На слизане от върха на държавата Кирил Петков изкачи върха на историята

Отдавна пожелах Асен Василев да смени Кирил Петков като премиер.https://ivo.bg/2022/05/05/не-скопие-а-скопената-българска-решим/

Основната заслуга да ми сбъднат желанието имат Митрофанова и Нинова.  Благодаря на двете другарки за отзивчивостта. Обещавам да им давам и други подобни идеи, които все така задружно да подпомагат ( макар и несъзнателно). Закриването на руското посолство е (още) една от тях, но да видим дали и това чудо по пътя на националното ни освобождение ще се сбъдне.

Дължа дължимото и на Кирил Петков. Критикувал съм го за липсата на лидерство и смелост за взимане на трудните решения. Оказа се, че тъкмо той прояви смелост да се изправи срещу руската мечка както никой друг български лидер от Стамболов насам.

Петков не изгони Митрофанова и беше изгонен от хипотезата да застане отново на върха на България. Постигна обаче връх в националноосвободителното ни движение срещу руския постколониализъм.

България вече не е същата. Не само е с измито лице от лепкавата тиня на живуркането в руското блато, но и след вековно снишаване пред Кремъл застана на челни позиции в моралната съпротива на цивилизования свят срещу най-голямото зло на века.

30 мнения за “На слизане от върха на държавата Кирил Петков изкачи върха на историята”

 1. Чел съм, че само при Рейгън са изгонени 80 руски дипломати. Както и да е, това е много ярка и ясна проява на твърдост. Подозирам че ЕНП посъветвала и “стожера на евроатлантизма” от Банкя, че не е ОК партньорите от ЕС и НАТО да изразят подкрепа, преди него.

  А посолството, според мен няма да бъде закрито. Това ще остави местната агентура без пъпна връв и, макар на пръв поглед да изглежда като твърдост, ще е поражение в дългосрочен план, защото ще прекъсне възможността да се влияе въобще у нас.

 2. О вий, кои лелеете да видите Митрофанова да си отиде, надежда всяка тука оставете!
  Този път наистина ни се играе аджамийски покер. “Ако до 12:00 не целувате ръка за прошка, зарязваме ви да си чупите главата”. Внушава ни, че държи каре аса, а в нашите ръце – каре попове и едно асо.
  Сега предлага на Путин да закрие посолството в София, но естествено Лавров казва не и … вълкът сит и агнето цяло. Ще остави тя петата си колона на произвола на съдбата. Тя знае много добре, че ако подлогата й не е на една ръка разстояние, непременно ще нацапа постелята.

 3. моля за извинение г-н ИВО ИНДЖЕВ, че в случая ще използвам ресурса му нелинейно, но вчера попаднах на видео с много полезна информация и би било грехота да не му го предоставя. темата му е далеч от днешната тук, но съм убеден, че няма да ми тегли една майна, че му губя времето./ нужно е обаче да се слуша внимателно какво говори дамата! /

 4. Христо Иванов:Не можем да отстъпим от това решение и това е въпрос на национален интерес.Трябва да го използваме като послание към Руската федерация: ако оттук нататък искат да развиват отношения с България, са добре дошли. Но това трябва да става на изключително равноправна основа. Това е единственият път напред, който имаме и който виждаме.

  *Лукойл Нефтохим плаща данък печалба за първи път от от 2007 г. Pевизията продължава. Натискът от държавата проработи

 5. Б.Б. с (не)леко закъснение подкрепи този смел и справедлив акт на премиера в оставка! В неговия си стил го окачестви като “аматьорски” и “дилетантски”… В средите на българските възрожденци от 19 в. сигурно също е имало “аматьори” и “дилетанти”,но Възраждането е факт, който е дал старт на възстановяване на българската държавност! Да, България наистина вече не е същата и се надявам повечето мислещи сънародници да се събудят и да дадат сериозен отпор на “петата колона”, която за съжаление все още проявява вредната си жизненост! Ако не й харесва Нашата България, нека под строй строй да поеме към Кремъл! Голямо БРАВО и адмирации за Кирил Петков!!!

 6. Гледам, че по всички медии и социални мрежи ТРОЛОВЕТЕ са пощурели.

