Дерашизацията ще щракне на принципа на дератизацията: плъховете се ловят в капана от лакомия

Още не знаем как точно ще изглежда  окончателната катастрофа на рашизма, но едно е сигурно: няма да е така безкръвна като краят на комунизма. Наблюдаваме началото на рашисткия (к)рай.

Една от приликите между фашизма, нацизма и рашизма е в тяхното възникване върху руините на империализма след военно поражение в Първата световна война, каквато манталитетно продължава днес рашизмът в Украйна. Разочарованието на италианците и германците ( като изостанали в колониалното състезание за територии и техните ресурси) , родило фашизма и нацизма, напомня век по-късно ( с толкова назад се влачи “руския мир”) на разочарованието на рашистите от сгромолясването на тяхната империя на злото, която се заеха да възраждат.

Тази рашистка рожба на Путинщайн няма как да придобие формата на държава, подобие на онова чудовище, наречено СССР, без да пришие към себе си Украйна.  

За разлика от комунизма, рашизмът имитира фашизма и нацизма в икономическата сфера, позволявайки контролирана от държавата, но все пак частна собственост в Русия. И религията в днешния Рашистан е позволена като ерзац идеология на мястото на комунистическата утопия. Рашизмът ( все още) отстъпва на комунизма по мащаба на репресиите срещу собствените граждани, но с това “предимствата” на рашизма пред комунизма се изчерпват. Остават приликите.

В някои отношения рашизмът надмина комунизма и нацизма – например в усмиряването на легалните инструменти на демокрацията, употребявани за целите на диктатурата. 

Справка: цели 96 герамнаски депутати се противопоставят с гласовете си на Хитлер в Бундестага. Плащат с живота си за това през следващите години на война и терор. Не случайно в СССР и в днешна Русия превземането на цитаделата на германската демокрация, каквато е с Бундестага днес ( Райхстаг по онова време), се смята за най-важният символ на победата над Германия. Именно над сградата на тази институция развяването на съветското знаме на диктатурата триумфира, вместо да бъде забодено като символ на победата над централата на нацистите или над бункера на Хитлер.

В Русия, за сравнение, нито един депутат не се опълчи в държавната Дума на решението на Путлер да нападне Украйна.

НА СНИМКАТА: Паметникът в Берлин на 96-те германски депутати, опълчили се на Хитлер.

 

 

 

 

Чувството за превъзходство над останалия свят също родее нацизма, фашизма и рашизма. С тази разлика, че фашизмът и нацизмът търсят и намират съюзници в Европа и по света, докато рашизмът, който смята себе си за самодостатъчен, превърна Рашистан в анклав, изолиран сред “белите” държави. 

Обиколките на Путлер и неговия гьобелсоподобен външен министър Лавров, ограничени в Азия и Африка, изглеждат само на пръв поглед като “интернационални” и лишени от расистки предрасъдъци. Защото всъщност са резултат от принудата Рашистан да си общува със себеподобни, като изолирания Иран, където Путлер се държи за ръчичка с аятолаха, нежелан от никого в “белия свят” за партньор аятолах.

Антисемитизмът в същото време е поредната прилика от поредицата на паралелите между фашизма, нацизма и рашизма. Путлер напредва с бързи темпове в това отношение по стъпките на своите антисемитски подобия от миналия век. Нареди закриването на най-старата еврейска организация на територията на своята империя, която от 1929 година насам се грижи за еврейската емиграция. От Израел заплашиха, че в отговор ще закрият Руския културен център към руското посолство.

Ако рашизмът има едно предимство пред нацизма и фашизма, на което спекулативно и ефективно ( досега) разчита, това е притежаването на ядрено оръжие. Само благодарение на този факт Путлер си позволява да шанатжира целия свят без да се опасява, че ще империята му ще бъде нападната и подчинена от превъзхождащите го в пъти в икономическо, военно ( в конвенционалната област), демографски и по всякакви други показатели за значимост в световните дела вражески държави.

