“Хазартно” – дума на сезонната ни политика. Парламентарната рулетка се оказа руска за някои от стрелците

 

 

 

 

 

Президентът Радев предупреди днес срещу хазартни решения на властта в случай, че процедурата по връчване ( и връщане) на управленски мандати се проточи.

Екзекуторите на правителството от ИТН пък лобирали за повече хазарт по телевизиите и се надяват нещо такова да бъде гласувано в оставащите дни работа на депутатите от това Народно събрание.

Хазартен беше ходът с бламирането на кабинета от страна на партии, заплашени да не попаднат в следващия, дори и от страна на ГЕРБ, които нямат гаранции за нещо, като да бъде представено като успех на извънредните избори.

Онези от партията на последната скамейка в пленарната зала, които Ицо Хазарта единствен се осмели да нарече от трибуната фашисти, спряха хазартно да лъжат, че в момента са най-голяма партия. Разбраха май, че нищо печелят от тази лъжа.

Хазартните червени линии между сегашните парламентарни играчи остават, но залозите се повишават пред неизвестността в гората, за която с подсвиркване за  собствено окуражаване са се запътили.

Рулетката с мандатите се върти. За онези, които се гръмнаха в крака чрез вероятното си самоотстраняване от бъдещия парламент, тя се оказа руска, напълно заредена, а не с един патрон. Но никой не залага на 50 процентната вероятност да спечели, като си сложи чиповете само на черно или само на червено. Питайте за обяснение бившето крупие Йордан Цонев, който отдавна играе на сигурно с гарантирания електорат на ДПС. 

Хазартно е да се сравняваме с Израел, Белгия и Италия, където има дългогодишна традиция на липса на трайно управление или на властване с по един глас мнозинство ( особено в израелския Кнесет). Защото разликата между тяхната политическа култура и нашата е в това, че тук най-некултурните печелят мнозинства на принципа за просперирането на простите и това е повод за гордост в техните среди.

За привличането на рашизоидния електорат хазартно наддават покерджиите от толкова много парламентарни и извънпарламентарни партии, че се чудят какъв нов блъф да измислят, за да му се харесат ( БСП все пак води в това състезание с клетвите си, че България не изнася оръжие за Украйна). 

Хазартно е най-вече да се правят прогнози в нашия провинциален вариант на Лас Вегас. Тъй че извинявайте за този текст, ако сте очаквали от него невъзможното: предсказание как ще се подредят нещата в колодата, в която Кремъл от край време раздава(ше) белязаните карти под и над.

При толкова много мошеници никак не е оригинално да се присламчваш към тази тълпа. Понякога самотата е за предпочитане пред срамотата да си “като хората”. Може да ми се присмее някой по аналогия с Вуте, който се оплаквал, че не мое повече да такова жена си, на което съселяните му отвърнали : “айде сега, цяло село мое, само ти не моеш”.

У наше село така и става – голямо присмиване отнасят различните. На това му викат у бесепето “консерватизъм”, макар да си е чиста проба безмозъчен колективизим, т.е. консервиран болшевизъм.

18 мнения за ““Хазартно” – дума на сезонната ни политика. Парламентарната рулетка се оказа руска за някои от стрелците”

 1. Брилянтно!
  И гледам, че и Тео удря една лапа за да се получи конгениалния текст.
  Сега, героят от долния клип дали е действал хазартно, не се знае, знае ли се, но И не само от мен-Браво!

 2. Към Georgi Nikolov:

  Реших да добавя пояснение за парламентарната рулетка, която се оказа руска за някои…

