Защо рашизоидите у нас не могат да се обединят, а демократите имат повече шансове в това отношение

Избягвам да коментирам социологически изследвания, но не защото по дефиниция не им вярвам, а, за да не участвам в коментаторската “масовка”. Не смятам, че всички социолози са маскари, но почтените професионалисти между тях сами признават, че моментните снимки на обществените нагласи в най-добият случай бележат тенденции, но не и точно отражение на истината, проектирана върху хипотезата от ( предсрочни) избори.

И все пак няма друга база, върху която да стъпи един анализ на вътрешнополитическата ситуация и отражението й върху близкото бъдеще при евентуални избори.  При цялата приблизителност на резултатите от временното класиране на състезаващите се за народната любов партийни отбори, актуалните данни от поредното ( последното за момента) проучване дава поводи за размисъл и оценки. https://www.clubz.bg/129673-spad_v_podkrepata_za_radev_i_vazrazhdane_a_itn_pod_chertata_za_ns

Самите проучватели на хорските нагласи дават своето обяснение за тях и звучат логично. Не смятам да ги дублирам. Но искам да добавя няколко основни разсъждения.

Първото, макар и не по важност ( а по скоро от областта на магриналното, но силно натрапвано напоследък) впечатление, е свързано с възхода на копейките в парламента. Възход, който в момента се определя като падение ( на процентите). Питам се не защо има спад при тях, а защо досега имаше такава надпревара в надценяването й. 

Не веднъж с учудване слушам и гледам лидери на демократични партии да помпат с  изказванията си очакванията как копейките аха, ама всеки момент ще ни превземат. Това, че самият Копейкин лъже пред обективите с обичайното си вълче изражение, че партията му е най-голямата и със сигурност ще победи на изборите, е естественото му състояние. От него друго не може да се очаква. 

За мен остава загадка в същото време защо той получава подкрепа в това начинание от политици, които не могат да бъдат заподозрени като негови съмишленици. Когато и те повторят многократно, макар и в по-умерена форма, ( опасенията си) колко обречена на възход е партията на Копейкин, колебаещите се в оценката си по въпроса като нищо започват да вярват във въпросната предопределеност. Що за мазохизъм е това от страна на вайкащите се?

Второ,  ясно е, че общото между конкурентите на и за копейките, каквито са БСП и “Български възход”, е едно единствено нещо: това е битката помежду им за общия рашизоиден електорат, който се опитват да привлекат. Той, пак според социолозите, не се увеличава, а намалява след 24 февруари. Защо тогава сляпото русолюбие не води до обмислено обединение на путинофилските формации ( или поне на парламентарно представените )?

Изглежда, че старата военна хитрост на Кремъл да воюва срещу България с по-няколко свои колони постъпателно и едновременно, за да се подсигури с разнообразие и резервни варианти, работи срещу крайната цел на самата Москва да си запази и да разшири дори влиянието в страната ни. Пуснатите по една и съща писта състезатели са всичко друго, но не и самоубийци. Вярват си, че ще се преборят за Купата на съветската армия. Като затворени в ограничено пространство гризачи са готови да си прегризат гърлата за честта да вдигнат тази купа.

На фона на всичко това вечно разединените прозападни български политически формации изглеждат като да имат повече шансове да се обединят и ако не беше спирачката от Банкя вече щяха да са го постигнали. Получава се парадокс: рашизоидите пребивават в режим на постоянно съгласие относно своята гравитиране около Северното слънце, въртят се в неговата орбита, но не се сливат в едно. Докато партиите, в които по дефиниция витае вечното съмнение, индивидуализмът и прочее характерни за (про)западния човек особености, дават заявка за преодоляване на партийния си егоизъм без да бъдат облъчвани от единен външен център.

Последното, разбира се, яростно се отрича от борците за повече Русия в България. Съдейки по себе си, те не пропускат да обвинят противника, че го командват от Брюксел и Вашингтон. Такива са и указанията от Москва. Изказванията там, предизвикани от експулсирането на 70 руски шпиони, бяха недвусмислени именно в тази посока. Но са израз на отчаянието от небивалия глобален спад на руското “очарование”. Какво друго да измислят, освен, че за това има един виновник и той се нарича  ( вече) “колективния Запад”). Нужен им е този образ на колективния враг, за да обяснят своя провал да прегазят Украйна за няколко дни, както обещаваха да направя. “Целият свят е срещу нас”, мрънкат вече по-жалостиво сега виновниците за това в Москва.

Парадоксалното е, че ако има нещо като колективен Запад, това явление се дължи на колективната глупост на режима в Москва. Той никога не отстъпвал от вековната руска тактика да интригантства и противопоставя между им западните страни, но успя да ги обедини както никога досега- дори и след Втората световна война просъветските сили в Италия, Франция, Финландия и пр. западни демокрации бяха несравнимо по-влиятелни, отколкото днес там и навсякъде в западния свят са проруските.

Става все по-срамно да си на руска страна. Това е истината. България може да е изключение с относително високия процент на рашизоидите у нас, но също се вписва в тази тенденция. Много са у нас все още (политиците), готови да заявят индивидуалната си вярност към путинофилията, но малцина се склонни да се обединят по този признак. Защото е срамно и това е очевидно дори за (повечето от) тях. 

