Олекването на обвиненията за златните кюлчета не оневинява тежката му вина за поклоните пред Путлер

Еуфория обзе близкото обкръжение на Бойко Методиевич Борисов след съобщение на чешки евродепутат за доклад, в който се казва, че кадрите със златните кюлчета и пачките с евро край полегналото му тях са манипулирани. 

Няма официално съобщение по каналния ред за същото. Да приемем на доверие твърдението на доверените му лица, че докладът е автентичен. Нека не се превръщаме в подобия на полегналия, за когото очевидни факти, като откриването на готова газова връзка с Гърция било бутафорно, магистрала “Тракия” била опасна напоследък ( а не още през годините на неговото управление,) а скок на цените на тока, газа и пр. нямало да има ако самият той беше още на власт. 

Дали става дума за развръзка около уликите за корупция в самата спалня на бившия ни премиер, проникването в която прокуратурата отказа да разследва при цялата му невиждана скандалност от подобно естество? Предстои да видим фактите при тяхното официално огласяване.

Друго искам да кажа по този повод, който предизвика възторжени възгласи ( например от страна на Томислав Дончев), че всички лъжи ( за ГЕРБ ) постепенно ще бъдат опровергани. Всички? Наистина ли?  

Дали евентуалното опровергаване на автентичността на снимките от спалнята на премиера, който не може да отрече, че наистина е сниман в безпомощно състояние ( и плещи небивалици относно коя Мата Хари му е удовлетворявала “човешките потребности” през главата на охраната на най-овластения човек в държавата), може да служи за универсален препарат за почистване на всички петна по репутацията на партията и на нейния вожд?

За мен казусът е пореден повод да обясня защо предпочитам да коментирам очевидностите. Да вземем само (без)действията муПоклоните в стратегическия сектор, свързани с политиката му на путинист. Ще се наложи да повторя някои от фактите и да задам въпроса: “лъжа ли е например…”?

Лъжа ли е фактът, че бившият ни премиер унизи България, когато се извини на Путлер, че не се е старал достатъчно да му угоди? https://offnews.bg/politika/borisov-se-izvini-na-putin-za-iuzhen-potok-po-golemiat-brat-vinagi-681676.html

 

 

 

 

 

Лъжа ли е, че поощри Путлер да нападне Украйна като му помогна да си осигури алтернатива за продажба да газ за Европа за милиарди евро, с които днес диктаторът финансира войната си?

Лъжа ли е, че плати това евроатлантическо предателство от джоба на българския данъкоплатец?  

Лъжа ли е, че водеше политика “да не дразним Путин” и му се умилкваше с приказки за своето миролюбие в региона, където руският войнолюбец трупаше демонстративно оръжия за войната, която води днес? 

Лъжа ли е, че при управлението му рашизмът у нас се развихри като у дома си до степен, че западни медии определиха България като център на руския шпионаж в региона?

Лъжа ли е, че обявеният от него за закрит проект АЕЦ “Белене” беше съживен ( пак от него ) отново за публична пропагандна употреба с твърдения, че щяло да бъде изгодно все пак да бъде достроен съветският по рождение и руски по наследство атомен стратегически проект в най-земетръсната зона на региона?

Това са 6 истини като за отличен пред Путлер.

И сега някой се опитва да сложи на оневиняващия кантар онези кюлчета със злато в чекмеджето му? Разбирам изкушението на гузните, но няма как да се съглася с неговите обобщения.

 

17 мнения за “Олекването на обвиненията за златните кюлчета не оневинява тежката му вина за поклоните пред Путлер”

 1. Ако снимките с кюлчетата се окажат фалшиви ама в официален доклад, това ще е много много неприятно, защото ще постави въпроса, кой ги е правил и защо е искал да манипулира всички избиратели. То е ясно че Бойко е мафиот, обаче къде отидоха нашите служби, които досега са си мълчали и не са разбрали, че ни правят на балъци. Все пак това са снимки на Министър Председател и истината трябваше да е ясна до месец масимум а не след година и нещо. Едно нещо трябва да е кристално ясно на разбойниците. Ние не искаме мафиоти!! Ако ще сваляме един лъжец и мафиот за да дойде друг, по-хитър, мерси!! Такива неща, трябва да се наказват много тежко!!!

 2. “Манипулацията е установена чрез независима петорна компютърна експертиза, назначена от българските власти.”
  М-даа. Тежко, тежко… И Гешев няма нищо общо с никакви експертизи. Скрито е кои са експертите, въобще експерти ли са или измамници, а тъпотиите се леят като водата от Ниагарския водопад.

 3. По темата за снимките, кюлчетата и лъжите на товариш Методиевич мога да кажа само те’ тва:

  Ласмаги, джасмаги,

  дискотеки, маратони,

  шоколади, марципани,

  биберони, макарони,

  кастофони, мастофони,

  тонколони, монколони.

  акордеони, макордеони.

  Get up U, get up U!

 4. Господин Инджев, нека публикуват имената на експертите провели петорната експертиза. Лично съм разглеждал, като професионалист, много от публикуваните и на много места снимки. Като професионалист, както знаеш, аз съм професионален фотограф и моето мнение, че върху суровите кадри няма манипулации, от рода, че резолюцията била различна. Няма да обяснявам с подробности, защото е излишно, за хора, които няма как да разберат техническите термини. Ще добавя, че с агенциите с който работя, разполагат със специален софтуер и никога не съм могъл да го “надхитря”. Извинявам се за просташкия израз!

