Бойко и Еди ( Рама), балкански сюжет за двама

Мутроподобните политици не са български патент на Балканите. Видя се от сюжета с албанския премиер Еди Рама. Първо се накара на България както и руски посланик не си е позволявал, за да реши часове по-късно, че всъщност сме адски приятелска страна, но само защото съществува неговият приятел Борисов, с когото се подиграваше също.

Не знам дали си спомняте онзи замазан от сервилните български медии брюкселски сюжет, когато на 17 февруари 2017 г. двуметровият Еди изскочи зад гърба на 120 килограмовия Бойко по време на импровизирано кулоарно интервю и изплаши страшно своя побратим по манталитет. Извадих от видеото стоп кадри, от които се вижда колко е доволен от инфантилната си шега Еди и колко наистина уплашено е приятелчето му Бойко. https://nova.bg/news/view/2020/02/17/278264/спецакция-мвр-и-прокуратурата-срещу-битовата-престъпност-в-чирпан 

 

 

 

 

Припомням и повтарям: нашите медии не можаха да скрият сценката с детинското поведение на Еди и големия страх на Бойко само защото интервюто се излъчваше на живо и нямаше как да бъде редактирано в угода на нашия уплашен “храбрец”. Но нямаше последици с дълбоко (безс)мислени коментари нито на постоянните телевизионни анализатори, нито рекция на нашето външно министерство, което нарече сега Еди Рама “ексцентричен” политик. Нямаше и обида от страна на жертвата на смешката – в техните смешновати среди тя явно е в реда на нещата като начин на общуване.

Деца(на природата), какво да ги правиш!

Сега двамата отново демонстрираха своя нисш балкански пилотаж. Единият ни наруга обобщаващо, а другият му се обадил по телефона да си проси комплименти в стил “брато, ако не бех аз, немаше да стане хубавата работата с ветото” ( което тъкмо нашичкият наложи на практика не само на Северна Македония, но и на Албания). 

Не е утеха да знаем, че и албанците си имат мутроподобен вожд ( води се социалист, както нашичкият се води от известно време антикомунист). Той обаче не бива да бъде оставен да рекламира своето подобие Бойко без една малка реплика. А именно: новият враг Номер едно на мутрата, какъвто е Кирил Петков, принуди хитреца от Банкя да се присъедини към искането за свалянето на собственоръчно наложеното от него вето. Твърдата позиция на Петков решението да бъде взето в Парламента доведе до “сензационния “ обрат. 

ГЕРБ отдавна бяха решили да подкрепят отмяната на ветото ( щом ДПС го искаше, иска ли питане какво са искали и от ГЕРБ!). Само че тарикатите от двойната коалиция ГЕРБ-ДПС се надяваха Петков да се докаже първо като “предател” пред патриотарите у нас с едно решение на Министерския съвет, а след това те да блеснат като спасители на зацапания от ветото на Методиевич образ на България пред съюзниците. Не им се получи играта. Наложи им се да я играят по правилата на врага Петков.

Еди от Тирана или не ги разбира тези централно балкански тарикатлъци, или просто не може да се въздържи да се изложи още веднъж, като похвали самия екзекутор (наложил ветото), че го вдигнал едва ли не лично. 

Толкова му трябваше  на нашичкия, за да се възгордее отново до небесата. И преди е заигравал с това, че над него е само Господ, но днес надмина себе си и в това отношение. Сложи се на мястото на Господ в поговорката “господ помага но в кошара на вкарва”. https://www.clubz.bg/129335-borisov_shte_podkrepi_byudzheta_da_izbiva_zabi_i_da_pomaga_na_radev

 

9 мнения за “Бойко и Еди ( Рама), балкански сюжет за двама”

 1. Ми то еди рама е нещо като нашия минеков. Само че нашия е с чин “скултор”, а оня – “художник”. За жалост, когато първите 7 години от живота си бил козарче и наркопласьорче, каквито и бради да си пускаш после, каквито и арманите и версачета да ти купува тати с номенклатурните връзки, простотията си остава вечно в теб.

