Токсичната мутра ми отрови доста приятелства

 

Андрей Ковачев: След казаното от Митрофанова – демонтаж на съветските паметници и промяна на имената на улици

Андрей Ковачев

Следствие на заявеното от Митрофанова прекратяване на дипломатическите отношения, трябва да бъде преместването в музеи и тематични паркове на 180-те паметника на така наречената “съветска армия” в България! В това число и тези на МОЧА в София и на Альоша в Пловдив, разбира се. Символите на армията – окупатор нямат място в европейска България! На тяхно място да се поставят наши, родни, български символи – на Левски, Ботев, Раковски, Стамболов, Гоце Делчев, Тодор Александров, Иван Михайлов, както и такива на българските царе – Аспарух, Тервел, Крум, Борис I-ви, Симеон, Иван Асен II-ри, Борис III-ти.

Към това трябва да се добави и смяната на имената на улици като Дондуков, Игнатиев или Гурко, които не само че нямат никакви заслуги към българския народ, но дори са били против неговите интереси. Не е нормално всяка втора улица в центъра на София да носи руско име, при това на видни антисемити! Кой българин може да бъде против това чуждите символи на една окупаторска армия, да бъдат заменени с български символи?! https://faktor.bg/bg/articles/andrey-kovachev-1-19

Чета какво казва евродепутатът ( от ГЕРБ) Андрей Ковачев и се опитвам да избегна иронията на факта, че публикацията е поместена в един сайт, от който от доста време вече съм “изчегъртан” заради критичната ми (о)позиция срещу ГЕРБ и нейния собственик, руския орденоносец от Банкя. https://ivo.bg/2022/06/30/как-носителят-на-орден-ломоносов-обс/

Няма как да не отбележа: достойната позиция на Андрей Ковачев, с когото не веднъж съм обсъждал същото, което той казва днес, е синтезиран преразказ на всичко, което пиша по темата в стотици статии, в няколко книги и говоря като коментатор в различни медии. С други думи, хем съм персонално “изчегъртан” от въпросния сайт заради моята нетърпимост спрямо вредната роля на вожда на ГЕРБ, осигурил вакханалията на рашизма през неговите три премиерски мандата, хем се оказвам “незаобиколим” в преразказването на моята позиция срещу същия този рашизъм. 

Лошата новина в този весел сюжет е, че Андрей Ковачев изобщо не е представителен за политиката на ГЕРБ по въпроса, по който сме на едно мнение. Питал съм го какво прави в ГЕРБ при това положение. Ще спестя отговора му, защото избягвам да злоупотребявам с доверието на политици, дипломати и пр. официални лица, споделили неофициално позиция с мен. Правил съм изключение, макар и да не съм цитирал кой е източникът на моята информираност, но изключенията, макар и ( половинчати) , затова са изключения, за да потвърждават правилото.

Самият евродепутат е потвърждение на максимата за изключението и правилото. Защото е единственият представител на ГЕРБ, посещавал солидарно наши протестни изяви срещу МОЧА ( и го нарича, както се вижда, именно МОЧА, както го нарекох през 2011 година в своя статия, след което вярното название на съветската светиня придоби определена популярност, а произнасянето му стана нещо като доказателство за искрено желание за демонтирането на тази съветска символика).

Темата за присъствието в и около ГЕРБ ( за да не кажа “приставането”) на доказани в миналото автентични прозападни политици, е много по-голяма. И по-болезнена за коментиране. Как да се изправя срещу имената им, без да изглеждам като онези претендиращи за единственост и месианска непогрешимост фигури, обявяващи себе си за единица мярка, мерило за Правдата?

Провокиран от днешно интервю на Филип Димитров, ще направя още едно малко персонално отклонение. Защитавал съм го толкова ( дълго и много), че съм изял заради това доста шамари в течение на последните 30 години ( вкл. бяха помолен любезно да напусна поста си на гл.редактор на в. “Демокрация” по измислен повод, макар причината да беше, че съм назначен по “негово  време”). 

Споменът обаче е едно, а фактите в днешно време-друго. Лоялността ми към бившия син премиер взе да се топи, когато той се превърна в производна на волята на всесилния руски орденоносец от Банкя, номиниран от него на важни позиции у нас и в чужбина.

