Не откровените, а отровните вътрешни противници на дясното са най-голямата опасност за него

Още по темата…

 

 

 

 

 

Откровеният противник не е толкова опасен като отровният двойник на собствените ти възгледи. Това исках да кажа във връзка с персоналната атака на един бивш приятел и безспорен заслужил борец срещу комунизма ( за разлика от мен, който съм незаслужил да бъда “безспорен”, та му се чудя защо изобщо се захваща с такова нищожество, като моя милост). 

Поводът да продължа темата е отзвукът от текста ми, в който отговарям лично на личната заплаха  да “получа война”, щом съм си позволил да посоча очевидната истина, че сайтът Фактор обслужва главната мутра в републиката, която беше превърнал в (не)просветена собствена монархия докато беше на власт дузина години. 

Темата за отровните двойници е от изключително значение за здравето на същата тази десница, която бива взривявана отвътре системно от години от десни позиции в полза на гербаджилъка. Нямаше да е голям проблем, ако не ставаше дума за утвърдени авторитети, повечето от които наистина са доказани по линия на антикомунизма. 

Дясното нямаше да е в това насипно състояние на вътрешновидова постоянна градска  война ( нали десницата се определя като “градска”), ако не бяха тараните на дясното срещу него. Те, за съжаление, обслужват изцяло и по-ефективно от всички други инструменти на пропагандата претенцията на ГЕРБ и нейния селяндурстващ собственик да са автентичните антикомунисти, докато “градските” били розови, неолиберални, соросоидни, че и направо болшевики.

Не споменавам имена без да бъда предизвикан лично.Но всеки може да се досети за не малко наистина влиятелни коментатори, които също не споменават имена, избягвайки да хвалят пряко техния работодател от Банкя докато громят “левичарите” в дясното пространство ( което силно напомня на боричканията на живот и смърт в партията на Ленин и Сталин с обвинения за идеологическа нечистота). 

Много по-влиятелни са от К. Мишев, който ме нападна и заплаши поименно, онези които имам предвид. Не правят неговата грешка да персонализират и да (ме) заплашват. Ето защо и аз ще ги посоча само по отличителните им белези. Някои от тях го правят от сърце, но на повечето им личи, че хитро подлагат динената си кора в защита на тиквата срещу тиквените семки, които им е подхвърлил обвързващо. 

Сега са станали особено активни заради потвърдената роля на Румен Радев като вожд на реваншизма, макар той да е насочен срещу правителството, което дойде на власт с неговата решаваща подкрепа, но го изненада с невижданите по нашите земи удари срещу рашизма. Една политоложка, чийто коментари буквално се застъпват по време и място в сайтове, като Фактор, стигна дотам да призове всички виновни за възхода на Радев ( казано обобщено) да паднат на колене пред…Украйна!

Това е призивът, който отправих от микрофона към руския орденоносец от Банкя още на първия митинг  в София срещу руската агресия. Призовавал съм за същото в текстовете и в изявите си от екрана, до които бяха започнали да ме допускат след дълги години на закопаване в гробницата на мълчанието, диктувано от мутрата срещу негови критици. Бих могъл да претендирам по време за авторството на тази претенция за падане на колене пред Украйна, но по-важно ми е да отбележа нахалството на защитниците на тиквата да искат от когото и да било да пада на колене пред Украйна, подложена на руската агресия с неговото лично съучастие в оплитането на руската примка около украинския врат под формата на руския поток, прокаран тук в угода на Путлер.

Избрах примерът с политоложката защото е представителен за вълната от екстаз сред онези, които тропат с крак ( по клавиатурата) с възгласи “казах ли ви” и вменяват вина за чугуненото проруско поведение на Радев на всички, които биват вкупом наклеветени от гербаджийската пропаганда, че са го докарали на власт в сговор с БСП. В този кюп от словоблудство стърчат с краката нагоре в катрана най-вече онези, които отказаха да се хванат на гербаджийското хоро за циментиране на гербаджийските изборни победи като подкрепят най-напред неизбираемата Цецка Цачева, а след това и наетия да свърши нейната работа Герджиков. А който не подкрепя Цачева и Герджиков, изпратени на заколение срещу Радев от страхливия им вожд, отказал сам да застане на тепиха срещу “льотчика”, е враг. Може и без партиен билет.

