” от властта. Сега им я предлага угоднически на тепсия в съюз с аркадашите от ДПС и с любимеца на руското посолство Копейкин ( няма аналог на казуса, при който друг български автор да е бил публикуван с антибългарската му филипика на сайта на руското посолство в София ).  https://www.mediapool.bg/protest-na-dps-i-vazrazhdane-privetstva-s-ovatsii-poyavata-na-peevski-v-parlamenta-news336964.html

Сред обясненията защо управляващите се били свалили сами се изтъква и ходът с арестуването на бившия премиер в Банкя. Една репортерка вчера дори направи преглед на събитията от прехода по аналогия и заяви, че това бил първият арест на бивш премиер в най-новата ни история. Нищо, че Андрей Луканов беше не просто арестуван, но и лежа месеци в ареста. Съпартиецът му Георги Атанасов, бивш премиер от последните години на комунизма ( 1986-1990), дори получи присъда от 10 години, но беше помилван от президента Желев. От студиото на телевизията обаче не възразиха на фалшивата новина и така позволиха зрителите да продължават да бъдат мамени с подменена фактология относно небивалото страдание на Методиевич.

Най-голямата лъжа, разбира се, си остават мотивите за свалянето на правителството. Не стигаше лъготенето в аванс по подозрения за някакво неродено предателство по въпроса за “Македония”, но вече и за празните хладилници заговориха днес гузните победители. Този дежурен реверанс към бедните е приложим от десетилетия спрямо всяко управление в най-бедната държава в ЕС, а изваждането му пред скоби в момента само подчертава отчайващата липса на логика в това да застрашиш задаващите се европейски милиарди с безотговорното организиране на хаос в управлението. 

ДПС вчера играха хоро на победата, а трябваше да друснат казачок пред Народното събрание, ако не бяха лицемери. На него трябваше да подскача не само Йордан Цонев, но и цялата “банда на четиримата” ( както в Китай наричаха заподозрените в заговор за сваляне на властта след смъртта на Мао).

Радост голяма “да е.. нихната мама” , както псуват мнозинството българи, които не не щат скорошни избори. Иначе казано, “бандата на четиримата” от новото мнозинство победи очакванията на мнозинството българи. Нищо добро не очаква пируващите за своята Пирова победа.

23 мнения за “Пировата победа на пируващата банда на четиримата”

 1. “Евродепутатът от ГЕРБ/СДС Александър Йорданов изпадна в радостен екстаз от падането на кабинета на Кирил Петков и снощи публикува във фейсбук профила си серия от радостни статуси”

 2. Руска ракета вчера удари българския парламент. Русия ни “освободи” за трети път. 🙁

 3. Последните събития ме накараха да си задам отново въпроса – откъде в България се навъдиха толкова грозни, пошли и лоши хора? И толкова долнопробни като морал и нравственост. Да обиждаш на “умни и красиви” не е ли някаква форма на изродство?! И защо тези думи в Бг са обида?!
  Най-ужасяващото е, че преимуществено от тези извратени кръгове се формира управлението на държавата ни или каквото там е останало от нея. Нямам предвид, разбира се, последното правителство – неговият живот очаквано беше кратък. Та – големи грехове сме натрупали няколко български поколения – битката за свобода ще е дълга, много дълга, И статистиката косвено ни го подсказва – за над 70 % от българите цените на стоките били по-важни от свободата и демокрацията. Бих добавила, че от останалите 30 % най-вероятно половината вече (или отдавна) не живеят тук, а другата половина са немощни благородни старци, възастни хора, съхранили някак благородството и достойноството си, или млади хора, които в момента е нормално да имат други приоритети. Горките деца на площадите, горките ние, дето ще зарежем всичко, за да поправяме онова, което ни беше завещано от век и половина насам!