Но и това щях да разбера – със своя потенциал г-н Димитров наистина отговаря на изискванията и за европейски посланик в Грузия, и за конституционен съдия в България. Но не разбирам как точно човек като него, обругаван изключително злобно в парцалите от вестникарски тип, с които той и премиерските му съветниците водеха война на унищожение, изведнъж премина в лагера на онези у нас, за които тук не само нямаше проблем със свободата на словото в сянката на овластената мутра, а имало всъщност “слободия”. 

Ето това не можах да преглътна. Оказва се, че и аз попадам в категорията на оплакващите се неоснователно от състоянието на (не)свободното слово и без да знам по този начин съм част от “слободията”, критикувайки властта ( на гербаджиите, които управляваха в момента, когато г-н Димитров предлагаше в свои интервюта тази теза).

Поводът да спомена в този контекст г-н Димитров е днешното му телевизионно интервю. От него “научих”, че настоящият главен прокурор ( Иван Гешев) бил превърнат в най-голямото зло не за друго, а защото погнал руските шпиони. Щеше да е просто лично мнение, което бих подминал, ако то не принадлежеше на бившия син премиер. 

Не съм си представял, че ще го обвиня някога публично в лъжа, но е факт: срещу  самата кандидатура на Иван Гешев за главен прокурор избухнаха протести още преди той да бъде наложен на този пост ( малко след като беше заявил публично, че изобщо няма да се кандидатира) и още по-отдавна от времето, когато  беше активиран като главен прокурор да помага на отчаяните опити на своите ментори да се откупят пред Запада и пред прозападните българи за услугите, извършени от управлението на ГЕРБ спрямо Путлер.

Всичко, което мога да си позволя като реакция в този и други подобни случаи ( уви, много са), е да ги подминавам с мълчание при случайна среща. Това и правя обикновено. 

В този смисъл си позволявам тук един необикновен текст. Ако звучи твърде лично, то е защото е твърде токсично ( да се доближаваш до руски орденоносец) и в моя случай тази токсичност ми отне дългогодишното приятелство с (бивши) съмишленици. 

39 мнения за “Токсичната мутра ми отрови доста приятелства”

 1. С всичко съгласен с изключение на твърдението, че ФД е вкаран в КС заради професионализъм. Знам го от кухнята и обстоятелството, че за няколко години на сегашния синекур не е бил нито веднъж докладчик се обяснява единствено, че топлото си място дължи заради лоялноста си към Бибитко.
  И да каже как с 100 хилки евро се купува апартамент в Париж. И кенефите там струват повече.

 2. Отдавна съм констатирал, че Андрей Ковачев е интелигентен мъж. Щеше да е добре да имаме още поне един-двама като него евродепутати! Убеден съм, че е черпил /както и аз / информация по темата и от твоите книги…А теб не могат да те “изчегъртат”. Достатъчно здраво си стъпил в общественото и медийно пространство. Макар, че няма съвсем пряка връзка с темата се сещам за следното: Мой прадядо по бащина линия е бил хъш около 9 години в Румъния, след това се включва в Кишинев при формирането на българското опълчение. Зачислен в 3-та дружина която е била жестоко “обезкървена” в битката при Стара Загора, където загива и нейния командир – подполковник Павел Калитин / украинец/ В боевете при Шипка е ранен тежко в дясната ръка, която му ампутират до лакета. Починал е на 94 г години. Моят баща ми е разказвал, че е бил съвсем с акъла си и често е попържвал на румънски ген. Гурко, заради неговите “маньоври”, поради които в Стара Загора и околностите за загинали хиляди българи!…По тази тема ти също си писал подробно…Та става въпрос за опълченеца Николай Николаев Парашков от град Лясковец, удостоен със званието подофицер от руската имперска армия за проявен героизъм в битките. Бил е достатъчно образован интелигентен за времето си и след “освободителната” война следил внимателно политическите процеси в страната и русофилството му напълно се изпарило…А лошото е, че от доста време в БГ няма надеждни алтернативи в политическото пространство. Преди си мислех, че ГЕРБ е “по-малкото зло”, а сега вече съм напълно объркан…

 3. Уважавам принципните позиции.
  Но когато заставаш на страната на безпринципен човек ти губиш правото на такава.
  Филип Димитров, Георги Марков, Александър Йорданов и подобни отдавна нямат право на принципни позиции.
  Понеже от далеч е видно че позициите им са финансови.
  От другата страна на барикадата са хора като г-н Инджев.
  И те са тези които изграждат и поддържат морала в едно общество.
  А за това колко е важен моралът за развитието на което и да е общество няма смисъл да се дискутира.

