Днешният Каулбарс заплашва Русия отново да скъса отношенията с България

 

Русия заплаши България със скъсване на дипломатическите отношения за втори път в междудържавната ни история. Първият път е заради Съединението на България. Руският император Александър III се вбесява, че българите се обединяват сами без неговото разрешение и най-вече в нарушение на решенията на Берлинския конгрес, който предвижда разединение, а не обединение на българите, под което Русия се подписва солидарно с европейските сили в отсъствието на какъвто и да е било български участник в делбата на българските земи.

Александър III къса пагоните на българския Княз Александър I като офицер от руската армия. Наказва го ( за потрес на монархическа Европа по онова време), че е подкрепил българското Съединение. Нарежда на руските офицери да изоставят България на милостта на Султана, когото подстрекава да нахлуе и да си вземе Източна Румелия, която му се полага по документи, подписани и от Русия в Берлин през юли 1878 г.

Сега Русия плаши за втори път след 1885 г. да къса с България. Защото на офицерите от руските шпионски служби е наредено да напуснат България. 

Ултиматумът е депозиран в София от днешния еквивалент на руския императорски пратеник генерал Каулбарс, какъвто е облечената в мундир Митрофанова. 

Каулбарс в крайна сметка е принуден да се махне от България заради провала му да принуди младата българска държава да приеме руския диктат.

НА СНИМКИТЕ: Митрофанова, еквивалента на императорския наместник Каулбарс, провалил се в мисията да покори българите, марширува в центъра на София

 

Интригата в този паралел е дали Митрофанова ще последва съдбата му и то в най-скоро време.  

Разликата между 19-тия и днешния 21 век е в това, че България вече не е сама под натиска на руския ботуш. В отчаянието си да потърси някаква почва, върху която да стъпи ( на шията на България), Митрофанова отново се хваща за историята. Този път прави нещо невиждано и нечувано от българските рашисти, които не искат и да чуят този исторически факт: припомня, че царство България и СССР са поддържали дипломатически отношения през “Великата отечествена война”. Още “по-велико” е, че нарича в скоби тази война с истинското й име, избягвано от Руската пропаганда: Втората световна война ( превърнала се в “отечествена” за подстрекателя Сталин след като Хитлер го изпреварва и го напада пръв).

Що за основание е имал СССР да окупира България, която е поддържала дипломатически отношения със СССР, трябва да се запитат дори и болните от рашизъм нашенци сега. На тях Митрофанова подхвърля своята благодарност, че продължават да поддържат паметниците, издигнати в прослава на тази окупация. Приоритет на съвет…руската политика в наши дни!

 

Колко ли ще да са отчаяни в Москва от своя провал на българския фронт щом се хващат за неудобни за империята исторически истини, за да обосноват и изкопчат нещо като дипломатическа победа, подобна на онази, която си въобразяваха, че ще постигнат с военна сила в Украйна?

34 мнения за “Днешният Каулбарс заплашва Русия отново да скъса отношенията с България”

 1. Е, ха дано ги скъсаме най-сетне тези “дипломатически” отношения!

  Откога ги чакаме товарищите да се направят на обидени и да изнесат всичките си видове политкомисарски задници (явни и под прикритие),

  И ако може да си вземат “петоколонниците” под мишница и да им покажат що е “Майка Русия”.

  Ама доброволно нещат.

  Където е стъпил РУСКИ ботуш, доброволно никой товаришь не си тръгва.

  Само доброзорлен.

 2. https://www.youtube.com/watch?v=cFzSBcCsszs&t=379s
  AlternativataBG – след 35 мин Илиян Василев за практиките на руските дипломати на Балканите, за нашите служби , руски слугинаж на най-високо ниво и кратко интервю с Владимир Милов за личното оръжие на Путин Газпром …

 3. Де тоя късмет руският Мордор да скъса дипломатически отношения с България. Когато това се е случвало българите сме били най-добре! (С изключение на рублофилите!)

