Лилипутинските партии отглеждат троянски понита за българския хитродрум

Лилипутинските партии у нас често са подценявани. Тяхното отглеждане цели дресировката им за ролята на “златния пръст”, който да употребяват като среден срещу прозападните партии на парламентарния кантар и да накланят везните му на Изток. Служат и за развъдник на рашистки троянски понита на българския политически хитродрум.

Последното се вижда в момента от казуса с отвързаната от президентската конюшня с рашистки кадри Любомира Ганчева.  Тази персона ( нон грата в Украйна) е доказана рашистка. Това очевидно я прави точната кандидатура за поста началник на кабинета на министъра на енергетиката Румен Христов в момент, когато главната контраатака на рашисткия реванш препуска у нас по пистата на енергетиката. Тя е превзето и все така контролирано от руското влияние бойно поле на българския икономически терен с решаваща проекция върху политиката на страната ни.https://offnews.bg//politika/liubimka-na-putinskata-propaganda-e-v-krizisnia-shtab-za-gaza-782559.html?utm_source=Linker&utm_medium=widget&utm_campaign=content%2bexchange

Самият министър е достатъчно скандален като откровен лобист за реанимирането на втората руска атомна база за влияние в България АЕЦ “Белене”.   Вместо да бъде контриран с назначение в екипа му, което да говори за опит за баланс на тази очевидност, кукловодите на рашизма са избрали обратното. Това е демонстративна провокация от тяхна страна.

Генчева е политически продукт на лилипутинската партия АБВ, която беше основана от Георги Първанов с държавния ресурс на президентската институция, когато обикаляше под измислени предлози България, за да си гради структури. Изкласила до заместник на Румен Петков, който замести шефа си на партийния връх, персоната ( нон грата в Украйна) може да не постигне нищо конкретно за три месеца в рашисткия тандем по отношение на белязаната от скандали централа край Белене, но самото й монтиране в полза на такова лобиране е част от хибридната война на Путлер срещу България. 

“Пак сме в играта на върха и го правим явно, за да ви стане ясно, че нямаме намерение да се отказваме”, говорит Москва. 

Троянската кобила е била подготвяна за ролята дълго и сега е дошъл моментът да бъде вкарана на манежа.

Подписвал съм се многократно под твърдението, че АЕЦ “Белене” е върховна конкретна цел на руската имперска далекобойна война срещу България. Както си вижда, при първа възможност този факт се потвърждава зрелищно. 

Рашизмът претендира да ни “възражда”. Под това той подразбира не пробуждането на българския дух с поглед към Европа, характерно за истинското ни възраждане от 19 век,  а тъкмо обратното: да се завърнем към корените русофилството от онзи период, употребявано от Русия срещу борбите на българите за независимата българска екзархия и срещу автономното ни националноосвободително движение, олицетворявано от Левски.

В по-близък исторически план “възраждането” ни днес се привижда на лилипутинците у нас като връщане назад към времето на безпрекословния московски диктат над България. Най-напред си основаха в края на 90-те години на миналия век “бизнесклуб” от т.н. “честни частници” под названието “Възраждане”. След това си създадаха в началото на хилядолетието партията Алтернатива за българско възраждане АБВ. Учредиха си и “Възраждане” на Копейкин.  Клонингът “Български възход” на Стефан Янев го дублира на старта на новите избори като спирачка за евроатлантическата ни солидарност под формата на “неутралитет” на страната на руския побойник Путлер.

Това са се все лилипути от пътуващия цирк на джуджето от Кремъл. Този рояк “възрожденци” е впрегнат дружно да ни дърпа назад. Обвъзва ни ту с транзитния руски газопровод за Сърбия, ту с поклони към изнасилвачите от Газпром. 

Днешна България не е никакъв Гъливер, но определено е страната на лилипутинските човечета, плъзнали навсякъде. Напълно открито те се опитват да ни обездвижат по пътя към Европа след като вече дискредитираха тази дестинация чрез мутренското управление на Гражданите за европейско развитие на България. 

