Детайли от голямата картина на руското нашествие допълват усещането за варварството на агресорите

Избягвам да съобщавам “големите новини” от многострадална Украйна, за които нито мога, нито искам да се конкурирам с големите международни медии. Техните български еквиваленти ( в съответния малък мащаб) няма как да ги пропуснат, но дори и да го направят ,“едрите риби” от новинарско естество попадат в мрежите на мрежата, където могат да бъдат видени.

Ето защо предлагам някои “дреболии” далеч от претенцията за изчерпателност, които допълват голямата картина.

Темата за това как в путлеристан се борят с острия недостиг на пушечно месо за украинската месомелачка за руски наемници е относително добре отразена в нашите медии поне в няколко сайта, неподвластни на путлеристката пропаганда в България. Желаещите да научат защо Путлер толкова упорито не разрешава войната му да бъде наричана война знаят, че основната причина е страхът на режима при стандартна масова мобилизация рязко да скочи съпротивата срещу насилственото изпращане на фронта, а и не се знае накъде може да се обърне оръжието на недоволните, когато попадне сред стотици хиляди подгонени руски мъже, принудени да наденат против волята си униформата. 

Фалшификацията на това терминологично ниво със “специалната операция” създава обаче специални затруднения при преследването на руските войници, прозрели ужаса какво е да попаднеш под обстрела на силно мотивираните украинци. След като “няма война”, желаещите да не участват повече в нея не могат да бъдат преследвани по законите на Русия. Губят си обещаните пари, но предпочитат да не си загубят живота.

Това не означава, че системата на руския милитаризъм е напълно безпомощна да накаже тази форма на дезертьорство. Командирите на “отказниците” пишат отмъстителни писма до родителите на младежите, решили да хвърлят оръжие и обвиняват синовете им в предателство и страхливост. Изписват имената им на билбордове на позора. 

Има и други форми на морален тормоз срещу дезертьорите. Там, където законът е безсилен да ги подведе под отговорност, на въоръжение идва дългата традиция на неписания закон на традиционните издевателства на старшите над младшите. Някои командири се целят в бъдещето на бегълците. Изпровождат ги с военни книжки, в които е записано, че са склонни към злоупотреба с алкохол и наркотици, към кражби и “анални оргии”.

 

 

 

 

Освен “добрите стари съветски практики”, познати в това отношение и от царската руска армия, в руския окупационен корпус се поощрява негласно култът към покойния Съветски съюз. Да се знае, към какво всъщност се стремят завоевателите!

 

Украинците от своя страна отговарят с някои “шеги и закачки”. В мрежата може да се види тоалетна чиния, поставена на полето. Зевзеците твърдят, че тя е примамка за руски мародери и че един снайперист е използвал неустоимото за руските крадци излъчване на тоалетната чиния като символ на руското мародерство, за да отстреля 17 орки ( както масово наричат руските нашественици в Украйна).

Най-рязко се вижда контрастът между света на руските завоеватели и на украинските защитници на родината в отношението към собствените жертви. Километрични колони от жители изпращат в последния им път падналите украински герои, докато от руска страна показват клипове на опечалени съпруги от тържествени церемонии по села и паланки, на които на вдовиците връчват награди в обстановка на бюрократично безразличие.

Знам, че не е добре бъдат използвани образи на деца за целите на пропагандната война, но доколкото Украйна е жертвата намирам за нормална човешка реакция обилното показване на украински деца, подкрепящи бойците, прегръщащи трогателно бащите си, когато отиват на фронта или се завръщат от него.

 

 

 

 

 

 

 

Не съм попадал на нищо подобно в руски вариант ( в чисто човешки план, а не като организирани пропагандни “мероприятия”) . Обяснявам го с нечовешкия характер на руската война, която дори е забранено да бъде наричана война в Русия и следователно не става дума за войници, а за “специални оператори”.

 

11 мнения за “Детайли от голямата картина на руското нашествие допълват усещането за варварството на агресорите”

 1. кримнаш излиза през носа на ватниците-летовници. Бегом обратно в Мордор.И това е само началото
  на началото
  Много мина, мъничко остана. Мачкай, блядовете.
  Слава Украина.
  https://t.me/anatoly_nesmiyan/4127

