Получих поредна заплаха: “Искаш война-ще имаш война. И тази война ще те разруши”

 

 

 

 

 

Константин Мишев

1 ч · 

Драги Иво Инджев, ти ми обяви война. На мен… дето 32

години съм защитавал такива като теб. Ти не обяви война само на Стойко Стоянов, а на мен и на останалите антикомунисти в България. Наистина… броим се вече само на пръстите на двете ръце. Но все още ни има. Може да сме малко, но знаем как се води война. За разлика от привилигированите глезльовци като теб.

Ти си позволи да посегнеш на ФАКТОР. Единственият антикомунистически сайт в България.

Искаш война – ще имаш война. И тази война ще те разруши!”

Това е написал в своя среднощна реакция в мрежата поредният ми бивш приятел Констанин Мишев. Реагира по този начин на моя текст, в който обвинявам сайта Фактор, че обгрижва най-важния фактор за обслужването от антикомунистически позиции на главния герой на рашизма в България през това хилядолетие.https://ivo.bg/2022/08/07/невероятно-но-фактор-се-утвърди-като/

Ще спазя формата на ( задочно) общуване, която бившият ми приятел Косьо предлага със своето обръщение към мен, заставайки в позата на защитник на един голям сайт от моята миниатюрна персона по подобие на това как рашистите защитават огромната Русия от моята дребна (не)милост. 

Защо Стойко Стоянов малодушно премълчава моето предизвикателство, както познах, че ще направи, е въпрос, чийто отговор доказва, че е гузен? Защото той наистина получава(ше) “подкрепа” за обслужване най-напред от Цветан Цветанов, още докато Цветанов беше ФАКТОР в ГЕРБ, а днес плаща данък зависимост и на бившия му шеф от Банкя. 

Драги Константин Мишев, дори не правиш опит да ме обориш като факто(р)логия. Косьо, косвено потвърждаваш, правотата ми.

Вярно е, че си ме защитавал ( без да съм те молил за това) през изминалите 32 години. Предложи ми преди 32 години от името на новоизбрания премиер Филип Димитров да стана негов заместник на длъжността заместник-министър на външните работи, т.е. той да е титуляр, а аз да съм ( нещо повече от) негов заместник. 

Беше съблазнително като за някой кариерист. Отказах ти. Беше въпрос на чест да си изпълня поетия вече ангажимент към колегите от БТА, които ме бях избрали за техен директор по същото време.

Драги Константин Мишев, въпреки това ти ме покани 4 години по-късно да работя като коментатор на българската секция на “Свободна Европа”. Което този път приех с благодарност.

Благодарен съм ти и за този текст. https://ivo.bg/2022/08/07/невероятно-но-фактор-се-утвърди-като/

Сега ми обявяваш война и ме заплашваш тя да ме разруши. Наричаш ме “привилегирован глезльо”. Защото съм имал привилегията да си ме разглезил със суперлативи по мой адрес?

Щом сме я докарали дотам да си пишем задочно в публичното пространство, нека да те попитам и аз нещичко за войните между приятели. Например за войната ти с Алекс Алексиев, който не искаше да чуе за теб през последните години на живота си. Мен лесно можеш да наплюеш от висотата на своята  блестяща антикомунистическа биография, но Алекс също ли беше “привилегирован глезльо” на антикомунистическия фронт?

Приятно броене на антикомунистите на пръстите на двете ти ръце. След като я караш през пръсти по този начин с приятелите си, скоро и едната ти ръка ще бъде  повече от достатъчна да ги преброиш.

Да завърша и аз с едно обръщение, но без елементи на заплаха: не се дръж като наемник на гузните колаборационисти с мутрата, които дори нямат доблестта да се защитят сами от мен! Разрушаваш не мен, а образа, който си градил дълги години.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29 мнения за “Получих поредна заплаха: “Искаш война-ще имаш война. И тази война ще те разруши””

 1. Така се получава, когато съвестта бива фактОрирана от Банкя ЕООД.