 3. liga.net : Электронная петиция с призывом заменить в Одессе памятник Екатерине II на памятник актеру гей-порнофильмов Билли Херрингтону набрала на сайте президента 25 000 голосов.
  . Автор указывает, что Екатерина II “своими действиями нанесла большой вред Украинской государственности и культуре”… подал идею скульптуры: изобразить Херрингтона сидящим за барной стойкой с бутылкой пива. Это “громкое заявление, что Одесса – не какой-то провинциальный городок Российской империи, не является частью российской культуры, а имеет свою культуру и чувство юмора”
  1. Это четкий сигнал Украины о поддержке ЛГБТ-сообщества.
  2. Это весело и смешно.
  3. Все студенты одесских вузов после получения диплома смогут выпить пива с Билли Геррингтоном.
  4. Фигура Геррингтона имеет большое культурное влияние в интернете и появление такого памятника станет очень популярным туристическим аттракционом.
  5. Тайный пункт.
  6. Мемы.
  . . . ние може да добавим на конника пред НС 3 синджира роби

 4. Ето това е журналист:
  Итальянский журналист устроил порку Соловьеву в прямом эфире

 5. Гиркин – Стрелков за предстоящия разгром на руската армия:

 6. “Хазартно” си е дума на “реал”политиката
  Президент Литвы(LRT,7.12): “… надеюcь, что сейчас мир получил “прививку от России” и через год-полтора не появятся политики, которые будут говорить, что Россия изменилась и надо опять укреплять связи… страны, которые не имели иллюзий насчет России, сейчас оказались лучше готовы, чем те, где полагались на realpolitik. Литва фактически разорвала любые энергетические связи с Россией и отказывается покупать газ, нефть и электроэнергию, стать устойчивой к шантажу России и чем скорее другие страны Западной Европы пойдут по тому же пути, тем лучше и легче будет для всех…”
  https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvoje/2/1737473/nauseda-teigia-siuo-metu-antrai-kadencijai-nesiruosiantis-ir-tvirtina-prezidentui-nereiketu-daugiau-galiu
  а ние я подкарахме хазартно от ден 1-ви на ония 800 и “…Данчо Ментата и другите менти ни омайваваха … И така в престъпната връзка с политиката и политиците се роди и порасна огромният за страната ни бизнес на Божков. И съвсем логично ще стане жертва на същата престъпна връзка…(Лобистки игри с хазарта.Кратка история на едно рецидивиращото престъпление,Тони Филипов, д-р)
  … докарали сме я до “хирургично”

 7. хибридката Фактор..

  https://faktor.bg/bg/articles/kompyutarna-ekspertiza-pokazala-che-snimkite-na-borisov-s-kyulcheta-i-pari-sa-manipulirani

  снимките с кюлчетата били манипулирани.. 5-торна експертиза доказала това.. Ти да видиш..
  Чудя се защо тиквата след като излезнаха снимките се превърна в Балканджи Йово и не смееше да се мерне пред народа..

  Та, има нещо много гнило във Фактор.. уж сме анти-руски ама не оставяме без подкрепа нашият кучи син тиквата.. нищо че той е едно голямо руско лайно.. От същите дето днес тровят европейският път на Македония..

 8. Споделям мнението на Г. Георгиев от БОЕЦ че правителство на всяка цена не е добра стратегия за ДБ.
  Ставаш уязвим на шантаж а и каква подкрепа може да получиш от сили които явно е работят за мафиотският модел.
  Това бавене на топката устройва единствено мафията. Изборите са най-добрият вариант. ИТН ще изпаднат. А на следващите очаквам да изпадне и копейкин. Видно е че ДБ оцелява и се развива от избор на избор.. за разлика от руските еднодневки..

  https://www.dunavmost.com/novini/georgi-georgiev-nerazbiraemiyat-stremezh-na-db-da-napravyat-pravitelstvo-e-greshka

  Не съм съгласен с Георгиев обаче за електронното гласуване.
  Както често съм писал тук, няма друга държава в света която да разчита ИЗЦЯЛО на подобни машини за гласуване. Няма никакъв начин да се направи одит и никой не знае какво се случва в черната дупка на тази машина. Това е неимоверна глупост и не знам защо ДБ продължават да настояват че има полза от подобен тип гласуване. Да дадът пример на държава която използва подобни машини за 100% от вота.
  Според мен на този етап най доброто което може да се направи е Белгийският модел – електронна машина която ти помага да изпринтираш бюлетината.. и толкова.. за да няма голям брой недействителни бюлетини.. Бюлетините накрая се броят (може и със сканиращи устройства)..
  Важното при този начин на гласуване е че може да се проследяват нещата а не се доверяваш сляпо на някакъв софтуер.
  И е важно да имаш опция и да гласуваш с обикновена бюлетина а не всички задължително да минават през машини. Има много хора които се притесняват от машините, това трябва да се вземе предвид а не по путински да им се налагат насила методи..

