Руският сенатор Джабаров имитира руския антисемит Аксаков с призив на България да й е зле, за да е добре за Русия

Първият заместник-председател на Комитета на съвета на федерациите по международните въпроси в руското подобие на парламент Владимир Джабаров ( на снимката, на която, с извинение за каламбура с фамилното му име, повече мяза на Жабаров) закле сънародниците си да не пътуват с цел туризъм за България. Разказа спомени от края на миналия век колко зле изглеждала българската туристическа инфраструктура. Обясни, че туризмът у нас го е закъсал без на съветската подкрепа за него. 

 

 

 

 

 

Толкова се увлича в своята тирада на омразата, че се изказва и от името на европейците. Онези от тях, които уважават себе си, не почиват в България, а в Кипър, Гърция и Турция, нарежда Джабаров.

Ето цитат от неговата антибългарска истерия в оригинал на руски ( за онези в България, които все още могат да четат на този език, който постепенно изчезва от употреба у нас подобно на руските туристи).

Сенатор Джабаров

Для чего Болгария обостряет отношения с Москвой? Что, кроме хорошего, она видела от нас. Болгария традиционно получала от нас недорогие энергоресурсы, удобрения. На болгарских курортах десятки тысяч россиян оставляли свои сбережения, существенно пополняя болгарский бюджет. 

Болгары демонстративно отказались от прокладки по своей территории Южного потока. Плюнули, по сути, сами себе в лицо. А потом приехали в Москву, повинились и выпросили у нашего Президента возможность подключиться к Турецкому потоку. Им пошли навстречу. 

И что? Опять все предали и забыли. Ничему из история не научила «братушек»

Сенатор Джабаров

И ещё об отдыхе в Болгарии. 

Впервые отдыхал на Золотых песках ещё студентом по путевке молодежного обмена в 1971 году. Все понравилось. В последний раз был там уже с семьей в 1999 году. И что? Поразило то, что почти за 30 лет все обветшало, сервис остался совковый. Понятно, уже давно не было СССР с его щедрой помощью болгарам. И все постепенно разрушалось. А сейчас не лучше. Какой смысл россиянам ездить в Болгарию. На Чёрном море Сочи выглядит на несколько порядков привлекательнее. Призываю соотечественников бойкотировать все курорты на болгарском Черноморье. Правда без русских, никто из уважающих себя европейцев не поедет в Болгарию, предпочтя Кипр, Грецию, Турцию. «Братушки» опять сделали дурацкий выбор”.

Позабравената лъжа за “съществения принос” на руските туристи за българския бюджет, повтаряна и подклаждана от поклоните към Москва от страна на ГЕРБ цели три управленски мандата, изплува отново заедно с пяната ( на устата) на руските шовинисти, превъзбудени от прогонването на 70 руски шпиони от България. 

Въпреки борбата за все повече руски турски у нас, предвождана толкова години методично и лично от руския орденоносец Методиевич, делът на руските туристи в България от години спадаше. Изпадна още преди китайската пандемия и руската агресия по своето значение до маргиналното пето или шесто място. Сега вече клони към нулата на кантара на приходите от туризъм у нас.

В едно Джабаров е прав-България е видяла само добро от Русия ( имайки предвид, че ” Всяко зло за България е добро за Русия”, ако префразирам Аксаков). Да изброя някоя от тези добрини за Русия.

1. СССР окупира царство България без повод през 1944 г., източвайки жизнените сокове на страната за 3 години пряка окупация и я превръща в свой евразийски слуга. Прекъсва за общо 45 години европейското ни развитие.

2. Дирижира чрез своята пета колона прехода от съветски тип комунизъм към постсъветски руски вид мутренски капитализъм.

3. Сред първите стъпки към “нови отношения” след провала на съветския комунизъм беше решението на Русия на наложи мита и ограничения за български внос. Наложи също чрез своите пропагандатори у нас лъжата, че насоченият в миналото към “огромния съветски пазар” български износ бил провален по вина на самата България.  Пътьом “нова Русия” ограби по стар съветско-руски навик България и при ликвидацията на Съвета за икономическа взаимопомощ СИВ, присвоявайки си българския дял от имуществото на покойната организация.

