Ракетите му може да свършат, но чудесата му се множат

  Путлер постигна немислими преди 24 февруари международни резултати.

Сплоти ЕС и НАТО ( поотделно и помежду им).

Отвори вратата на Украйна и Молдова за преговори с ЕС – същата, която затръшна в края на 2013 г. за Украйна чрез своя президентски прислужник в Киев Янукович, предизвиквайки протестите и майдана и поредицата от събития, сред които и обосноваването на агресията от 24 февруари.

Ускори узряването на Швеция и Финландия за присъединяване към НАТО и превърна Украйна в де факто натовски съюзник, превъоръжаващ се по натовските стандарти с темпове, невиждани в никоя друга държава, кандидатствала за алианса.

Консолидира вътрешно украинците без оглед на това дали говорят руски или украински и ги мотивира да извършат най-радикалната десъветизация на територията на бившите съветски колонии.

Обедини в “плаващо мнозинство” дори силно скараните помежду им български партии, които гласуваха по въпроса за началото на преговорите на Северна Македония за членство в ЕС и провалиха плановете му за увековечаване на раздорите в югоизточния евроатлантически фронт.

Предизвика вълна от изтрезняване от рашисткия махмурлук по света в диапазона от чешкия президент Земан и германския му колега Щайнмаейр, през световни кинозвезди ( Жерар Депардьо) та чак до отлива на путлеристите у нас от предишните 50-60 на до около 20 процента от населението.

Постави началото на националноосвободителното движение на европейските народи от петролно-газовата му примка.

Превърна във врагове съюзниците си от времето на Втората световна война, които спасиха СССР с огромните си доставки на оръжие, горива, лекарства, храни, съставни части за военната индустрия ( като производството на танкове) и т.н. 

Принуди дори Китай да открои отношенията си със Запад като приоритетни въпреки приказките за “дружбата” с Русия, която заема едва 2 процента от търговията на Поднебесната. От април до май китайската търговия с държавите от Тихоокеанския район е възлизала на 275 млрд $, с ЕС на 258 млрд, със САЩ на 232 млрд, а с Русия – 51 млрд. Стана ясно на всички, че Китай няма да си заколи златната западна кокошка заради проскубаните 2 процента от търговията с Русия. 

Изобщо се видя, че “щастливото число” на двойкаджията Путлер е 2: “втората” армия в света” ( унизена от 22-рата, за каквато се смяташе украинската преди 24 февруари) , (по-малко от) два процента дял на руската икономика от световния БВП и едва 2 на сто от китайската търговия.

Има обаче и две огромни злодейства, които Путлер постигна. Те няма как могат да бъдат сложени в графата с добрите новини, споменати по-горе.

Едното голямо злодейство, видимо от всички нормално мислещи хора по света, е разрушаването на на най-голямата европейска държава и на приетия след Втората световна война международен ред. Вдъхнови своите потенциални следовници на попрището на милитаризацията и безогледната употреба на военна сила.

Скритият ( засега) ефект от злодеянието му е в отприщването на надпреварата на ядреното въоръжаване. Путлер показа нагледно, че когато притежаваш ядрено оръжие можеш да шантажираш и да се налагаш, без да се опасяваш, че ще те усмирят, колкото и да те превъзхождат по своя потенциал в областта на конвенционалните въоръжения.

Иначе казано, Путлер върна манталитетно света на изходната му точка преди двете световни войни, но в още по-опасен вариант заради атомния аспект от заплахата за световния мир. И понеже това му е малко,  непрекъснато бълнува за нови и нови оръжия “чудо”. Досущ като Хитлер пред лицето на военната му катастрофа.    

Едно такова “чудо” стана ветеранът от съветската инвазия в Афганистан генерал майор Павел, назначен от Путлер за нов командващ руските войски в Източна Украйна. Живо олицетворение е чрез живо тегло на путлеристкия дефицит на нормалност в и без това ненормалната му война в Украйна. 

14 мнения за “Ракетите му може да свършат, но чудесата му се множат”

 1. Като гледам този генерал майор Павел за облеклото му са отишли не по-малко от три офицерски палатки, а пък за обувките да не говорим (черни плетени китайски, които може и на анцуг и на дънки да ги носи).

 2. Ако стенограмата дето са я пуснали FrogNews е вярна с оригинала, още нищо не сме видели от Путин. Човекът е паднал жертва на собствената си пропаганда, което е много, много лоша новина. (тоест това, което празнуваме сега е пирова победа).

 3. …. в огледалния свят ПО СВЕТА И У НАС:
  Даниел Митов за Борисов: Нашият Пласидо Доминго от Банкя!
  Пласидо Доминго от Банкя: Как да си оставя моето отроче – ГЕРБ?