 4. И като стана въпрос за финансови позиции:

  https://offnews.bg/politika/lena-borislavova-govoritelite-na-ruskata-propaganda-u-nas-poluchavat-780329.html

  Хубаво е госпожата да задейства прокуратурата ако има такава информация вместо да хвърляме само бомби по студията.
  Така че Гешев “евроатлантика” да бъде изтипосан като нищоправец.

 5. Към Georgi Nikolov: Също от “кухнята”! Не съм специалист по конституционно право и не мога да коментирам професионализма на ФД в този аспект. Не мога също да коментирам кой за колко “хилки” си е купил апартамент тук или там, без да разполагам с информация подкрепена със съответни доказателства. Що се касае до КС, това е институция където по принцип отиват юристи, заемали висши държавни /или магистратски/ длъжности, т.е. от “номенклатурата” на прехода…Е, с малки изключения!
  Що се касае до Главният прокурор Иван Гешев, мисля че чашата на сатанизирането му отдавна преля! Личното ми мнение е, че той притежава необходимите административни и професионални качества за този пост. Останалото е следствие от “Психология на тълпите” по Гюстав Льобон…

 6. Georgi Nikolov,
  напр. оментарът пред Faktor за мартенската МВР акция в Банкя на ФД: “Властта говори за Борисов така, сякаш вече е издала присъда” – предполага професионализъм – следва още по- професионална аргументацията: “и да са спазени процедурите, това не отменя политическия характер на ареста. Да се отрича това е все едно да се наричат нахлуването и войната “военна операция” – изящна градация на професионалист по тониране: ” мъчително изпитание, но ако излезе с чест от него, неуспехите на управлението му ще избледнеят, а успехите му ще бъдат още по-ясни” – кое не е ясно

 7. “Гешев погнал руски шпиони” е оксиморон на КВАДРАТ!!

 8. @Любомир Тодоров Николов
  02.07.2022 в 13:06

  За ФД кат конституционен съдия говори най-добре обстоятелството, че досега не му е поверено нито едно дело по което да е докладчик. Случайност-не бих казал. За “кухнята” мълча. Източникът ми десетки години вече за нищо не ме е подвел.
  За апартамента: Данните са от имотната му декларация преди встъпването му в сегашната длъжност.
  @よ

  “На съда всичко е ясно, да влезе убития“.🙂

 9. Коментар на Виталий Портников (на руски) за Митрофанова и България.

 10. Иван Сотиров, Фейсбук
  01.07.2022
  Когато историческите аналогии се правят на базата на извадени от контекста факти, те се превръщат в пошли политически манипулации. Но най-пошлото е когато разни партийни агиткаджии оскверняват паметта на най-великият български държавник в съвременната ни история, за да градят култ към партийният си вожд чрез такива манипулативни аналогии.
  Първо, Стамболов не се е коалирал с руските агенти, а по негово време те са били преследвани, арестувани и съдени. Второ, Стамболов е провалил всички опити на Русия да наложи свое протеже за наш държавен глава, а не е правил кампания за избирането руски петоколонник за такъв. И трето – Стамболов не се е занимавал с руските дипломати – те сами са напуснали, защото са се почувствали безсилни да му противодействат. Освен това, трябва да е ясно, че посолството е само един от каналите, чрез които Кремъл управлява резидентурата си в България.
  Т.н. “Септемврийско въстание” през 1923г. и атентата в храма “Света Неделя” през 1925г. са организирани от Кремъл, въпреки, че тогава не само, че не е имало руско посолство, но не сме поддържали и дипломатически отношения със СССР. В периода на прекратени дипломатически отношения със СССР е подготвен и реализиран превратът от 19-и май 1934г., след който веднага са възстановени отношенията със СССР. И не на последно място е добре да се помни, че по време на т.н. “Преход”, точно при правителствата, които изгониха руски дипломати, Кремъл реализира най-важните си геостратегически проекти в България.

