Чий е( взривът в) Крим

Няма единна версия за взривовете в Крим на 9 август, но има единно мнение за тяхното значение. То е огромно като ефект с въздействието си върху рашистката самоувереност.https://clubz.bg/126139

Експлозиите на летището в Саки е сред събитията в рамките на рашистката война, които не могат да бъдат отречени. Няма как да бъдат наречени измислица. Кадрите с пожарищата и обезумелите от страх руски летовници, стотици от които побягнаха обратно към Русия, обиколиха света.

Дори малкото данни за разрушенията, които съобщават окупационните власти, опровергават опитите им да ги омаловажат. Няма как 60 сгради да са пострадали на стотици метри от летището, а самото то едва ли не да е останало непокътнато. 

На летището е имало самолети. Никой не оставя такава скъпа техника без обслужващ персонал, а и пилотите надали са били някъде далеч по плажовете. Така че сведенията за големи жертви и материални загуби в резултат на взривовете звучат напълно достоверно.

Забележително е мълчанието на…Киев. 

Московското е обяснимо. В Кремъл немеят от пробива в тяхната окупирана крепост, която 8 години строяха и подсигуряваха срещу военна заплаха. Митът рухна още преди украинската армия официално да е започнала някаква освободителна акция.

Украинските власти се задоволяват с шеги. В мрежата вървят закачки от рода, че сезонът на гъбите в Крим тази година е подранил- имайки предвид гъбите от прах във въздуха, които напомнят кадри от взривяването на атомни бомби. 

 

 

 

 

 

 

Изглежда в Киев са си взели бележка от забележките, че прекалената откритост във военните сводки налива водка в руските стакани. И сега оставят врага да се пържи в собствения сос на догадките ( или да се пече на “украинското барбекю”, както се майтапят зевзеци в украинските социални мрежи).

Знам, че няма да убедя рашистите, ако се присъединя към коментарите, придружени със сателитни снимки, според които на летището в Саки с един удар са били унищожени (поне) 9 руски самолета и десетки обслужващи ги военни, вкл. безценни пилоти ( един пилот на модерен самолет се обучава с години и не може да се намери лесно нейде в руските затвори, откъдето взеха напоследък да набират пушечно меса за “специалната операция” в Украйна). А според най-нови оценки на втория ден след удара в Саки унищожените руски летателни машини, сред които и един голям и прескъп Ил 76, са поне 20, а загиналите покрай тях руски военни са стотици.

Като стана дума за смешки насред тази рашистка трагедия, то най-забавните са с кремълски произход. В Москва отново се опитват да пробутват версията, че някакво нехайство е причинило серията от взривове, както при потапянето на крайцера “Москва”. Това глупаво шикалкавене накара украински зевзеци да отвърнат, че украинските цигари са поставили световен рекорд по летене, за да попаднат случайно на складовете с керосин и муниции на цели 300 километра разстояние.

Догадки за типа оръжие, причинило масираното взривяване в Саки, колкото щете. Истината ще научим когато трябва…

А междувременно ето ви един неочакван финал на кратката ми реплика с преход от “украинското барбекю” към геополитиката с цел да се изяснят някои (не)възможни паралели.

Другата гореща точка на световната карта в момента е Тайван. Разполага се на територия от 36 000 кв. клм. ( абсолютно незначителни за комунистически Китай, който се смята за териториално ощетен от тайванците, упорито отказващи да бъдат поставени под командването на Пекин ). Островът е малко по-голям от полуостров Крим. Брутният вътрешен продукт на това парче земя обаче е 800 милиарда долара, а на огромната Русия е само два пъти по-голям.

 

18 мнения за “Чий е( взривът в) Крим”

 1. Иронията на съдбата е, че този украински успех е голям шамар за мераците на един доскорошен техен неискрен приятел да вижда по Черноморието само туристи и платноходки. Дето седне и дето стане Борисов апелира за даване на оръжие на Украйна, а те така да ни съсипят сезона. Кой разумен бюргер от Баден-Вюртенберг, след като види горната снимка от Крим, ще дойде на море в Кранево? Те и сега питали дали във Варна се чуват оръдията от Одеса.

 2. По отношение на използваното оръжие – има няколко възможности, за които се сещам. 1. ATACMS ракети за HIMARS; 2. Модифицирани ракети Нептун (украинска; противокорабна, вероятно с промени по софтуера за наземни цели) и 3. Гром 2 (украинска система, за която още няма много информация, защото е в процес на разработка и дори не се знае дали има бройки от нея, но е напълно възможно). Изключвам версията за вътрешен саботаж, защото има ясни следи от кратери с размери, пасващи на бойни глави около 500кг.