 2. На някои пиенето не им понася и ръсят среднощни тъпни.
  Спирам да отварям фактор, след е-вестник когато ИБ даде трибуна за “баланЦ” на някакъв смотаняк да оплюе Иво, дори да отворят колонка на Гения Гари Каспаров.
  A la guerre comme à la guerre

 3. Напоследък наистина маските падат,падат… Фактор съм ги изключил отдавна, фрогнюз ги търпях до днес. Все с ф, странно нали(фалшиви?). За фрогнюз ли?- “позицията” им за турската граница и БАБХ.Активирани са мах…

 4. 15.7.2020, успоредици
  Констант.ин Мишев, Фейсбук: “Как ги четете коментирате и анализирате новините? На практика Съединените щати подкрепиха днес правителството на Бойко Борисов. Слушайте старото куче…”
  Фактор с хибридното заглавие: “САЩ готви санкции на България заради газовите проекти”
  Иво Инджев: “Премиерът ни стана персона нон гратис и за съюзниците ни. Външната подкрепа на съюзниците, с която той спекулираше толкова години, се срина като Берлинската стена на 9 ноември 1989 година. Остави го сам срещу разгневените български граждани … Поиска оставките на трима свои министри …” – това денят, в който младежи ДБ протестираха пред хотела на “гъци, гъци” – ДБ, от които Констант.ин Мишев на 4.12.2021 се възмути в blitz: “Разни мизерници ми разправят, че било оправдано да работят заедно с некомунистите и руското момче Радев, защото не харесвали Борисов” – БОРИСОВ, на който за президентските избори чистофайникът Констант.ин Мишев обещава в ПИК : “Драги Бойко, ние, ръждясалите кинджали, ще застанем зад ТВОЙ кандидат …” – ма, верно е ръждасял … като старите пушки на 2-рата по сила армия в Украина … и точно/точково по путински плаши
  … ама, да е само той – с мед да го помажеш

 5. Първо, имам чувството че Константин Мишев има някакъв дял във Фактор.
  Звучи доста заинтересован в това емоционално обръщение.

  Чел съм няколко негови статии на Фактор.
  Лошо няма, беше ми симпатичен.

  Но имам два прости въпроса към него:
  -Как стана така че “единственият антикомунистически сайт в България” не иска да публикува най-големият разобличител на руският комунизъм в България? (визирам г-н Инджев разбира се, ако това не е ясно).
  -Как стана така че “антикомунисти” като него си затварят очите пред пладнешките обири и комунистическото дебелоочие на Бойко Борисов – Тиквата и не искат да кажат и две приказки пряко същият?

  Антикомунизъм значи да си за демокрация и законност.
  В противен случай не си никакъв антикомунист.

  Ако си Тръмпист не си за демокрация.
  Ако си Тиквар не си за демокрация.