 2. БГ детайли от голямата картина на руската война
  – Симо е пич: Нашият братски народ от майка ни Россия е завладял градчето Попасная, къде е забучвал глави на украинци на колове. НА КОЛОВЕ ПРЕЗ 2022 Как 30% от българите са ок с това, бе?!
  – Агроминистърът щял да засили контрола върху вноса от Украйна:”няма да има забрана, но ще искаме украинското зърно да не се смесва с българското”
  – Шефката на кабинета на енергийния министър – приятел на Русия и фен на Путин:”Путин показа на своя народ, че е до тях и в най-тежките моменти.”
  – “Екстрадиране на руски гражданин, протестирал срещу правителството на Путин, е смъртна присъда. Правен и политически абсурд, екстрадициите от ЕС към Русия трябва да бъдат просто суспендирани. Ще предложа това на колегите от ЕП и на ЕК(Радан Кънев)”
  ttps://twitter.com/Al_Stoyanov/status/1556944489100750853/photo/1

 3. Михайло Подоляк
  Демилитаризацията на Руската федерация е неразделна част от гарантирането на глобалната сигурност. Бъдещето на Кримския полуостров е да бъде перлата на Черно море, национален парк с уникална природа и световен курорт. Не е военна база за терористи. Всичко тепърва започва.
  6:55 PM · Aug 9, 2022·Twitter

 4. СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА

  Повод да напиша този коментар е следното видео:

  https://www.youtube.com/watch?v=tgNiBP2AHVU

  Признавам, че след като го изгледах изпитах лек ужас и си зададох въпроса:

  Как е възможно да съм бил толкова сляп до сега, че да не видя ИСТИНАТА за това как СССР-2 (РУСИЯ или РФ) води „справедлива“ война срещу „мръсния лош Запад“?

  Да, как е възможно?

  Е, възможно е!

  Видеото е перфектно издържано в стил „Студената война между СССР и САЩ“.

  Разбира се, както и преди врагът е само и единствено САЩ, понеже както и преди (по времето на НРБ), така и сега, все се намира нЕкой голЕм умник да ни обясни, че всички западноевропейски страни са само слугинаш на САЩ в Европа.

  Един американец – дърт, пенсиониран, предполага се ерудит по военните дела и вероятно прецакан полковник от Армията на САЩ (заради про-РУСКИТЕ си парични „убеждения“, предполагам), който излъчва увереност, базирана на „класифицирана информация и нейният качествен анализ“, и който „убедително“ говори за вече „загубената война“ в Украйна – с „доказателства, които са неоспорими“.

  Употреби думата „война“, защото ако беше употребил термина „специална операция“ щеше да стане ОЧЕИЗВАДНО, кой стои зад това видео.

  Полковникът оплю САЩ за НЕефективните санкции срещу РУСИЯ, които са в ущърб само и единствено на американските граждани и през цялото време подчертаваше „железните“ позиции на РУСИЯ, както в икономически, така и във военен аспект…..

  В цивилен костюм и с американски флаг зад гърба си, полковникът демонстрира прилично ораторско майсторство. Е, от време на време му пресъхваше устата, защото явно осъзнава в какъв РУСКИ водевил се е забъркал.

  До сега съм писал коментари свързани по един или друг начин със СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА, но сега бих искам да коментирам само и единствено СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА.

  СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА е едно уникално изобретение на СССР, което би следвало да бъде формулирано и класифицирано ясно, точно и с подробности от съвременната политическа наука в световен мащаб.

  Темата за СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА е огромна и за това в краткия обем на този коментар ще маркирам само някои базови ориентири.

  СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА води началото си от 1922 г., когато е основан СССР, чийто първи „ръководител“ е другаря Сталин.

  Сталин бива избран за ГлавСек на КомПартията, тъй като е считан за не твърде умен, посредствен и мековат.

  НО.

  Другаря Сталин се оказва кораво копеле и до края на 1930 г. отстранява всичките си съперници във властта.

  През 30-те години на миналия век другаря Сталин „окончателно прочиства СССР от външни и вътрешни врагове“. Казано с други думи избива без съд и присъда милиони хора, които му пречат да властва.

  До началото на ВСВ целокупния народ на СССР е преминавал през месомелачката на СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА, употребяван е за мезе на водката на другаря Сталин, след което е повръщан многократно.

  Тази „възпитателна“ дейност продължава докато най-накрая РУСКИЯ народ се превръща в едно пихтиесто вещество, което може да бъде манипулирано и моделирано според мераците на Вожда на народите.

  Не е политически коректно да се говори, че няма РУСКИ народ, и за това никой не си позволява да говори по тази тема и по този начин в общественото пространство.

  Но уви, това е факт.

  По време на ВСВ човешката маса, която от благоприличие ще нарека РУСКИ народ, мре безогледно по всички фронтове. И на нито един СЪВЕТСКИ политически ръководител или полеви командир не му пука за РУСКИЯ народ, понеже в рамките на СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА всеки оцелява по единично – както партийните ръководители от всички нива, така и целокупния РУСКИ народ.

