Мутрата дълго трича баба си ДСБ от “дясно”, а сега я пита защо тича наляво

 

 

 

 

 

Коментатор в блога изрази рядко срещаното сред дясно мислещите ( и въобще сред мислещите) хора у нас мнение, че отказът от БКП от страна негови редови членове беше знак за оптимистичния извод, “че има има надежда в човешката еволюция дори по нашите географски ширини”. 

Това мнение е голямо изключение. Не е представително. Далеч по-разпространено е заклеймяването в стил “няма бивш негър и бивш комунист”. То изигра пагубна роля срещу демокрацията в държавата, в която практически всеки втори попада в графата на “негъра” вместо да бъде използвано желанието му за промяна срещу онези, които не пожелаха да се променят и направиха страшно много поразии със своя реваншизъм.

По този въпрос явно вече нищо не може да се направи. Минаха повече от 30 години. Но има доста подобна по своя смисъл и практическо значение тема, която е повече от актуална. Дори е от решаващо значение за осъзнаване на истинското положение в редиците на формациите, които се борят за електоралното внимание на прозападните българи ( както предпочитам да ги наричам поради твърде аморфния смисъл на обобщението “десните”).

Да, в началото на прехода бяха отблъснати милиони българи, желаещи да се интегрират в демократичния процес въпреки миналото си на партийни членове. Оратори, като Георги Марков, който и сега громи от супер сини, хипер десни позиции въображаемите “розови”, “ леви”, “соросоидни” врагове на неговата орбанистична представа за дясното, врещяха от микрофоните на митингите мантри от рода на расистката за “негрите”, които няма как да бъдат бивши. 

Какво обаче се случва в наши дни? Кой разбива единството на прозападните българи?

Вината се вменява персонално на Иван Костов от истинските разбивачи. Не желая да сипвам сол в тази толкова дълго и целенасочено човъркана рана. Не ми се модерират поредните братоубийствени коментари в блога.

Питам обаче защо е толкова забранено в епохата на ГЕРБ да се говори за масовото дезертьорство на бивши високопоставени костовисти в обкръжението на мутрата от Банкя. На споменатия Г. Марков, който днес острието на ПИК във войнстващата пропаганда за всичко, което е изгодно на рашизма у нас, компания правят цяла плеяда бивши заместници на Иван Костов в партията му, като и видни фигури от времето на синьото управление. 

Значи за тях се приема, че е просто въпрос на “кариерно развитие” да предадат партията си и да отидат да обслужват най-злостния й противник ГЕРБ, зинал да храносмели всички остатъци от синята трапеза? Да изброявам ли ( с риск да пропусна мнозина)?

Сред първите от тези заместници на Костов, които го предадоха,  беше Димитър Абаджиев. Последваха го Николай Младенов, Деница Сачева и Даниел Митов. И Антоанета Христова беше висш кадър на тъмно синьото, преди да пристане на ГЕРБ уж като независим коментатор. Говоря само за най-ярките и високо квалифицирани фигури от партийната йерархия на ДСБ. 

Към тях се присламчи по различно време, но явно със същата мотивация, бившият председател на Народното събрание от СДС Александър Йорданов, който в края на 1992 г. смени на поста сваления с “депесарски шут” Стефан Савов и така даде повод на депесарското мафиотско управление да тръби, че СДС не са си тръгнали от властта. И той кълнеше мутрата, но “изведнъж” прозря ползата да си смени мнението. Така стана евродепутат от ГЕРБ и сега е лоялен участник в системните атаки срещу конкуренцията на мутрата в политиката му да котка “десни” и да громи онези сред тях, които не се поддават на неговия токсичен “чар”.

Ярко блести със своята преданост към мутрата и бившият пловдивски син кмет Спас Гърневски. Да не говорим за Румен Христов, който направо заведе цялото трибуквие СДС в блатото на ГЕРБ, където жабите могат да крякат само с позволението върховния щъркел ( който още в мига на учредяването на ГЕРБ забрани от микрофона в НДК на новородените си съпартийци да говорят за др. Георги Първанов). Р. Христов постъпи като руския измислен герой Иван Сусанин , който саможертвено завел полските нашественици в тресавището и така спасил Русия.