 6. ·Georgi Nikolov, знае ли се чий внук е иванбакалов
  – от InformNapalm.bg
  “ Кръстен съм на дядо си.
  Дядо ми Владимир Яковлев е бил убиец, кървав палач, чекист. Сред многото му жертви са и собствените му родители.
  Разстрелял баща си за спекулантство. Когато разбрала това, майка му, моята прабаба, се обесила.
  Най-щастливите ми детски спомени са свързани със стар просторен апартамент на улица Новокузнецкая, с който нашето семейство много се гордееше. Както разбрах по-късно, този апартамент не е бил купен, нито построен, а реквизиран – тоест взет насила – от богато московско търговско семейство.
  Помня стария резбован шкаф, в който се навирах, за да търся храна. И големия удобен диван, на който баба ми вечер ми четеше приказки. И двете огромни кожени кресла, които, по семейна традиция, се ползваха само за особено важни разговори.
  Както научих по-късно, моята баба, която много обичах, през по-голямата част от живота си е работила успешно като агент-провокатор. Възползвала се от дворянското си потекло, за да се сближава с различни хора и да провокира познатите си да откровенничат с нея. После описвала тези разговори в служебни донесения.
  Диванът, на който са ми чели приказки, креслата, бюфетът и всички останали мебели не са купувани от дядо ми и баба ми. Те просто са си ги избрали от специален склад, където доставяли имущество от домовете на разстреляни московчани.
  От този склад чекистите безплатно обзавеждали домовете си.
  Под тънкия воал на неведението, моите детски спомени са пропити с духа на грабежи, убийства, насилие и предателство. Пропити са с кръв.
  А аз, кой съм аз самият?
  Всички ние, израсналите в Москва, сме внуци на жертви и палачи. Всички, абсолютно всички. Без изключение.
  В семейството ви не е имало жертви? Значи е имало палачи.
  Нямало е палачи? Значи е имало жертви.
  Нямало е нито жертви, нито палачи? Значи има тайни. Дори не се и съмнявайте!
  Струва ми се, че силно недооценяваме влиянието на трагедиите от руското минало върху психиката на днешните поколения. Моята и вашата психика.
  Когато оценяваме мащаба на трагедията, свързана с руското минало, обикновено броим загиналите. Но за да оценим истински мащаба на влиянието на тези трагедии върху психиката на бъдните поколения, трябва да се броят не загиналите, а оцелелите.
  Загиналите вече ги няма. Но оцелелите – това са нашите родители и родителите на нашите родители.
  Оцелелите – това са овдовелите, осиротелите, загубилите любими хора, заточените, разкулачените, изпратените на изгнание в чужбина, онези, които са станали убийци, за да спасят самите себе си, в името на идеята или на победата, предадените и предателите, разорените, продалите съвестта си, превърналите се в палачи, измъчваните и техните мъчители, изнасилените, осакатените, ограбените, принудените да пишат доноси, пропилите се от безпросветна мъка, от чувство на вина или изгубена вяра, унижените, подложените на смъртен глад, на плен, окупация, лагери.
  Загиналите са десетки милиони.
  Оцелелите – стотици милиони.
  Стотици милиони са хората, които са предали своя страх, своята болка, чувството, че са под постоянна заплаха, произтичаща от външния свят – предали са ги на своите деца, които на свой ред, добавяйки към тази болка своите собствени страдания, са предали страха си на нас.
  Чисто статистически, в Русия днес няма нито едно семейство, което по един или друг начин да не е понесло върху себе си ужасяващите последствия на безпрецедентни по своя мащаб зверства, продължили в страната цяло столетие.
  Замисляли ли сте се някога до каква степен жизнения опит на три последователни поколения от вашите п р е к и предци влияе върху вашето лично светоусещане днес? Ако не сте – замислете се.
  Отне ми години да разбера историята на своето семейство. Но затова пък сега знам по-добре откъде се е взел този непрекъснат безпричинен страх. Или прекалената прикритост. Или абсолютната неспособност да споделям и да създавам близки отношения. Или постоянното чувство на вина, което ме преследва от детството – всъщност откакто мога да си спомня.
  В училище ни разказваха за зверствата на германските фашисти. В университета – за безчинствата на китайските хунвейбини и камбоджанските червени хмери.
  Само са забравили да ни кажат, че мястото, на което се е случил най-страшният в историята на човечеството, безпрецедентен по своите мащаби и продължителност геноцид, не е нито Германия, нито Камбоджа, нито Китай – а нашата собствена страна. И този ужас на най-страшния геноцид в човешката история са го преживели не китайците или корейците, а три поколения от в а ш е т о собствено семейство.
  Все ни се струва, че е по-добре да не знаем.
  Всъщност е по-зле. Много по-зле.
  Това, което не знаем, продължава да ни влияе чрез детските спомени, чрез взаимоотношенията с родителите. Просто когато не знаем, ние не осъзнаваме това влияние и сме безсилни да му противостоим.
  Най-страшното последствие на наследствената травма е неспособността да я осъзнаем. И като пряко следствие от това – неспособността да осъзнаем до каква степен тази травма и з к р и в я в а днешното ни възприятие за действителността.
  И не е чак толкова важно кой точно олицетворява този страх за всеки от нас, кого възприемаме като заплаха – Америка, Кремъл, Украйна, хомосексуалните, турците, “развратната” Европа, петата колона, или просто началника на работа или полицая на входа на метрото.
  По-важно е дали осъзнаваме до каква степен днешните ни лични страхове и собственото ни чувство за външна заплаха всъщност са просто призракът на онова минало, което така се страхуваме да погледнем в очите.(Владимир Яковлев, син на редактора на “Московски новости” Егор Яковлев,2021)”

 7. Тръмписти, Сър!

  Спокойно…Лека полека всичко си идва на мястото…

  Аз не съм спрял да отварям “Фактор” (все още), но много отдавна вече го правя с 1 наум…

  Е, приятели от Форума, поне вече открихме коя е била Къртицата там…

 8. Убийствено точно!
  Както винаги – В ДЕСЕТКАТА!

