Отиваме на нови избори със старите си заблуди за това кой точно е “болшевик”

 

 

 

 

 

 

Както се очакваше, БСП се отказа от идеята да съставя нов кабинет в този парламент. По-точно беше отказана от тройната коалиция ДПС, ГЕРБ и хората на Копейкин. На изпроводяк от БСП изговориха (поне) една истина: че “Възраждане” е патерица на ГЕРБ, а ИТН- на ДПС. https://offnews.bg/politika/tretiat-mandat-udari-na-kamak-ns-othvarli-upravlenskata-im-programa-781919.html

Изречената от БСП истина открива възможност за повторно коалиране на партията  с ПП и ДБ при нови обстоятелства – в случай, че трите формации постигнат по-добър резултат на изборите. Ще се наложи да свикваме, колкото и да не се иска това на мнозина от нас. В политиката е като при хората-налага се да се свиква с неприятностите в живота, които не можеш да отстраниш, ако искаш животът да продължи. Обратното е самоубийство.  

Самоубийство е да даваш власт ГЕРБ, патерицата й ДПС и гьостерицата на Копейкин. Този престъпен синдикат беше изобличен от собствените му съгласувани действия. Това е малка утеха за провала на поредното Народно събрание, но дано повечко хора да са го разбрали.

Сега дебелата червена линия между двете неформални коалиции минава по гребена на вълната на обвиненията в комунизъм. Йордан Цонев даде днес тон за тази песен на депесарския хор с приказки от парламентарната трибуна срещу “болшевизма” на враговете си. 

ГЕРБ коз(инат)а си мени, но не и навика да обвинява в комунизъм истинските си врагове от ПП и ДБ заради принудителното им общуване с БСП. А как само къткаше червените ескадрони руският орденоносец! Спомняте ли си, че предлагаше на др. Миков председателското място в Народното събрание по време на втория му едноличен мандат на управление, а на партията му се опитваше да подхвърли цели 4 министерства под негово командване?

Спомняте ли си как се мазнеше на Нинова с букети и прочее “джентълменски” пируети? Ужасно му се искаше да засмуче и оглозга червения електорален кокал. Но не успя. Ето защо работата беше възложена на почитателите на копейките. Предстои пираните да довършат възложеното им дело. Ако успеят да погълнат червеното електорално месо без да разпиляват рашисткия ресурс в рамките на неговото прегрупиране за целите на Москва, ще бъдат богато възнаградени за разфасоването на амортизирания най-стар инструмент на Кремъл, дръзнал да се заиграва с “русофоби”.  

Фактът, че вождът на ГЕРБ ужасно много искаше да прикотка Нинова и компания в скута си беше издаден от меродавния за вътрешновидовите боричкания в тези партии в. “Труд”. Същият, който сега му лъска ръждясалата сабя с надежда пак да я извади след като яхне белия (фал)кон и отново въздаде “справедливост” спрямо провинилите се по неговите магистрални мерки върху корупционните теглилки. 

Желаещите да забравят всичко това не са непременно зложелатели на демокрацията. Някои от тях искрено вярват на лъжата, че ПП и ДБ са “болшевики”, докато техният Бойко е борец срещу онова, което обещаваше да пребори, но така и не направи никога. Вярват му на думата, макар тя да не е подкрепена с друго, освен със заклеймяване на “болшевиките” от ПП и ДБ. 

Срещу вярата, както е известно, не помагат фактите, колкото и да са очевидни. Ето защо техният Бойко се кръсти, целува попски ръце и икони, ходи като благодетел по църкви и манастири при духовните пастири с надеждата да укрепи вярата в себе си като истинския християн-демократ на Балканите. Верващите, които приеха мутрата за праведник, му верват още от времето, когато от теляк на правешкия цар и телохранител на доведения ( от Мадрид) син на рашизма  беше произведен в генерал и генерален закрилник на руската корупция в България.

Ето при такива финално-изходни обстоятелства БСП връчи днес мандат на президента Радев за четвърти служебен кабинет. Въпросът е дали Радев ще управлява този апарат като лета(те)лен с цел да кацнем в една по-приемлива управленска ситуация за сметка на разобличената най-после корупция. Предстои да видим, дали комплиментите, с които напоследък го засипва Бойко Методиевич, ще дадат очаквания от подмазвача ефект. 

Уж комунизмът беше отречен от живота и със закон дори, но обвиненията в комунизъм изплуваха отново като основен предизборен сюжет. Това е резултатът от имитацията на борбата с посткомунизма за заблуда на противника, т.е. на объркания български избирател.

8 мнения за “Отиваме на нови избори със старите си заблуди за това кой точно е “болшевик””

 1. Вече стана очеИЗВАДНО, че две седмици преди другаря Трифонов да разбие третия си по ред парламент за кой ли път с измислени поводи, на СЪВЕТСКИТЕ ПАРТИИ в БГ (БСП, ГЕРБ, ДПС, ИТН и Израждане) е подадена команда “ХАЙДЕ”.

