Нормалната работа на руското посолство ( и в България) е да шпионира, призна без да иска Лавров

https://life.ru/p/1309713

 

Имаме необичайна новина!

РуZкият външен министър Сергей Лавров изрече днес една истина и без да съзнава това.

Това е ”най-добрия дипломат в света”, според бившият ни премиер Б. Методиевич Борисов през 2015 г. https://frognews.bg/novini/borisov-lavrov-nai-dobriiat-diplomat-sveta-vnusheniia-podavame.html

Та най-добрият дипломат в света – по мерките на най-сервилния спрямо РуZия (бивш) лидер на страна от ЕС и НАТО, призна днес, че хората му вече няма да могат да работят в посолството в София по “нормален начин”. В превод: не могат да вършат обичайната си шпионска дейност.

https://offnews.bg/sviat/sergej-lavrov-posolstvoto-v-sofia-veche-ne-raboti-normalno-rusia-sht-780431.html

Супер! Това беше целта на операцията с прогонването на шпионите му – да не може повече регионалният щаб на руския шпионаж да функционира по обичайния, нормалния за Москва начин. 

Лавров вменява персонална вина за това на Кирил Петков. Това е доста подозрително. Да не се окаже, че  и Петков е руски агент за влияние? 

Щом Лавров се грижи за реномето на Кирил Петков толкова настоятелно, че го превръща в безспорен лидер на българското националноосвободителното движение от вековното робуване на Русия, може да се окаже, че сваленият от властта бивш български премиер е част от така наречените кремълски “многоходовки”. Свалят го от власт, за да го качат след това като доказано национален герой!  

А сега- сериозно.

Лавров на два пъти обвинява в изявлението си Петков, че се опитва да убие “историческата памет”.

Нищо друго не й е останало на Москва като опит да задържи българите в своите мрежи, освен “историческата памет”. Това е друг вид признание. То говори за безсилието на бившите ни владетели да ни предложат каквато и да било алтернатива на принадлежността към западния демократичен свят.

23 мнения за “Нормалната работа на руското посолство ( и в България) е да шпионира, призна без да иска Лавров”

 1. “То говори за безсилието на бившите ни владетели да ни предложат каквато и да било алтернатива на принадлежността към западния демократичен свят.”
  Напротив господин Инджев! Алтернативата ни я предлагат непрекъснато – народ от подчинени идиоти, управлявани с камшик от една шепа господари.
  Мен обаче ме втриса от тази алтернатива.

 2. мариязахарова: они же свели просто к нулю какое-либо функционирование диппредставительства,
  оно ведь должно как-то функционировать ….”как-то” и “как всегда”
  https://www.youtube.com/watch?v=KRcuC7FVlWA

 3. Персоналните обвинения за мен имат и друга функция. Те обикновено имат и друг адресат. Към други, които са по-кооперативни. Днес Р. Христов (значката СДС) например “потвърди” евроатлантизма (си) с думите “щом са шпиони, трябва да напуснат, ама защо и обслужващия персонал”. Не се съмнявайте, че не е само Ст. Янев, който се надява да “остане на полето на дипломацията”.

 4. даа,сериозна шпионска база е било,още по-коджа требе.В борбата с руският шпионаж няма какво да загубим освен руските окови.

 5. Забелязахте ли формулировката в изказването на Лавров? Че Русия ще отговори пропорционално.
  Досега се репчеха с “асиметричен” отговор. Подчертавам прогнозата си, че НЯМА да закрият посолството.
  Дори подозирам, че Митрофанова е получила минуси за работата си у нас и е възможно да бъде наказана по някакъв начин. Било с изпращане в трета глуха, било по някакъв друг начин.

 6. Ларвата е един безкрайно нагъл лъжлив мизерник и трябва в целия свят да го бойкотират.

