България е държава, в която заповедите на руското посолство стоят над българските и европейските закони

Както европейското, така българското правосъдие многократно оправдават изразяването на мнение върху (съветски) паметници в България. https://www.clubz.bg/129296-nezakonno_e_arestuvan_uchenikat_opital_da_napishe_save_ukraine_varhu_mocha

Въпреки многобройните съдебни решения, фандъковщината в София и в съответните й еквиваленти в страната продължават да се бори с всички сили и средства да не настъпи никаква промяна като бъдат настъпени по монументалния мазол съветски светини. Стига се  ( вкл. като харчи безотчетно средства на данъкоплатците) до абсурди в това старание. Фандъкова не знаела колко струва на общината специалната охрана на МОЧА, нито средствата за неговото специално осветяване.

Депутатът от ДБ Петър Славов, който зададе въпрос към Фандъкова, написа по този повод в социалните мрежи вчера следното:

Петър Славов

pastedGraphic.png

 Ама разбира се – #МОЧА как да знаят СДВР, колко струват на данъкоплатеца 2 патрулки да дежурят там и да “охраняват” монумента денонощно от народната любов??

pastedGraphic_1.png

 Особено, след като кметицата и идея си нямала, колко ни струва електричеството за целонощното му тържествено осветление (нямало сложен електромер) ?!

#Срам е това, госпожи и господа, т.е. – другарки и другари от общината и СДВР, срам и безхаберие!

pastedGraphic_2.png

 Но с Цецка Бачкова и Методи Андреев няма да оставим нещата така, защото София НЕ Е МаЦква и вие дължите отчетност пред българските граждани! “

Още по-голям по своя общонационален мащаб (беш)е абсурдът с признанието на вътрешния министър Бойко Рашков, че МВР ( със сигурност отдавна) е поело ангажимент към руското посолство да не допуска нелицеприятни за Русия изяви на съветските паметници, въпреки тяхната допустимост по българските закони. “Заслугата” на Рашков в това отношение е поне в това, че най-после потвърди тази очевидност, за която говоря и пиша от поне десетилетие насам.

Е, Рашков си отива, но приемствеността в спазването на този ангажимент едва ли ще бъде отменена, ако не дойде на власт българско правителство, за което българските и европейските закони да стоят над рашистките интереси. По-близък изглежда хоризонтът за такава промяна с отстраняването на Фандъкова от позицията й на квачка, защитаваща кукувичите съветски яйца, гледани като писани такива от българските курици ( “ Курица не птица, Болгария не заграница”) .

След малко повече от година софиянците ще имат възможност най-после да се освободят на редовни избори от закрилницата на лъжата за съветското ни освобождение. 

А дотогава можем да се учим от опита на страни като Чехия. Тя, за разлика от България, наистина е освобождавана ( преди да бъде поробена и от СССР) от червеноармейци, но въпреки това системно и все по-категорично отказва съветските монументи да пропагандират “руския свят” на чешка територия.

Прага се освободи от паметника на маршал Конев, “прославил” се със смазването на унгарското въстание през 1956 г. Сега чехите премахват и названието на улицата, носеща името на съветския маршал. https://www.idnes.cz/praha/zpravy/konevova-ulice-prejmenovani-zastupitelstvo-praha-3.A220621_203839_praha-zpravy_zuf

 

 

 

Интересно е, че преименуването на улицата, както и самото премахване на съветския паметник, се решава на нивото на пражкия район Номер 3. Не изисква нито санкцията на голямата община, нито на държавата. Местните власти са предоставили на жителите на конкретната улица възможността да гласуват, но на практика са били подкрепени да си свършат работата от огромно мълчаливо мнозинство. От 4983 регистрирани там лица в допитването са участвали само 944 души, 71% от които са били против преименуването.

Ако в България имаше превес усещането за справедливост и солидарност, трябваше тук да постъпим солидарно с Полша, за която главорезът Гурко е нарицателно за кървав руски окупатор, смазал Варшавското въстание за независимост от Русия броени години преди да бъде героизиран в България. Прославен е в София допълнително, въпреки бягството му от през лятото на 1877 г. от Стара Загора. Бяга от града и го изоставя на милостта на врага след като подмамва населението да го посреща без да се е подсигурил нито с разузнаване са наближаващата вражеска войска, ни с пехотна подкрепа за конницата си. Извършва престъпление, извършено от малодушие, поради самонадеяност и некомпетентност. В нормална държава предизвиканото от него опожаряване на цял град и гибелта на населението му би попаднало под ударите на военния съд и на съда на историята.