 11. Не можах да издържа плямпането на фд и превключих на друг канал. От тази статия разбирам до къде и защо се е докарал. Много ЖАЛКО!

 12. Управляващи,

  Махнете МОЧА !

  Харесва ви така да живеете, нали?

  Стига приказки и главата в пясъка.

  Махнете МОЧА !

 13. Любомир Тодоров Николов
  прокурор oт цацаратурата на Чайка !?

 14. Наталия Киселова:
  На въпрос дали с нея е говорено да поеме поста служебен министър на правосъдието, тя обясни: “Краткият отговор е не, но ако трябва да се пошегувам, ще кажа, че отговарям на условията за министър”.

  (То и с други, които отговарят на условията за министър, не е говорено, НО тях никой не ги интервюира през ден и не ги показват непрекъснато по медиите! Вече не пасем трева! 🙂

  https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/11936647

 15. @Сия,
  благодаря Ви за линка към този великолепен коментар на Виталий Портников за Митрофанова и България!
  И по украинския канал UA “Freedom” (тази сутрин) също имаше специален коментарен блок за България с акцент върху смелостта и приноса на премиера Кирил Петков за започване процеса на еманципиране на страната ни от руските зависимости.

 16. За посоченият тук, и за всички като него, в случай че не знаят
  РАЗУМ БЕЗ СЪВЕСТ Е ПРОСТИТУЦИЯ С ДУШАТА! А, ако знаят поне да се лицензират.

 17. ФД беше съученик в Английската (тогава се казваше “Лиляна Димитрова”) с куп знакови лица на “прехода”, сред които ташко эрменков и краси стойчев. Тогава там случайници не попадаха. Има и една вечно премълчавана съребрена връзка с братя жулеви, по-известни като “джелатите от Лесичери”. Те бяха десетилетия посланици в маЦква, Лондон, Вашингтон и Мадрид и се ротираха. повече – разследвията на Антон Тодоров и Жоро Ифандиев. Колкото и човек да се мъчи да надмогне тъмночервеното си комун-милицейско потекло, в един момент то винаги го застига. Това и обяснява непоследователността и често необяснимите и дори малоумни действия на “демократите” ни. Една от трагедиите на България е, че тати е бил коляч от ДС, а синчагата ни учи що е демокрация и евроатлантизъм. Не проведохме лустрация и декомунизация и ще си плащаме за това с десетилетия. И е жалко, че де факто ФД се включва в кудкудякането на обитателите на путкиняшкия кокошарник, активирани напоследък от “Незабравка”.

 18. Към Павел Тинков:

  Прав е Иван Сотиров. Ако исках да споря с него, щях да му звънна.

  Но: не става дума за приравняване, сравняване и т.н. на Кирил Петков със Стамболов.

  Факт е, че Кирил Петров се оказа първият СЛЕД Стамболов български управник, дръзнал да предизвика Русия по Стамболовски.

  Всеки има право да не харесва Кирил Петков, но истината е тази.

 19. Павел Тинков 💙💛
  Иван Сотиров често пише във Фейсбук и все по една и съща мишена стреля – за онова анблок предложено правителство на ИТН писа : Нали уж всички се борите за идеята, а не за службици и порции? Нали единствената ви критика срещу Трифонов беше, затова че бягал от отговорност? Е, вече е готов да я поеме …. и в интервю за dir.bg: С този изпреварващ ход Трифонов се опитва да им покаже, че няма да допусне да бъде изнудван….Всички хранеха някакви илюзии, че той, като Бойко Борисов, ще ги ухажва, ще се договаря с тях и ще ги сложи на софрата. Тези, които сега се пишат за борци срещу статуквото, а преди се въртяха около Борисов, явно си мислеха, че ще играят тази игра и с Трифонов. … Не бива да забравяме и това, че Радев с цялостното си поведение има голям принос за провала на БСП… И в pik.bg: Трябва да си лицемерен или глупав да ревеш срещу назначаването на сътрудници на ДС за зам министри, когато си приел коалиция с БСП и си подкрепил президент с 27 сътрудници на ДС

 20. Преди около час в Карай направо се изходи още един 4-хилядник (Р.Овч.): “Не става дума за шпионаж, използват ни като пушечно месо”
  https://nova.bg/news/view/2022/07/02/374484/%D0%BE%D0%B2%D1%87%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%B3%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B4%D0%B8%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D1%83%D0%BC%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%88%D0%BF%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B6-%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D1%83%D1%88%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%BE-%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%BE/

