Връчи ли си Радев четвъртият кабинет чрез третия мандат

 

 

 

 

 

 

Лицемерието на БСП, с което яростно се опитва(ше) да отрече предоставянето на оръжие за Украйна с подписа на др. Нинова в качеството на министър на икономиката- една формална истина с (не)очакван краен получател-  (беш)е  за заблуда единствено на собствените й избиратели. Няма(ше) как да бъде излъгано руското посолство, което със сигурност е по-осведомено за фактическото положение и от ГЕРБ, които извадиха документи, за да докажат това лицемерие. 

ГЕРБ изиграха този ход защото се опитват да се върнат на евроатлантическата палуба на бяла платноходка след многобройните някогашните изявления на своя вожд за мерака му в Черно море да има само платноходки, с което обслужваше без заобикалки рифовете на руския интерес за едностранно милитаризиране на това “руско езеро” ( по израза на Петър I, с когото Путлер днес се сравнява вече открито). За целта им е нужно да уловят евроатлантическия вятър в платната и да се представят като антипод на БСП, вече и по “русофобска” линия. Или почти…

Забележете, от Москва пощадиха и продължават да щадят реномето на Нинова. Дирижираните от Кремъл руски медии се правят, че не знаят за бесепарското лицемерие. Можеха да я смачкат в очите на нашистките рашисти с доказателства как снабдява по заобиколни пътища Украйна с българско оръжие. Но не го правят. Ще им бъде нужна и занапред, за да чертаят в България своите червени линии от Червения площад, представяни тук като българско родолюбие в духа на бесепарското разбиране на българския патриотизъм като производна от любовта към всичко руско.

Който се хванал на лъжата, хванал се. Все е нещо за позитанците, известни с танците около истината, представяни за автентично български и нестинарски, макар да са бесепарски ( вариант на казачока)..

Лицемерието на позитанците продължава сега и по други писти в условията на мътилката, в която се мъти надеждата ( им) за ново правителство с мандата им. В днешните сутрешни телевизионни гастроли видни лицемери от БСП залпово изстреляха високонеточната лъжа, че Кирил Петков бил осъзнал каква грешка е направил с прогонването на руските шпиони ( наричани от БСП упорито по кремълски маниер “чистачки, шофьори и прочее уж невинни души от миманса на “тихия” руски фронт срещу България ).

В лицемерна демонстрация на обтекаемост и нещо като смиреност, говорейки за необходимостта от отстъпление от чистата партийност в условията на преговори за ново правителство, най-злобният червен пропагандатор с депутатски мандат Александър Симов с право мерене и добродушна муцка “разстреля” Кирил Петков като грешник, който си бил осъзнал грешката с въпросното прогонване на руснаци. Повтори го в друго телевизионно студио и Георги Свиленски, мандатополучателят от ръцете на своя баджанак Румен Радев.

Двамата лицемери отново приложиха метода на полуистината, за да излъжат от името на Кирил Петков, че той се бил осъзнал и направил крачка назад, като се съгласил да не бъде повече премиер и така изпълнил условието на БСП за преговори с ПП. Истината е, че Нинова, поставената в ситуацията да избира между подкрепата за своя началник Петков по линия на йерархията в кабинета и подкрепата на рашисткия си електорат, избра да заложи на следващия кабинет, начело с нероден Петко. По този начин го “осъзнаха” Кирил Петков, т.е. принудиха го да заяви, че няма да се кандидатира за премиер.

Петков нито веднъж и по никакъв начин не се е “осъзнавал”. Не е признавал за грешка прогонването на руските шпиони. Извиват му и в момента ръцете, говорейки от негово име. Не му дават шанс да се озъби на лъжата без да блокира възможността партията му ( доколкото е такава, тъй като дори още не е регистрирана в съда) да се коалира отново с БСП в ТОЗИ парламент, което е единствената възможност, сложена на масата ( за преговори и за консумация на властта).

Имитацията на партийно смирение също е част от лицемерието на БСП в момента. Тя е инструмент за постигане на целта партията да се закрепи със зъби и нокти, впити в тази маса, в режим на управление, който не й е гарантиран в следващото Народно събрание. 

Никой от играчите на руска ролетка в този хазартен парламент не бърза да натисне спусъка с дулото към слепоочието си. Въртят барабана на револвера и го предават на следващия на споменатата маса. Живее им се и в новата игрална зала.