 5. VivaFreadom,
  за фалшиви СНИМКИ в доклада пред ЕП не става дума – прокуратурата е дала на докладчика данни от експертиза само за разликите в датите на файловете . НО опитите за преправяне на метаданните за час/дата вече са изнесени от “Биволъ”, след експертиза,която правиха, а тя не е установила монтаж при снимките. В доклада на евродепутата няма данни да са проследени и ясно видимите номера на банкноти, и кюлчета – има свидетелствата на камериерките на борисов
  Докладчикът е чешки евродепутат, който след ареста на борисов е в делегация на евродепутати само от ЕНП, която тук проверява работа по сигналите за корупция в ГЕРБ и данните , които изнася пред ЕП са само това което прокуратурата им е предоставила

 6. Не са лъжи, изброените от Вас, г-н Инджев, дори има и други,за които ще страдаме и плащаме. Само искам да уточня за онова/не съм го гледал/, с човешката сянка,пистолета, кюлчето и парите. Пачка с банкноти от по 500 евро, не съществува у нас. работих 7 години ,като продавач в Търговия на едро, където цените бяха на база долари и евро, и нито веднаж не видях тази банкнота – тя е “екзотична”/ като тази от 2 долара/ и няма специална защита, както е със 100, 50 и т.н. евро. Това с кюлчето и пр. е за отвличае на вниманието от по-важните неща, изброени от г-н Инджевл

 7. Нека припомня, че самият Бойко каза, че кюлчетата и пачките са внесени от Мата Хари. Моля всички отново МНОГО ВНИМАТЕЛНО да препрочетат историята, ако не я помнят.

  Само преди не повече от 7-10 дни се появи съобщение, че ГешеФФ е заявил пред европарламента, че ще реши този казус за два месеца, както и Барселона. Обзалагам се, че родната прокуратура отдавна си е “написала домашното” за вътрешна употреба. Т.е. има покриване на законовите срокове. Обаче се появяват накакви досадни външни фактори и те, притиснати от обстоятелствата им пращат материалите за вътрешна употреба.
  Повярвайте, няма да се размине “ей така”. Извън България демокрацията все още е жива.

 8. Значи…..
  Абсурдно е да са фалшиви снимките – казвам го като човек
  който е много наясно с фотографията (цифрова и “аналогова”), и с
  поне 15 годишен опит на Фотошоп и монтажи, и всякакви други фото манипулации.
  Така че нищо не олеква, за съжаление на герберунгелите, които в момента
  са мноого превъзбудени от щастие, че техния вожд е отново на “белия кон”…
  А тия “пет-шесторни и осморни…” експертизи да си ги наврат при русский кораблъ..
  Да пратят файловете на Adobe или на Apple и да питат тях, ако им стиска толкова.
  Сега дори може да се направи “следствен експеримент” като се направят снимки със
  съответните модели телефони при сходна светлина и тогава да се сравнява… ако им стиска
  на големите петорни експерти!
  Трябва да е кривоглед, сляп и откровено малоумен всеки който им се връзва
  на изтърканите номера….(преди малко видях, че и О. Минчев се вързал, нищо лично де :))
  Слава на Украйна!

 9. Такааа. Оказва се, че чешкият евродепутат е изчел “изявление на българската европрокуратура”.

 10. Не съм адвокат на Томислав Дончев, но не вярвам, като е казал “лъжи” да е имал предвид изредените в статията истини…
  Напълно съм съгласен, че от олекването на това обвинение не олекват истинските провинения на Борисов. Олекват само коментаторите (да не говорим за политиците), които използваха снимките като сериозно доказателство за корумпираността му. Но не всичко е загубено, казва Елена Йончева…
  Още веднъж искам да сваля шапка на колегата-съфорумец, който преди време написа, че тези снимки бяха хубава алегория, която изигра ролята си по време на протестите, но е несериозно да се твърди, че са истински…

 11. Velizar Shalamanov :”Украйна стана асоцииран член на специалната многостранна програма на НАТО за технологична оперативна съвместимост.”
  “Россияне ударили по двум мостам на пути своего наступления на Славянск” – в сводке 13 июля.
  ТУК самолет-нарушител СМЕЛО е приземен от роден МиГ-29 (пр.18 ч.вчера, МО) – все пак т.нар.“втора армия в света” се оказва 2-ра в Украина
  “Сега Украйна не само прилага стандартите на НАТО, но и може да участва в разработването на нови стандарти. Опитът на нашите военни, възможностите на украинските институции, IT потенциалът на страната ни – всичко това ще бъде украинският принос в развитието на колективната сигурност на Европа(Зеленски)”
  … мутроекспремиеринът си е отвсякъде за съд , партийците му се нареждат до ексбекапейците и депесарската върхушка за покаяние и прошка

 12. В горния ми коментар съм допуснал грешка, да се чете “изявление на българската специализирана прокуратура”.

 13. @Румен Панков
  Относно “екзотичността” на банкнотите от 500 Е и $2.
  Ако Вие не сте виждали и притежавали от тези банкноти, това не значи, че те са толкова “екзотични”. Особено тези от $2, ако толкова Ви интересува, ще Ви кажа от къде може да се снабдите с тях по курса на деня, без никаква надценка за “екзотичност”.

 14. Докато не стане известно коя е Мата Хари и какви самопризнания е направила пред съд, не вярвам на никакви “експерти”. За милиардера Буци е детска игра да си купи каквито иска “експерти”.

  Колкото до екзотичността на банкнотите от 500 евро: в Германия и банкнотата от 200 евро е екзотика. Дадеш ли такава на някоя каса, веднага викат шефа да се запознае със “случая”.

 15. В Германия преди години в две банки не ми приеха за обмяна една сума в купюри по $100. Добре, че имах и по $50 и $20, но по-голямата част от сумата беше в $100, та им ги оставих да ги проверяват една седмица, та чак после ми ги обмениха. Това беше преди повече от 10 години. Сега не знам как е там.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.