Тошко с голямата уста стана повод да си спомним, че у нас руско гладно нема

Тошко Йорданов с голямата уста, както сам се определя, попадна в газетата. Доста буквално. Руският проправителствен сайт Газета.ру разпространи добре известната у нас негова позиция за “прекрачената граница на глупостта” в България. За него тази граница върви паралелно с отношението към руското посолство тук. софия.www.gazeta.ru/politics/2022/07/06/15086522.shtml

Голямата уста Тошко Йорданов пръв разпространи информацията за спирането на  едни долари ( не рубли- забележете тази подробност на фона на руското изискване да им плащаме газа в рубли!) за заплати на остатъка от руските поданици в посолството  и заклейми българското министерство на финансите, макар то, както се изясни, да няма пръст в тази рана, а изпълнява ангажимента си да прилага западните санкции. Като пръв по време Тошко е пръв и по право да бъде споменат от руската газета сред оплаквачите на нерадостната съдба на руски персонал. 

Ще спестя спекулативните предположения как точно и откъде именно той е научил тази скръбна вест за поданиците на Путин в неговата крепост в София зад най-голямата “дипломатическа” стена в столицата ни, построена в този бункерен вид още по времето на комунизма. Да бъдеш избран и откроен в навалицата от натегачи пред Кремъл у нас от руската пропагандна като най-важен източник за цитиране по този повод, е голямо постижение за отличника. Току – виж го споходила и честта да стане пореден орденоносец на червения килим в Москва.

Руската газета преразказва по този повод гневния изблик на председателя на комитета по конституционно законодателство на Русия Андрей Клишас. Той призовава да бъде изоставено клишето за историческата памет, което България “отдавна е прегазила” и да се отвърне на София бързо и твърдо. Иначе, предупреждава той, правителството на “някога суверенната държава” ще става все по-нагло.https://www.gazeta.ru/politics/2022/07/06/15086522.shtml

Щеше да е добре Клишас да ни обясни по-подробно какво има на ум с клишето за “някога суверенната държава” България. Кога ли е било това? Дали по време на съветската окупация? Или при управлението на партии, доказали своята сервилност към Путлер, като БСП, ДПС и тяхната следовница ГЕРБ? 

Служителят на Дългия с голямата уста, който определено има доста къс фитил, обича да хвърля информационни бомби, да обижда опонентите и конкретно да обвинява без доказателства в продажност доскорошни свои съпартийци. Това отваря “вратата на клеветата” и по негов адрес. Повдига въпросът дали пък не се продал на руснаците. Защото преди да бъде доказано подобно обвинение, то си е чиста проба клевета.

Кой на кого и за колко се продава е сред актуалните теми през последните дни. Чухме за едни 4000 лева, които получават от Русия български агенти за влияние сред коментаторите, облъчващи българската публичност. Да се надяваме да научим нещо повече в конкретни параметри. Това е не по-малко важно за съпротивата срещу руската хибридна война срещу нас от прогонването на 70 руски шпиони.

В очакване (и) това да се случи ще припомня, че Москва далеч не винаги крие своите отличници. Има избирателен подход към агентурата си. Държи част от нея да се маскира като “неутрална”, за да прокарва “балансираната гледна точка” за “многополюсния свят” . Други московски проксита направо пропагандират открито “руския свят” и биват награждавани пред строя с цел да се види колко е изгодно да служиш на Кремъл в България.

Рекламни лица на руската пропаганда станаха през януари 2015 година издателите на един руски вестник у нас Светлана Шаренкова и Димитър Иванов. Награди ги лично на червения килим в Кремъл премиерът Дмитрий Медведев с 1 млн. рубли, което, според актуалния валутен курс, се равняваше на 12 835 евро.

 

 

 

 

Колко са захлебили от проруския в. “Стандарт” през 2017 г. , когато се примолиха на руската пропагандна институция РИА “Новости” за “сътрудничество”, не беше обявено публично. 

12 Май 2017 г.

“Иформационната агенция и радио МИА „Россия сегодня” – РИА Новости – „Спутник” и едно от водещите издания на Република България – вестник „Стандарт” подписаха споразумение за сътрудничество.

