За лъжците на едро, според които нямаше да нападат Украйна ( където няма война), не е проблем да излъжат и за един атентат

Още преди да се знае нещо повече от факта, че дъщерята на главния фашист на РаZсия Александър Дугин е убита, беше ясно едно: Москва ще превърне това събитие в опит да постигне ако не обрат, то поне някаква компенсацията за пълното си поражение на международния морално-информационен фронт. И се започна…

Въпреки, че по руските закони само Следственият комитет има право да оповестява данни за разследване на подобни случаи, най-гузната руска силова служба ФСБ наруши това правило. Наследниците на КГБ, които носят най-голяма вина за катастрофално грешната преценка как ще реагират украинците на руско нашествие и така направиха Кремъл за смях с тяхната операция “Киев за три дни”, не можаха да изчакат от ( нещо като )приличие да мине поне седмица. Мълниеносно се изказаха, че са разкрили извършителя за няма и два дни.

За сравнение: истинските убийци на Борис Немцов, демократичната лидерска алтернатива на Путлер, не са разкрити и до днес – 2734 дни, след като той беше разстрелян демонстративно буквално под прозорците на кабинета на Путлер в Кремъл. Никой не вярва също, че  тикнатите в затвора чеченци са истинските убийци на Анна Политковская, застреляна във входа на дома й в Москва преди 5799 дни. Да не говорим за някакво официално потвърждение на това кой взриви жилищните блокове в Руската Федерация през есента на 1999 г. и така даде повод  на новоназначения премиер Путин да хвърли в подновената война срещу едномилионния чеченски народ наследената от СССР лавина от желязо и бомби ( за радост на “миролюбивия “ руски народ, който призна автоматично новия цар за свой истински водач и вече 20 години му се кланя верноподанически).

Самото “разследване” на ФСБ не може да издържи елементарно дистанционно разследване на бутафорните твърдения. Смях предизвиква показването на документ, “уличаващ” набедената за извършител украинка Наталия Вовк, която била избягала в Естония след взрива на колата. Тя, както излиза, преди това е оставила като за ФСБ документите си на служителка от украинската Национална гвардия. Направо ги е подхвърлила за улеснение на ФСБ във взривената кола, при това в някаква огнеупорна опаковка. Пък и е следила дълго Дугина в Москва. Вместо да избере да я убие в огромния град, където да се крие лесно, тя е избрала усложнението да извърши пъкленото си дело в равнинните околности на града.

За по-лесно украинката е взела със себе си в Русия 12 годишната си дъщеря ( уникално прикритие, ислямските фанатици, които жертват децата си за самоубийствени акции, ряпа да ядат).  Но и това не е всичко: бягайки в Естония Наталия си сложила украински номера, с които без да предизвика съмнение е преминала през граничната руска проверка.

Детайли от оповестената от ФСБ легенда за биографията на Наталия, която иначе е работила като телефонистка, сочат към нейно членство в “любимия” на Москва украински полк “Азов”. Това не й е попречило да напусне т.н. Донецка народна република с издадени там автомобилни номера, въпреки че тази територия е по-смъртоносна за всеки, свързан с този полк, отколкото самата Русия. Не случайно Кремъл се разпореди тъкмо в ДНР, където не е отменено смъртното наказание, да бъдат съдени показно бойците от “Азов”.  

Как толкова омразен враг от “Азов”, като Наталия Вовт, се е разхождал със своето фамилно име из смъртно опасната за нея територия на т.н. ДНР и е преминал през двойната проверка на граничарите в Русия? Те не са ли открили документа й със снимката, който ФСБ “намира” изведнъж непокътнат, оставен като за публикуване, чак след взривяването на Дугина?

Всичко това са логични въпроси, чийто отговор е очевиден: за лъжците, които вдъхновено мамеха целия свят, че няма да нападат Украйна, няма проблем да излъжат и на дребно. Само и само да оприличат Украйна на гузната Русия, закована на международната дъска на позора като терористична държава, която вече повече от 6 месеца всекидневно  смъртоносно тероризира пред очите на целия свят милиони хора в съседната независима държава и безочливо твърди, че всъщност ги “освобождава” от собственото й власт, управляваща- за разлика от руZката,  след общи избори, на които крайно десните не взеха и 2 процента от гласовете на сънародниците си.  

Лъжата е главното оръжие на РаZия. Докато за милиарди хора на планетата това е ясно, чрез лъжата РаZия държи в заблуда и подчинение достатъчно голяма част от народа на тази многонационална им империя, за да я има войната на Путлер, която не била война. 