 4. медиите пак вдигат шум около ареста в Банкя, за де не се чуе глас . че тогава се показа как държавата ни може да се ръководи и от арестантска кола с подходящ главен прокурор и медии – как може да не се разпитват тези които са готови да свидетелстват за банкянската корупция , КОЙ е на 1-вия ред в НС , личните “народни” представители на борисов и главатаря на опричниците на мутрофанова размахват пръсти от трибуната му – националните медии казаха ли, че МС вчера прие да се публикуват всички плащания, които държавата е правила от 2006 г. , показват ли с всеки рекл. блок тази картина на драгия зрител: https://twitter.com/DimitarBechev/status/1539897467088654336?cxt=HHwWgMC-xc2l6N4qAAAA – защото една държава се крепи на средната класа както каза Владислав Панев след вота – https://www.youtube.com/watch?v=zD4DHUzcYmU – първите 48 мин

 5. При МОЧА всичко е спокойно, а русия с нейните гниди у нас, дпс, възраждане, итн и герб, и полезните идиоти тук, в блога, които злословиха по адрес на правителството на ПП и ДБ и искаха неговото сваляне, вдигат „наздорове“ с „игристое“. А ние? Ние ще отстояваме твърдението си, че моделът гешев-борисов трябва да бъде разрушен, и ще даваме всичко от себе си това да стане факт. МОДЕЛЪТ ГЕШЕВ-БОРИСОВ ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗРУШЕН! Дотогава уродливите МОЧИЩА не само ще се поддържат, но и ще ги разхубавяват. А сега? Сега работа, работа ни чака, за да може всеки честен и свободен българин най-после да разбере, че България може да бъде благоденстваща, свободна и независима единствено и само при условие, че завета на АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА: „ВСИЧКО СЕ СЪСТОИ В НАШИТЕ ЗАДРУЖНИ УСИЛИЯ….“, бъде изпълнен. Така че БЪЛГАРИ, СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ В ЕДИНЕН БЛОК, защото “ПРОТИВ ТЯХ НЕ МОЖЕ ПРОТИВОСТОЯ И НАЙ-СИЛНАТА СТИХИЯ”. Крайно време е, СЕГА Е МОМЕНТЪТтози завет-проникновение на ЛЕВСКИ да намери своето практическо приложение, носещо най-сетне свобода и благополучие на изтерзаното ни ОТЕЧЕСТВО. ДА БЪДЕ!

 6. Раковите клетки на болшевизма/рашизма така са налазили гръбнака на Майка България, че трудно някой ще повярва в друг изход освен леталния край. Подбирането на народни избраници по какъвто и начин да се направи, мнозинството винаги ще бъде от подвластни на Кремъл и интереса си проститутки. Докато Русия и руският свят са такива, каквито са, реките от рушвети и поклоните пред Господаря на злото няма да пресъхнат у нас. Чакаме украинската земя да изгори, за да се сетим, че Байдън трябваше да ги подпука още на 25.02.2022 г.

 7. Извинявам се, че не е е по темата, но намерих една много добра статия за производството на чипове.

  https://divna.tech/asml-koy-sazdava-mashinite-za-proizvodstvo-na-chipove/?fbclid=IwAR0JkQvTylqKwA-9u4kOKI8UvFnrilWB2Emru0EGGjLNb2rHuSrTd4yRytU

  И една статия от руски пропаганден сайт, която се чудех дали да я публикувам, за да не му генерирам трафик, но все пак дава интересен поглед върху напъните на Русия да произвежда собствени електронни чипове.

  https://pogled.info/svetoven/koi-darzhi-za-garloto-svetovnata-mikroelektronika.142629?fbclid=IwAR1shYX9IrdU-nckfTJ-BPSo7ylsNsdn6xiPDeSC_zrSmyPNYBKUo5h76kI

 8. Политиката “и тако и вако” най-често е провал. Пък и ПП излезе от ръкава на Радев. Честита ни Путинландия засега. Но ще видим.

  Чувам, че К. Петков е втвърдил тона спрямо русофилщината. Но това е след дъжд качулка.

 9. Щом Мария Захарова иронизира К.Петков,значи е казал истини засягащи федерацията.

 10. Към Мария:
  Уважаема, понеже не сте ходили в казарма, да ви съобщя, че там някои новобранци ги обиждат, или поне се опитват да ги обиждат на “вишага”. Тъй де – така беше когато аз си отслужвах. Вече наборна служба няма.
  Няма да коментирам интелектуалният капацитет на генераторите на подобни обръщения.

 11. Проблема е Русия.
  Русия се бърка навсякъде но е най-успешна в България.
  Първо поради най-неработещата правосъдна система и второ заради най-обработеното от руска пропаганда население.
  Реално погледаното в момента няма политически субект в България който да е отявлено анти-руски. Това показава колко завладян от Русия е политическият ни живот.
  Про-руските играчи просто се редуват в действията си по саботирането на държавата.
  Имаше моменти когато БСП бе много активна в това, сега са други.
  В крайна смекта държавата е в хаос, буксува. Така както на Русия най и изнася.