  Мрачната истина е, че всички „великите победи на СССР“ по време на ВСВ са постигани на цената на огромни човешки жертви, дадени заради кефа на другаря Сталин да окупира половин Европа, която след края на войната той превръща в синджир от роби на СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА.

  След това СЪВЕТСКИЯ МОДЕЛ НА ДЪРЖАВА се налага силово над всички окупирани територии, по същата методика както и в СССР.

  По същество, този СЪВЕТСКИЯ МОДЕЛ е като двете страни на една монета, с тази разлика, че едната страна на монетата е „скрита“, а другата е явна.

  За да работи ефективно СЪВЕТСКИЯ МОДЕЛ в СССР, основна роля на „скритата“ страна играе НКВД – това е преторианската гвардия на Сталин, която през 1954 г. приема името КГБ, а след 1990 г. се преименува на ФСБ.

  Другата страна на монетата, която е за пред хората, е „Институцията на политкомисарите“, която хем играе ролята на пропагандатор на „справедливите“ идеи на СССР, хем на доносник, който топи на НКВД недоволните от режима.

  След това НКВД взема мерки и недоволните изчезват – и физически, и социално, и всякак…

  Има една мрачна статистика от ВСВ, която РУСИЯ упорито крие. Става дума за огромното текучество на политкомисари в армията. Както знаем политкомисар е имало във всяко подразделение от рота нагоре, който е имал за задача да следи за „партийната дисциплина“ т.е. той е доносничел на НКВД за поведението на подчинените си. И първият „паднал в бой“ обикновено е бил политкомисарят на ротата. Не защото е голям герой, а защото е бил разстрелван в гръб именно от своите подчинени – просто така, един вид акт на лично отмъщение срещу СЪВЕТСКАТА ВЛАСТ.

  След окупирането на Източна Европа в края на ВСВ, пълното ЗОМБИРАНЕ или т.н. СЪВЕТИЗИРАНЕ на соц.държавите не успява да завърши поради факта, че СССР изгуби Студената война по икономически показатели още в началото на 70-те години на миналия век.

  Причината за официалната загуба на Студената война от СССР е факта, че СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА не произвежда, а само се храни – както с материални, така и с духовни ценности. След като употреби окупираните територии и хора, то ги захвърля на боклука и търси нови богатства в нови територии и нови хора.

  Да, СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА се храни и с хора.

  Буквално.

  За да избегне тоталния крах на СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА, от началото на 1990 г. СССР реализира гениалния си план да премине в нелегалност и същевременно да даде „свобода“ на крепостните селяни на СССР от Източна Европа.

  ДА, АМА НЕ.

  Във всички бивши соц. държави бяха заложени СЪВЕТСКИ КАДРИ, с произход както от СССР, така и добре подготвени и верни местни СЪВЕТСКИ кадри, които вече 32 години работят неуморно в интерес на СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА все едно как се нарича тя – СССР-2 ,РУСИЯ или РФ.

  За да не дълбая в дълбочина по темата, ще коментирам само някои събития у нас, които са известни на всички.

  След като имитира „демокрация“ през 90-те години, СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА в България окупира цялата финансова, икономическа и политическа власт само и единствено по „демократичен път“.

  Често за СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА в България се използват думите МАФИЯ и/или ОЛИГАРХИЯ, но де факто у нас няма нито МАФИЯ, нито ОЛИГАРХИЯ.

  ЗАЩОТО.

  Някога, когато МАФИЯТА е била създадена, тя е защитавала дребните собственици в южна Италия. С течение на годините думата МАФИЯ е придобила смисъла на „организирана престъпност“.

  По същество днешната МАФИЯ не може да се мери по сила със СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА по нито един параметър, защото СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА държи цялата власт в държавата и е една стройно организирана система, в която МАФИЯТА е само едно неголямо по обем и състав нейно подразделение, което контролира т.н. „подземен“ свят.

  На МАФИЯТА се налага да купува политици, а на СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА това не е необходимо, защото политиците са част от СЪВЕТСКИЯ корупционен модел.

  Когато говорим за ОЛИГАРХИЯ в България отново се натъкваме на неточности.

  По дефиниция ОЛИГАРХИЯ е форма на управление, при която властта е съсредоточена в ръцете на малка група от обществото.

  Да, вярно е че все още в нашия свят няма създадено идеално общество, но все пак модела на Западна Демокрация осигурява едно добро съществуване за хората живеещи под нейния флаг.

  Да не си кривим душата, в модела на Западната Демокрация има и корупция, и измами, и робство, и престъпност и какво ли още не. Нали за това е демокрация – да има от всичко.