 9. Фактор са много лесни за оборване. Просто се преглежда назад за седмица две и се какво се вижда? Ами няма критика срещу стратега от Банкя, срещу герб.. Значи е гербаджийски. Толкоз, какво повече? Да не мислят читателите си за олигофрени?

 10. Трудните времена показват кои са ти приятели и кои са ти били приятели само на приказки. За съжаление ние българите сме готови за 5 лева да се скараме с приятел и да го обявим за много лош човек, само и само за да угодим на фалшивото чувство в сърцето. Българина се доказа като самоунищожително животно. Роднина мрази роднина, краде го и го клевети и ограбва. Брат, брата се хванаха за гушите. Съседи се мразят на смърт, ходят по ходжи и врачки и си хвърлят по дворовете и къщите мръсотии. Едно време Апостола написа Българино с четири удивителни а сега с 44 трябва да го напише. Засрамете се, убивате нацията, заради нещастния си егоизъм, страх и слабости. Ето вижте украинската нация, колко е силна и затова джуджето побесня. И няма да ги сломи и надвие, защото Украйна е обединена и предизвиква възхищение. Тя е голямо вдъхновение за по-малките и по-слабите а джуджето ще остава все по-самотно в бункера си. Нито един човек с чисто сърце не би подкрепил ужасната му власт. Да беше българската нация, чиста и достойна, като украинската, никой нямаше да познава Геройковците на днешното време. Уви нашата слабост ни донесе тази чума и дълго ще я боледуваме, докато съвсем изчезнем или докато се случи някакво чудо за да се излекуваме.

 11. Заслужава ли си? Знае се, че алкохолът не прощава никому и често ЕГН-то прави същото с необратими последици.

 12. Фактор е хибридка. Преди години го четях редовно, но спрях може би от около 2 години, или повече, когато забелязах, че в статиите няма нито дума п/в мутрата, и то при всички изтекли записи за ПКП, снимки и пр., особено като започнаха протестите. Още тогава си помислих, че получават пари от герб. А колкото до К. Мишев – мисля, че е приятел на Ф. Димитров, който пък се продаде на герб за конституционен съдия. Май двамата са един дол дренки. Но, какво пък, човешко е, Ф.Д. гледа да си осигури високата пенсия, а моралът – в кошчето.

 13. От доста време съм забелязъл, че фактор защитава Б Борисов, за това рядко го отварям!

 14. За мен е абсолютно необяснимо и твърде смущаващо, че демонстративно русофобският “Фактор” не публикува анализите на Иво, нямам отговор и на въпроса защо избягва сътрудничество с него ? Аз, ако бях на мястото на тоя Стойчо Стоянов, щях да сложа линк към сайта на Иво Инджев горе, вдясно от “главата” на “Фактора”, защото това само би увеличило посещаемостта на сайта му!?
  Най-невинното, според мен, обяснение е страхът от конкуренция, страхът да не бъдеш засенечен като автор, защото Иво (не му правя “четки”, а само констатирам истината) безспорно е най-силният и талантлив ( жив!) български публицист в момента, а хората са суетни, особено пишещите! Но е възможно и нещо по -лошо: в това “странно” отношение на “Фактор” към съмишленик да се крие нещо изключително подло и предателско, част от зловещ чужд сценарий, свързан с бъдещето на България!
  А към персоната на Константин Мишев, още от самото начало на публичната му “дисидентска” кариера ( сещам се за разните “пропуски от службите”, нарочно оставени на видно място в колата му и т.н.) интуитивно изпитвам недоверие, имам усещането, че нещо при него не е съвсем ясно и чисто, а мен интуицията ми досега не ме е лъгала.

 15. Георги Харизанов 💙💛,

  баш за комунистическото дебелоочие на “дясната” мутра приказката на заслужилия антикомунист Констант.ин Мишев е кат’ рахать локум за сутрешното кафенце: “… Бойко Борисов е това, което Луканов не успя да направи. Какъв Живков търсите при него? Освен ако не сте много елементарни и се хващате на въдицата за начина му на говорене. Именно днешното БСП е продължител на г-н Живков. С крайния национализъм. ББ няма нищо общо с това. За него и тези, които са зад него, е важен бизнесът. Често престъпен … ама нали това беше идеята на Луканов. И Борисов го прави страхотно. Идеите на Луканов, които са облечени в речта и маниерите на Живков.Бойко Борисов приложи на практика идеологията на Андрей Луканов, а не на Тодор Живков…” и не било в тикви, а в кратуни … като неговите 10 малки/къси “няколко реда във връзка с изгонените 70 руски дипломати” във Фактор, в 8 от които Констант.ин Мишев ни светва, че 1971 г Англия е изгонила 90 , даже според други източници 105 и че ” въпреки всичко във Англия е имало по това време към 550 души от Съюз на съветските социалистически републики, които са работели в руското посолство и консулства…” , та и по тоя пункт имаме да наваксваме
  … ма, кога ще ги стигнем за тия мижави 4000
  а пладнешките обири с торби в чекмеджета … ами, НЕ са доказани и к’во кат’ не са разследвани …