 7. Понякога си пускам телевизия АЛФА – да, малко “извратено” забавление, поне докато още са само “шутки” наред с другите, надявам се, засега путлерстки партии-джуджета. НО още едно признание, темата в `нам си кво предаване e: Готви ли се атлантически блок да управлява България? На мен това ми звучи като признание кой е управлявал досега…

 8. Ех, какъв кеф ще е да затвория гълъбарника си. Дори и електроенергията при тази криза ще спестим, с която сега трябва да осветяваме моча.
  Току виж след НЯКОЯ ГОДИНА поради предизвиканите там моч и изпражнения от самосебе си ще ни втръсне общата смрад и ще решим, в рамките на едно почистване, да го изхвърлим на боклука.

  В черната тетрадка на Бешков прочетох една гениална негова мисъл, едно прозрение–
  „Не е необходимо сравнението между българина и русина, ако не беше СЪЗДАДЕНА необходимостта да „сме едно“ (моя бележка, създадена, но по руския метод на нагайката!) Прав е, „търси глава ДА ГИ ДОВЕДЕ ДО ЧОВЕШКИЯТ ПОРЯДЪК…Няма глава (руснака) и задължително намира такава, задължително чужда, на която той е подчинен и покорен!“
  Явно от тази необходимост повечето от нас вече са се освободили и не им се налагат сравнения. Покритият са незначителни и толкова несъществени, че и взаимните посоли се явяват като сополи, от които освен полза за тях, нищо друго налично няма.

 9. “историческата памет” от “Казанска история”: “Вече около пет седмици россияните стояха под Казан и убиваха излизащите от града не по-малко от десет хиляди неприятели,.. Никой не се предаде жив, спасиха се малко… ранените… Градът беше завзет.. убиваха всички които се намираха, в домовете, или в ямите; вземаха в плен жени, деца или чиновници… сечта престана но кръвта се лееше… Царския дворец, улиците, крепостните стени и дълбоките ровове бяха запълнени с мъртви.. тела се носеха по реката…Россиани вземаха каквото си искат: хляб,мед,домашните животни, опожаряваха селищата, убиваха жителите… къщите бяха красиви и богати…” Обсадата на Казан продължила 40 дни , града паднал на 2 окт.1552г – “Пълна колекция на руските хроники” твърди че Иван Грозни е нападнал Казан защото “българите предвождани от Крал Гирай пленили 150 000 роби” – половината население на тези земи в плен на Българите…
  … 2022
  https://twitter.com/CurrentTimeTv/status/1543656954333204493?cxt=HHwWmsC8ocj0lewqAAAA

 10. Историческата памет за отношенията СССР/България е много поучителна относно дейността на фашиста Кимон Георгиев. През 1934г. той и русофилът цар Борис III спретват военен преврат за сваляне на законното българско правителство. Превратаджиите възстановяват прекъснатите дипломатически отношения на България със СССР.
  Вследствие на контрапреврата, осъществен от доблестния български офицер ген. Златев, Кимон Георгиев е осъден на смърт за държавна измяна, защото по безспорен начин е доказано от българската полиция, че превратът през 1934г. е финансиран от СССР, Сърбия и Франция. Смъртната присъда не е изпълнена, защото престъпникът е помилван от цар Борис III, на основание правомощие, дадено му от тогава действащата Конституция.
  Кимон Георгиев е назначен за първи министър председател след фашистко-социалистическия преврат на 09.09.1944г. и окупацията на България от Червената армия, в изпълнение на нареждане на Сталин, с което е потвърдена правилността на постановената смъртна присъда на този колаборационист.
  Днес Копейкин се старае да подражава на Кимон Георгиев.

 11. Безспорно ще ни накажат жестоко за изгонването на 70 шпионина с дипломатически паспорти, като не затворят посолството си. Пак ни прецакаха давайки ни надежда, че ще се разкарат. Уви отърване от изродите няма да има.

 12. Е, сега ще им се налага тайно да шпионират. Да не мислите, че изгонването на няколко човека ще ги спре?

 13. От руска страна – само опорки и плашене на гарги.

  Какво значи посолството не може да работи, като са останали 43 дипломати и поне още толкова технически персонал?

  От снимките на изгонените на летището много ясно се видя кой какъв е.

  Мръсната работа в едно посолство (т.е. шпионските игри, саботажите, дори убийствата) се върши от персонал под техническо прикритие. Ако това се прави от дипломат то тогава ще имаме casus belli.