В ролята на освободител от глобалните заплахи на рашизма днес по принуда се намира Украйна. Нейната победа, гарантирана логистично от Запада, е инструментът, който има силата да демонтира рашистката заплаха за световния мир. Украинската усмирителна риза е средството за овладяване на рашистката лудост.

Дерашизацията ще сработи на принципа на дератизацията: плъховете се ловят в капана на собствената си лакомия.

18 мнения за “Дерашизацията ще щракне на принципа на дератизацията: плъховете се ловят в капана от лакомия”

 1. Брилянтно, с лека поправка.
  Иля Понамарьов-20 марта 2014 года единственный проголосовал в Госдуме против присоединения Крыма к России
  л.с. Главен мотив-Крим е поредниият куфар без дръжка, след Транснистрия, Южна Осетия и Абхазия.

 2. Имам само една бележка. Чудовището не е Франкенщайн. Той е неговият създател

 3. ссср се сгромоляса , ама колко да се е сгромолясал … защото империята на злото не е – и не само в собствени граници(https://www.youtube.com/watch?v=-Oxm_X9ePrU ) , а по света и у нас – “ненадминат по подлост и цинизъм”, пише Виктор Ерофеев за оня таен пакт Р-М , но подлостта и цинизмът са запазена руска марка – овладяването на балтийските държави от ссср е 1:1 с “освобождаването” на Крим от екатеринавелика и анексията му към РФ – отглеждането на германския нацизъм и ислямския фундаментализъм , захранени с автентичен руски антисемитизъм от оня стар руски фалшификат поръчан за нуждите на царска русия … тоя paZZийски “картаген” просто трябва да бъде разрушен

 4. Ако предположим че имаме работа с разбойници, тогава всичко си идва на мястото. Джуджето го играе психопат, за да не го бият и за да може да мародерства. Ще заплашва до последно но накрая ще го пребият неговите генерали.

 5. “Дерашизацията ще сработи на принципа на дератизацията: плъховете се ловят в капана на собствената си лакомия.”

  Неизбежен край!
  ……..

  Timothy Snyder (историк) нарича войната „колониална“. Путиновите дълги излияния от последните10 години (и сегашните на Лавров при обиколката му) всъщност са класически пример – Империята не признава съществуеването на „субект“ (Украйна като отделна държава, украинците като отделен народ, украински език/култура, като отделно нещо и т.н.). Следва – водене на “освободителна” война. Придружено с пропаганда – всичките опорни точки на 5ти–те колони, внедрени и платени по цял свят, вкл и демократичните страни, както и зомбираните милиони „полезни идиоти“. Много интересни неща могат да се научат от T. Snyder (интернет или книгите му).
  …….
  Как ще завърши всичко?
  Ще бъде ли тази война последна за Русия?
  Ще бъде ли демократичният свят обединен (колкото и дълго и необходимо да е това) в подкрепата си за Украйна?
  До последно, до заветната украинска свобода?
  ……
  С благодарности към И.Инджев за убийствено-проницатилните есета и великолепен език, както и към всички съмишленици, споделящи тук.