Самата война ще бъде прекратена от руска страна само тогава, когато критична маса поданици на Путлер прозрат по трудния начин, изпитвайки бумеранговия ефект на тази лъжа, че ги мамят и на това се държи нищетата им.

Другият вариант за край на този ужас в центъра на Европа е категорична военна победа на Украйна. Кой знае, може и комбинация от двата фактора да върнат най-после правота на Европа и света да живеят в един свят без п(р)оваленото зло, каквото е последната оцеляла кръвожадна империя на земята, зинала да погълне в предсмъртен гърч всичко, до което човекоядната й паст се домогне.  

 

pastedGraphic.png

 

27 мнения за “За лъжците на едро, според които нямаше да нападат Украйна ( където няма война), не е проблем да излъжат и за един атентат”

 1. я изгорялата до пепел кола са намерили СИМ картата на взривяващия телефон,сигурно е била от волфрам или пък нас смятат за лапти/руски цървули от изплетено лико/

 2. При реална (и много жестока) война не вярвам СБУ да хаби усилия и да поема рискове заради Дугин. С интерес слушах версията но Пионтковски, но все пак чакам мнението на Христо Грозев….

 3. Да повторя – това е активно мероприятие в духа на най-добрите традиции на ЧК/НКВД/КГБ. Припомнете ми кога за последно са давали Live от опелото на руски обществен деец? Силен пропаганден коз в ръцете на Кремъл. Интересно дали ще го играят за обявяване на ограничена мобилизация?

  ПП. очаквам включване от руските независими разследващи журналисти.

 4. Аз също, подобно на Вас, г-н Инджев вчера се изумих от припряната реакция на руските пропагандони, че били уж разкрили кой стои зад взрива. Реших да си пропилея времето и да прочета с подробности от наши сайтове за фалшиви новини (като онези двата превеждащи руските лъжи) в какво се състои новата порция. Да Ви кажа честно направо ми стана обидно, че някой очаква широката публика да повярва на тази изумително нелогична и гнусна измишльотина. Няма смисъл дори да се коментира. Разбирам, че това е поредна порция изфабрикувани лъжи предназначени за руска консумация, но все пак, някак си прекалено дебилно ми идва.
  Не мога да си представя кога тази държава отново ще бъде приета в цивилизования свят, след като на дипломатично ниво, настойчиво и нахално наричат бялото черно.
  Очаквам с нетърпение вашият коментар относно групата, която официално пое отговорност за атентата – Национална републиканска армия. Тяхната Уикипедия страница е създадена съвсем наскоро.

 5. “Западните държави трябва да променят политиката си спрямо Русия и да демонтират газопровода “Северен поток 2”, заяви полският президент Анджей Дуда в речта си на срещата на върха на Кримската платформа.

  Според него “няма причина да се връщаме към принципа “business as usual”, когато става дума за отношенията с Русия. “Необходима е промяна в политиката на Запада, която да доведе не само до спирането на “Северен поток 2″, но и до премахването на газопровода”, каза той.”

  Президент Анджей Дуда

  Отново право в десетката!

 6. @Антония:т.н Национална републиканска армия е по-скоро воюващи помежду си кланове от МО,ГРУ,ФСБ,СВР,МВР.Не случайно сме свидели как ту от МВР,ту от МО се сменяват генерали без видими за публиката причини.Но например взривяването на самолета ТУ 154 след излитането му от Сочи на път за Сирия не може да се скрие.Има,има в Русия хора,които виждат накъде ги повлече Путин със своя Гуру Дугин.Ще има ескалация…

 7. Za убийците на едро: Докладът на ООН за руските зверства в Сирия: https://www.ohchr.org/en/press-releases/2020/03/un-commission-inquiry-syria-unprecedented-levels-displacement-and-dire?LangID=E&NewsID=
  – УНИЦЕФ: Близо 1000 деца са убити или ранени след руската инвазия в Украина
  Средно по 5 деца на ден са били жертва на насилие, изчислява детският фонд на ООН
  Почти всяко дете в Украйна е било изложено на дълбоко тревожни събития, включително раздяла със семейството, трафик, експлоатация.
  – в проядената от русифилистия държава, Off News/Zдраве: Украинка, бременна в 5-ти месец пристига сама в България за да спаси бебето си – живее в една база, после в друга, не намира лекарска грижа – ходила, търсила – отказвали й, искали по 50 лв на преглед, молила се в “СвАнна” във Варна … работела като доброволка в помощ на украинските бежанци, докато 3 седмици преди термина започва раждането – линейка я кара в грешна болница, губи се време – накрая и в “СвАнна” я оставят да чака … и бебенцето 10 дни се бори за живота си, но сърчицето му не издържа и чак тогава дават на мама да го гушне за първи път мъртвото му телце… Българийо…след медицинската грижа и църквата отказва да погребе детенцето – и не е само църквата – така иZглежда страната ни: https://twitter.com/nickisix/status/1562029137266614272?cxt=HHwWgICx-a3OuK0rAAAA