  Асиметричния отговор е ясно какво ще бъде – да врътнат кранчето на всичко (о, те вече ни спряха газа, ама никой не умря). В този случай България трябва да заведе дело срещу Газпром, и като бъде осъдена (което ще стане непременно) може да национализира руски активи в България като компенсация – Руската база на Камчия, НЕФТОХИМа, и около 400 000 имота на руски граждани (това последното не е ОК, щото после трябва да плащаме за поддръжка – никой няма да иска да ги купи или поне не веднага).

  Симетричния отговор е да изгонят 70 български дипломати (о, то няма толкова там, значи и това не става).

  Това което ще стане обаче е – да сменят посланика, да върнат 5-6 дипломата – нови лица, които ще кротуват известно време. Другото което ще стане – рязко ще се увеличат саботажите в България, а и случаите на натровени с чай български бизнесмени и политици.

 14. Не е по темата, но да си кажа аз мнението по въпроса за това кой да бъде новият министър на МВР в евентуалното ново правителство с премиер Асен Василев. Много подходящ според мен ще бъде Радостин Василев – досегашният министър на спорта. Показа, че има кураж да се пребори с мафията в спорта и свърши доста полезни неща, докато от Бойко Рашков видяхме само някакви закани и повишаване на заплатите на полицаите без реални реформи в сектора, както изискваше Асен Василев. Дори ми се струва, че и в КПКОНПИ Бойко Рашков ще я свърши като кучето на нивата. За председател на КПКОНПИ много по-подходящ ще бъде Иван Демерджиев.

 15. Иван Петков,
  Цар Борис нито е бил русофил, нито е казал ония думи – цитирам Иван ЛИЛОВ:”…1919 г. БКП е овладено от Коминтерна (КИН), В. Коларов, и Г. Димитров, създаватдо неколко независими една от друга разузнавателни резидентури, БКП е Пета колона на Съветския съюз. Неин несъзнателен помагач е недемократичното правителство на БЗНС. 9 юни 1923 г. диктаторското правителство на БЗНС е свалено с военен преврат – проф. Александър Цанков и Военната Лига спасяват царство България от оранжево-червената чума, готвената съветизация и руско робство, но е имало къртица, която организира”спонтанна”, удобна за промсковската пропагнда, разправа с Ал. Стамболийски и той не е наказан в законен наказателен процес за фалшифициране на избори, нарушаване на конституцията, за търговски погроми (затваране, разбиване на магазини), за политическите погроми (цвеклопроизводители),за създаване на терористично-милитаристична организация на оранжеворизците(като черно и кафяворизците на Мусолини и Хитлер), за извършените атентати(Одеон), за 3-те политически убийства, за огромната кражба на държавни средства. Диктатура, от типа на тази, не може да бъде отстранена чрез избори. Правителството на Ал. Цанков има за цел е възстановяване на демокрацията,и действията му до 1926 г го доказват.9 юни изпреварва КИН и Петата колона те готвят завземане на властта. Нейния печат, прави унищожителна критика на Стамболов. След преврата, Петата колона обръща позицията: Цанков е лош, и требе да бъде свален, в съюз с БЗНС. Сталин изпраща В. Коларов с щаб тайно в Варна, с моторен кораб през Черно море. В щаба има:1. Лице, което ще ръководи БКП.2. Лице, което ще ръководи революционните ядра.3. Лице, което ще ръководи революционната армия и ще изтреби буржоазията.4. Лице, което ще финансира гражданската война.5. Лице, което ще координира действията и е връзка с Москва.След краха на Септемврийската гражданска война, след провала на разпалване на Октомврийската гражданска война,не успева и опита за Великденски преврат чрез атентата в“СвНеделя”и опита за убийство на цар Борис в Арабанашкия проход, заповедани от Москва, новата руска стратегия е учредяване с преврат на република, което означава разрушаване на държавност – създаване на хаос, сигурно избухване на гражданска война – идеални условия за плъзгане към комунизъм.1926 г са завербуваният Дамян Велчев действува всред офицерството, но е затруднен, поради липсата на аргументи за детрониране на цар Борис. Кимон Геор гиев и Димо Казасов ръководат кръга “Звено”, набъкано с съветски агенти, подкупници, и порядъчни наивници, всичко 2000 души. След преврата 1934 г. са установени дипломатически отношения с СССР и започва комунизация със закони-наредби. Поради недостиг на републикански кадри, отстраняването насъветски агенти и правилни противодействия на цар Борис, плъзгането към комунизъм е спрено. Укриващия се в Югославия, и подпомаган от съветското разузнаване, Д. Влечев, с нов преврат, заплануван за 3 октом1936 г., иска да реактивизира комунизирането, но е заловен в Сливница, преврата е предотвратен, и от този ден нема и теоретична вероятност за реализиране в близко бъдеще на този московски план – овладел положението, цар Борис поема управлението на държавата. Следват убийствата на ген.Пеев и майор Стоянов организирани от ГРУ . Веднага след убийството, Петата колона разпространява слухове, че генерала е убит от цар Борис, иска да има буря от възмущение, метеж, детрониране, цареубийство, и да доведе република, гражданска война, комунизъм. В София са арестувани 200разпросранители на слухове. И Сталин РЕШАВА че алтернативата е нахлуване и с окупацията на червената армия, вземането на властта е АБСОЛЮТНО СИГУРНО. И ВСЕКОГА окупационната армия да се нарича Освободителка, и “освободените” да є прават паметници.И това сработва в Балтийските държави през ВСВ… (“Освободителни” мисии на Русия-Съветския съюз в и около България)”