А на помръкналите рашизоиди не им остава друго, освен да градят огледален образ на враговете си. Обвиняват ги във всички ( свои) грехове и най-вече, че си имали нов “голям брат”.

Вие да се забелязали “новият голям брат” да ни е заробил енергийно? Напротив, подиграват му се, че отпуснал някакви си две танкерчета с газ. Толкова му били силиците.

А случайно да сте чували нещо за американска, холандска, германска корупция, плъзнала по българските земи? Не сте – въпреки факта, че западните държави са най-големите инвеститори у нас, но най-големите вносители на корупционни практики от съветско време насам в България си остават руските монополисти в търговията със суровини.

Изводът е да не се връзваме на руските хибридни обстрели, криейки се от тях по индивидуалните си мазета, а да разсъждаваме с главите си над видимите факти. И, ако може, главите ни да са малко по-гордо изправени като на хора, които все пак принадлежат цивилизационно на западния, а не на евразийския свят, колкото и да ни натискат  същите тези глави обратно в руското блато. 

НА СНИМКАТА ( от рубриката ” Стара рашизоидност ръжда не хваща” ) : Копейкин с микрофон като фон за батко си Волен .

26 мнения за “Защо рашизоидите у нас не могат да се обединят, а демократите имат повече шансове в това отношение”

 1. много актуална и навременна статия,изчерпателна,не мога да добавя нищо..

 2. Никога няма да се обединят демократите, поне до толкова, че да са силни и гласовете им да са решаващи. Нормалните хора т. е дясномислещите вече са уморени от очакване, емигрират или просто стават безразлични.
  Докато русофилите виж никнат като гъби. Войната в Украйна е лакмус за простотията на българина. Само посетете страницата на руското посолство и ще видите колко много и малоумен народ реве за изгонените руснаци, колко със сълзи умоляват Путин да влезе с армията си в България и да ни “освободи” от гейския Запад и САЩ. Няма какво да се лъжем, българина живее бедно, за което разбира се не са му виновни ЕС и САЩ, просто толкова си можем. Но Ганьо това не го осъзнава и се надява на друг да го оправи. В случая Русия, за която Ганьо не може да проумее, че тя няма нищо общо даже с любимия му СССР.
  Тези изводи си ги правя от драсканиците във Фейсбук. А колко още такива примати има по малките градове и села, които нямат интернет не ви е у памет.
  Пътувам много и ги виждам, А съм от Видин, Павел Тинков може да потвърди за там.
  Освен това от години обикалям софийските пиано барове. Преди пускаха малко руска музика. Сега пускат почти само руска и младите хора изпадат в екстаз. А в тези заведения ходят предимно млади и добре образовани хора. Реалист съм, дайте да не се заблуждаваме.

 3. Андрей Илларионов пред Станислав Крючков:

 4. Миналата неделя бях на разходка из Оксфорд. Направи ми впечатление, че голяма част от колежите бяха издигнали украинското знаме вместо това на колежа. Чудесна новина! В академичните среди расте поколение, което вижда истинското лице на червената чума.
  Видях, обаче, и един афиш за конференция на тема “Марксизмът в съвременността” (или нещо подобно, бла-бла-бла). Левичарството в университетските среди е здраво прилепнало. Явно е добре спонсорирано с цифрови знаци или има достатъчно полезни идиоти.
  Слава на Украйна! Денацификацията на Роzzия!

 5. Илиян,

  Ilian Vassilev:”… Стратегията на Русия да наказва, е отказ от равноправно сътрудничество, доведе до толкова ниска и ерозираща материална база на двустранните отношения, че просто България няма какво да губи – за всичко има заместител.Газпром вече загуби българския пазар, да опитат с нефта. Същият успех ще имат. И откъде ще финансират тогава спецоперациите си в България, след като руското влияние в България се самофинансира от енергийните потоци които Русия ни продава?
  Действително българите, за пръв път след 1944 г са на път да не се страхуват от Русия и нейните възможни “наказателни” ходове.
  И за това им толкова трудно на Путин и Лавров да намерят отговор, който да не засегне тяхната пета колона. И няма как да го намерят…”

 6. Die Welt: В България сигурността на границата на Европа е застрашена

  “Реформаторското правителство едва беше започнало борбата си срещу корупцията и връзките с Москва, когато беше свалено . Подозрението е, че мафията се страхува за приходите си.
  За съжаление трябва да се предположи, че мафиотски структури са мобилизирали целия си политически капитал, за да предотвратят антикорупционния курс. Тъжно е, че партия ГЕРБ, член на Европейските християндемократи (ЕНП), участва в него. Брюксел не трябва да стои със скръстени ръце”, заяви германският евродепутат Даниел Фройнд”.

  https://www.welt.de/politik/ausland/plus239529393/In-Bulgarien-steht-die-Sicherheit-von-Europas-Grenze-auf-dem-Spiel.html?icid=search.product.onsitesearch

  Не знам какво повече да добавя.

 7. Който може да наблюдава и преценява, ясно разбира, че руското изразено в качество и съблазън няма никанъв шанс.
  Какво произведено в Русия би желал някой да притежава?

  Лека(и) кола(и), телевизор(и), звукови устройства, кухненски прибори и пособия, бански обзавеждания, дрхи, обувки, козметика, храни които да за разнообразни, напитки, също така, (мога да се скъсам да изброявам и нищо свестно няма да може да бъде показано, за да може да бъде избрано и за да се задоволи едно приятно усещане)…

  Комючтъри, програми, мобилни телефони и техните епове? КОИ СА РУСКИТЕ?