И все пак: какво означава решението на президента Радев да връчи револвера тъкмо на БСП, чийто лидер Нинова, доколкото се видя от телевизионните репортажи, дори не се ръкува пред камерите с държавния глава в кабинета му ( нещо, което, бас държа, е било “протоколно” договорено за целите на двойната игра и на двамата за пред избирателите )? Само наивниците вярват, че двамината преодоляват демонстративната омраза в името на възвишените цели, разписани в конституцията. Радев все пак имаше право на избор, дадено му тъкмо от основния закон.

Най-вероятно това означава, че Радев връчи третия мандат на БСП с мисълта, че това ще доведе до съставяне на четвъртото му служебно правителство. В противен случай щеше да опита с ДБ, сочена единодушно от всички страни със социоЛОГИЧНИЯ и политоЛОГИЧНИЯ пръст като партията с най-големи шансове да сглоби нов кабинет в този парламент.

Вероятно има истина в твърденията, че на Радев не му се иска да си наранява рейтинга с поемането на отговорност за кабинет в условията на трудна зима ( тя пък коя ли не е била обявявана предварително за такава от десетилетия насам!?). Но Радев, каквото и да си мислим за него, явно не се бои от трудности. Кара направо по зададения маршрут. Само “осъзналите” се избиратели, ако използвам подхвърления по адрес на Кирил Петков от червените пропагандатори термин, могат да коригират летателния му плам, пардон- план.

Апропо, докога медиите ще лансират лъжепропоците да си разиграват безнаказано лъжепрогнозите? Например Андрей Раейчев, най-видният от тях, който просто не излиза от телевизионните студиа, категорично пророкува, че Радев няма да даде третия мандат на БСП. https://frognews.bg/novini/andrei-raichev-radev-niama-dade-tretiia-mandat-bsp-predstoi-garch-vliavo.html

Питам за пореден път и отговор явно няма да дочакам. Питал съм и преди, когато същият и имитаторите му в един глас твърдяха преди повече от 5 години как германците всеки момент ще изхвърлят неговата връстничка “баба Меркел” ( не заради целувките й с Путлер, които днес отвращават наистина германците -уви- със задна дата, а заради толерантната й покана към бежанците) или когато се опитваше да ни опакова и продаде от телевизионния екран образа на неговия Бойко като “политическото животно”, което възхитително се променило към добро през втория си мандат и т.н. 

Явно няма да дочакам отговор преди да настъпи някаква промяна и в т.н. четвърта власт, която обслужва първичните нужди на такива, като нейния Бойко.

 

 

24 мнения за “Връчи ли си Радев четвъртият кабинет чрез третия мандат”

 1. По темата.
  Боклуци, Сър! ДГД (ПНХ)!

  МАРК СОЛОНИН

 2. Сътрудничка на наш евродепутат е подозирана за шпионка на руски служби

  Коя ли е тази “йогарка” руска шпионка, която си е сменила името, сътрудничка на Джамбазки или Слабаков от ВМРО и двамата известни с пристрастията си към Руската федерация? 🙂

  “Според информацията, жената променя името си и кандидатства за стаж по европейски програми и базирани в Брюксел медии. Професионалната й биография включва работа в Колежа на Европа в Брюж, където се обучават много бъдещи европейски служители. Давала е и уроци по йога в зелено брюкселско предградие, където живеят много европейски чиновници. “Профилът й издава, че тя е свръзка с руските служби”, съобщава пред EUobserver източник от западна служба.”

  https://frognews.bg/novini/satrudnichka-nash-evrodeputat-podozirana-shpionka-ruski-slujbi.html

 3. Забавно видео: Руснаците свалиха свой Су-34 погрешка 🙂

  Руската ПВО в района на окупираната Луганска област е свалила погрешка „краля на бързите самолети“, Су-34 на Военно-космическите сили на Русия, съобщи телеграм каналът „Оперативен ЗСУ“.

  В понеделник по обяд се получи престрелка между потребители на социални мрежи в руския и в украинския сектор за принадлежността на самолета и за това чий е успехът. Руският сектор ликуваше, че е свален украински изтребител-бомбардировач, а украинският – че ВСУ са застреляли руски самолет. Накрая истината излезе по средата, самолетът е руски, но са го свалили не ВСУ, а руската армия.