 16. Рашков си е каскет. Между него и Гешев няма разлика. Нещо никак не му вярвам на тоя

 17. Иван Петков,
  руснаците до днес използват едни и същи начини – проваления московски план за завземане на властта при управлението на Стамболийски е предшестван от опита за атентат срещу цар Борис май 1920 г. и веднага масово плъзва слух, че е организиран от Стамболийски. Следва Великден 1925 – плана е премахване на царя и избиване на бълг. елит на неговото опело – 14 април колата на бълг. цар , на връщане от лов в Етрополския балкан през прохода Арабаконак, попада на засада. Започва престрелка, двама от придружителите на царя са убити. Пътниците от автобуса Орхание-Пловдив , който спира заради престрелката, се разбягват. Цар Борис се промъква до шофьорската седалка,събира по пътя бягащите хора и стига до Орхание – петата колона търси нов високопоставен мъртвец за опелото в заредената с взрив „Св. Неделя”. На 15апр. „Таймс“ пише: „Неописуеми сцени на ентусиазъм се виждаха в София тази сутрин, когато бе отслужен благодарствен молебен за спасяването на царя.“ На същия ден в София е убит ген.К.Георгиев ,водещ за ръка невръстната си дъщеря На 16 апр. комунистите извършват най-големият терористичен акт в света до 11септ 2001 – загиват над 200, ранени са над 500 –бълг. военен, политически и обществен елит – загиват повече български генерали и офицери, отколкото във всички войни в новата ни история – ветерани, кавалери на ордена „За храброст“ герои от Сръбско-българската, Балканската, Междусъюзническата и Първата световна войни. Загиват много жени и деца, ученици, студенти и военноинвалиди.Борис III закъснява за опелото, защото е на погребението на Петър Котев убит при престрелката в прохода Арабаконак – един от най-близките му приятели.Александър Цанков описва още 2 покушения – 31 декем1934 г. и при смъртта на личния лекар на царя …а омаскаряването е едно от най-любимите руски методи , защото така безнаказано подменят историческия разказ

 18. И моето впечатление е, че на Рашков изкуствено му създават имидж на страшилище за “лошите”, каквото той изобщо не е. Сашо Диков каталяса да чака от него “оня” страховит списък, обявен по типичния гръмовен рашковски начин. Днес, месеци по-късно – нищо. Напънала се планината и родила мишка.