 3. Преди малко записах две мнения под една друга подобна статия. Ето го първото:
  “Не е важно дали котката е бяла или черна, важното е да лови мишки.
  Как, кой и кога е свършил това полезно дело не ме вълнува, важното е земята под краката на орките да гори. Те нека си приказват каквото щат, никой не ги бръсне за слива. Дано продължат със същият успех докато им подпари и под задниците.”

 4. Ето го и второто:
  “”ХайМарс” не е оръдие, той е система.
  Американска система за водене на част от военните действия. Системата е сбор от разузнавателни данни, които се събират от множество източници, съхраняват се, оценяват и се класифицират по важност и последователност за унищожаване от огромно количество сътрудници на американската Агенция за национална сигурност (National Security Agency – NSA). Получавайки “ХайМарс” Украйна не получава камион със шест тръби, а получава американска военна система за прецизно унищожение на вражески цели. С други думи, когат орките се хвалеха с унищожаването на един камион с тръби (което, разбира се, се оказа лъжа, както обикновено), то е точно това – ликвидиране на един камион с тръби. Ако искаш да се отървеш от тази огнева мощ ще трябва да гръмнеш командния пункт на Пентагона.
  Гуд лък.”

  По материали от руски и други източници в мрежата.

 5. Тези удари за момента остават загадка.
  Случиха се посред бял ден но не съм прочел някъде да казват че са забелязани ракети.
  Също така уж нямало открити парчета от ракети (руснаците игурно ще крият както криха за масква)
  А и украинците не казват почти нищо по въпроса.

 6. След ПНХ на флагмана на черноморския червенознаменен флот ракетния крайсер масква, бастисването на Змийския остров-който го “владее е господар на Черно море и надолу проливите, та чак до Гибралтар”, туй по идеолога на третия рим саша дугин сегашното разпарчетосване на Саки е И удар по един свръхчувствителен исторически факт. На него летище през февруари 1945г. кацат лично и начело двама от Голямата тройка-Рузвелт и Чърчил за срещата в Ялта. Та, в символен аспект при протяжната проточила се “сво” нещо хич не им се връзва на блядовете.

 7. Ракетите най-вероятно са противокорабните Харпун с обсег от 220 км, които Украйна получи от Дания.
  Летят на няколко метра над водата и са трудно откриваеми от руслямското ПВО. Във нета има видеа в които се виждат два мощни взрива едновременно с еднакви по височина огнени гъби и на няколкостотин метра един от друг. Вероятността за такова случайно съвпадение е нищожно малка за пожар от цигара. 2 пъти по 2 взрива през близо час – две двойки ракети Харпун.

 8. Ударът по авиобазата в Крим, както бягството от Змийския остров и крайцера москва има стратегически ефект – взривната вълна от Крим е Паника до Урал – а что с Херсоне
  … to be continued

 9. “Латвийският парламент обяви Русия за “държавен спонсор на тероризма” заради войната в Украйна и призова западните съюзници да наложат по-всеобхватни санкции на Москва, за да се сложи край на конфликта. “Латвия признава действията на Русия в Украйна за целенасочен геноцид срещу украинския народ”, се казва в резолюция на парламента на балтийската държава. Западните държави трябва да увеличат военната, финансовата, хуманитарната и дипломатическата си подкрепа за Украйна и да подкрепят инициативи, осъждащи действията на Русия, се казва още в доклада.”

  А ние кога? Кога ще ги стигнем латвийците?
  Те са около 1,9 милиона народ, от които около 27% рускоговорящи…Имат обща граница с империята на Zлото…

  Явно политиците им, а и хората които ги избират, ИМАТ BALLS!

 10. В поредицата на National Geographic “Какво Има На Земята?”,бяха показани сателитни снимки на Китайска,Руска намеса в Латинска Америка,и райони от светът,където не се очаква да ги има като политически влияния!Заключението на водещите Учени е:”Когато китайците и руснаците отричат съществуването на военни бази в държави извън интересите им,не вярвайте на казаното от тях!”Другата противоположност-обектите с неизвестен произход се оказват естествено оцветени води,острови,ексцентрични дизайнерски проекти,тайни от Студената Война!Така се прави разследване на терен-Имаш ли съмнения за видяното,чутото,веднага провери Истината!Лично аз винаги проверявам всички статии и книги,сравнени с наученото в бележкарското образование!И всеки път се удивявам как разни селско именни непознати Другари,ОФецери за кратко време са станали лъже броячи на болести,финанси!И как уж чистите Пазачи На Тленности се смесиха с ДНК коренно различните народи!Та нали искаха да са Аборигените На Балканите,Горди Чергари И Шопари!?А видите ли гражданитe се “омешвали повече от Умните Прагматични Чорбаджии!”

 11. Абе, това да не са Ф-35????
  Знаем че е невидим и доста бърз самолет!
  Пък и самолетоносача ей го къде е в Средиземно море!
  САЩ вече се гаврят с Русия!
  Помним Израел как унищожи иранския ядрен реактор.