 4. който си няма мордорски паметници, ще е лишен от радостта , която ни е в кърпа вързана на нас – когато и да бъде, но ще бъде БЪЛГАРСКАТА ГОЛЯМА РАДОСТ – разрушаващите взривове + ИЛЮМИНАЦИИТЕ в местата, където са стърчали тези паметници!!!!
  разбирам, да бяха паметници за нещо РЕАЛНО, а това са ОКАМЕНЕНИ ЛЪЖИ, НАГЛОСТ И ПРИМИТИВИЗЪМ – това олицетворяват без нито едно изключение!
  да ви напомням ли паметника в двора на църквата в радомир, КРАЙ КОЙТО 45 години нашите безмозъчни кАмунисти + гостите от руското посолство, същите шпиони както и днес, ТЪРЖЕСТВЕНО ПРИЕМАХА ДЕЦАТА НА ГРАДА В ПИОНЕРСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ? ВСЯКА ГОДИНА! – около паметника на “загиналия у нас съветски войник”.
  когато ссср се срути през 1990г , в радомир бързо-бързо извадиха от чекмеджето документите на СЪВЕТСКАТА ОКУПАЦИОННА АРМИЯ / тя е била в българия 1944- 1947 г./, в които черно на бяло беше написано, че погребания до църквата съветски войник е РАЗСТРЕЛЯН ОТ СЪВЕТСКАТА ВОЕННА КОМЕНДАТУРА ЗА МАРОДЕРСТВО, ИЗНАСИЛВАНЕ НА БЪЛГАРКА И УБИЙСТВОТО НА СЪПРУГА И. нямал е право на погребение в гробище с тази си присъда, но местната килимявка ,съчетаваща вярата в бога с влюбеност в сталин, е погребал трупа на убиеца от ссср по своя инициатива и то до църквата. коя ПИПКА изпи мозъците на хората в радомир, та за три дни забравиха ИСТИНАТА? / пипка е нещо като кокоша чума, която в миналото е правела бели, като сегашния ковид-19 за хората /

 5. Атлантически съвет на България

  Митрофанова, такива ултиматуми може да си позволяват да отправят само вашите колеги-посланици, акредитирани в някоя от “приятелските” ви държави като Сирия, Северна Корея, Еритрея или Венецуела, които подкрепят войната, която вашата Руска федерация започна срещу целия цивилизован свят, на практика. Правителството ви в Москва обяви България за неприятелска страна и действа срещу България като към вражеска държава. Вашата путинска власт не изпълнява договорите си за доставка на газ, а вашите подчинени служители в посолството работят не за развитие на двустранните ни отношения на равноправна основа, а срещу българските национални интереси.

  Това вече е нетърпимо!

  Затова, щом сте решили да затворите мисията си в България – направете го още утре. В 12:00 часа. Така скъсахте дипломатически отношения с Княжество България през ноември 1886 г., след като превратът, който вашето правителство организира в София, не успя. А превратаджиите бяха съдени, някои разстреляни, а тези които имаха и руско поданство, успяха да се спасят или да избягат. Десет години Княжество България не поддържаше дипломатически отношения с вашата Руска империя и тогава в страната ни започва истински бурен растеж на стопанството ни. И България се превърна в европейска държава, откъсвайки се от руските окови.

  Така ще стане и сега

  И не ни говорете за времето на Втората световна война, когато не сте скъсали дипломатически отношения. Това не пречеше на вашата страна, тогава наричаща се Съветски съюз, да обяви война на България през 1944 г. и да я окупира, слагайки на власт престъпната комунистическа партия, която днес се нарича БСП. Дипломатическите ни отношения през Втората световна война не ви спряха да извършвате неприятелски действия срещу Царство България, да пращате тук терористи с подводници и парашути и да въоръжавате терористични групи, които да убиват българи. По ваша, съветска заповед. Затова – грабвайте чемоданите, вокзал и Москва!

  Не ни трябвате тук

  Когато вашата държава стане отново нормална, когато престане да воюва срещу съседите си, да убива хора, не само във вашата страна, но и по целия свят, тогава ще може да разговаряте с българското правителство за възобновяване отново на дипломатическите ни отношения. Днес вашата държава е престъпна, терористична държава, която води ужасна хибридна война срещу нашето Отечество – България. Вие представлявате правителството на една вражеска към България държава. Затова – на добър път и не се връщайте, докато не покажете, че сте осъзнали какви престъпления извършихте и не помолите за прошка Украйна, България и целия цивилизован свят.

