Митрофанова говори на “вежливите” български човечета ( обновена)

ОБНОВЕНА в 12: 00

 

 

 

 

 

Помните ли как руският посланик Митрофанова заплашваше, че всеки момент ще затвори посолството в София, защото то нямало да може да работи без прогонените от него 70 души? Медиите у нас брояха часовете до този обещан от нея апокалипсис в двустранните отношения.

Той не само не се състоя, но се оказа, противно на заплахите й, че в намаления си почти наполовина състав посолство продължава да работи нормално. Цитирам: “ …въпреки цялата сложност на ситуацията все така продължава работата си в София в пълен обем”, казва тя в интервю за ТАСС, цитирано от БТА.

Не може да се измисли по-ясно признание за правилността на българската официална теза, според която съставът на руското посолство у нас е раздут неимоверно и няма да му навреди, ако бъде намален значително ( макар и далеч не реципрочно на българското дипломатическо отсъствие в Москва).   

И друга истина признава Митрофанова: “…ние имаме огромно посолство, на което са нужни много ръце”. Факт! А защо на огромната Русия е необходимо огромното посолство в миниатюрната България, създадено в този му вид в годините на пълното подчинение на НРБ на СССР като държава, която подигравателно беше сравнявана с “кокошка” ( курица ), т.е. като нещо, което не може да лети, но се води птица ( на заколение по съветско усмотрение)? 

Никак не ми харесва принудата да взимам повод от разсъжденията на Митрофанова като източник на информация, заслужаващ коментар. Но се налага. Все пак, както най-сетне заяви в интервюто си за “Таймс” и премиерът в оставка Кирил Петков, заразяването с руската корупция е основен проблем за България. Нещо повече, той признава в интервюто си, че не можем да се справим сами с руския фактор. Ето защо, независимо дали ни харесва, думите на Митрофанова, преди да се отървем от тази зависимост, не могат да бъдат пренебрегвани.

Нито откровеното й предложение да капитулираме пред шантажа на Газпром са нещо ново, нито лъжата й, че предложението за това идва от “много български експерти” ( т.е. от страна на рашизоидните ни политици и техните производни сред експертите), може да бъде наречено изненада. Не е променила и любимата си теза, че българският народ си пада страшно по Русия, а само “част от политическия” елит не споделял това влечение. Как точно се получава така, че народът ни упорито качва на власт “русофоби” в достатъчни количества, за да сформират управляващо мнозинство? Направи го още преди руската агресия срещу Украйна от 24 февруари, след което беше регистриран рязък спад на русофилията сред населението. Митрофанова не си прави труда да обясни този феномен най-вероятно поради факта, че в Русия не разбират и не признават значението на изборите за съставянето на првителство в една (все пак) демократична държава.

Като читател, принуден по силата на “занаята” си да чете подобни интервюта, мога да отбележа обаче един интересен пропуск в нейното интервю. Тя спестява обвързването на българското русолюбие с освобождението на България. Увисва във въздуха обяснението на какво се дължи тази българска любвеобвилност, за която тя говори този път като за някаква даденост без корени. А и интервюиращите я от ТАСС не я питат да каже (пак) нещо по въпроса! Дали са се наговорили, как мислите?

По подобен начин руската дипломация и присъдружната й руска пропаганда се отказаха постепенно да ни натякват за съветското ни “освобождение” чрез окупацията от 1944 г. В Москва си дадоха сметка, че този аргумент не само се е изхабил, но и работи срещу опитите си да накара българите да бъдат благодарни за комунизма и насилствената съветизация.

Питам се ( с ирония): да не би да се задава още едно руско освобождение на България, според което да бъдем освободени изцяло от мита за руското освобождение във всичките му нюанси, който да бъде заменен от нещо по-прагматично в условията на тоталното отстъпление на руската “мека сила” в световен мащаб? И какво ли би могло да бъде това руско предложение за българско “употребление”?

Все ще измислят нещо, но май са стигнали до извода, че насила любов не бива, а изнасилването дава обратни резултати. Ето защо Митрофанова буквално се подмазва на въображаемото мнозинство от българския народ, който бил много-забележете- вежлив. Само че това определение напомня твърде много на определението за руските окупатори в Крим, наречени от московската пропаганда “вежливи хора” , защото не изпозастреляха на място вцепенените от изненада украинци на полуострова.