  Мълчаха известно време, докато получат ясни инструкции от МОСКВА и сега са скочили да хапят като бесни кучета.

  Явно много ги боли….. от нагайката на РУСКИЯ ГОСПОДАР, който е недоволен и не ще да им плати 30-те сребърника.

  “Крепостните селяни” от ЗАДУНАЙСКАТА ГУБЕРНИЯ искат своята независимост от РУСИЯ!

  Това е нечувано!

  Това е недопустимо!

  Значи някой трябва да го отнесе.

  Първите дето го отнасят са ТРОЛОВЕТЕ, защото не са си свършили работата.

  После ще сменят другарката Митрофановна, понеже е некадърна и не може да овладее ситуацията.

  Нищо че е чистокръвна КГБ кобила и има дълбоки връзки в Кремъл.

  Ще я отзоват и ще ни пратят “някой подготвен”, който да смаже НОВОТО БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ.

  Накрая са наред “крепостните селяни” т.е. целокупния БЪЛГАРСКИ народ, който ще бъде “наказан” чрез:

  – форсирано наложена ИЗКУСТВЕНА инфлация, невиждано висока нафта, бензин и газ, прескъпа ел. енергия, ДОКАТО НАКРАЯ ПОСТАВЯТ СВОЕ ТОТАЛНО ПРОРУСКО ПРАВИТЕЛСТВО У НАС;

  – активиране на всички шпионски клетки и поликомисари, които да смажат народния ентусиазъм още в зародиш;

  – мотивиране на всички РУСКИ партии (БСП, ДПС, ГЕРБ, ИТН и Израждане) в парламента (т.е. финансиране с МНОООООООГО пари дейността на всички еничари), с цел да озаптят този “народен произвол”;

  – мотивиране на пРезидента на РФ в БГ генерал Румен Радев да въведе “ред и дисциплина” по време на т.н. “служЕБЕН кабинет”.

  СВОБОДА ЩЕ МИ ИСКАТ ТЕ!

  КРЕПОСТНИ НЕЩАСТНИ!

  ЩЕ ВИДИТЕ НА КАКВО ОТМЪЩЕНИЕ Е СПОСОБНА МОСКВА!

  МОСКВА НЕ ВЯРВА НА СЪЛЗИ!

  МОСКВА ВЯРВА САМО НА ПЛАТЕНИ РОДООТСТЪПНИЦИ!

  Скъпи съотечественици, очаква ни епизода “ИМПЕРИЯТА отвръща на удара”.

  ТРЯБВА ДА СМЕ ГОТОВИ ДА СПРЕМ РУСКИЯ ДЕМОН, КОЙТО ЧУКА НА ПОРТАТА НИ!

 7. Най-голямата бройка напъдени блатни павиани-“дипломати” е от UK в края на 80-те – цели 103 глави. Това е и една от причините полк. Василий Богданович Резун (Виктор Суворов) от ГРУ на СССР да иска убежище именно там. UK никога не предава или продава бегълци, а в случаи на убийства, отравяния или подобни ВИНАГИ в крайна сметка заставя диваците да си платят по един или друг, често по няколко начина. Убийството на дисидента Георги Марков е едно от малкото изключения, защото НРБ/РъБъ чекистите официално се ослушват 20 г. Все пак МИ-5 публикува адреса на извършителя, някой си Франческо Гулиелмо/Гулино, в архива на ДС – “Пикадили”. Накрая на съпругата Анабел Дилк-Маркофф й писна и май му прати ловци на глави, намериха го пукнал от “сърдечен удар”. Такъв е краят на всички подлоги. В Thames House си владеят занаята, вервайте ми!

  А на Премиера Петков чест и почитания! Тепърва ще четем интересни факти как е балансирал в полза на България с ТЕЗИ коалиционни “партньори”. Каква кочина са службите и армията ни. Как се ловят олигарси и как се принуждават крадци да си плащат данъците с години назад. Също и оръжейната подкрепа за Украйна, която нямаше как да проведе официално. Клетото хлапе не случи ни на международно положение, ни на съюзници, ни на “матрял”. Но знам, че излиза от всичко това закален и нахъсен. Шапо!

