Не зимата, още краят на лятото се очертава като начало на шок и ужас, но за рашистките пророци

Клишето “по-добре ужасен край, отколкото ужас без край” е на път да се сбъдне у нас с наближаването на ужасния край на лятото. Ще поясня.

Плашат ни с ужасна зима и катастрофална рекапитулация напролет. Ако ми кажете една година, през която подобни прогнози не са правени от политическите спекуланти, които гледат да се облажат от хорските страхове като “познаят” за тежката зима, ще се откажа да пиша по-нататък. 

Но не можете. Това го знам от опит. Регистрирал съм го в многобройни свои статии. Така че -да, няма година, в която лятоска да не ни вещаят “ужасна зима”.

Имаше такива лета, но те отминаха безвъзвратно. По времето на все по-развития социализъм ни се обещаваха все по-сити бъднини през всички сезони. Въпреки вица от последната фаза на това развитие, когато се шушукаше, че НРБ има за врагове ( четирите годишни времена, но също): сушата, кишата и Гришата ( Гриша Филипов, съветският гражданин с руския акцент, сложен от Москва за пореден български премиер).

Но нещо необичайно се случва този път насред пророкуванията за зимния ужас и пролетния ад. Очертава се ужасен край на лятото за онези, които се надяват на ужасната зима, разпространявайки сибирски пророчества. Защото:

Газ (все още) има, при това американски.

Наложи се на рашизоидната служебна власт да приеме “служебно” още един американски танкер. Само един, но все пак неотразим. АМЕРИКАНСКИ. Брррр, ще го клоьопаме като онзи алкохолик, който се излекувал и вече пиел само с отвращение.

И без България да е станала истинска американска база ( каквато е например сестринската ни по много исторически и географски показатели Румъния) – след отказа на орденоносеца от Банкя, американски елитни части все пак са тук. (Ще) отиграват бойни действия срещу РаZия.

Правителството падна в схватка с Газпром, но не се знае дали няма да е за добро и губещите днес няма да си отмъстят с по-добър парламентарен резултат на 2 октомври.

Горното може да не е сигурно, но друго е факт: падат цените на тока. https://frognews.bg/biznes-turisam/pada-tsenata-toka-biznesa-blizo-12-procenta.html

По бензиностанциите се забелязва същият русофобски процес към намаляване на цените на бензина.

Падат на световните борси и цените на петрола, главната дойна крава за руския бюджет ( макар подкупите за българските продажници със сигурност да са гарантирани от руския фиск поне за този сезон).

Украйна печели позиции вече и извън предизвестената в морално и информационно отношение победа.

Европа ударно се запасява с газ за зимата и постига (нива на превантивна) независимост от Русия над обичайните за сезона. До зимата, ако продължава тази русофобия, руските рекетьори може да изпаднат в ужасната ситуация да се молят да се продават излишъците.

Енергично тече процесът на освобождаване на енергетиката на ЕС от руските доставки. А България е член на евросъюза, все пак. Колкото и да се дърпа(ме), ужасът на отделянето от руската корупционна копаня се очертава като реалност и за нас още с днешна дата като необратим. 

Хенри Кисиндъж се отметна от идеята Украйна да прави териториални отстъпки на Русия в името на световния ( т.е. на руския) мир. Тъкмо рашистите го харесаха за “знаме на мира” ( по Людмила Живкова) и той се върна в американския строй.

Зеленски не само не се отказва от Крим, но и го превръща методично в зона на бягащи руски окупатори – вече 4 големи акции по унищожаване на руски военни обекти претърпя този “непотопяем самолетоносач” на руския милитаризъм в рамките на август ( а той още не е приключил). Сбъдват се ужасните прогнози на бившия командващ сухопътните сили на САЩ в Европа генерал Бен Ходжис за украинско настъпление в края на август и началото на септември. Материализират се пред невярващите очи на опулените окупатори и платените български агитатори. 

Русия не скъса отношенията с България. Лиши петата си колона от сърцераздирателен повод за войнствени демонстрации на рашистките рожби срещу под мотото “ на кого ни оставяте, искаме си матушката”.

Хиляди руснаци все пак “субсидираха” българската икономика като туристи, заобикаляйки с хиляди километри европейските санкции, само и само да си снесат парите в България, където са свикнали да гнездят руските курици- за ужас на всички, които не вярваха, че те не са способни на такава атавистична кокоша слепота.

Една от “възрожденските”партии ( Алтернатива за възраждане на България АБВ) се разведе с майка си БСП, за да се ожени за хибрида между нея и копейкаджиите – пренареждане, което само обърква до ужас измирателите от сектора за борба с “русофобията”.

