Украинците и въобще свободните по дух хора побеждават руските поробители на фронта на хумора

 

 

 

 

 

Не беше точно хайку, но се случваше по времето, когато за един виц можеха да пуснат хайка по петите на провинилия се гражданин на НРБ . Когато почина дъщерята на “бай Тошо” Людмила Живкова се шушукаше следната римувана шегичка с неочакван край:

“ В нашата родина мила погребахме Людимила.

Няма да е лошо да погребем и Рейгън”.

Тези и други подобни прояви на народния хумор бяха нещо като хвърляне на камък срещу кривите огледала на епохата, в които трябваше да се оглеждаме. В днешно време не е проблем и да напсуваш властта у нас, но в Русия е все така доста опасно дори да се пошегуваш с нея. Ето защо в руските социални мрежи пътешества анонимният хумор като преродена форма на протест от времето на СССР.

Искат да възродят Съветския съюз? Пожалуйста. Поне в това отношение другарите от Кремъл успяват с реинкарнацията.

Голяма част от този вид хумор, чието авторство не може винаги да бъде различено от украинския майтап по адрес на Путлер и неговата РаZия, е свързан с абсурда на отричането, че в Украйна се води война. 

Примерите са многобройни, но една игра на думи на руски си струва да бъде посочена като илюстрация. Тя гласи: “искаха Кримнаш, а се получи Намкрыш” ( “нам крыша” означава “свършено е с нас”).

Взривовете в Крим, за които Киев загадъчно оставя Москва да се гърчи в догадки откъде са й дошли на главата и сипе глупави оправдания, че те са резултат от небрежност ( при пушене край складове със запалителни материали ) породиха нова вълна от сарказъм в руско-украинската мрежа. Лайтмотивът е свързан с вредата за Русия от тютюнопушенето. Наводни се колажи как американските системи за залпов огън HIMARS стрелят с цигари – при това марка Lucky strike ( “Късметлийски удар” ).

 

 

 

 

Снимка на преписка между брокер на недвижима собственост в Крим и Ирина, която иска да си купи апартамент с изглед към Кримския мост, за да може да се любува на гледката, когато украинците го взривят, не може да бъде потвърдена като достоверност. Но е част от общата забава по темата за “украинското барбекю”, на което това лято се пекат руските туристи\терористи на окупирания полуостров.

 

 

 

 

 

 

Главните производители на вицове са все пак вождовете на “руския свят”. Тон дава Путлер с изказвания от рода на “още не сме започнали истински нищо” в Украйна. Не е лесно да измислиш нещо по-тъпо, но трябва да се признае, че обкръжението на самодържеца се старае да не изостава. Както и пропагандистите, наричани пропагандони (игра на думи, която каращисва пропагандисти и капути, както съм споменавал).

Най-куриозното е, че дори военнопрестъпникът Гиркин\Стрелков, бивш “министър на отбраната” на руските сепаратисти в Донбас ( смятан за отговорен за свалянето на малайзиския Боинг над Украйна), не крие завистта си към безусловната победа на Украйна над Русия на информационния фронт. Кой да му каже, че свободните по дух хора, каквито са украинските защитници на тяхната страна и привържениците на свободата изобщо ( в самата Русия ги има) са обречени да победят. 

От роба чувство за хумор не можеш да очакваш. Защото само онзи, който се признава за роб, е истински роб. 

 

14 мнения за “Украинците и въобще свободните по дух хора побеждават руските поробители на фронта на хумора”

 1. Море, на сите петоколонци, лъвове, титани по света и у нас им е в шише. Какво чувство за хумор, кВИ 5копейки. Версията че, “укрите” стоят зад ликвидацията на щерката на “мозъка”, то пък един мозък, на ввХУЙЛО е много назад. Иде реч на първо място за началото на гореща “разборка” между противоборстващи кремълски кули. С голяма вероятност се допуска, че “роковия август”, така характерен за руската история е стартирал в изминалата нощ. Ако на нашенските рублофили им спрат само ония 4 хилки, туй по Лена Борисова, ще Фърлят капите нагоре и ще цепят вуздуха с “ура”. Ама, елена гунчевата, издирете фейса ѝ, май е надушила друго и вие кат измамена сибирска мечка заклещена в капан от който няма отърване.
  Сега давам думата на Максимм Кац с титри на инглиш.

 2. Хватит курить где попало.
  Курите где ещё не попало!

 3. Един пример как украинците ползват руските пропагандни глупости срещу тях. Много от вас сигурно се чудят защо украинците наричат взривовете “памук”. Всичко започва от стремежа на руската пропаганда да омаловажи взривовете, като започна преди време да ги нарича “хлoпOк” (пляскане, пукане и т.н.). Много от тях обаче произнасят думата неправилно като “хлОпок”, което значи памук. Украинците решиха да си правят гаргара и започнаха масово да наричат взривовете в руските складове “бавовни” (памуци) на украински.