Това е първото в историята на агенция Sputnik сътрудничество с българска медия. Церемонията по подписването се състоя в Москва, в централата на Sputnik с участието на първия заместник-главен редактор на Sputnik Сергей Кочетков и главния редактор на вестник „Стандарт” Славка Бозукова.

Подписването на Споразумението с водещата медия на България е важна стъпка в предвижването на ресурсите на Sputnik в Източна Европа. С помоща на редакционната мрежа на Sputnik българската аудитория ще получи достъп към алтернативни топ-новини – както международни, така и общоевропейски”, отбеляза Сергей Кочетков. „Сътрудничеството с агенция Sputnik потвърждава високият професионализъм и обективност на нашия вестник не само в България, но и в света”. https://ivo.bg/2018/01/09/кака-бозукова-и-стандарт-си-търсят-но/

 

 

 

 

Не знаем какво струва и лично връченият от Путлер орден на Николай Малинов за заслуги в прокарването на руското влияние ( заради които беше обявен за руски шпионин, макар да не се криеше).

Знаем “само”, както съм писал ( през 2013 г.) , че у нас “руско гладно нема” ( а твърдението ми по-късно бе подхванато под формата на колаж от “Дневник”).

https://ivo.bg/2013/10/19/в. ), че у нас “рус-българия-руско-гладно-нема/

Руско г(л)адно има

16 мнения за “Тошко с голямата уста стана повод да си спомним, че у нас руско гладно нема”

 1. Паричната ”премия”към ордена на Малинов беше 2.400.000 рубли /тогава курса осцилираше около 60 те рубли/.Сумата беше обявена в руските СМИ във връзка и с други носители на същия орден.Ето толкова струва майцепродавството.А ПРОПО,докъде стигна правосъдието ни по повдигнатите обвинения?

 2. тошкойорданов – non merci – в миналия парламент нарече депутатите на ДБ “джендъри” и писа в Туитър:”Не се ебвайте с нас…”от оная песен на шефа си – #идва тоя, дето ще изхвърли боклука ,
  като препратка към една новогодишна реч на доган пред ДпС, в която обяви:” Твърде насериозно съм се приел… не се ебавам” – no mercy …
  големите усти имат това неудобство – раззинат ли се … и кътните им зъби виждаш

 3. “Руско гладно няма” е страхотно попадение! Много ме впечатли. Лъснаха всичките….

 4. Всъщност няма голяма разлика между Тошко и Копейкин.
  И единият и другият не работят по съвест.
  И единият и другият са подлоги плюли на общественият интерес в името на своят.
  Последните дни сме свидетели колко далеч може да стигнеш с лъжи.
  Борис Джонсън опозори не само себе си но и партията и страната си.
  Същото стори преди него Тръмп.
  Тошко приключи с политическата си “кариера” и ще бъде запомнен като един дребен и злобен измекяр.

 5. за опитът за убийство на Шиндзо Абе:”… Инцидент, който символизира историческа повратна точка, като напр. убийството на престолонаследника на Австрия, което предизвика Първата световна война. Основната връзка ще стане ясна отсега нататък.Трябва да бъдат строго предупредени и хората да не стигат до твърдението, че тероризмът и насилието ще променят обществото. От друга страна също е вярно, че нямам представа защо г-н Абе е набелязан, нека предотвратим разделението от страна на хората, които го приемат… Не мога да не се надявам, че г-н Абе ще спаси живота си и ще се появи пред обществеността по оживен начин…(Ичиро Ямамото: Заместник генерален секретар, Японски институт по право и информационни технологии)”