  PS – a мутроПрофановна май ще я задържим, няма в РъБъ такава целителницаа на русифилизъм и пуТкинизъм като нея.

 8. Тук си признавам, че не прецених правилно Кирил Петков и Асен Ваилев. Браво на тях! Наистина достоен отпор на Русия, наистина за пръв път от исторически дълъг период от време за България. Ако още няколко пъти сгреша, България ще се оправи.

 9. румен петков, това прасе, какво прави в руското посолство???? Нещастници. Плюха на родината си за шепа рубли и се наведоха низко пред злодеи и мародери. Сган!!!

 10. Към Val:

  Самоиронията е важна!
  Банално е да се каже, но ако човек не може да се шегува със себе си ( с грешките си), другите го взимат за мезе.

 11. Обаче не е шега, че Чехия (в знак на солидарност???) също гони 70 дипломати.

 12. Не си спомням и не знам друго свалено правителство да е било подкрепяно по такъв спонтанен и искрен начин от хората, от младите хора на площада. Това правителство наистина донесе светлина в българския политически мрак. Смятам, че извоюването на държавата от политическото мракобесие ГЕРБ-ДПС-ИТН-Възраждане (и всяко друго родена и неродена руска гадост) е основно в ръцете на гражданите. Лошата новина е, че глупостта и невежеството в България са мнозинство. Плюс разпищолените и разбеснели се ченгета, маскирани като бг журналисти.

 13. Другарката кабеистка за нула време свърши това, което от 33 години не можем – да стават и да се махат. Тя за Петата колона е, като една Нинова за БСП.

 14. “Внушава ни, че държи каре аса, а в нашите ръце – каре попове и едно асо.”
  Не може картите са само четири по бои.

 15. Не смятам,че Анабел Маркофф се е заела с ликвидирането,смятам ,че е работа на нашите служби,за да се заметат следите и не проговори.А белите чорапи са отишли в посолството за сребърниците,че ако го опразнят ще остане капо…

 16. @Спартак

  Напълно съм съгласен, Империята на злото не е наречена така напразно. Разбутахме гнездото на осите и опитите за отмъщениe няма да закъснеят. Ако някой досега се е заблуждавал, че не сме в хибридна война с рашистите, то оттук насетне едва ли има място за съмнение. Ако ПП и ДБ закрепят правителство (дай Боже) първата им работа трябва да е без много шум да се опитат да изчистят службите от русофилските гниди и да поощрят тези които изловиха 70-те орки. Да прокарат съдебната реформа или поне КПКОНПИ с Рашков. Междувременно трябва да си осигурят силен гръб от ЕС и Щатите както и всички про-западни сили у нас. Трябва да сме по площадите. Никой не смее да се опълчи на хилядите свободни (предимно) млади хора – във вас ми е надеждата! Не се жалете и не оставяйте майка България сама в тези тежки моменти!

 17. Все се питам, дали случайно една мина се появи до руския анклав в България .Не ли време службите да направят проверка там.

 18. до YO:

  неприятна изненада, не очаквах “това” от вас. загледах видеото. познавам тази кукундела още от преди войната. нормална пчеличка. но май въобще не съм слушал такъв отвратеняк, като нейния събеседник. слушах го заради факта, че вие ми пратихте линка, а за вас имам позитивно мнение / ако забравим този случай днес/. има не мои, а общоприети ТЕСТОВИ ТЕМИ, както е “чей крим”. дали земята е плоска, дали янките са кацали на луната, ЦРУ ли взриви “близнаците”, кой потопи “курск” и т.н.
  чрез тези тестови въпроси можеш на мига да декласираш събеседника.
  какво да слушам този руски пуяк как обгрижва и олизва половин вековния руски агент кисинджър? като почна да обяснява как курск бил потопен от американска подводница и после платено и замазано, изругах и седнах да ви пиша. дори не искам да знам и вие ли сте на неговото мнение…когато, където и откогото да чуете тестовите теми/ въпроси, би било редно да елиминирате ИДИОТА, а не да очаквате, че той може да каже и нещо умно.!
  въобще не случайно пратих моя линк на г-н ИВО ИНДЖЕВ. повече от половината от “публиката” в неговия форум споделя руското внушение, че не русия, а китай е главния враг на САЩ. и съответно- китай е първа дружка на русия. не случайно великият БЖЕЖИНСКИ е идеен противник със слузестия кисинджър! но, вече е все едно какво мислят за китай.
  идиотите нека вярват в измислицата, че в библията пишело как жълтата раса щяла да завладее света. че как няма да вярват, щом дори патричката врачка го била казала. дори искала да го напише, но нали е сляпа – не можела дори да се подпише…
  китай стана суперсила икономически, направи суперска армия, жъне успехи в космоса и няма нужда да разрушава, избива и завладява някого в света. китай владее почти целия свят като пазари – с много, много труд! а армията му трябва за да извие врата на всеки, който като мордора, откачи в главата.
  поднасям извинение на форумците, че неволно ги занимавам с тази тема в момент като сегашния …за българия!