4. Успя с подкупи и практически пряка намеса в политиката у нас чрез своите подставени лица да удържи българската енергетика прикована за руския монопол в снабдяването с газ, петрол и ядрено гориво.

5. Обвърза руската с българската корупция толкова здраво, че да не може никоя власт да разреже този стар Горбиев възел с един удар.

6. Осъди ни да си платим повече от милиард глоба за непригодни руски ядрени реактори.

7. Прелъсти българския премиер Методиевич да подари на Русия транзитен газопровод, като го плати с български милиарди.

8. Пак чрез Методиевич потопи България на дъното на натовската солидарност в изграждането на обща отбранителна политика и инфраструктура ( никакви бази на Черно море, никакви нови противоракетни радари…), която предвижда мерки за съпротива срещу руската агресия, демонстрирана в Грузия и Украйна.

9. Превърна България в регионален център на руския шпионаж и в една от основните мишени на руската хибридна война с цел дестабилизиране на страната ни и на нейните евроатлантически ангажименти. 

10. На три пъти ( 2009, 2014, 2022 г.) наказателно ни спира снабдяването с газ, както спря проучваните за наличие на български газ чрез платените от Русия протести и последвалия мораториум, организиран от техния Методиевич, стъпил върху тези демонстрации, за да услужи на Газпром да си запази газовия диктат в България.   

11 .Разпорежда(ше) се така в България на щедро наторяваното рублажийско поле на корупцията и произтичащите от нея процеси в организираната по руски образец престъпност, че осъди България да крета на опашката на европейските народи в битката за привличане на значими чужди инвестиции.  

12. Успя чрез всичко, посочено по-горе, да дискредитира България пред цивилизования свят като най-верния агент за влияние на Русия в ЕС и НАТО.

Последното най-после беше атакувано радикално от решението за изгонването на 70 руски шпиони. Велика е болката на “великата” Русия и  в частност на Джабаров ( в превод от арабски фамилията му може да се прочете като “Великов”).  

А заплахата да бъдем лишени от руските туристи, които днес дори не могат да прелетят над Европа, за да кацнат тук, е толкова комична, че наистина Джабаров ни е сторил отрезвяваща за местното русолюбие добрина, демонстрирайки злоба в стил “няма повече да ползвам слънцето в слънчева България”. Кисело му е гроздето на този “сенатор” с киселата физиономия. 

НА СНИМКАТА ( селфи на съпругата ми Росица Инджева от 1 юли т.г.): Докато руските самолети не могат да припарят до България заради изпросените от Путлер международни санкции срещу Русия, българската Хорова капела замина за общ концерт с Андреа Бочели в Шотландия с украински самолет, специално нает за целта. http://m.focus-news.net/?action=news&id=2953223

24 мнения за “Руският сенатор Джабаров имитира руския антисемит Аксаков с призив на България да й е зле, за да е добре за Русия”

 1. Нито енергоресурсите им бяха евтини,нито туристите им са ни хранили,напротив,идваха на гювеч и виждащи нещо европейско за пръв път.Още си спомням как го отнесе онзи екскурзовод на руска група, който ги беше накарал да лапнат сашетата с чая и да пият гореща вода -чай,помня и ”ми от групе не делимся”..А когато 1990 г.теглихме чертата се оказа,че СССР ни дължи почти два милиарда долара..

 2. Туристите им все още са тук – част от тях с полет през Истанбул, част с български паспорти. Част от тях са екстремно нагли и неуважителни, някакъв руснак спори с жена си на висок глас в женската съблекалня на известен наш аквапарк, сестра ми му направи забележка, а мамашата ѝ показа среден пръст.

  Да се омитат от тук немедлено и да не се връщат!

 3. Туит/Gofretnik – Ако руското посолство вече е свободно предлагам да преправят сградата в един софийски Бергхайн.
  bolgar@TPPAKTOP – Гласувам “за”
  … за концерти на българската Хорова капела и Андреа Бочели в София

 4. Крайно време е рашисткото посолство да бъде затворено, всички руски активи на наша територия да бъдат национализирани и всички ватници изгонени. И разбира се, тротилче за МОЧА с много любOFF.