  Образование?– да отидеш да учиш в една приятна обстановка, обзаведена с модерна експериментална техника на най-последното ниво. Да бъдеш оставен самостоятелно да избираш къде, как и при какви условия да живееш по това време.

  Да изказваш собствено мнение и да можеш свободно да го отстояваш.

  Да се рееш из страната и във всяка чужбина като турист или да търсиш познанства всред такива, които са ти интересни.

  ……..
  В Русия и предишният Съветски съюз всичко по-горе описано беше им или даром дадено, за да не загубят войната, или след нея брутално, под формата на репарации отмъкнаха, или в последствие окраднаха. И едно ножче за бръснене не могат самостоятелно да производът.
  Чедата на комунистическите големци ги изпращаха с куфари пари, само и само да могат да завършат някой приличен западен университет. Това, защото родителите им добре знаят, че само със западни езици и западни образования могат пълноценно да се представят на международната сцена, която никога не е била руско насочена.
  Това, че про руски партии никнат и се роят, се дължи на парите които Москва щедро налива, но при едно условие, да бъдат връщани. Естествено с приятелска усмивка им се казва, че има възможност да им бъдат опростени високите лихви, или дългът им ще им бъде дори напълно опростен, ако в техните сфери дейно се заемат да прокарват и подкрепят съответните руски позиции. И СЛЕД КАТО ГИ ИЗГЪДЕЛИЧКАТ, ЧЕ ТАКА И ТАКА ТОВА Е ТЕХЕН ИЗТЪНЧЕН ВКУС, това те ще изпънят с лекота. Ако горките имат някакви съмнения, дали всичко ще могат да го правят добре, за лекота желанията към тях ще им бъдат винаги ПРОДИКТУВАНИ. (по този начин да са и сигурни, че многото получени пари, ТАКА няма да им се искат обратно!) Е, един път щом е нахлузена примката, особено ако има и уговорка за помощ при получаването на служебен пост (недай си Боже президент или министърпредседател, пък да има и снимки и записи с уговорките, за пачки и кюлчета дори въобржението не ми достига)
  Но сега, хайде да покажем, че злото не може чак толкова безвъзвратно да проникне и има надежда нещата да се оправят.
  Проруските партии ги знаем и числеността на техните обожатели също не е голяма. Доказателство за това са избирателните им проценти, които варират до 2-3 и най-много да могат да преминат от едната в другата партия. Примери са тези на Гоце или Волен. При Слави причината да набъбне беше чалгата му, но след като той самият и те (избирателите му) разбраха, че за политик не става, всичко ще се разпръсне и то в западна посока, защото явно подръжниците му са били западни бачкатори, не руски.
  Новото на новичкият Копейкин е това да се перчи като Воленчо за да му обере електората, но и това пак остава в същите познати граници.

  Е, сега пак трябва да се повторя, след като нашият ментор споменава по-лесното обединение на дясното. Дали ще е по-лесно не се зане, защото има различни течения, които трябва да покажат и то сега и веднага в какви посоки ще се колират. Не кои лидери и кои министерства, а кой модел! И притегателната сила трябва да е Европа и натовската закрила, които ще гарантират благоденствието на членовете им. За това единствените условия са да има стабилна съдебна система, никаква корупция и никакви кражби. Всички приходи и разходи да са при пълна прозрачност. Така бързо ще се усети, че парите отиват наистина за всеобщо благоденствие. Вярно, ще се появи и въпросът, кои тогава ще да са ДЕЙСТВАЩИТЕ ПОЛИТИЦИ?
  Тях ще ги определят можещите и показалите честност и умение.
  Има такива, и това също е обнадежаващо

 8. Прощавайте, малко встрани от темата. Един от вестниците /седмичници/ с голям тираж и абонати – “Трета Възраст”, в днешния си 27ми брой е поместил интервю на цялата си 14та страница с г-н Иво Инджев. Абонат съм, но си купих още два вестника, за да ги споделя с близки и приятели – мои и на В Беседката. Чест прави и на двамата – на г-жа Ема Иванова и г-н Инджев, а и на Редакцията на вестника, че са написали това, което наричам Истината.

 9. Според съобщение на радио Гласът на Америка /на руски език/, броят на имащите дипломатически имунитет на РФ у нас /преди изгонването на 70 от тях/ е бил 113, а на българските дипломати в РФ -12 души. Интересно е, в кои други страни по света, с население 7-8 мил души, РФ има над 100 дипломата ?.

 10. Не мога да разбера тези, които се страхуват, че влошаването на отношенията с РФ ще ни навреди в дългосрочен план – доставки на газ, нефт, ядрено гориво, туристи… Кой им е казал, че в този си вид РФ ще просъществува дълго време? А и дори да просъществува (благодарение на търпението и издръжливостта на мизерия на народа си), надали ще може да добива газ и нефт в същите количества, да не говорим за изпращането на туристи…
  Предполагам, че същото е било отношението към Германия в края на 1940 – началото на 1941 – Вермахтът прегазил Франция, Луфтвафе си разиграва коня над Британия, Кригсмарине поставя под въпрос корабоплаването в Атлантика … изобщо не само непобедена, но направо непобедима. Само част он наблюдателите са съветвали да не се гледа състоянието на фронтовете, а размерите на ресурсите…
  Да, Западът помага бавничко на Украйна (намигане към Иларионав и другите), но както каза Невзоров, ако не се лъжа, който получава ленд-лизинг, той побеждава.
  Духването под опашката на руснаците не е рисковано начинание, а инвестиция в бъдещето…
  За малко да забравя за МОЧА… това е къде-къде по-лесно от изгонването на седемдесетимата…или не е?