  A #Russian Su-34 fighter-bomber, worth tens of millions of dollars, was successfully demilitarised over occupied #Alchevsk, #Luhansk region. pic.twitter.com/V7ADUwN9Rj
  — NEXTA (@nexta_tv) July 18, 2022

  Според украинския телевизионен канал ТСН самолетът е свален през нощта срещу понеделник в района на село Хрусталное в Луганска област. В понеделник предиобед в проруските социалки в каналите на „Красный луч 24“ се появи видео на сваления самолет. Файлът внезапно беше изтрит, след като на фона на ликуването някой от потребителите обърна внимание на опознавателните знаци на машината, които сочат, че е от състава на Военно-космическите сили на Русия. „Махнете видеото, самолетът е наш, за съжаление, случват се и такива работи.“ – написа читателят Руслан.

  “Забавното” видео, е направено от местен сепаратист, живеещ близо до мястото на падането, който върви из полето, приближавайки се към останките и коментира:

  “На 150 метра от къщата ни падна, свалиха го вчера, не падна, свалиха го, украински самолет, ей ги там, торпедата, лежат, да те е страх да приближиш. Едното тука, другото ей там. Налетя се. Нещо ми върви такива видеота да снимам в последно време. Ето все по-близо и по-близо. Не знам какво е това Су изобщо, зеленовато такова. Нещо пише там. Сега ще видим какво е написано. Не знам какво пише, мамка му. Видях точно като падаше от небето. В шок бях. Направо от небето горящ падаше. Ето, летяла е, слава богу не е долетяла.”

  Това, което операторът не е видял дори и след като е качил клипа в интернет е надписът по корпуса на разбилия се самолет “ВКС России”.

  Свръхзвуковият изтребител-бомбардировач Су-34 е наричан “краля на бързите самолети” при полети на дълги разстояния благодарение на големите си и много на брой резервоари за гориво. Трите му окачени резервоара събират общо 18 тона гориво, което, според експерти е колкото 6 вътрешни резервоара на американския F-16. Според открити източници експортната цена на 1 брой Су-34 е 50 милиона долара.

  “Руснаците са изстреляли ракета, струваща 10 милиона долара за да свалят собствен самолет, струващ 50 милиона.” – пише по този повод потребител в Туитър.

  https://offnews.bg/sviat/priatelski-ogan-rusnatcite-svaliha-svoj-su-34-pogreshka-781329.html

 4. С персони, избутани на първа медийна линия, като “умния” и “красивия” Симов и баджанака Свиленски, БСП има нулеви шансове да предложи ново правителство.
  Техните съидейници по руска линия от Възраждане, ГЕРБ и ДПС няма да им пуснат аванта.

 5. Симов и тези дето го пращат в студиото да малоумничи не се ли сещат , че КП е длъжен да изгони руските готвачи по списъка от контра-разузнаването без да се замисля!
  А ако представител на БСП беше на негово място и не го направеше – щеше веднага да бъде изправен на съд за предателство (във всяка нормална държава ,разбира се!).
  Чудя се през цялото време дали са толкова тъпи да повтарят все още тази опорка или искат нас да изкарат такива !?

 6. Покойният Тито свирел на пиано и свирел ту отляво, ту отдясно и пеел: “И тук ми е добре, и там ми е добре”.

 7. боех се за президентина,да не мушне някой с рогата от такова близко разстояние…

 8. При игра на дама има една позиция наречена “цигулка” – каквото и да местиш все печелиш.

  Е, у наше село аналогичен случай.

  РоZZия си направи българска “цигулка” и каквото и да мести все печели.

  И за’тва откак е влезнАл РоZZки ботуш у нас, все сме в поза партер.

  45 гАдини явно и 32 гАдини под прикритие.

  Прикритието го осигуряват “играчите” от метастазите на БКП.

  Това са СЪВЕТСКИТЕ кадри, които “усвояват” властта т.е. КРАДАТ парите и свободата ни.

  И все ни обясняват колко са добри, умни, интелигентни и милеещи за т.н. НАЦИОНАЛЕН интерес.

  И така вече 32 гАдини ни карат на “двойна задна прашка” – Хем КРАДАТ за матушката РоZZия, хем КРАДАТ за себе си.

  “РуZZката цигулка” празно нЕма.

  Матушката РоZZия иска служЕБЕН кабинет и пРезидента на РФ у нас ген. Радев отново го осигурява.