На тази устойчива манипулация неустойчивото управление на ПП нанесе неочаквано тежък удар в няколко рунда срещу разцъфналото тук в годините на гербажийската власт рашистко влияние – въпреки присъствието на спирачката БСП във властта. Откачи за пръв път България от руския газов шантаж, изгони десетки шетащи като у дома си тук в годините на гербаджийството руски шпиони и довърши серията крошета срещу руската морда с довършването на газовата връзка с Гърция, за което на мутрата не й стигнаха 12 години власт.  

Лукавите защитници на мутрата, за разлика от афишираните по партийна линия коментатори, не оспорват горните успехи, а “само” контраатакуват с обвинения за това колко “розовите неолиберали” са виновни за разпореждането на Радев с държавата. Сякаш мутрата не се хвалеше, как го е оставил да спечели изборите, защото като демократ не искал да съсредоточава прекалено много власт в ръцете си.

Като стана дума за Гърция искам да обърна внимание върху поредната “геополитическа” изява на мутрата. В безсилието си да отрече, че друг довърши неговата несвършена работа по интерконектора, мутрата обяви вчера, че никой не е направил повече през последните 1300-1400 години повече от него за добрите отношения с Гърция. 

Ето такъв примитивен самохвалко защитавате, (не)уважаеми негови високо квалифицирани помагачи. Опитвате се да заблудите някого ( и успявате в не малка степен) с бегли подмятания, че не сте му фенове, за да снесете след това в текстовете самосвалите с всичките опорни точки срещу вразите му в дясното ( ляво, според вас) пространство, щеше да е по-честно. 

За възмутените от мен, които се разпознаят, но не са платени от мутрата, нямам какво да кажа за свое оправдание. Но останалите питам: безсрочни ли са “консултантските” ви договори с мутрата или имат клауза за автоматично продължаване докато си вършите работата по обслужването на върховната руска морда в България през този век?

12 мнения за “Не откровените, а отровните вътрешни противници на дясното са най-голямата опасност за него”

 1. Е, с дребни приближения може да се каже, че по отношение на гърците е прередил Тервел.

  Но това е ситно фъстъче на фона на 500-те млн. км. магистрали.

 2. Не съм я чул политоложката (на Коларова ми мяса), но съм напълно съгласен, че трябва да паднат на колене. Само че в първите редици трябва да е Борисов, който първо докара Радев, като се отрече от Плевнелиев именно заради антиръшизма му. А след това с управлението си докара дотам нещата, че орел, рак и щука трябваше заедно да се напънат, та да го бутнат…. и това ни натресе отново Радев. Ако Плевнелиев беше подкрепен за втори мандат, резидентът сега щеше да е добре запазен военен пенсионер…
  Горното не означава, че само Борисов трябва да е на колене, но трябва да е най- отпред….

 3. Да цитирам Евгени Дайнов:
  … лъжата, че редовното правителство се е провалило във всичко…ни се повтаря от ГЕРБ, ДПС, служебното правителство и лично от Румен Радев всеки час във всички медии.
  Ако не повярваме на лъжата, няма да им купим стоката “страх”.

  Правителството (на Кирил Петков) успя да върне контрола на държавата върху държавната граница, като така не само пресече финансовите потоци към чекмеджета и черни каси, но и спаси българите от консумирането на отровни храни, влизащи контрабандно към българските магазини. Управляващите спряха милиардите, давани уж за пътища, но превръщащи се в хотели и луксозни вили – при продължаващата разруха по пътищата.

  Прекъсването на мафиотските системи на тормоз, на свой ред, окуражи бизнеса. По време на мафиотския модел, предприемачите гледаха да не се развиват твърде много, за да не попаднат пред погледа на разни феодали, които да им вземат бизнеса. При отпадането на този страх предприемчивите хора се развихриха. Резултатът бе, че България излезе на първо място в ЕС по ръст на индустриално производство, както и на износ на селскостопанска продукция по ред направления. Безработицата се стопи до исторически минимум, а железниците излезнаха на печалба за пръв път от десетилетия. Дори Лукойл за пръв път си плати част от данъците.

  Макар да бяха избрани, за да се борят с мафията, министрите на редовното правителство веднага се оказаха в положението да се справят с цял сноп безпрецедентни кризи, извиращи от нахлуването на руската армия в Украйна. Започна се с бежанската криза. Тя показа, че институциите, заварени от Бойко Борисов са онова, което всички подозирахме – хранилки за калинки, които не могат да свършат никаква работа. С помощта на хиляди доброволци, които отначало поеха удара на бежанската вълна, правителството успя да подреди институциите така, че те да се справят с почти милион бежанци от Украйна.