Вместо това нашите рашисти почетоха преди няколко години Гурко с нова паметна плоча в центъра на София ( където и без това гъмжи от знаци на руското влияние), защото един централен булевард в столицата ни им е малко.  Руските завоеватели си имат тук верни последователи, които не поставят под съмнение което и да било историческо внушение от полза на рашисткото влияние.

Русия не се спира пред нищо във фалшифицирането на историята. Това може да се види и от следното онагледяване на руското изнагляване – Калининград, бившият германски Кьонингсберг, който става част от СССР през 1945 година, е обявен днес в Русия за “ древен руски град”.

България, като завладян от рашизма балкански анклав, я чака същото, ако не оказва съпротива.

14 мнения за “България е държава, в която заповедите на руското посолство стоят над българските и европейските закони”

 1. Въпроса е къде е интелигенцията (съвестта на нацията)?
  Не им ли е ясна позицията на възрожденската интелигенция?
  Или има по-важни въпроси като апартамети и коли?

 2. Дежа вю!
  Как беше някога:
  1. Коалиционният партньор в управлението (ДПС) оттегля подкрепата си за правителството и то става де факто правителство на малцинството.
  2. Свален от поста е председателят на парламента (Стефан Савов).
  3. Започва унищожителна атака срещу правителството от новата широка опозиция и президента за т нар. “македонска афера”.
  4. Правителството е свалено.
  5. Управляващите издигат отново същия кандидат за премиер (Филип Димитров).
  6. Кандидатът за премиер на управляващите е отхвърлен от парламента.
  7. Избрано е Беровото правителство.
  8. Започва неконтролируемо и цинично управление на олигархията и се осъществява трансформация на най-видни крадци и клептомани, мутри и пладнешки разбойници в почтени бизнесмени, употребяващи Беровото правителство за своите користни и безнаказани цели.
  9. Правителство на Жан Виденов.
  10. Хипер-инфлация и мега-стагнация.

  Как е сега:

  1. Коалиционният партньор в уравлението (ИТН) оттегля подкрепата си за правителството и то става де факто правителство на малцинството.
  2. Свален от поста е председателят на парламента (Николай Минчев).
  3. Започва унищожителна атака срещу правителството от новата широка опозиция и президента за т.нар. “македонска сделка”.
  4. Правителството е свалено.
  5. Управляващите издигат отново същия кандидат за премиер (Кирил Петков).
  6. …
  7. …
  8. …
  9. …
  10. …

  Николай Слатински, Фейсбук

 3. Атлантически Съвет :
  Какво правят русофили с паравоенни униформи и предизвикателно поведение, които денонощно от близо два месеца стоят на М.О.Ч.А.?
  Носят и руски отличителни знаци.
  Пазели монумента на позора и националното ни унижение, да не би някой отново да го изрисува в знак на протест.
  ИМА ЛИ ДЪРЖАВА ТУК?

  https://www.facebook.com/BGATLANTIC/photos/a.212863469303559/1091270831462814/

 4. “Особено, след като кметицата и идея си нямала, колко ни струва електричеството за целонощното му тържествено осветление (нямало сложен електромер) ?!”

  Аналогичния паметник във Виена, построен на закупен от руснаците парцел, проектиран и изграден от руснаци и нямащ нищо общо с австрийска благодарност, никога не е получавал ток от общината, за да бъде осветен, и тъне в мрак от построяването си до днес!

 5. @Georgi Nikolov
  .
  .
  .

  11. Дойде Реформаторът Иван Костов, за да върне България на европейската карта.

 6. Особено силно препоръчвам да се препрочита отново и отново книгите на ВИКТОР СУВОРОВ!!!
  Той прекрасно е описал каква гнусна,примитивна ОРДА е краZZная армия по времето на Втората световна война, и до днес.
  ВИКТОР СУВОРОВ трябва да се чете много внимателно, макар и да нямам време за това, но помня, че той е описал подробно защо Zталин е прочиствал офицерите от армията преди Втората световна война, и въпреки това не е успял да я дисциплинира, и през цялата Втора световна война краZZная армия е била една дивашка ОРДА, в която полковите офицери са си имали “полеви жени” и “полкови жени” ,които са награждавали с бойни ордени,медали и награди за креватните им “бойни” заслуги!!!
  Ето това се е случвало през Втората световна война в сталинската ОРДА, въпреки предвоенното прочистване на армията от ССталин!!!
  И всеки може да си отговори каква пасмина е била и БНА, която е клонинг на ZZъветската армия!
  Всеки може да си обяси дали доскоро и върховното командване на БНА нямаше собствени полкови жени , и дали не ги награждаваше за креватните им заслуги!!!
  Долу реZZидентът!!!
  Долу ганЮ фатмашки!
  Долу новия фатмашки клонинг- ZтеVан янеVV!!!