  И пак да сме в хаос

  И га додат изборите на есен пак да сме разкрачени и готови за поредната доза РуZZка любофффффф.

 9. Относно Андрей Райчев.

  От статията на Огнян Минчев

  “Райчев е един от интелигентните лобисти на Москва”

  зная следното:

  цитат:

  “Винаги внимавайте какво говори Райчев – на втори план с неговите уста винаги говори истината.

  Но на втори – н е на първи план…”

  Благодаря за много добри, професионални наблюдения и коментари.

 10. Има опасност най-горещият минерален извор в България и на Балканите в Сапарева баня да бъде каптиран и застроен с руски сбетонни мастодонти за много богати туристи и по тази причина недостъпен за българските граждани. Така само руснаците ще печелят от българското водно минерално богатство.

  Руският SPA проект в Сапарева баня, вместо да бъде прекратен, възкръсва под бранд на Accor ?!

  Строежът на балнеоложкия комплекс започна през 2013 г., но след месеци спря. Сега от инвеститора “Аква трийтмънт”, който е 75% руска собственост, обявиха, че ще отвори през ноември 2024 г. под мениджмънта на френската верига.
  РУСКАТА фондация “Закон, справедливост и милосърдие”с управител Вадим Поспелов, е на РУСКОТО МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО, създадена уж “за защита на социалните права на служителите в съдебната система на Русия”.
  “Аква трийтмънт” е учредено с капитал 22.4 млн. лв. От тях 5.6 млн. лева са внесени от община Сапарева баня с кмет Сашо Иванов чрез апортиране на два имота частна общинска собственост в местността “Св. Богородица” – единият с площ 5779 кв. м, а по-големият – 25 905 кв. м. На общата им площ от над 31.5 000. кв. м още тогава е предвидено да се построи балнеокомплекс “Преображение”. Останалите 16.8 млн. лв. са внесени като парична вноска от “Аква инвестмънт България”. На учредителното събрание за представител на “Аква трийтмънт” е избран Вадим Поспелов, управител на “Закон, справедливост и милосърдие”. Той и в момента е в съвета на директорите на акционерното дружество. Към днешна дата представител на “Аква трийтмънт” е Олег Нинитчук.

  Проектът за балнеокомплекс в Сапарева баня, който започна през 2012 г. и после спря, отново изплува в публичното пространство.
  Инвеститорът “Аква трийтмънт” обяви, че ще отвори през ноември 2024 г. под мениджмънта на френската Accor.
  Първоначално дружеството е учредено от община Сапарева баня и руската фондация. Сега 75% от него притежава руският бизнесмен Владимир Гордейчук.

  https://www.capital.bg/biznes/imoti/2022/07/18/4363546_ruskiiat_spa_proekt_v_sapareva_bania_vuzkrusva_pod/

 11. как ще бъде заблудено или излъгано руското посолство,когато половината/оптимистично/ от Висшия съвет на БСП са руски доносници и агентурно зависими..Само лустрация и изолация от политическия,медийния и държавен икономически достъп.Иначе сме свършени…

 12. Не е по темата, но Путлер е решил да изпълзи и отива в Иран. Ако знаете руски /или чрез преводач/, то прочетете на BBC/com/russian/news-62224944 статиятя “В затвора за куче”, защото в Иран притежателите на кучета, котки и др. не смеят да ги изведат навън, глобата е около 800 ам. долара, а вносът на на куч/кот храни от Запада е забранен.

 13. няма как руското посолство да бъде излъгано,половината от Висшият съвет на БСП донасят на руснаците и са агентурно зависими.

 14. Аз ще се изразя меко. Както Магарешкия Бодил го има, защото го хрупат Магаретата, така я има и Другарката Нинова, защото я хрупат идиотите.

 15. С каво се гордеят руснаците по Путинско време.

 16. sms💙💛,
  още 2013г от Икономическото министерство са обявени 200 покупки на земи с минерални извори от израелски? фирми… същата година,когато държавната корпорация „Руски акционен дом“ (РАД) предлага на клиентите си апетитни имоти у нас – голямо горско стопанство, огромни лозови масиви, царски дворец и дори нефтен терминал във Варненска област(https://www.desant.net/show-news/28626)

 17. В различни части на окупационните войски на Москва избухват войнишки бунтове. Причината е, че руският диктатор Владимир Путин се опитва да защити етническите руснаци от масова мобилизация и изпращане да се бият в Украйна. Целта е да се ограничи броя на жертвите, което пък засилва недоволството в самата Русия.
  В същото време руснаците от други националности търпят непропорционално големи загуби и това вече предизвиква силно недоволство. Това съобщава Институтът за изследване на войната (ISW) в обобщение на резултатите към 18 юли. В същото време вече над 160 руски офицери, предимно от младшите чинове, са дадени на военен съд заради отказ да разрушават жилищни сгради, болници, цивилни учреждения и да стрелят по мирно население. Овинението срещу тях е за неизпълнение на заповед във военно време.