Изобщо, ужасът вече се надига и без да е дошла есента. А представяте ли си наистина каква ще да е зимата при толкова ужасно лято?!

Прилагам снимка за ужаса, който преживявам солидарно, но поне не се оплаквам…

21 мнения за “Не зимата, още краят на лятото се очертава като начало на шок и ужас, но за рашистките пророци”

 1. Аз само да попитам а ние няма ли да си направим терминал в Бургаз за втечнен LNG ?? Кирчо все пак е учил 1 – 2 години в Харвард. Дано се сети, че може да му потрябва за “диверсикацията” или казано по нашенски за свободата да пазаруваш от който искаш. Румъния отдавна вече го строи в Констанца. Германците също строят.

  https://www.enr.com/articles/54405-germany-rushes-to-build-69m-gas-import-terminal-its-first

  На фона на мащабните грабежи в родината ( Кирчо каза 2 милиарда лв. годишно), 70$ милиона не изглеждат много. Даже си е много мижава сума.

 2. След “непотопяемия” крайцер мАсква идва ред и на Кримския (Керченски) мост…
  После за “непотопяемия самолетоносач” остава съдбата на Титаник/мАсква…

 3. Между другото, сега е момента България да дръпне напред с рейтинга, като изпрати на Украйна поне 200 гаубици и/или 200 БТРа с които да помогне за усмиряване на джуджето окончателно. В замяна съм абсолютно сигурен, че ще си получим чаканите F16 а може и някой и друг извънземен Хай-Марс, който ще е доста по-ефективен и кръвосмразяващ за рашките от старите гаубици. Украинците строят завод за Дронове а ние?? Време е промишлеността да живне а войниците да научат нещо ново. Искам Мутрофанова да получи сърдечен удар и да си ходи обратно в калната рашиска дупка от която е изпълзяла. България не и е губерния да нарежда тук на крепосните си селяни и да ги мачка.

 4. Като стана дума за Гриша Филипов, та се сетих за езиковите му неволи, описани в книгата на Валентин Бояджиев “Бълг. мистерии на ХХ век”.
  Навсякъде подчертава, че е съветски възпитаник. Позабравил е руския, а българския така и не успява да научи – никога не членува подлозите в изречението.
  През 70-те години Гришата е все още само първи зам.председател на Комитета по планиране с ранг на министър.
  На едно съвещание на МС той прави невероятно за времето си изказване срещу някои министри:
  “Другар Лучезар Аврамов казва министерство външна търговия ще изпълни план. Аз казва – министерство външна търговия няма изпълни план! Другар Вълкан Шопов заяви тържествено, че Министерство на земледелие и хранителна промишленост ще изпълни план. Аз заявява, че Министерство на земледелие и хранителна промишленост няма изпълни валутен план! Другарка Дора Белчева обещава Министерство на лека промишленост изпълни валутен план. Аз заявява, че и другарка Дора няма изпълни план!…”
  Министърът на финансите Димитър Попов не издържа тази тирада и подигравателно вметва: “Гриша, поне на Дора да беше сложил пълния член, бе човек!” Всички в залата се смеят.
  Разкритикуваният от Гришата министър Вълкан Шопов обаче не успява да сдържи нервите си. Скача от мястото си и започва да крещи срещу оратора с руския акцент:
  – Няма ли кой най-после да озапти и вразуми този Гриша Филипов? Хората за 30 години китайски научиха, той още майчиния си език не знае, а дошъл тук акъл да ни дава!

 5. Радостта ви е преждевременна. Все още най-върлите русофили се държат. Прочутият проф. Витанов отсвири предварително атаката срещу Херсон, украинците не можели да я проведат. Кой е този ген. Ходжис да оспорва Ганий, извинявам се, Гений Балкански?