  П.П. Ключа на посолството можете да оставите на нас. Ние ще го предадем на истинските руски патриоти, които избягаха от вашата държава и намериха закрила в Свободна Европейска България. Те ще пазят имуществото на вашата държава и ще го предадат на следващото демократично и цивилизовано правителство на вашата държава, която може тогава да не се казва Руска федерация, а само Московска република или просто Московия.

 6. Трябява повече общественици да излезнат в подкрепа на КП най-малкото да не се чувства сам.
  Не трябва да отстъпва и на сантиметър.

 7. Ако скъсат “пагоните” и на К.Петков, значи няма надежда да се отървем скоро от рашизма!

 8. Възмутени граждани: Защо руското знаме се вее над Черноморец?

  Възмутени граждани изпратиха снимка от град Черноморец, на която се вижда флагът на Руската федерация да се развява до българския, който е на поне половин метър по долу. Националните знамена на двете държави са издигнати в квартала, където летуват руските туристи в курортното градче. Хората питат защо флагът на държава, която в момента води несправедлива война в Украйна, прогонва стотици невинни хора от домовете им, отнема живота на майка с деца, се вее в българския курорт Черноморец и настояват то да бъде свалено.

  https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/11925843

 9. Така се прави..

  Позицията на БОЕЦ:

  Изразяваме своята пълна подкрепа за действията на правителството на Кирил Петков за отстраняването на 70 руски дипломати, уличени в шпионаж.
  БОЕЦ сме принципни и безпощадно критични при грешки, но в случая правителството заслужава нашата подкрепа срещу руската агресия. Днес БОЕЦ внесохме и гражданска нота до руското посолство и обявихме посланик Митрофанова за персона нон грата.
  Знаем, че Кремъл има множество марионетки у нас с огромен политически, финансов и икономически ресурс и са способни на всякакви действия, включително да хвърлят страната в хаос и граждански размирици.
  Моменти като този са тест за европейския път и бъдеще на България. И тест за всеки гражданин, политик и партия за това дали се водят от националните интереси на страната или слугуват на Путин и Кремъл.
  Действията на Москва са пряка намеса във вътрешните работи на България. Изявленията и нотата на посланик Митрофанова са агресивен вражески акт, граничещ с обявяването на „военна операция“ и българското правителство не трябва да отстъпва под този натиск. Следващата стъпка е изгонването на Митрофанова.
  Пълна подкрепа от БОЕЦ за действията на правителството.
  С призив към всички граждани за солидарност в отстояването на суверенитета и независимостта на България. Скъсване на една десетилетна черна зависимост. Демокрацията и свободата срещу диктатурата и войната – това е битката.
  30.06.2022 г.

  Георги Георгиев – БОЕЦ

  https://www.boec-bg.com/archives/5885

 10. Стриимът на Асен Генов от преди малко:
  https://www.youtube.com/watch?v=9g_PAiUoadg
  е много по темата. Черните пушеци лятно време над руското посолство от вчера говорят за горене на документи, преди напускане, а не за обявяване на Мутрофанова за папеса, според мен.
  Надявам се, да ви видя в Контракоментар, ако Генов ви покани, както обеща в стриима.

 11. ДО: ПОСОЛСТВОТО НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ

  ЕЛЕОНОРА ВАЛЕНТИНОВНА МИТРОФАНОВА – ИЗВЪНРЕДЕН И ПЪЛНОМОЩЕН ПОСЛАНИК НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ

  ГРАЖДАНСКА НОТА

  ОТ

  ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”

  ЕИК 176949776, с адрес: гр. Видин к-с ”Панония” блок 4 вх.З ап. 157 тел. 0899591399 представлявано от Георги Георгиев

  Г-ЖО МИТРОФАНОВА,

  Сдружение „БОЕЦ”, като представители на гражданското общество в България, Ви обявяваме за персона нон грата и изискваме от вас в срок до 24.00 ч. на 03.07.2022 г. да напуснете територията на Република България. Вашето нагло поведение и цинични изказвания, съдържащи обиди спрямо българският народ и държава, нямат нищо общо с дипломацията.