Ами журналистите, като Антон Тодоров, който първоначално основателно определи в заглавието на книгата си вожда на ГЕРБ като водач на шайка, а след това стана част от нея? Или като Явор Дачков, който от ревностен поклонник на Иван Костов се превърна в автор на панагерици за червения Сергей Станишев, а днес пребивава щастливо в лагера на активните борци срещу Америка? В тяхната компания е и Тома Биков, който определяше мутрата като мутра, след което разцъфна като златен пропаганден зъб върху тази мутра.

Не ми се говори за Богомил Бонев, бившият син главен секретар на МВР и вътрешен министър в синята власт, превърнал се от откровено путинофилски позиции във възможно най-крайният нападател срещу всичко, което може да бъде определено като дясно и прозападно в България ( и срещу самия Запад, най-вече срещу Америка) днес .

Това са само няколко ( достатъчно представителни)  от откровените дезертьори от тъмно синьото пространство в отбора на мутрата. В него за победата й се трудят много други дезертьори, които не се афишират толкова явно, но системно громят най-опасните му конкуренти за привличане на десни симпатизанти с едни и същи опорни точки.

Как ги постиг(н)а руският орденоносец от Банкя тези успехи? Някой вярва ли в безкористното “прераждане” и претопяване в ГЕРБ на далеч по-образовани и цивилизовани от мутрата лица от върховете на някогашното синьо политическо пространство? И защо за тези дезертьори да минава за нормално да дезертират във вражеския лагер?

Отговорът е във факта, че всички те, начело с вожда на простите, неуморно лъжат, че тъкмо ГЕРБ е истинският десен отговор на лявото в България, което мутрата побеждава непрекъснато на избори. Този “аргумент” силно напомня на историята как Хитлер идва на власт на фона на крамолите между останалите партии в следвоенна Германия, заявявайки се като истинския патриот и истинския борец срещу болшевизма. Последното поне е истина, докато нашичкият тук заплаши болшевиките, за да му повярват антикомунистите. След това превърна България в регионален в хъб на рашисткото влияние, върху което и в момента се крепи посткомунистическият реваншизъм. 

Този процес на групиране около мутрата изсмука безценен политически ресурс около нея подобно на вакуумна бомба. Цяло чудо е все пак, че има още стотици хиляди българи, които не последваха примера на дезертьорите. 

Сред косвените жертви на това политическо клане стана необходимостта от съвместно управление по принуда на прозападните формации ПП и ДБ с БСП като единствено възможен сценарий сред гербаджийския погром. 

Помагачите на мутрата триумфират. Направо не могат да се нарадват и да се наситят да хранят гузната си съвест, сочейки обвинително с пръст принудените да търсят парламентарна подкрепа в ляво срещу виновника за десния разнобой в България. Може да е клише, но това е точно като в онзи лаф “ да бутнеш баба си по стълбите и да я питаш защо тича”.

Ами тича, защото мутрата дълго я трича, а в измъчването на старите кучета на българската демокрация участва цяла глутница млади и не толкова млади лакомници.

 

 

18 мнения за “Мутрата дълго трича баба си ДСБ от “дясно”, а сега я пита защо тича наляво”

 1. Както е казал Кръстникът:
  “За пари ли? Нееее, за много пари.”
  Та толкоз за бившите десни, днес ханъми в сараите, в Банкя!
  Според мен върви унищожаването на Републиката в полза на един пълзящ пред Русия монарх.
  Създават се отровни двойници на традиционните партии водени от предани на монарха лица.
  Един от тях беше ГЕРБ, сега гледам създават такъв отровен двойник на БСП.
  Пресечната точка са руските служби.
  Проекта е дългосрочен с ясна цел, запазване на руското влияние в България с елиминиране на изборния процес.