 6. Все пак трябва да обърнем внимание на фактите, само на фактите!
  Първо , Италия е победител в Първата световна война!
  Така че няма никакви основания за реваншизъм , както Втория райх и наследилата го Ваймарска райхспублика , нали!
  Така че италианския фашизъм е НАЦИОНАЛсоциалистически!
  От друга страна большевишкият преврат е ИМПЕРИАЛсоциалистическа КОНТРАреволюция, нали!
  Такива са фактите, а те са че през месец февруари 1917г. има буржоазно-либерална РЕВОЛЮЦИЯ, и следователно през месец ноември има большевишка КОНТРАреволюция, която сваля от власт февруарските РЕВОЛЮЦИОНЕРИ, и още по-точно большевиките извършват ИМПЕРИАЛьсоциалистическа КОНТРАреволюция!
  За контраст, припомням , че италианският фашизъм е НАЦИОНАЛсоциалистическа КОНТРАреволюция, докато большевишките са ИМПЕРИАЛьсоциалистически КОНТРАреволюционери! НОЕМВРИЙСКИ КОНТРреволюционери, нали!
  Така че само германците имат някакво основание за реваншизъм, защото те са победени в Първата световна война, нали!
  Макар че според мен основната вина за възкачването на Хитлер на власт носи Сталин , който заповядва на своите германски большевишки подлоги да не формират заедно с германските социалдемократи антихитлеристка коалиция в Райхстага , през 1933г! Другата основна вина е на Световната депресия от 1929г., която помага на Хитлер и неговите НАЦИОНАЛсоциалистически КОНТРАреволюционери!
  Така че основната вина за Хитлер не се дължи на германския реваншизъм!
  А сега да направим сравнение с путлеризма!
  Първо , СССР не е губил световна война , както Втория и Третия райх!
  Освен това СССР не е губил територии!
  Напротив , благодарение на Хитлер, Сталин успява завладее източната част на Европа, половината Германия, половината Корея, японските Курилски острови, Китай , половината Иран, половината Австрия , част от Финландия и т.н..
  Така че СССР завладява и окупира чужди народи , държави и територии, докато и Втория и Третия райх губят население и територии!
  Така че Путлер няма никакво основание за реваншизъм, както германците и Хитлер!
  Още повече , Втория и Третия райх, са изцяло обезоръжени, докато СССР и путлеристката Российска ФЕЙКдерация са въоръжавани от западните държави!
  СССР е въоръжаван от западни и хитлеристка фирми, преди Втората световна война!
  СССР е въоръжаван от САЩ през Вторатасветовнавойна, чрез ленд-лийз!
  СССР краде ядрени технологии от САЩ, по време на Втората световна война, и след нея!
  След разпадането на СССР, руската армия също получи огромна парична и хуманитарна помощ от НАТО и Запада!
  А освен това НАТО помогна руския ядрен потенциал да се увеличи многократно, чрез ядрените оръжия на Украйна, Беларус, и другите бивши съветски републики, и оръжията разположени в Източна Европа и ГДР!
  Така че руската ФЕЙКдерация получи огромни запаси от ядрени и обикновени оръжия, след 1991г..
  Освен това руската ФЕЙКдерация окупира нови територии в Транснистия, Грузия и Украйна!
  Така че няма никаква база за реваншизъм и сравнение с обезоръжените и победени Втори и Трети райх!

  П.П. А сега ще подхвърля малко храна за размисъл, като повдигна въпроса, дали има РАЗЛИКА, между:

  НАЦИОНАсоциализма и ИМПЕРИАЛсоциализма?
  НАЦИОНАЛболшевизма и ИМПЕРИАЛболшевизма?

  НАЦИОНАЛкомунизма и ИМПЕРИАЛкомунизма?

  НАЦИОНАЛфашизма и ИМПЕРИАЛфашизма?

  НАЦИОНАЛленинизма и ИМПЕРИАЛленинизма?

  НАЦИОНАЛсталинизма и ИМПЕРИАЛсталинизма?

  НАЦИОНАЛживковизма и ИМПЕРИАЛживковизма?

  НАЦИОНАЛниновизма и ИМПЕРИАЛниновизма?

  НАЦИОНАЛхитлеризма и ИМПЕРИАЛхитлеризма?

  НАЦИОНАЛислямизма и ИМПЕРИАЛислямизма?

  НАЦИОНАЛконсерватизма и ИМПЕРИАЛконсерватизма?

  НАЦИОНАЛкатолицизма и ИМПЕРИАЛкатолицизма?

  НАЦИОНАЛфундаментализма и ИМПЕРИАЛфундаментализма?