  Българските граждани категорично осъдихме военната агресия на Русия над Украйна. Считаме войната и действията на Русия в Украйна за геноцид, а президента Путин за диктатор и военнопрестъпник. Вие, г-жо Митрофанова, се явявате проводник на осъдената от световната общност имперска политика на Русия, която не зачита демокрацията, суверенитета и човешките права и нямате място в една демократична, европейска държава.

  Българското правителство обяви 70 дипломати и служители на руското посолство в България за експулсиране заради шпионски действия срещу интересите на България несъвместими с дипломатическата дейност. Сдружение „БОЕЦ” настояваме за бърз, асиметричен отговор и реакция от президента Путин, като разпореди да бъдат спрени и доставките на нефт за България. В резултат очакваме оздравителна диверсификация. Както и прекратяване на дългогодишните престъпни финансови схеми на ЛУКОЙЛ с доставките на руски нефт, които ощетяват с милиарди всяка година българската държава. Очакваме и бързо поевтиняване на цените на горивата в страната, но българският народ е корав и ще се справим. Както се справихме и след незаконосъобразното спиране на доставките на газ от страна на Русия.

  30.06.2022 г. Георги Георгиев – Председател на УС на ГД „БОЕЦ”

  Очакваме бърз отговор и реакция.

  https://www.boec-bg.com/archives/5874

 12. Банкянското тулупче се било появило изненадващо на празнеството по случай 4 юли в американското посолство. Струва ми се, че хитрото политическо животно е обърнало палачинката след като гръм от ясно небе гласува за вдигането на македонското вето преди седмица а от тогава насам взе да говори за евроатлантическа коалиция. Явно му е било обяснено на него и на оня от сараите че путин отива на х.. и е време да спрат да залагат на куция кон. Може и да греша… ще видим…

 13. Най-съдържателният коментар по темата, да ме прощавате за егоистичната ми самонадеяност е в тази песен, която очевидно хората знаят добре:

 14. Еййй тъкмо ще бутнем всички мочки и ще освободим Камчия. Поморие пак ще е Българско. Рашиските джуджета ги чака разгром във всички държави. Според грузинската баба Ванга, дори Космоса ще се обърне срещу тях и ще ги разцепи на парчета. Другаря бойко да си хвърли рашистките медали, че жална му майка. Смешник!

 15. Кирил Петков излезе най-смелият човек, от десетилития у нас. Доректно посочи кое е злото тук и тръгна с реални действия срещу него. Каквото и да стане, тази крачка, е сравнима с вдигането на някое първите български въстания, под турско. И да не успее, напълно или хич, ще последва друго. Виждам доста голяма промяна и в медии и в изказващи се в тях, по този въпрос, а и коментари на хора от социалните мрежи. Доскоро всеки щеше да е тотално анатемосван, от такива мнения. Злото прави всичко по силите си, за да потуши бунта ни и нещата не стават така лесно, както ни се иска и както трябва, но искрата е запалена. Само напред, докато станем като Полша в това отношение!

 16. Не виждам , защо все още мутофаноVVVна не е изгонена, а ве гонят само 70 шпиона???
  На всички е известно, че има прекалено много шпиони на раZZия в НРБ!
  Дори някакъв си чалгарски троянски пропагандист , като балабанов знае от няколко месеца , че Петков трябва да изгони стотина руски шпиони, и да въведе паритет на дипломатите с раZZия!
  И щом като той знае, то какво остава за реZZидентът и кУрнела, които ползват секретна информация от 10-15 години!
  Те са знаели за многото руски шпиони отдавна , но не са предприели никакви действия, а точно обратното, те са ги прикривали, и така са извършват предателство, през последните 10-20 години, заедно с агенть Буда, агенть Гоцье и другите путински ятаци.
  Така че реZZидентът и кУрнела не трябва да се правят на изненадани , защото всичко са знаели!