 11. Г-н Инджев,

  Вашият блог го четат много хора както у нас, така и в чужбина.

  Четат го както „добрите“, така и „лошите“.

  Ще се радвам ако моят коментар бъде от полза на „добрите“, за да могат да развият стратегията си и в крайна сметка да победят „лошите“.

  Предлагам на читателите на Вашият блог следния материал:

  DIVIDE ET DOMINARE
  (Разделяй и владей)

  Основен принцип, чрез прилагането на който Рим е владеел огромни територии години наред.

  СССР-2 (РФ или т.н. РУСИЯ) се изживява като Трети Рим и за това работят по същия начин.

  В началото на 90-те години у нас имаше само една партия – БКП и една-две нейни метастази, които служеха вярно на СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА и ни водеха към „кривата круша“.

  Народа излезе на площадите и поиска реална промяна, в резултат на което т.н. СДС взе цялата власт: президент, парламент (50+) и всичко беше синьо.

  ДА, АМА НЕ.

  Оказа се, че СЪВЕТКАТА ДЪРЖАВА с абревиатура НРБ беше предвидила това и в редовете на т.н. СДС имаше заложени около 2/3 СЪВЕТСКИ хора (политкомисари, агенти на службите, журналисти, социолози, юристи, икономисти и прочие).

  Резултатът беше плачевен – няма лустрация, няма промяна на съдебната система, абе нищо……..

  Имаше само имитация на промени.

  Всъщност, промениха се само форматите.

  СЪВЕТСКИТЕ хора „обясниха, показаха и доказаха“ на народа, че ДЕМОКРАЦИЯТА не струва и отново наложиха старите СЪВЕТСКИ правила.

  СЪВЕТСКИТЕ хора отново овладяха (НЕофициално) всички лостове за управление на СЪВЕТСКАТА държава, която за фасон наричаха ДЕМОКРАТИЧНА държава.

  Де факто имаме странна на пръв поглед политическа симбиоза – държава в държавата, която се състои от две форми – формална и неформална:

  1. ФОРМАЛНА
  СВЕТСКА ДЪРЖАВА, която уж развива демокрация и има официални институции и органи за управление, и която се нарича Република България;

  2. НЕФОРМАЛНА
  ДЪРЖАВА от СЪВЕТСКИ ТИП, която реално управлява страната по „НЕВИДИМ“ начин, чрез своите внедрени СЪВЕТСКИ хора по всички възлови нива на обществено-политическия и културния живот, и която в РУСИЯ ехидно наричат ЗАДУНАЙСКА ГУБЕРНИЯ.

  Де факто цялото управление се прави от СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА, а за пред народа и за пред света има „СВЕТСКА ДЪРЖАВА“.

  За да се поддържа „нормалното“ функциониране на СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА през годините, бившите (и част от настоящите) кадри на всички видове тайни служби продължиха да развиват СЪВЕТСКИТЕ хора, които да поемат щафетата и да продължат до безкрай съществуването на СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА, която да продължава да живее на гърба на СВЕТСКАТА ДЪРЖАВА т.е. на гърба на народа.

  За да се постигне всичко това СССР-2 заложи на въпросния базов принцип – „РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ“.

  Нароиха се безбройни политически формати, всички до един метастази на БКП.

  Не се допусна през годините на т.н. „демокрация“ развиването и налагането на кадри в политиката и висшите нива на държавно управление, които да не са СЪВЕТСКИ.

  С някои изключения, разбира се.

  За това 31 години нямаше нито една партия, която да се противопостави на СЪВЕТСКОТО статукво т.е. на РУСИЯ.

  ЗАЩОТО.

  СЪВЕТСКИТЕ хора не допуснаха това да се случи.

  Оказва се, че „заръките“ от РУСИЯ са „Светата Библия“ на всички политически формати и всички СЪВЕТСКИ хора у нас.

  През последните 25 години стана модерно да се говори за МАФИЯ, за ОЛИГАРСИ, за мистични генералски кръгове, за масонски формати и прочие.

  Нека да не се заблуждаваме от тази РУСКА терминология.

  В България няма нито МАФИЯ, нито ОЛИГАРСКИ, нито МАСОНИ.

  В България има само СЪВЕТСКИ хора на подходящи държавни (частни) позиции, които обслужват интересите само и единствено на СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА.

  СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА идва от СССР (РФ или т.н. РУСИЯ) и работи само и единствено в интерес на РУСИЯ!

  Целта на СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА е да не допусне каквото и да било обединение сред българския народ.

  За това има толкова много политически формати – за да не се допусне обединение ДОРИ и сред СЪВЕТСКИТЕ хора.

  Изглежда парадоксално, но именно по тази причина имаме толкова многобройни метастази на БКП – БСП, АБВ, Атака, НДСВ, СДС, ГЕРБ, Възраждане, Ма(га)решки, Валката Симеонович, ВМРО и прочие СЪВЕТСКИ партии.