 4. от интервю за DW https://bit.ly/3ynfG7P
  Христо Иванов: … Със сигурност от първостепенен интерес за Москва е гласовете, които заявяват евроатлантическа ориентация в този парламент, да не могат да се структурират в устойчива и резултатна политическа линия. Със сигурност от първостепенен интерес за Москва е тласкането на България към нови избори, в които популистки фашизоидни субекти да получат много по-голяма роля и да се превърнат, ако не в управляващ, то в блокиращ фактор. Със сигурност за тях е важно да няма ефективна борба с корупцията и оздравяване на институциите, както и да се предотврати скъсването ни с енергийната зависимост … Ние не можем да отблъснем руските хибридни атаки, ако най-напред не се справим с корупцията. Корупцията е първостепенна заплаха за сигурността ни … Изкуството във вътрешната политика ще бъде изкуство на съгласието… да намираме начин да си говорим и така да отстояваме принципите си. Става дума за нов политически език, който тепърва ще трябва да учим … когато става дума за национална сигурност, евроатлантическа ориентация, съдебна реформа, ще търсим взаимодействие с опозицията. А за да няма връщане към корупционни модели на управление, ГЕРБ и ДПС трябва да бъдат държани извън изпълнителната власт – това беше формулата, която ИТН безотговорно счупиха … ако искаме да изградим някакъв устойчив вектор на развитие, той може да бъде само ясно демократичен, прозападен и насочен към върховенството на закона. Очевидно е, че липсва рецепта как да стане това и ще трябват трудни усилия. Но алтернатива няма… И ние, и Украйна сме част от една много по-мащабна фронтова линия на противопоставяне срещу досегашния модел на международни отношения в опит за реставрация на Русия като глобална империя, налагаща алтернативна посока на развитие в Източна Европа. На първия етап може да е достатъчно ние да си стоим в ЕС и НАТО, но да бъдем приведени в състояние на все по-голяма невменяемост, така че важни решения в тези формати да бъдат силно затруднени или дори блокирани … Това е много по-лесно от инсталирането на открито пропутински режим.

 5. Все пак станахме за срам пред света!
  Това се вижда дори в сравнение с КЛАНовата “демокрация” в Албания, и с коминтерновVVzZката КОМУНАлно-племенна(народностна) “демокрация” в БЮРМ!!!!
  СРАМ ! ПОЗОР!
  Заради байгаЮвщината изоставаме от албанските кланове и северно македонските племена!!!!
  Но няма какво да се учудваме ,след като за първи дипломат беше назначена реZZиденската писарушка ганЮчовска, фатмашката писарка предложена с протекцията на реZZидентът от ганЮвските консервативни певачи от ИТН!!!
  Долу фаттмашко-ганЮвския реZZидент!!!
  Така е, това може да се очаква след 15-20 години във властта на ганЮвските “консерватори” от ГЕРБ и ХЛЕБералите от ДПZZ, и след тях ни заля цял потоп от разни консервативни ганЮвци , като се започне от ганЮвските “конституционни” съдии , следват ганЮвските избирателни “професори”, и се стигне до ганЮвските певачи на балканска консервативна чалга от ИТН!
  Също е положението, като по времето фашистката традиционно-консервативна ганЮвизация при Мусолини и Хитлер!
  Да не говорим и за большевишките фашисти, като Сталин!
  И сега започваме да се осъзнаваме , ганЮвизацията в Европа, от Полша, през хунския бай ОрбанЮ, през чешкия бай ZZZемаЮ, през френските , италианските и немските клонинги на ганЮвския путлеризъм, и се стигне до албионския бай ДжонсанЮ, или бай ТръмпанЮ!!!

  Долу большевиZките фашисти от КПZZ, долу КГБ/ФZZZБ, долу коминтерновския клонинг БКП/БZZП!
  Долу фатмашките чекистки ченгесари от КДZZ/ДZZ, долу УБО/НZZО, долу румно!!!
  Долу политкомисарската БНА и каZZионната милиZZия!

  Долу целия ганЮвски ХЛЕБерално-конZерVативен большеVиZки VVVашиZZZъм!

 6. Този генерал мутант е радост за окото на всички русофили.
  Сигурен съм, че българските русофили повече биха се зарадвали на друг мутант – 150 килограмова руска стюардеса.

 7. Алексей Арестович: Война вступила в новую фазу, фазу ракетного террора” … отклонение ракет типа Х-22, которыми стреляет Россия по украинским мирным городам составляет 600 метров – такую растянутую ракетную “Бучу” … “демонстрация силы” оккупантов, их попытка создать иллюзию тотального военного превосходства … это реакция России на то, что она считает “ужесточением позиции Запада” . Они идиоты – пытались нас напугать, но удары по Киеву, где находится 50 посольств и множество иностранных журналистов – ускоряет принятие Западом решений в поддержку Украины и против России

 8. Тази сутрин се видя “независимостта” на националните медии! След 8 часа и в трите бяха поканили гербаджии!