  НО.

  Все пак в организацията и в модела за работа на Западната Демокрация има мярка и благоприличие.

  ЕЛИТА може и да краде, но не взимат всичко.

  ЕЛИТА може да лъже и да маже, но все пак не се прекалява.

  Закона може и да не е еднакъв за всички, но да речем на 80% се спазва от всички.

  Хората не биват експлоатирани безогледно, нагло и дебелооко.

  Спазват се елементарните човешки права и свободи, има прилична политика на здравеопазване и социална справедливост.

  Повтарям – модела на Западна Демокрация не е идеалното общество, но за момента това е най-доброто до което света е достигнал.

  При СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА и т.н. РУСКА ОЛИГАРХИЯ такива филми няма.

  СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА взима всичко.

  Дори и душата ти.

  Ти принадлежиш на СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА само за да й служиш.

  До гроб.

  Че дори и след това.

  Ти имаш само едно право – да служиш вярно на СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА.

  Ще използвам една алегорична форма за да опиша разликите между управляващите елити в Демократичната държава и ОЛИГАРСИТЕ в СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА.

  В СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА
  Ти имаш дом. Късно вечерта на вратата се чука и ти отваряш. Нахълтва глутница пияни СЪВЕТСКИ свини. Искат да ядат и да пият. Ти сервираш каквото имаш. Пияните СЪВЕТСКИ свини те овикват, искат допълнително храна и пиене. Ти казваш: „Ами нямам“. Следва бой. Ти излизаш, намираш и носиш още ядене и пиене. Следва риторичен въпрос: „О, ти криеш от нас, че имаш пари?“. След което те спукват от бой, пребъркват ти джобовете и отнасят всичко ценно от дома ти. На следващия ден ситуацията се повтаря. И пак, и пак….. до безкрайност.

  В Демократичната държава
  Ти имаш дом. Обаждат ти се по телефона и те питат учтиво кога да ти дойдат на гости. Идват в уреченият ден и час. Държат се културно. Хапват каквото им предложиш. Накрая си плащат и си тръгват овреме. След месец два може пак да ти се обадят и да уговорят ново посещение. Но може и да дойдат след година, две или три.

  Разбирате смисъла на идеята, нали?

  В една Демокрация, Елита се грижи за развитието на средната класа, която е в основата на просперитета на страната.

  СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА прибира всичко и превръща хората в роби, а както знаем робството води само и единствено до застой на всички нива в обществото.

  За последните 32 години „РУСКА демократия“ в България ние живеем почти по същия начин както в т.н. „развито социалистическо общество“.

  Разликата е, че при социализЪма формално материалните средства принадлежаха на народа, но се управляваха от СЪВЕТСКИТЕ КАДРИ, а при „РУСКАТА демократия“ изведнъж (всъщност за 10-на години) въпросните материални средства преминаха от „ръцете на народа“ в „чистите частни“ ръце на същите СЪВЕТСКИ КАДРИ, които все така „успешно“ ни управляваха т.е. яздеха, по време на социализЪма…….

  По всички стъпала на СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА у нас бяха назначени и все още се назначават (справка – новия кабинет на другаря Радев) послушните СЪВЕТСКИ КАДРИ отгледани и обучени специално за случая.

  Откакто е стъпил РУСКИ ботуш в България т.е. откакто СССР явно ни управляваше в продължение на 45 години бяхме тотално и редовно ограбвани. При това СССР ни убеждаваше колко много ни помага. И как от една западнала Монархо-ФАШИСТКА държава (която през 1935 г. е на 9-то място в Европа по жизнен стандарт, електрифицирана, с добре развито селско стопанство и индустрия, и да не забравяме за златния лев), видиш ли ние сме се превърнали в „развита социалистическа държава“.

  През последните 32 гАдини РУСКА демократия“, СССР-2 (РУСИЯ, или РФ) продължава да ни краде по същия начин и продължава да ни убеждава колко много ни помага.

  Въпреки тези материални и духовни кражби нашият стандарт на живот е в пъти по-добър от този на „човешкия материал“ наречен РУСКИ народ в държавата, която нарича себе си РУСИЯ.

  РУСИЯ полага огромни усилия да ни държи под властта си под формата на окупационна зона под прикритие, която е управлявана от нейните СЪВЕТСКИ КАДРИ, защото България от 100 години е опитното поле на СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА.

  Първите опити, както знаем, са проведени със септемврийското въстание през 1923 г., което СССР настоява и до ден днешен, че е било АНТИФАШИСТКО, въпреки отсъствието на каквито и да било ФАШИСТИ в България.