 

20 мнения за “Лилипутинските партии отглеждат троянски понита за българския хитродрум”

 1. Чудя се дали е дошъл моментът да поздравя ония коментатори, които се надявах, че Радев може наистина да се окаже натовски генерал, когато каза нещо критично срещу Турския поток? Или да почакам всеобщите усещания, че това правителство е на “Газпром” да се подплатят с факти? Признавам, че прогнозата, че Радев може да се еманципира от БСП се изпълни. Еманципира се, милият, но в посока на РФ….
  Едно доказателство, че не винаги враговете на нашите врагове са наши приятели…. Просто може да са по-голямото зло….
  Жалко че юмръкъу му не се оказа това, в което се опитваха да ни убедят…. Бил си ротфронтовски и туй то… Добре де, ще изчакам доказателствата…. Аман от усещания…

 2. на арламентарните избори 12 май 2013 г. ПП”Средна Европейска класа” е получила 3539 гласа..

 3. Коалиция ГАZПРОМ работи, на пълни обороти!

 4. Радев с помощта на проруската олигархия в България и Решетников § С-ие в Москва обръщат страната ни обратно в кочината

  Мястото на разумните, мислещите хора – от която и да е политическа тенденция – днес е на площада, с плакат “Долу Радев!”
  Огнян Минчев

  От две години насам либералната общност (в измеренията си на градска десница и млади образовани поколения българи) води категорична битка с едно статукво, което се представлява преди всичко от партия ГЕРБ и от ДПС. ГЕРБ е народняшка партия от лидерски тип, но през годините за нея гласуват и много хора с по- традиционалистки (за да не кажа консервативни) възгледи вдясно от центъра, които не желаят България да бъде управлявана от наследниците на БКП и от по-радикални либерални позиции.

  Либералната общност с пълно право обвинява ГЕРБ за мащабната корупция, която се вихри в България. Не може да си управлявал 12 години в тесен де факто съюз с ДПС и да нямаш пряка

  отговорност за системната корупция в страната.

  Привържениците на ГЕРБ с пълно право обвиняват представителите на либералната общност – ПП и ДБ – че провалят управлението на България през последната повече от една година (ако не броим предната – протестна година) със своя политически съюз с президента Радев, с БСП и с партията на чалга шоуто, които не позволяват в страната да има нормално правителство и управление.
  Корумпирана или не – ГЕРБ управлява, макар и със стабилност, която е критикувана и отхвърляна.
  Прогресистка или не – либералната левица взима противоречиви решения, част от които са адекватни и необходими, но друга част са абсурдни и провалящи управлението. Абсурдна е коалиционната й политика, както и начина, по който взима и реализира поредица от своите решения. Хаосът в управлението е видим и не може да се отрече.
  На фона на принципната непримиримост между либералната алтернатива и по-консервативното статукво на ГЕРБ, Румен Радев начело на проруската – пропутинската общност от 20-30 на сто от българите протегна ръка към цялата власт,

  с реални шансове да я превърне в абсолютна власт.

  Две години привържениците на ГЕРБ и доста широки обществени слоеве извън обхвата на ГЕРБ критикуват либералите за съюза им с Радев, неокомунистите и русофилите.
  Снощи либералната общност излезе да протестира срещу първите стъпки на Румен Радев и неговия кабинет, връщащи България обратно в евразийската кошара. Тук бе моментът ГЕРБ и другите, които бяха срещу абсурдния съюз на либерали, русофили и комунисти, тържествуващо да извикат – “Ние казахме ли ви”! И имат право – казаха им. Повтаряха им, предупреждаваха ги. Че съдействат чрез Радев на власт да дойдат най-ретроградните путинистки сили в българското общество. Сега либералите сами видяха резултата. И снощи излязоха на площада срещу Радев. И сега какво?
  Либералите ще протестират срещу Радев, тези, които бяха срещу тях – от ГЕРБ и други по-умерени обществени слоеве ще тържествуват, колко са били прави, а Радев и решетниковчетата ще консумират властта в България в полза на Кремъл.