  Обединението на СЪВЕТСКИТЕ партии е опасно, защото практиката от 90-те години показа, че когато имаше БСП и още две-три метастази на БКП, народа скочи и в политическия ни живот се формира НАКАЗАТЕЛЕН ВОТ, който формира политическо мнозинство под името СДС.

  Сега МОСКВА не иска Българския народ да отиде на избори и да гласува за една единствена неудобна за нея ДЕМОКРАТИЧНА формация.

  ЗАЩОТО.

  Асен и Киро, Киро и Асен са символ на едно НОВО НАЧАЛО.

  ПП е първата политическа формация в България, която се противопостави на СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА.

  ПП е първата политическа формация, която бе свалена по „демократичен начин“ от власт именно от СЪВЕТСКИТЕ ПАРТИИ в парламента.

  ПП е първата политическа формация, която бе свалена от власт именно защото направи опит да разцепи РУСКОТО СТАТУКВО в България.

  За това сега няма да се върне на власт в този парламент.

  ПП пречи на РУСИЯ, която продължава да ни управлява с принципа „Разделяй и владей“.

  Ако евентуално ПП събере 120+ гласа и формира нов кабинет би могла да направи още добри дела в този парламент.

  Но ми се струва малко вероятно.

  Дори и да успее, ще бъде за кратко, понеже в коалицията има друг ТРОЯНСКИ КОН – БСП, който в подходящо за МОСКВА време ще избухне като бомба, подобно на нейното по-малко братче И.Т.Н. и отново ще осере пейзажа.

  Нещата отиват към служЕБЕН кабинет на „златното момче“ на РУСИЯ – генерал Румен Радев, който ще подготви почвата за едно ново изсмукване на наказателния вот в полза на РУСИЯ.

  И пак ще сме разцепени, НЕобединени и най-вече слаби.

  И ето ни отново разкрачени в нова предизборна ситуация.

  Налага се ПП да промени терминологията си за да успее да убеди народа да гласува за НОВОТО, ИСТИНСКОТО, ЕВРОПЕЙСКОТО.

  Би било добре ПП да обясни на народа що е СЪВЕТСКА ДЪРЖАВА и КАК ФУНКЦИОНИРА ТЯ В БЪЛГАРСКИ УСЛОВИЯ.

  Подчертавам, НЕ МАФИЯ, а СЪВЕТСКА ДЪРЖАВА!

  А СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА е на власт в България, защото поддържа електорат само и единствено от крепостни селяни:

  – ДПС буквално държи ПИН кодовете на картите на своите „избиратели“. Хората знаят, че ако не гласуват за ДПС няма да имат даже хляб да ядат; За това ДПС винаги имат едни 10% на избори.

  – ГЕРБ разчита основно на държавната администрация по места и във висшия ешелон на държавата – комисии, постове, министерства, тайни и явни служби, армия, полиция, синекурни длъжности и разбира се да не забравяме циганското малцинство. Предлага се кеш и на всеки гласувал за ГЕРБ; За това имат 21-22% изборни резултати.

  – БКП, така де БСП, държи в идеологическа заблуда всички пенсионери и искрено вярващи в идеята на КомунизЪма и на отминалите „златни соц. години на България“, а на младите предлага някакво илюзорно развитие в политиката; ЕГН-то на зомбираните идеалисти е относително голямо и затова процентите на БСП падат. Ще падат и още;

  – Възраждане разчита на заблудени люде в чужбина и у нас, на отрицателните настроения сред обществото (покрай КОВИД кризата примерно) и на подставени лица – политкомисари, които държи на щат; а също и на манипулиран вот, и дори на РУСКИ граждани, които вече имат БЪЛГАРСКИ паспорти;

  – ВМРО и всички подобни „улични“ политически метастази на БКП предлагат само и единствено някакво илюзорно политическо и/или икономическо развитие на своите „последователи“.

  Нека ПП да не забравят, че в момента всички СЪВЕТСКИ партии водят активна ПРЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ на терен.

  По кафенета, кръчми, ресторанти, барове и т.н. шетат политкомисари и работят на принципа на мрежовия маркетинг – създават НЕформални СЪВЕТСКИ мрежи.

  Рекрутират се и се обучават огромен брой ТРОЛОВЕ – както у нас, така и в чужбина.

  Много работодатели в частния сектор по един или друг начин налагат своето ПОЛИТИЧЕСКО мнение сред своите подчинени.

  За държавната администрация да не говорим – там има само две правила:
  Правило 1 – Началника е винаги прав.
  Правило 2 – Ако началника не е прав погледни Правило 1, което гласи „Началника винаги е прав“.
  Който не спазва тези две прости правила си заминава.

  ПП свърши доста неща за шест месеца, и ще свърши още много АКО оцени правилно ситуацията и спечели изборите наесен.

  Народа е зомбиран.

  Народа е „научен“ е да не вярва на управниците си и затова се държи глупаво.

  Куцо и сакато до 24 февруари тази година разбираше от ЕПИДЕМИОЛОГИЯ И МАСОВО ЗОМБИРАНЕ, а след началото на войната в Украйна куцо и сакато започна да разбира от ГЕОПОЛИТИКА и ВОЙНА.

  Управлението на една ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА изисква дейно участие на ВСИЧКИ нейни граждани – под една или друга форма е необходимо всеки един от нас да носи отговорност за случващото се.