  Руските сили дори не позволяват да се започне истински диалог в обществото за руското влияние. Затова нямаме и чисто анти-руска партия. Про-руски такива колкото щеш. А уж сме в ЕС.
  И всичките про-руски партии си имат параван нищо че най-важната им функция е точно обслужването на руските интереси – едни са уж патриоти и са готови да мрът за Македония, други уж права на ислямското малцинство защитават, трети уж за европейско развитие говорят, четвърти си измислиха думичката “суверен” а подобните на Атака и Възраджане дори и не се срамуват от руските знамена които веят..

 12. В казармата имаше един лаф, цитирам: “Не съм казвал, но ще повторя!”

  Сега аз пък ще Ви кажа: “Вече съм го казвал, но ще повторя!”

  Вчера по “демократичен път” Русия ни “освободи за Н-ти пореден път”.

  Вчера, за кой ли пореден път народната глупост достигна нов връх.

  И като краен резултат за кой ли пореден път народната глупост, под блестящото ръководство на другарите от Кремъл отново да ни поведе към Национална катастрофа.

  ЗАЩОТО.

  Твърде много се подценява силата на политкомисарите, които вилнеят на воля у нас

  ЗАЩОТО.

  След 77 години РУСКО РОБСТВО народа е с промит мозък, не желае да чете, не желае да се бори за свободата си, не желае да възроди БЪЛГАРСКИЯ ДУХ.

  ЗАЩОТО.

  Днес все още и ножа и хляба у нас го държи РУСИЯ чрез следния инструментариум:

  – енергетика, 90% от която буквално принадлежи на Русия чрез офшорки и подставени лица от български произход, т.н. турски еничари пасти да ядат пред силата на нашите РУСКИ еничари;

  – медии – без коментар;

  – парламент (настоящият) – ГЕРБ, БСП, ДПС, ИТН и Възраждане са РУСКИ партии, които изпълняват безпрекословно заповедите на Москва. ПП е единствената политическа формация до ден днешен (за 32 години „демокрация“), която се опитва да се бори с Руското статукво;

  – президентската институция – пРезидента Радев е до болка ясен;

  – огромен брой РУСКИ офшорни фирми, които си плащат чинно на Русия данък ПУТИН. Резултатът е: приблизително 1/3 от БВП на България буквално изтича в Русия;

  – новите форми на мутренска икономика и т.н.

  ЗАЩОТО.

  НЯКОЙ не иска истината да влезе в съда и определено този НЯКОЙ не иска да има осъдени политици, бизнесмени, политкомисари и прочие педали.

  СЪВЕТСКИ педали.

  Педали, които Русия натиска и ни управлява както си иска. А Русия иска во веки веков България да й бъде вярна опора, както в икономическо (понеже има много руски „хранителни вериги“ у нас, въпреки западните санкции), така и в политическо (понеже има главно руски партии в парламента) отношение.

  ЗАЩОТО.

  Народа е заразен с тежка мозъчна болест наречена „русофилия“, която е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО опасна и която вече се шири по целия свят и е засегнала много западни демокрации.

  ЗАЩОТО.

  В управлението на страната има главно РУСКИ педали (явни или под прикритие като пРезидента Радев примерно), които спират всеки опит за промяна на РУСКОТО статукво у нас.

  ЗАЩОТО.

  Под път и над път СЪВЕТСКИТЕ ХОРА изпълняват заръките на Москва и после прибират своите 30 сребърника.

  ЗАЩОТО.

  В България умните хора са умишлено разединени, а това ги прави слаби и удобни на РУСИЯ.

  ЗАЩОТО

  Все още у нас няма дори една обща идея за освобождение от РУСКОТО РОБСТВО.

  ЗАЩОТО.

  Все още у нас няма единно политическо АНТИ-РУСКО ръководство.

  НО.

  Въпреки цялото безумие на настоящето се надявам, че някой слънчев ден българския народ ще се отърве от тази тежка мозъчна болест наречена „русофилия“.