 19. *Алексей Толстой*: “Московия е руска тайга, монголска, дива, зверска.”
  *Фьодор Достоевски*: “Народ, които се скита из Европа и търси какво да разруши, да унищожи само за забавление.”
  *Михаил Булгаков*: “Не народ, а добитък – груба, дива орда, убийци и злодеи.”
  *Максим Горки*: „Главната черта на руския национален характер е садистичната жестокост. Не говоря за индивидуални изблици на жестокост, а за психиката, за душата на народа“.
  *Иван Аксаков*: „О, колко трудно, колко непоносимо трудно е понякога да се живее в Русия, в тази воняща среда на мръсотия, пошлост, лъжи, измами, злоупотреби, добри малки мерзавци, радващи се на подкупи, гостоприемни мошеници – подкупващи бащи и благодетели!”.
  *Иван Шмелев*: „Народ, който мрази волята, обича робството, обича веригите на ръцете и краката си, мръсен физически и морално… готов във всеки момент да потисне всичко и всички.“
  *Александър Пушкин*: “Народ, безразличен към най-малкото задължение, към най-малкото правосъдие, към най-малката истина, народ, който не признава човешкото достойнство, който не признава напълно нито свободния човек, нито свободната мисъл.”
  *Николай I* : „В Русия има две беди – глупаците и пътищата“
  *И.А.Илин*: „Русия е най-гнусната, отвратителна страна в цялата история на света. По метода на подбора там бяха събрани чудовищни морални изроди, за които самото понятие за Добро и Зло е обърнато наопаки. През цялата си история тази нация тъне в лайна и в същото време иска да удави и целия свят в тях … ”
  *В.Розанов*: “Не народ, а адски изрод”
  *Ф.Тютчев*: Руската история до Петър Велики е панихида, а след Петър Велики е криминално дело
  *Н.М.Карамзин*: “За руснака лъжата е като да си издухаш носа. Техните лъжи идват от тяхната робска природа. Народ, които никога не е знаел и никога не е говорил истината, народ на духовни и физически роби. Нещастници.”
  *А.П.Чехов*: „Руският човек е голяма свиня. Ако попитате защо не яде месо и риба, тогава той се оправдава с липсата на внос, средства за транспорт и т.н., а междувременно водка има дори в най-отдалечените села и в каквото количество искате.
  *Митрополит Иларион*: „В нашия национален характер преобладават сервилността и раболепието, гадостта и кръвожадността, дивачеството и пиянството“.
  *В.Соловьов*: „Руснаците не са в състояние да имат ум и съвест, но винаги са имали едната подлост“
  *В.И.Ленин*: „Сред руснаците има малко умни хора. Ако намерите годен човек, тогава непременно или ще е евреин, или с примес на еврейска кръв … ”
  *Н.Чернишевски*: Жалък народ, народ робски, от горе до долу – всички са роби.
  *М. Глинка:* „Дай Боже никога повече да не видя тази мерзка страна и нейния народ!“
  *Акад. Д.С.Лихачов*: Русия не е имала и няма специална мисия! Няма нужда да търсите национална идея, защото Русия е мираж. Животът с национална идея ще доведе първо до ограничения, а след това ще има нетърпимост към друга раса, друг народ и друга религия. Нетърпимостта неизбежно ще доведе до терор. Невъзможно е да се постигне връщане на Русия към някаква единна идеология, защото единната идеология рано или късно ще доведе Русия до фашизъм.
  *А.Солженицин*: “Няма по-нещожени, гадни и груби особи в този свят от кацапа. Роден в нацистка страна, хранен с нацистка пропаганда, този гад никога няма да стане Човек. Страната му няма приятели – само лакеи и врагове. Неговата страна може само да заплашва, унижава и убива. И за запазването на този статут на Русия един обикновен кацап е готов да пожертва собствения си живот, живота на родителите и децата си, качеството на живот на собствения си народ. Наистина: кацапите са животни. Свирепи, кръвожадни, но …смъртни”
  и т.н.

 20. Г-н Инджев, нормалната работа на всяко едно посолство е да събира и анализира чувствителна информация. И, в този ред на мисли, да шпионира. Въпросът е друг, дали тази чувствителна информация се използва срещу държавата, в която се намира съответният посланик. Ако информацията се ползва за дестабилизация, намеса във вътрешните работи и т.н. е вече друг въпрос. Кирил Петков поне не успя да се научи от САЩ,които поставиха преди време за манипулиране на изборния процес в САЩ от Русия.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.