  Както вече беше разкрито, в Източен Сибир се е появило движението „Нова Тува“ – антивоенна организация, състояща се от активисти на тувинското национално малцинство. Прокуратурата в Русия вече е активирана да повдига обвинения за разпространение на антивоенна пропаганда и подбуждане на етническа омраза в Руската федерация. Въпреки това антивоенните настроения растат всеки ден.

  ISW и други анализатори по-рано отбелязват преобладаването на неетнически руски батальони сред окупаторите в Украйна, които включват войски от Чечня, Южна Осетия, Тува, Татарстан, Башкортостан, Чувашия и други. Военното министерство в Москва дори отказва да назове броя на загиналите от тези региони и автономни области. Местните хора обаче са силно обезпокоени, че синовете им гинат заради непонятна кауза и за чужди интереси.

  Експертите на ISW смятат, че вероятният опит на Путин да изолира етническите руснаци от масова мобилизация вече предизвиква съпротива и вътрешно напрежение в някои от руските етнически анклави, които изглежда понасят непропорционално тежестта на войната.

  Сериозен проблем за армията на Путин в Украйна са и извращенията в частите. Те са особено драстични сред нехристиянските подразделения, където руски военни издевателстват с войници от регионите. Това създава огромно напрежение, което се отразява пагубно на боеспособността и засилва настроенията срещу т.нар. „военна операция“.
  https://frognews.bg/novini/izbuhnaha-buntove-armiiata-moskva-ukraina.html
  Обърнете внимание на снимката, жеста на чеченския военизиран ислямистки бандит е ясен!

 18. А ета как руските диваци и езичници са посрещнали своите синове, които са напуснали Украйна и са отказали да се бият:
  https://www.mediapool.bg/stotitsi-voenni-ot-severen-kavkaz-sa-otkazali-da-voyuvat-v-ukraina-news337876.html
  Забележете, един местен жител – езичник разказва как са правили жертвоприношение за здраве на Путин, дано само дd не е било човешко жертвоприношение.
  От тия нечовеци трябва да се оградим с непристъпна стена.

 19. Радев е кукла на конци, която само държи химикалката, с която подписва важни документи.

  Шегата настрана, ама наистина Стоичков трябва някой ден да е президент, той олицетворява ако не единството, то поне културана на нацията.

 20. @ よ
  Благодаря за допълнителната, отчайваща информация за разпродаването на България по руските аукциони!
  В помощ на управляващите да акцентираме на световния опит в защита на националната сигурност:

  Унгария – В момента се готви нов закон, с който тотално ще се забрани на чужди граждани да купуват обработваема земя. Предстоят законодателни промени и в унгарското земеделие, които ще целят да се предпазят обработваемите земи от банкери и спекуланти. Освен това се предвижда площите, „откраднати чрез подозрителни сделки за закупуване на земя”, да бъдат върнати на предишните им собственици чрез анулиране на съмнителните договори.

  Австрия – Земя в зони с изключително туристическо предназначение може да се придобива само след предварително разрешение от компетентните органи. Законодателството там поставя изискване закупуването на земя от чужди граждани да е съобразено с икономическите, културни и социални интереси на страната.

  Франция – Арендатори на земеделска земя, които са чуждестранни лица, не се ползват с правата и защитата, предоставена от закона за местните лица.

  Италия – Когато земята, купувана от чужденец, е разположена в пограничен или свързан с националната сигурност район, се изисква специално разрешение.

  Румъния – Предвижда се въвеждането на строги мерки срещу продажбата на земя на чужденци, като правителството ще редуцира размера на хектарите, които чуждите граждани ще имат право да купуват.

  Турция – Забранена е продажбата на чужденци в пограничните райони на страната. Съществува лимит за 10
  на сто собственост на земята от чужди граждани във всеки административен район.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.