 6. Павел Климкин
  политик, дипломат, министр иностранных дел Украины в 2014-2019 гг.
  08.07.2022, 12:32
  Нам будет не хватать Бориса Джонсона. У него есть особенная человеческая эмоция по отношению к Украине. Она появилась не сегодня, а была и раньше, когда он работал министром иностранных дел Британии. Джонсон был соорганизатором первой Международной конференции по реформам в Украине, которая состоялась в 2017 году в Лондоне, он очень в нее вложился, любил украинскую кухню и все время о ней вспоминал.
  Кто бы ни сел в премьерское кресло, последовательно будет продолжать линию поддержки Украины.
  Вопрос в другом – не в том, будет ли способен премьер на политическое лидерство в своей стране, в этом мы не сомневаемся, а на эмоциональное лидерство по поддержке Украины, которое стократно было у Джонсона.Поэтому мы будем скучать по Борису, его прическе и этой положительной эмоции.
  Джонсон действительно очень хороший и положительный человек, и в таком смысле воспринимается обществом. Это позволяет ему выигрывать выборы.
  Кто же возглавит антипутинскую коалицию вместо Джонсона?
  либо новый премьер Британии, либо новый премьер в тандеме с президентом США Джо Байденом.
  Никаких других кандидатов в Европе пока не вижу.

 7. Пълна мобилизация на съветските агенти за влияние в БГ.
  Вредното за тях правителство трябва да бъде отстранено…
  Ще се опитат чрез пРезидента да поправят част от щетите!

 8. Всички хибридни тролове з активизирани на МАКС и плюят ли, плюят Асен и Кирил! ИZZверзи проклети!

 9. Тошко си е Тошко обаче Рашков за мен е пълен Провал, който тотално лъсна след атентата срещу двете млади момичета в София. Няколко дни преди това е имало отново жалби срещу атентатора че кара дрогиран в София. Това са си почти камикадзета, които Родната полиция пази и обслужва със служителките си. Толкова ниско ниво никога не е имало. Тотален срив и падение. Какво прави да попитам Крумския Селянин Тенчо в София??? Това е един прогнил, дърт комунист от село Крум, Димитровградско. Рашков и той е същия Изрод. Само имитира борба с Герб.

 10. Руско гладно нема!Ама засега ,не навсегда… 🙂

 11. Към Viva Freadom
  Дали Рашков е изрод не знам. Вие изглежда по-добре знаете.
  Знам само,ьче за това и за вината му за убииството на двете момичета вие не представихте никакви доказателства.
  Извинявайте,днес всички искат доказателства.

 12. До Асен, по принцип не отговарям но специално за Рашков ще ти отговоря, че това е лично впечатление. Мисля, че вече една година е Шеф на Вътрешните работи и това не е малко време. За една година не видях нещо сериозно да е направил. За човек с неговите претенции за компетентности и интелект резултат му е почти нищожен. А това че искаха да го поставят за шеф на пккомпи за мен означава понижение и признание, че се проваля или че не е ефективен. Много народ се изреди да управлява МВР но то все още си е милиционерска казарма със старите маниери от едно време да служим на началника а гражданите, кучетата ги яли. Не знам вече какво трябва да се случи, за да почне МВР да работи безстрашно и безпристрастно. Това все пак е нашата армия, която трябва да се бори с разбойниците в държавата. Според мен МВР е оплетена в тежка паяжина от всякакви интереси и от писани и неписани правила и закони и това много пречи за нейната боеспособност и жизненост. Слушам го вчера Кирил Петков говори че Прокуратурата не успяла да разпита Божков по Скайпа. Доста несериозно беше това но ако може по Скайп, тогава какво пречи на МВР да го разпита, щом Гешев не иска? МВР няма ли право да разпитва?? Десетки служби има в МВР които се борят с корупцията и нямат право да разпитват ли?? Ами комисиите в Народното Събрание имат право да го разпитват?? И последно. За случая със двете момичета съм тотално потресен и той ясно показва, че няма реформи в МВР а Разпад. Тотален разпад!!! За мен този случай, означава че МВР е в клинична смърт. Съжалявам!

 13. Това, че борбата му с герб е имитация, стана ясно за всички, които мислят с главите си, но не знам защо на младежите им е много ценен?! За него и за всички, които желаят истинска промяна, трябва Рашков да излезе в пенсия и на негово място да дойде човек, който по-малко ще говори и повече ще действа!

 14. Viva Freadomq,по-добре не казвай,че си ми огговорил.От личните ти впечатления много думи и нищо по въпросите. Извън темата се подразбира признанието ти,че за един човек /или двама според мен/ еневъсможно да се прибори с прогнила система като МВР например.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.