 19. 3 дни, точно 3 дни му трябваха на тиквоний банкянски да вземе отношение. Не трябвало така да се направи, ама бил за експулсирането. Били много. Ама прати първо деса м@нета да се изходи по въпроса. Били незначителни.
  Това показва, че тиквата е решен на всичко, само и само да се върне на власт. Както казваше д-р Тони Филипов, толкова бързо си върти гъза, че има опасност някога да си го захапе. Еееех докторе…!
  Шапо г-н (Кирил) Петков! 3 Hip-hips!

  Слава на Украйна!

 20. Шегата настрана, но изгонването на седемдесетината показа, докъде Путин доведе РФ. Малка, слаба, бавноумираща (по Асламова) България, бъкана от петоколонници, си позволи да използва великата страна като момче за бой. Един неуравновесен (според някои) премиер, само по едно хрумване (според други), ей така – с щракване на пръстите (според и тия, и ония) почти опразни руското посолство. Дали за да се прави на евроатлантик, дали за да си реши вътрешнополитическите проблеми, или от чисто човешко възмущение от руската агресия и избиването на цивилни в огромни за Европа размери – няма значение. Важното е, че може да си го позволи. А руският ултиматум предизвиква само смях, освен кудкудякането в кокошарника (по Е. Дайнов).
  Тлкова съм доволен, че хич не ме интересуват подбудите на Премиера.
  Да може общинарите да се усетят, че сега му е времето на МОЧА…

  PS
  Извинявам се за хиперболата “почти опразни руското посолство” (знам, че не е достатъчно опразнено), но добре ми звучи…

 21. китаец

  пак за плоската Земя: “… чиния, пълна с континенти. Монета, подхвърлена на ези-тура от някой нерешителен бог… най-трудното не е да се направи омнископът… Мъчното е да ви покаже каквото искате да видите…. съществуват милиарди и милиарди варианти на бъдещето, които донякъде си съществуват наведнъж, ако схващате. Те всички са… възможните образи на бъдещето. Очевидно е обаче, че първият, който погледнете, наистина ще се превърне във Вашето бъдеще. И може да не е точно оня, дето много ще ви хареса. Явно всичко опира до Принципа на несигурността … Помнеше и старото време, когато … Изобщо не биха позволили на някакъв си Принцип на несигурността да съществува дори за мъничко …(по Пратчет)”

 22. до YO:

  ех, как ме дърпате за опашката в неподходящо време / за този форум. / цитатът ви е ок, макар архитектурата му да е оборима на всеки свой ред. но така се мислеше и пишеше през всичките 70 години след ВСВ от по-разработените мозъци. съвсем накрая се подпали шумата. естествено, че в демократичния запад. но пожарът се развихри в ссср с “явлението” лъженаука. това съвпадна с краха на комунистическата империя и поради липса на противодействие, оформена чрез фалшивото лустро на десетките “академии на науките” /естествено, че първо бяха изкопирали бизнес-практиката на “ню-йоркската академия на науките”, хаха../ лъженауката в днешния мордор се плисна обратно към света и стана тя, каквато стана. както го е обобщил БАБЧЕНКО- светът върви към глобално затъпяване.
  тъй като прилича да сте начетен човек, сега ще ви подаря ценно, според мен, инфо. то е отговор на въпроса “знаете ли че?”оставяме настрани демократичния запад, защото и терри пратчет, и всички още по-умни глави, можеха по презумпция да си говорят и пишат каквото им дойде на ум.
  гледаме към комунистическата империя. там си имаше и политически, и академични цензори. можеха да забранят кибернетиката и генетиката, но в разрешените науки се поддържаше академична хигиена. тази империя си имаше идеология. непоклатима. но, ето че през 1972г. в империята се появи едно “книжле” с меки корици, на български, със заглавието РИП и автор Кубрат Томов. твърдя, че това беше ПЪРВИЯТ и ЕДИНСТВЕН ОПИТ в империята да се създаде РАЗЛИЧЕН ОТ ОБЩОПРИЕТИЯТ МИРОГЛЕДЕН МОДЕЛ на света. за да види бял свят тази книга, заслугата беше изцяло на автора + людмила живкова. / имам обстойна “епикриза” на цялото събитие/ малко след това царската щерка умря, а к.томов не издържа изпитанието на висотата, до която беше достигнал и се изкофти. бавно, но необратимо. преди това да се случи, аз лично “разнасях” българската книжка РИП на професори в московския и ленинградския университети. хората я поемаха най-буквално с трепет, като реликва!…при все че знаех предварително, че те въобще не знаят български, нямаше гугъл- преводач, а да го поръчаш на аспирантите си, беше равнозначно да попаднеш в КГБ. но тези мои адресати, дадени ми от к.томов, вече знаеха за книгата му, предположително – за естеството на съдържанието. този ситуационен ажиотаж въобще не се случи НИКОГА у нас. теорията на к. томов, в крайна сметка, беше неверна. НО НИЩО ПОДОБНО НИКОЙ НЕ ПРОИЗВЕДЕ Т О Г А В А В ЦЯЛАТА комунистическа империя. беше събитието, което трябваше да отбележим като наша гордост и да влезе в историята на науката за теорията на творчеството. впрочем, в самото начало на книгата имаше невероятния за комунистическата реалност текст, “че редакцията не носи отговорност за тезите на автора”.
  между нас казано, очаквах да кажете, че видеото, което ми пратихте, сте изгледали “по
  диагонал” и не сте видяли, че онзи тип е за декласиране…
  знам, че и двамата сме силно съпричастни с УКРАЙНА..затова споделям горчивия вкус от факта, че журналистиката там в момента, постоянно ме кара да мисля – нима е нормално през хитлеристката инвазия в ссср, съветските журналисти постоянно да си бъбрят доминиращо с хора от самата хитлеристка германия? защото сега точно това е масова практика, особено в канала фриидъм, който е на руски и е позициониран тотално навсякъде. чета в ЛО ,че във фриидъм са настанени и се подвизават ежедневно ВСИЧКИ журналисти , които до 24 02.2022г са били откровени ПРОРУСКИ РУПОРИ. екипите на закритите като вражески, антиукраински канали- и те са там. печално…