На такава “вежливост”, но от страна на търпеливите българи, разчитат от Кремъл. Митрофанова, излъчвайки нещо като примирение, изпробва реакцията на вежливите български човечета на тази заявка. Предстои преброяването им на поредните парламентарни избори у нас, на които “вежливите” рашистки човечета у нас ще разиграват картата на необходимостта да бъдем спасени от Дядо Иван от енергийното иго, в което са ни вкарали “русофобите” от посеченото с руския ятаган на невръстна възраст правителство на Кирил Петков.

П.С. Предоверих се на публикацията на интервюто в агенция “Фокус”, която цитира БТА, а не биваше. Оказа се, че Митрофанова все пак е споменала основната опорна точка на руската пропаганда, свързана с 3 март и дори е направила връзка с 9 септември, лъжейки за пореден път от позицията на официално лице, че в България били загинали 200 000 руснаци. Отговарял съм на тази лъжа многократно, вкл. в книгите си, но явно пак се налага отпор. Направил го е проф. Пламен Павлов. https://faktor.bg/bg/articles/petak-13-prof-pavlov-razbiva-lazhite-na-mitrofanova-nyama-200-000-rusnatsi-umreli-za-svobodata-ni-a-po-malko-ot-12-hil

15 мнения за “Митрофанова говори на “вежливите” български човечета ( обновена)”

 1. На”вежливите” български човечета (във властта и сред “простолюдието” у нас) Кремъл вече е “спуснал” руските опорни точки, с които да облъчват (обливат с воняща родоотстъпна пропаганда) българските граждани преди изборите.

  Само някои от най-популярните руски опорки по морето ни с цел всяване на паника сред българските граждани (разпространяват се предимно от възрастни камериерки и чистачки на плажа, сервитьорки и носталгични по младостта си пенсионери по пейките в градинките, продавачи на плодове и зленчуци по пазарите, слухтящата охрана в супермакетите, опашките пред банкоматите и администрациите)

  Ето някои от тях:
  Турците изкупиха земята у нас, какво ще правим?
  Руснаците ги няма! Руснаците продадоха имотите си у нас! Сега и газа ще ни спрат, и горивото за АЕЦ-а! Няма да имаме ток и парно тази зима! Какво ще правим?
  “Слънчев бряг” е пълен с украинци! Какво ще ги правим?
  Украинците сами са си виновни за войната в Украйна, “хак” им е, защото американците им помагат!
  Ако дадем оръжие на украйнците руснаците ще нападнат и нас. Какво ще правим?
  Американците и НАТО са виновни за войната!
  Не знаете какви огромни хотели, какво голямо (частно!) пристанище, какви храмове построиха и още строят руснаците в Свети Влас! Не знаете, защото не пускат там!?
  А да знаете “братята” (Диневи) какви бизнесмени станаха! Колко са богати ! Даже единият се ожени за рускиня! 🙂

 2. За съжаление не е пропуснала така нареченото “освобождение” – били сме от най-братските славянски държави, в България били погребани “над 200 000” руски войници от войната 1877-78. И в тази връзка много манипулативно свързва т. нар. “руски паметници” и съветските паметници, цитирам: “Българите много грижливо се отнасят към монументите на Руско-турската и Втората световна война”.

  https://segabg.com/hot/category-foreign-country/vupreki-ultimatuma-mitrofanova-ostava-bulgariya

  Никакво съмнение нямам, че продажникът русофилистик Радев чрез служебното СИ правительство ще плати в рубли на газпром, ще забави издаването на Акт 15 и Акт 16 за гръцкия интерконектор, ще подкрепя скрито или явно про-руските пратии в предстоящата предизборна кампания…

 3. https://www.unian.net/war/voyna-v-ssha-otreagirovali-na-video-kastracii-ukrainskogo-plennogo-i-prizvali-dat-ukraine-atacms-novosti-vtorzheniya-rossii-na-ukrainu-11921304.html
  Ако и сега не се откажат и последните у нас от русофилството , значи живеем със зверове в една клетка! “…нито един български куршум срещу руснаците…” – а?! Па им лъскат и идиотските паметници на тези извратеняци !
  Пфу ! каква пасмина.