 2. Боко и Рама – нихната мама!
  Освен това България била малка страна, затова не можела да си позволява резки движения спрямо рашата, макар че Асен Василев показа силен характер като каза,че няма да преговаряме с руснаците за газа,поради едностранното тяхно нарушение на договора, но го залаяха отвсякъде! Литва е още по-малка от България както по тритория, така и по население, но показа зъби на северните бушмени и сега те се чудят и маят как ще си поддържат ексклава калининград, а по-точно Кьонигсберг – родния град на великия Имануел Кант!

 3. Към Georgi Nikolov:

  Не е по темата, но от вчера нямам интернет на мястото, на което се намирам. Има някакъв срив на клетката.Не знам защо такъв проблем не може да бъде оправен бързо. Пиша сега при съседи, абонати на друга компания.

 4. Това, че нямате интернет, господин Инджев се дължи най-вероятно на Вашата firewall защита, kоято автоматично не Ви позволява да ползвате Интернет след като сте се опитали да включите някои линкове (предимно руски). Това, защото вероятно ги причислява, или са заразени с проникващи елементи. Същото аз го установих когато се помъчих да отворя, както във Вашият блог, така и във Фрогнюз някои руски линкове (там имаше нещо интересно за Путин). Единствената защита е да предизвикате „Internetzugriff erlauben“ чрез Гугъл, след което повече да не се мъчите да ги отваряте! Сега това спазвам при руски посещения, дори и те да са на дисиденти.

 5. Към:

  В случая има авария, наистина. И телефоните са отрязани на мястото, където се намирам.

 6. На Путин очевидно (дори в лоясалите очички на хрантутниците му) съвсем му е спукана (спутана, спуткана) работата, щом най-верните петоколонници му скършиха хатъра за Македония, ако че лани прокопаха територията за Турския му поток. Сега очаквам Борисов да се изока “А бре, маскари, защо не врътнете кранчето на транзит? Аз нали затова хитро нахлузих тази газова примка на шията му?”.
  Ако някой каже, че ако Путин можеше да заповяда на Борисов да спре Македония, щеше да го направи още за НАТО (което му е по-важно), ще отговоря с въпроса, а какво логично направи Путин досега?

 7. Доколкото съм запознат с албанците и косоварите( живял съм и съм работил и на двете места),те отлично знаят, че с македонците имаме общ исторически корен и са ми казвали в прав текст-вземете си вашата част от Македония, и ние ще си вземем нашата.Еди Рама знае отлично за общото минало на българи и “македонци” и затова коментара му беше “българска работа”, в който коментар е много точно изразен точно този общ корен.Не знам какви специалисти работят във външното ни министерство та не успяха да разкодират този укор към нас и братята ни македонци тъй като спираме и Албания за започване на преговорите за ЕС.На всички български коментатори мога да кажа следното-и албанците,и косоварите не се обичат поради същите причини както ние с македонците -живяли сме разделени дълги години в противникови държави и докато югославяните можеха да работят на Запад и да са сравнително богати и свободни,то ние, а пък албанците още повече, сме живяли зад желязната завеса и ние само гледахме сръбска телевизия и слушахме сръбско,a албанците са били с обърнати антени съм Италия за италианска телевизия.Като се знаем какви завистливи сме балканските нации и на базата на разликата в материалната и духовна сфера между югославските( български “македонци”и албански “косовари”) нации от една страна и ние и албанците от другата страна ясно става и омразата помежду ни.Но хората в Косово и Албания преодоляват последиците от войната и пещерния албански комунизъм с бързи крачки и са далече преди нас в мисленето си,а оттам и в действията си.Малък пример- Украйна не е признала Косово за държава,но сега косоварите помагат на украинците във войната им с Путин.Казаха ми така- ние сме уморени от война и искаме само мир за да живеем по-свободно и по-богато.А къде сме ние с нашето пропутинско мислене- даже не смеем да си признаем,че изнасяме оръжие за Полша,а тя на кого го дава?Въобще деленето на народа ни на противопоставящи се лагери( за да ни владеят по -лесно мафиотите) не ни помага да живеем и ние в по-свободно,по-богато и по-справедливо общество, язък за надписа на Народното събрание!

 8. Цветан Гешев, отлично представен анализ!
  Показвате нещата точно каквито са, през призмата на балканщината, комунизацията и политическата поквара, получена от комунизма. Т.е. пренесена от Русия!
  Не е зле, някои да се замислят и да проумеят от къде и защо така се получават нещата. Исторически факти, но за съжаление повлияни от близката ни омърсена история.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.