 6. дали губещите днес няма да си отмъстят с по-добър парламентарен резултат на 2 октомври – не е сигурнo – съдия Калпакчиев днес пише:”Натискът върху съдиите постигна целите си … наблюдаваме умора и отсъствие от публичните дебати на съдиите и съдийските организации. Има обяснение за това. Много от реформите бяха неуспешни. 2015 се извърши голяма реформа на съдебната власт, която дълго време бе обмисляна, но накрая на практика беше отменена.И досега се говори, че промените от 2015 година са причина за днешните проблеми Това не е вярно. Реформата реално беше отменена с няколко последващи промени в Закона. Именно това непрекъснато движение в кръг и липсата на видими резултати доведе до умора в съдиите.
  По-важна роля обаче изиграха непрекъснатите атаки срещу Съюза на съдиите в България и отделни съдии, които си позволяваха да имат активна позиция. Те бяха подложени на масиран дисциплинарен, медиен и политически натиск …Ефектът беше смразяващ. Процесите, които споменахме, успяха да формират култура на неучастие и безразличие … и се стигна до доброволен отказ от участие в публичните процеси…Това може да бъде променено, но трябва да започнем разговора за ролята на съдията в обществото. Тенденция в демократичните общества е да се стимулира участието…”
  – това са съдии,които са най-обществено отговорни по презумпция като гилдия и точно затова проектира състоянието на обществото ни, на заседналата ни държава – ДБ призовават за 2-ри октомври: “Стига експерименти! Гласувайте за ДБ обединение”,
  но всъщност разговорът трябва да е за участието след застоя “за европейско развитие”
  … резултатът от изборите се подготвя да бъде смразяващ

 7. Умрели са, блядовете. И отнийде взора надежда не види. А украинците още загряват. Много мина, мъничко остана.

 8. Абе хора като чета много “интересно” си живеете там, толкова се радвам, че живея в един “безинтересен” свят отвъд океана, късмет на изборите…

 9. Към Имтереско:

  А, не толкова скромно, моля!
  И при вас там е имтересно. Това атаки на Капитолия на 6 януари, орязване правата на жените да решават за аборт, нито ден без масови разстрели на невинни хора ( предимно ученици, май) от полудели сънародници и прочее задокеански специфики. Не бих ги изтъквал обобщаващо като нещо характерно, но когато някой нашенец гледа отвисоко колко сме зле тук, не е лошо да се каже истината.

 10. Кakто се чува в бомбен атентат в градчето Большие Вязми е била взривена в колата си “Тойота Лендкруизър” Дария Дугина-дъщеря на идеолога на рашизма и мозък на Путин,Александър Дугин.Той е имал лекция в градчето и е трябвало да се качи в колата на дъщеря си,но по някакви причини се е качил на друг автомобил.Дария Дугина е върла привърженичка на теориите на баща си и проводник на най-лъжлива пропаганда срещу Европа,САЩ и Украйна…Да му мислят Скабеева,Симонян,Соловьов,Кисельов и така нататък….

 11. VivaFreadom,

  Кирил Петков ми е много съмнителен.
  Погледнете му сайта с който уж бил направил парите си:
  https://www.proviotic.com/en/

  По принцип пробиотиците са любимите продукти на мошенниците.
  Понеже е трудно да се прецени това за което си даваш парите дали работи.
  На сайта му само фукни и препратки към Харвард.

  От това което съм чел, КП който уж е учил икономика там носи портокалов сок и “пробиотик” на някакъв професор в Харвард (с който не би трябвало да има отношение тъй като не е икономист), който си слага подписа под документ доказващ ефективността на това което КП му донесъл.. А то непременно трябва да е от нещо красиво.. като кокичета например.
  И този подпис се споменава под една или друга форма във всяко второ изречение по сайта му. Извинявам се но, измамниците ги надушвам отдалеч..
  Ivy League research, bla, bla, bla.. Никакъв рисърч няма, просто един професор е прибрал едни пари за един подпис..

  КП е наужким в конфронтация с Радев. Нали не се заблуждаваме че ако бяха в добри отношения КП не може да открадне много гласове от ДБ?
  За целта трябваше и 70 руски дипломати да си тръгнат към Москва.
  О, чудо невиждано! Поредният прах в очите…
  Някой знае ли как точно се регулира бройката дипломати в това посолство и колко са те в момента?
  Да не стане така че ги видяхме как си тръгват но не сме ги видяли как се връщат..

  Това донякъде обяснява и нежеланието им да се обединят с ДБ.
  Друго си е да продължаваш да разделяш така както господарите ти са наредили и да можеш да им се отчетеш със собствен процент на изборите..
  Гласоподавателите така били искали.. ти да видиш..
  Като почна да чета новини за това що за менте е пробиотика на КП тогава може би ще съм отворен да почна да му вярвам (мъничко) на КП..

  А някои от другите отрочета на Радев дори не се и крият.. онзи дрогираният “културен” министър бил много доволен че подписа му щял да помогне за въстановяването на паметника на Бузлуджа.. Дори и на Сводобна Европа се появи статия за целта.. как щели не да възраждат БКП а да “пазят следите на миналото”..