 8. Що ли не съм изненадан (От около 20 думи на уралския диалект на българсия език само едно разминаване: похорона=погребение.)
  И те, така.
  Леонид Слуцкий на похоронах Дарьи Дугиной: «Вне зависимости от партий, подход может быть только один:
  Одна страна.
  Один президент.
  Одна победа!»

  Айн фольк, айн райх, айн фюрер.

 9. Между другото у мен възникна един сериозен съмнеж, че дугина е жива и здрава и в момента й правят пластична операция. Баща й, а тя самата са усетили накъде отиват нещата със “специалната военна операция” и че ще има след това съд и доживотен затвор не само за късия, но и за пропагандоните му, та сега вземат мерки да се покрият. Сега обявиха дъщерята за убита, утре – бащата и такива като него!

 10. Защо ли Дугин е сменил колата в последния момент?
  При цялата им публичност, едно пътуване заедно е идеална възможност на един родител и детето му просто да бъдат едно нормално семейство, да говорят за техните лични неща.

  Тази внезапна промяна в плана (за пътуването им) поражда съмнения за поредния пъклен акт на КГБ – хем идеологът цял, хем идеологията изядена.

 11. Georgi Nikolov,

  Один Нюрнберг
  https://twitter.com/Shulz/status/1562022333753204737
  Путинизм — это не фашизм, а клептократия с ненавистью к Украине и имперским ресентиментом.Путин больше всего напоминает Слободана Милошевича, который был причастен к геноцидальным войнам на территории бывшей Югославии в 1990-х годах. Его политическая система была фактически построена на коррупции, но при этом у него была ненависть к другим этническим группам. Есть ресентимент по поводу развала империй на глазах этих людей.Отметим, что Слободан Милошевич был обвиняемым Международного трибунала по бывшей Югославии и умер в тюремной камере
  https://soundcloud.com/user-830271047/rossiya-fashistskoe-gosudarstvo-otvechaet-politolog-spetsialist-po-ultrapravym-anton-shekhovtsov

 12. Не е много по темата, но да припомня: Едни руски президенти ги погребваха върху артилерийски лафети (що за тъпа азиатщина) – Брежнев, Черненко и Андропов. Елцин обаче – не. Аз и досега си мисля, че той беше “друга бира”. Това по лично мое мнение оказа лошо влияние в/у България. Това е вододелът м/у Иван Костов, когото лично аз органически не мога да търпя, но ми се струва, че поне имаше “гръбнак”, това му го признавам. Както си отиде Елцин и у нас дойде ерата на безгръбначните мекотели, като изключим единствено Филип Димитров и Кирил Петков. Всичкото български политик след Елцин – все мекотело.

 13. Кога лъже руснака?
  – Щом си отвори устата!

 14. Че Украйна няма никаква полза от убийството на Дугин или идъщеря му – това е ясно.
  Но и кликата на Путин не мисля, че има интерес от това – не мога да си представя, че хиляди руснаци ще се втурнат да се записват доброволци в армията, само защото някой е убил Дугина.
  Най-логично е, че зад това стоят руските партизани. Както и самите те го обявиха.

 15. – Стьопа ,как си ?
  -Ами как ,водим война с НАТО..!!
  – Как върви , какви са загубите ?
  – Ааа ..около 200 истребителя ,500 танка ,20 – тина кораба много жива сила и друга техника , а НАТО още не са дошли …

 16. Вече е 10,53ч. на 24-ти. Лукашенко поздрави Украйна с деня на независимостта ѝ, а нашите евроатлантически десни водачи още не са измънкали поздрав, дори с половин уста. За МОЧА разбрах че ще го пазят с телата си, камо ли да вдигнат плакат Долу МОЧА.

 17. Вчера руският опозиционер и адвокат Марк Фейгин (който живее в Киев) и украинският влогър Виталий Шевцов публикуваха в Ютюб-каналите си много интересни техни реакции и разсъждения за случката с Дугина.