  Българското общество – с големи приближения се дели на три части. Първата трета са либералните привърженици на европейския – атлантическия път на България.
  Втората трета са привържениците на ГЕРБ и някои по-традиционалистки слоеве в обществото. В своето голямо мнозинство те са категорично за европейския и атлантическия път на България. Някои от тях – с големи забележки, главно по проблеми на ценностите и официалната култура, поради по-консервативните възгледи, които изповядват. Третата третина са неокомунисти, русофили, лузъри и проруски националисти, мнозина сред които са против Запада и Европа просто ей така, напук.
  Докато първата и втората третина са се вкопчили гуша за гуша, Радев § Со. от ден първи сменя геополитическата ориентация на страната и хвърля България обратно в евразийския Трети свят. Либералите имат легитимно право да съдят ГЕРБ и предишното статукво за корупция. Привържениците на ГЕРБ и другите нелиберални общности (без русофилските) имат право да съдят ПП и ДБ за кръвосмесителните им съюзи с БСП и чалгаджийската клоунада, за хаоса в управлението и за непросветения радикализъм. И сега какво? Двама се карат – третият печели.

  Кой е третият?
  Радев и евразийската общност, с помощта на проруската олигархия в България и Решетников § С-ие в Москва обръщат страната ни обратно в кочината!
  Ако проевропейски ориентираните хора в България не си дадат сметка, че разногласията им са само един елемент от по-сложната картина на едно драматично време, в което страната ни е заплашена да падне отвъд границата на цивилизования свят, Радев и русофилската една трета ще свършат своята работа на гробокопачи на независима и свободна България. Не, не е преувеличение – през 1944-та как ни изтриха от лицето на Европа… Изборът е наш – на всеки един от нас
  Мястото на разумните, мислещите хора – от която и да е политическа тенденция – днес е на площада. С плакат “Долу Радев!” Долу организирания опит за проваляне на България и отпращането й обратно в евразийската кошара! България – част от Европа. Европа многолика, Европа преживяваща кризи, Европа – обърната към поредица от драматични избори за самата себе си. Но Европа – бъдеще на европейска България. Мислете бързо! Радев § С-ие действат бързо. Докато се осъзнавате – те вече ви лишават от избор!
  Не е необходимо да се отказвате от убежденията си, от пристрастията си, от чувството си за справедливост. Необходимо е да преодолеем непосредствената драматична опасност. Ще останем самите себе си, ще се конкурираме и ще спорим. Но след като останем в Европа. След като Радев и Решетников останат едно кошмарно минало…!

 5. По протестите ще ги познаете.
  Кой протестираше с/у Кирил Петков? Протестираха Бойко Борисов, Карадайъ, Трифонов, Т. Йорданов, Десислава Атанасова (бори се жената да каже нещо умно, все някога ще успее) и още 7-8 човека. Те протестираха пред медиите, не по площадите. Кой протестираше с/у Борисов? Няколко десетки хиляди човека, но този път от площадите. Кой протестира с-у Гълъб Донев (все го бъркам с Гълъбин Боевски)? Засега са 200-300 човека, вероятно скоро ще станат десетки хиляди.

 6. https://www.unian.net/war/drug-poznaetsya-v-bede-podolyak-podtverdil-peredachu-ukraine-su-25-ot-makedonii-novosti-vtorzheniya-rossii-na-ukrainu-11931783.html

  “Друг пізнається у скруті”: Подоляк підтвердив передачу Україні Су-25 від Македонії

  “Приятел в нужда се познава” Подоляк потвърди предаванетоо на Украйна на Су-25 от Маредония


  Сега разбрахте ли защо беше координираният вой на кагебистката глутница (и от двете страни на границата) ПРОТИВ започване преговори за членство в ЕС на РС Македония?