 5. Успешно турне на съпругата ви и повече овации!

  А “помощта” на сеструшките многократно е описвана и изяснявана и от вас, и от много честни специалисти по история, икономика, банковото дело и пр. Само зомбита изсред 80-те % могат да “верват” в басните за слънцето и въздуха, и безкористността на маЦква. Преди време колега-съфорумец писа, по памет, “Преди 09.09 България имала 3 самолетни завода, дали на света най-добрите изтребители и изтребител-бомбардировачи. После дошли руZнаците”. Добавям и че преди руZнаците, в Русе, в заводите “Мюлхаупт”, се произвеждали турбини. Наскоро научих, че 2 такива, на над 70 г., още работят без проблем в Нова Зеландия. А финансовият принос на блатните павиани в туризма ни се мери с 1 супа на 2-ма или 1 пица на 4-ма. За други приноси, свързани с освинването и амортизацията, дето “сенаторът” споменава, даже не ми се говори. Какво могат да ми допринесат същества, които си мият лицата и зъбите в тоалетните чинии?

  Респект!

  PS – А др. джебаров наистина мяза на жаба. С радост да отдъхва под жаркото слънце на Колима и Магадан в “матушката” си!

 6. Дано руските орки последват съветите на товарищ Джабаров и да не се мъкнат повече у нас, защото вече никъде не са желани! Направо си мечтая повече да няма руSSки туристи по нашето море, защото са нагли и нечистплътни алкохолици, които с “имперското си мислене” и дивашко поведение отвращават и прогонват платежоспособните западни туристи. Всички помним, че те, преди руSSкия етнически окупационен десант по Черноморието ни, бяха мнозинство и беше истинско взаимнообогатяващо удоволствие да ги посрещаме и да общуваме с тях.! Това е нашият цивилизационен избор: винаги с Европа, никога повече с Азия!

 7. Избива им пяна по устата и по форумите… определно е по проветрено, но няма как… то “няма да ми стигне мястото” да препиша всичко, което е направо потресаващо… за това хващам първото ми попаднало и то е:

  Къде ще се скриете американски тролове когато след 2-3 месеца “Възраждане” вземе властта в България. Да ви кажа ли- в лагерите в Белене и Ловеч. И Господ няма да ви помогне тогава отрепки.

  Толкова… цял ден се леят какви ли не убийства, изнасилвания, бомби, лагери, бесения, ракети, студ, глад… има и други, които порсто ще спестя…

  Толкова за “любовта”.

 8. Знам си аз, че Господ чува молитвите ми!
  Това е поредното доказателство! С трепет в сърцето изчаках да стане 3 юли, да не би нещо да се обърка, нооооо…..чемодан, вокзал, Москва!
  Два самолета и айде у Мордор! У Русия с любов! Крясъци, закани, сълзи и сополи.

  Искам да споделя, че съм потресена от количеството промити мозъци в България. Скоро си ходих, и онемях. После почнах да говоря, в опит да променя гледната точка. Казвах, че обичам Гари Каспаров – за него поне са чували и знаят кой е. И че той е голям критик на Путин. Мисля, че накарах някои хора да се замислят поне. Роднини, приятели – иначе не бих си правила труда….големи хора са, да прочетат и да видят.

  Аман от функционална неграмотност.

  Браво на Кирил Петков! Имах съмнения по отношение на него, и все още имам, защото не изглеждаше да е човек с ясна мисъл и изказ нито на български, нито на английски, като за човек живеещ с native speaker (да оставим Харвард настрана, че и там имам едни съмнения…)
  Направо се чудя понякога дали и той разбра какво направи, и си казвам, че всичко е Божия работа, жив и здрав да е, оказа се на точното място във точното време и изненадващо показа кураж – това не може да му се отрече.

 9. Когато се сетиш, че във “великата” ти родина, са затворили Икеа и се налага да си носиш възглавница от командировката:
  https://i.imgur.com/9xXwlBb.jpeg

  Oт всички снимки, не видях някой да е доволен, че си заминава… За тях България е загниващият запад. Жалко, че някои сайтове въобще не публикуват снимки.