  “Хайде на избори”………….

  Командата е подадена от Москва и се работи много сериозно:

  – освен наличните политкомисари, които уви са прекалено много, вече са рекрутирани и огромен брой нови техни колеги, които да обясняват на “прост” и “народен” език колко са лоши “Киро и Асен”, как украинците сами си го търсели, как от РУСКИЯ ГАЗ по убаво нЕма, как трЕбе на напуснем НАТО и ЕС, колко беше Убаво при соцА и прочие простотии…..

  – бити са камшиците на всички видове юристи по всички видове ТРОЛСКИ и държавни медии да “доказват” колко са лоши “Киро и Асен”, че Рашков е от ДС и прочие дивотии. Документи няма, само се повтаря до безкрай колко са лоши и как докарват страната до фалит…….

  – големите фирми (строителни и транспортни) или стачкуват или са в стачна готовност. Понеже тези фирми са на “наш’те” момчета от БКП или по скоро на метастазите на БКП – БСП, ДПС, ГЕРБ, ИТН и Израждане (сърце не ми дава да петня хубавата българска дума ВЪЗРАЖДАНЕ)…..

  – залагат се основите на концепцията за “връщане на хартиените бюлетини”….. всички знаем защо…

  – пРезидента на РФ в България другаря Радев отдавна е нагласил удобен кабинет, който да върне всичко направено от “Киро и Асен” в начална фаза……

  – на мангалите (циганите) вече са обещани големи пари за да гласуват правилно…

  – народа вече е разцепен на 1001 партийки и коалицийки…….

  – СЪВЕТСКАТА държава, използвайки един престъпник от рода на генерал Семерджиевите, успя да отклони общественото внимание от големите проблеми в страната ни чрез две убийства на пътя. Сега всички говорят само за тях и за други подобни безчинства на пътя.

  Не че темата е приятна, но е много удобна – хем всички партии на статуквото реват, че няма ред по пътищата, хем всички (членове и “симпатизанти” от метастазите на БКП) плюят полицията, която до миналата есен беше в тяхно подчинение официално, а от миналата есен НЕофициално…….

  Знаем, че промените в силовите служби не се правят за ден или два….. и винаги остават плъхове на борда.

  Идеята е проста – вижте какъв хаос има като резултат от управлението на “Киро и Асен”……. а к’во беше Убаво при другаря Борисов………

  – летния сезон се използва активно за СЪВЕТСКА пропаганда – отиваш на почивка на морето и там те заливат с фалшиви новини и скрита РУСКА пропаганда……… с РУСКА музика и лигави БГ естрадни парчета от времето на соца……. и прочие простотии……….

  Ако ПП и ДБ се заблуждават, че наесен ще победят много лесно партиите на статуквото – грешат.

  РУСКИТЕ партии в България, повтарям ги за да не ги забравите БСП, ГЕРБ, ДПС, ИТН и Израждане, няма да дадат властта без бой.

  Ще се борят до дупка, за да държат БЪЛГАРИЯ в позиция партер – инак ще загубят сериозни финансови доходи.

  Ако някой все още не знае, за 6 (шест) месеца “Киро и Асен” напълниха хазната с 1.6 милиарда (един милиард и шестотин милиона) в повече сравнено с подобни периоди в миналото .

  Всъщност тези пари бяха върнати в хазната и респективно “откраднати” от СЪВЕТСКАТА държава.

  Тя (СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА) се почувства много ощетена и се уплаши, че ако нещата вървят в този дух ще бъде ощетена с още много.

  НЕ МОЖЕ ТАКА!

  КРЕПОСТНИТЕ СЕЛЯНИ ОТ ЗАДУНАЙСКАТА ГУБЕРНИЯ НЯМАТ ПРАВА!

  КРЕПОСТНИТЕ СЕЛЯНИ ТРЯБВА САМО ДА ПЛАЩАТ!

  КРЕПОСТНИТЕ СЕЛЯНИ ТРЯВА САМО ДА ОПЪВАТ КАИША И ДА СИ МЪЛЧАТ!

  За това “здравите СЪВЕТСКИ сили” в България направиха държавен преврат на 22 юни 22 г. и свалиха единственото правителство, което след 32 години “демокрация” има смелостта и доблестта да се опълчи на СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА.

  Подчертавам, в България МАФИЯ няма.

  Има СЪВЕТСКА ДЪРЖАВА, която е много по-силна и по-страшна от която и да е МАФИЯ по света.

  СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА е най-долното и най-гнусното творение в човешката история.

  Видно е, че в ПП и ДБ има потенциал, който да прегази СЪВЕТСКИЯ МОДЕЛ у нас.