 4. Най-слушаният хит това лято в Крим…

 5. Казват че разговор с мъдър човек се равнявало на няколко стотин прочетени книги. Да можеше модерния човек да бъде малко повече Буда (човек надхвърлил разума си) едва ли щяхме сега да говорим за войни и фашисти.

  https://youtu.be/ORgziQEBvKM

 6. Мы, российские активисты, военные и политики, ныне партизаны и бойцы Национальной Республиканской Армии, ставим вне закона поджигателей войны, грабителей и угнетателей народов России. Наша цель – остановить уничтожение России и ее соседей …
  https://www.youtube.com/watch?v=pofT8V8vytc

 7. ПП “Путинский режим должен быть просто ликвидирован. Это оккупанты, они оккупировали нашу страну, понимаете?” – Дмитрий Скурихин, Русско-Высоцком, Ленинградской области, выступал против взятия Крима, против путинщиной еще с 2014 года, превратил свой торговый центр в протестный плакат, призывающего не молчать о войне , уверен что россияне не поддерживают войну
  https://www.youtube.com/watch?v=n9WUK0KKU04

 8. Аз съм сигурен, че взривовете ги предизвиква самия главен фас – туПин, защото неговия боен чекистки псевдоним е – “оооКУРок”
  или още по-натурализираното – “АааКУРок”, нали!

 9. П.П. Все пак бих предложил да се измени руското наименование за цигарени фарове!
  И вместо окурок , да се замени на – оХУЙЛОк, нали!
  А още по-добре на – оооХУЙЛОк!
  А най-добре на – аааХУЙЛОк!

  Слава на Украйна!

 10. Вицът за Людмила Живкова има и по-дълъг вариант:

  Едно време, по соц-а, се срещнали двама приятели. Единият, очевидно преуспял и доволен от живота. Пита го неговия приятел :
  -Как я караш, та живееш така добре?
  -Ами, пиша бели стихове, модерни са, издавам книги, много добре се продават!
  -Я ме научи и мен да пиша така!
  -Ами, например: “Върви Иванчо из папура, и си клати к@ра, аз съм Лили Пеперудката, хвани ме за……ушенцето!”
  Минало се време, пак се срещнали. Преуспелият пак си бил доволен от живота, но приятелят му имал вид на смъртник – кожа и кости, едва стиска душа зад зъбите…
  -Какво ти се е случило, приятелю?
  -Мани, мани…Реших и аз да пиша бели стихове….Седнах аз над белия лист, и започнах:
  “Умря Людмила…Лошо….Сега е ред на….”
  -…и, докато напиша “Рейгън”, и ме прибраха от ДС….

 11. Илья Пономарев – как появился путинизм – российские фашисты – религиозные фанатики
  https://www.youtube.com/watch?v=lRvXUd51YjE
  Christo Grozev: Head of Rossotrudnichestvo Evgeny Primakov, whom I used to know as a moderate erudite, is calling for Russian journalists to break the legs and teeth of Ilya Ponomaryov – a Russian ex-MP that Putin exiled in 2014 – and win a bounty for it.
  https://twitter.com/christogrozev/status/1561455965815324675/photo/1
  – россотрудничество е от основните изпълнители на руската хибридна стратегия – дейности насочени към внедряване на руските послания и наративи – евгенипримаков: “Трябва да говорим на разбираем език за всяка местна общност за да бъдем по-привликателни за чужденците и най-вече за разширяване на руското образование в чужбина – детски градини, училища, университети и др. – този евгенипримаков е внук на защитника на военнопрестъпника милошевич .евгенийпримаков – шеф на руското външно разузнаване, научен ръководител на русофилистичката светланашаренкова…
  Проф. Преображенский: У фанатиков “русского мира” просто адская истерика с требованиями уничтожить Украину.
  Перестали даже самую малость прикрывать свой людоедский нацизм.
  https://twitter.com/prof_preobr/status/1561296531872948230?cxt=HHwWjICxtY6766orAAAA
  Илиян Василев: Атаката срещу Дугина е послание – фронтовата линия минава през Русия

 12. На 20 август официално започна новата гражданска в Русия.Да живей.

 13. anonimen,

  ” Самая большая ошибка это пренебречь украинцами. Посчитать украинцев слабыми. Обидеть украинцев. Никогда не обижайте украинцев. Украинцы никогда не бывают так слабы, как вам кажется. Не дай Всемогущий Аллах изгнать украинцев или отобрать что-то у украинцев. Украинцы всегда возвращаются. Украинцы вернуться и вернут своё…(Джохар Дудаев,първият президент на Чеченска република Ичкерия)”
  – във чеченската война украински доброволци са водили свирепи битки срещу руснаците
  Джохар Дудаев за русия: https://youtu.be/d7xJl3ZrFeI
  и предсказва сегашната война : https://youtu.be/IavEOx3hUAk
  – за Украина срещу орките се бият и чеченски и руски батальони
  … актуално

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.