  Последва кризата с цените на енергоносителите, скочили в пъти поради агресивното поведение на Русия. Кабинетът “Петков” организира нещата така, че ценовият удар, докато стигне до бизнеса и до редовите хора, почти да не се усеща. Нищо в България не спря. Всички продължихме да работим и да се движим.

  Оказа се, че с демонтирането на мафиотските механизми в България има достатъчно пари. Пенсиите скочиха така, както не са скачали от края на миналия век. Външният дълг на страната намаля, а приходите на държавата се вдигнаха рязко. Накрая се оказа, че правителството завещава държавна хазна с почти два милиарда излишък.

  Дойде и газовата криза. Газпром внезапно реши да промени едностранно валиден дългосрочен договор, като поиска българската страна да плаща в рубли. Но договор, веднъж подписан, се изпълнява – по това той се различава от голо обещание. Всяка промяна в него трябва да бъде одобрена и от двете страни. България – ние – не се съгласи с ултиматума на Газпром и плати за газ, както е по договор, с долари. Тези долари Газпром върна и спря газа.

  Това беше през април. Сега сме в разгара на август. Нещо в България да се срути без наличието на руски газ? Нищо не се срути. Напротив, видяхме най-бурното развитие на икономиката от може би един век. А нищо не се срути, тъй като правителството веднага успя да договори газ от други места, значително по-евтин – и по-сигурен като доставка – от продукта на Газпром.

  Решена, без сътресения, бе кризата със Северна Македония, завещана от поредица позорни решения на ГЕРБ. Тежестта на проблема вече не е върху нас, а върху македонските ни братовчеди; дано се оправят.

  И изобщо да не говорим за подновената криза, свързана с Ковид. За разлика от истерията на предишни правителства, управлението на Петков организира нещата така, че да се оправим без да изпадаме в паника или да се тресем от страх.
  пълният текст тук:
  https://dnes.dir.bg/na-fokus/za-prodavachite-na-strah-nadezhdata-i-golyamata-lazha

  и да добавя за гербаджиите антирашисти – правителство с участието на БСП изгони 70 руски дипломата, а 3 правителства на ГЕРБ какво направиха? Иво Индже е описал много добре какво направиха правителствата на Боко.

 4. А може би повечето активни в насипното дясно толкова си могат. Нима боко щеше да е толкова дълго на власт ако срещу него не бяха тези, които са и в момента? Безидейната и стерилна насипна десница няма как да победи ганьовщината и народняшкото. Може би и в нея си има от нея, макар и да е лустросана. А подобен фалш обикновено си личи. Само да вземем Кирил Петков. Той е бил в ДБ, но е напуснал. А може би ако са му дали възможност да се изяви нещата щяха да са други. Сигурен съм, че има и много други талантливи, способни и подходящи за лидерски позиции в насипното дясно. Но защо не се появяват напред… Може би либералното може да е консервативно, когато някой трябва да отстъпи.
  Един от насипното дясно призова да преодолеем егото си. Но някак си не почувствах, че това се отнася и за него. Защото ако се отнасяше вече щеше да си е подал оставката и да даде път на нови хора а той зад тях да им помага и да ги съветва да не правят грешките, които той е правил.
  Бих се радвал да видя тук на терен, от врата на врата хората, които искат да станат депутати и да ни представляват. Да коментираме с тях проблемите, които ни вълнуват. Да чуем тяхното мнение, да ги погледнем в очите. Да ни кажат как са си изкарвали прехраната и как биха оцеляли ако не са в политиката…

 5. Бибитковото ‘500-те млн. км. магистрали’ да се чете ‘500 млн за км. магистрала’

 6. Варненският съд позволи екстрадация на протестиращ срещу Путин руснак в Русия – след пакетирания Буюк за аркадаша на мутрата няма значение какво решава съда – путин ли ще оставят без подаръче – с кученце ще му го опаковат…
  https://bg-voice.com/%D1%86%D0%B5%D0%BB%D1%83%D0%B2%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D1%80%D1%8A%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D1%8A/
  ” И все пак! Сега имаме една важна задача. Да свалим простотията и корупцията от власт. За останалото ще мислим после!” , Тони Филипов, д-р

 7. Въпросното лице(?) КМ според мен е “борец” срещу комунизЪма и подкрепен от ДС (сега Библиотекарите)…
  Аз съм незначителен гласоподавател, нямам достъп до “големите” медии за да изказвам мнение, но и надали бих бил допуснат там (както и стопанина на блога)!
  Интересно – хора като лицето(?) КМ и подобните нему, които са на финала на живота си, защо не си признават какви неща са “сделали” и по какви (парични) причини?!
  Не знаят ли, че в Ада няма офшорки, сейфове, чекмеджета и платени ПКП деятелки?!