  Опита се да направи студиото негово с това пушечно месо, ама не му се получи, нещо… Като бивш Енерг. Мин. се изпусна, че гориво за АЕЦ сме имали достатъчно, но трябвало руските специалисти да ни поддържали централите… То специалисти ще се намерят, ама на ръшките, компресорните станции със западен произход, необходими за продажбата на газ, кои специалисти ще им ги поддържат (изисква се демонтаж и поправка в завода на държавата производител) при настоящите ембарга за техника? Мога да перефразирам: където намаля да тече, ще СПРЕ да тече… по технически причини…

 21. Имам въпрос: В колко часа утре излита самолета за москва със 70-те почетни шпиони, за да им организираме подобаващо им се изпращане? Моментът е наистина исторически!

 22. Сия,
  благодаря за линка – и заради коментарите

  – В Болгарии не найдётся 43 болгарина которые хотели бы посетить рашку. Там и одного бездельника хватило бы. Чисто символически в швейцарском посольстве, чтобы под присмотром был
  Василь Деліжанов – Привет от крьімчанина с болгарской фамилией. Надеюсь и даже верю, что вьі написали правду. Спасибо братьям моих предков з поддержку! каРФаген должен бьіть разрушен!

  – В разговорах с болгарами я всегда спрашиваю: почему они так привязаны к России, любят путина и всякое прочее. Ответ один – Россия когда-то спасла Болгарию от турков. И это историческая признательность. Но Россия делает ВСЁ!!! чтоб болгары утеряли эту историческую благодарность.
  -Да, верно и РФ даже применила боевые отравляющие вещества ( как в Британии) ,когда отравила Гебнева.

  – Больше половины российской армии на Балканах состоялась из украинцев. Потом там ещё воевали белорусы, фины, румыны,сербы и поляки. На Шипке воевало болгарское ополчение и два полка из Полтавской губернии. 4000 болгар и 2500 украинцев.

  – Однако, “братская” для ссср и рашки Болгария обе мировые войны воевала на стороне противников рашки. Думаю, что чудо-богатыри Суворова в Балканских войнах показали себя во всей отвратительной красе
  – В обоих мировых войнах Россия напала на Болгарии. Болгария никогда не объявляла войну России.
  -В ПМВ Болгария воевала на западном фронте, а когда румыни напали с северовостоком на помощь им пришла россиская казачья конница. Тогда, защищаясь, болгарская конная дивизия под командованием генерала Иван Колева разбила противника, несмотря на то что была в два раза малочисленной.
  Во время ВМВ Болгария поддерживала дипотношения с советском посольством и не выслала ни одного солдата на фронт. ТОЕСТ НИКОГДА НЕ ОБЪЯВЛЯЛА ВОЙНУ СССР! Как “отблагодарилась” за это она, лучше молчать.

  – Исторически болгары никогда не доверяли русским, хоть те и освободили их от османов.Еще со времен как алфавит украли.
  – Вечный российский вопрос «Почему нас так ВСЕ не любят?»! В зеркало посмотрите, «великие»! Для них только размер имеет значение

  – Якоби росія ,,спасла” Болгарію від турків… Я теж знайома з такою їх думкою. Пам’ятаю, ще при ссср вдалося мені поїхати в Болгарію, так от, піднімаємося ми на Шипку, а там старенька жінка виконує ,,жіночу роботу”- дробить каміння киркою і раптом каже жо гас: ,,Братушкі, освободітєлі”( бо всі ж тоді говорили на ворожій мові- наслідок русифікації) Так от, бідні болгари і не помітили, що росія їх окупувала після ,,звільнення”. Так само вона зараз ,,звільняє ” Україну.
  – Эта привязаность результат болгарских учебников истории еще с 1944 г. Пресловутый герой лайпцигского процеса и генеральный секретар Коминтерна Георги Димитров сказал: “Дружба с СССР для нас есть как воздух и солнце.” И еще пару слов в том духе. Они были в школах, в офисах, везде. Так простые люди впитывали это как святая истина. И вот плоды.