 10. Драги ми Смехурко Джабаров, първо, аз хотели на морето нямам и ми е през знаеш кое дали ще идвате, или не. Да му мислят тези, които застроиха едни от най-красивите места в Европа с крадени /от българския народ/ пари. Второ, никой от твоите сънародници, които цапат българската земя от 30 години, не си направи труда да научи две думи на български език. Което иде да рече, че сте нещо повече от нас, но само така си мислите. Трето, и това искам добре да го запомните, никъде по света не ви обичат. За любовта вие си плащате, но парите рано или късно ще свършат. Будалите също. За това всеки който е против вас, е скъп приятел на българския народ. Ходете в Анадола и си носете долари…

 11. “Острието” на протестите срещу проучването за наличие на шистов (и конвенционален !) газ в България, организирани и платени от руските служби, за да опазят газовия си монопол в България, и после (за благодарност) назначен за екоминистър и вицепремиер, Борислав Сандов, точно след свалянето на правителството на Кирил Петков, като по поръчка “се разболя” от “Covid” и се изолира, сигурно, за да се скатае от антиправителствена позиция, както покровителите му са го инструктирали да заеме. Днес, обаче, Сандовчето се появи в предаването по БТВ “Защо г-н министър?” и говори много правилно, проправителствено, което на мен пък ми говори, че правителство на ПП с премиер Асен Василев има шансове! Само че незаменими предатели няма, има и други депутати от “Зелено движение”, без ангажименти и чужди зависимости, които не биха провокирали (като нож в гърба на правителството) още антиправителствени протести, целенасочено спирайки енергийни предприятия “по екопричини” точно в момента на инсценирани от олигархичната мафия транспортни, срещу високите цени на горивата и други “спонтанни” граждански протести ! 🙂

 12. Въпреки адския натиск на джуджето и армията му от крепостни селяни – орки в съотношение 20/1 , украинската армия вече 130 дни спира тази сган с невиждан героизъм и смелост. Все още е много рано да се прогнозира как ще завърши битката с легионите на ада но има надежда с новите наистина точни системи за залпов огън, поразяващи цели на 80 км с 1 метър отклонение. Невероятно!

  https://youtu.be/trBqLs6Qv4g

  Ако все още не сте го разбрали или има такива със затворени очи, отворете ги! Джуджето е тъмен лорд, изпратен от още по-мрачни сили за лов на още човешки души, които войната ще превърне в техни роби. Те не биха се поколебали дори да унищожат човешката цивилизация ако нямаше кой да ги спре. За щастие има! Поклон пред тези Герои!!!
  Отдавна тъмните кроят планове за световен терор и най-после намериха кой да го осъществи. Заслепен от алчност, омраза и гордост, окървавеното от няколко войни джудже, преди края на своя живот се остави изцяло на техните пъклени планове. Повярва на обещанията им да го направят още по-велик и това беше началото на неговия крах.
  Затова призовавам така наречените русофили и прочие поклонници на Лилипутин. Не заставайте редом до него, защото това ще погуби душите ви. Путин не е нито защитник на Православието, нито на някакви традиции и ценности, както се самопредставя като вълк облечен в овча кожа. Ако украинците му бяха братя, би уважавал тяхната свободна воля и избор а не със оръжие да ги принуждава да му бъдат васали.