  Чехия също изгони много шпиони!

  Така че трябва да се махне МОЧА, да се даде оръжие на Украйна и да се изгони мутофаноVVVна!

  Оставка!

 17. Военният министър Заков се оказва приятна изненада.
  Неприятното е обаче че се гласят да жертват КП.
  Това ще бъде свообразна капитулация и ще налее вода във воденицата на жената с чук в гърдите Нинова.
  На същата (а и на Митрофанова) и препоръчвам да погледне днешните репортажи от Одеса.
  Поредната жилищна сграда поразена, поредните десетки жертви – майната ви руски копелета!!!!
  Никакво остъпване, КП остава кандидат за премиер!
  Тиквата и той се увърта, било аматьорски ход.. Аматьорски ама го подкрепяш, нали така страхливецо?
  Много добре усеща накъде духат ветровете този селски тарикат..

 18. До SMS
  Погледни НДК в София как е обагрен в цветовете на руското знаме…не гледай Черноморец, центъра на столицата погледни.

 19. От цялата тази история най ме е яд, като си представя, как лидерите на натовските държави са поздравявали Радев за смелата позиция на България… Дано срещата вече да е била свършила…

  А бе да не би цялата тая дандания да е активно мероприятие на Путин, за да легитимира най-верния си послушник като прозападен борец срещу руската агресия?

 20. песента, която излезе в публичното пространство през 2012г, беше много смело събитие за нашенската реалност.
  по това време в медиите нямаше и НЕ СЕ ДОПУСКАШЕ нито една крива дума срещу водкаджиите! за целта, в тези медии нямаше руски комисари с маузери, но имаше по шепа руски сребърници в джобовете на българите- предатели.
  тогава БУГИ БАРАБАТА развъртя своята песен и ако внимавате в текста, е ясно, че тя е още по-актуална днес!

 21. “We have a saying in America, we say that nations with allies thrive, nations without allies wither and we’re watching Russia wither before our eyes right now”
  Former US Defense Secretary James Mattis criticized Russia’s war in Ukraine, calling it “immoral” and “operationally stupid ” – while speaking Friday at the Seoul Forum : “The tragedy of our time is that Putin is a creature straight out of Dostoevsky. He goes to bed every night angry, he goes to bed every night fearful, he goes to bed every night thinking that Russia is surrounded by nightmares and this has guided him. Putin had removed anyone from his circle that would disagree with him, so he probably thought that the Ukrainian people were going to welcome him.”
  https://edition.cnn.com/europe/live-news/russia-ukraine-war-news-07-01-22/index.html

 22. 12,32 ч. е вече. Митрофанова дали събра куфарите, ако няма с какво да заключи амбасадата, мога да пратя един толям катинар!
  падпис: Русия е проказата на планетата Земя!

 23. Е,какво ще каже сега Копейкин,коя външна сила поставя ултиматуми на България и се опитва да командва българското правителство?

 24. Другарката Мутрофанова има и нужния интелект и подходящата униформа да посреща гостите на входа на хотел москва, но ако скъса отношенията с България съм обещал да почерпя!