  Ако те вземат мерки навреме и успеят да съберат целият НАКАЗАТЕЛЕН ВОТ наесен, те ще могат да разчитат на 50+ гласове, което ще гарантира стабилно правителство, което ще реализира всички видове промени.

  Не вземат ли сериозни мерки сега, утре ще бъде късно.

  Чрез своите слуги БСП, ГЕРБ, ДПС, ИТН и Израждане, РУСИЯ полага огромни усилия да разбие НАКАЗАТЕЛНИЯ ВОТ на малки части – защото видиш ли у нас имало “демокрация”.

  ТИНТИРИ – МИНТИРИ.

  Искат да убият още в зародиш и най-малкия опит за единение в България.

  Така го правят в РУСИЯ повече от 100 години.

  ЗАЩОТО.

  РУСИЯ ЗНАЕ, ЧЕ АКО НАКАЗАТЕЛНИЯ ВОТ Е ОБЕДИНЕН И НАСОЧЕН САМО КЪМ ЕДНА ПАРТИЯ, КОЯТО НЕ Е СЪВЕТСКА, ТОВА БИ ОЗНАЧАВАЛО СМЪРТ НА РУСКОТО СТАТУКВО В БЪЛГАРИЯ!

  Дами и господа,

  крайно време е да се освободим от РУСКОТО РОБСТВО!

 2. Изплувалите обвинения в комунизъм щяха да са предизборно празнодумство, ако не бяха оръжието за Украйна, величаенето на антифашистката борба и освободителната мисия на РККА, приказките за преговори с “Газпром” и какви ли не още червени лампички, създаващи илюзията за тяхната автентичност….
  Да му мислят 85-те процента от избирателите (за нашите 15 не се тревожа)

 3. в началото на 1-вия си мандат мутро-премиеринЪт ЗАБРАНИ КРИТИКИТЕ към гоце : ПРАВО на такива ИМАЛ САМО ТОЙ – 2013г.бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов обяви, че лично гоцепърванов е завел бойкоборисов при бригоаспарухов, а той – при семьонборисович – връзката в 3-ото златев -първанов -борисов беше тогавашния туземен руски губернатор златев-син – но 2013г им мина подмяната – и тогава славитрифонов дереше ризи срещу комунистите, но който и да беше на мястото на Станишев , щеше да е неефективен за големите нужди на братушките – през 2-рия му мандат медиите се изтърваха, че гоце и борисов ходели заедно на лов , докато те си разменяха “остри критики” – идеята на проекта борисов-първанов е правителство ГЕРБ – БСП подкрепяно от ДПС – 2017г. Нинова го каза ясно: ГЕРБ и топлата връзка борисов-гергов в БСП я натискат за голяма коалиция – това беше причината за скандала с пловдивския руски консул – демокрацията на нинова много й е отнела , но когато и ако имаше някаква опозиция на мутро-премиера – беше на нейната парламентарна група в 44-тото НС – следва продължение …

 4. Мда, имаше един лаф, за такива паразитни патологични лъжци , като данчо МЕНТАТА, който цял живот се занимава с раболепна проституция!
  И така , лафа е – От данчови 100 думи , 99 са лъжа , а 1 е под съмнение!
  Не случайно го изритаха , заедно с другия мародер – христо бисеров!
  И , след това Ментата и бисеров отидоха в “партията” на етническите ХЛЕБерали -ДПС( Дръндарски ПОРЦИОНен Сарай)!
  Ментата трябва да прочете , отново, доносническото дело на своя “почетен” председател – догань, агент на большевистките ченгесари от ДС, през последните над 40 години!
  А , пък , колкото до Ментата, то той не става дори за продавач в лаВка, и това се видя преди 2 години, когато Ментата и неговия личен надзирател – пееvVVzZZки фалираха своите монополни лаВки!
  Толкова за Ментата, той толкова (не) си може!
  Колкото до милюционерската мутра бокоТИКВАТА, то той дори не се отказа от большевишката си партийна книжка от БКП, и предпочете да се уволни от милицията , но да не се деполитизира!
  После стана охранитель на большевишкия васал тато-ди-тути-капи!
  После бокоТИКВАТА предлагаше мутренските си услуги на большевишките ченгесари през 90-те! Даже беше вербуван, допълнително, и като агент Буда!
  След това большевишки бандити го монтираха , за охранител и генсек на милицията Кобурга, Доган и Първанов!
  След това , го монтираха и за кмет и премиерин!
  А пък Винету няма смисъл да се сърди на ДСБ и ДБ, защото Буда винаги ги е предавал , заради неговите большевишки сводници!
  Буда ги предаде още по времето на Кобурга, когато беше генсек на милицията!
  После , когато беше кмет в София!
  Наричаше ги Гаргамел!
  След това Винету ги предаде и, като премиерин, когато ДСБ подкрепяха първото му правителство на малцинството, без никакви постове !
  При второто си правителство Буда предаде , отново, Реформаторския блок, той ги използва само за смокинов лист пред Европейската Комисия , която беше спряла еврофондовете, предаде съдебната реформа, и даже предизвика извънредни избори , за да свали ДСБ и РБ от властта , и да обслужи отново болшевиките си сводници от ДС, мутрите им и ДПС!
  След това Буда изпрати болшевишките си “прокурори ” – ZZаZZаров и геЙшев, срещу министрите на ДСБ и РБ!
  При третия си мандат Винету даде над 5 милиарда за Турски поток и Белене, на своя главен большевишки сводникь- Путлер!
  Същото важи и за петролния монополь на Путлер !
  Така че Буда, никога не е спазвал никакви коалиции и договори с ДСБ и ДБ, напротив, Винету винаги ги е използвал за обслужване на интересите на неговите болшевиките сводници , както и за собствените си чекмеджета и офшорки!