 13. Поздрав за Станислав Трифонов от Ахмед Доган и Пеевски:

 14. Предлагам ( почти безплатно – само срещу депутатско място в следващия парламент, партията е без значение) име на новата коалиция: Граждани за Депесарско Възраждане на Такъвия народ

 15. Не съм подстрекател, но не е ли сега моментът, правителството да даде оръжие на Украйна? Няма да е толкова ефектно, колокто изявление от парламентарната трибуна, но ще е доста ефективно, ако не за победата на украинската армия, то поне за превъоръжаването на нашата…

 16. Пирова е победата и най-вече за диванчето, което беше употребено от Кой. Сега освен презрението на нормалните хора заради свалянето на правителството, итн постигат нови дълбини като се позиционират с копейкин като единствените субекти против вдигането на ветото. Обречени са на забвение и презрение от тук нататък. Добре, че е ДБ да внася поне малко разум от време на време. След Росенец, другата им голяма заслуга за която ще се помнят е именно факта, че прокарват през разнебитения парламент френското решение. Като гледам гунчевица се отцепила от израждане та дето се вика хаирлия да е. итн и израждане под 4 % на следващите избори но млъкни сърце 😀

 17. dkaraivanov,

  Даваме оръжие на Украйна през Полша – руските корумпета свалиха правителството
  Петков:”Русия наистина иска да свали това правителство – ако не играеш с тях, тогава падат правителства”: https://www.theguardian.com/world/2022/jun/23/i-fear-bulgaria-will-become-a-soft-state-kiril-petkov-on-threat-of-russia

 18. до VivaFreadom,
  абе твоят „Мъдрец“ не знам, дали си го изслушал до края, защото май от мъдрост чак се насра!
  Един го запита, на изток или на запад да сме се обърнали?
  На изток казва! Путин написал нещо си със златни букви… сигурно от мъдрост лайното го мисли за злато! Те и на Ванга някои се позовават, както и този цитира библията и говори за някаква чистота, ама оставам с впечатлението че е много слаб в главата. Това защото, чисти мисли няма! КОЙТО Е ИЗЧИСТИЛ нещата в главата си, трябва да знае, че там нищо не трява да е останало, ако не знае какво да премахне! Та и при този „мъдрец“ веднага получих желанието да го напусна, след фразата му за Путин разбрах, че са брътвежи също като от телевизора.
  Да той преди това спомена, че нищо случайно нямало на този свят. Тук имаше право, но вероятно ситираше нокого. Неговото каканижене май също не беше случайно, освен да ни губи времето.
  Защото с тези народняшки „мъдрости“ от устата на Филанкишията, които той с такава патост налива в главите на безпросветното население, сега виждаме какви изборни резултати се получават.

 19. Към Мария:
  Майната им на уродите Мария, те просто се опитват да компенсират собствената си физическа и духовна деградация. За тях свободата е робство. Бъдете млада и красива!

 20. До Чичо Джак от Тенеси:

  Виж сега, ти нито си ЧИЧО, нито си ДЖАК, нито си от ТЕНЕСИ.

  Съдейки по постният коментар, вероятно си към края на твоята кариера в някоя от т.н. „тайни служби“.

  И понеже нямаш връзки, не си успял да се урЕдиш на нЕкоя „сладка служба“, щото се знае че само на една пенсия в БГ не може да се кара.

  Вероятно си приел офертата да станеш “началник ТРОЛ смяна” – все пак по-добре отколкото “да отидеш на бариерата“ след пенсиониране.

  За целта обаче първо се налага да натрупаш стаж като редови ТРОЛ и за това си влезнал в този блог – един вид да се изучиш, че кога станеш началник ТРОЛ смяна да знаеш как да въртиш нагайката и да юркаш ТРОЛЧЕТАТА.

  Ясно е, че не мога да те убеждавам „за СЪВЕТСКА власт“. След толкоз години ППР, МЛФ, КПСС, БКП и набиване на канчето в стил МарксизЪм-ЛенинизЪм ти вече си достатъчно убеден в правотата на КомунизЪма.

  Понеже си тъпо парче ще ти го обясня по-бавно, та белким нещо ти влезе в тъпата СЪВЕТСКА кратуна.

  В Русия, във всичките й форми на съществуване – Империя, СССР или РФ, мразят умните хора. Те им пречат.

  И за това ги ползват само като „пожарникари“ – за да разрешават сериозните проблеми. И след като ги разрешат – айде пак на бунището. И така до появата на следващите големи проблеми.