 23. Г-н Инджев, сам сте казвали, че Борисов подражава на Живков, а и Борисов мисля е споменавал, че това е един от “университетите” му.
  Уви, популярността и властовите позиции в България твърде често се дължат повече на безпринципност и нагаждачество, отколкото на професионални качества и Борисов го използва, но за да си “купи” “любов”, някой трябва да я “продава” и този му морал е заложен в него.
  Уж сте интелигентен човек, но психологията на приятелството здраво ви куца :-).
  Както пее Георги Христов – “Нямам нужда от много приятели. Стигат ми двама, трима, които в сърцата си рани от моите болки да имат”.
  Е, прав е!

 24. @よ,
  Сериозно ли само това е критиката към Трифонов? Ха ха ха …
  Ами да допълня:
  Алчен, стиснат, безскрупулен (това го прави успешен), посредствен като интелект(да не използвам по-точната дума), посредствен като музикант и певец, арогантен, нагъл, самовлюбен, отмъстителен. Селски тарикат, също като Борисов!
  Всичките му действия са следствие на изброеното!

 25. Не иска да наруша традицията, тези които питахме защо Борисов мълчи за изгонването на седемдесетте, да не коментираме доста нервното му сутрешното изказване по тази тема.
  Само ще споделя, че имам чувството, че ако не той, то поне спичрайтърите му са чели статията на Иво Инджев “Как носителят на орден “Ломоносов” обслужи поверения му център на руския шпионаж в региона”. Като че ли Борисов отговаряше на всичките 15 точки. Тогава, като голям политик, балансирал. Но днес е война и всичко дясно трябва да се обедини срещу Путин…. Как да не им свалиш шапка, че само два дни им е отнело да го измислят?

 26. dkaraivanov,

  ГЕРБ и ДПС няма да подкрепят кабинета Василев –
  Тодор Тагарев: Има политици, които скачат всеки път, когато бъде засегнат руският интерес …Въпросът дали ефектът ще бъде устойчив и доколко нашите служби ще се справят с тези хора, които са се „хранили” през руското посолство”…Бих се надявал руското посолство у нас да бъде временно затворено, За мен притеснителното е, че страната ни няма позиция за оказване на военна помощ на Украйна… (днес, Събуди се/Нова тв)

 27. Към
  Любомир Тодоров Николов
  02.07.2022 в 13:06 :

  Г-н Николов, вашето мнение за геЙшев си е само ваше мнение, и не никак меродавен, а тъкмо обратното , то е пристрастно и зависимо!
  На нас не ни трябва нито чиновнически начальник ,нито ДИРЕКТор начело на прокуратурата!
  Всички европейски и световни неправителствени и влиятелни организации настояват от 15 години да се промени статута на главния прокурор, и конкретно за изхвърлянето на геЙшев, като напълно юридически некомпетентен и неграмотен, като кадър на симеоновската милиционерска школа.
  Още повече ,водя се че симеоновската школа произвежда само ДИРЕКТори, които са изцяло некадърност, като агент Буда и геЙшев, и останалите директори обучавани в Симеоново, има такива начело и на ВАС!
  Така че не ни трябват никакви директори в прокуратурата, особено пък обучавани в Симеоново!
  Същата диреторска школа действа и в ченгесарския Библиотекарският институт, който обучава кадрите на ДАНС и службите!
  Ето такива готови директори се обучават в Библиотекарският и в Симеоново!
  Заради такива милиционерски директори , като геЙшев, повечето от прекалено големият брой прокурори са синекурни съучастници и престъпници на геЙшев, като извършват пресъпления по служба!
  Още повече огромната милиционерска некадърност на геЙшев, като прокурор се вижда от рова , че няма дори нито едно обвинение по високите етажи на властта, които го нязначиха да ги пази!
  Това доведе и до това Кьовеши да увеличи броя на европейските прокурори и така да дублира синекурната престъпна прокуратура на геЙшев!
  Всичко това показва , че директорите от Симеоново не стават за нищо друго ,освен за началници и заместник-началници на симеоновската и библиотекарската школи!
  Така че геЙшев и Буда трябва да се приберат в Симеоново, и да застанат начело на милиционерската школа.
  Могат да вземат за заместници ZZаZZаров и пееVVVzZZки, които ги монтираха във властта!
  Могат да вземат за пиар Филип Димитров!
  Долу геЙшев!
  Долу симеонските прокурори и директори!