 23. до китаец,
  споделям голяма, да не кажа почти всичко, от мнениеето Ви, НО относно Китай имаме различия във вижданията.
  При Китай има производителна ексапанзия, която за съжаление не е по „капиталистически“, а по комунистически маниер. Тук е бедата, защото този вид производителни успехи почиват на диктат(ура). Вярно е това, че такива огромни човешки маси по друг начин се управляват много трудно, но дори и такова „научно разбиране“ (мен) не може да ме удовлетворява.
  Дори аз като частица от потърпевщите съм на мнение, че това дори повече не трябва да се толерира.
  Тук се крие и проличава разковничето! ЗАВИСИМОСТТА на развитите европейски страни и Америка (която първа го разбра и реагира) от китайските експорти.
  Много ни беше лесно, купуваме за дребни стотинки изделия от винтчетата до бормашините и бургиите (не мога да изброя всичко, защото са необходими страници), но в последствие установяваме, първо, че качеството (поради вложените материали) не е на ниво. Една бургия е за ползване от един до два пъти, други неща бързо ръждясват или ти се разпарчетосват в ръцете. И дори една от най-важните констатции направени в Германия, но е на наш гръб, тя (Германия), която беше най-голямият медикаментен производител в светът, сега чака медикаментите да й пристигнат от Китай!..
  Какво се случи с газът и бензините, като зависимост, не е нужно да споменавам. Тук има разбира се вражеско поведение, но такова може да се създаде и при конкуренцията в търговските практики. Особено когато средствата за производство, при това най-важното- работната ръка, се експлоатират по комунистически. А гъкнеш, влизаш в затвор или лагер за вражеска дейност против държавата! Помним го все още, а руснаците сега го изпитват на гърба си. Дори и китайците (спомни си за потушаването на протестите на Шанмън(?) и в Хонконг.
  Ето, Европа е обединена в ЕС, дори има наплив и желание от още кандидати. Защо тогава такива производства които нямат силна търсеност в съответните държави и порди това трябва да работят непълнвременно (или не с пълен капацитет) не се погледне по европейски и такава фабрика да работи за цяла Европа, а не да се затваря и да се ходи на пазар в Китай?
  След като виждаме, че правилото е силният да диктува, защо не се прави така, че поне да диктува този който е научил да го прави по демократичен начин. А комунистите знаят и са научили само едно, насилие и войн. Според мен, единственото изключение е Америка, но вероятно и то не чак съвсем!

 24. Най-накрая някой да се усмели да лекува причината ,а не симптома на болеста която ни трови толкова години .Респект !!!!
  Сега трябва силна обществена подкера. Както по горе казва Радо ,сега трябва да сме по площадите за да изявим категорично позицията си на БЪЛГАРИ И ЕВРОПЕЙЦИ и защитим суверенитета си .

 25. за БОРИС:

  наверно сте млад човек. лесно е да си умен на стари години. / това не трябва да забравя всеки родител, забравяйки, че детето му не е на неговата възраст…/
  когато мислите за икономическия монстър китай, не забравяйте факта, че първият ПРОФЕСИОНАЛЕН компютър / гардеробите с големи ролки с магнитна лента/, китай закупи от софийския завод ЗИТ около 1980г за ПЕКИНСКИЯ университет и цял отбор инженери от завода няколко месеца се мъчиха да научат китайците да работят с машината. бяха гола вода!
  дълго е за обяснение, тъй че по-скоро приемете на доверие: САЩ създадоха днешния китай. дълго уговоряха китайските комунистически босове и накрая ги уговориха. не защото китайците са тъпи, а точно обратното – защото са умни. дадоха им пари и технологии, дори им закараха разглобени заводи и казаха – работете. америка си получаваше печалбите, за китайците също оставаше предоволно. после се включиха ,една по една, всички западни държави. напомням -печалбите си течаха към европа и Сащ. китайците работеха, но и с времето също натрупаха камарите с пачките. така китай стана и бе наречена напълно адекватно РАБОТИЛНИЦАТА НА СВЕТА. но най-важното: видя се, че китай НЕ са гола вода. бяха гола, когато бяха гушнати само с кАмунизъма!
  относно лошото качество от китай. тук истината е още по-банална. ако си в германия, виновни са не китайците, а алчния търговец от германия, койта купува , заради евтинията, най-боклучавото качество китайски стоки. за пример: отишли сте в китайския град Х да пазарувате ръчни часовници. там има отделна улица със стотици магазинчета за часовници, естествено, всичко е менте. но без изключение, на тази улица се продават четири вида ментета, наверно от над сто известни световни марки. можеш да си купиш ролекс за 15 долара и същия, но за 1500 долара. ти си решаваш. ако си сериозен търговец и държиш на клиентите си в квартала, няма да се заредиш с боклуци по 15 долара. но ако продаваш на улицата от ръка + чаровно поведени, ще пласираш именно по 15 доларови , вземайки от балъка цяла стотачка. веднъж си купих стоманени пирони, да, китайски, имащи типичния тъмно син цвят и всички те се чупеха на две при всеки удар. но продавачът в китай ги е продал за пет стотинки килото. виновен е нашият търговец, който е купил боклука, а в софия го продава десет пъти по-скъпо…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.