 4. Ето това вече тотално ме разби
  Северна Македония дарява на Украйна танкове Т72,

 5. Уважаеми съмишленици, нека с молитва, минута мълчание, свещичка, който където е, да почетем днес великия български генерал Колев – спасителят на Добруджа, Светла Му Памет!
  Уви, 105 г след неговата кончина, наши управници и официални лица продължават да поднасят венци на изменници на Родината като вапцаров, както и на паметници на чуждия окупатор, а за генерал Колев нямат време и не си спомнят. Неофициална България обаче помни и винаги ще помни. Защото не се гаси туй, що не гасне, и който го е разбрал, го е разбрал.

 6. https://www.actualno.com/europe/kiev-rusija-bombardira-zatvora-v-elenovka-za-da-skrie-ekzekuciite-na-ukrainskite-voennoplennici-video-news_1790020.html
  “Където и да се скриете, ще бъдете открити и унищожени”
  Командирът на “Азов” Андрей Билецкий: “…масовото убийство на военнопленници, за което Русия обвинява Украйна, е предварително планиран акт на страна, за която е непознато понятието офицерска чест и още повече – спазването на Женевските конвенции, правилата, законите на войната … в момента се събира информация за жертвите и за конкретните извършители на това военно престъпление и всеки, който е бил съпричастен към него, ще понесе отговорност …”

 7. Реално погледнато Митрофанова “подготвя почвата” за новото освобождаване. Да ви припомня, че руските войски нахлуха в Украйна под предлог, че омразни фашисти са окупирали властта в Украйна, и честният братски украински народ, има спешна нужда от освобождаване. Това го говориха седмица преди и седмица след 24 февруари НЕПРЕСТАННО! Спряха чак след като се видя, че никой никъде не ги посреща с хляб и сол въпреки напоителната пропаганда.

  Надявам се, че няма да ни пратят вежливи зелени човечета, но въобще не е изключено. У нас посрещачи ще се намерят предостатъчно.

 8. Към Иванка:
  Вечна да е светлата памет за героя!
  Неизмерими са греховете ни и дълга пред всеотдайността и саможертвата на хилядите отдали всичко пред олтара на Майка България! Като се почне с храм-паметникът, носещ името на поганеца Невски, мине се през светите апостоли на свободата и и се стигне до незнайните, безименни гробове на покосените от жестоките азиатски орки!…
  Поклон пред подвига на ген. КОЛЕВ и вечна слава!

 9. @Мел
  Още българско оръжие, изпратено в Украйна по заобиколен начин. Дано само Русия не ни нападне, нищо че Корнелия нищо не е подписвала….

  В предишната статия авторът също позна. Одма казвам “дай Боже Борисов да се засили по антисъветската писта”. Не защото ще изпълни обещанията си, а за да стимулира ДБ и ПП (да им създаде конкурентна среда), че май им е необходимо….

 10. НАСТАЛО Е ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО!

  Уважаеми читатели на блога на г-н Инджев,

  Знам, че сте много.

  Знам, че сте умни.

  Знам, че милеете за РОДИНАТА.

  Знам, че много гадни твари от РУСИЯ и много техни човекоподобни изчадия от БЪЛГАРСКИ произход също четат блога с цел да се „образоват“, и които се опитват да направят дори и невъзможното, само и само да останат във властта и да продължат да пият кръвта на БЪЛГАРСКИЯ народ – както в буквален, така и в преносен смисъл.

  Знам, че този блог може да даде много добри идеи на достойните ни политици, които милеят за РОДИНАТА.

  Колко и да са малко.

  Важно е да се говори ИСТИНАТА и само ИСТИНАТА.

  Важно е да се чете блога на Иво.

  ЗАЩОТО.

  Блога на Иво е железен и удря винаги в десетката.

  ЗАЩОТО.

  Истините казани от Иво тежат на място.

  ЗАЩОТО.