  Нали ви казах, отдалеч надушвам измамниците..
  А бе, дребни тарикати комунисти, що в Германия няма “запазени следи от миналото” свързани с Хитлер?

  Или пък като ще ги пазим тези следи от това минало що не почнем да говорим по-нависоко за горяните?

  ..хайде стига че почвам да се ядосвам..

 12. Корекция, културният министър Атанасов не е назначение на Радев а на самият КП.. та те така..

 13. хайде, последен пост по темата..
  Ние искаме КП да бутне МАЛЬОЧА, той вместо това възстановява Бузлуджа..

  И ето една идея на радетелите на миналото.
  Въстановете Бузлужда но, вътре темата да бъде само за горяните.. тези същите които са били по горите много по дълго от измислените партизани и са имали много по-сериозна причина за това..
  Да видим колко комунета ще отидат на “миналото” Бузлуджа тогава..

 14. Плашеща е не толкова зимата, плашещи са хвърковатите – летец, Гълъб, гларус. Летецът е ясно кой е, Гълъб също, но гларуса няма да го назова по име. Проверете в търсачките кой министър продава катамаран. Един във ФБ твърди нещо за богати възрастни жени и нещо с тях.

 15. никакви възстановяване на комунистически капища.Само метода на Бакърджиев и Костов.Имали кланящи се на мавзолея,–нямаааа.Само радикалното премахване на раковата тъкан лекува,алтернативата е РЕЦИДИВ.

 16. По повод взривяването на колата на дъщерята на главния идеолог на т. нар. “русский мир”, извършено в района на московска област, започвам да си мисля, че това може и да не е дело на украинците, а на руснаци, които са осъзнали пагубните последици от пропагандата на такива като дугин и дъщеря му и са решили да се включат на правилната страна!

 17. Две трети от натрупания през годината излишък в руския бюджет изчезнаха за един месец:
  https://www.kommersant.ru/doc/5503866
  При още един такъв месец вече са в дефицит, а да получат заем от някого е крайно невероятно.

 18. @Димитър:безспорно в Русия има противници на Путин.Важно е кога ще бъдат критично число.А Дугин има противници и в Казахстан и в Чечня и в Грузия и Абхазия.

 19. Ако ГазПутин , сега предизвиква дефицит, като спира доставките на газ, то до края на годината ще трябва да си изпълни дългосрочните договори, и ще трябва да достави всички договорени количества само за 2-3 месеца, което ще доведе до излишък на газ, което ще свали цените, и точно тогава трябва да се купува от газовите борси, а не сега.
  Ето защо трябва да се намали сегашното търсене на газ, което веднага ще свали и сегашните цени на газа на борсите.
  Така ГазПутин ще загуби двойно, и от сегашното намалено търсене, което би свалило цените, а също така би загубил и в края на годината, когато той сам ще свали още повече газовите цени на борсите, защото ще бъде принуден да си изпълни договорите и да достави всичкия газ , който е спрял , сега, което ще предизвика излишък на газ в края на годината, и газа ще се продава за копейки.
  Копейки за ГазПутин.

 20. Историята с LNG то почва да мирише много лошо. Кирчо договорил 7 танкера ама без входни слотове да я пусне. След това решил да остави горещия картоф на бюрото на Другаря Радев, сигурно с надеждата да я оплеска. Много Безотговорно и даже глупаво, защото сега го атакуват!!! Гугутките на Радев пък, още от първия ден, казаха че няма газ (явно наговорено), тоест пак да ходим при джуджето да се молим. Другаря Радев сигурно много обича наклонената поза в бизнеса. Това не е само безотговорно но и долно!! Няколко милиона граждани ти плащат заплата и привилегии да се правиш на президент а ти го играеш Глупава Гугутка и се излагаш много долно. Какво стана с търговете за доставчици и приказките, че имало много Газ??? Уж денонощна работа а КПД то е 1/7 (1 от 7 танкера) или 14%. Тоест ако сте се правили че работите 12 часа на ден само 2 часа са ви били ефективни. В другото време като повечето старшинки, бас хващам сте играли билот или сте натискали секретарките.
  Гербаджийте пък уж най-подготвените, Ердоган му бил “Брат” на Бойко, седят отсрани и вместо да предложат нещо полезно се упражняват в хули срещу “измамниците”. Те за три мандата, нито веднъж не са измамили никой. Бойко ще го предложим за двоен светец, Католически и Православен като пукне. И на Октоври искате така обезчестени да излезете пред “Овчето стадо” да ви даде доверие???!!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.