 7. И не е случайно, че смяната на имената на турците е наречена “възродителен“ процес – това е част от подготвителната фаза на Голгота -та на прехода, която братушките спретнаха и тук почти им се получи . Смяната на националния празник е по план и никой вече не се замисля, че българското Възраждане е точно в Османската империя, а още по-малко да знае, че е провокирано от руския гръцки проект за погърчване на българите – за живота на българите в оная огромна империя не се учи Затова не разбираме и историята на държавата ни до 1944, а годините на соца можем да разберем ,ако знаем истината за окупацията . Та и планът Голгота за България е да сме част от СССР 2 и това става с около 5000 “възрожденци” развивани по списък, придружавани с компромати/обвързаност със службите и издигани на различни позиции, контролирано от поредния руски посланик /и то специалист по съответния етап/ – главни прокурори, висши съдии, министър-председатели, политически лидери, банкери … са от списъците на това готвено ни “Възраждане”. Службите у нас не само участват, те контролират бавното ни сваряване – отначало се снишаваха, но при царя овладяха положението и го владеят и до днес – но всъщност, на руснаците не им се получиха нещата съвсем, както си го представя Андропов, в нито една страна от соцлагера – дори на Балканите – а след 2014-та и украинците ги отразяха – няма да им се получи сега и в Грузия и в Казахстан, а и в България – на рименмутрофанов ще му се наложи да вдига гълъбите …

 8. “….ГЕРБ е народняшка партия от лидерски тип, но през годините за нея гласуват и много хора с по- традиционалистки (за да не кажа консервативни) възгледи вдясно от центъра, които не желаят България да бъде управлявана от наследниците на БКП и от по-радикални либерални позиции.”


  Само едно нещо искам да попитам – как така не желаели гласуващи за ГЕРБ да ги управляват наследниците на БКП, като не познавам нито един висш гербаджия, който да не е с тъмночервен корен? М?

 9. Пропуснали сте третото “възраждане”, и то русофилско. ПП “Русофили за Възраждане на Отечеството”. Познайте без да гледате кой е председател.

 10. SMS,не крия,че съм изненадан. Помислете за изборите.Площадите са сложна работа.Не си слагайте очила,както за ГЕРБ, така и за така наречените либерали.

 11. Какво мислят за ал. “невски” украинците.

  https://youtu.be/wVCcC-5hrLo

  Докато в София фаворизират и канонизират чужди царе и кръщават на тях най-големите си църкви, сякаш не могат да направят разлика между цар, който с кръв и меч установява религия и между мироносни христови ученици, които с божията благословия, проповядват Христовото учение, което дава Божията любов във душата и установява Мир със Бога, няма да има благодат и спокойствие.
  Забравиха софиянци, как беше основана Христовата Църква. Забравиха, че Исус изпрати учениците си със завет, да са миролюбиви като гълъбите и мъдри като змиите.

  “Ето, Аз ви изпращам като овце между вълци; и така, бъдете разумни като змиите и незлобиви като гълъбите.”
  Матей 10:16

  Забравиха, че Исус спря ръката на Петър, който отсече ухото на войника с меч. Сгълча го и излекува стражника. Светотатство и богохулство е Божия Църква да се кръщава на Военачалник и Цар с кървави ръце.
  Дори и да е донесъл победа и мир, той ги е постигнал с меч и кръв, което не е част от Христовото учение. Христос никога не е искал да бъде земен цар. Неговото учение проповядва Спасение от земния грешен свят и вечен живот в Небесното Царство. Няма как Царе да бъдат канонизирани за светци. Това е срам и позор за Църквата. Християнското учение не може да бъде религия, която да прави послушни хората към Царя и висшите попове, много добре го знаят но го пренебрегват, защото не познават Христос, въпреки, че казват, че са негови Свещеници.
  Ал.Невски никога не е бил свят и молитвите към него са обида за Бога и срам за християните. Само светец, благословен от Христос има силата да закриля и помага.

  Същия Позор се случва и с Православието в Русия. Това не са християни а религиозни измамници, които служат на едно злобно джудже, мародер, убиец и терорист. И всеки, който споделя техните престъпления, е всъщност враг на Христос и на Божията Църква, каквито са всички разбойници и поклонници на тъмните сили.

 12. “Вътрешният министър на Косово съобщи, че властите на страната са задържали руска журналистка на границата по подозрение, че тя може да е шпионка. Органите за сигурност изясняват нейните намерения.