  Не може да продължаваме да се държим както ни е научила СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА – като не ни отърва да емигрираме, или да си налягаме парцалите, или да какакнижем под сурдинка, или да плюем „лошия“ Запад и при все това да се чудим как да си плащаме сметките.

  Че за капак на всичко плащаме и сметките на РУСИЯ!

  А по медиите по един или друг начин огромен брой политкомисари ни „обясняват“, че за нашето финансово, политическо, социално и т.н. положение ВИНАГИ е виновен „лошия“ Запад!

  НЕКА ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ И НИЕ В БЪЛГАРИЯ СЪЩО КАКТО УКРАИНСКИЯ НАРОД ВОДИМ ВОЙНА ЗА СВОЯТА СВОБОДА!

  НЕКА ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ САМО С ОБЩИ УСИЛИЯ МОЖЕМ ДА ПОБЕДИМ СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА, КОЯТО Е ТОЧНО КОПИЕ НА РУСИЯ!

  ВАЖНО Е ДА ИЗРАЗИМ НА ГЛАС СВОЕТО МНЕНИЕ И ГО ОТСТОЯВАМЕ ДО КРАЙ!

 12. И един русофил е твърде много за България. А Вий се радвате, че подкрепата им намаляла някакви процентни пунктове. При едни евентуални нови избори НС ще има достатъчно гласове да се създаде русофилско правителство.

 13. Проучване сред 800-1000 души – това са тъпотии. Участвах в проучване някъде 90-91 г. Бяхме адски бедни, с малко дете. Сумата беше 20-30 лв. Връчиха ни един списък с имена, адреси. От София ни изпратиха в Темелково. Адресите бяха взети от общините. Въпросникът беше примерно 20-30 точки. После избраха Жан Виденов и аз съжалих, че съм участвал. Оттогава, който ми се обади по телефона да ме проучва, или лъжа, или го пращам при “руский военный корабль”. Но едно нещо разбрах – проучване се прави върху 10-15 хиляди човека. Който няма пари – симулира дейност, при това лъжат в интерес на някакви партии. После нагласят изборните резултати в съответсвие с “проучването”.

 14. Напълно естествено, обединение на основата на пред и следизборни, безпринципни коалиции е непродуктивно и дори вредно /и за партиите и за електората/. Компромисите в името на парламентарни бройки и последващи постове, в името единствено на това да се закачиш за последния вагон на властовия влак, са жалки и водят единствено до отблъскване на избиратели и неизбежен провал.
  Необходимо е утвърждаването на единна и безпрекословна ценностна система, на чиято основа /и ограничителна рамка/ да се приеме обща национална доктрина. Приетата обща цел/и/ трябва да бъде последвана от конкретно разписана програма с неотменими срокове и отговорности, изпълнението на която да мотивира електората за предоставяне на втори мандат.
  Всичко друго е бла-бла и обслужва кашата /меко казано/, в която сме се накиснали.

 15. Спартак,

  само когато България е прекъсвала тази зависимост България се развива с темп видим от целия свят и двата ярки примера за това са и при Стамболов и при Костов, които поставят основите на модерна за времето си европейска държава – Стамболов спасява България от русия и създава условията да се развива като модерна държава като държи със здрава ръка руските еничери – за постигане на националното обединение той ускорено започва да развива и укрепва държавата и не е само Стамболов жертва на русия – Фердинад за да не бъде принуде да абдикира като княз Александър подписва1902г (и преподписва 1907 – 09г.) с русия таен договор, с който се отказва от самостоятелна бълг.външна политика и ПОСТАВЯ ДЪРЖАВАТА в тотална зависимост от руската военновременна политика, което довежда погрома 1913г, руско-бълг. война 1916-17г и претенциите на Сталин през ВСВ – руските бомбардировки, Соболевата акция и руско-бълг. война 1944г – окупацията на България и превръщането й де факто в съветска република -aко не се прекъсне зависимостта от Русия , изграждане на държава разл. от руска губерния е немислима – управл. на ОДС имаше мнозинство в парламента и гласува “национално съгласие” за това след 2 фалита на държавата само за 7 години, но нямаше 2-ри мандат, за да тръгнат заложените реформи, които за по-малко от 800 дни бяха блокирани – това ни направи руски троянски кон в ЕС и НАТО – русия не можеше да спре процеса на интеграция , но я направи неефективна – хората да обвиняват ЕС и да мечтаят за соца – прокситата на крадеца викаха през цялото време дръжте крадеца Костов и си замезваха с комисионните – както каза един виден син на още по-виден комунистически убиец – вината я приемаме само с мезета през пъпната връв с матушката им …. А Иван Костов още на 16 май каза , че спешно е необходим национален консенсус: “…Политиците, ако не разберат това ще вкарат вълка в кошарата. Те ще предизвикат лавина от непрекъснати избори, непрекъснати служебни правителства. Ще стане рухване на самата политическа система. Това е системният риск за българската държава в момента. Те трябва да се разберат за мерки да отърват България от този риск, да противодействат на заплахите, които реално виждаме, да бъдат неутрализирани, като се предприемат съответните действия.Първото е държавата да се погрижи за сигурността си. След това нулева енергийна зависимост. През енергетиката Русия може да предизвика големи вълнения, може да предизвика падане на правителството и какво ли не”, обясни Костов. Нулева енергийна зависимост от Русия е възможна. Възможно е „Лукойл“ да преработва САМО чужд петрол. Те и сега преработват чужд петрол. Предприятия като “Лукойл” трябва да бъдат контролирани ,за да не саботират сигурността на страната. Трябва да се обявяват санкции срещу определени лица и фирми. Това е мощен инструмент за нанасяне на щети на Русия, който е прицелен към един друг въпрос – как ще приключи военната инвазия в Украйна … ” … вече изпуснахме възможността да сме сред страните, които ще възстановяват Украйна