  До преди две три години, когато у нас нямаше достойни медии, които реално да отразяват ИСТИНАТА за събития в РОДИНАТА ни, винаги имаше план „Б“ – блогът на Иво Инджев, където ИСТИНАТА винаги е била и ще бъде на първо място.

  ЗАЩОТО.

  Освен че публикува своите материали, като любезен домакин Иво дава възможност и за изява на много коментатори.

  Хубавото е, че всеки коментатор се старае да допринесе с каквото може за да излезе на яве пълната картина на ИСТИНАТА за зловредната дейност на РУСИЯ срещу РОДИНАТА ни.

  Нека да не се заблуждаваме – това е ВОЙНА!

  Хибридна, информационна и дори реална ВОЙНА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ!

  ВОЙНАТА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ е реална, защото на 22.06.22 г., чрез своите СЪВЕТСКИ протежета, РУСИЯ направи държавен преврат и свали от власт по „напълно демократичен път“ единствената политическа партия у нас (ПП), която има смелостта да се опълчи на СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА.

  Тук там се обаждат и ТРОЛОВЕ, но в този блог те са като глас в пустиня.

  Не пиша тези редове с цел да четкам нашият любезен домакин Иво.

  Пиша, защото е настало ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО!

  Една китайска поговорка казва, че „е наказание да живееш в интересни времена“.

  Е, на нас ни се е паднало да живеем именно в такива „интересни времена“.

  Дами и господа, настало е ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО!

  Крайно време е да осъзнаем важността на днешните събития за да може да се осъзнаем и определим като народ, който желае да живее свободно!

  Крайно време е, след 78 години СЪВЕТСКО РОБСТВО, да се осъзнаем като народ, който мисли за бъдещето си!

  Крайно време е да изхвърлим мръсната СЪВЕТСКА кал, която се е събрала в умовете и сърцата на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.

  Крайно време е да се изправим и ясно да заявим, че НЕ ЖЕЛАЕМ РУСИЯ да определя бъдещето на нашите деца.

  За 32 гАдини псевдодемокрация от СЪВЕТСКИ ТИП ни управляваха и продължават да ни управляват СЪВЕТСКИ кадри по един и същи СЪВЕТСКИ начин.

  За 32 гАдини не се намери нито една достойна политическа сила, която да се опълчи на СЪВЕТСКОТО СТАТУКВО у нас, тъй като всички партийни формати се оказаха метастази на БКП.

  За 32 гАдини мазните кадри на БКП чрез нейните политически метастази (БСП, ДПС, НДСВ, СДС, ГЕРБ, ВМРО, ИТН, Израждане, Атака, ВИС, СИК и прочие) окупираха всички възлови позиции в държавата ни и превърнаха България в СЪВЕТСКОТО блато.

  За 32 гАдини мазните кадри на БКП и ДС не допуснаха каквато и да било реална и полезна за БЪЛГАРИЯ промяна в Съдебната система, Здравеопазването, Образованието, Армия, Полиция, Тайни служби и т.н.

  За 32 гАдини „демокрация“ ние продължаваме да живеем по СЪВЕТСКИ модел.

  Дами и господа, настало е ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО!

  От протестите през 2020 г. се роди едно НОВО НАЧАЛО, което през миналата година се превърна в партията на промяната под името „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА“.

  След изборите през миналата есен тази партия успя да състави успешен кабинет, въпреки неудобните компромиси, които се наложи да направи – коалиция с БСП и ИТН.

  За ИТН вече стана „белни“, че са създадени като РУСКИ ТРОЯНСКИ КОН.

  БСП е другият РУСКИ ТРОЯНСКИ КОН, който другарите от МОСКВА се опитват да доразвият и да ни го пробутат като „чисто нов политически проект“.

  Ясно е, че (п)Резидента на Руската Федерация в България другаря Радев, по време на служЕБНИЯ кабинет ще опита всичко възможно, само и само да провали постигнатите успехи на ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА. И ще удари едно рамо на „неговата“ (на Радев) партия, която ще бъде ръководена формално от „НАТОвския генерал“ Янев.

  Другаря Борисов, вместо да трие наровете в затвора, уви, свободно се ИЗЛАГА по всички казионни медии.

  Че даже и акъл дава.