 16. Само да уточня за някой от горните. ГЕРБ не дава пари, те вземат. В замяна дават постове и синекурни службици. Няма да давам пример, приятел ми е.

 17. Длъжен съм пак да дам думата на класика Калин Донков. Па белким, поне в Блога НИ адептите на фактор от кумова срама да спрат да пробутват под една или друга форма хибридките МУ.
  “Промъкват се срамежливо в общественото пространство едни шестцифрени числа – сумите, заплащани от властта за „научните” и публицистични хвалебствия от професионални клакьори, с които тя насища ефира и пресата. Самите изпълнители, вече излинели от употреба, едва се държат на крака от своите нескончаеми дежурства по екраните. Арсеналът им, овехтял и изчерпан, иска обновление. Но никой от тях не посяга към въпросите от миналото: били ли сме най-бедни в Европа от Освобождението до днес? А на Балканите? Били ли сме тъй зле образовани? Били ли сме тъй болни? Били ли сме управлявани от тъй простовати и безцеремонни министри и чиновници, от хора, упорити в своето невежество, от „елит”, който с апломб произнася „фнимание”, „фнедрявам”, „флошавам”, „фестифал” и т.п.”

 18. Никога не съм бил читател на Фактор. рядко съм чел нещо, а да се информирам от него, опазил ме бог. СДС се сгоди за ГЕРБ и мнозина пристанаха на Боекооо. Не знам колко сляп трябва да си, за да видиш колаборацията на ГЕРБ с ДПС (поне, или само това)? И в този ред да припомня на К. Мишев “онова” интервю на А. Доган, от което ще цитирам по памет: “Един съветник на премиера (Ф. Димитров) се разхожда из коридорите и разпространява слухове. Мишев, излез на светло”.
  С това интервю Доган “даде знак” за атаката и свалянето на правителството на Ф. Димитров. А мога и да дам своето тълкувание на казаното от Доган, но ще се огранича само да това, че (според мен) Доган е бил подведен от някои от тези слухове, които са предотвратявали медийни атаки срещу правителството на СДС тогава. А ДПС беше политическото представителство на Мултигруп, от там на Русия.
  Та да попитам, какво е да колаборираш с проводника на кремълските интереси, г-н Мишев?

 19. Georgi Nikolov,

  нали затова на борисов са му кръстили ОПГ-то “за европейско развитие” на българите – и днес ни го рече : “От 1300-1400-годишна история за първи път връзка с Гърция започнах да правя аз …удържахме 10-12 години… ”
  – ама к’ва цивилизация за 3 мандата

 20. към dkaraivanov,
  уважаеми, не желаех да се намесвам воден от формулата,. че когато „Атовете се ритат, е по добре да не се месиш там.
  Несъмнено има основания за разногласията, както мога да си помисля, има и премълчавания на несъгласия (в миналото) може би за да не последва разруха. Жалкото е когато се разтрогват приятелства, които поне поради каузата, макар и не всичко да е ок., само поради съществеността на целта, НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА СЕ СЛУЧВА.
  Това според мен заради каузата най-после да извоюваме обща победа с това, всеки колкото и с каквото може (мисля, че Вазов добре го бе изразил стихотворно относно Левски).
  Не оспорвам Иво и предизвикателствата които трябва да понася, жалко, а както чувствам и той (вероятно вътрешно) съжалява, но такъв е живота. Понякога трябва да се простим дори със свидни неща!
  Това, че Фактор наистина прави опит да премълчава изказ относно боковата персона не ми е отбягнало, но го отдавах на някаква тогавашна уговорка по времето, когато ГЕРБ властваше. Един вид, да не се прокарват подтици за преврат (?). И наистина, това го спазваха всички, ДОРИ ИЗЯВЕНИТЕ И ДОБРИТЕ коментатори.
  Макар, че са се казали лоши думи, дано времето излекува обидите!

