Слави не е мафиот? Слави не е мафиот? Слави не е мафиот? Еее, много се извинявам!

Слави Трифонов се самообяви с ирония за мафиот и призова вътрешният министър Рашков да го арестува.

Смешно е като във вица за Иванчо, който нарекъл Марийка курва, а когато учителката го накарала да се извини три пъти изрекъл с възходяща въпросителна интонация: “Марийка не е курва? Еее, много се извинявам”.

Имаше един кючек ( “Тайсън кючек” по точно) в изпълнение на Слави Трифонов, в който пееше “ 7,8 и ще си паднала”. 

Днес падналият е самият Трифонов – “3,4 и си паднал”, ако трябва да осъвременя текста във връзка с актуалните събития от четворното падане за дузпа, изиграно от политическия шоумен с четирикратното препъване по пътя към властта, към която се отнесе като кучето към кокала, който не яде, но и не дава другиму.

Паднали не ритам. При цялата ми критичност към персоната му, вкл. защото ме излъга, че нямал запис от гостуването на президента Г.Първанов в публиката на предаването му ( по повод интервю със съпругата му Зорка), никога не съм го обявявал за мафиот. Нямам доказателства и това е факт, на който той разчита, когато се “шегува” по въпроса. 

Припомням, че ако ми беше дал записа или стоп кадър, от който да се види как от двете страни на Първанов в студиото седят двамата му очевидно най-близки ( след като си ги е довел с него) приятели от Перник. Единият беше дългогодишен клиент на правосъдието заради  (опростени на финала – вече по време на първия президентски мандат на Първанов) милиони левове, присвоени в битността му на митничар, а другият – подставено лице като собственик на два апартамента в хубав софийски квартал, подарени от оръжейния търговец Манджуков.

Подобни “услуги”, като тази, която Трифонов направи на Първанов чрез прикриването на доказателство за неговата корумпираност, са нещо характерно за дейци на братството, което условно наричаме с понятието “мафия”. Но да речем, че в случая не е ставало дума за (платена) любов, а “само” за взаимност, осребрена по някакъв начин от позицията на държавния глава, който властваше в държавата в граници, далеч надхвърлящи официалните му пълномощия.

Въпреки всички условности ( като липса на преки доказателства) Трифонов многократно е описван като мафиот в медии, като тази, която днес го защитава с “аргумента”, че бил набеден за “лош”, защото пречел на истински лошите ( ПП и ДБ, например). В редакционна статия от 2016 г. същата тази агенция “агенция” ПИК без заобикалки обяви Трифонов за мафиот. Преразказа свои източници, според които Трифонов и босът на ВИС Георги Илиев ( на снимката с Трифонов)  се побратимявали пред 30 свидетели в курорта “Слънчев бряг”, пиейки взаимно от кръвта си – и прочее ПИКантерии.https://pik.bg/само-в-пик-и-ретро-слави-влиза-в-политиката-с-вис-и-„мултигруп”-news598871.html

 

 

 

 

И други са се подписвали под същите твърдения със същите илюстрации за близостта на Трифонов с братята Илиеви, със собственика на българската икономика в първите години на прихода Илия Павлов от позицията на всемогъщ проруски олигарх и с други покойни видни дейци на подземния свят, наистина вкаран  под земята в резултат на братоубийствените войни между тях у нас ( също и Димата Руснака, например).  

https://www.bgdnes.bg/Article/5150366

Принадлежността му към мафията може да бъде осмивана от самия Трифонов. Само че близостта му с мафиотите не само не е тайна, но е източник на гордост за него. Многократно е подчертавал, че няма повод да се срамува от близостта с тези негови братя.

Да, тази (пред)история на братската му близост с мафиоти не е повод да бъде арестуван днес, каквото предизвикателство той хвърля саркастично. Нещо повече, ще трябва да признаем със съжаление, че самата мафия се радва на своята безнаказаност у нас. 

Да сте чули някой да си признае или да бъде признат от съда за мафиот? Няма такова нещо – дори и някой да е бил тикнат в затвора, признания или разкрития за мафиотска организация ( сливане на властта с престъпността) няма. 

Тук имаме само застрахователи и близки до тях политици, охранители, които правят шеметна политическа кариера и прочее кристално чисти, честно забогатели души, някои от които забавляват на частните им партита хората, които не бива да обиждаме с италианската дума за престъпна организирана банда, проникнала в управлението и институциите. Защото тези души са чувствителни, обидчиви и опасни за собственото физическо оцеляване, както се вижда от кратката продължителност на живота на споменатите по-горе богатири.

Още по темата:

https://aig-humanus.blogspot.com

5 мнения за “Слави не е мафиот? Слави не е мафиот? Слави не е мафиот? Еее, много се извинявам!”