  ФАШИСТИ има в Италия.
  НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТИ (НАЦИСТИ) има в Германия.
  ФРАНКИСТИ има в Испания.

  В България никога не е имало някое подобие на тези партии, дори когато някои от партиите в Българският парламент да са били крайно леви или крайно десни.

  Има и още примери, но няма да ги коментирам. Идеята за „опитното СЪВЕТСКО поле“ е ясна от предишни коментари в блога на Иво.

  За съжаление след 1944 г., още с началото на СЪВЕТСКАТА ОКУПАЦИЯ на България, започва едно жестоко манипулиране на историята ни, в която на всяка крачка се говори за „любов“ към СССР, за фаталното мозъчно заболяване наречено „русофилия“, което СССР счита за Божия благословия и ред подобни простотии.

  И не само това.

  През 1947 г. използвайки формалния повод за „усъвършенстване и опростяване на езика ни“ е подменена и на нашата БЪЛГАРСКА АЗБУКА, като главната цел на този варварски акт всъщност е да бъде спряно четенето на т.н. „стари“ книги, или казано с други думи да забравим историята си като я заменим с нова „комунистическа“ история, която е удобно пренаписана, подготвена и предоставена от СССР.

  След създаването на основните силови СЪВЕТСКИ инструменти за налагане на СЪВЕТСКА ВЛАСТ започва зомбирането на българския народ, като крайната цел е нашият народ да стане точно копие на РУСКИЯ народ или с други думи да станем едно пихтиесто вещество удобно за управление и моделиране.

  Същевременно във всички висши учебни заведения до 1990 г. се преподаваха дисциплини като История на БКП, Марксизъм-Ленинизъм и прочие, които имаха за цел да промият мозъка на следващата генерация.

  Може да се каже, че СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА е усъвършенствала до изключително високо ниво системата за зомбиране, щом и до ден днешен в България има полезни идиоти, които сляпо вярват в комунистическата идея и продължават да гласуват за БСП.

  „Институцията на политкомисарите“ у нас работи точно както тази в РУСИЯ с тази разлика, че в РУСИЯ промиването на мозъци е достигнало изключително големи висоти.

  В наши дни РУСКАТА пропаганда набляга примерно на теми като т.н. „чипиране“, което се прави с цел контролиране на населението, за биологични болести като КОВИД, който излезе от Комунистически Китай, но кой знае защо не се нарича „китайски грип“ и никой не желае да докаже какъв е произхода на този грип и прочие…..

  НО.

  На практика се оказва че „крадеца вика, дръжте крадеца“, защото всичките тези дейности отдавна са реализирани в РУСИЯ, но в „аналогов“ вариант. Главно поради липса на технологии за „чипиране“ и естествено пари.

  Как се прави проследяването на хората в РУСИЯ ли?

  Много е просто.

  Ако условно приемем, че ти живееш в 8 етажен блок, който има 4 входа, това означава че във всеки вход има по една – две слушалки т.е. информатори на службите за сигурност.

  СВР, ГРУ, ФСБ, Милиция – четири служби, с по две-три слушалки на вход. Това означава, че на всеки два-три етажа има по един информатор, който не знае че има и други слушалки на другите служби в същия вход и блок. Така се прави дублиране на добитата информация и никой не може дори да „пръдне“ без някоя от службите да не разбере.

  Това е една от основните причини в РУСИЯ да няма голям брой демонстрации. Службите ги разбиват още от домовете в които евентуалните демонстранти живеят. Следват предварителни арести, „извиване на ръце“ и прочие стандартни процедури.

  Не че в РУСИЯ няма демонстрации, има, но са доста плахи и рядко представляват сериозен проблем за правоохранителните органи. Както вече споменах РУСКИЯ народ вече 100 години минава през месомелачката на СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА и на практика се е превърнал в едно лесно управляемо пихтиесто вещество.

  България, като едно елитно опитно поле на РУСИЯ, играе важна роля при създаването на „РУСКИТЕ хранителни вериги“. За това ще направя кратък коментар на тази идея.

  „РУСКИТЕ хранителни вериги“ по същество са фирми, които формално се водят и управляват от БЪЛГАРЧЕТА, но капитала частично или изцяло е РУСКИ и спечелените пари отиват в РУСИЯ без да се плащат данъци, с което се ощетява българския народ.

  Както не веднъж съм коментирал, условно БВП на България е около 50 милиарда годишно. Около 2/3 отиват за вътрешни нужди и финансиране на различни цивилни и военни проекти и т.н., а 1/3 изтича по „невидими“ пътеки и отива в РУСИЯ.

  Също така от тези пари се заделят и суми, с които се плаща на местните структури на СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА или с други думи се прави стандартен РУСКИ корупционен чадър.