 8. @Мел,
  Всичко,което сте написали, е точно така, само с едно изключение. Бежанците от Украйна в БГ бяха не 1 000 000, а само 100 000 и за мое голямо съжаление правителството на Кирил Петков не подходи по най-добрия начин с тях. В началото напълниха хотелите по морето, които са 99% собственост на ченгета и мутри, а като се зададе летния сезон, юрнаха бежанците от Украйна по горите! Около милион бяха украинските бежанци в Румъния и там беше взето много по-добро решение – на всеки украински бежанец бяха давани по 28 лв дневно и те съответно много лесно си намираха квартири и можеха да си купуват всичко необходимо, а не като в нашия случай – даваха се по 43 лв, но не на бежанец, а на хотелиерите и те на всичко отгоре регистрираха двойно и тройно повече бежанци, отколкото бяха настанили! Ченгета и мутри наяждане нямат!!!

 9. Към Гарга:
  Може би би ви харесало да носят и бутилка скоч.
  1991г. не бях толкова велик и сам отидох в клуба на сдс и предложих помощта си като симпатизант. Логиката ми беше кой, ако не аз и кога, ако не сега. И от тогава та до сега.
  Нищо не ви пречи и сега по изборите ще има пунктове на различни партии да си лафите с хората там, но ако до сега не сте разбрали какво се случва работата е ясна.

 10. Към E.GAVRILOV
  А от къде знаете аз какво съм правил или ненаправил? Това със скоча не може да ме трогне, предпочитам червено вино произведено от мен самия.
  Струва ми се, че се чувствате лично засегнат от моите думи. Да не би да ви е трудно да си посъберете егото?
  Помня в началото на прехода кои бяха водещи в СДС-то. Разни деца на номенклатурата и партийните секретари. После нещо лустрацията беше заметена под черджето на националното помирение.
  То за това и сдс-то накрая си пристана на боко. Защото толкова си можеха. А и вероятно помошчиите, които са тичали да помагат на синчетата и дъщерите на червената буржоази през 91-ва са дали своя дан за това можене.
  Колко хубаво щеше да бъде ако вместо да чакам да открият пунктове седмица преди изборите да бяха дошли преди месец-два-три.
  Колко хубаво щеше да бъде, ако бяха обявили своя кандидат за президент за изборите след 3 години и той да развива своята програма и кандидатура още от сега. Кой беше кандидат за президент срещу Радев на последните избори? Честно казано не си спомням.
  Колко хубаво щеше да бъде ако освен в телевизора (който съм изхвърлил от години) говореха и на живо по градове и села. Нека видим кои са кандидатите им година преди да се отпечатат на плакатите. Нека си говорим с тези кандидати в магазина, парка или мола.
  Но за тези работи си трябва някой качества, които очевидно не ги намирам в искащите да си смалим егото.

 11. Тъжно е да се гледа деволюцията на хора като ФД, Косьо Мишев, Евгени Михайлов и сие и няма никакво обяснение освен че мизерията ги е натиснала и след толкова години битки са си казали: Абе аз ли съм най-глупавия цял живот да се боря с вятърни мелници ? Грозното е обаче са лъжите по отношение на Продължаваме промяната и Иво Инджев , хора които показват невероятен характер въпреки реките от кал с които ги заливат. Срам за тебе , Константине. Като не помагаш , поне се засрами и замълчи и остави хората , които за разлика от тебе имат кураж да продължат битката с Империята на Злото. И недей излиза със тъповати аргументи като на кого баща му бил не знам какъв си. Иво е пред нас вече 35 години и на репутацията му няма и едно единствено петънце. Това от мен, човек от род пълен с лагеристи.

 12. Гарже, и аз не помня кои бяха кандидатите за президент на партиите и коалициите, за които не гласувам. Ако беше десен щеше да знаеш, че ДБ имаше най/яркия и смислен кандидат, но България, уви, не е дорасла за такъв президент.

  Аз пък съм от родове на редови комунисти, които си хвърлиха партийните книжки преди 32 години. Което показва, че има има надежда в човешката еволюция дори по нашите географски ширини.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.