 16. Павел Тинков,
  трябват нацинални стратегии във всяка една област и каквото и правителство да идва на власт да не започва от 0-та , а да надгражда – това ще даде сигурност и на хората и на бизнеса … но без да се освободи съдебната система от руските чайки, няма как да се освободим от корупц. букаи – няма как да се сменят всички “калинки” на всички нива – … трябват и национални медии с български сетива – украинците сега стягат редиците за такава държава , но тук не показват войната в Украйна , за да се напънем , нито ни чака виденова зима – чакаме костякопейкиновци да ни тричат, та да се стреснем, но колкото когато изгоря Пламен, за да подпалим Тим или когато пребиха младежите зад колоните на МС , за да дигнем грамади там, пред МОЧА , пред руските сараи на лукойл …

 17. Ilian Vassilev
  2 ч ·
  Трудно може да се намери степен в която да се категоризира нахалството и арогантността на ГЕРБ по темата природен газ.
  Същите хора, които до вчера говориха, че не може да се внесе цялото количество природен газ, днес искат сметка на каква цена влиза азерския газ.
  Знаете ли защо плащаме по-скъп от първоначалния договор – с нефтеноиндексираната формула? Защото техният – на Борисов, на Радев и на Делян Добрев – Николай Павлов е подписал предателски анекси, с които е обвързал де факто активирането на договора САМО при условие, че е готов интерконектора – условие, което отсъства в оригиналния договор. И когато си предал четата, няма как азерите да пропуснат възможността да получат по-добра цена, па макар тя да е под цената на руския газ и под цената на която продават азерския газ в Италия. Тоест и така сделката и изгодна, но можеше още. За това Асен Василев определи поведението на Павлов като “държавна измяна”. Но дарлинга на ГЕРБ, когото сега Радев обмисля за служебен министър на енергетиката за да се договори с Газпром, беше тутакси покрит от Гешев.
  И от също плачат от ГЕРБ че няма договор с Газпром, с техния Газпром, за когото не пожалиха ни пари, ни корупция, само и само за да построят Турски попок, по който сега не тече газ за България.
  Фейк атлантици, фейк хора.
  Да, в момента има изключително търсене на ВПГ за ЕВропа и цените на стратосферни, дори да намериш газ не си струва да го купуваш на подобни цени, защото няма на кого да го продадеш у дома – това което се нарича разрушение на пазара. В момента цената на Ти Ти Еф е 345 лева на МВтч, кой ще плати подобна цена у нас?!
  Това правителство не може да направи нищо, защото именно по време на ГЕРБ забраниха проучването и добива на нефт и газ у нас. Ако не бяха изгонили Шеврон и другите сега България можеше сама да добива природен газ.
  И тези нахалници днес търсят отговорност от правителство, което направи повече от цялата им пасмина за да тръгне интерконектора и да имаме диверсификация.
  Без посещението на Петков в САЩ нямаше да има танкери, защото те трябваше да бъдат политически договорени през намесата на правителството на САЩ, защото по търговски канали конкуренцията е огромна. Това че не може да осигури дългосрочни договори е и за това, че същите герберски “лидери” и техния любимец Николай Павлов отказаха на Шениер преди години подобен дългосрочен договор базиран на Хенри Хъб, защото бил скъп!?, което си е за Оскар за глупост и корист. Ако бяхме сключили договор сега той щеше да има стойността на злато. Полша го направи и сега има пълни газохранилища.
  Цялата работа е, че ГЕРБ настояват за нов договор с Газпром за да си осигурят дългосрочен конупционни източник на приходи за елита си.
  Няма по-големи фарисеи от ГЕРБ, наистина.

 18. към Спартак,
  уважаеми господине, анализът Ви е прекраасен и не рядко съм се възхищавал от Вашите изяви.
  За моя и Наша всеобща радост, тази СЪВЕСКА ДЪРЖАВА благодарение на битката на храбрите украинци каточели ще замине в изгнание, там от където е дошла. Изгнание, защото тя губи „терен“ всред планетарното човечество. Може нейните проксита да желаят да лаят, но тях трябва все пак някой да ги храни. Начинът на хранилката дори го показа господин Димитър Рачев няколко стъпки преди мен.
  Както техните анализатори очакват, подпълнения и подкрепящи идват само от бедните и гладните, а сега всред тях ще се наредят и тези съветски проксита, защото на тях ще им секнат заплатите. Не само те, цяла Русия ще огладнее, при което никой няма повече да се сеща да ги погледне. Те ще се превърнат на приток към глутницата гладни песове без стопани и колкото и да не искат, лаят им ще стане като на кучета към луната.
  Европейски примери вече наблюдавам.
  От Русия завербуваният Шрьодер (бившият канцлер) загуби „назначението“ си в Газпром, както и плащането на бюрото си от държавата.
  Госпожата Льо Пен, във Франция, също замлъкна. Не знам дали сега ще трябва сама да изплаща поетият милионен дълг.
  Алтернативната партия в Германия се търкаля в кавги, вероятно и там има парични драми, защото се казваше, че са имали швейцарски банкови спонзори. Кои точно, разбира се е банкова тайна, но и такива тайни вече са излизали на яве, особено ако наблюдението бъде превъзмогнато.
  Видяхме какво стана и при наблюденията на българските противошпионски служби, които послужиха на премиера да изгони руските шпиони.
  Е, сега още по инерция и вероятно поради шпионски регламент подписалите това съглашение със СЪВЕСКАТА ДЪРЖАВА, все още ще лаят, но трява да е ясно, че този лай е животоспасяващ. Тях ги грози не само последващ глад със спирането на парични средства, както и грозящо възмездие което те не очакваха.
  Единственото с което ние можем да помогнем е сега да подкрепяме всеко едно правителство чиито стъпки са в посока на ЕС, с което да продължават промените.
  Да ни помага Бог!