 9. Ракетите му вършеят, а чудесата му се множат: мутрофанова ни приZовава да му пуснем стотинка – преброяването Zaпочва …

 10. интересно ми е, ако взема един русофилистик за яката и го попитам за чий дявол неговите кумири треснаха тежка ракета, разбира се, че ВИСОКОТОЧНА, върху търговски център, пълен с хора, какво ще ми отговори! за да загинат повечко украинци наведнъж? ОК, става. те тази война затова я водят. но дали някъде из бозаджийската пяна в мозъка на русофилистика може да се роди верната мисъл, че такова масово убийство, всъщност носи на украинците все по-модерни, все по-бързо доставяни и все по-унищожителни въоръжения ? казано иначе – теоретично възможно ли е русофилистикът да съзре колко ТЪПИ са генералите и царя на орките? интересно ми е…

 11. Гледах директно и в подробности “въртележката” от консултации на пРезидента Радев с политическите партии за даване на мандат за правителство, консултации, които очевадно започнаха да наподобяват
  (направо copy-paste) срещите на Путин с министрите му, на които джуджето периодично демонстрира пред камерите, че само той “КАРА ВЛАКА”, “респектира” нещастниците по най- просташки начин като ги навиква и ги унижава пред медиите. Незабравима “класика” ще си остане гледката на паникьосания Нарышкин, когото Путин със заплашителен глас принуди да повтаря пред камерите, като папагал, думите си няколко пъти, докато накрая заприлича на идиот) .

  https://www.youtube.com/watch?v=YdUxcz4o0u4

  Сякаш забрави клепоухият ни шапкар, че за разлика от кумира си Путин, неговите пълномощия по конституция в една парламентарна република са крайно ОГРАНИЧЕНИ до предимно церемониални и не включват публично назидаване, командорене и надзор на дейността на правителството, излъчено от най-висшия орган в държавата- Българския парламент !
  Много навреме започна дискусията за отмяна на институцията “служебно правителство”, което дава на пРезидента ВРЕМЕННИ пъномощия да назначава служебно правителство по свой русофилски (т.е. антибългарски) избор и мисля, че е налице възможността проевропейските и проатлантически партии в Българския парламент да започнат да действат отговорно, държавнически, като РЕАЛИЗИРАТ тази възможност, за която очевидно ИМАТ и необходимото мнозинство!
  Опасно и вредно е за държавата в тази рискова муждународна ситуация да се чака края на президентския мандат, защото вече стана очевидно за всички по света и у нас, че за да бъде избран, Клепоухият шапкар е обещал на покровителя си завой към руския Мордор в замяна на съдействие за показен, по-скоро театрален “успех” срещу корупцията на държавно и местно ниво.
  Има достатъчно натрупани доказателства ( като саботиране на защитата и националната сигурност на България с опити за възпрепятстване на разполагането на международни натовски сили на българска територия след началото на войната на Русия срещу Украйна, възпрепятстване на предоставянето на оръжие за Украйна, позицията му срещу санкциите за Русия на международни форуми и саботиране на усилията на правителството за отвоюване на енергийна независимост на страната, антиевропейската му позиция за Македония в абсолютен синхрон с геостратегическите интереси на Русия и срещу българския национален интерес и т.н. Ето и днес руският резидент, легендиран като български президент, заминавал за Мадрид и там да ни излага и да компрометира България като надежден съюзник в Алианса!) т.е.има достатъчно доказателства за задействане на чл. 103, ал.1 от Констиуцията на РБ за държавна измяна както и чл. 98 – 103 НК за шпионство и престъпления против държавната тайна по чл. 357 и сл. НК за СПЕШНО задвижване на процудурата ИМПИЙЧМЪНТ на действащия НЕбългарски пРезидент.!
  Импийчмънт за крепостния слуга на Путин, за сенилния клепоух сляндур !

 12. Имам чувството, че западното птивидно мълчание при отношенията Украйна-Русия е изчакващо ракетното им зареждне, както и овладяването на пристигналата в Украйна модерна военна техника за да бъдат те дислоцирани.
  Тогава на едно по-сериозно действие или изцепка от страна на дебелака или на Путин, ще бъде даден масиран и повсеместен унищожителен удар на огневите им точки в украинската част на завладяните зони. С това ще им се покаже, какво би могло да последва и на руската територия, така че да си обират Овреме железата и да се скатават в руските граници. На ядрен или химически удар, както и такива от белеруски или руски позиции отговорът ще бъде съответен и ще им се случи подобното.
  Нещата вървят на там, защото западните военни стратези знаят, че украинската жива сила и военните им средства не са безкрайни, а както беше заявено, подкрепата на Украйна ще бъде давана до нейната окончателна победа.

 13. Мисля, че след демонстративните хвалби за партийното шоу на Чалгаря и Шимпанзето Тошко пред медиите, марионетката – путинист ще даде мандат за правителство на партията -пародия ИТН!
  Не мога да се примиря и с кощунството гвардейци да стоят 365 дни в годината на почетна стража пред марионетното президентство, а само 24 часа пред паметника на Апостола Левски!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.