  Долу НАЦИОНАЛбудизЪма, долу ИМПЕРИАЛбудизЪма, долу ИМПЕРнационалбудизЪма, долу бокошевизЪма!
  Долу ГЕРБ (граZZдани за европейZZко раZZвитие на болшевизма)!

  Долу НАЦИОНАЛдоганизма, долу ИМПЕРИАЛдоганизма, долу ИМПЕРнационалдоганизма , долу ПОРЦИОНшевизма!

  Незабавна ОСТАВКА!
  ВЪН!

  Долу фатмакошевизма!

 5. Че ще се ходи на избори, беше ясно, само не разбрах за какво ни баламосваха, че между резидента радэв и кУрнэла имало някаква вражда. Ако имаше такaва, той нямаше да й даде мандата, който беше ясно, че ще остане нереализиран. Ако е искал да има реален опит за правителство (и наистина вражда с БСП) мандата щеше да получи Христо Иванов. Но по-скоро камила може да мине през иглено ухо, отколкото радэв да овласти враг на пут.ин. Като че ли не е ясно на всеки, че БСП никога не би поела отговорността за управлението на държавата в кризисен момент.

  Забелязах снощи при Добрина Чешмеджиева колко старателно дискутиращите цял час не споменаха с половин дума коалиция Демократична България, сякаш няма такова нещо в българското политическо пространство. Но забелязах и нещо положително: най-адекватно беше най-младaтa участничка Лидия Даскалова – думите й бяха като свеж полъх, смекчаващ тегавото впечатление от дъртия циник Нидал Алгафари, вечно кахърната Мира Баджева и декора в агресивно синьо-червено-бели краски, достойни за телевизионно студио на руZката телевизия.

 6. Без да имам претенцията за някаква експертиза забелязвам, че отговорните другари (от КДС) са възприели нови подходи за психологическо въздействие над народа. Вместо да вдъхват страх от безжалостна разправа с инакомислещите или въобще тези, които представляват опасност за властта им те ги задушават напълно публично. По този начин вдъхват увереност на народа, че нищо не може да се промени защото всеки “нов” в крайна сметка се оказва техен човек или твърде слаб, че да управлява държавата. Генериране на критична маса хора, които да преобърнат това е изключително трудно. България има нужда от нов “Васил Левски”. Дотогава още много ИТН-та, ВМРО-та, Барековци и прочее патерици ще се появяват и изчезват. А също и “болшевики” ще правят отчаяни опити да се противопоставят.

  Е поне, една мисирка по-малко.

 7. Срещу Евроатлантизма в България има много мощно сборище от “партии” гроб, дпс, копейкин и чалгаджийте. Очаква се към тях да се присъедини янев и туку виж и някой друг чалгаджия. Позицията на корнелия ще стане ясна след новите избори, но тъй като съпруга и работи в лукоил по вероято е и тя да бъде към тях.
  Според мен, това което трябва да направят ПП и ДБ е да създадат общ фронт(блок) и да приобщят колкото се може повече хора и сруктури, за да не се губят гласове. Всеки глас е от значение. Нещата са твърде сериозни за да си гъделичка егото някой “велик”! Ще добавя, че бих искал да видя още по-голяма решителност по отношение на Евроатлантизма!
  Не бива да се забравя, че резултатите от последните избори никак не бяха добри, както се оказа. Коалицията се беше абсурдна и невъзможа. Шмекерите бяха много.
  Що се отнася до мен искаше ми се миналите избори да са ми последни като участник в изборна комисия. От 1991г. съм участник, но вероятно пак ще се занимавам с тази работа. Малко хора желаят да се занимават активно с политика. Предпочитат да дават акъл и да гледат отстрани какво се случва.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.