 19. Трагедията с двете млади жени, убити от дрогиран наркоман онази вечер, май крие мнооого мръсни тайни! Чета тук-там днес, че въпросният патрон бил унука на др генерал Семерджиев…Верно ли е това? Някой знае ли?

 20. @Явор

  РуZофилско правителство няма как да има при положение, че в следващото НС влизат следните партии: ПП, ГЕРБ, ДПС, ДБ, БСП и иZраждане. Както и да ги въртим, най-вероятната коалиция е ПП/ДБ плюс евентуално БСП (в името на относително безоблачното й сътрудничество с ПП и ДБ в рамките на последното редовно правителство). Нито ГЕРБ, нито ДПС, нито иZраждане имат шанс да влязат в правителство в обозримо бъдеще.

  P.S.: Политическото начинание на cтэпан янэв е мъртвородено, защото няма откъде да краде електорат (разочарованите от ИТН не стигат за преминаване на 4%-та бариера за влизане в НС), а вероятността да привлече нещо от иZраждане или БСП е нищожна.

 21. Българин💙💛,

  Според информация на Фрог нюз Серафимов се ползва като “анонимен” свидетел за всичко, включително по делата за заплахи за живота срещу Бойко Борисов, Иван Гешев, както и по делото срещу Васил Божков. Твърди се, че говори това, което му нареди полицията и по-специално ГДБОП. Установено е, че е лъжесвидетелствал по делото срещу Златомир Иванов-Баретата. Явява се и “дежурен” в показанията по казуса с побоя над журналиста Слави Ангелов.От МВР уточняват, че е защитен свидетел с осигурена охрана от прокуратурата и има идруги свидетели, които са осъждани и с криминално минало. Специализираната прокуратура се охранявала и свидетел с 21 присъди и с десетки регистрации, а през годините назад са издавани разрешения за притежаване на огнестрелно оръжие, въпреки богатото му досие. Лицето се използва от прокуратурата за „дежурен“ свидетел по редица дела, повечето от тях не приключили и до момента. Въпросното лице е свидетел по досъдебни производства като побоя на журналист от в. „24 часа“, по дело за убийство, по дело за измама и други.По време на охраната му лицето се отклонява от указаните мерки, посещава дискотеки и нощни барове, пътува за празници в съседни държави и извършва много други нарушения на правилата за охрана. За всички тези действия служителите на МВР са изготвяли докладни записки, които са докладвани на съответните прокурори. Въпреки това охраната му не е отменена. До 13.04.2022 г. за охраната на това лице МВР е похарчило 397 296 лева. Служебните патрули, охранявали този важен за прокуратурата свидетел, са изразходили 4680 литра гориво….ЗА ТАКИВА ГЕШЕВ Е РАДОСТ, а за хората край тях те са перманентна заплаха https://zovnews.com/novini/raboti-li-geshev-za-hora-kato-mancho-i-anri-kovachevi/

 22. Българин💙💛

  според Уикипедия, ген.Семерджиев има внук и внучка от сина си Емил и внук от сина си Цветан – “спортисчето”-убиец има брат https://vchas.net/928400/

 23. Чета днес Григор Лилов, и той директно си казва, че Шареният Орангутан си е баш унука на др. генерал…

  Не знам кой крив, кой прав…

 24. Българин💙💛,
  Wikipedia / Атанас Семерджиев има двама сина-Цветан и Емил /покойник/. Цветан има син Атанас. Емил има син Атанас и внучка. Нито един от внуците му не е Георги.
  – футболистът е Георги Константинов Семерджиев род. 8.08.1986 в София – баща му е имал магазин за плодове и зеленчуци в кв. Надежда , София
  Попаднах на това https://blitz.bg/article/38476
  и не говори за “чадър” , а попаднах на свидетелство на самия ген. Семерджиев за пожара на Партийния дом и архивите след излизането му от затвора https://www.blitz.bg/article/12226

 25. Благодаря Ви, よ!

  Надявам се и г-н Григор Лилов да прочете Вашите препратки.

 26. Българин💙💛,
  г-н Григор Лилов е осведомен човек, а и до сега новинарските сайтове цитират шофьора-убиец без бащиното му име … а “препратките” са интересни – около Луканов имаше хора, които опитаха да еманципират прехода от плана за перестройка и имаше и хора, които трябваше да не допуснат това

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.