 2. Не виждам нещо за коментар. Имаше един дърт комуняга, който каза самата истина. “Да си управленец – това е занаят”. Никой не е казал: “Да си партиен член – това е занаят”. Въобще не им пука, само занаятът и кинтите ги интересуват. Бившата седесарка Нинова, дано не бъркам, че не ме вълнува особено. И между другото, хора, които са я наблюдавали от близо, са ми казали: “Тази е опасна”. Била имала 2 висши о. Дано е полезна с нещо, лошо няма.

 3. Така е, Роки! А що се отнася за БиБито, в началото той беше много по западно ориентиран и Големия шлем на Първанов остана само на книга. С течение на времето, когато осъзна, че западните партньори са доста по толерантни и единственото което ги интересува е да има някаква стабилност у нас, която БиБи феноменално осигуряване с просташкия си манталитет така близък до народния и печелеше избори след избори, БиБи се видя като Гръмовержец. Така решил проблемите на западния европейски фронт и пълната безгръбначност на щатите по времето на Тръмп, той отиде да целува ръка на Изток. Сега връщане назад няма. Настъпи мотиката на чичо Сам, а времето на Путин изтича.

 4. Признавам си, витиеватия език понякога ме затруднява. Това за Богомил Бонев “превърнал се от откровено путинофилски позиции във възможно най-крайният нападател срещу всичко, което може да бъде определено като дясно”, като ляв ли да го разбирам или като десен?

 5. Г-н Инджев,
  Преди да станат бойковисти станаха царедворци, а някои направо си се прибраха в ДпС – Петър Стоянов обяви десните за авари … човекът, който изведнъж му смениха курса , сякаш телефона му е звъннал някак международно или от руската Мултигруп:”к’во става с вас бе, има опасност тоя И.К. да вземе наистина да докара демокрацията, действай” И бат’Петьо натисна копчето…измъкна се целия в бело – малцина са българите, които не се поддадоха на царската оферта, ”харизмата” на мутрата и омаскаряването на Костов. Ако беше обратното – страната ни щеше да е сред проспериращите в ЕС.Тези които ни управляват от царя насам смениха политическата си мощ преди 1989 с икономическа след него с успешно политическо инженерство – ДСБ правят каквото може, колкото ги допускат в медиите – “паричковците” без проблеми спретват и протести и митинги и подписки по руските опорки . Годините показаха къде са и КОИ са всички, които Иван Костов нарита за алчността им и предателството! От Бонев до Бисеров… 1989г заложиха голям капан на демокрацията, но България е член на НАТО и ЕС и докато не се разбере, че спора е точно до това какво направи Костов и екипа му ще си седим в тинята на руската пропаганда като шарани

  Венко,
  БиБито, беше много по западно ориентиран когато краде коли в Европа, а точно агентГОЦЕпърванов му е диктува по телефончето – за тройния на путин му подари кученце и изхвърли Трайков да не пречи на вальозлатев да решава и за Белене, пък и Трайков беше почнал да прави газови връзки с всички комшии – бб го уволни 7-мица преди договора с Турция и лично цъфна там да им се оплаче , че нямал иконом. министър

 6. Към よ:

  Напълно сте прав за Бисеров. Той и Данчо Ментата са тема за отделен “трактат” защото им личи от километри що дирят сред аркадашите на руската “Мултигруп”( а има и още много в този кюп). Подминах ги ( този път), за да не разводнявам въпроса за ГЕРБ като хранилка на видни дезертьори.

 7. Данчо ментата да не пропуснен, а нашоследък , странно поради какви причини и Евгени Михайлов се присламчва на там!