  Всички знаем, че Киро и Асен, само за 7 месеца успяха да „откраднат“ от СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА 1,6 милиарда.

  Именно за това РУСИЯ отдаде заповед на РУСКИТЕ партии в нашия парламент (ГЕРБ, ДПС, ИНТ и Израждане) да направят държавен преврат по „демократичен“ път, за да бъде възстановена българската хранителна верига с данък „Путин“ с оборот от около 15 милиарда годишно.

  Разбира се, тази цифра не е точна (може и да е повече), но доказването на точната сума може да стане само при наличието на:
  – работеща съдебна система;
  – силови служби, работещи в интерес на България, понеже е всеизвестно, че и армията, и полицията, и тайните служби са пробити.
  – работеща система на затворите;
  – работещи НАП и други подобни явни служби.

  Схемите на „РУСКИТЕ хранителни вериги“ у нас бяха усъвършенствани от другаря Бойко Методиевич, който във всяка нормална правова държава към днешна дата щеше да бъде вече с ефективна присъда. Обаче другаря му по оръжие Гешев го пази именно със законите, които Методиевич е изковал сам, при това с голи ръце.

  В момента по целия свят съществуват подобни „РУСКИ хранителни вериги“ т.е. фирми, които са управлявани по принцип от РУСКИ (или местни) граждани, но част от печалбата им се изпраща в РУСИЯ. Това се прави от много години и едва преди 3 години Кремъл издаде закон, че всяка РУСКА фирма по света следва официално да плаща данък „Путин“.

  Казано с други думи, по във всички Западни демокрации има огромен брой „РУСКИ хранителни вериги“, които са под прикритие и работят съгласно законодателството на страната домакин, като се стараят да не бият на очи и същевременно чинно си плащат данък „Путин“ в РУСИЯ.

  Тъй като РУСИЯ се готви за война с целия свят отдавна, въпросните фирми в чужбина имат регламентирани от тайните служби начини на плащане и в момента Путин успешно заобикаля някои от наложените санкции. Какви са сумите е трудно да се каже, но е ясно че без тези „хранителни вериги“ режима в РУСИЯ ще клекне много бързо.

  Както вече казах РУСИЯ от 32 години, ежегодно краде около 1/3 от БВП на България (условно около 15 милиарда) под различни форми и за това РУСИЯ държи политическия живот в страната ни да бъде тотално под нейн контрол.

  Ако РУСИЯ загуби политическото си влияние в България т.е. СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА у нас рухне, това означава огромни загуби за режима на Путин – пари, територии, човешки ресурс (крепостни селяни).

  През последните години на базата на финансовите ресурси добити от „РУСКИТЕ хранителни вериги“, другаря Путин смело заявява, че Западната демокрация е изчерпала своите възможности и сега е ред на СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА в световен мащаб да започне да управлява.

  Той хубаво ги говори тези неща, но това което се случва реално е нещо друго – СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА живее на гърба на „Лошия и загнил запад“. Това се случва именно защото СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА е създала „ РУСКИ хранителни вериги“ в световен мащаб. Както знаем СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА не произвежда, тя само се храни.

  Има и още един важен въпрос, който се коментира тук там, но уви за сега много свенливо.

  Иде реч за РУСКИТЕ граждани, които пребивават в страната ни. Официално са около 300 хиляди, но НЕофициално са още толкова т.е. около 600,000 души.

  Всички СЪВЕТСКИ правителства до днес (особено на другаря Борисов) услужливо си мълчаха за тази прикрита РУСКА инвазия по нашето Черноморие.

  Присъствието на РУСКИ граждани и окупирането на почти всеки печеливш бизнес от Варна, през Камчия, Бургас, та чак до Царево е факт. В някои Черноморски градове има дори РУСКИ квартали, в които присъствието на българи е НЕЖЕЛАТЕЛНО.

  Ако имахме полуостров подобен на Крим, той отдавна щеше да бъде окупиран от „вежливите зелени човечета на другаря Путин“. И разбира се поводът би бил „защита на изтерзаните и малтретирани РУСКИ граждани в БЪЛГАРИЯ“…….

  Слава Богу, че не граничим с РУСИЯ, както Молдова примерно!

  Последните години се говори, че от РУСИЯ са избягали около 15 милиона души.

  Може и да са толкова, може и да не са.

  На друго искам да обърна внимание.

  Тъй като РУСИЯ се готви за война със Западните демокрации още от падането на Берлинската стена, политкомисарите работят много усърдно със РУСКИТЕ граждани, които „успяват да избягат“ от РУСИЯ и да се заселят в някоя Западна държава.