  Шевцов: “Конечно, блондинка на мини-купере. Вот кто освободил Дугина от дочери.” (около 10 минути продължителност)
  https://www.youtube.com/watch?v=TWJkISJZNY4

  Фейгин: “Страх и ненависть в Москве.” (около половин час)

 18. Игор Волобуев, до март вицепрезидент на Газпромбанк, а преди това дълги години шеф на пресслужбата на Газпром:

  „Войната на Русия срещу Украйна започна много отдавна – преди 20 години. Всичко започна с икономически натиск. Задачата беше да се постави Украйна на върха на газовата игла, подобно на Беларус. Трябва да призная, че участвах в тези газови войни, когато работех в “Газпром”. Първата газова война беше в началото на 2005-2006 г., втората – през 2008-2009 г. По време на тези войни една цел беше постигната: Украйна бе дискредитирана като надежден доставчик в очите на европейските потребители. Това даде възможност на „Газпром“ да заяви пред Европа, че е необходимо да се изградят обходни маршрути: Северен поток, Турски поток, Северен поток-2. Да се ​​лиши Украйна от статут на транзитна държава. Резултатът бе, че обемът на транзита на руски газ намаля драстично. Миналата година обемът на транзита беше само 41 милиарда кубически метра. През 2011 г. обемът на транзита през Украйна беше 104 милиарда. Достигал е 140 милиарда кубически метра и повече. Няма икономическа логика. Чиста политика! Разпореждане лично на Путин.“

  „Да пресметнем. Миналата година Газпром продаде газ на стойност 55,5 милиарда долара, втечнен природен газ на стойност 9 милиарда долара и петрол на стойност около 110 милиарда долара. Повечето от тези пари идват от Европа. Това са огромни суми. Лишаването от тези пари е огромна загуба. Русия може да издържи само известно време. Ще заприлича на Северна Корея. Цените вече препускат нагоре. Мисля, че може да се каже така: доближаваме линията, след която ограбеният руснак ще излезе не с плакат, а с вила“.
  https://frognews.bg/novini/izpepeliavashtata-liubov-kapitalista-vasil-sindikalistkata-vania.html

 19. висок.

  Радев подкрепи суверенитета на Украйна …. e, където не се вее руско знаме

  – та, довечера след 18 пред окупираното ни президентство за 🇧🇬 и 🇪🇺 #ГАZwithme

  З Днем Незалежності, Україно💙💛

 20. Большевишки геноцид срещу човечеството, продължава до безкрай, продължаващ и днес, и вече 6 месеца, за деня на независимостта на воюваща Украйна :
  https://www.ploshtadslaveikov.com/sssr-ne-se-mesi-vav-vatreshnite-raboti-na-nikoya-strana-dori-na-fashistka-germaniya/

  Большевишкият газов геноцид , и петролен, срещу нашата независимост не е прекъсвал никога през последните, днес е необходим газов Майдан и цветна газовосиня революция!

  Слава на независима Украйна!

 21. До よ
  24.08.2022 в 12:11
  8,30 Лукашенко поздрави Украйна. 10,50 сайта в Фактор имаше поздрав за Украйна. 11,05 на пресконференция Борисов, а в 11,30 РРадев поздравиха Украйна. Може да съм пропуснал нещо…. но ПП и ДБ засега не ги срещам, дано са го направили.
  Моля ви, довечера вдигнете едно листче, може формат А4 с надпис Долу МОЧА.
  подпис: Русия е проказата на планетата Земя!

 22. @димитър, Емил М

  димитър 💙💛
  23.08.2022 в 19:48

  Между другото у мен възникна един сериозен съмнеж, че дугина е жива и здрава и в момента й правят пластична операция. Баща й, а тя самата са усетили накъде отиват нещата със “специалната военна операция” и че ще има след това съд и доживотен затвор не само за късия, но и за пропагандоните му, та сега вземат мерки да се покрият. Сега обявиха дъщерята за убита, утре – бащата и такива като него!

  Емил М
  23.08.2022 в 19:52

  Защо ли Дугин е сменил колата в последния момент?
  При цялата им публичност, едно пътуване заедно е идеална възможност на един родител и детето му просто да бъдат едно нормално семейство, да говорят за техните лични неща.

  Тази внезапна промяна в плана (за пътуването им) поражда съмнения за поредния пъклен акт на КГБ – хем идеологът цял, хем идеологията изядена.