 1. от все същата приказка за царя, пъдаря , чалгаря и пр. чисти, честни и честити:

  – в посл. издание на ДЕНЯТ на Дремджиев топ гостът Никола Янков: ” … за първи път от 32 год българите имат ясен избор пред себе си – на изток, в новия Съветски съюз на Путин, или на Запад, в ЕС и НАТО с останалите свободни и демократични държави… Ако ДБ иска добър резултат, ще трябва да се разделят от ПП и да ги идентифицират като свой основен политически конкурент на предстоящите избори …(https://www.youtube.com/watch?v=v3bs-d79wSk)”

  – същият Никола Янков е бивш зам.министър на Ники Василев в царския кабинет и като бизнеспартньори създават Експат капитал(част от него е фондът за купуване на имоти Експат Бета – дружеството купува 140 хил.кв.м. земя в регулация в курорта Камчия в съседство с московското кметство) – след година стават съдружници и юридически са обвързани до 2016 с Атанас Тилев–РУМЯНЦЕВ(собственик на фалиралата Банка за земеделски кредит и застрахователната компания “Витоша”, в която акционер е и царя) – Дар финанс на Атанас Тилев и на “бореца”срещу корупцията Иван Бакалов, с мажоритарен акционер”Дару” придобиват 34% от Експат капитал(https://www.dnevnik.bg/biznes/2010/10/19/979237_bivshiiat_banker_atanas_tilev_stana_sudrujnik_s/comments ) Експат и Тилев са свързани и в скандалната приватизация на месопреработвателното предприятие Меком – фалираха и завлякоха кредиторите с над 50 млн

  – делото срещу бившия шеф на разузнаването Бриго Аспарухов за унищожаването на досието на а КГБ спецагент Румянцев беше прекратено, но все пак тогава не успяха да легитимират Аспарухов като съветник на царя-премиер
  2021г Биволъ разкри, че “Еврохолд България” е пряко финансиран през годините от тайни фондове на бившата ДС и нейния легендарен Румянцев от 1-во главно и знаков банкер и бизнесмен от Прехода – Атанас Тилев и тайните му сношения с руската Внешторг банк за задгранични операции на КГБ, замесена в скандалните приватиозации на БТК и Булгартабак
  – Атанас Тилев е видим до 2019 г., когато той чрез Дар Финанс е обявен като акционер със 7,5 милиона акции – в последен вариант на акционерната книга на Еврохолд, която придоби ЧЕЗ груп, акционери са Първа Инвестиционна Банка–Москва и един Ing.Luxemburg AIF Account със скрита собственост
  … и пр. чисти, честни и честити яли, пили и … и всички бяхме там

 2. Рашков е много полезен за мафията!?Рашков е много удобен за Банкянското слънце?!Рашов е много много неудобен за Доган,Пеевски и Гешев!???Е ,много моля,извинявам се!…:)

 3. Общо взето интересно е какъв процент от политиците и обществениците в България имат (или са имали – все едно) крупен бизнес преди да се впуснат в работа ”на полза роду”. Нямам такава статистика но съм сигурен че процента клони към този в Русия, където почти всеки крупен бизнесмен е и политик.
  Та избора на българите е: политици – егоисти като споменатия по-горе или наистина такива които мислят повече за другите отколкото за себе си.

 4. Случаят на слафчу е “видяла жабата, че подковават коня, та и тя вдигнала крак”. Жалък, по-жалък, Слави трифунуууф! Глашатай на простотията. То ако се ставаше мафиот с чупене на стойки по телевизията, сичкото мафиот щеше да ни поучава от телевизора. Не, те хващат някой абдал като него, жаден за евтина слава и го купуват за жълти (за тях) стотинки. Слави, ти не си мафиот, мой човек. Ти си стока. И като всяка такава, със срок на годност. Евтино парче си, и не ставаш. Айде бегай у лево, че стана вече много досаден, новите кандидати за слава загряват на старта и чупят стойки, народа люпи семки в очакване на новото шоу, а за такива като тебе отдавна е казал, че на калпава ракета – космоса и е крив! Ти може и да искаш, ама за мафиот не ставаш, сине, ти си будала, и даже и за при бай Ставри не ставаш, ами си за д-р Гълъбова, миличък! Виж там нещо тя ако може да ти изпише че то сривът на илюзиите и когнитивният дисонанс трудно се преодоляват, не ти е работа, т’ва тръшкане, т’ва ръмжене и късане на ризата…Не напразно е казал народът “жална ти майка”. Свършат ли паричките, дето ги изкарваш от проституция, ако не ти е останала жива майка ти да те пожали, не знам дали ще има кой друг.

 5. Според някои, предстои да излезе доклада на “комсията Митов” за спирането на руския газ. Твърди се, че той ще бъде триумф за руската пропаганда у нас и ще бъде обилно “комуникиран” медийно.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.