 9. „БОГ РЕШАВА ИЗХОДА НА БИТКАТА, НО ПОДГОТОВКАТА ЗА БИТКАТА ЗАВИСИ ОТ НАС“.

  Това са думи на Саладин, който побеждава кръстоносците и превзема Ерусалим.

  Наесен ще има избори.

  Може да звучи неудобно за всички политически партии, но това е реалността.

  Ако сега, която и да е партия поеме ангажимент и направи правителство, това правителство ще бъде недоносче и няма да свърши работа на никого – нито на БЪЛГАРИЯ, нито на СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА.

  СлужЕБНО правителство под ръководството на пРезидента Радев също не е добра опция, понеже той (пРезидента на РУСИЯ у нас) отново ще ни „повърне“ към Москва.

  НО.

  Нямаме голям избор – наесен ще има избори.

  Единствената партия, която има потенциал да премахне РУСКОТО статукво в България е ПП „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА“.

  За целта е необходимо да спечели 50+ гласове на изборите и после да командва парада по ПРАВИЛНИЯТ НАЧИН.

  Откъсването от РУСКИТЕ зависимости ще отнеме време – поне 2-3 години, докато ЕВРОПЕЙСКИЯТ формат на работа на ПП започне да дава устойчиви резултати и разбира се бъдат спечелени местните избори догодина.

  РУСИЯ няма да се даде без бой – ще има нови РУСКИ свинщини, нови РУСКИ политически партии, които да изсмукват НАКАЗАТЕЛНИЯ ВОТ.

  Ще има нови РУСКИ изнудвания на енергийна тема и “БРАТУШКИТЕ” ще ни извиват ръцете навсякъде където е възможно.

  КАКТО ВИНАГИ.

  За да се случи реална и устойчива промяна в РОДИНАТА ни е необходимо ПП да проведе добра подготовка за изборите и да спечели „заветния хълм“ – 50+ гласове.

  В предизборната кампания е много важно да се подходи прагматично:

  – Семпъл език, реални цели и срокове, без големи изхвърляния;

  – Грамотни хора по цялата командна верига на партията;

  – Ограмотяване на българите живеещи в чужбина – те определено не са наясно какво се случва в РОДИНАТА и лесно могат да бъдат излъгани от някоя от многобройните метастазите на БКП (ГЕРБ, БСП, ДПС, ИТН, Възраждане и прочие), която от 80 и повече години работи срещу БЪЛГАРИЯ.

  – Да посочат с пръст врагът – РУСИЯ, която чрез СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА развивана с години у нас изсмуква както парите ни, така и свободата ни.

  Няма да е леко, но е важно народа да прогледне и да даде картбланш на ЕДИНСТВЕНАТА ПАРТИЯ ДО СЕГА, КОЯТО СЕ ОПЪЛЧИ НА РУСИЯ.

  „БОГ РЕШАВА ИЗХОДА НА БИТКАТА, НО ПОДГОТОВКАТА ЗА БИТКАТА ЗАВИСИ ОТ НАС“.

 10. Георги Харизанов 💙💛,
  Прокуратурата е оневинила борисов чрез ЕНП – докладът пред ЕП е представен от чешки евродепутат – след ареста на борисов е в делегация на ЕНП, която проверява за работа по сигналите за корупция в ГЕРБ и прокуратурата му предоставя данните за доклада : “обектите в правоъгълна форма и жълт цвят” , “обектите, наподобяващи банкноти”, “не може да се установи дали са реални банкноти и кюлчета”, “на разпита камериерките са казали, че никога не са виждали злато и пари в нощните шкафчета”,”експертизата е показала, че фотографиите и клиповете са били манипулирани” – и това казва на изслушването в ЕП депутатът … всичко е точно фактически , а факторът сме си ние да се свърши работата

 11. “В независимой Украине недопустимо прославлять наших поработителей – хватит выделять деньги на содержание памятника той, кто способствовала геноциду украинского и крымскотатарского народов, уничтожила Запорожскую Сечь, внедрила политику насильственной русификации” – вторая петиция о памятнике Екатерине II в центре Одессы , которую должен рассмотреть Зеленский, набрала 25 000 подписей – просто снести памятник .