 12. Украинците все пак казаха, че това било само загрявка. Добре ги позагряха. Сега бива и да ги позапалят масово. В нета се появи и един Хаймарс върху надувен дюшек, който стреля към Крим. Засега се казва, че Украйна е получила само ракети за Хаймърс с далнобойност до 150 км. Е може и да са се пообъркали и тук там да е имало и Атакамс… Много вероятно е и партизани, да са атакували летището с миномети. Освен това се пише и че няколко американски самолета и хеликоптер Апачи са наблюдавали шоуто. Явно добре планирана операция с успешен резултат.

 13. Българин💙💛,

  „Всички трябва да действаме много по-бързо и по-твърдо. И особено след като Русия премина към открито ядрено изнудване. Това, което се случва сега около Запорожката атомна електроцентрала, е едно от най-големите престъпления на терористичната държава “ – видеообръщението на президента Зеленски от преди час по повод поредния руски обстрел на територията в непосредствена близост до атомната електроцентрала …
  (П)резидента радев следва тодорживковото чернобилско “ще си мълчим”

  https://tech.liga.net/technology/article/goryaschaya-moskva-prisheltsy-i-kosmicheskie-goroda-kakim-neyroset-midjourney-vidit-buduschee
  Midjourney, която изобразява текстови описания е генерирала изображения за края на войната срещу Украина по представите в социалните мрежи – ядрена гъба над Кремъл, Киев на бъдещето с небостъргачи над печорските хълмове, марсиански град под купол, но небето вече е синьо, а не червено …
  – как ли ще изглежда МОЧА и как ще се гледаме

 14. “Πpoизвoдитeлят нa cтoмaнa ТhуѕѕеnКruрр излeзe нa пeчaлбa зa пpъв път oт 3 гoдини”

  Толкова за “лошото” въздействие на санкциите срещу Кремъл върху Европейската икономика!

  ДОБРО УТРО, БЪЛГАРИЯ!

 15. Заместник-представителят на Бюрото за връзки с обществеността на Държавния департамент на САЩ: „Санкциите имат силно въздействие върху Русия. Руският фондов пазар загуби една трета от стойността си, инфлацията се повиши с 20%, вносът на стоки в Русия от цял ​​свят може да падне с 40%””В момента заради оръжейните доставки, бойния дух и успехите си украинците имат най-силната, модерна и боеспособна армия в Европа. Следвоенното възстановяване с международни, най-вече американски капитали, изгодното приятелство на Америка и лоялната подкрепа на Полша и Литва, плюс младото население на страната ще създадат украинско икономическо, а и политическо чудо. “Честито” на Путин, който създаде своя собствен кошмар, нападайки Украйна.” Manol Glishev , https://manolglishev.com/ukraine-is-becoming-a-european-leader/
  ”…първа грешка бе самото сприхаво, забързано – „инфарктно“ сваляне на правителството и разтурване на 47-ото НС. Защото този път въобще не успяха да скрият, че това бе реакция на засегнати мафиотски интереси. А тази очевидност въпросното задкулисие можеше да си спести. Кохортата на казионните медии (без никакво притеснение включвам в нея БНТ, БНР, масовите хартиени вестници и „жълтия“ поток, обливащ възрастните поколения) от самото начало се бе заела с невероятно старание да руинира авторитета на управляващите, в резултат на което – това социолозите регистрираха – рейтингът им бе тръгнал неотклонно надолу… можеше да се предвиди, че примерно до началото на 2023 г. българите щяха да бъдат с успех „изцелени“ от „харвардското изкушение“…И ето: прозрачният, наглият демарш на засегнатото задкулисие изведнъж пречупи този низходящ тренд – столичните площади се взривиха… готвеното от настоящото служебно правителство тотално капитулиране пред „Газпром“, демонстративната готовност за слугинаж на Путинова Русия, а дори – много вероятното връщане на изгонените от България „дипломати“ също води – вече – до мобилизация на демократичните политически сили… защото почти силом враговете му го сплотяват.” Калин Янакиев,https://kultura.bg/web/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d1%81%d1%82%d0%be%d1%8f%d1%89%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b8%d0%b7%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8-%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%b1%d0%b5%d1%81%d0%bd%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d1%80%d0%b5/
  … успоредици / в потока

 16. А какво мислите се експерта-всичколог проф. Витанов? Той мълча 3 дена като обратното на аслан и днес изцвъка версията, че било спонтанен взрив на стари боеприпаси, украинците не са замесени.
  https://www.facebook.com/nikolay.vitanov.3
  Допълнително преди 1 седмица в Актуално го изловиха, че прави руска пропаганда след като беше обявил, че украинската армия изгубила 191000 войника!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.