  НАЦИОНАЛмаоизма и ИМПЕРИАЛмаоизма?

  НАЦИОНАЛевангелизма и ИМПЕРИАЛевангелизма?

  НАЦИОНАЛреволюционизма и ИМПЕРИАЛреволюционизма?

  НАЦИОНАЛеволюционизма и ИМПЕРИАЛеволюционизма?

  И т.н.! И т.н.!…..

 7. Малка терминологично корекция. През 1933 година, парламента на Германия е Райхстаг, Бундестаг е след създаването на ГФР.

 8. Като сме почнали с поправките, германският парламент по времето на Хитлер се е казвал Райхстаг. Поздрави!

 9. Николай Петков,

  точно по-темата e …
  https://www.youtube.com/watch?v=_EG26pTj2w0

  и още – от facebook.groups/azsumkostovitq:

  Константин Стоянов: ” В България има едно голямо недоразумение! То се нарича Румен Радев! Господин Радев, според вас България е била “фашистка” държава, а Никола Вапцаров е заслужил герой, на чийто паметник вие, всяка година подскачайки като лисунгер поднасяте венец!
  През 1940, когато СССР и Германия са съюзници, комунистите у нас и Вапцаров включително, настояват за присъединяване на България към Тристранния пакт. За “Соболевата акция” са били отпечатани 1 милион брошури! Един милион – невиждани в България мащаби. Един от най-влиятелните български комунисти Върбан Ангелов признава това в спомените си. А Георги Димитров го споменава и в дневника си. Да ви питаме г-н Радев, кажете дали на 25 ноември 1940г. България е била фашистка държава? Защо съветските комунисти така настоятелно са искали да подпишат договор с “фашистка” България?
  Значи към тази дата, българските комунисти не са се борили срещу фашистите в България!
  И с какво Вапцаров според вас е заслужил венци? С терористичната си дейност срещу България ли? Защо се опитвате да натрапвате поетичните му заложби, които не променят факта, че е платен продажник и служител на чужда държава, осъден и разстрелян за противодържавна дейност и измяна???
  И като наричате България – фашистка, как според вас ще спрете тези антибългарски подмятания и риторика срещу България в Македония?”
  Капка Вачева: “Савецките хора не си дават тотемите от соцлагера, които им набиха в главите. Патриоти били, за интересите на страната мислили, обединители на маса народ закотвен в лъжите им. Как да вървим напред с тези котви”

 10. Олексий Макеев, санкционна политика УМВнР:”… руснаците, които подкрепят тази геноцидна война не трябва да получават достъп до свободния свят… трябва да кажем на руското население, че те носят своята отговорност за това, което прави тяхното правителство…(https://www.politico.eu/article/ukraine-eu-ask-russian-support-war-visa-application/)”
  *
  Михайло Подоляк, съветник на началника на кабинета на президента: „Ние знаем по-добре от всеки друг какво представлява изкуственият глад, предписан от сценаристите в Кремъл, така че отговорно изпълняваме споразуменията и украинското зърно ще отиде в различни страни по света независимо дали Москва иска или не.Пътуването на Сергей Лавров в Африка е квинтесенцията на руския садизъм. Първо създаваш изкуствен глад,после отиваш да ги потупаш по рамото. С едната ръка подписваш Истанбулската инициатива, с другата обстрелваш пристанището на Одеса. Вербуваш в армията си мюсюлмани, а обстрелваш джамии в Украина… (liga.net)”
  *
  Володимир Зеленский: „… Само онези, които изобщо не познават истината на историята и изобщо не усещат нейния смисъл, могат да решат да нападнат Украина. След всичко, през което е преминал нашият народ, след всичко, което сме научили през вековете, украинците никога няма да се откажат от независимостта … (от неделното видеообръщение, liga.net)”

 11. RICOшетниковь – СССР не е губил световна война , и не е губил територии, но Руската Империя губи 1/3 от населението и промишлеността си с Брест-Литовския договор. Така, че Сталин си има основанията за реваншизъм и войните с Полша и Финландия и т.н.