 8. Напоследък, по неизвестни за мен причини, към тази кохорта се п рисламчва и Евгени Михайлов

 9. Веско,

  богомилбонев е човек на руско червения олигарх Гергов – ген.Атанасов декември 1999 г дава на Иван Костов 226 имена в доклад на службите за корупция – уволнени са 10 министри, сред които е бонев свързан с Кюлев и други от организираната престъпност – доклада е даден на прокуратурата и Костов не си позволи да го коментира преди разследване и съда да се произнесе – петърстояновата хибридка ” Иване кажи си”(защо прави смяна на министри) точно такива като бонев използваха в омаскаряването на Костов – по времето на Костов, поне за 4 години, в България нямаше руския мултигруп и дпс – лошият Костов екстрадира и Майкъл Чорни и не доведе страната до гражданска война като затвори над 70 фалирали предприятия от списъка на виденов (чакаха руски танкове – а Костов започна преговори за ЕС и НАТО) – а Бонев стана изпълнителен директор на Международния панаир Пловдив и георгигергов се похвали:”Генерал Бонев е мой кумец, но не това е причината изборът ми да падне върху него, след като дълго търсих подходящ човек…”

 10. ДГД на цитираните измекяри.
  Винаги съм твърдял, че стига трите големи телевизии да обърнат палачинката, т..е. времето предоставяно на герба МУ да се маргинализира в досегашното съотношение и ДБ и ПП да имат само за месец това на глашатаите на Бибитко и на 2 октомври последния пада под 10%.
  Навършиха се три години от финалния масов порив на антипутинската опозиция. Пускам линк към видеоклип с кадър с участието на приятеля ми Юрий Шмуклер който юни т.г. на 70г. си би камшика с многобройната фамилия, вкл. и котката и наби мекия за обетованата земя.
  НЕПОНОСИМОСТ!

 11. Много хубав списък. И съвсем навременен.
  Като човек, искрено прегърнал тезата на Иво Инджев, че основното разделение у нас е на Изток-Запад, забелязвам, че част от споменатите, като Г. Марков и особено Я. Дачков, са минали на путинистки позиции, а други са си яростни антипутинци. Има и блато, възприело гербавото “балансиране”.
  Очевидно е, че разделението Изток-Запад доминира над това ляво-дясно. Но ни предстои трудният избор дали трябва да доминира над крадливи-некрадливи (или по-скоро крали-некрали… все още).
  При нормално международно положение бих казал не, първо да преборим мафията, а после да решаваме дали да махаме МОЧА. Но при трагедията в Украйна…. не знам дали не бих се съюзил с крадливите за да накажем агресора, а тях после.
  Казвам, че не знам, защото наистина не знам, а не от страх, че някои тук може да ме тричат…

 12. Не трябва да се учудваме, защо ренегатите не са само сегашни!
  Същото става и с предателите още от времето на Драган Цанков или радко димитриев!
  Колко поколения след него предадоха България и демокрацията???
  Да си припомним и за Д.Благоев, как сменя писанията си срещу русофилите, когато започва да получава рублите си от Коминтерна!
  Същото важи и за гошо тарабата, който пише националистически статии по времето на Първата световна война, срещу Русия, но след като получава рубли от большевишките, веднага сменя плочата, става дори начальник на Коминтерна и терорист със септемврийското въсстани и взрива в Света Неделя! Окупатор на България, след 1944г. и “гражданин” на СССР!
  Същото важи и за тато-ди-тути-каскети, който от шпионин на царската полиция, става болшевишки милиционер и большевишки диктатор!
  Ами как да си обясним и “промяната” на ()олен ()ИДЕРов , който от антоикомунистически и американофилски журналист се превърна в слуга на Мутригруп и путлеристки пропагандатор?!
  саша симАв също го последва!

  А пък последните ренегати дойдоха от разпада на Реформаторския блок, къде са Москов, Ненчев?!
  Да не говорим за ниновНа, Кунева , Кошлуков и другите, които първо станаха царисти, а след това герберасти!

  Така че предателите са много, и са още преди руско-османската война!

