Патриотар(к)и на “примоция”

 

 

Въпреки протестите на опозицията властите в Скопие изразиха готовност да приемат предложението на ЕС, направено в края на френското председателство, което да сложи начало на преговори за присъединяване на Северна Македония към евросъюза. Президентът на републиката Пендаровски дори се осмели да обвини Русия, че играе роля в подстрекаването на тези протести!

В случай, че и в Македония, както у нас, в крайна сметка се провалят руските планове за насъскване на нашите две страни в полза на имперската политика да бъдем разделяни, манипулирани и настройвани срещу западните ни съюзници, питам нашите патриотари: къде останаха заклинанията им срещу “националното предателство” да “пуснем” С. Македония?

Кой на кого “пуска”?

Въпрос на въображение и на подсъзнание е – мръсно понякога. Защото и в измисления термин “френско предложение” може да бъде намерен неприличен подтекст.

В началото на опиянението у нас от медийната свобода се нароиха т.н. жълти вестници с ясна за всекиго червена канава. Сред запомнящите се публикации от онова време беше кореспонденция във връзка с крайпътната дейност на едни “жрици”, които предлагаха “примоция” на техните услуги.

И в днешно време доста “примоции” бяха предложени и приложени, за да се обслужи руският нагон във връзка с блокирането на Северна Македония по пътя й към Европа. 

Сигурно никога няма да узнаем кой колко копейки е лапнал. Но не е лошо да помним проституирането в полза на чуждата държава с щръкналите днес както никога преди ядрени оръжия – заплаха за съществуването на човечеството. Тази срамна сделка с атомния дявол се извършва(ше) пред очите ни без свян. 

Напазаруваните на “примоция” нашенци няма да се засрамят, но трябва да бъде напомняно как заплашваха да “пометат майкопродавците”, след което си подвиха опашката, установявайки, че съвсем нямат зад гърба си желаната “всенародна” подкрепа за метежи и насилия.

 

 

9 мнения за “Патриотар(к)и на “примоция””

 1. Знаменитото фото на Иво до надписа “Разрешено само за руски групи”, въпреки многократното й публикуване, всеки път ме вбесява с окупационната си наглост, защото е евфемизъм на “Разрешено само за руснаци”, т.е. истинският й смисъл е “Черноморието ви е заранено за българи!”
  Всеки “българин”, русофил или рублофил, трябва да знае и да помни този надпис, когато отвори вонящата си предателска уста, за да лобира за руския интерес или да “защитава” Русия от украинците, защото ние (и децата ни) сме следващите жертви на братушкинската “любов” !!!
  А русифициането на Черноморието ни продължава! Страхът сред местните е още по-голям, за войната в Украйна въобще не се говори или се смутолевя шепнешком, че “не се знаело каква е истината. Американците и европейците били виновни за всичко” ?!
  В Несебър руското знаме продължава да се вее на висок пилон, редом с българското, на тротоара, който е ОБЩИНСКА собственост, точно срещу сградата на пощата в самия център на града.
  В една аптека пък чувам как аптекарката казва по телефона на някого, че е дала на някаква рускиня с руска “зелена” рецепта (безплатно) скъпи лекарства, но, тъй като ЕГН-то й “не излизало”, да впишели българско ЕГН на някаква българка, иначе можело да ги глобят ?! Питам се защо тази рускиня просто не си плати лекарствата, след като няма право на безплатни у нас, тъй като не е внасяля вноски в Българската НЗОК ?
  Някои местни познати, обаче, не сдържат възмущението си от нахалните претенции на “постоянно пребивавщите” по отношение на социални услуги, които са дефицитни и недостъпни дори за българските граждани.
  В големите хранителни магазини продавачките и охраната казват шепнешком, че са ги заплашили с уволнение, ако не се съобразяват с капризите и желанията на руснаците!
  В българския храм “Успение Богородично”, единствената действаща църква в града, където преди месец някакво безмозъчно “барби” с напомпани устни и гърди, направи скандал и свали украинското знаме от сградата на храма, закачено там в знак на солидарност със страдащия украински народ, та точно до входа вътре, две забулени като мюсюлманки рускини пееха с протяжни, мяукащи гласове руски псалми. Защо тук, в Българския храм ??? Най-старите и ценни икони на храма, по незнайни причини, бяха махнати от стените и преместени на втория етаж в т.н. “църковен музей” към храма, който НИКОГА не е отворен, входът му постоянно е преграден с червени въженца на стойки . Няма каталог на този музей, не се знае какво точно има вътре и дали древните икони са оригинални или отдавна подменени след няколкото пътувания в Русия. За музея отговаря пак някаква рускиня, дългогодишна служителка в пощата. Преди време билетът за “музея” струваше 2 лв. В храма се продава светена вода за 1 лв, “билкова” водка , компютърни икони на руски светци, направени в Китай, и други “осветени” кичове 🙂
  Но крякащата руска гмеж по плажовете значително е намаляла или се е притаила временно и се диша по-леко. Значително по-чисто и по-спокойно е навсякъде по заведения и градинки. Дано да не е само временно!