  Да сме наясно.

  От РУСИЯ никой не може да избяга.

  Дори да успее да го направи физически, рано или късно този РУСКИ гражданин бива посетен от политкомисар, който чрез шантаж или заплахи го принуждава да сътрудничи на СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА.

  Почти всеки РУСНАК, който е „избягал“ в чужбина има рода в РУСИЯ, която политкомисарите успяват да открият и да използват като печеливш коз – или сътрудничиш, или родата ти ще пострада.

  Има и специално подготвени СЪВЕТСКИ кадри, които полагат усилия да се „внедрят“ в Западното общество и да изпълняват „специални“ задачи в интерес на РУСИЯ.

  Ако РУСКИЯ гражданин не е добре с езиците и няма подходящо образование, обикновено попада в ръцете на РУСКИТЕ фирми или РУСКАТА МАФИЯ, които му осигуряват работа, но практически въпросният „невъзвращенец“ попада отново в РУСКА среда и единствения му плюс е, че има малко повече пари от колкото в РУСИЯ. Всичко друго си е както преди в РУСИЯ – корупция, мародерстване, шантажи и робска експлоатация.

  Западняците посетили Русия като туристи или дори да работят в някой филиал на Западна фирма, идея си нямат как живее народа в Русия. Затова и не могат да разберат РУСКИЯ начин на мислене, понеже там просто няма начин на мислене. Има самооцеляване.

  За сметка на това всеки руснак попаднал на Запад се чувства късметлия. Само дето, политкомисарите го държат на списък и на практика този „невъзвращенец“ никога не напуска РУСИЯ ментално.

  СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА е най-гадното и най-противно човешко изобретение правено някога. То трябва да бъде дефинирано отделно от всички други форми на обществено управление съществували в света до ден днешен.

  Бившият Източен блок знае това, но уви Запада още не го е осъзнал в пълна степен. Те само се досещат и за това допускат доста грешки.

  Примерно „РУСКИЯ“ президент на САЩ Доналд Тръмп нанесе огромни щети на американското общество и икономика, които тепърва ще бъдат осъзнавани от американците.

  Вирусът на СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА е плъпнал по целия свят и представлява реална заплаха за всяка Демократична държава. Само за справка – Германия, Италия, Великобритания (брекзит)….

  И накрая искам да коментирам действията на (п)Резидента на РФ в България другаря Радев, който назначи служЕБЕН кабинет съставен почти изцяло от СЪВЕТСКИ КАДРИ верни (или зависими от) на РУСИЯ.

  Въпросния кабинет постави своеобразен рекорд – на третия ден от работата си срещу него започнаха демонстрации.

  При това с пълно основание.

  ЗАЩОТО.

  (п)Резидента на РФ в България другаря Радев провежда следната НЕЗАКОННА АНТИКОНСТИТУЦИОННА ДЕЙНОСТ, която е в интерес само и единствено на РУСИЯ:

  – (п)Резидента на РФ в България другаря Радев от първия ден на служЕБНИЯ кабинет направи кадрови промени, които са несъвместими с правомощията му дадени от КОНСТИТУЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ.

  – (п)Резидента на РФ в България другаря Радев под претекст, че в страната има „хаос“ в енергетиката, създаде изкуствен „оперативен щаб“, чиято цел е да плаши хората и на базата на този страх да подпише нов договор с ГАЗПРОМ

  – (п)Резидента на РФ в България другаря Радев помага на другарчето си Борисов да закрепи партия ГЕРБ, която отново да влезе в новия парламент на есен като партия на РУСКОТО СТАТУКВО у нас.

  – (п)Резидента на РФ в България другаря Радев помага на другаря Янев да развие поредната нова измислена РУСКА партия у нас, която да замести вече изразходваната политически ИТН.

  Очаква се да направи още много поразии, защото той е НЕДОСЕГАЕМ.

  В настоящия момент, по закон никой не може да го пипне. И той го знае. Пък и като си има Гешев под ръка друго му не трЕбе.

  ДАМИ И ГОСПОДА,

  ПРОТЕСТИТЕ ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖАТ ЗА ДА МОЖЕ ДА БЪДАТ ОГРАНИЧЕНИ ТЕЗИ АНТИКОНСТИТУЦИОННИ ДЕЙНОСТИ НА РУСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ!

  ДА ИЗЛЕЗЕМ НА ПЛОЩАДИТЕ И ДА ЗАЩИТИМ РОДИНАТА СИ ОТ МРЪСНИТЕ РЪЦЕ НА СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА, КОЯТО РАБОТИ В ИНТЕРС НА РУСИЯ!