 13. Картината с масовото дезртьорство на бивши високопоставени костовисти в обкръжението на мутрата от Банки е предадена отлично по подходящ за тях начин.
  Изниква въпросът – защо се случи това? Дапи причината беше ляво- дясно,или това е черта на българския характер?
  Отговоръ на тези въпроси е лесен.За лявото и дясното по делата ще ги познаете. Дали е български синдром? Ами орбановия да не би да е български? В Русия е още по-страшно,

  но и там липсва българското.
  Отговорът е -парите.Това беше казано и от коментаторите от блога. Парите дават власт,сладък живот,самочувствие и безнаказаност.
  А къде са парите? Парите са в ръцете на бившите политкомисари и сегашните рашисти.
  Така стигаме до Съветската държава – било то сталинска,СССР,путинска,илирф. Тя и до де днешен разпределя и употребява парите на България.
  За съветс9ката държава е неповторимия коментар на Спартак.
  За съветската държава в България от 1944г до ден днешен трябва той или някой друг да пише по същия начин. Този път да освети и гена и житието на бившите и скрити политкомисари.
  Тотава много неща ще станат ясни и няма да се крият под демократичното покривало.
  Отговорът е – парите.Така отговориха и коментаторите от блога. Парите дават власт,сладък живот,самочувствие и безнаказаност за каквито ида са престъпления.
  А къде са парите? Парите са в ръцете на бившите политкомисари и днешните рашисти.
  Така ститаме до Съветската дэржава.било то сталинска,СССР,путинска,или рф. Тя ло ден днешен разпределя и употребава парите на България.

 14. Nedko Stefanov,

  Журналистът Георги Ифандиев нарича евгенимихайлов „реактивиран” демократ, щото от “неблагонадежден син на царски офицер” случва в Москва да е комсомолски секретар на всички бълг. студенти, да им пише характеристиките за “благонадеждност” – а актьорът Павел Попандов твърди, че: “При него важи принципът – ако си против мен, повече няма да видиш кино – и в професионален аспект, и от чисто човешката, моралната страна Евгени Михайлов е нечитав ”
  … та, като антонтодоровите документи и миналото(не)Свършено на евгениймихайлов – с 1 на ум

 15. Аз пък не виждам защо трябва да се съжалява, че някакви отрепки се преместили в друга партия. Трябва да се, радвате че са освободили място за чисти хора. Особено пък смотаняка х.бисеров. Неграмотен мошеник, който станал сив кардинал в сдс. Тук много по-интересен е въпроса, кой го пробута в сдс и кой му даде власт и защо го търпяха??!! В момента има такъв подобен, който много се лансира по подобие на бисеров. Един полу селски тарикат, син на милиционер и крадец. Тези хора не са влезли в ДБ да помагат!!! Дошли са по поръчение, защото десните трябва да са колкото може по-слаби. Ако ДБ иска да е силна и да отскочи от предпоследното място в Парламента, определено трябва да изостави елитарното си държание и да не се прави на столична партия а да бъде малко по-народна партия, каквито са герб и пп. Както бях казал и преди месец Христо бива да седне отзад и да даде път на доста по-интересни за хората личности като Надежда Йорданова и др.

 16. Много бяха “антикомунистите” избрали парите пред почтенноста.
  Надка беше възнаградена за ликвидирането на проекта синьо единство с поста на дипломат в Турция. Тези дни слушах филип димитров и останах разочарован, но да станеш член на Веницианската комисия си иска подкрепа и от държавата. Списъкът е дълъг.
  Към
  Nedko Stefanov
  евгени михайлов винаги се е интересувал само от кинтите. Отдавна се саморазобличи с клевети и лъжи. По времето на протестите срещу орешарски съм се карал много с него защото единсвеното, което правеше е да разпространява лъжи за Иван Костов. Отдавна е разобличен като мръсник и от Иво Беров.

 17. Буковите трици с целулитни кубици около газовото БарбиАйКю,са по-лошото от 500-те тюфлека на анадолците с техният нов танк Алтай,носещ името на район,обитаван от Народите победили Евровизионно, УЕФА!Знаем ги тези ФанаОтГорци хванати от БТВ Документите, БАН новите експедиции,как правят археологията-хем търсят предславянско минало,хем не знаят какво търсят!

 18. Това са типични милиционерски номера. И си мисля, че трябва услугата да бъде върната на БСП, ГЕРБ, ДПС. Вече се видя, че четворната коалиция разтресе из основи БСП.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.