 12. Към Веско:

  “Основания” се имал Сталин? Ами и Хитлер е имал “основания” по неговите си представи да анексира, окупира и т.н. половин Европа, че и части от Африка.

 13. П.П. 1. Допълвам само , че за НРБ е особено важно да се търси “разликата ” и между:

  НАЦИОНАЛпутлеризЪма и ИМПЕРИАЛпутлеризма?

  НАЦИОНАЛреблоядството и ИМПЕРИАЛрублоядството?

  НАЦИОНАЛосманизма и ИМПЕРИАЛосманизма?

  НАЦИОНАЛконтрареволюционизма и ИМПЕРИАЛьконтрареволюционизма?

  А, още по-важно е да се прави РАЗЛИКА между свободните и легитимни ИНТЕРнационални(международни) организации и съветските ИМПЕРнационални организации , като КОМинтерна, ленИНтерна, сталИНтерна!
  Които сега са наследени от ИМПЕРнационалчекисткият путИНтернь!

  И накрая, най-важното е да се напомня постоянно , че най-главната причина , първопричината, която предизвиква и подбужда появата на НАЦИОНАЛсоциалистическите и НАЦИНАЛфашистките КОНТРАреволюционни и КОНТРАеволюционни режими в Третия райх и Италия е НОЕМВРИЙСКАТА большевишка ИМПЕРнационалсоциалистическа КОНТРАреволюция, от 7 Ноември 1917г.!!!!
  Большевишките КОНТРАреволюционери са причината за всички НАЦИОНАЛтоталитарни и всички ИМПЕРнационалтоталитарни КОНТРАеволюционни и КОНТРАреволюционни режими през 20 век , и досега , наследени от ИМПЕРнационалчекизма на Путлер!!!
  ……….

 14. Към Веско:

  Веско , аз имах предвид, че особено след Втората световна война , и след разпадането на СССР, след 1991г, Путлер няма никакво основание за реваншизъм !
  А , както знаеш Брест-Литовския мирен договор е подписан от большевишките КОНТРАреволюционери с Централните сили , България и отоманците, които също са победени в Първата световна война!
  Така че няма как СССР да иска реванш от победените в Първата световна война, нали!
  Да си припомним ли , че след Първата световна война се разпадат победените империи.
  Да си припомним ли , че и след Втората световна война също се разпаднаха победилите колониални империи Англия и Франция!
  Според теб , те дали са имали , и имат , правото на реваншизъм , както Путлер иска , заради разпадането на СССР, след 1991г.???
  Разбира се , че не!

 15. Рикошетниковь, пропуснал си същността на нещата и корените на рашизма. Русия е злото, а СССР е само форма на неоколониализъм. Русия губи първата световна война и СССР действа реваншистки, като завладява бивши поробени народи под формата на Неоколониализъм. СССР-Русия губи Студената война и съответно отново губи имперски територии. Това е основата на Путлерския реваншизъм. Той се опитва да възстанови империята. Франция и Англия не са губили войните и отказът от колониите им не им е налаган отвън. Докато при Русия винаги външни за Русия причини водят до загуба на колонии. Комунизма е просто форма на диктатура. А социализма е само прикритие за диктатурата. Но виждаме страни, в които социализма е положителна форма на обществото – примерно при скандинавските държави. При Русия и населението й имаме чиста форма на империализъм.

 16. към Мел:

  Напълно съм съгласен с написаното от Вас, с изключение на това:
  “Но виждаме страни, в които социализма е положителна форма на обществото – примерно при скандинавските държави.”
  Скандинавите не са социалистически, а социални държави. За да стане една страна социална, първо трябва да престае да е социалистическа, или никога да не е била, както е при скандинавите. Социална и социалистическа са антиподи, а на подобното им звучене пропагандно залагат комунистите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.