  P.S.
  Протестите през настоящата година са много важни.

  Хубаво би било ако имат „запазена марка“.

  Предлагам идеята, по време на протестите да бъде използван следния народен мотив:

  https://www.youtube.com/watch?v=RPN056HbETI

  Причината да го предложа като „запазена марка“ е факта, че ние БЪЛГАРИТЕ сме оцелели като народ и като дух през вековете благодарение на своя уникален фолклор.

  Днес са малко българите, които играят хора.

  На пръв поглед изглежда, че сме забравили корените си.

  Нека си припомним кои сме, каква история имаме, колко сме силни когато сме заедно и като се хванем ръка за ръка и потропнем в ритъм, да извием едно хоро под звуците на 100-те кабагайди, за да усетим своята скрита сила.

  Чака ни сериозна битка със СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА!

  Преди битка се веят знамена и се държат пламенни политически речи, но когато почне бойта е важен боеца до тебе. Ако ти паднеш, той те вдига. Ако той падне го вдигаш ти. Това е силата на войската по време на война.

  Символиката в БЪЛГАРСКОТО ХОРО е същата – ръка за ръка, рамо до рамо, потропваш в ритъм и усещаш силата на БЪЛГАРСКИЯ ДУХ.

  Ние сме във война със СЪВЕТСКАТА ДЪРЖАВА.

  Не е лесно да се изкарат на жълтите павета 100 гайдаря, но пък имаме технологии – достатъчен е един камион с озвучителна апаратура, който да пуска ако трябва денонощно въпросното парче.

  Без почивка.

  Гайдата издава запомнящ се звук. Нека тези народни ритми се набият в тъпите кратуни на СЪВЕТСКИТЕ КАДРИ и ясно да покажат, че сме народ който уважава себе си.

  А ние да се хванем за ръце и да играем хоро пред сградата на Президентството.

  Пък и не само там.

  Само едно парче е достатъчно, но да се повтаря до безкрай!

  Нека да играем под звуците на 100-те кабагайди, докато постигнем пълен успех!

  Нека света да узнае, как ние българите, протестирайки срещу СЪВЕТСКАТА ВЛАСТ чрез фолклорната си музика, желаем да живеем НОРМАЛНО, В НОРМАЛНА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА!

  ДАМИ И ГОСПОДА, ВРЕМЕ Е ДА НАПРАВИМ НАШЕТО НОВО СЪЕДИНЕНИЕ!

 5. А чували ли сте, че рашките като видели капсулите за прах за пране, питали какво е това а украинците ги бъзикали, че е кафе и онези ги пиели с вода.

 6. @ СПАРТАК
  Много Ви благодаря за този анализ, посветен на Съветската държава: Сд история, Сд в Русия, Сд в България и Сд по света!
  Изчетох го на един дъх, с огромно удовлетворение (и то два пъти!) въпреки обема. Сигурно поне още няколко пъти ще го прочета, за да го осмисля по-цялостно, особено частта за Съветската държава в България! Дано този ясен за разбиране и полезен анализ достигне преди изборите до умишлено обърканите от медиите “ни” български граждани като бъде препубликуван и в други медии!

 7. Спартак, хвала ти!
  Приносът даден от теб за лепкавата руска гадост, от която един път полепнала ни, няма (поне досега) отърваване, е прекрасен!
  С гайди или без, дано имаме все -повече просветители, за да можем да се отмием.
  Пасажът за руските емигриращи не е за подценяване, един път поради вековните им неизлечими мозъчни травми, или да ги наречем по-правилно щампи, които първично те носят със себе си, както и опасностите, които ти отлично изтъкна.
  Не се сещам кой, но може би той беше прав като казваше, към всичко човешко руско, трябва да се приложи „чемодан, вокзал, Масква!“. Това, без нацистки да дискриминирам, а само като превенция, може да стане следващата поука на Запада!
  Апропо, поради същата моторика наш Слафчо спечели мнозинството си. Кво да прйм след бача в Чуждоземско? Езика едва познайваме и освен вечер да тъпеем пред сателита, кво друго можемЕ?
  Явно, според акъла, да избираме!

 8. @Спартак

  Г-не, зас́егнал сте важни теми, особено последната, но опитайте се да се израз́вате по-сбито. Неуважително е вашите текстове да са в пъти по-дълги от статиите на нашия любезен домакин.

 9. @Спартак: това, което сте написали трябва да се отпечата като брошура и да се пусне във всяка възможна пощенска кутия в България. Хората се събуждат, но бавно, твърде бавно. Трябва по- мащабна операция по просвещаване ои текстове като вашите и на Иво трябва да се разпространяват!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.