 7. Долу ZZZР, долу Zталин, долу VVVVVладимирь туПин, долу раZZийская пидераZZия!
  Долу ВоZZраждение, долу коZZтадинь коZZтадиноVVV !!!
  Долу АБВ (агентоV большеVиZткого VоZZкресения)!!!
  Долу БВ(большеVиZткий воZZходь)!!!
  Долу БZZП!!!
  Долу ГЕРБ ( гаZZпромZZкий ердоганоглу роZZатомZZкий бандитостань)!!!
  Долу ДПZZ (доганZZкий пееVVVzZZкий свинекомбинать), мюсюлманьский ZZвинекомбинать!!!
  Долу мVVро, долу краZZo( vVаню) каракачанZкий!!!
  Долу vVмро- дпмне, долу миZкоVZки!
  Долу jУДБАсславиja, долу ЮгоZZлаVVия!

  После ще допиша и за селяндурско-еснавския и кланово-КОМУНАлния и фашисткия конZерVатиZм на бай ГанЮ!
  За бай ЕрдоганЮ!
  За бай ОрбанЮ!
  За бай ДоганЮ!
  За барба ZoрVаZ!
  Ще допълня и за БКсП( БольшеVиZтки КОМУНАлно-селяндурски Паразити) и за ОФ ( обикновени фашисти)!
  За консервативно-еснафския селяндурски фашисть – бай туПинЮ!
  За БайГания(BG)!!!
  …………..
  …………

 8. в деня на вота за недоверие МС прие да се публикуват всички плащания, които държавата е правила от 2006 г насам – разговор на Илиан Василев и Асен Василев в този контекст: КЪДЕ ОТИВА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2022 ГОДИНА? https://www.youtube.com/watch?v=uIfkXRbxphM

 9. @симпатизант/ка на ДСБ
  .
  .

  11. “Дойде Реформаторът Иван Костов, за да върне България на европейската карта” и да продаде Нефтохима на русия, защото можел да преработва само руски петрол,

 10. Димитре,посоченото от вас основание за продажбата дали е единствено,ако е вярно?Точността няма да ви навреди. Освен това тогавашната Русия на Елцин не е сегашната на Путлер.

 11. димитър 💙💛,
  Бългрия не е имала работеща икономика преди Костов, поне от 1985-та. с уникалните соц заводи по строени без всяка икономическа логика – България фалира 2 пъти преди Костов Екипът му се опита да продаде каквото може и да не затваря, поне тогава – това бяха над 70 фалирали предприятия – точно когато по виденовия списък затвориха рафинерията в Плевен изкараха хората на улиците – в цялата страна започнаха да вдигат барикади, а всяка сутрин новините почваха със съобщение, че руския танкер със суровина за Нефтохим е на път за Бургас – руснаците ни изнудваха, а ликвидацията на Нефтохим означаваше и загуба на работни места на 16 000 души.Нефтохим е продаден с помощта на международни консултанти и посредници – кандидати бяха Шел, Бритиш Петролиум и Лукойл, но първите две се отказаха заради голямата външна и вътрешна задлъжнялост , което правеше много скъпа неруската суровина – приватизация и руски собственик не са мръсни думички, ако се изпълняват приватизационните договори към държавата, което Нефтохим правеше до 2006 г. – предприятията, които правителството на Костов продаде имаха дългове от стотици милиони, които държавата освободи и пренасочи по други пера и при Костов икономиката ускори темповете си на растеж и това продължи и след него , но не попречи да пуснат лайнометите , защото точно тогава ДпС МАФИЯТА ЗАПОЧНА ДА ЗАВЛАДЯВА ДЪРЖАВАТА и пусна на терен борисов и слави, ген.бригадираспарухов опита номера, който ни направиха после и с пеевски – царя тръгна със закон за хазарта, кмета борисов взе да лъска МОЧА, а борисов1 започна с концесията на пристанище Росенец

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.