  Накратко ще те „светна“ за основната идея за СЪВЕТСКАТА държава.

  В средата на 70-те години и най-дебелите кратуни в Кремъл осъзнават, че СЪВЕТСКАТА държава губи икономическата надпревара със Западните демокрации.

  Тогава, по традиция, дебелите кратуни поставят задача на умните да разрешат проблема.

  Именно тогава на някой от умните му хрумва гениалната идея (не се майтапя – наистина е гениална) СССР да мине в нелегалност – за 30-40 години, и после отново да излезе на бял свят, но в нов формат – СССР-2 (РФ).

  За целта са оформени 5 етапа:
  – Етап 1: от 1980 до 1990 г.
  Известен под името „Перестройка“ – прави се имитация на промяна на системата. В този етап основно се рекрутират кадри, които да реализират следващия етап 2.

  – Етап 2: 90-те години на 20 век.
  „Дават“ независимост на целия Източен блок и на някои от републиките на СССР. След това предварително подготвените кадри овладяват икономическите лостове, яхват белите коне и командват всичко – официално само в рамките на т.н. Руска Федерация. Неофициално – пак си е същото, но под прикрити “демократични” форми в страните от Източния блок.

  – Етап 3: 2000-2010.
  Силово възвръщане на територии от времето на СССР, но само в Азиатската част. Подкупване на максимален брой лидери от Западните демокрации чрез предлагане на евтина „нафта и газ“. В бившия „Източен блок“ неофициално пак са на същите места и вършат същото както по време на Студената война.

  – Етап 4: 2010-2020 г.
  Пробване търпението (и реакцията) на Запада след анексиране на територии в Европа (Крим). Поставяне в зависимост (колкото може повече) икономиките на Запада от природните ресурси на Русия. В бившия „Източен блок“ неофициално правят същото както в Етап 1,2 и 3.

  – Етап 5: 2021 – до когато могат.
  Официално излизане на бял свят на СССР-2. Възвръщане на териториите от времето на СССР в Европа и влиянието му в целия свят с цел „отново да стане водеща световна сила“.

  Запада дълго време си мислеше, че е победил в Студената война.

  Да, ама не.

  За Русия Студената война никога не е спирала. Руските агенти шетат по цял свят и работят по план-график.

  У нас в България влиянието на СССР-2 е огромно.

  ЗАЩОТО.

  – СССР-2 държи (НЕофициално разбира се) основните икономически лостове в държавата.

  – СССР-2 не допусна (пак НЕофициално) развиването на каквато и да било форма на демокрация.

  – СССР-2 държи (отново НЕофициално) всеки един БГ- парламент от 1990 г насам в енергиен капан (видяхме как ни спряха газа).

  – СССР-2 държи (пак НЕофициално) на щат огромен брой СЪВЕТСКИ хора по всички нива на целокупния обществено политически, икономически и социален живот у нас, и чрез тези свои кадри прокарва каквато си иска политика.

  В крайна сметка:

  – Народа е разединен и с промит мозък. Затова всеки се спасява по единично (емиграция на Запад примерно).

  – Историята ни е подменена и манипулирана жестоко.

  – Не се допуска създаването на единно АНТИ-РУСКО движение.

  Толкова за сега.

  След толкоз години служба в стил “Жеймс Бонд” мозъкът ти е атрофирал и едва ли ще може да побере повече информация.

  Само да знаеш, че след като си прочел този текст, вече имаш вкаран БЪГ в тъпата СЪВЕТСКА кратуна.

  И този БЪГ ще те тормози докато даваш „бойно дежурство“ като началник ТРОЛ смяна.

  И дори понякога ще те тормози преди да заспиш.

  Подобно на един виц за вътрешния глас:

  „Вътрешния глас на един доктор се обаждал понякога и му пречел да спи.

  – Не е редно един доктор да злоупотребява сексуално с пациентите си – казвал гласът.

  – Е какво толкова, и други колеги злоупотребяват сексуално с пациентите си – отвръщал доктора.

  – Е да, ама ти си ветеринар – отговарял вътрешния глас.“

  Аре, леки смени като началник ТРОЛ смяна.

  И умната.

 21. До Спартак
  Браво Спартак. Мисля,че Ви познах. Възхищавам се от Вас и Ви желая успех.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.