  Как „Киро и Асен“ били счупили държавата.

  НЕГОВАТА ДЪРЖАВА (на другаря Борисов), която той видите ли бил създал и отгледал като свое дете.

  Дете, ама НЕДОНОСЧЕ, па и на всичкото отгоре РУСНАЧЕ.

  Изродителите от Израждане, ВМРО, Ма(г)арешки, Симеонович и други човекоподобни изчадия, отново надигнаха глава и даже имат мераци да се обединяват, с единствената цел да влезнат в новия парламент и там отново да серат големи РУСКИ лайна.

  Дами и господа, настало е ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО!

  Идват избори, предизборна кампания, предизборни д‘ебати и прочие политически мероприятия.

  Нека и този път да не проспим момента!

  ВОЙНАТА, която РУСИЯ води срещу Украйна, рестрикциите на Запада срещу РУСИЯ, ВОЙНАТА на РУСИЯ срещу целия цивилизован свят водена чрез извиване на ръце (ядрен шантаж, цената на газа и нефта) са златен шанс да се отървем веднъж за винаги от мръсните ръце на РУСИЯ.

  Нека всеки от нас направи това, което е по силите му – съобразно своя обществен, социален, финансов и/или културен статус.

  Ако е необходимо ТРЯБВА всички да излезем по площадите за да демонстрираме нашето желание да ПРОДЪЛЖАВАМЕ С ПРОМЯНАТА!

  Идват избори.

  Другарката от КГБ Митрофановна вече започна предизборната кампания на СЪВЕТСКИТЕ сили в България и поведе СЪВЕТСКИТЕ педали на ВОЙНА с БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД.

  НО.

  Ако ПП и ДБ се обединят и съберат около себе си всички политически формации милеещи за РОД и РОДИНА имаме шанс за РЕАЛНА ПРОМЯНА.

  Нека всеки от нас се включи на ПРАВИЛНАТА СТРАНА и наесен да гласува за ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА, ДБ и всички политически формати, които ги последват.

  САМО ТАКА ЩЕ ИМАМЕ РЕАЛЕН ШАНС ЗА ПРОМЯНА!

  Дами и господа, настало е ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО!

 11. Адмирации за Иванка! Светла памет на генерал Колев! Днес е 30 юли и ни напомниха, че днес главните идеолози и подръжници на рашизма у нас отново са на Бузлуджа! Оскверняват паметта на Хаджи Димитър и Караджата!!! Докато там е тази идиотска “чиния”, докато МОЧА стърчи в центъра на София,Альоша на Бунарджика в Пловдив и още стотици срамотии за българското национално достойнство, нищо добро не ни чака! За Митрофанова не ми се пише. Безграничната наглост и нахалство на тази чиновничка са потресаващи и докато в БГ дебилите са мнозинство , следващите десетилетия ще си кретаме по старите пътеки на унижение и падение!

 12. Аз като част от Българския народ искам да поздравя “Просто Киро”. Браво Кириле! Браво майна!!! Никой досега не се е осмелявал да удари така рашиската сган. Ще го запомнят докато са живи. Те може да ни мислят за домашни животни и за каквото си щат но това не е българския народ а българските подлоги и боклуци, които и майка си ще продадат. Руските червени кокошки ги знаем много добре, потомци на криминални престъпници, обикновени мързеливци и негодяи, мършата на стадото. Има ги във всеки народ. Обикновено си лежат по затворите по пижами но Червената Армия ги направи “елит” в уж много обичаната от тях България. Тях могат да си ги наричат Червени кокошки, колкото си искат но към Българския народ, който култивира християнка русия и я научи да пише, другарката Мутрофанова и целия руски народ дължат само Поклон, Уважение и Благодарност. И затова искам да Благодаря на Кирил и да му пожелая да бие на всички избори кокошките. Никой преди него не се осмели така да сложи на място руснаците. Банкянската мутричка, дето уж беше много корав, никога не би го направил. Три мандата не му стигнаха и още 33 нямаше да му стигнат. Уж голем атлантик ама плосък смешник. Българския петел Кирил, сложи всички червени кокошкари в джоба си. Браво майна!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.