 25. Сравних как основните телевизии отразяват днешните събития. По БНТ Христина Христова, облечена в ефектна, празнична рокля, няколко пъти подчерта, че сред предложенията за бъдещ премиер се било “завъртяло” и името на зализания овенен министър Заков, маков, даков, пеков, таков, сулеьо пулев и т.н. даже, вместо да го покани в тв студиото, отиде лично, на крака, в министерството му да го снима как правилно говори и се папуни на министерското кресло между българския и съюзните знамена. КОЙ го е “завъртял” името му? Да не е “джинтвенчъра” между ГРУ и филиала му ДС? И откъде накъде? Естествено, при такава опция (да оглави правителство или поне да остане военен министър в новия кабинет), всеки назначен без личен принос администратор, сульо пулев, ще се прави на родолюбец, ще се застъпва за българския “суверенитет” и ще одобрява “демарша” срещу товарищ Мутрофанова и шпионската й свита, но само докато го изберат! Е, не му се получи меракът му за премиер и министерстването му също е под въпрос… 🙂 Въодушевлението и злорадата усмивка на водещата веднага угасна след като се разбра, че изборът за министър председател е недолюбваният, заради категоричността, че България повече няма да се върне към руския газ, Асен Василев !
  Нахален до комичност беше и винаги язвителният по отношение на дейността на правителството Златимир Йочев по БТВ, поканил Атанас Атанасов от ДБ, за да изцеди предварителна информация от “кухнята” на ПП, но подцени Златимирчо опитността на госта си в “тия работи”. 🙂
  И все пак е шокиращо как обществените медии, издържани от българския данъкоплатец, си позволяват пристрастието да дават широк отзвук ПРЕДИМНО на поръчковите клевети и просташките обиди на агресивните парламентарни примати- шимпанзета, макаци, горили и т.н. с цел да бъде унизен и да “олекне ” като личност българският министър председател, защото е показал смелост, отговорност, жертвоготовност и лично достойнство в този решаващ момент, когато е залог съдбата на България!?
  Хареса ми образната метафора на проф. Евгени Дайнов по “Нова” тв, че “ритникът с изгонването на 70 руSSки шпиони (под “дипломатическо” прикритие) по умълчалия се след началото на войната русофилски кокошарник в България, предизвика истерично кудкудякане”, много полезно за идентификацията на руските наемници в парламента, президентството, МС и други “ведомства”.

 26. @ висок
  А да знаете мен как ме дразни оформилата се “малка РоSSия” около руSSкото посолство! Магазини, алеи, детски площадки…, навсякъде се чува руSSка реч, направо са окупирали градинката около гроба на Учителя Дънов! Даже понякога виждам цветя с “колорадски” панделки! След време, като нищо, ще кажат, че и Дънов е руснак !

 27. Г-н Инджев, можете ли да напишете коментар какво означава скъсване на отношения между две страни и какво произхожда от това. Какви ще са последиците и за едната и за другата страна. Как това ще се отрази на политическите, икономическите, военните и дипломатическите отношения.

 28. В целия свят само руски шпиони има!!! Смешни сте! Що не кажете на целокупния български народ колко души наброява дипломатическата мисия на САЩ, находяща се на ул. “Козяк” 16 в София и колко от тях са били експулсирани като шпиони през последните години? Щото Южен поток беше спрян именно заради американски натиск! От него България загуби над три милиарда лева! От спирането на строителството на АЕЦ “Белене”, България загуби още над три милиарда лева. В основата на това бяха добре организирани и още по-добре стимулирани протести на “умни и красиви” дЕмократи и добре заплатена пропаганда в медиите. Добре е като се каже А, да се каже и Я! Някой може ли да каже колко са анализаторите, политолозите, журналистите, НПО-та и т.н. , чието финансиране е от … АБ и ОО. Но това не Ви е проблем, нали? Не е намеса във вътрешните работи на страната! А това, че американски посланик присъства на откриване на Народното събрание, че ходи в НАП и т.н. и т.н. какво е точно? Но пък тук сте се събрали все такива, дето сте си плюли в устите!

 29. Изгонването на руснаците е наслада очаквана от толкова много години. Убедете се сами в по-долния виц разказван през осемдесетте години:

  На две могили стояли двама шопи и пасели овцете си.
  -Вутеее, провикнал се единиият. Чу ли? Русняците ошли у космоса.
  – Дано да са всичките!-долетял отговорът.

  Митрофонова разбра ли, не от БЪЛАРИЯ, а от ЗЕМЯТА.

 30. Към т.н. Гинка Панчева:

  Много ми хареса как се самоопределяш в електронния си подпис:mishka_spishka

  Браво!

  Най-после един трол да се представи представително като мишка с комплекс ( по въпроса за пишката), подписвайки се иначе с женско име.

 31. @Гинка с пишка:Южен поток беше спрян от Путин,при посещението му в Турция.А причината беше, че не иска да се изпълняват директивите на третия енергиен пакет.По въпроса за Белене-още една зависимост от Русия ли търсите?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.