  И аз, на базата на предишни КГБ сценарии, споделям Вашите предположения, че е напълно възможно Дугина да е жива и вече да следва, стъпка по стъпка, предварително изготвения сценарий за изчезването й като публична личност. Може “мероприятието” да е било в отговор на много сериозни заплахи, които е получила, или назряващ свиреп вътрешен конфликт между воюващи фракции в путиновата глутница. Но рекацията, поведението на баща й на мястото на експлозията, както и речта му по-късно, определено не беше естествена за родител, изгубил току що детето си по толкова жесток начин. И защо Дугин е сменил колата си в последния момент?! Подозрително беше и светкавичното “разкриване” на украинската връзка, украинските извършители, които след атентата успели да избягат във вражеска Естония 🙂 Нищо чудно сега Дугина, с променена прическа и цвят на косата (защото за пластични интервенции е необходимо повече време, пък и остават следи) и с новичък валиден паспорт, заедно с две-три замускулени “приятелки” вече да е пристигнала през Истанбул със самолет или като “бежанка” от северна посока с автобус и да се е установила в някой от хилядите руски имоти по Бълграското черноморие, защото тук граничният контрол е символичен. Щом безпрепятствено преминаха разни отровители като чепиги и мишкини и други международно разпознаваеми терористи, защо да не премине границата ни една “безобидна” рускиня с фашизоидни наклонности и имперско мислене? Особено, ако преминаването й е било предварително гарантирано със солидна взятка!

 23. висок,

  – лукашенковото “поздравление” с пожеланието за “мирного неба” и “многовековом фундаменте искренних добрососедских отношений” украинците нарекоха цинизъм – от Беларус по Украина бият с ракети …
  – в 11,05 на пресконференцията борисов нещо каза ли за руския балкански поток за сърби и унгарци , щото бързаше да развърже ръцете на руснаците да убиват и рушат Украина или на протеста цялото му ОПГ дига листчета формат А4 с надпис Долу МОЧА, а?
  … дали сте пропуснал нещо може сам да си отговорите

 24. Голям проблем!!!
  Неуспешен опит за убийство на психопата-свръхнационал-рашист дугин и главореза-психопат-военнопрестъпник путин, поръчител на атентата, се наср@л от страх.
  Цяла армия невменяеми пропагандисти денонощно се чудят какви идиотщини да измислят за успокоение на разцивреното джудже.
  Смешен рев и плач от скапаната Кочина на Злото, Лъжата и Корупцията.
  ВОВК СУПЕРГЕРОЙ ПРОССИЯ ТРЕПЕРИ ВОВА СЕ НАСР@

  MONDAY, 22 AUGUST 2022, 17:31
  Военнослужещи от Азовските сили за специални операции съобщиха, че твърдението, че полкът има нещо общо с убийството на Дария Дугина е поредният долнопробен фейк на ФСБ.
  Служебната лична карта, изложена от пропагандистите, може да е открита в някое военно поделение в окупирания Мариупол: „Ако се вгледаме внимателно в това, което пише на нейната лична карта с молив, ще видим, че личната й карта е променена, защото се е омъжила“.

  И така нататък все факти за смешния фейк на некадърниците на главореза-психопат-военнопрестъпник путин.

  Текстът на En:
  https://www.pravda.com.ua/eng/news/2022/08/22/7364339/

 25. Кочината на Лъжата надмина и себе си в тая мръсна пропагандна драма. Безсрамни безбожници са тия мръсници.
  Пояснение:
  От пристигналите на място при взрива следователи научаваме, че: “Тялото на жената, управлявала джипа е напълно изгоряло, овъглено е и е невъзможно да бъде идентифицирана самоличността на загиналата на място. Нужна е експертна аутопсия и ДНК анализ”.
  От кадрите на поклонението виждаме, че дугина е в отворен ковчег, по-красива и от на живо.
  Прекалено смущаващи факти. Или потвърждение за тотален, държавен фейк.
  Статия, цитат и снимки от ковчега на дугина:
  https://www.actualno.com/europe/inscenirovka-na-specslujbite-li-e-smyrtta-na-darja-dugina-se-pitat-v-internet-snimki-news_1801446.html
  Тело водителя Land Cruiser Prado невозможно идентифицировать на месте — оно полностью сгорело. Предварительно установлено, что это женщина.
  https://i.actualno.com/actualno_2013/upload/2022/08/23/0284794001661281409_big.jpg
  https://i.actualno.com/actualno_2013/upload/2022/08/23/0284794001661281409_big.jp
  https://i.actualno.com/actualno_2013/upload/2022/08/23/0825626001661281009_big.jpgg
  Без коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.