 13. симпатизант/ка на ДСБ, sms 💙💛,
  1 хубав ден за българската демокрация

 14. sms 💙💛,
  Проблемът не е в протестите или на каквато и да обществена реакция, а тяхната употребена за параван на „държавническо” решение в защита на руския монопол
  Илиян Василев(2012):”… Самите компании, които работят в проучването и добива, по конвенционален и неконвенционален способ, имат детайлно разработени политики в сферата на корпоративната социална отговорност, в комуникацията на рискове, ползи и канали за текущ обществен контрол и връзка. Странно е, че те не участваха в дебата и оставиха други да спорят относно техните намерения.България само може да се гордее, че има висококвалифицирани специалисти, които работят за най-престижни глобални компании в сферата на проучването и добива на полезни изкопаеми. В момента има много българи, по целия свят, които са на платформи в океана, правят сондажи в пустинята или шелфа,, в това число и с технологията фракинг – и много добре знаят за какво иде реч. Но никой не ги попита.
  Сега си представете, че обърнем прожектора на общественото внимание върху лекарите онколози и им кажем – имате конфликт на интерес – от утре налагаме забрана върху химиотерапията и лъчетерапията. Защото там има използване на изотопи и химикали, от вредни по-вредни за човешкото здраве, а в други комбинации и за природата, въздуха, водите и т.н. Да, обществена реакция е остро необходима, защото последиците от всяка професионална дейност се консумират от обществото, но тази реакция не трябва да замества експертното мнение.
  В бързината станахме за смях като единствените в света със забрана на проучване с неуместно техн. съдържание. Неговите автори едва не забраниха самия “Шеврон” на заседанието на Икономическата комисия. Никой не сметна, че това решение на Народното събрание се намира в конфликт с конкретните текстове от Енергийната стратегия, която също е одобрена от него. Не беше помислено … … Трябва да се признае на авторите на този сценарий, че успешно противопоставиха естествени съюзници – екологичните движения и привържениците на енергийната независимост преди крайното решение по проекта Белене…(https://www.24chasa.bg/mneniya/article/1212815)”

 15. Не мога да следя много медиите, но от беглия поглед, който имам, оставам с впечатление, че почти всички коментатори (които се осмеляват да направят прогноза) смятат, че руснаците няма да закрият посолството (защото е глупаво, защото те ще загубят повече и ред други логични причини). Само Христо Грозев смята, че ще го закрият, защото не могат да се покажат слаби (напук на всичките логични причини).
  Аз съм от тези, които не смеят да направят прогназа, но Христо-Грозевата логика по ми е на сърцето…

 16. @VivaFreadom
  Току-що приятел-украинец ме поздрави, за това че България дава оръжие на Украйна и е изгонила седемдесетимата….
  Наложи се да му обясня, че по въпроса за оръжието постъпваме чисто по български. Продаваме чрез посредници на Украйна (за което всички знаят), за което руснаците ни мразят. Отказваме официално да дадем оръжие, за което останалите ни презират…
  Е тук, с второто, малко пресолих манджата – не всички ни презират… Това Унгария, това Беларус, това Еритрея…

 17. Перефразирам Н.Армстронг Няколко стъпки на К Петков в правилната посока – а каква голяма промяна в обществото ни.На ход е путинофила Радев , който ходи на срещите на НАТО, /не знам с какво лице/, а не иска присъствие на същото НАТО у нас.Станахме смешни с този полу батальон дето уж го имаме.На този фон, изгонването на руските служители на кгб е направо фантастика.

 18. И тоя ли узбек е „руснЯк” , вживяващ се като част от ордата на Тамерлан?!

 19. Поразило то, что почти за 30 лет все обветшало, сервис остался совковый.
  🙂 🙂 🙂
  Ми прав е… Даже много е прав (за съжаление)

 20. Този жив изкопаем от великоруските калища не заслужава нито мастилото на Иво, нито на коментаторите. Рушняците и русофилите показаха истинското си лице и пред света, и пред нас.Почти всички мои познати руснаци и русофили се дехуманизираха пред очите ми и ги отпратих на х…й.

 21. Мел,
  Захари Стоянов: “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….” Русчук, 1-й Март 1886 г.!!
  От предговора към статията на Георги С. Раковски “Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите”, публикувана във , 1859 г.!!
  В статията си “Русия и българската криза”Захари Стоянов пише:
  “С безобразните си военни действия през 1804!!, 1807, 1828 и 1854 Русия опожари страната, погуби населението и в крайна сметка я остави на произвола на поробителите. Трябва да се отбележи, че тези войни не се вдъхновяваха никога от интересите на България, чието име не бе дори произнасяно. Не е ли Русия тази, която разруши градове като Свищов, Русчук, Силистра, Сливен, Стара Загора, Разград, Варна и т.н….”

 22. @よ
  Благодаря за линка към анализа на Илиян Василев! Изяснява много недоразбрани детайли. Припомних екопротестите срещу проучването за шистов газ и акцентирах върху “бекграунда” на екоминистъра, защото не искам отново нечистоплътни нравствено и продажни личности да решават съдбата ни.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.