 21. @Борис
  Няма да повярвате, но това за атовете беше първото нещо, което си помислих. Но случаят толкова светкавично потвърди това, за което си говорихме, че направо се уплаших и не се стърпях.
  От време на време се шегувам, че няма да се оправим, докато всеки не приеме, че останалите не са толкова умни като него и не всичко възприемат по неговия правилен начин. И към този печален факт да се отнася със снизхождение, а не с рогата.
  Най ме натъжава, когато някой каже 19 неща с които сме съгласни на 100%, а ние му се на хвърляме заради двадесетото, с което не сме съвсем съгласни….
  Балкани, що ли?

 22. Boris,

  примери не може да се дават с цитати от художествена литература, дори да е гениална, а с факти от историята ни – точно при Съединението става делението на русофили и русофоби – 1882 г. в Източна Румелия идват изгонените от България несъгласни с диктата на Русия и превръщането на княжеството в руска губерния – за да се разграничат от тях Ив. Евстр. Гешов от руското консулство в Източна Румелия и групата около него почват да наричат себе си русофили, а изгнаниците от Княжеството – русофоби. Преди това са се наричали гешовци и анти-гешовци / консерватори и либерали. След 1884 г. Русия категорично и открито се обявява против единна България и в Изт Румелия почват да наричат русофилите лъжесъединисти – но съвсем наистина управлението на тяхната Народна партия докарва Погрома на България с престъпното си русофилство – след дъжд качулка един от лидерите им – д-р Стоян Данев повтарял: “С Русия политика не правя” – днес това: с русия – НЕ! трябва да се включи в клетвата на депутати и правителство, президент , да има съединение и силна държава – това да се учи и да се помни до какви погроми води русофилството

 23. Много грозно поведение на К.Мишев.
  Чак война да обявяваш!
  Явно г-н Инджев ги бие точно по болното място, колениченето на десните пред една мутра за пари.
  Боли Мишев, боли!
  Но болката е нищо, срамът е голям!

 24. Към The Rocк:

  Към него се е присъединил и Евгений Михайлов, който по този начин слага край на нашето половин вековно приятелство с лични нападки ( каквито не съм си позволил нито срещу К. Мишев, нито срещу гузно мълчащия Стойко Стоянов).Пишат дамата на стената на Ст. Стоянов от негово име, но нямат нито един аргумент срещу факта, че ФАКТОР наистина обслужва “свещената” (им) крава от Банкя. Нито един, но ме оплюят лично. С което доказват истинността на написаното от мен като последователен критик на мутрата, зад която застават.

 25. до よ,
  коментарите Ви са мъдри и прилягат на вижданията ми. В много аспекти са и просветителни за мен лично.
  Това с литературата, Вазов–„богати с парите, учени с умът. (според мен кой с каквото може), а той (Левски), лишен от имота, дал си бе живота!“ го споменах като пример да търсим съвместно единение.
  По мое време, когато „учехме“ историята, трябваше да учим лъжите им. В последствие имах много други по-належащи задачи за разрешаване и тези не лично от мен предизвикани „пропуски“ за да науча правилните факти относно историята ни, придобивах от добре и ИСТИНСКИ осведомените, като господин Инджев, Вас и други историци, които (ми) спомагат да се разясни мъглата. Поради това съм благодарен на този блог.
  И след като в каузата ни не трябва да забравяме кое е същественото, което донесе и (на)прави нещастието ни, трябва да споменаваме и да изискваме от всички кандидати за управници на първо място да бъде спомената Русия и нейните обекти които предизвикват горепосочената мъгла.
  Това трябва да бъде отстранено!

 26. Грозна картинка г-н Инджев!
  Много грозна.
  Но Вие дерзайте.
  То СДС замина в историята, та тия ли тленни останки ще останат?
  Иван Костов навремето им го каза като си подаде оставката и ги остави да си боричкат константно като мишки: “Духът напусна тялото”!
  Това са тела без дух!
  И тялото като такова се нуждае от храна, която се купува с пари и е логично бездуховниците да коленичат пред безкнижник, за да ги нахрани.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.