  Вътрешният министър Кшелал Свекла назова името на журналистката като Дария Асламова. “Много страни са доказали, че тя се е занимавала с шпионаж в полза на руското военно разузнаване и че се е представяла за журналистка”, се казва в изявление за медиите на Свекла.”

  Сега, да попитам: Такова нещо у нас може ли да се случи?

 13. Г-н Инджев, една руска другарка на име Дария Алсамова ви тровеше живота, но вече пристигна на местоназначението си – стая с решетки. Чуждите служби реагираха на това за което нашите си затваряха очите години наред.
  https://www.svoboda.org/a/rossiyskaya-zhurnalistka-darjya-aslamova-arestovana-v-kosovo/31977174.html

 14. sms💙💛,
  “Привържениците на ГЕРБ и другите нелиберални общности (без русофилските) имат право да съдят ПП и ДБ за кръвосмесителните им съюзи с БСП и чалгаджийската клоунада, за хаоса в управлението и за непросветения радикализъм. И сега какво? Двама се карат – третият печели.Кой е третият?
  Радев и евразийската общност, с помощта на проруската олигархия в България и Решетников § С-ие в Москва обръщат страната ни обратно в кочината!” – вертимся кружимся … това връщане на страната ни обратно в кочината не стана ли видимо с големия тройной на агент гоце – дали гербб има право да съди за кръвосмесителни съюзи когото и да било с екстра обслужването на Гергов, Доган, Пеевски, Вальо Златев … привържениците им кого осъдиха – гербб привлича като магнит даже яростните си критици … да не говорим за реформи, капчество на закони … успешното превръщането на НС в печат от чекмеджето с кюлчетата – гербб за 3 мандата постигнаха стабилност в неработещи държавни институции – грижливо подготвяния славчо трябваше да поеме щафетата в този фактически хаос в държавата , НО точно заради намесата на ДБ и появата на ПП в 3 парламента и.т.н. произвеждаха хаос и голема нужда от генерали – от лагерния ред на соца и здравата братушкова ръка … а бсп още по време на протестите срещу борисов/гешев го подготвиха “здравите сили вътре” да е единствената опция за коалиция – но на война границата е ясна от двете страни на фронтовата линия

 15. Прави ми впечатление, че когато се говори за газа на газпром се забравя един важен факт: Още в началото на агресията на орките срещу УКРАЙНА се появиха многобройни съобщения за излизане от мордор на водещи световни компании в газовата сфера. Без тези компании орките са пълна трагедия в добива и преноса и вероятно една от причините за намаляване на доставките за Европа е и тази.
  Нашите енергийни и газови “експерти” не знат ли това? Какъв руzzки газ?

 16. РЕСПЕКТ!
  Отново брилянтен анализ. поредният урок от учебниците по нова история и литература!
  Свободата иска екзарх…! Никаква декомунизация, дерашизация и депутинизация не са възможни, без да бъде прекъснато възпроизвеждането им чрез образователната система!