 2. РУСОФИЛСТВОТО В БЪЛГАРИЯ.
  ОТ Π. Н. ДАСКАЛОВ, НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ(sitebulgarizaedno): ” … Ако трябваше и ако можеше да се чуй волята на българския народ, Сръбско-българския таен договор от 1912 г. не би могъл да се сключи в никой случай. През тая година, обаче, управляваха две от най-русофилските партии в България: цанковистката и народняшката. Те се подчиниха на искането от Петербург и сключиха тоя договор, който разделяше Македония на безспорно българска и на спорна… Спорна Македония се състоеше от Скопския вилает, на който главния град Скопие е един от най-безспорно българските градове в цяла Македония! Но той трябваше да се даде на Сърбия, за да се задоволи апетита и за увеличаване за сметка на България … След Балканската война, обаче, в която България, даде най-големите жертви, Русия поиска да й наложи още жертви.
  Тя предложи да се отстъпи на Сърбия не само тъй наречената спорна зона, но още и други градове от Македония, като Прилеп, Криворечна Паланка и други! Руските предложения бяха толкова горчиви за България, че даже министър-председателя Гешев, шеф на русофилска партия, се уплаши от тях и си подаде оставката, за да избегне всяка отговорност! А поради причини от такъв характер се предизвика след туй и Междусъюзнишката война, в която България бе ограбена от всички и вместо да постигне обединението си, напротив, разпокъса на повече части племето си.
  И всичко туй стана със съдействието на Русия! И при управлението на русофилски партии, които живееха с вярата си в Русия и на които до тогаз силата им бе в русофилството.
  Русофилството в България, прочее, се отрови от самата Русия и днес то вече не е никаква сила. В негово име водят една слаба борба партии, които са останали без последователи между народа. Народа е замислен за себе си и за своите идеали и той порасна вече до толкова, че можа да разбере и да види всичкото противоречие между българските и руските интереси. Той върви из своя път, който се отклонява от оня път, сочен му от Русия… (София, 1918 г.)”

 3. sms, съгласна съм с всичко, което пишете за имперската наглост на пребиваващите по черноморието руски собственици на имоти. Дори преди години разказах за една производителка на лавандула близо до с. Каблешково, която ми сподели, че идват цели тълпи руснаци, които тъпчат, чупят и изкореняват лавандуловите насаждения. Тази година, със съжаление установих, че нивата й е изоставена. Но за да сме коректни ” зелена рецепта” не значи безплатна. Зелена рецепта е нужна при отпускане на седативни( успокояващи) , опиати и други лекарства и те се заплащат, не са безплатни. Просто се водят на специален отчет в аптеките. Въпросната рускиня просто е била нервна или е страдала от безсъние- шегувам се.

 4. зелената рецепта има валидност една седмица и важи само за населеното място в което е издадена.

 5. @ Радост 🙂
  За “зелената” рецепта написах точно каквото чух и се възмутих от мошеничеството, че искат да използват българско ЕГН за чужденец. Помня този Ваш пост за група безсрамни руснаци, които безнаказано крадат лавандула от частна нива и когато минаващите българи им направили забележка, че нивата не е тяхна, нито са садили, копали и поливали лавандулата, че да я берат сега, някакъв нагъл руснак поискал тези, който му направили забележка да му покажат нотариален акт, че нивата е тяхна ?! Помня, че тогава много се ядосах и възмутих от поредната руска наглост в разградения български двор! Няма кой да защити труда на българите в собствената им държава, а “силовите” ни институции, вместо да се застъпят за българския интерес, се надпреварват да протежират и прикриват престъпленията на руската паплач у нас!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.