 12. Към Спартак:

  Спартак, ако вземем думите на Саладин за основа, вашата подготовка за битката е такава, че дори БОГ няма да я забележи, камо ли народа.
  ПП“Продължаваме промяната“ „Единствената партия, която има потенциал да премахне РУСКОТО статукво в България“ според вас, ДОПУСНА СЪЩЕСТВЕНИ ГРЕШКИ ПО ВРЕМЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО СИ. Фаталната и грешка, която е свали от власт беше, че не разбра, че модела гешев-борисов трябва да бъде разрушен своевременно. ПП протакаше съдебната реформа, вместо да приеме закона за реформа на КПКОНПИ през първите три месеца на управлението си. Единствената партия, която се оказва на висотата на деня е и си остава ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ. ФАКТ! Но това достатъчно ли е за БЪЛГАРИЯ? Определено, НЕ. На БЪЛГАРИЯ И Е НЕОБХОДИМ ЕДИНЕН ПРЕДИЗБОРЕН БЛОК НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ, който ще бетонира мястото на БЪЛГАРИТЕ в ЕС и НАТО, а това ще се окаже смърт за русия. БОЖЕ ПОДКРЕПИ ДЕСНИЦАТА НИ!

  МОДЕЛЪТ ГЕШЕВ-БОРИСОВ ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗРУШЕН!

 13. kъм Георги Харизанов,
  Жорж, фактор има много добри коментатори. Аз също предполагам, че има(ше) едно условие, което вече написано на хатия се спазва. Това го забелязвзм при някои съписващи като др. Канов и други примерно като дамата от Холандия, или на коментатора с кремълската башня, на които имената в момента не ми идват в главата. Коментарите обаче намирам за изключително прецизни и авторите в никой случай не ги приравнявам към лекетата. Просто предполагам, че някога са подписали договор за сътрудничество, с което периодично да доставят коментари. Но като условие там, не е трябвало да критикуват управляващата партия и упрачвляващите лица. Това тогава беше ГЕРБ. Да не забравяме (поне аз), че въз основа на абревиатурата смятахме ГЕРБ за проевропейска партия, включително и нейния главен пожарникар.
  По мое мнение, всеки един коментар отразяващ истините, особено за Русия, е полезен за да сде осъзнаят лутащите се маси (не искам да ги окачествявам по-подходящо, за да не съм обидчив)

 14. Към Boris:

  Много добри коментари има, така е. Но няма каквото и да било критично отношение спрямо Методиевич. Забранено е там.

  Има много автори на отлични коментари срещу политиката на Кремъл в самата ГЕРБ, но няма нито един- НИКОГА – срещу главния проводник на кремълското влияние у нас през годините на неговото господство в българската политика, какъвто е Методиевич.

  За това става дума.

 15. @Boris

  Моята реакция може би бе малко прибързана.
  Тази “новина от ЕС” след това бе отразена и от други медии.
  Но както е споменал и г-н Инджев (не за пръв път), Фактор е доста избирателен.
  Както знаем това е един от методите на манипулация.
  Да, съдържанието като цяло е анти-руско и това е добре.
  Но да се правиш на сляп и да пропускаш да критикуваш един дългогодишен проводник на руското влияние в България е (с изинение) все едно да се .. на метеното.
  Чета Фактор но май ще е по-добре ако не обръщам внимание на тази хибридка.
  А Канов ми направи неприятно впечатление когато се обърна срещу ваксини, маски и т.н.
  Не знам какво им става на тези “републиканци” но, понякога са доста свръхчувствителни на тема комунизъм.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.