 28. Колко навреме, в последният момент, това оплюто от цялата руска пета колона момче Кирил Петков и храбрата му компания в правителството отсвириха Мутрофанова и руския и мир!!! Следващата крачка е прекъсване на дипломатическите отношения до появата на нова власт в РуZZия с човешко лице.
  Защо в последния момент?
  Защото в руZката дума/парламант/ е внесен законопроект за изменение на закона за присъединяване на нови територии към състава на РФ. Промените включват такст, който дава възможност на държави, народи или части от такива да се или да бъдат присъединявани към РФ ако “населението или групи от него изповядват ценностите на руския мир и желаят да са част от РФ”. Това означава, че наглото поведение на Митрофанова и нейните шпиони в България са част от план на путлеро-фашистка РуSSия за присъединяване на България към “световния архипелаг на руССката империя, със сила или “доброзорно”. Разбирате ли за дълбочината на атаката срещу българската държавност на кликата изменници на отечеството под предводителството на Мутра Фанова!!!
  Петков е политик и държавник от ранга на Стамболов, като съвременен спасител на независима България! Всички които вият от злоба за отмяна на утрешния полет или коригиране на треакторията му в бъдеще са най-обикновени престъпници заговорници за окупацията на България от империята на злото. Тук шикалкавенето на Гешев и сие цели единствено развързване ръцете на заговорниците. Иде реч за най-голямата опасност за съществуването на свободна България от освобождението до сега. Скъсването на дипломатическите отношения, опандизването на заговорниците, премахването на окупационната и комунистическа символика, промяната в учебниците по история и обявяването за престъпление на всяка подкрепа за терористична РуССия е задължително държавно, обществено и лично усилие на всеки считащ себе си за български патриот. РуССката завера срещу България трябва да бъде обезвредена за да спасим България. Задължително трябва да поискаме помощ от съюзниците ни и да започнем лично изкъртването на табелките, надписите и събарянето на всичката физическа или духовна символика на русняшката доминация в българското матерално и духовно пространство. Мутра Фанова вън! МОЧА долу!

 29. Спартак,

  …. …. ….

  – Митро фана ли пътя?

  – LO60 MI E БАТ’РУМЕНЕ

 30. @ ketriboris

  “Защото в руZката дума/парламант/ е внесен законопроект за изменение на закона за присъединяване на нови територии към състава на РФ. Промените включват такст, който дава възможност на държави, народи или части от такива да се или да бъдат присъединявани към РФ ако “населението или групи от него изповядват ценностите на руския мир и желаят да са част от РФ”. Това означава, че наглото поведение на Митрофанова и нейните шпиони в България са част от план на путлеро-фашистка РуSSия за присъединяване на България към “световния архипелаг на руССката империя, със сила или “доброзорно”.

  Браво !!!
  Изцяло се присъединявам км предложенията Ви!

 31. Току-що по НТВ при Лора Крумова в репортаж от Варна един руснак каза че руските граждани у нас са 100-120000 .Добра”група” за оказване на въздействие…

 32. Борисов: одобрява, но така не се правело. Трябвало Кирил Петков заедно с външния министър на пресконференция да го обяват. Хехееее! С външен министър от ИТН?! И да се разсъхне работата. No way. Изработиха ги супер! И затова са бесни. А на нас ни е кеф. 🥳🤪

 33. Към всички, които съм ядосал: Моля, не се дразнете! Нали всеки може да изрази мнение в едно демократично общество…Преди 1989 г. пак се опитвах да бъда свободомислещ и доста шамарчета съм понасял. Но това е вироглав съм си. А че прокуратурата си остана от полу-Сталински тип , вината е на политиците, които вече избираме повече от 30 години! Не надниквал в декларацията на ФД, но щом така е декларирал, това си е негов проблем! Мога да го упрекна за това, че навремето твърде лесно и бързо изпусна властта. Трябваше вероятно да бъде по-твърд и далновиден!…Бъдете здрави!

 34. Към
  Любомир Тодоров Николов
  04.07.2022 в 16:26:

  Г-н Николов, не не е сталинска, дори при Сталин генералния прокурор Вишинскии не е имал такава феодална власт, както е у нас през последните 33 години!
  Дори Чайка няма такава власт!
  Така че ние сме уникат!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.