 17. @ SMS:
  Приятелю, аз пък не съм изненадан. Разбирам те и съм съгласен с 90% от съжденията ти. Изложените от теб факти също не подлежат на съмнение. Стотици пъти вече повтарям /още от времето, когато ме обсипваха с приятелски огън Савова и Симпатизант/ка ДСБ – не можеш да тръгваш винаги ог една и съща отправна точка, да прилагаш винаги един и същ подход /технология, инструментариум/ и да очакваш различен резултат! Природен закон! Колкото пъти настъпим онова земеделско сечиво, толкова пъти ще ни праска сапът му по тиквата… Докато я разцепи!
  Предизборно се юрваме с кухи, клиширани, вече втръснали на електората лозунги. Подвикваме си и се кокошиним бодряшки помежду си за кураж. И после се изненадваме на четири-пит процентния си “успех”
  Отдавна вече амбицията ни да управлявяме се свежда единствено до това да се присламчим коалиционно към някоя ракета-носител и ако успеем да бием тъпана колко сме велики.
  Към кого ли не се присламчвахме… И към ДПС, и към ГЕРБ, и към ПП, БСП и ИТН!
  Четете Иво ИНДЖЕВ бе, хора! Помислете колко елементарно ни цакат!
  Ще си позволя да споделя лично мнение /без претенции за непогрешимост/:
  1. Както ти правилно отбелязваш, 30-40 % от гласуващите упорито застават зад ГЕРБ. Не може да си крием главата в пясъка за този факт.
  2. Смятам, че всички стари /системни/ партии са отдавна изчерпани и непродуктивни. ГЕРБ вече няколко пъти можеше да вземе властта, но и те /Боко/ не я искат. При последния целта вече не е властта, а спасяване на кожата и тънко измъкване като Доган.
  3. Политическият ни елит вече разполага с критичния брой интелигентни, опитни, десни, атлантически ориентирани политици, за съжаление разпилени в различни партии, партийки и НПО.
  4 Необходимо е само обединение, под едно ново знаме, в името на една категорично, кратко и ясно разписана безкомпромисно доктрина и произтичащата от нея прагматична, управленска програма, с конкретни отговорности и срокове. СТИГА ВЕЧЕ БЕЗПРИНЦИПНИ, БЕЗИДЕЙНИ КОАЛИЦИИ И “ИСТОРИЧЕСКИ КОМПРОМИСИ”
  5. Строг устав, без ровене и чегъртане /те са за съдебната власт!/, без реваншизъм, без дребнави боричкания “кой е по-по най”, в името на постигане целите, залегнали в доктрината! /без притчи от десена на “интересите на народа”!/.
  6. И накрая, позволявам си да посоча като гръбнак на едно такова обединение АТЛАНТИЧЕСКИЯ СЪВЕТ.

 18. @ПавелТинков
  И аз мисля, че в момента няма по-надежден гръбнак от Атлантическия съвет и дано осъзнаят там, че свърши времето за скромност и благородство! Време е да поемат отговорност!
  Относно “Предизборно се юрваме с кухи, клиширани, вече втръснали на електората лозунги. Подвикваме си и се кокошиним бодряшки помежду си за кураж. И после се изненадваме на четири-пит процентния си “успех””.
  Аз отдавна се съмнявам, че процентите на десните са само 4-5! Мисля, че резултатите са солидно “пипнати” и машинното гласуване също дава подобни възможности. Според наблюденията ми, свързани със смяната на поколенията и манталитета на средния българин, реалното разпределение между гласуващите леви (русофили) и десни (атлантици) е 50% на 50%, което е доста печално и разочароващо след около 20 годишен “стаж” като членове на НАТО и ЕС, където не сме донори, а консуматори на атлантическа сигурност и европейска солидарност! Надеждата ми е в критичната маса на негласуващите! Те биха могли да изиграят ролята на “златния” пръст и въпреки отчаянието на повечето, че от тях “нищо не зависи” и “нищо няма да се оправи”, или пък твърде високата критичност на други към кандидатите, е време да го употребят този “пръст” най-после! Иначе сенилният шапкар ще продължи да ни управлява еднолично, със служебни правителства в парламентарна република, а и изборите са скъпо занимание. Казват, че следващите ще струват над 70 милиона на опоскания от кризите държавен бюджет!
  Дано ДБ и ПП да осъзнават колко съдбоносен фактор върху изборните резултати е КОНТРОЛЪТ на изборния процес!

  Z с два плана за нас: Или в СССР, или – кланица
  Огнян Стефанов

  Връщането на България към руската газова тръба е много по-важно, отколкото въобще си представяме. За Москва това ще е среден пръст към Запада: Слушкат нас, не вас. За НАТО и ЕС това ще е инкасиран ляв прав. Това е вариант А на кликата на Путин. По него работят и политически, и агентурни, и мафиотско-корупционни групи.
  Затова всякакви глезотии като „меко влияние“ и „с кадифена ръкавица“ са изоставени.
  Действа се остро, с бутонките напред!

  https://frognews.bg/novini/zorki-sledi-dva-plana-prevarnem-klanitsa.html

 19. Този Мишев не знае, че обявявайки война на Иво Инджев, обявява война и на много обикновени хора като мен. Не е възможно да се обяви война на Иво Инджев, без да се обяви война и на трезвомислещите хора в България.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.